FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 juni 2004

Newey: "Remmen worden gevaarlijk"

Adrian Newey, technisch directeur bij McLaren, heeft zijn zorg uitgesproken over het gevaar van de remmen die er gebruikt worden in de F1.

Met het oog op de komende Grand Prix van Canada vindt Newey dat de hedendaagse remmen in de F1 niet veilig genoeg zijn. Remschijven gaan steeds vaker kapot, en vooral op het voor remmen zeer zware circuit in Canada kan dit problemen opleveren.

"In Bahrein hadden wij een kapotte remschijf", zegt Newey. Volgens hem ligt de schuld daarvan bij de steeds verder toenemende grip en downforce, waardoor de remmen steeds zwaarder belast worden. Volgens Newey zouden de regels van de remmen moeten worden aangepast. Zo zouden de afmetingen in plaats van 13 inch moeten worden vergroot naar 14 of 15 inch. Ook zouden de koolstofvezel remmen moeten worden afgeschaft. Bovendien zouden hiermee ook nog de nodige kosten kunnen worden bespaard.

Student neemt elf xtc-pillen in

Icoon Buitenlands nieuwsEen 17-jarige Britse student is overleden nadat hij op een feest elf xtc-pillen had ingenomen. Volgens de Britse overheid is er nog nooit zo'n hoge dosis van de drug tegelijk ingenomen. Om zes uur 's ochtends werd de student, Jack Elliot, door twee vrienden bewusteloos aangetroffen met vlekken in het gezicht. Er werd onmiddellijk een dokter gebeld, maar het mocht niet meer baten.

Elliot had eerder op de avond al vier glazen whisky gedronken en cannabis gerookt. Tijdens het feest kocht hij twintig xtc-pillen. Hij verkocht vijf pillen door en nam er daarna zelf elf in. Volgens patholoog Dr. Adman al-Badri hadden de vitale organen van de jongen het begeven. Het xtc-gehalte in het bloed van het slachtoffer bedroeg 10,42 milligram per liter. Dat is het hoogste gehalte ooit gemeten.

FOK! presenteert de Metal top 666

Icoon Muziek nieuwsNet als voorgaande jaren presenteert het FOK! Muziekforum weer de Metal top 666. Dit is een lijst van de 666 meest populaire metalalbums, gekozen door FOK!kers. In 2002 en 2003 werd Master of Puppets van Metallica tot beste album verkozen.

Ook jij kunt je stem laten gelden door een lijstje van respectievelijk 100, 50, 25 of 10 albums te posten in het daarvoor bestemde topic op het Muziekforum. De jaarlijsten van 2002 en 2003 zijn op datzelfde forum terug te vinden.

Let op: het is niet de bedoeling je lijstjes onder dit bericht te posten. Je kunt dit doen in het daarvoor bestemde topic op het muziekforum.

Doek valt voor 'Big Brother'

Er lijkt een definitief einde te komen aan het televisieprogramma 'Big Brother'. Twee weken geleden werd al bekend dat Yorin geen nieuwe afleveringen gaat uitzenden en ook SBS 6 heeft geen interesse voor een nieuw seizoen van de realityshow. Volgens de zender past het programma niet in de plannen die het station heeft.

De directie van RTL vond het programma, dat zes miljoen euro kost, te duur geworden. SBS 6 wil zich onderscheiden en wil dus geen programma's overnemen.

Ferrari ontkent bestaan andere motor

Het team van Ferrari ontkent dat ze een speciale motor hebben ontwikkeld voor het geval er voor een race iets mis mocht gaan.

Sinds dit seizoen geldt de regel dat er per coureur slechts 1 motor per weekend gebruikt mag worden. Indien er toch een motor vervangen moet worden zal de coureur 10 plaatsen naar achteren moeten op de grid. De geruchten doen de ronde dat Ferrari voor dit geval een speciale motor heeft ontwikkeld die het korter uithoudt, maar meer vermogen heeft.

"We hebben niet zo'n motor", zegt Ferrari's hoofd van motor ontwerp Gilles Simon. Hij bevestigt echter wel dat er een plan was om zo'n motor te ontwikkelen. Hij zegt wel dat mochten er voor de race problemen ontstaan met de motor, dat ze wel het toerental van de motor kunnen opvoeren. "Maar er bestaat geen andere motor, het is dezelfde specificatie", aldus Simon.

Dromen over sex

Je gaat voor het eerst met je vriendin naar bed, toen je samen met haar op haar oppas adres bleef slapen. spannend natuurlijk, helemaal omdat het een vreemde omgeving is. je valt tevreden in slaap en je word de volgende ochtend wakker door 2 kleine kinderen die met de condoom die jij ff weg zou gooien aan het spelen waren

Als er iemand is die zich aangetrokken voelt tot deze fantasierijke bi-sexuele jongeman, je kunt hem mailen op neejijbenlekker@hotmail.com

Met dank aan VioLenT voor de submit

Verder willen wij hem nog bedanken voor de spam submit van vandaag!
maar dáár trapten wij niet in beste VioLenT!

Kiezers in Breda voor gesloten deur

Vroeg opstaan om nog vóór werktijd te kunnen stemmen en vervolgens voor de deur van een gesloten stemlokaal staan. Dit overkwam zo’n tien kiesgerechtigden in Breda. Even daarvoor was de bemanning van het kiesbureau hetzelfde overkomen. Na een telefoontje met de sleutelhouder bleek dat deze ziek was en zijn vervanger hierover niet ingeseind.

Het bureau ging uiteindelijk om kwart voor acht open; de tien vroege vogels waren toen al gevlogen. Of zij later op de dag nog zijn teruggekomen wordt verder niet gemeld. In hoeverre dit misverstand van invloed zal zijn op de uiteindelijke samenstelling van het Europees Parlement zal altijd speculeren blijven.

Anview webdesign

Anview maakt websites, nouja ze maken dingen die op internet staan. Waarom doen ze dat vraag ik mij af, waarschijnlijk om de mensen in dit topic een goed gevoel te geven of om de mensen hier het gevoel te geven dat ze toch best iets kunnen.

Maar gelukkig zijn het maatschappelijk gezien nuttige sites, en dat wordt helaas maar al te vaak onderschat. Denk hierbij aan de fuchsia vereniging die uiteraard zijn digitale stek verdiend .

Trouwens bij wie doet de link "Uw bedrijf op Internet" het? Ik krijg steeds een 404

Muzieklegende Ray Charles (73) overleden

NuX_NuFF en Bas028 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsDe Amerikaanse muzieklegende Ray Charles is vandaag in zijn huis in Beverly Hills overleden aan de gevolgen van een leverziekte. Hij is 73 jaar geworden. Zijn manager heeft dit bekendgemaakt. Charles gold als een legendarische rhythm and blueszanger en werd 'the genius of soul' genoemd.

Tot Charles' grootste hits behoren onder andere de nummers Hit The Road Jack, I Can't Stop Loving You, Georgia on My Mind, Unchain My Heart en Busted.

Ray Charles werd op 23 september 1930 in het Amerikaanse Albany geboren. Hij groeide op in armoede en raakte op 7-jarige leeftijd blind. Charles heeft altijd volgehouden dat hiervoor nooit een oorzaak is gevonden. Toen hij vijftien was, werd hij wees. Charles leerde het schrijven en lezen van muziek in braille. Ook leerde hij veel instrumenten bespelen, waaronder de trompet, klarinet en piano. In 1952 kwam de legende terecht bij Atlantic Records waarvoor hij twee jaar later het nummer I Got A Woman opnam. Later werd dit 'soul' genoemd. In 1959 scoorde hij z'n eerste grote hit met What'd I Say, dat door het suggestieve gekreun door sommige Amerikaanse radiostations werd geboycot. In de daaropvolgende decennia ontwikkelden Charles' nummers zich van country tot popachtig. In 1993 leverde het nummer A Song for You hem zijn laatste Grammy op. Het betekende niet het einde van zijn muziekcarrière. Vorig jaar gaf hij zijn tienduizendste concert.

Charles ontpopte zich tot één van de meest legendarische rhythm & blues-zangers. Het leverde hem de bijnaam 'the genius of soul' op. Tussen 1960 en 1966 ontving hij negen van zijn in totaal twaalf Grammy Awards, waaronder drie opeenvolgende jaren die voor beste R&B-nummer (Hit the Road Jack, I Can't Stop Loving You en Busted).

Ray Charles
Ray Charles

Exit-poll: PvdA winnaar verkiezingen

verkiezingen europarlementDe PvdA lijkt de winnaar te worden van de vandaag gehouden Europese verkiezingen in Nederland. De partij wint volgens de exit-polls twee zetels en zou op acht komen. Het CDA komt uit op zeven zetels, een verlies van twee zetels in vergelijking met 1999. Vooraf was een nek-aan-nekrace voorspeld tussen de beide partijen.

Het resultaat voor de VVD lijkt tegen te vallen, de liberalen verliezen twee zetels en komen uit op vier. Ook GroenLinks verliest twee zetels en komt net als de SP, dat een zetel wint, uit op twee. D66 lijkt, ondanks eerdere berichten dat het de kiesdrempel niet zou halen, op één zetel uit te komen. De SGP en ChristenUnie houden gezamenlijk twee zetels over van de drie die ze momenteel hebben. In de voorlopige prognose leken ze zelfs maar één zetel over te houden.

Europa Transparant
Europa Transparant, de partij van klokkenluider Paul van Buitenen, staat volgens de exit-polls op 6% van de stemmen, waarmee het ruim boven de kiesdrempel zit. Er is zelfs een kans dat deze partij twee zetels haalt. De Partij voor de Dieren staat op 3,7%, net onder de kiesdrempel. Ook de LPF komt met 3,1% tekort voor een entree in het europarlement. De opkomst bedraagt volgens de eerste prognose 36%, 6% meer dan in 1999.

Vanwege de uitbreiding van de Europese Unie is het totale aantal zetels dat Nederlandse partijen te verdelen hebben teruggebracht van 31 naar 27.


PartijEP 1999EP 2004
CDA97
VVD64
PvdA68
GroenLinks42
ChristenUnie/SGP32
D6621
SP12
Europa Transparant-1
Partij voor de Dieren-0
Lijst Pim Fortuyn-0
overig00
totaal3127

-
FOK!-poll, Hoe stemde jij vandaag?

Waarnemers volgen Nederlandse verkiezingen

verkiezingen europarlementWaarnemers uit de hele wereld waren vandaag aanwezig op stembureaus in Nederland. Het betreft leden van de zogenaamde Derde Kamer, een project dat internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling wil bevorderen. De in totaal 150 waarnemers komen onder andere uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

De waarnemers onderzochten het democratisch gehalte van de verkiezingen in Nederland. Hiervoor werden kiezers gevraagd naar het waarom van hun stemkeuze. Belangrijk kritiekpunt dat volgens de waarnemers naar voren kwam: de burger wordt onvoldoende geïnformeerd en heeft te weinig inbreng in de Europese besluitvorming. "Het lijkt wel alsof de kwestie Europa hier een taboe is. Politici praten er niet graag over, dat vind ik ook wel begrijpelijk. Ze maken zich waarschijnlijk meer zorgen over wat er in hun eigen land gebeurt," meent de uit Iran afkomstige Mazdak Mirramezani.

EU-commissaris Frits Bolkestein vindt dat niet alleen politieke partijen verantwoordelijk zijn voor de desinteresse van de kiezer. De burger zelf kan volgens Bolkestein ook meer moeite doen om zich te interesseren voor de Europese politiek.

Economie trekt in 2005 niet aan

In 2005 zal de economie niet aantrekken, zo zou volgens ingewijde bronnen blijken uit vertrouwelijke cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). De groei zal volgend jaar 1,25% bedragen, 0,25% minder dan eerst werd verwacht.

De werkloosheid zal in 2005 verder toenemen. Dit jaar zal het aantal werklozen uitkomen op 520.000, 5000 meer dan verwacht, volgend jaar loopt dat op tot 565.000.

Wat betreft de koopkracht gaan alle burgers er volgend jaar op achteruit: werkenden 1%, AOW'ers 1,5% en uitkeringsgerechtigden 2%.

Het financieringstekort zou uitkomen op 2,7%, en daarmee onder het Europese maximum van 3% blijven. Dat zou betekenen dat extra bezuinigingen niet nodig zijn.

Hepatitis C veel vaker geneesbaar

Icoon Medisch nieuwsLeverontsteking of hepatitis C kan nu bij 80 procent van de patiënten worden genezen tegenover veertien procent in het jaar 1990. In Nederland worden 1.500 gevallen per jaar ontdekt door middel van een eenvoudige bloedtest. Wereldwijd zijn ongeveer 170 miljoen mensen besmet met het virus. Als gevolg hiervan overlijden 280 duizend mensen per jaar aan levercirrhose en leverkanker.

Het gebruik van vuile naalden is één van de hoofdoorzaken van de besmetting. Vooral drugsgebruikers raken besmet. Het feit dat er nu 66 procent meer besmette mensen genezen kunnen worden is volgens internist Johannes Brouwer te wijten aan de meer gerichte behandelwijze met individueel vastgestelde medicijncombinaties, doseringsschema's en behandelduur. Brouwer heeft hier een onderzoek naar gedaan waar hij donderdag op promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Olympisch stadion Athene open

Het Olympisch stadion in Athene is in gebruik genomen. Een week na de voltooiing van het dak kan het stadion al gebruikt worden.

In het stadion, genaamd Spyridon Louis, worden de komende dagen de Griekse atletiekkampioenschappen gehouden. Op 13 augustus zullen de Olympische Spelen in het stadion geopend worden en tegen die tijd zullen er 74.000 zitplaatsen zijn.

Aangezien de bouwers van het stadion nog druk bezig zijn met delen van de tribunes zijn er nu nog maar 6500 stoelen beschikbaar. De rest van de stoeltjes zal in de komende weken worden geplaatst.

Opgeviste cocaïne in Urk zelf opgerookt

jakse, renz0r en Twisted_TpaU haden ons via de nieuws-submit te melden:

Zes inwoners van Urk tussen de 19 en 38 jaar en één 35-jarige inwoner van Ens moeten voor de rechter verschijnen. Zij rookten opgeviste cocaïne zelf op, in plaats van het aan te geven bij de polite. Dit maakte de Flevolandse politie vandaag bekend.

Eén van de aangehouden verdachten werkte op een kotter in Urk, alwaar hij de cocaïne letterlijk aan de haak sloeg. Door een tip kwam de politie de vangst op het spoor, waarna een onderzoek werd begonnen. De verdachten werden vervolgens aangehouden en zijn inmiddels weer op vrije voeten, in afwachting van hun rechtszitting.

In totaal zouden de zeven één kilo cocaïne hebben opgerookt. In Urk werd tijdens twee huiszoekingen nog acht gram cocaïne gevonden. De verdachten zeggen de drugs onderling te hebben verdeeld en opgerookt, ze ontkennen een deel te hebben doorverkocht.

''Kadhafi gaf opdracht Saoedische kroonprins te doden''

Icoon Buitenlands nieuwsDe 'New York Times' schrijft donderdag dat de Libische leider Mouammar Kadhafi vorig jaar plannen had de Saoedische kroonprins Abdullah Ben Abdel Aziz bij een aanslag te laten vermoorden. De krant baseert zich op twee personen die bij het complot zouden zijn betrokken. Deze personen zitten momenteel vast in de VS.

De VS, het Verenigd Koninkrijk en Saoedi-Arabië voeren op dit moment een onderzoek uit naar de voorbereidingen van de aanslag. Het plan was de kroonprins te vermoorden met behulp van granaten, aldus de krant. De zoon van Kadhafi, Seif al-Islam Kadhafi, noemde de beschuldigingen absurd. Volgens een hoge functionaris van de Amerikaanse regering kan deze kwestie, mocht het bewezen worden, een 'bocht van 180 graden' veroorzaken in de politiek van de Verenigde Staten ten opzichte van Libië.

Subheader
De Libische leider Kadhafi

Dorpje in Utah: Helft politiekorps polygaam

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van het politiekorps van het Amerikaanse dorpje Hildale in Utah met meer dan één vrouw getrouwd is. Volgens procureur-generaal Mark Shurtleff hebben zeven van de dertien agenten die het dorp rijk is meerdere huwelijkspartners.

Hoewel polygamie bij wet verboden is, zullen de agenten niet vervolgd worden. "We hebben gewoon de middelen niet", aldus Shurtleff. De burgemeester van het dorp noemde het onderzoek vervelend en hinderend en beschuldigt de procureur van een directe aanval tegen polygamie.

De bevolking van Hildale is grotendeels lid van de 'Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints', een fundamentalistische mormoonse groepering die, in tegenstelling tot de algemene mormoonse stroming, polygamie praktiseert.

Opnieuw vier jaar cel voor Ahold-afperser

Icoon Binnenlands nieuwsJochem van Z. is vandaag in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot vier jaar cel met aftrek van voorarrest wegens zijn rol bij de afpersing van het Ahold-concern. Volgens het gerechtshof in Arnhem is bewezen dat hij heeft deelgenomen aan een schietpartij in Meppel, dat hij betrokken was bij de afpersing zelf en dat hij zonder vergunning in het bezit was van een wapen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had acht jaar cel geëist wegens twee pogingen tot moord, afpersing en het in bezit hebben van een wapen. Het hof sprak van een 'ernstig' misdrijf, maar van Z. kan volgens het hof niet als hoofdverdachte worden gezien. De hoofdverdachte is zijn kompaan Edwin W. die eerder in beroep tot negen jaar cel is veroordeeld.

De advocaat van Jochem van Z. reageerde teleurgesteld op het vonnis. Hij zegt dat zijn cliënt niet betrokken is geweest bij de schietpartij in Meppel. De politie is volgens hem ook niet volgens de regels te werk gegaan bij verhoren. Ook zouden ontlastende getuigenverklaringen zijn genegeerd. Een aantal medegedetineerden van Edwin W. zou hebben verklaard dat hij Z. erin heeft geluisd.

Van Z. heeft bekend het concern te hebben afgeperst, maar hij dacht altijd dat het om een kleinschalig bedrijf ging. Hij heeft ook toegegeven illegaal een wapen in zijn bezit te hebben gehad. Het is volgens de advocaat nog te vroeg om te beslissen in cassatie te gaan.

Japan wil Nederlandse troepen in Irak houden

Icoon Irak nieuwsDe Japanse regering heeft Nederland opgeroepen zijn troepen in Irak te laten blijven. Regeringswoordvoerder Hiroyuki Hosoda zei vandaag in de Japanse hoofdstad Tokio dat zijn land "graag de samenwerking met de Nederlanders in de provincie al-Muthanna" wil voortzetten.

Er zitten zo'n 550 Japanse militairen in dezelfde regio als de Nederlanders, in het zuiden van Irak. Omdat de Japanners strikt voor humanitaire doeleinden in Irak zijn, zijn ze voor hun veiligheid mede afhankelijk van de Nederlandse militairen. "De Japanse regering waardeert de Nederlandse activiteiten daar bijzonder", aldus Hosoda tegen het Japanse persbureau Kyodo.

Het Nederlandse kabinet zal morgen een besluit nemen over het wel of niet voortzetten van de Irak-missie.

Mayo geeft Armstrong pak slaag

De vierde etappe van de Dauphiné Libéré, de tijdrit de Mont Ventoux op is voor Armstrong niet goed uitgepakt. Mayo (Euskatel) gaf de Amerikaan een flink pak slaag door hem op twee minuten te zetten. Mayo pakte door deze overwinning en pasant de leiderstrui van Gutierrez (Phonak) af.

Armstrong (US Postal)gaf vooraf al aan dat dit de ultieme test voor de komende Tour de France zou gaan worden. Mede omdat er in de komende Tour ook een tijdrit zit, alleen dan tegen de Alpe d'Huez op. Lange tijd was Armstrong's knecht de beste. Floyd Landis zette een knappe tijd neer, maar deze werd gekraakt door Juan Miguel Mercado (Quick Step - Davitamon). De Spanjaard kwam tot een tijd 57'39.

Op het meetpunt op 15.5 kilometer was al duidelijk dat Armstrong niet zou gaan winnen. Tyler Hamilton noteerde daar al een tijd die 41 seconden sneller was dan Armstrong. Mayo was op 15.5. kilometer bijna 20 seconden sneller dan Hamilton.

Aan de finish was de schade voor Armstrong zorgwekkend. Hij kwam op maarliefst 1'58 achterstand van Mayo over de lijn. Tyler Hamilton verloor 'slechts' 35 seconden op Mayo.

Rabobank deed het redelijk. Michael Rasmussen eindigde met een negende plaats in de top tien. Zijn teamgenoot Levi Leipheimer kwam twaalf seconden sneller boven op de achtste plaats. Beide heren staan nu in de top tien van het algemeen klassement. Oscar Freire en Karsten Kroon kwamen beide buiten de tijdslimiet binnen. Hierdoor kunnen zij hun koffers pakken, want ze mogen morgen niet meer starten.

Uitslag:
1 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi 55.51.49 (23.202 km/h)
2 Tyler Hamilton (VS) Phonak Hearing Systems 0.35
3 Oscar Sevilla (Spa) Phonak Hearing Systems 1.03
4 Juan Miguel Mercado (Spa) Quick.Step-Davitamon 1.48
5 Lance Armstrong (VS) US Postal presented by Berry Floor 1.58
6 Inigo Landaluze (Spa) Euskaltel-Euskadi 2.22
7 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems 2.44
8 Levi Leipheimer (VS) Rabobank 3.21
9 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 3.33
10 Stéphane Goubert (Fra) Ag2R Prevoyance 3.35

Klassement:
1 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi 16.27.51
2 Tyler Hamilton (VS) Phonak Hearing Systems 0.36
3 Oscar Sevilla (Spa) Phonak Hearing Systems 1.14
4 Lance Armstrong (VS) US Postal presented by Berry Floor 2.00
5 Juan Miguel Mercado (Spa) Quick.Step-Davitamon 2.32
6 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems 2.36
7 Inigo Landaluze (Spa) Euskaltel-Euskadi 2.43
8 Levi Leipheimer (VS) Rabobank 3.33
9 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 3.47
10 Oscar Pereiro (Spa) Phonak Hearing Systems 3.58

Ook Gullit uit kritiek op Advocaat

Dick Advocaat moet eindelijk eens een keuze maken in de te voeren taktiek en daar ook in Portugal aan vast blijven houden, aldus Ruud Gullit.

"Stop met zeuren over systemen en hanteer het concept waarin de spelers zich het prettigst voelen", zo luidt zijn advies aan Advocaat. Na de nederlagen tegen de Belgen en Ierland waren ook Johan Cruijff en Marco van Basten kritisch op de speelwijze van het Nederlands elftal.

De kritiek van Gullit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tijdens het WK in de Verenigde Staten beëindigde hij abrupt zijn interlandcarrière (66 wedstrijden) na een conflict over de tactiek met Advocaat.

Nederland getipt door trainers

Liefst zes van de zestien bondscoaches zien Nederland het Europees Kampioenschap winnen in Portugal. De zestien bondscoaches mochen wel eventueel meer dan één favoriet uitkiezen voor de Europese titel.

Dick Advocaat wou geen andere kandidaten noemen. Behalve Advocaat zien ook Rudi Völler (Duitsland), Jacques Santini (Frankrijk), Otto Rehhagel (Griekenland), Giovanni Trapattoni (Italië) en Aleksandrs Starkovs (Letland) Nederland het EK winnen.

Frankrijk is absoluut topfavoriet. De Fransen werden veertien keer genoemd, gevolgd door Portugal (acht stemmen), Italië (zeven), Duitsland en Nederland (beide zes).

Vogel onzeker voor eerste duel

Johann Vogel mist mogelijk het eerste duel van Zwitserland op het EK, zondag tegen Kroatië.

De middenvelder van PSV heeft last van dijbeenblessure en heeft daardoor de afgelopen dagen niet kunnen trainen. Hij liep de kwetsuur op in de verloren oefeninterland met Duitsland (0-2).

Ook eerder in de week tegen Liechtenstein was Vogel afwezig. "Ik voel duidelijk vooruitgang, maar ik wil geen enkel risico nemen. Ik wil eerst weten hoe het er voor staat met die blessure voordat ik voluit ga meedoen met de groep." aldus Vogel.

Van Nistelrooij dinsdag in de spits

Ruud van Nistelrooij zal in de basis beginnen tegen de Duitsers. Bondscoach Dick Advocaat heeft dat donderdag bevestigd.

"Ik begin dinsdag met Van Nistelrooij", zei Advocaat tijdens een persconferentie. "Ik ben van mening dat hij de beste keus is voor het team." Advocaat melde er wel bij dat hij niet onder de indruk geraakt was door de kwaliteit van trainen van de vier topspitsen.

"Maar ik denk dat Ruud een echte wedstrijdspeler is die tijdens trainingen niet het beste van zichzelf laat zien." Opmerkelijk genoeg kreeg Roy Makaay geen basisplaats in het laatste oefenduel voor het EK tegen de Ieren (0-1), omdat Makaay onvoldoende had laten zien op de trainingen.

Advocaat wil besloten trainingen

Dick Advocaat wil trainingen achter gesloten deuren gaan inlassen, zo meldde de bondscoach op de eerste persconferentie van het Nederlands elftal in Portugal.

Advocaat zei onder andere dat oefensessies van vrijdag en zondag achter gesloten deuren plaatsvinden. Het plan van de bondscoach is ambitieus. Het trainingsveld van de Nederlandse selectie in Albufeira is namelijk nauwelijks hermetisch af te sluiten voor publiek. Vanaf de bovenste etages van hotels in de buurt in het trainingsveld goed te aanschouwen.

Besloten of niet, de kans is groot dat weinig geheim blijft op de huidige locatie waar het Nederlands elftal zich opmaakt voor de eerste wedstrijd dinsdag tegen Duitsland.

Vierjarig jongetje wil stemmen in Engeland

De vierjarige Jamie Gribbon kwam vandaag in opperbeste stemming naar het stembureau in het Britse graafschap Somerset. Al zijn vriendjes mochten namelijk niet stemmen voor de Europese Verkiezingen, en hij wel. Tenminste, dat dacht hij.

Het jongetje had zijn stembiljet twee weken geleden thuisgestuurd gekregen, dus ging hij vandaag, samen met zijn moeder, naar het stembureau. Trots liet hij zijn biljet aan de medewerkers van het bureau zien, die niet wisten wat ze zagen en moesten zeggen. Uiteindelijk werd zijn biljet geweigerd en droop het jochie teleurgesteld af.

Dieven stelen toilet inclusief gebruiker

In Wit-Rusland hebben dieven een openbaar toilet gestolen, terwijl er nog een man gebruik van maakte. De dieven zouden in de stad Gomel met behulp van een oplegger het mobiele toilet hebben meegenomen. Door heel onopvallend te werk te gaan, merkte geen enkele voorbijganger de diefstal, behalve de man die op dat moment van het toilet gebruikmaakte.

Toen de 45-jarige man merkte dat het mobiele toilet wel erg mobiel was geworden, probeerde hij zo snel mogelijk om er uit te komen. Helaas hadden de dieven de wc vastgezet en werd de man gedwongen te wachten totdat de kabel losser werd door de ruwe weg. Op het moment dat het touw losser was geraakt, aarzelde de man geen moment en opende de deur. Op dat moment reden de dieven op volle snelheid door de voorsteden van Gomel. De man sprong van de rijdende traktor af, waardoor hij een gebroken sleutelbeen opliep. De man lichtte onmiddellijk de politie in die uiteindelijk het toilet terugvond bij een huis van een lokale inwoner.

Chinees imiteert Mary Poppins en belandt in ziekenhuis

Een Chinees heeft zijn benen gebroken, toen hij geprobeerd had om veilig te landen met behulp van een open paraplu, aldus West China City News.

De man vertelde aan de politie dat hij vermoedde dat zijn magnetron zou gaan exploderen. Hij besloot daarom met zijn paraplu door het raam te springen. De ongelukkige man dacht dat de paraplu ervoor zou zorgen dat hij veilig op de grond zou landen, zoals in de Disney kinderfilm Mary Poppins.

Mary Poppins
Mary Poppins.

'Duivel' redt jongen uit reuzenrad

Een dappere medewerker van het Zweedse attractiepark 'Gröna Lund' heeft gisteren het leven van een 16-jarige parkbezoeker gered. Toen de man, die in het naastgelegen spookhuis de duivel speelt, zag dat de jongen aan het reuzenrad hing aarzelde hij geen moment, klom naar boven en redde de knul.

De gehandicapte jongen was bezig het reuzenrad te betreden, toen het wiel zich in beweging zette. De tiener raakte hierdoor buiten de gondel en kon zich alleen nog met zijn handen aan het rad vasthouden. Medewerker Ben-Hur Pereira zag de jongen hangen en verliet meteen het spookhuis om in zijn kostuum het reuzenrad in te klimmen. Vlak nadat de man de jongen gezekerd had viel de tiener, maar werd een halve meter lager door de kabel tegengehouden.

Pereira verklaarde naderhand "puur impulsief" gehandeld te hebben en dat zijn opleiding als klimmer en zijn uitrusting van grote hulp waren bij de reddingsactie. Ondanks deze bescheiden houding ontving hij niets dan lof. "Ben-Hur Pereira is onze held", aldus de directeur van het park.

Blote kont Eminem uit MTV Movie Awards geknipt

EminemMuziekzender MTV heeft besloten om beelden van de rapper Eminem die tijdens de MTV Movie Awards zijn achterste aan het publiek toonde uit de show te knippen. De opnames vonden afgelopen zaterdag plaats en worden vanavond in Amerika uitgezonden.

Eminem, die optrad als lid van de band D12, toonde regelmatig een met spijkers beslagen broekklep. Op het eind van het optreden trok de rapper zijn broek naar beneden zodat duizenden mensen in het publiek en de camera’s zijn blote achterste te zien kregen.

MTV, dat dit jaar al veel kritiek te verduren kreeg wegens de blote borst van Janet Jackson tijden de Superbowl, liet meteen na de opnames van de award show weten dat de blote kont zou worden gecensureerd. Nu is dus besloten het voorval volledig weg te laten.

De MTV Movie Awards worden 26 juni in Nederland uitgezonden door MTV.

Boot ramt brugpijler: 20 gewonden

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vandaag twintig mensen gewond geraakt nadat de boot waarin zij zaten tegen een brugpijler aan voer. Enkele van de passagiers raakten zwaargewond. Het ongeluk zou te wijten zijn aan een verkeerde draaimanoeuvre van de tweede kapitein.

Het Duitse schip 'European Viking' had na het passeren van de Rijksbrug in Wenen aan moeten leggen aan de oever van de Donau. De hiervoor benodigde draaimanoeuvre werd echter al ingezet toen de boot ter hoogte van de middenpijler voer. Hierdoor werd een aan de pijler bevestigde stang geraakt die aan de achtersteven vast bleef zitten. Bij de hieropvolgende botsing met de pijler raakte het restaurantgedeelte van het vaartuig zwaar beschadigd.

Na het ongeval wist het schip de aanlegsteiger te bereiken en konden de gewonden verzorgd worden. De meesten van hen liepen kneuzingen, snijwonden of schaafwonden op. De kok moest met brandwonden naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het passagiersschip had 135 mensen aan boord, voornamelijk van Britse, Amerikaanse en Canadese afkomst.

Martin Jol naar Tottenham

Martin Jol is de nieuwe assistent-trainer van Tottenham Hotspur. Jol is de komende drie jaar de rechterhand van de nieuwe trainer Jacques Santini.

Eerder stond de bij RKC Waalwijk vertrekkende trainer al in de belangstelling van Tottenham om manager te worden. Bij The Spurs treft de Hagenaar Frank Arnesen, die recentelijk aangesteld werd als technisch directeur.

Jacques Santini, de huidige Franse bondscoach, gaat na het komende Europees Kampioenschap aan de slag als trainer van Tottenham

Frisk fluit Nederland-Duitsland

De Zweedse scheidsrechter Anders Frisk is door de UEFA aangesteld als de leidsman voor Nederland - Duitsland. Pierluigi Colina kreeg de openingswedstrijd toebedeeld.

De Europese voetbalbond maakte vandaag de scheidsrechters bekend voor de wedstrijden tot en met donderdag 17 juni. Met Frisk stelt de UEFA een ervaren scheidsrechter aan voor het treffen tussen Nederland en Duitsland. In 2000 floot de Zweed de finale op het EK tussen Frankrijk en Italië. Dit jaar nog was Frisk de scheidsrechter bij het halve finale duel Chelsea - AS Monaco in de Champions League.

Automobiliste komt in botsing met vliegend toilet

Een anonieme FOK!ker was zo vriendelijk het onderstaande bericht in de nieuws-submit te droppen:

Mobiel toilet
Een Duitse automobiliste die woensdag in Hamburg reed, is met de schrik vrijgekomen na een tamelijk opmerkelijk ongeval. Zij kwam daarbij onvrijwillig in botsing met... een vliegend toilet.

Het mobiele toilet was door een stevige windvlaag gegrepen en werd vervolgens over de straat geblazen juist op het moment dat de 32-jarige vrouw in haar auto passeerde. De toiletunit kwam bij haar op de motorkap terecht, waardoor er een schade aan haar auto ontstond van ca. 5000 euro. De dame raakte zelf, zoals gezegd, gelukkig niet gewond.

Hoe ze dit toch wel bizarre ongeval aan haar verzekering heeft kunnen uitleggen is overigens niet bekend.

In de cel door smoesje over bom

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaanse vrouw en een Britse man zitten vast vanwege een valse bommelding. Het tweetal deed de bommelding omdat de vrouw haar paspoort kwijt was en hierdoor niet kon vliegen.

De 18-jarige Hatice Ceylan, een studente uit New Jersey, had ingestemd met het plan van de 33-jarige Brit Ilyas Savas om het Embassy Suites hotel vlakbij het vliegveld van Philadelphia te bellen. In dit telefoongesprek op 2 juni werd gemeld dat er bommen aan boord waren van de vluchten van Philidelphia naar Londen via Boston.

Beide vluchten werden vertraagd en de vliegtuigen doorzocht. Ceylan en Savas wordt een valse bommelding ten laste gelegd en ze kunnen nu uitkijken naar een maximale gevangenisstraf van tien jaar en een boete van $500.000.

Ceylan had een niet vergoedbaar ticket gekocht naar Londen en realiseerde zich dat haar paspoort nog in een gebouw lag wat op dat moment gesloten was. Hierdoor was het voor haar niet mogelijk om naar Londen te vliegen. De man, die getrouwd is en twee kinderen heeft, deed de bommelding vanuit Engeland en vloog vervolgens naar Philadelphia. Beiden werden op 4 juni gearresteerd toen zij probeerden het ticket van Philadelphia naar Londen in te wisselen dat Ceylan twee dagen eerder niet had gebruikt.

Ceylan en Savas zijn beide geboren in Turkije, maar Ceylan heeft de Amerikaanse nationaliteit en Savas de Britse. De vrouw was uitgehuwelijkt en stond op het punt te trouwen met een andere Turkse man. De advocaat van het tweetal kon niet zeggen of er een verhouding was tussen Ceylan en Savas.

Geen Kluivert en Davids in Panini album

AirRaid had ons via de nieuws-submit te melden:

Nu het EK-voetbalkampioenschap voor de deur staat, lopen de stickerverzamelaars al weer hevig te plakken. Het Italiaanse bedrijf Panini, bekend van de stickeralbums, heeft onlangs het UEFA EURO 2004 album op de markt gebracht, waarin alle beeltenissen van de spelers van het EK te verzamelen zijn.

Bekende voetballers zoals David Beckham, Luis Figo en Zinedine Zidane hebben hun medewerking verleend aan het album. De meeste spelers van Oranje hebben dit ook gedaan, waaronder Ruud van Nistelrooy, Jaap Stam en Rafael van der Vaart. Helaas zal op de pagina van het Nederlands Elftal een tweetal lege plaatsen blijven staan, namelijk die van Edgar Davids en Patrick Kluivert. Panini heeft er alles aan gedaan om de persoonlijke rechten van de spelers te kopen, maar is daar om onbekende reden niet in geslaagd.

Veel verzamelaars van het betreffende stickeralbum zijn teleurgesteld, want zij zullen hun album nooit compleet krijgen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Schiphol verwacht recordzomer

Schiphol verwacht op 1 augustus een topdrukte. Ongeveer 150.000 reizigers zullen dan naar de luchthaven komen om op vakantie te gaan of juist te vertrekken. In de maanden juni, juli en augustus verwacht het vliegveld ruim twaalf miljoen passagiers, een nieuw record.

Door angst voor terreur, de dodelijke longziekte SARS en de oorlog in Irak ging het de afgelopen jaren juist slechter met Schiphol. Volgens de directie van de luchthaven maken reizigers zich daar nu niet meer druk om. Bovendien trekt de economie weer langzaam aan.

Het EK voetbal in Portugal zal ook voor veel chartervluchten zorgen. Daarbij zorgt het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie ook voor extra vliegverkeer.

Delfzijler verdacht van seks met dieren

De politie in Groningen onderzoekt een mogelijk geval van dierenmishandeling waarbij een schaap is gedood nadat er seks mee werd bedreven. Een 30-jarige inwoner van Delfzijl wordt gezien als verdachte. Hij werd onlangs slapend aangetroffen in een schuur in de nabijheid van het dode schaap.

De 30-jarige man is opgepakt omdat hij de eigenaren van een aantal dieren zou hebben bedreigd toen die hem van hun terrein afzetten. Er zijn bij deze zaak geen getuigen, maar de eigenaren vermoeden dat de 'schapenneuker' tientallen malen heeft toegeslagen.

Omdat bestialiteit niet strafbaar is kan de politie tegen het hebben van seks met dieren als paarden, schapen, geiten of koeien opzich niets doen. ''We kunnen mensen slechts aanspreken op hun gedrag, als dat buiten de gebruikelijke normen en waarden valt'', aldus een politiewoordvoerder. Wel opgetreden kan worden als het dier mishandeld wordt.

Van de verdachte is DNA afgenomen. Justitie moet besluiten of de man vervolgd wordt, wat voor het doden van een schaap dus wel kan, maar niet voor het hebben van seks met......

VN advies doet PKK-kopstuk hongerstaking stoppen

Het in Nederland vastizttende PKK-kopstuk Nuriye Kesbir is gestopt met een hongerstaking, die zij inzette nadat de Hoge Raad besloot dat ze aan Turkije mag worden uitgeleverd. Reden voor het stoppen is dat de Verenigde Naties (VN) de Nederlandse regering hebben geadviseerd niet tot uitlevering over te gaan als de Turken geen keiharde garanties voor haar veiligheid geven. Minister Donner van Justitie beslist uiteindelijk of ze wel of niet uitgeleverd wordt.

Ook de mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Right Watch hebben opgeroepen Kesbir niet uit te leveren, omdat ze gevaar loopt als ze aan Turkije wordt overgedragen.

Turkije wil Kesbir berechten voor betrokkenheid bij aanslagen tussen 1993 en 1995 op militaire doelen in Turkije. Kesbir spreekt de beschuldigingen tegen.

Minister Donner neemt binnenkort een besluit. Hij wacht momenteel op antwoord over de garanties voor de veiligheid van Kesbir, waar hij bij Turkije om heeft gevraagd.

Snel overstappen van ADSL-provider mogelijk

KPNOverstappen van ADSL-provider zal vanaf nu een stuk makkelijker worden. Telecomwaakhond OPTA heeft de KPN gesommeerd de procedure makkelijker te maken. Het overstappen naar een ander netwerk zoals Tiscali en BBned duurde tot voor kort zeer lang. Het overstappen tussen KPN-providers (XS4ALL, Planet, Het Net) kon al wel sneller.

Eerder al bleek uit onderzoek van FOK! dat het overstappen slechts enkele uren hoefde te duren. In de praktijk bleek echter dat iemand die wilde overstappen soms acht weken zonder internet kwam te zitten. KPN heeft inmiddels toegestemd met het besluit van de OPTA en onderneemt de nodige stappen om het snellere overstappen zowel technisch als administratief probleemloos te laten verlopen. De ADSL-verbinding bij de gebruiker hoeft dus maar enkele uren offline te zijn.

De NMa en de Consumentenbond hadden eerder al klachten ingediend tegen de KPN over de ADSL-problemen. Tiscali en Versatel verzochten OPTA om KPN te manen mee te werken aan het gemakkelijker overstappen.

KPN is in de breedbandmarkt zowel de leverancier van aansluitlijnen (zogenaamde 'ontbundelde lijnen'), als één van de DSL-aanbieders. De langdurige onderbreking werd in de meeste gevallen veroorzaakt doordat KPN weigerde de benodigde overzettingen in de centrales uit te voeren, zolang niet alle DSL-aanbieders een onderlinge overeenkomst hadden gesloten over het overstapproces. Het bedrijfsonderdeel van KPN dat DSL aanbiedt belemmerde vervolgens de totstandkoming van een dergelijke overeenkomst.

Breedband-internetters ontevreden over provider

Vinsane had ons via de nieuws-submit te melden:

Mensen met een breedband internetverbinding zijn niet tevreden over de snelheid, de prijs en de deskundigheid van de helpdesk. Dat blijkt uit een onderzoek van iPing onder 778 mensen met een internetverbinding via adsl of kabel. Hierin gaf driekwart van de mensen aan dat ze te veel betalen voor hun abonnement.

De relatie met de provider vinden bijna alle ondervraagden onder de maat. 76 procent zegt nooit of bijna nooit een aanbieding te krijgen. Ongeveer 83 procent vindt nieuwe producten en diensten niet relevant. De helpdesk is een nog grotere doorn in het oog. Volgens 40 procent is de helpdesk slecht bereikbaar. Meer dan de helft vindt dat er geen daadwerkelijke oplossing wordt geboden en 38 procent is zelfs van mening dat de medewerkers van de helpdesk geen verstand van zaken hebben.

DVD: Willard

Willard heeft slechts één goede vriend, Socrates. Op zijn werk is hij het pispaaltje, ondanks dat zijn overleden vader dit bedrijf nog heeft opgericht. Socrates is dus zelfs zijn enige vriend. Helaas is Socrates een rat, en heeft hij heel veel vriendjes meegenomen...
De remake van Willard (het origineel stamt uit 1971) met Crispin Glover op DVD. De film zelf is geen hit geweest, deze DVD wel?

Geen verwijzing naar God in de grondwet

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEr komt naar verwachting geen verwijzing naar God in de nieuwe Europese grondwet. Dit meldt minister Bot van Buitenlandse Zaken. De 25 lidstaten van de Europese Unie sturen aan op een compromis waarin helemaal geen verwijzingen meer staan naar de wortels van de Europese beschaving.

Met name Polen, Italië en Nederland hebben de afgelopen maanden gepleit voor een verwijzing naar de joods-christelijke tradities in de grondwet. Premier Balkenende deed dit namens Nederland tegen de zin van de Tweede Kamer. Het was vooral Frankrijk dat zich verzette tegen een expliciete verwijzing naar God, omdat dat afbreuk zou doen aan het seculiere karakter van de Europese Unie.

De verdeeldheid over de kwestie komt volgens Bot doordat in de preambule van de concept-grondwet wel expliciet naar de humanistische tradities wordt verwezen. Met name de katholieke landen in Europa voelden zich daardoor geroepen om te pleiten voor een verwijzing naar God. Het door Finland opgestelde compromis wat nu op tafel ligt, stelt voor om de hele preambule te schrappen. Het is Bots verwachting dat dit compromis een meerderheid zal krijgen. Mogelijk wordt er nog wel een afzonderlijke 'plechtige' verklaring aangenomen die verwijst naar beide geestelijke pijlers van Europa.

In Brussel vinden komende week de slotonderhandelingen plaats tijdens de Europese top. Deze top staat ook in het teken van de overdracht van het voorzittersschap van de Europese Unie van Ierland naar Nederland.

''Saddam Hussein wordt gemarteld''

Icoon Irak nieuwsVolgens een Jordaanse advocaat die beweert Saddam Hussein te vertegenwoordigen wordt Hussein door zijn Amerikaanse ondervragers mishandeld. De advocaat, Mohammed Rashdan, baseert zich op een rapport van het Internationale Rode Kruis van 21 januari waarin zou staan dat de Iraakse ex-leider in goede gezondheid verkeerde, maar 'licht gewond' was. Het Internationale Rode Kruis heeft Hussein sinds zijn gevangenname twee maal onderzocht.

"Dit is overduidelijk bewijs dat de Iraakse president onderhevig is aan fysieke en mentale martelingen en geweld", aldus Rashdan die een kopie van het rapport aan verslaggevers toonde. In de kopie worden naam, geboortedatum en de fysieke gesteldheid van Hussein vermeld. Het Rode Kruis kan vooralsnog niet bevestigen dat zij Hussein daadwerkelijk op 21 januari hebben bezocht.

De advocaat zegt door de vrouw van Hussein te zijn aangenomen. Hij werkt samen met twee andere advocaten; de Fransman Emmanuel Ludot en de Amerikaan Curtis Doebbler. Rashdan onderhield in het verleden banden met de Baath-partij in Irak, waardoor het niet zeker is of de Amerikanen hem als advocaat zullen accepteren. Wanneer het proces begint is nog niet bekend.

Nederland vandaag naar de stembus

verkiezingen europarlementVanaf vanochtend half acht zijn de stembureaus in Nederland geopend voor de Europese verkiezingen. Samen met de Britten zijn de Nederlandse kiezers de eersten die mogen stemmen. Morgen zijn Ierland en Tsjechië aan de beurt, zaterdag Letland en Malta, en zondag de bevolking van de overige achttien landen.

De Nederlandse partijen hebben 27 van de 732 zetels in het Europees parlement te verdelen. Nederland heeft nu nog 31 zetels, maar in verband met de uitbreiding van de Europese Unie is dat aantal teruggebracht. Tot 21:00 uur vanavond kan worden gestemd. Kort daarna zal een exit-poll een eerste indicatie geven van de uitslag. Later op de avond wordt een voorlopige uitslag bekend gemaakt.

Opkomst
Verschillende onderzoeken geven aan dat de belangstelling voor de Europese verkiezingen minimaal is. Gevreesd wordt dat de opkomst gelijk aan of zelfs lager dan die van de vorige verkiezingen voor het Europarlement zal liggen. In 1999 maakte 29,9 procent van de Nederlandse kiezers de gang naar de stembus. De laatste peiling voorspelt een nek-aan-nekrace tussen PvdA en CDA. Beide partijen zouden uitkomen op acht zetels.

''Chimpansee sterft snel uit''

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens wetenschappers van dierenbeschermingsorganisatie 'Pasa' (Pan African Sanctuaries Alliance) ziet de toekomst er niet goed uit voor de chimpansees. ''De situatie is meer kritiek dan we dachten.'' Ze zouden binnen vijftig jaar wel eens uitgestorven kunnen zijn, meldt het Duitse blad 'Der Spiegel.'

Volgens de organisatie, die zich inzet voor verweesde en gewonde mensapen, is de illegale jacht op de chimpansees de belangrijkste reden van de sterke daling in de populatie. Ziektes en het kappen van bossen komen de dieren ook niet ten goede. Ten slotte is de wegen- en mijnbouw funest voor de levensruimte van de primaten. De strijd om te overleven wordt voor de apen steeds moeilijker.

De negentien opvangcentra van de organisatie herbergen 670 chimpansees, dat is 50 procent meer dan drie jaar geleden. Verder beschikt de organisatie over cijfers die aangeven hoeveel chimpansees er naar andere hulpcentra worden gebracht. Van de kwetsbaarste soort, de Oostnigeria-Westkameroen chimpansee, zijn er nog maar 8.000 in leven. Deze soort kan al in twintig jaar uitgestorven zijn.

Subheader
De Chimpansee

Aanzetten tot 'Jackass' is strafbaar

krasser had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Oostenrijkse serveerster moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden voor een tegen haar ingediende aanklacht wegens dood door schuld, omdat zij een dronken gast zou hebben aangezet tot het hard met zijn hoofd tegen een muur aan te lopen. Dit gebeurde bij een op het MTV-programma 'Jackass' geïnspireerd spel. Door het uitvoeren van deze actie brak de 30-jarige man z'n nek en overleed hij drie weken later in een ziekenhuis.

Wat de 29-jarige serveerster vooral wordt aangerekend is het feit dat zij wist dat de man veel had gedronken en daarom het risico niet inzag van de actie. De man had volgens het onderzoek na binnenkomst in het ziekenhuis een alcoholpromilage van 1,7 promille in zijn bloed.

Bejaarde komt om bij brand

Icoon Binnenlands nieuwsEen 74-jarige bewoonster van het Eduard Douwes Dekkerhuis in Amsterdam is donderdagochtend omgekomen bij een brand in haar appartement. De brand was rond 03:15 uitgebroken en was snel onder controle. Personeel heeft nog geprobeerd haar te redden, maar slaagde daar niet in.

De brand brak uit op de vierde verdieping. Daar lagen op het moment van de brand nog tien andere bewoonsters te slapen. Zij mogen donderdag na het technisch onderzoek terugkeren en zijn opgevangen op de revalidatieafdeling van het verzorgingshuis.

Volgens directeur Rob van Dam wist de vrouw dat ze niet mocht roken in bed. "Onderzoek van de technische recherche moet de oorzaak nog uitwijzen, maar wij vermoeden dat een sigaret haar fataal is geworden."

Geboeide man ontsnapt met politieauto

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie van New Orleans heeft woensdag gezegd dat een Amerikaan die was aangehouden op verdenking van diefstal en bezit van harddrugs er dinsdagavond geboeid vandoor is gegaan met de politiewagen van de agent die hem arresteerde. De verdachte, de 27-jarige David Smith, wist de op zijn rug geboeide handen voor zijn lichaam te draaien, waarna hij vervolgens op de bestuurdersstoel klom en er vandoor racete.

Woensdag kon Smith alweer worden aangehouden omdat de politieauto makkelijk te volgen was. Hij had zich in een huis in New Orleans onder het bed verstopt. Hij wordt nu aangeklaagd wegens poging tot moord op de agent die gewond raakte bij zijn actie en verzet tegen zijn arrestatie.

Een politieagent had hem aangehouden omdat hij op een motor reed zonder rijbewijs of kentekenpapieren. Toen de agent de verdachte fouilleerde vond hij een zakje crack. De agent deed hem hierna de handboeien om en wachtte op assistentie.

Stress goed voor migraine patiënten

Mensen die last hebben van migraine moeten juist geen situaties vermijden die bij hen migraine veroorzaken, aldus een aantal wetenschappers uit Melbourne. Zij ontdekten bij een onderzoek dat een bepaalde hoeveelheid stress invloed heeft op de pijnlijke symptomen van de ziekte. Hoe meer stress iemand ondervindt, hoe minder de pijn van de migraine is. Bij het onderzoek waren 300 patiënten betrokken in de leeftijd van 19 tot 65 jaar met verschillende stadia van migraine.

De onderzoekers, afkomstig van de RMIT University te Melbourne, zeiden dat patiënten die de migraine-aanvallen probeerden te onderdrukken, hierdoor meer last hadden van hun ziekte. Volgens Paul Martin, professor in de psychologie, is het juist de bedoeling om jezelf met je angsten te confronteren.

Het resultaat van het onderzoek staat lijnrecht tegenover de traditionele adviezen die de doktoren geven om juist situaties die een migraine oproepen, zoals harde geluiden, knipperende lichten en stress te vermijden. Maar volgens professor Martin heeft het onderzoek aangetoond dat patiënten nu hele slechte adviezen krijgen.

Brit vindt schoondochter in koelkast

Juusjuh, The_Wicked_Witch en fardman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn een buitenwijk van Londen is een lugubere ontdekking gedaan. Een Britse man die zichzelf toegang verschafte tot de woning van zijn zoon, nadat deze niet thuis bleek te zijn, vond het in stukken gezaagde lijk van zijn schoondochter in de koelkast toen hij een pak melk wilde pakken. Dit heeft boulevardblad 'The Sun' donderdag gemeld.

De lichaamsdelen van de vrouw waren in plastic zakken verpakt en daarna in de koelkast gestopt. De politie verdenkt haar man van de moord. Ze is onmiddellijk een klopjacht begonnen op de 34-jarige echtgenoot van de vermoorde vrouw. De vader die de vondst deed is erg ontdaan en heeft aangeklopt bij Slachtofferhulp, aldus een politiewoordvoerder in een reactie aan de Britse sensatiekrant.

Cybercops gaan chatboxen bewaken

Icoon Buitenlands nieuwsDe Engelse politie wil chatboxen in de gaten gaan houden om op te treden tegen pedofiele organisaties. Ze zullen ook beslag gaan leggen op de financiën van website-operateurs die kinderporno aanbieden en de creditkaarten van hun klanten bevriezen. Ook wil de politie van Engeland, Canada en Australië een wereldomspannende taakgroep vormen, met als voornaamste doel het stoppen van pedofielen die hun slachtoffertjes verleiden tot offline contact leggen met de pedofielen.

''Dit moet niet gezien worden als een Big Brother tactiek, maar als een poging om als politie meer zichtbaar te worden op het internet'', aldus Jim Gamble, assistent chef van Engelands 'National Crime Squad.' Het plan is dat een agent van tijd tot tijd in een chatbox verschijnt om gesprekken te volgen. Hij kan dan worden herkend aan bijvoorbeeld zijn speciale usericon.
''We willen de potentiele pedofiel die jacht maakt op kinderen laten zien dat we er zijn. Hierdoor zal hij overwegen te blijven of weg te gaan.'' Gamble zei ook dat de taakgroep samen gaat werken met banken, creditkaart-organisaties en Internetproviders om zo te achterhalen welke websites kinderporno verkopen.

Het probleem van pedofielen die in chatboxen jacht maken op kinderen is in het laatste jaar gegroeid. Vorig jaar nog sloot Microsofts 'MSN chat' omdat de chat volgens Microsoft een hemel voor pedofielen en spammers was geworden. Deze actie werd door sommigen gewaardeerd, maar anderen waren bang dat de pedofielen zich nog meer ondergronds zouden gaan bewegen. Gamble weet nog niet wanneer de initiatieven van start gaan.

Subheader

Donald Duck is 70 jaar geworden

Icoon Algemeen nieuwsHet stripfiguur Donald Duck is gisteren 70 jaar oud geworden. Donald figureerde als eerst op 9 juni 1934 in het filmpje 'The Wise Little Hen'. Sindsdien figureerde het karakter in honderden andere films en stripboeken die in meer dan twaalf talen vertaald zijn. De verjaardag van Donald wordt groots gevierd.

In Disneyland Parijs zal 'Donald Duck' een taart met 70 kaarsjes krijgen. Hij zal daarna naar 'the walk of fame' gaan om een pootafdruk te zetten naast handafdrukken van sterren als Bruce Willis en Sharon Stone. ''We houden een grote ceremonie in het Walt Disney park om hem een hele gelukkige verjaardag te wensen'', aldus Kate Harris die meehelpt de verjaardag te organiseren. Volgens Harris ligt de aantrekkingskracht van Donald Duck in zijn ondeugende charme. ''Hij heeft zijn mopperige en kwade periodes. Hij probeert altijd het goede te doen, maar het eindigt altijd verkeerd. Ik denk dat zijn karaktertrekjes nooit zullen verdwijnen en hij zal ook nooit oud worden. Hij blijft altijd jong van hart.''

Subheader
Het stripfiguur Donald Duck

Telling aanslagen door VS klopt niet

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een door de regering-Bush gepresenteerde lijst met terroristische aanslagen blijkt grote fouten te bevatten. Het Witte Huis presenteerde ‘The Patterns of Global Terrorism’ eind april om te bewijzen dat de oorlog tegen het terrorisme zijn vruchten begint af te werpen.

Uit het overzicht over 2003 leek te blijken dat het wereldwijde aantal aanslagen op het laagste niveau in 34 jaar verkeerde. Volgens ‘The Los Angeles Times’ zal het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken het overzicht nu gaan bijwerken, met als nieuwe conclusie dat het aantal aanslagen juist gestegen is. In het originele document werden alleen de aanslagen tot 11 november 2003 meegeteld, zodat het totale aantal veel te laag uitviel. Bovendien werden een grote hoeveelheid ‘kleine aanslagen’ en aanslagen met een ‘nationaal karakter’ niet meegeteld. Het wordt zelfs verwacht dat het aantal terroristische aanslagen in 2003 na de correcties het hoogste in twintig jaar zal blijken te zijn.

Meteen na de publicatie van het rapport kwamen Democratische politici al met veel kritiek over de onvolledigheid ervan. Het Witte Huis zou met vervalste gegevens proberen het gevoerde anti-terreurbeleid te ondersteunen. Dit wordt echter tegengesproken door het Witte Huis; het document zou al in november 2003 naar de drukker gemoeten hebben waardoor er geen tijd meer was om de lijst af te maken.

Rel tussen Advocaat en Mulder

Dick Advocaat en Jan Mulder zijn ernstig met elkaar in botsing gekomen.

Mulder, die commentaar geeft in het RTL4-programma Villa BVD, had dinsdagavond hevige kritiek op de bondscoach. Advocaat maakte Mulder vervolgens in een gesprek met Villa BVD-presentator Frits Barend uit voor zakkenvullende miljonair.

Jan Mulder heeft in de twee afleveringen die het programma nu telt al voor weken kritiek geleverd op Advocaat. Zo noemde hij hem slap en zou hij twijfelen aan de positie van Advocaat en aan diens tactische inzichten.

Capitool in Washington tijdelijk ontruimd

Icoon Buitenlands nieuwsEnkele uren voor de aankomst van het lichaam van de overleden ex-president Ronald Reagan is het Capitool, de zetel van het Amerikaanse Congres, ontruimd geweest. Het bleek vals alarm te zijn, waarschijnlijk veroorzaakt door een vliegtuig dat dichtbij langs vloog. Nadat het alarm afging werd het publiek opgedragen weg te rennen. Na enkele minuten werd de waarschuwing opgeheven.

Publiek uit Washington kan in het Capitool 34 uur lang afscheid nemen van de oud-president. Belangstellenden stonden al enkele uren voor de aankomst van het lichaam in rijen voor het Capitool te wachten om de laatste eer te bewijzen aan Reagan. De lijkkist zal daar 34 uur lang staan voordat het teruggaat naar Californië. In deze staat zal Reagan worden begraven op het terrein van de naar hem genoemde bibliotheek in Simi Valley, nabij Los Angeles. De verwachting is dat rond de 150.000 mensen langs de kist zullen lopen.

Ruzie tussen Dick Advocaat en Jan Mulder

JohnDDD had ons via de nieuws-submit te melden:

Bondscoach Dick Advocaat en Jan Mulder zijn ernstig met elkaar in botsing gekomen. Mulder geeft commentaar in het RTL4-programma Villa BVD. Dinsdagavond had hij hevige kritiek op Advocaat. De bondscoach maakte Mulder vervolgens in een gesprek met Frits Barend uit voor een zakkenvullende miljonair.

Jan Mulder heeft in de twee afleveringen die het programma nu telt al voor weken kritiek geleverd op Advocaat. Zo noemde hij hem slap en zou hij twijfelen aan de positie van Advocaat en aan diens tactische inzichten.

Spelers van het Nederlands Elftal mogen overigens nog gewoon in het programma aanschuiven.

Bom ontploft op verkiezingsbijeenkomst

Icoon Buitenlands nieuwsEen verkiezingsbijeenkomst in Bologna van vice-premier Gianfranco Fini van de Italiaanse neo-fascistische partij Alleanza Nazionale (AN) is gisteravond opgeschrikt door een bomaanslag. De partij is al enige tijd het doelwit van aanslagen. De ontploffing van deze bom is de grootste aanslag tot nu toe.

De vice-premier kwam met de schrik vrij, maar tientallen mensen raakten gewond. De AN is een partij die zijn oorsprong heeft in de fascistische beweging van Mussolini. In de afgelopen tien jaar werden echter alle banden met fascisten officieel verbroken. "Wij moeten het hoofd bieden aan een strategie die gericht is tegen de mensen van de AN, in heel Italië", aldus de minister van Landbouw Alemanno.

Record-boete voor radiozenders

Het Amerikaanse mediaconcern Clear Channel Communications heeft met het betalen van 1,75 miljoen dollar verdere vervolging naar aanleiding van klachten afgekocht. Het bedrijf werd door de Amerikaanse toezichthouder op de branche (Federal Communications Commission) op de vingers getikt over onfatsoenlijke radio-uitzendingen. Het bedrag is de hoogste ooit betaald als boete.

Vooral de uitspraken van sommige populaire radio dj's zorgden voor veel kwaad bloed. De toezichthouder had een flinke berg klachten gekregen.

Gevoelige informatie per ongeluk verkocht

DynamicDreams had ons via de nieuws-submit te melden:

Een financiële dienstverlener heeft op veilingsite eBay een verkeerde harde schijf te koop aangeboden. In plaats van een lege schijf, stond de schijf tjokvol persoonlijke informatie. Pointsec Mobile Technologies kocht de schijf uiteindelijk voor vijf pond.

Op de schijf stond allerlei gevoelige informatie zoals een klantendatabase, de toegangscodes en wachtwoorden van het intranet van de verkoper, salarislijsten, personeelsgegevens en financiële informatie. Wie de man is, wil het bedrijf niet zeggen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.