FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 juni 2004

Bijen claimen fiets

De 12-jarige Alice Gilmore uit Hampshire (Groot-Brittannië) stond wel heel vreemd te kijken toen ze bij haar fiets terugkwam na een middag winkelen. Op het rijwiel waren ongeveer 12.000 bijen neergestreken.

Fiets met bijen
Zo trof Alice haar fiets aan.


Deskundigen denken dat een bijenkoningin is ontsnapt uit een korf en is geland op de fiets. Een complete zwerm bijen heeft haar gevolgd en heeft de koningin vergezeld. De bijen hadden zich verschanst onder het zadel en op de handvatten van de fiets. Samen met haar moeder riep Alice de hulp van enkele experts, die de bijen vingen en ze naar een andere korf brachten in Hampshire. Alice zei tegen een journalist van dagblad The Sun: "Ik hou van de natuur en van dieren, maar hier had ik het niet op."

Eerder werd er op de Dam in Amsterdam een fiets in beslag genomen door een bijenkoningin en een groep bijen. Een imker moest er toen aan te pas komen om de kolonie te verwijderen.

Euro 2004: Uitslag Spanje - Rusland

Icon EK 2004 Portugal Om kwart voor negen Nederlandse tijd werd vanavond bij de wedstrijd tussen Spanje en Rusland afgetrapt. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Spanje.

De eerste helft begon met een overwicht voor Spanje, maar ondanks de aanwezigheid van het koningsduo Morientes en Raúl wist Spanje geen echte kansen te creëren. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd Rusland wat dreigender, maar ook dit leidde niet tot doelpunten.

De tweede helft begon zoals het grootste deel van de eerste helft was verlopen, met het kabbelend heen en weer gaan van het spel. Al in de 58ste minuut was er een dubbele wissel bij Spanje. Baraja en Morientes werden vervangen door Alonso en Valerón. Valerón stond nog geen minuut in het veld toen hij het openingsdoelpunt wist te scoren.

Na de 1-0 probeerde Rusland meer druk te zetten naar voren. De Spaanse verdediging bleef echter redelijk makkelijk overeind en Spanje was aanvallend ook nog vrij gevaarlijk. Waar de Russen gevaarlijk leken te worden, werd vaak te ver doorgecombineerd. In de slotfase kreeg de Rus Sjaronov zijn tweede gele kaart en dus rood.

Stand in Groep A
Griekenland132-1
Spanje131-0
Portugal101-2
Rusland100-1

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Spanje - Rusland

Om kwart voor negen Nederlandse tijd werd vanavond bij de wedstrijd tussen Rusland en Spanje afgetrapt. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Spanje.

De eerste helft begon met een overwicht voor Spanje, maar ondanks de aanwezigheid van het koningsduo Morientes en Raúl wist Spanje geen echte kansen te creëren. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd Rusland wat dreigender, maar ook dit leidde niet tot doelpunten.

Scheidsrechter Meier leek de wedstrijd niet goed aan te voelen. Voor een aantal lichte overtredingen gaf hij alleen al in de eerste helft vijf gele kaarten. Uitblinker in de eerste helft was Alenitsjev. Met zijn dribbels wist hij twee kansen voor zichzelf te crëren, maar stuitte beide keren op de Spaanse keeper Casillas.

De tweede helft begon zoals het grootste deel van de eerste helft was verlopen, met het kabbelend heen en weer gaan van het spel. Al in de 58ste minuut was er een dubbele wissel bij Spanje. Baraja en Morientes werden vervangen door Alonso en Valerón. Valerón stond nog geen minuut in het veld toen hij het openingsdoelpunt wist te scoren.

Na de 1-0 probeerde Rusland meer druk te zetten naar voren. De Spaanse verdediging bleef echter redelijk makkelijk overeind en Spanje was aanvallend ook nog vrij gevaarlijk. Waar de Russen gevaarlijk leken te worden, werd vaak te ver doorgecombineerd.

Spanje – Rusland (1-0)
60’ Valerón 1-0

Geel: Baraja, Marchena, Abelda (allen Spa), Goesev, Smertin, Aldonin, Radimov (allen Rus)
Rood: Sjaronov (2x geel)

Opstellingen:
Spanje: Casillas, Puyol, Marchena, Helguera, Raúl Bravo, Etxeberria, Albelda, Baraja (Alonso), Vicente, Morientes (Valerón), Raúl (Torres)

Rusland: Ovtsjinnikov, Jevtsejev, Smertin, Sjaronov, Sennikov, Aldonin (Sytsjev), Alenitsjev, Mostovoj, Izmailov (Kariaka), Goesev (Radimov), Boelykin

Stand in Groep A

Griekenland132-1
Spanje131-0
Rusland100-1
Portugal101-2

Amerikaan in Saudi-Arabië vermoord

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsVandaag is een Amerikaan in de Saudische hoofdstad Riyad doodgeschoten. De man werd rond 16.00 plaatselijke tijd in de wijk Malaz door twee extremisten onder vuur genomen toen hij in zijn auto wilde stappen, aldus de satellietzender Al-Arabiya.

De schietpartij van vandaag is alweer de derde in een week tijd waarbij een westerling om het leven komt. Vorige week zondag werd een Ierse cameraman doodgeschoten, bij deze schietpartij raakte een Britse tv-journalist ernstig gewond. Afgelopen dinsdag werd er ook al een Amerikaan in Riyad vermoord.

In Saudi-Arabië zijn westerlingen vaak het slachtoffer van aanslagen van moslimextremisten. Meest recent is de gijzeling van westerlingen twee weken geleden, waarbij 22 mensen om het leven kwamen.

Tokio wederom duurste stad ter wereld

Icoon economisch nieuwsTokio is wederom uitgeroepen tot duurste stad ter wereld. Vorig jaar stond Tokio ook al op nummer één in de lijst van duurste steden. Amsterdam is op de ranglijst van duurste steden flink gestegen, het steeg van plaats 52 naar de 26e plaats.

Het jaarlijks onderzoek wordt in 144 wereldsteden gehouden. Er wordt onder meer gekeken naar de prijzen van kleding, voedsel en huisvesting. Door de sterke euro zijn veel Europese steden op de ranglijst gestegen. Het tegenovergestelde is te zien met Amerikaanse steden, waar door een zwakke dollar een vlucht naar beneden is te zien. Na Tokio komt Londen op plaats twee, Moskou zakt van plaats twee naar de derde plek. De stad Asuncion in Paraguay is van alle 144 wereldsteden het goedkoopst.

Volgens een woordvoerder van het Adviesbureau Mercer Human Resource Consulting, die het jaarlijkse onderzoek uitvoert, zijn vooral kleding en voeding aanzienlijk duurder geworden. "Een spijkerbroek kostte vorig jaar gemiddeld 89 euro, voor dezelfde broek betaalt men dit jaar 107 euro", aldus de woordvoerster. De kosten van huisvesting bleven relatief gezien gelijk.

Langs de kassa zonder te betalen

Icoon Financieel nieuwsSteeds meer kassamedewerkers in supermarkten laten mensen met volle winkelwagentjes passeren zonder ze te laten betalen. "Het gaat vaak om bekenden van kassamedewerkers, zoals vrienden of familie. Zij zetten de medewerkers vaak onder druk", zegt woordvoerder Sija de Jong van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Het CBL heeft het afgelopen jaar 'vele tientallen meldingen' gekregen van supermarkten die hiermee te maken hebben gehad. Volgens De Jong zijn met die tientallen meldingen echter grote bedragen gemoeid. "Als mensen op deze manier te werk gaan, laden ze hun karren flink vol. Je praat dus echt over tienduizenden euro's."

Supermarkten hebben jaarlijks te maken met een schadepost van ongeveer 180 miljoen euro als gevolg van diefstal. "We doen er al veel aan. Zo wordt momenteel negentig miljoen per jaar geïnvesteerd in preventie. Maar helaas moeten we er continue aandacht aan blijven geven, ook aan het personeel", aldus De Jong.

Ullrich bekroont stijgende vorm

Jan Ullrich heeft zijn stijgende vorm van de laatste weken vandaag bekroont met de overwinning in de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland.

De vlakke rit werd vantevoren als voer voor sprinters ingeschat maar de wind gooide roet in het eten. Het peloton brak in twee groepen met Ullrich en alle andere top-ploegen in de voorste vertegenwoordigd.

De eerste groep versplinterde verder en Ullrich kwam samen met vier anderen op kop. Ullrich traint veel in de omgeving en wist wanneer hij de sprint aan moest gaan. Der Jan ging de sprint aan voor de laatste bocht en wist toen dat hij gewonnen had.

Etappe 1 Ronde van Zwitserland
1 Jan Ullrich (Ger) T-Mobile Team 4.07.56 (42.665 km/h)
2 Oscar Camenzind (Swi) Phonak Hearing Systems
3 Fabian Jeker (Swi) Saunier Duval-Prodir
4 Steve Zampieri (Swi) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie
5 David Canada Gracia (Spa) Saunier Duval-Prodir
6 Alexandre Moos (Swi) Phonak Hearing Systems 0.15
7 Alexandre Vinokourov (Kaz) T-Mobile Team
8 Alexandr Kolobnev (Rus) Domina Vacanze
9 Grischa Niermann (Ger) Rabobank
10 Christophe Detilloux (Bel) Lotto-Domo
11 Francisco Vila (Spa) Lampre
12 Axel Merckx (Bel) Lotto-Domo
13 Bobby Julich (USA) Team CSC
14 Dario David Cioni (Ita) Fassa Bortolo
15 Rik Verbrugghe (Bel) Lotto-Domo
16 Laszlo Bodrogi (Hun) Quick.Step-Davitamon
17 Georg Totschnig (Aut) Gerolsteiner
18 Sergio Barbero (Ita) Lampre
19 Sébastien Joly (Fra) Credit Agricole
20 Pavel Tonkov (Rus) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie

Algemeen klassement
1 Jan Ullrich (Ger) T-Mobile Team 4.07.46
2 Oscar Camenzind (Swi) Phonak Hearing Systems 0.02
3 Fabian Jeker (Swi) Saunier Duval-Prodir 0.06
4 Steve Zampieri (Swi) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 0.07
5 David Canada Gracia (Spa) Saunier Duval-Prodir 0.08
6 Laszlo Bodrogi (Hun) Quick.Step-Davitamon 0.22
7 Alexandre Vinokourov (Kaz) T-Mobile Team 0.24
8 Bobby Julich (USA) Team CSC
9 Alexandre Moos (Swi) Phonak Hearing Systems 0.25
10 Alexandr Kolobnev (Rus) Domina Vacanze

Succes voor Rabobank

Rabobank renner Rasmussen maakte vandaag zijn beloftes van gisteren waar. Rasmussen won de koninginnerit van de Dauphiné na een lange ontsnapping.

Rasmussen had er na buikklachten op de Mt. Ventoux gisteren voor gekozen rustig aan te doen en vandaag proberen aan te vallen. Rasmussen viel aan op de eerste col en kreeg Ivan Basso mee. Basso moest echter afhaken door een afgelopen ketting.

Rabo vreesde aanvallen van Phonak maar door een crash van Hamilton bleven deze gelukkig uit. Door de val koste het Euskatel ook geen moeite de race te controleren.

Rasmussen heeft door zijn lange solo de bolletjestrui bemachtigd. Hij is na gisteren echter kansloos in het algemeen klassement.

Etappe 6 Dauphiné-Liberé
1 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 4.04.44 (35.3 km/h)
2 Ivan Basso (Ita) Team CSC 5.20
3 Thomas Voeckler (Fra) Brioches La Boulangere 6.43
4 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems
5 Juan Miguel Mercado (Spa) Quick.Step-Davitamon
6 Thomas Lövkvist (Swe) FDJeux.com
7 Carlos Sastre (Spa) Team CSC
8 Floyd Landis (USA) US Postal presented by Berry Floor
9 Richard Virenque (Fra) Quick.Step-Davitamon
10 Alexandre Botcharov (Rus) Credit Agricole
11 Stéphane Goubert (Fra) Ag2R Prevoyance
12 José Azevedo (Por) US Postal presented by Berry Floor
13 Levi Leipheimer (USA) Rabobank
14 Oscar Pereiro (Spa) Phonak Hearing Systems
15 Oscar Sevilla (Spa) Phonak Hearing Systems
16 David Moncoutie (Fra) Cofidis, le credit par Telephone
17 Tyler Hamilton (USA) Phonak Hearing Systems
18 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi
19 Manuel Beltran (Spa) US Postal presented by Berry Floor
20 Egoi Martinez (Spa) Euskaltel-Euskadi

Algemeen klassement
1 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi 23.58.51
2 Tyler Hamilton (USA) Phonak Hearing Systems 0.36
3 Oscar Sevilla (Spa) Phonak Hearing Systems 1.14
4 Lance Armstrong (USA) US Postal presented by Berry Floor 2.00
5 Juan Miguel Mercado (Spa) Quick.Step-Davitamon 2.32
6 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems 2.36
7 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 2.39
8 Inigo Landaluze (Spa) Euskaltel-Euskadi 2.43
9 Levi Leipheimer (USA) Rabobank 3.33
10 Oscar Pereiro (Spa) Phonak Hearing Systems 3.58

Uitslag Portugal - Griekenland

Vandaag begon dan eindelijk het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal. In een 15 minuten durende openingsceremonie werd het toernooi officieel geopend. Om 18.00 uur werd de eerste wedstrijd van het toernooi gespeeld. Gastland Portugal nam het op tegen Griekenland. Griekenland won in een enerverende wedstrijd verrassend met 1-2.

Griekenland begon gelijk goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten was er een grote kans voor de ploeg. In de zesde minuut was het dan echt raak. Karagounis kon een slechte bal in de verdediging van Portugal onderscheppen en van afstand de 0-1 binnenschieten.

In de tweede helft kon Portugal nog steeds geen echte kansen creëren. In de 51e minuut was het zelfs Griekenland dat verder wegliep van de Portugezen. Seitaridis werd in het strafschopgebied licht aangetikt door de Portugees Ronaldo. Scheidsrechter Collina zag er een strafschop in, die door Basinas werd benut.

Griekenland zakte na de 0-2 terug. Portugal wist echter geen verandering in de score te brengen. Tot in de 93e minuut, toen Ronaldo nog de eer voor Portugal kon redden.

Hieronder staat de stand zoals die nu is in Groep A. Om 20.45 uur vanavond nemen de andere twee teams uit Groep A, Spanje en Rusland, het tegen elkaar op.

Stand in Groep A

Griekenland132-1
Rusland000-0
Spanje000-0
Portugal101-2

Uitslag kwalificatie GP van Canada

De pole van de Grand Prix van Canada is voor Ralf Schumacher. Hij wist de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie met een bijna perfecte ronde.

Aangezien Gianmaria Bruni tijdens de eerste kwalificatie was stilgevallen moest hij als eerste starten. Hij kwam wel naar buiten, maar zette geen tijd neer. Vervolgens mocht Baumgartner de eerste tijd van de kwalificatie neerzetten en daarna mocht Glock zich voor de eerste keer kwalificeren.

Heidfeld bewees gemotiveerd te zijn om zijn debuterende teamgenoot te verslaan en wist één seconde van Glock's tijd af te halen. Webber en Klien wisten weer niet te verrassen en moeten genoegen nemen met plekken in het achterste gedeelte van de middenmoot. Massa zette geen tijd neer en zal morgen waarschijnlijk achteraan moeten beginnen.

Rubens Barrichello en Kimi Räikkönen wisten geen goede tijden neer te zetten en het was wel duidelijk dat zij de pole niet zouden pakken. Michael Schumacher wist die tijden in te pakken, maar er bleef twijfel of die tijd goed genoeg zou zijn.

Jenson Button liet zien dat het nog veel sneller kon door één seconde onder die tijd te rijden. Jarno Trulli nestelde zich tussen de tijden van zijn twee voorgangers in.

Sato leek op weg naar een plaats op de eerste startrij, maar spinde in het laatste stuk nog, waardoor hij de langzaamste tijd van de kwalificatie reed. Montoya en Alonso nestelden zich met redelijk goede rondjes achter Trulli, maar wel voor Michael Schumacher.

De laatste man op de baan was Ralf Schumacher. Met een bijna perfecte ronde wist hij de pole van Button af te pakken. Daarmee werd zijn broer naar de zesde startplaats verwezen.


Pos.CoureurTeamTijd
1 Ralf SchumacherBMW Williams F1  1:12.275
2 Jenson ButtonBAR Honda  1:12.341
3 Jarno TrulliRenault F1  1:13.023
4 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:13.072
5 Fernando AlonsoRenault F1  1:13.308
6 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:13.355
7 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:13.562
8 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:13.595
9 David CoulthardMcLaren Mercedes  1:13.681
10 Christian KlienJaguar Racing  1:14.532
11 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  1:14.674
12 Cristiano da MattaToyota Racing  1:14.851
13 Olivier PanisToyota Racing  1:14.891
14 Mark WebberJaguar Racing  1:15.148
15 Nick HeidfeldJordan Ford  1:15.321
16 Timo GlockJordan Ford  1:16.323
17 Takuma SatoBAR Honda  1:17.004
18 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  1:17.064
- Gianmaria BruniMinardi F1  Geen tijd
- Felipe MassaSauber Petronas  Geen tijd

Euro 2004: Uitslag Portugal - Griekenland

Icon EK 2004 PortugalVandaag begon dan eindelijk het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal. Met een vijftien minuten durende openingsceremonie werd het toernooi officieel geopend. Om 18.00 uur werd de eerste wedstrijd van het toernooi gespeeld. Gastland Portugal nam het op tegen Griekenland. Griekenland won in een enerverende wedstrijd verrassend met 1-2.

Griekenland begon gelijk goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten was er een grote kans voor de ploeg. In de zesde minuut was het dan echt raak. Karagounis kon een slechte bal in de verdediging van Portugal onderscheppen en van afstand de 0-1 binnenschieten.

In de tweede helft kon Portugal nog steeds geen echte kansen creëren. In de 51e minuut was het zelfs Griekenland dat verder wegliep van de Portugezen. Seitaridis werd in het strafschopgebied licht aangetikt door de Portugees Ronaldo. Scheidsrechter Collina zag er een strafschop in, die door Basinas werd benut.

Griekenland zakte na de 0-2 terug. Portugal wist echter geen verandering in de score te brengen. Tot in de 93e minuut, toen Ronaldo nog de eer voor Portugal kon redden.

Hieronder staat de stand zoals die nu is in Groep A. Om 20.45 uur vanavond nemen de andere twee teams uit Groep A, Spanje en Rusland, het tegen elkaar op.

Stand in Groep A
Griekenland132-1
Rusland000-0
Spanje000-0
Portugal101-2

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

3.800 jaar oude mummies gevonden in Chili

In het Zuid-Amerikaanse land Chili hebben onderzoekers bij graafwerkzaamheden op de grens met Peru zeven 3.800 jaar oude mummies ontdekt. De lichamen behoorden toe aan leden van de Chinchorro-stam, onder hen zijn twee kinderen.

Volgens onderzoeksleider Vivian Standen zijn de mummies in de omgeving van de stad Arica gevonden. Deze stad was in vroeger tijden een heilige grafplaats voor de Chincorro's, waarschijnlijk vanwege de exclusieve ligging en het prachtige uitzicht over het Azapa-dal en de stille oceaan.

Volgens Standen zijn de gevonden lichamen niet kunstmatig gemummificeerd. Dit was wel het geval met enkele lichamen die twintig jaar geleden in Arica werden opgegraven. Deze mummies waren 8.000 jaar oud en behoren tot de oudsten ter wereld.


Eén van de gevonden mummies

De zeppelin vliegt weer

Icoon Buitenlands nieuwsEen Duits bedrijf dat in 1996 besloot de zeppelin nieuw leven in te blazen, heeft zaterdag zijn eerste luchtschip afgeleverd. De cabine biedt plaats aan twaalf passagiers en twee bemanningsleden. Het luchtschip is 85 meter lang en de door 'Zeppelin Luftschifftechnik in Friedrichshafe' gemaakte zeppelin bestaat helemaal uit helium. Dat is een heel groot verschil de beroemde 'Hindenburg' omdat deze met uiterst brandbare waterstof was gevuld.

De ramp met de Hindenburg, in 1937 in New Jersey, luidde het einde in van het zeppelintijdperk. Van de 96 inzittenden kwamen er 35 om het leven. Een Japans bedrijf heeft de nieuwe zeppelin gekocht om er toeristen in rond te vliegen. Zondag begint de zeppelin aan zijn overtocht naar Japan. Daar moet het half augustus aankomen.

'Kerry wil McCain als running mate'

Icoon US verkiezingen 2John Kerry, de Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, heeft de Republikeinse senator John McCain meerdere malen gevraagd zijn 'running mate' te worden. Dat melden twee Amerikaanse kranten op basis van welingelichte bronnen. McCain zou tot nu toe 'nee' hebben gezegd tegen het aanbod.

John McCain was in 2000 de belangrijkste tegenstrever van George Bush om de Republikeinse kandidaat te worden. Hij is goed bevriend met John Kerry. Volgens de Washington Post heeft Kerry meerdere informele gesprekken gevoerd met de Republikein. The New York Times citeert een anonieme bron die bevestigt dat McCain gepolst is. "Het werd steeds kunstig geformuleerd, maar hij heeft hem bij diverse gelegenheden gevraagd als zijn 'running mate' op te treden," aldus de bron.

De 'running mate' is de beoogde kandidaat voor het vice-presidentschap. Met een Republikeinse running mate kan Democraat Kerry een belangrijke slag slaan om de zwevende kiezers binnen te halen. In de peilingen gaan Kerry en Bush tot nu toe ongeveer gelijk op. Zowel McCain als Kerry heeft nog geen commentaar gegeven op het bericht.

John McCain for vice-president?
Senator John McCain

Uitslag pre-kwalificatie GP Canada

Tijdens de eerste kwalificatie op Gilles Villeneuve was het Williams die het beste uit de bus kwam.

Het ging opvallend goed dus voor Williams. Samen met Takuma Sato waren zij de enige die Renault voorbij. Het Franse team reed dus ook een goede kwalificatie. De rode auto's van Ferrari vinden we terug op plaats 8 en 11.

Gianmaria Bruni zag zijn wagen stilvallen tijdens de outlap en zette dus geen tijd neer.


Pos.CoureurTeamTijd
1 Ralf SchumacherBMW Williams F1  1:12.441
2 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:12.746
3 Fernando AlonsoRenault F1  1:12.826
4 Takuma SatoBAR Honda  1:12.989
5 Jarno TrulliRenault F1  1:13.149
6 David CoulthardMcLaren Mercedes  1:13.206
7 Jenson ButtonBAR Honda  1:13.333
8 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:13.462
9 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:13.602
10 Giancarlo FisichellaSauber Petronas 1:13.663 
11 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:13.782 
12 Cristiano da MattaToyota Racing 1:13.807 
13 Olivier PanisToyota Racing 1:14.166 
14 Felipe MassaSauber Petronas 1:14.392 
15 Mark WebberJaguar Racing 1:14.715 
16 Christian KlienJaguar Racing 1:14.751 
17 Nick HeidfeldJordan Ford 1:15.657 
18 Timo GlockJordan Ford 1:16.865 
19 Zsolt BaumgartnerMinardi F1 1:17.903 
- Gianmaria BruniMinardi F1 Geen tijd 

Man slikt drie metalen staven in

Icoon Weird nieuwsEen woordvoerster van een ziekenhuis in Hanoi heeft bekend gemaakt dat er vrijdag drie metalen staven van zeventien cm lengte en een halve cm dikte uit de maag van een 22-jarige Vietnamese man zijn verwijderd. De Vietnamees, Hoang Ngoc Son, had de staven ingeslikt na het afsluiten van een weddenschap.

De man slikte de staven half mei al in en had al geruime tijd last van felle buikpijnen. Daarom besloot hij enkele dagen geleden naar het ziekenhuis te gaan. Een röntgenfoto bracht de oorzaak van de pijn aan het licht. Son was ervan uitgegaan dat de staven op een 'natuurlijke wijze' weer uit zijn lichaam tevoorschijn zouden komen.

Oerhollandse 'buitenlanders' in conflict

In Hoogerheide vond afgelopen april een wel héél opmerkelijke ruzie plaats. Twee oerhollandse mannen kwamen elkaar op straat tegen en zagen elkaar aan voor buitenlander. Ze kregen daarover ruzie en omdat het daar niet bij bleef, moest één van hen deze week voor de politierechter verschijnen.

Om een eind te maken aan de woordenwisseling trok de twintigjarige E.S. een wapen en bedreigde daarmee de andere amokmaker, R.D. Hij zei het wapen te hebben gepakt toen D. opeens begon met schelden en vloeken in “meerdere talen”. “Ik dacht die buitenlander is gedrogeerd en ik raakte over mijn toeren”, zo gaf hij verder aan.

“Maar D. heeft verklaard dat hij juist u voor een buitenlander aanzag”, zei de rechter die de humor van de zaak wel in zag. Maar humor of niet; hij vond het geen manier van doen en veroordeelde S. tot het betalen van een boete van 150 euro en twee weken voorwaardelijk. Ondanks dat uit het procesverbaal niet duidelijk werd om welk wapen het nu precies ging; een mes, een pistool of iets dat daarop leek.

Burger King vergeet horecavergunning

EdwinW had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe drive-in vestiging van de Burger King in Schiedam is alweer dicht. Het bedrijf beschikte niet over een horecavergunning. "Alle aangevraagde vergunningen zijn afgegeven", zo zegt een woordvoerder van de gemeente. "Maar de horecavergunning is niet aangevraagd. Kennelijk heeft men dat over het hoofd gezien."

De hamburgerketen opende haar nieuwe vestiging met flinke trots. Het SP-raadslid Sinne Tolsma heeft het college nu schriftelijke vragen gesteld over de sluiting. Hij wil weten of er toezeggingen zijn gedaan die Burger King hebben doen besluiten zich aan de 's-Gravelandseweg te vestigen. Volgens het raadslid mag op deze plek enkel daghoreca worden gevestigd.

Meteoriet slaat in in Nieuw-Zeelands huis

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVolgens de Nieuw-Zeelandse televisiezender 'TV1' is een meteoriet van 1,3 kilo zaterdag een woning in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland binnengeknald. Volgens de bewoonster Brenda Archer had ze een harde klap gehoord en had het huis zich daarna met stofwolken gevuld.

Toen de stofwolken optrokken zag ze op de bank in de woonkamer een zwarte steen liggen die warm aanvoelde. Archer zei vooral opgelucht te zijn dat geen van haar huisgenoten de meteoriet op zijn hoofd had gekregen. Volgens Joel Schiff van de universiteit van Auckland komt het zeer zelden voor dat een meteoriet inslaat in een huis. "Dit is een bijzonder fraai en groot exemplaar.", aldus de deskundige.

Gevolgen rijders wissel bij Jordan

Zoals jullie allemaal hier kunnen lezen, zal Timo Glock dit weekend het stoeltje innemen, dat voorheen aan Giorgio Pantano behoorde.

Om een zo eerlijk mogelijk spelverloop te krijgen is er besloten om iedereen die op dit moment Pantano bezit, punten te geven voor de prestaties van Timo Glock. Dit omdat er geen mogelijkheid was om na de bekendmaking van dit nieuws nog de teamsamenstelling te wijzigen. Bij het teammanagement is nu ook Glock te zien als rijder en niet Pantano.

Over een week wordt reeds de GP van Indianapolis gereden, voor die tijd zullen we kijken hoe de situatie zich ontwikkeld en of deze 'wissel' definitief is of niet.

We hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd over de gang van zaken,

De Manager-Crew

EO Jongerendag wederom uitverkocht

De EO Jongerendag is net als vorig jaar nagenoeg uitverkocht. Ongeveer 32.000 mensen zijn vandaag vanaf 09:30 uur in het stadion Gelredome in Arnhem aanwezig. Het is de 30e keer dat de publieke omroep EO de bijeenkomst organiseert.

Vandaag is de laatste keer dat Bert van Leeuwen de presentatie van de dag op zich zal nemen. Zijn opvolger is Frank van der Velde, die achter de schermen al diverse jongerenprojecten voor de EO presenteert. Verder zijn er optredens en is er tijd voor gebed.

Dit jaar werd er ook een record verbroken. Ruim 25.000 verbraken het record bellen blazen dat tot nu toe op naam stond van 23.000 fans van de Britse voetbalclub Westham United.

Politie grijpt in bij blote fietstocht

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft vanmiddag rond 13.20 uur ingegrepen bij een naaktfietstocht in Apeldoorn. “De deelnemers is gevraagd hun kleren aan te trekken, dat hebben ze vervolgens ook gedaan”, aldus een politiewoordvoerder.

De naaktfietstocht was de eerste Nederlandse editie van de World Naked Bike Ride. De rit begon kort na het middaguur met ongeveer dertig deelnemers bij het Centraal Station in Apeldoorn. Toen de fietstocht startte waren de deelnemers nog gekleed maar aangekomen bij recreatiegebied Bussloo trokken ze hun kleding uit. Volgens de organisatie begon de fietstocht niet direct naakt om niet te provocerend over te komen.

De politie trad op na enkele telefonische klachten. De deelnemers werden onmiddellijk verzocht hun kleding aan te trekken omdat ze de wet overtraden. “Er was alleen een groepje deelnemers zoek. Het leek er wel op dat aan ons verzoek gehoor werd gegeven”, aldus de woordvoerder.

De naakte Fietsers

Anne Frank 75 jaar geleden geboren

Als Anne Frank de oorlog had overleefd, dan was ze vandaag 75 jaar oud geworden. Ze wordt over de hele wereld gezien als symbool van de holocaust en het Anne Frank-huis wordt ieder jaar nog door zo'n 900.000 toeristen bezocht. De Anne Frank-stichting organiseert verschillende activiteiten om Annes geboortedag te gedenken.

Vanaf haar dertiende verjaardag houdt Anne een dagboek bij over haar verblijf in het Achterhuis in het door de nazi's bezette Amsterdam. Ze heeft geen vriendin met wie zij over alles kan praten en schrijft daarom in haar dagboek uitgebreide brieven aan haar verzonnen vriendin Kitty. De laatste keer dat zij haar gedachten aan het papier toevertrouwt is 1 augustus 1944. Vlak daarna worden ze verraden en drie dagen later, op vrijdag 4 augusus 1944 wordt de schuilplaats ontdekt door Duitse soldaten. Anne Frank wordt in eerste instantie naar het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau gebracht, maar in oktober van datzelfde jaar wordt ze naar concentratiekamp Bergen-Belsen gebracht. Daar sterft ze in 1945 aan tyfus, een paar weken voor de bevrijding van het kamp door het Britse leger.

Subheader
Anne Frank

Sektioui in het ongelijk gesteld

De arbritagecommissie van de KNVB heeft Tarik Sektioui in het ongelijk gesteld in zijn zaak tegen Willem II.

Deze zaak had hij aangespannen nadat Willem II hem op non-actief had gesteld omdat hij in een interview zich negatief had uitgelaten over coach André Wetzel nadat die hem eerder al uit de selectie gezet had.

Sektioui beschouwt het als een principe kwestie omdat hij komend seizoen voor AZ uit zal komen en het seizoen al bijna afgelopen was op het moment dat de zaak aangespannen werd. Hij zal nu zelf de proceskosten moeten betalen.

De arbitragecomissie is tot de conclusie gekomen dat Willem II juridisch geen fouten gemaakt heeft, zelfs het salaris van de Marokkaanse speler werd gewoon doorbetaald.

Glock vervangt Pantano in Canada

Doordat Giorgio Pantano niet aan zijn sponsorverplichtingen kan voldoen zal Timo Glock dit weekend de Italiaan vervangen. Glock is de vaste testrijder van Jordan en zal dit weekend zijn debuut maken.

Inmiddels heeft Jordan bevestigd dat Glock de rest van het weekend de tweede Jordan zal besturen. Geruchten op het paddock melden dat de vader van Pantano ruzie zou hebben met het managementteam van de coureur. De betalingen van de sponsoren van Pantano zijn bevroren totat de problemen zijn uitgesproken. Pantano heeft gisteren door de problemen ook al niet gereden. Glock krijgt nu dus de kans om zich tijdens de race te bewijzen, tot op heden reed hij slechts als derde rijder op vrijdag.

Engeland heeft defensief probleem

Engeland heeft in de defensie een groot probleem doordat ook John Terry niet fit is voor de wedstrijd tegen Frankrijk.

De verdediger wist vrijdagmiddag niet door de fitnesstest heen te komen door een hamstringblessure die hij opliep in het oefenduel met Japan.

Bondscoach Sven-Göran Eriksson heeft maar twee opties om de plek van Terry op te vullen, Ledley King van Tottenham en Jamie Carragher van Liverpool, hoogstwaarschijnlijk zal Carragher de voorkeur krijgen. Eriksson heeft sowieso al een probleem op de positie van centrale verdediger omdat er al drie vaste krachten op die plaats afgehaakt hadden voor het toernooi: Rio Ferdinand wegens een schorsing, Jonathan Woodgate en Gareth Southgate beide wegens blessures.

17 spelers weg bij Arsenal

Arsenal heeft aan 17 spelers aangegeven dat ze op zoek mogen naar een nieuwe club omdat het de selectie opnieuw op wil bouwen.

Onder deze 17 spelers bevinden zich grote namen waaronder Kanu, Wiltord en Keown. Voor Wiltord zou al belangstelling zijn van Tottenham omdat daar recentelijk de Franse Bondscoach Santini is aangesteld als coach.

Kanu speelt al sinds 1999 voor Arsenal maar heeft de laatste twee seizoenen voornamelijk op de bank doorgebracht, de 37-jarige Keown speelde afgelopen seizoen maar 10 wedstrijden.

FOK! zoekt gamers!

Join the crew!FOK! gaat iets nieuws doen! Er komt namelijk een subsite voor games! Wil je weten wanneer HALO 2 uitkomt? Wil je weten hoe goed de nieuwste GTA is? Wil je het laatste nieuws over de Nintendo DS? Binnenkort kan het allemaal hier op FOK! Om het tot een succes te maken hebben we een enthousiaste crew nodig, en we kunnen jouw hulp meer dan goed gebruiken!


Wat wordt er van je verwacht?

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een gamer bent. Of je het met een controller doet, of met een muis, dat maakt niet uit. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan “wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in”. Het komt erop neer dat je een aantal nieuwsberichten zult gaan posten (minimaal 5 per week) en minimaal één review per maand moet schrijven.

Daarnaast vragen we een beetje inbreng van je met betrekking tot het beleid en nieuwe ideeën voor de nieuwe games-site! Extra initiatief wordt ook op prijs gesteld, bijv een special over de E3 of een ander evenement.

Wat krijg je ervoor?

Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als redactielid op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuk en enthousiast team van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard.

Hoe kun je solliciteren?

Update: Solliciteren is helaas niet meer mogelijk. Je kon je aanmelden tot 13 juni jl., 23:59u. Bedankt voor de vele reacties, we gaan ons beraden en geven iedereen zo snel mogelijk bericht over de voortgang.

Names de FOK! crew,

De eindredactie.

Antilliaanse jongeren pakken problemen aan

calvobbes wordt bedankt voor het submitten en herschrijven van het volgende bericht:

Een aantal Antilliaanse jongeren in Nederland hebben zich gister in het Antilliaanse Jongeren Forum Nederland verenigd om problemen met Antilliaanse jongeren in kaart te brengen en aan te pakken.

De initiatiefnemers zijn ex-studenten, jongeren en een paar jongerenwerkers uit de grote steden. Er heerst een gevoel van machteloosheid onder de Antilliaanse jongeren. Dat zou komen doordat gemeentes steeds vaker voor een harde aanpak tegen de probleemjeugd kiest en de hulpverlening vaak tekort schiet.

Volgens het forum hebben de reguliere instanties te weinig inzicht wat er binnen de doelgroep speelt. Er zou ook geen serieus overleg plaatsvinden om dat inzicht te vergroten.

Het AJFN zal in diverse gemeentes vertegenwoordigers plaatsen die constant de dialoog aan kunnen gaan met de overheden, betrokken instanties en de jongeren zelf. Belangrijkste, verbeteren van de verstandhouding tussen politie en probleemjongeren en het regeringsbeleid monitoren.

Daarnaast is het forum van plan om behoeftes van Antilliaanse jongeren aan te geven en eventueel workshops en cursussen organiseren zodat ze zich kunnen ontwikkelen en beter kunnen functioneren binnen de maatschappij.

Volgens het AFJN zijn de problemen met Antilliaanse jongeren ontstaan doordat, veelal laaggeschoolde, immigranten uit de jaren negentig tussen wal en schip vielen door een gebrek aan goede opvang en begeleiding.

Advertenties 'vervuilen' Amerikaanse hitparade

Icoon Muziek nieuwsAmerikaanse Platenmaatschappijen hebben een nieuwe manier gevonden om hun artiesten hoger in de Amerikaanse hitparade te krijgen. Er wordt reclametijd ingekocht bij de radiostations om daar een plaatje vaker gedraaid te krijgen.

De Billboard top 100, de populairste hitparade in Amerika, wordt samengesteld aan de hand van de verkoopcijfers van de singels en de airplay, hoe vaak een nummer op radio en tv gedraaid wordt. Het is in de VS verboden om diskjockeys te betalen om bepaalde nummers vaker te draaien. In de vorm van een advertentie is het wel legaal; zo draaide een radiostation in Nashville bijvoorbeeld de nieuwste hit van Avril Lavigne vorige maand maar liefst 109 keer in één week. Het nummer ‘Don’t Tell me’ was voornamelijk in de nachtelijke uren vaak te horen, steeds in reclametijd gekocht door Arista Records. Deze manier van op een legale manier meer airplay krijgen is ook gebruikt voor onder meer de Black Eyed Peas en de Sugababes.

Avril LavigneToch blijkt er in de praktijk niet de mogelijkheid te bestaan zomaar toptienhits te kopen. Vaak wordt deze methode gebruikt om bekende artiesten een extra zetje te geven. Het is voor platenmaatschappijen van groot commercieel belang om hun artiesten lang in de hitparades te houden en het liefst zo vaak mogelijk als een ‘stijger’. In het geval van de nieuwe singel van Avril Lavigne leek het alsof het liedje aan populariteit won, terwijl in werkelijkheid, na aftrek van de gekochte airplay, het nummer minder vaak op de radio te horen was.

“Dit is een legale maar evenzeer discutabele praktijk”, vertelt een woordvoerder van de Amerikaanse hitparade Billboard. “We bestuderen de kwestie nog en overleggen met de muziekindustrie welke actie we eventueel moeten ondernemen”.

Man springt uit helikopter boven Grand Canyon

Tijdens een rondvlucht boven de Grand Canyon heeft een Amerikaanse man zich van het leven beroofd. De man sprong tijdens de vlucht uit de helikopter.

De man had een plaatsje gereserveerd naast de deur. Terwijl de helikopter boven de zuidrand van de Grand Canyon vloog maakte hij zijn veiligheidsgordel los, opende de deur en sprong naar beneden. Meer dan 1000 meter in de diepte sloeg de man te pletter. De piloot en vier andere passagiers kwamen met de schrik vrij.

Blauw bier voor Star Trek-fans

Een bierbrouwerij uit Guatemala gaat blauw bier produceren voor de liefhebbers van science fiction-series en -films. De opdracht hiervoor komt van Paramount Pictures, producent van onder andere Star Trek.

Volgens het hoofd van de afdeling export van de brouwerij, Jimmie Shepherd, is blauw de officiële kleur van de fans van Star Trek en Star Wars. Deze fans komen volgens Shepherd minstens vier keer per jaar samen tijdens "grote massabijeenkomsten in de Verenigde Staten". Het bier zal op deze happenings worden verkocht.

"Het is een echte uitdaging geworden om blauw bier te maken zonder de originele smaak te verliezen", aldus het hoofd. Het is niet bekend hoeveel blauwe liters bier er jaarlijks geproduceerd zullen worden.


Nu nog in het geel gekleed, maar binnenkort
wellicht aan het blauwe bier

'Vermeende moslimterrorist woonde in Duitsland'

De afgelopen week in Italië gearresteerde moslimradicaal Rabei Osman el-Sayed Ahmed, ('Mohammed de Egyptenaar'), heeft twee jaar lang in Duitsland gewoond. Dat meldt het Duitse blad Focus in haar nieuwste editie.

Osman el-Sayed Ahmed wordt gezien als het brein achter de bloedige aanslagen op de forensentreinen in Madrid. In Duitsland preekte hij islamitisch radicalisme terwijl hij als politiek vluchteling een uitkering van de Duitse staat genoot.

De 33-jarige Egyptenaar kwam in 1999 illegaal Duitsland binnen. Toen hij werd aangehouden vertelde hij Palestijn te zijn. Osman belandde medio 2000 in een asielzoekerscentrum, waar hij opviel door zijn radicale preken. Hij verdween in augustus 2001.

Begin 2003 is Duitsland al door Spanje op de hoogte gebracht dat er een onderzoek liep tegen 'Mohammed de Egyptenaar', omdat deze betrokken zou zijn bij een terroristische organisatie. Een onderzoek in Duitsland leverde echter weinig op.

De Spaanse krant El Pais meldde deze week dat uit afgeluisterde telefoongesprekken met Osman el-Sayed Ahmed zou blijken dat er in Nederland een terreurcel actief is geweest, die nu ontbonden is.

Oranje-supporters verven hele straat oranje

Met het EK Voetbal voor de deur kleurt Nederland langzaam oranje. Veel straten zijn volgehangen met oranje vlaggetjes. Voor supporters in de Haydnstraat in Eerbeek ging dat schijnbaar niet ver genoeg. Zij hebben gewoon de hele straat oranje geverfd.

Dit is eigenlijk verboden, maar de politie heeft het bij een waarschuwing gelaten om de EK-euforie niet te verstoren. Nadat aan de politie was verzekerd dat er waterverf was gebruikt, die bij een regenbui zou wegspoelen, besloot de politie geen proces-verbaal op te maken. Wel zal worden gecontroleerd of er geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Belgische prinses lid van stembureau

De Belgische prinses Claire, de vrouw van prins Laurent, zal zondag tijdens de verkiezingen lid zijn van een stembureau in Tervuren. Op 13 juni wordt er in België niet alleen voor het Europees Parlement gestemd, maar ook voor vijf regionale parlementen.

Stembureaus worden bij onze zuiderburen niet bemand door vrijwilligers, maar bestaan uit willekeurig gekozen leden; deze keer viel het lot dus onder andere op de 30-jarige prinses. Volgens de Belgische wet is zij verplicht als 'bijzitter' te functioneren. Wordt dit geweigerd, dan riskeert ze een boete van 50 tot 200 euro.

Inmiddels hebben al 52 Belgen aangegeven niet te willen functioneren als lid van het stembureau. De Vlaamse Volksbeweging en het Halle-Vilvoorde Komitee riepen hiertoe uit protest tegen de niet-splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde op.

Tour-team Gerolsteiner bekend

Gerolsteiner heeft het team voor de Tour de France al bekend gemaakt. Kopmannen zijn Georg Totschnig en Danilo Hondo.

Hoewel de Tour de France nog enkele weken weg is, heeft Gerolsteiner toch al het team voor de tour bekend gemaakt. René Haselbacher, Danilo Hondo, Sebastian Lang, Sven Montgomery, Uwe Peschel, Ronny Scholz, Georg Totschnig, Peter Wrolich en Markus Zberg zullen in de tour starten. Uiteraard als deze renners niet meer geblesseerd raken.

Hans-Michael Holczer gaf ook de doelen voor de tour aan: "We zullen ons hoofdzakelijk op twee doelen richten: we willen met Georg Totschnig iemand in de top tien van het algemeen klassement krijgen en ten tweede hebben we met Danilo Hondo een wereldklassesprinter die we willen laten proberen de groene trui te pakken. Met Ronny Scholz en Sebastian Lang nemen we twee Duitse tourdebutanten mee, waardoor ze kennis kunnen maken met de zwaarste wielerronde ter wereld."

"Didier Domi naar Feyenoord"

Volgens de Franse krant Le Parisien is het zo goed als zeker dat Franse verdediger Didier Domi bij Feyenoord zal gaan tekenen.

Gullit kent de 26-jarige Domi al uit het verleden. In 1999 haalde Gullit hem als trainer op 20-jarige leeftijd naar de Premier Leaugue. In het midden van het seizoen 2000/2001 keerde Domi echter weer terug naar Paris St. Germain. Het afgelopen seizoen werd Domi door die club verhuurd aan Leeds United.

De Fransman mag bij Paris St. Germain vertrekken voor een bedrag van één miljoen euro. Volgens de Franse pers hoopte hij op een transfer naar een club in Engeland, maar zou de aanwezigheid van Gullit bij Feyenoord zijn interesse voor een overgang naar Rotterdam hebben aangewakkerd. Domi zou als linksbenige centrumverdediger de concurrentie binnen de Feyenoord-verdediging moeten aanwakkeren.

Boek: Factor S1ngle

S1ngleHet vierde boek uit de reeks S1ngle ligt nu in de winkels. S1ngle is een strip van Hanco Kolk en Peter de Wit over drie vrijgezelle vriendinnen die worstelen met hun bestaan. Het feit dat ze geen vaste partner hebben speelt hier een grote rol bij. In Factor S1ngle zijn ze nog steeds op zoek. Er komen actuele onderwerpen aan bod: stadsstranden, voetbalvrouwen en onthouding van seks zijn zomaar een paar factoren die veel invloed hebben op de voortdurende en onzekere zoektocht naar ware liefde voor Fatima, Nienke en Stella in Factor S1ngle.

Tsjechische pornoster mag niet stemmen

Swenson had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDolly Buster (34), een in Tsjechië geboren Duitse pornoster, hoopt tot lid van de Europese Commissie te worden gekozen via de verkiezingen in Tsjechië. Die verkiezingen zijn gisteren en vandaag in Tsjechië. Echter ze mocht gisteren in Praag haar stem niet uitbrengen: Busters naam stond niet op de kiezerslijst.

Buster, die in werkelijkheid Katja-Nora (Katerina) Bochnickova heet, arriveerde gisteren onder grote mediabelangstelling bij het stemlokaal. Ze droeg een strakke jurk met een diep decolleté. Toen bleek dat haar naam op de kiezerslijst ontbrak.

Het is niet verrassend dat de op haar zestiende naar Duitsland vertrokken pornoster vooral campagne voert met haar borsten. Ze is lijsttrekker van de partij Erotic. Twee van haar programmapunten zijn een dieet van pornomateriaal en hoogtepunten van het Engelse voetbal op een nieuwe Tsjechische pornozender. Iedere vrijdagavond zou de zender aan Busters classics worden gewijd.

Dolly Buster
Dolly Buster

Kanker volksziekte nummer één

Kanker is tegenwoordig volksziekte nummer één in Nederland. Voorheen waren de hart- en vaatziekten de meest voorkomende ziekten in Nederland. Dit gebleken uit nieuwe gegevens van de Signaleringscommissie Kanker. KWF Kankerbestrijding denkt dat het aantal nieuwe gevallen van de ziekte de komende jaren sterk zal toenemen.

Er werden in 2000 al 69.000 nieuwe gevallen van kanker geregistreerd. In berekeningen gaat men uit van een stijging naar 95.000 nieuwe kankergevallen in 2015. Deze groep zou bestaan uit 50.000 mannen en 45.000 vrouwen.

Het aantal eerste hartinfarcten bedraagt per jaar ongeveer 32.000 (geregistreerde gevallen) tot 36.000 (schatting), aldus gegevens van de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast zouden jaarlijks 30.000 mensen voor de eerste keer worden getroffen door een bloeding of infarct in de hersenen. In deze gegevens zijn acute hartproblemen, zoals zich plotseling manifesterende aangeboren hartdefecten en dergelijke, nog niet meegerekend.

Meisjes op schoolreisje aangerand

Het schoolreisje van basisschool Sint Aloysius uit Schagen is uitgelopen op een drama voor de leerlingetjes. De kinderen uit groep 5, 6 en 7 bezochten afgelopen donderdag pretpark Duinrell. Daar werden de 9 en 10-jarige meisjes op grove wijze lastiggevallen door leerlingen van een basisschool uit Den Haag.

Enkelen werden bedreigd met een mes, en aangerand. ''Het was ongelofelijk. Allochtone jochies, echt niet ouder dan tien jaar, knepen in billen, wilden zoenen en verkering. Dat was heel beangstigend'', aldus een ouder van de school.

Toen de jongens uit Schagen hun vrouwelijk klasgenootjes te hulp schoten dreigde het zelfs uit te lopen op een bloedige confrontatie. Eén van de Haagse jongetjes trok een mes.

De Aloysiusschool heeft aangifte gedaan en inmiddels een officiele klacht ingediend bij Duinrell.

Rijbewijs ook kwijt na brommerfout

PeijsCDA-minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft wat zaken vrijgegeven die mee gaan tellen bij de invoering van het toekomstige puntenrijbewijs. Zo kunnen automobilisten als het puntenrijbewijs van kracht is hun rijbewijs na twee ernstige overtredingen kwijtraken, óók als één van die fouten op de brommer is begaan. Het gaat om mensen die binnen vijf jaar twee keer ernstig in de fout gaan.

De ernstige overtredingen waarop deze zaken van toepassing zijn betreffen bijvoorbeeld dronken rijden, het veroorzaken van een verkeersongeval en grove snelheidsovertredingen. De rechter bepaalt uiteindelijk hoe lang iemand zijn rijbewijs kwijt is. Mocht de rijontzegging langer duren dan de geldigheid van het rijbewijs, zal de betrokken weggebruiker een nieuwe moeten aanvragen.

Het definitieve wetsvoorstel voor het puntenrijbewijs wordt binnen een jaar verwacht; Waarschijnlijk voorjaar 2005. Volgende maand geeft Peijs aan hoe ze het bromfietsrijbewijs vorm wil geven.

AIVD: "Radicale moslims in Breda"

Icoon Binnenlands nieuws De Algemene Inlichtingen en Veiligheids Dienst (AIVD) heeft haar bezorgdheid geuit over de Stichting voor Islamitische Jongeren in Breda. Volgens de AIVD draagt de organisatie een radicale en potentieel staatsgevaarlijke vorm van de islam uit.

In een gepubliceerd rapport over radicaal-islamisme in Nederland uit AIVD zich bijzonder kritisch over zes organisaties die een puriteinse en orthodoxe vorm van de islam verspreiden. Deze organisaties uiten radicale, intolerante opvattingen, die bij met name islamitische jongeren anti-Westerse sentimenten teweeg brengen. Niet alleen zouden de groepen fel gekant zijn tegen de integratie van moslims in Nederland, de AIVD vreest ook dat ze zich tegen de samenleving kunnen keren. De AIVD verdenkt de Bredase stichting ervan zich hiermee bezig te houden.

In haar rapport meldt de AIVD dat de Bredase stichting in nauw contact staat met de Eindhovense stichting Al Waqf Al Islami. Deze vanuit Saudi-Arabië gefinancierde organisatie zou onder het mom van liefdadigheid vooral tot doel hebben het radicaal-islamisme te verspreiden. Al eerder werd niet uitgesloten dat deze stichting banden zou hebben met Al Qaeda.

Al Waqf bezit in Breda een pand aan de Antiloopstraat in de wijk Brabantpark, waarvan de Stichting voor Islamitische Jongeren in Breda een gebedshuis, een sportzaaltje en wat klaslokalen runt. De stichting heeft verbijsterd gereageerd op de bevindingen van de AIVD. "Wij huren het gebouw, maar hebben verder geen enkele band met Al Waqf", zegt woordvoerder A. Abouchams. In zijn optiek zijn het ongefundeerde beschuldigingen van de AIVD: "De overheid voert een hetze en zaait haat."

Naar eigen zeggen is de Bredase stichting in 1990 opgericht om Marokkaanse jongeren van de straat en uit de criminaliteit te houden. De stichting telt ongeveer 150 betalende leden en organiseert educatieve en sportieve acitviteiten voor moslims en niet-moslims.
_
Zie ook de eerdere bevindingen van de AIVD.

'Son of Sam' komt niet vervroegd vrij

Icoon Buitenlands nieuwsEen verzoek om de vervroegde invrijheidsstelling van de beroemde seriemoordenaar David Berkowitz alias 'the Son of Sam' is voor een tweede keer afgewezen. De voormalige postbode zit een straf van 25 jaar tot levenslang uit. De man heeft het verzoek niet zelf ingediend. Volgens de wet wordt automatisch elke twee jaar gekeken of een gevangene als Berkowitz vervroegd wordt vrijgelaten.

In de zomer van 1977 terroriseerde Berkowitz New York door zes mensen te vermoorden en zeven mensen te verwonden. Zijn slachtoffers waren vooral jonge koppels en tienermeisjes met lang en donker haar. Zijn bijnaam komt van een briefje dat hij achterliet bij een van zijn slachtoffers. '' Ik ben een monster, ik ben de zoon van de duivel.''

Nadat Berkowitz in 1977 gearresteerd werd vertelde hij de politie dat hij de bevelen van de demonische hond van zijn buurman opvolgde. De man is nu 51 jaar oud en naar eigen zeggen christelijk geworden. Hij heeft een website opgericht die vol met christelijke spijtberichten staat. In 2002 nog stuurde hij een brief naar gouverneur George Pataki waarin hij schreef geen interesse te hebben voor vervroegde invrijheidsstelling. ''Ik kan u geen reden geven waarom u dit zelfs maar zou moeten overwegen.''

Subheader
'The Son of Sam' in 1977

Iraakse vice-minister geliquideerd

Icoon Irak nieuwsVolgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera is de 60-jarige Iraakse vice-minister van Buitenlandse zaken Bassam Koubba zaterdagmorgen in Bagdad vermoord. Bassam Koubba zou de eerste verantwoordelijke van de nieuwe Iraakse interimregering zijn die bij een aanslag om het leven komt.

Onbekenden openden het vuur op het ogenblik dat de minister op weg was naar het ministerie, in de wijk Aazamiyah in Bagdad. Zijn wagen werd beschoten en de minister werd getroffen door meerdere kogels. Hij overleed vrijwel meteen, aldus de zender die zich baseert op een Iraakse bron binnen het ministerie van buitenlandse zaken en zijn correspondent.

Woensdag nog ontsnapte de minister van volksgezondheid, Ammar al-Saraf aan een aanslag toen hij op weg was naar zijn ministerie. De bodyguard van al-Saraf kon de aanslagplegers verjagen door een aantal schoten te lossen.

AIVD tipt Portugese overheid net voor EK

Icoon Algemeen nieuwsNa een tip van de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) hebben de autoriteiten in Portugal veertien mannen van Arabische afkomst gearresteerd die banden zouden hebben met radicale moslimorganisaties. De mannen werden in de Portugese stad Porto aangehouden. Vandaag gaat daar het EK voetbal van start.

De verdachten zouden volgens de Portugese krant 'Publico' al drie maanden in Portugal zijn om informatie te verzamelen over de organisatie van de veiligheidsdiensten op het voetbaltoernooi. Een aantal van de opgepakte verdachten had valse identiteitspapieren op zak. Vier verdachten moeten vandaag voor de rechter verschijnen. De anderen verdachten zijn overgedragen aan de Portugese immigratiediensten.

Wildcard voor Navratilova

Martina Navratilova zal op Wimbledon uitkomen in het vrouwen enkelspel. De 47-jarige speelster heeft daarvoor een wildcard van de organisatie ontvangen.

Navratilova wist de titel negen keer te winnen, maar de laatste keer dat ze in het enkelspel in de Wimbledon-finale stond, is alweer tien jaar geleden. Vorig jaar won Navratilova met de Indiër Leander Paes in het gemengd dubbelspel wel nog de titel.

Vorige maand kreeg ze ook al een wildcard voor het enkelspel op Roland Garros. Daar werd het geen succes. In de eerste ronde vloog ze er in twee sets uit tegen de 28 jaar jongere speelster Gisella Dulko.

Albert Heijn breidt aantal zelfscankassa's uit

Icoon Binnenlands nieuwsVolgens het Algemeen Dagblad gaat de supermarktketen Albert Heijn in de strijd tegen kassarijen versneld kassa's invoeren waarbij de klanten zelf boodschappen kunnen scannen en afrekenen. Het concern wil het aantal filialen met zelfscanners binnen twee jaar vertienvoudigen naar 100 winkels.

Supermarktketens als C1000 en Jumbo experimenteren ook al met de doe-het-zelf-kassa's. Laurus, waaronder Edah en Konmar vallen, houdt liever zijn eigen bemande kassa's. Albert Heijn start ook proeven met robotkassa's. Klanten leggen daarbij hun boodschappen op de lopende band. Zonder dat er verder een caissière aan te pas komt wordt er vervolgens gescand en afgerekend.

24 kandidaten voor Pro Tour

Gisteren meldde Fassa Bortolo zich als derde grote ploeg af voor de Pro Tour van volgend jaar. Toch heeft de UCI al 24 aanmeldingen binnen.

Fassa Bortolo is het niet eens met de opzet van de Pro Tour en wil zich op deze manier daartegen verzetten. Lotto - Domo en Saeco hebben eerder al laten weten niet mee te zullen doen, al kan dat bij Lotto-Domo veranderen als zich alsnog een co-sponsor aandient.

De UCI zal de teams uitkiezen die voor de Pro Tour een vergunning krijgen. Die ploegen zullen in alle grote wedstrijden mogen en ook moeten starten. Een trio zal de selectie van ploegen maken. President van het mini-college is Pierre Zappelli (61), een rechter. Hij wordt geassisteerd door Hans Höhener (57) en André Hurter (46). De ploegen zullen worden bekeken op basis van (sportieve, financiële, medische en juridische) documentatie die door alle teams is ingestuurd.

Voorlopig hebben zich aangemeld:
Crédit Agricole (Fra), AG2R (Fra), Liberty Seguros (Spa), Euskaltel-Euskadi (Spa), Gerolsteiner (Dui), Quick-Step (Bel), CSC (Den), Phonak (Zwi), Lampre (Ita), Landbouwkrediet-Colnago (Bel), T-Mobile (Dui), Saunier Duval-Prodir (Zwi), Rabobank (Ned), Sponser S.L. (Spa), FDJeux.com (Fra), Cofidis (Fra), US Postal-Berry Floor (VS), Omega Pharma (Bel), Vini Caldirola (Ita), Brioches la Boulangère (Fra), Illes Balears-Banesto (Spa), Domina Vacanze (Zwi), Relax Bergasol (Spa), Alessio-Bianchi (Ita).

Speel met jezelf!

Loeder had het al over de de eerste keer maar voor veel van jullie is dat voorgekomen voor jullie 20ste (of als je nog jonger bent dan 20, dan weet je nog hoe lang het duurt) . Of uiteraard pas als jullie 25 of uiteraard 27 bent. Of je wacht gewoon tot het huwelijk en als je dan eenmaal getrouwd bent dan vraag je je af waarom je nu geen sex meer hebt.

Gelukkig heb je dan altijd jezelf nog (ook voor je ontmaagding). Dus speel met jezelf als je daar behoefte op hebt, want je kan wel blijven wachten op sex .

Evt foto's en filmpjes van je speelkwartier kan je hier gerust kwijt .

Oud-president Ronald Reagan begraven

Het Amerikaanse volk had vijf dagen de tijd om afscheid te nemen van oud-president Ronald Reagan. Vandaag kwam hij aan bij zijn laatste rustplaats en werd hij begraven tijdens de zonsondergang in Simi Valley (Californië). Dit gebeurde rond zes uur 's ochtends Nederlandse tijd.

Nadat 700 vrienden en familieleden in een besloten ceremonie afscheid hadden genomen, werd de kist met daarin de 40ste president van de Verenigde Staten naar de begraafplaats gedragen. Militaire vliegtuigen vlogen over in een laatste eerbetoon aan Reagan terwijl weduwe Nancy de Amerikaanse vlag ontving die vijf dagen lang op de kist had gelegen. Vervolgens drukte Nancy haar gezicht op de kist en zei huilend voor het laatst vaarwel tegen de man die ze 'Ronnie' noemde, terwijl ze door haar kinderen getroost werd.

Subheader
Nancy Reagan wordt door haar kinderen getroost


''Hij is thuis nu. Hij is vrij. Jullie kenden hem als een president. Ik kende hem als vader. Mijn vader was ook nooit bang voor de dood. Hij zag het niet als een einde'', sprak zoon Ron Reagan jr. tijdens de ceremonie.

Honderdduizenden mensen hebben de afgelopen dagen afscheid genomen van Reagan door langs zijn kist te lopen. Ronald Reagan overleed zaterdag in zijn woning in 'Bel Air' (Californië), tien jaar nadat hij bekend maakte aan de ziekte van Alzheimer te lijden.

Subheader
Ronald Reagan is 93 jaar oud geworden

Voetbal: Davids tekent contract bij 'Barca'

Icoon voetbal Edgar Davids zal de komende drie seizoenen uitkomen voor FC Barcelona. Henk ten Cate, de assistent van Frank Rijkaard bij Barcelona, maakte dit bekend. Tegenover NOS nieuws zei hij dat "De overgang van Davids op een oor na gevild is." Gesprekken tussen Davids en de club liepen eerder op niets door een verschil in mening over de duur van het contract.

Davids zal transfervrij van Juventus vertrekken, die hem eerder dit seizoen al uitleende aan FC Barcelona. Dit is mogelijk omdat het contract van Davids bij Juventus eind dit seizoen af zou lopen. Sinds Davids bij Barcelona in dienst is, speelt hij aanzienlijk beter. Zo had hij een groot aandeel in het halen van Champions League voetbal voor 'Barca'.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Davids tekent contract bij Barcelona

Edgar Davids zal de komende drie seizoenen uitkomen voor FC Barcelona. Hij heeft het contract ondertekend, wat de Catalanen hem aanboden.

Henk ten Cate, de assistent van Frank Rijkaard bij Barcelona, maakte dit bekend. Tegenover NOS nieuws zei hij dat "De overgang van Davids op een oor na gevild is." Gesprekken tussen Davids en de club liepen eerder op niets door een verschil in mening over de duur van het contract.

Davids zal transfervrij van Juventus vertrekken, die hem eerder al uitleende aan FC Barcelona. Dit is mogelijk omdat het contract van Davids bij Juventus eind dit seizoen af zou lopen. Sinds Davids bij Barcelona in dienst is, speelt hij aanzienlijk beter. Zo had hij een groot aandeel in het halen van Champions League voetbal voor 'Barca'.

Bestuur Real Madrid treedt af

Het complete bestuur van Real Madrid, inclusief voorzitter Florentino Perez en technisch directeur Jorge Valdano, is vrijdagavond tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering afgetreden. De coach van Real Madrid, Carlos Queiroz, was al eerder ontslagen

De club heeft een rampzalig seizoen achter de rug. Ondanks een enorm aantal wereldsterren als Figo, Zidane, Ronaldo en Beckham, verspeelde 'De Koninklijke' alle titels. Perez verklaarde echter opnieuw kandidaat te zijn als op 11 juli een voorzitter moet worden gekozen. Een andere kandidaat-voorzitter is Lorenzo Sanz (oud-preses van Real).

Roberto Carlos verlengt contract
Tegelijkertijd werd bekend dat Roberto Carlos zijn contract met Real Madrid met twee jaar heeft verlengd, tot medio 2007. De huidige verbintenis van de Braziliaanse international liep medio 2005 ten einde.In de nieuwe verbintenis is een optie voor 2008 opgenomen. Carlos stond onder meer in de belangstelling van Chelsea.

Doop prinses Catharina-Amalia vandaag

Icoon Koningshuis nieuws Prinses Catharina-Amalia zal vandaag worden gedoopt in Den Haag in de St. Jacobskerk. Ze wordt gedoopt in aanwezigheid van haar grootvader, Jorge Zorreguieta. Hij zal een prominente plek krijgen door met zijn vrouw naast koningin Beatrix te zitten. De ouders van prinses Maximá zijn officiële gasten. Prins Bernhard moet verstek laten gaan.

De doopplechtigheid wordt geleid door dominee Carel ter Linde. Hij zal prinses Amalia dopen met water uit de Jordaan. Drie vrienden van prins Willem-Alexander, uit Israël, Jordanië en de Palestijnse gebieden hebben hiervoor gezorgd. Amalia draagt een doopjurk die vaker is gebruikt bij de doop van leden van het Huis van Oranje-Nassau. De dienst vindt plaats van 12.00 tot 13.15.

In totaal zullen 1290 gasten de plechtigheid bijwonen. Naast afgevaardigden van diverse vorstenhuizen zijn er ook 290 kinderen aanwezig. De wens van het prinselijk paar dat de plechtigheid vooral een jeugdig karakter moet krijgen, wordt hiermee voor een groot deel vervuld. De kerk is versierd met duizend tekeningen, die boven de gasten hangen.

Catharina-Amalia en haar houders
Catharina-Amalia en haar ouders

Alzheimer patiënt veroordeeld tot verzorgingshuis

Icoon Buitenlands nieuwsDe 75-jarige Amerikaanse Alzheimerpatiënt Albert Brenner blijft ondanks het verbod van verschillende rechters gewoon in zijn auto rondrijden. Hij werd op drie juni gearresteerd en gevangengezet nadat hij voor de zoveelste keer achter het stuur van een auto was aangetroffen. Albert denkt ten onrechte dat hij een vertegenwoordiger is in draaischijftelefoons uit de jaren '70, aldus zijn advocaat.

Ondanks dat zijn autosleutels en rijbewijs zijn afgepakt en zijn familie hem achter het stuur vandaan moet houden, weet hij toch iedere keer een auto te regelen. Aangezien eerdere veroordelingen dus niet blijken te werken heeft de rechtbank besloten om zwaardere middelen toe te passen. Ze heeft Brenner vandaag veroordeeld tot gedwongen opname in een verzorgingshuis. Brenners advocaat is hier niet blij mee. "Het is niet de schuld van Albert Brenner dat hij Alzheimer heeft", aldus de advocaat.

Volgens vrienden en familie denkt Brenner voortdurend dat hij weer aan het werk moet. Het lukt niemand hem ervan te overtuigen dat hij allang gepensioneerd is. Volgens Brenners psycholoog vormt Brenner geen enkel gevaar voor de maatschappij. "Natuurlijk zou hij niet moeten rijden, maar dat kan hij zich gewoon niet herinneren", aldus de psycholoog.

Jackson Five maken comeback

Icoon Muziek nieuwsDe Jackson Five maken een comeback. Jermaine Jackson heeft aangekondigd dat de vijf broers weer bij elkaar komen voor een tournee, inclusief Michael Jackson. Begin jaren '70 werd er een punt gezet achter de Jackson Five nadat Michael een succesvolle solocarrière begon. Nu duiken de vijf broers weer de studio in om een nieuw album op te nemen.

Daarna willen ze op wereldtournee en meewerken aan een talentenshow op televisie. De winnaar van de talentenshow waar ze aan gaan meewerken mag samen met de broers optreden in een musical in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In 2001 traden Jermaine, Tito, Jackie en Marlon op tijdens een feest van Michael Jackson, omdat hij 30 jaar in het vak zat. Dit is toen zo goed bevallen dat ze besloten hebben een comeback te maken.

Klokkenluider krijgt geen financiële compensatie

Ad Bos, de man die melding deed van grootschalige fraude binnen de bouwsector krijgt geen financiële hulp van de overheid. Volgens het NRC Handelsblad zit de man 'financieel volledig aan de grond' nadat Bos, die zelf werkzaam was in de bouw, vervolgens door zijn werkgever werd ontslagen.

Minister-President Jan Peter Balkenende beantwoordde deze week een verzoek om financiële hulp met een brief waarin hij zegt 'geen noodzaak' te zien voor financiële compensatie. De premier zegt dat hij de situatie vanuit strafrechterlijk oogpunt heeft bekeken. Hij benadrukt ook dat Bos zélf nog verdacht wordt van strafbare feiten in de fraudezaken die de klokkenluider zelf naar buiten bracht.

Volgens het NRC Handelsblad staan er in de brief geen dankwoorden of blijken van waardering. Voormalig voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Marijke Vos prijst Bos. Ze pleit voor een vorm van compensatie voor klokkenluiders. Zo zullen meer werknemers het aandurven om misstanden aan het licht te brengen.

Subheader
De 'Klokkenluider' Ad Bos

Oplichter doet ruiltruc met bankpasjes

Icoon misdaad nieuwsEen 79-jarige vrouw uit Nieuw Dordrecht in Drenthe is opgelicht door een man van middelbare leeftijd die zei een vertegenwoordiger van de bank te zijn. De vrouw geloofde zijn verhaal omdat hij netjes gekleed was en een goed verhaal had. De vrouw wilde haar pasje laten omruilen en gaf de oplichter haar pincode en bankpasje. Ze kreeg hierop een nep bankpasje terug.

Later bleek dat er honderden Euro's van haar rekening waren afgehaald. Een 83-jarige man uit Nieuw Dordrecht overkwam even later hetzelfde. Daar ging dezelfde oplichter echter wat brutaler te werk. Hij duwde de man opzij en ging zelf op zoek naar zijn bankpasje en andere waardevolle spullen door alle laatjes en kastjes open te trekken. De 83-jarige man was echter slim en hield zijn bankpasje veilig in zijn zak.

Lerares wast mond leerling met zeep

Icoon Buitenlands nieuwsEen 48-jarige lerares van een basisschool in Rochester (New York) is geschorst omdat ze de mond van een tienjarige leerling met zeep had gewassen. De jongen had een obscene opmerking gemaakt tegen een klasgenote en de lerares wilde hem hiervoor straffen. Hij was al een keer geschorst omdat hij te lastig was in de klas en de vrouw wilde hem niet nog een week schorsen.

Daarom besloot ze een 'ouderwetse methode' toe te passen. Volgens de lerares deed ze een klodder zeep op zijn onderlip en waste ze daarna zijn mond. Toen ze klaar was zei ze tegen de jongen dat ze nooit meer zulke smerige woorden uit zijn mond wilde horen. Daarna heeft de jongen zich de rest van de dag gedragen en niet geklaagd bij zijn stiefmoeder, aldus de vrouw.

De lerares is voor onbepaalde tijd geschorst. Volgens Joanne Giuffrida, de personeelschef van het 6000-werknemers tellende gebied, heeft ze twee mogelijkheden. Ze kan de lerares ontslaan óf ze kan haar bijvoorbeeld alleen disciplineren. Meer dan 40 ouders van kinderen uit de desbetreffende klas hebben om de terugkeer van de lerares gevraagd.

Voetbal: Bestuur Real Madrid treedt af

Icoon voetbalHet complete bestuur van Real Madrid, inclusief voorzitter Florentino Perez en technisch directeur Jorge Valdano, is vrijdagavond tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering afgetreden. De coach van Real Madrid, Carlos Queiroz, was al eerder ontslagen.

De club heeft een rampzalig seizoen achter de rug. Ondanks een enorm aantal wereldsterren als Figo, Zidane, Ronaldo en Beckham, verspeelde 'De Koninklijke' alle titels. Perez verklaarde echter opnieuw kandidaat te zijn als op 11 juli een voorzitter moet worden gekozen. Een andere kandidaat-voorzitter is Lorenzo Sanz (oud-preses van Real).

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Olifant vrijgesproken

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Indiase olifant die was aangeklaagd voor het vertrappen van twintig mensen is vrijgesproken. Er is onvoldoende bewijs om het dier schuldig te verklaren. Het dier zou de slachtoffers in de afgelopen vijf maanden vertrapt hebben in de heuvels van het Indiase 'Jamshedpur'.

De olifant werd vrijgesproken omdat er in hetzelfde gebied nog achttien andere olifanten rondlopen die aan hetzelfde signalement voldoen. Daarom wisten de dorpelingen niet zeker of deze olifant de dader was. Het dier is nu aan de doodstraf ontsnapt. De dorpelingen hebben wel afgesproken om de olifant met camera's te volgen om te kijken of hij zich wel gedraagt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.