Laatste interland Overmars op EK

Maurice (mbn)
Marc Overmars heeft aangegeven met het Europees Kampioenschap zijn interlandloopbaan te besluiten. Na Jaap Stam is Overmars de tweede speler met deze mededeling.

Hoewel hij gelooft dat hij nog steeds van waarde is voor het Nederlands elftal, beseft Overmars dat zijn lichaam een toernooi met zes wedstrijden in drie weken niet meer aankan. "Het zou een ander verhaal zijn als het toernooi vier maanden duurt", aldus Overmars. Na dit toernooi vindt Overmars het dan ook mooi geweest qua interlands.

De nieuwe generatie met Rafael van der Vaart, Arjen Robben, Wesley Sneijder en John Heitinga moet het van zijn generatie gaan overnemen. Hij voegde eraan toe: "Goed voor het voetbal, goed voor het volk. Die koppen van De Boertjes, Van der Sar en Overmars kennen de mensen zo langzamerhand wel."

Overmars rekent niet echt op een basisplaats dit toernooi. Hij weet dat iemand als Boudewijn Zenden verdedigend beter is en dat dat ook telt: "En verdedigen wordt steeds belangrijker." Ver van te voren hoeft hij niet te weten of hij speelt: "Als ik een halve dag voor de wedstrijd hoor dat ik in de basis sta: prima."