Dochter Saddam wil terug naar Irak

Bas (DePresident)
Icoon Buitenlands nieuwsDe oudste dochter van Saddam Hussein zou graag terug willen naar Irak. De 36-jarige Raghad Saddam Hussein woont op dit moment in Egypte. Ze zegt dat haar bestaan is ingestort sinds de val van haar vaders regime. Ze zou als de mogelijkheid er was onmiddellijk terugkeren. "Ik mis het land."

Raghad moest vorig jaar vluchten toen het Amerikaanse leger de macht overnam. Ze vluchtte samen met haar vijf kinderen via Jordanië naar Egypte. In 1996 kregen Raghad en een van haar zussen ruzie met Saddam nadat hij opdracht had gegeven hun echtgenoten te vermoorden. Volgens insiders hebben ze zich in de laatste jaren van zijn presidentschap echter weer verzoend. Ook zegt Raghad eenzaam te zijn. Haar moeder, die naar Qatar vluchtte, en haar twee zusters ziet ze niet en haar twee broers Odai en Qusai werden gedood door het Amerikaanse leger.

Over politiek laat ze zich in het interview met vrouwentijdschrift 'Sayidaty' niet uit. Wel valt op dat ze de hoofddoek heeft afgezworen en dat ze in spijkerbroek door het leven gaat.

Subheader
Raghad tijdens een eerder interview met CNN