Figo vindt Deco nep-Portugees

Maurice (mbn)
Luis Figo heeft voor wat beroering binnen het Portugese nationale team gezorgd. Hij liet weten niet echt blij met Deco te zijn.

Deco had eerder de Braziliaanse nationaliteit, maar wisselde die om voor een Portugese nationaliteit. Sindsien komt hij uit voor het Portugese nationale elftal. Figo vindt dat zulke zaken niet goed zijn voor een nationale selectie. Het groepsgevoel zou erdoor verstoord raken.

Figo vertelde: "Ik denk niet dat de mensen blij zijn als ik Spanjaard word en voor Spanje ga spelen. Zoiets verstoort het groepsgevoel en daar ben ik het niet mee eens. Als je in China bent geboren dan moet je nu eenmaal voor China spelen."

Hij vervolgde: "Ik heb niets tegen mensen die voor een andere nationale ploeg gaan spelen maar het is wel een oppervlakkige keuze. Het lijkt erop dat je ergens misbruik van maakt. Dat is mijn persoonlijke mening en die ga ik niet herzien omdat hij bij mij in de ploeg zit."

Deco reageerde luchtig: "Ik heb er geen spijt van dat ik voor Portugal uitkom. Ik ben hier altijd goed behandeld en het is een genoegen om hier te spelen. Ik ben in Brazilië geboren en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nu helemaal Portugees ben en geen Braziliaan meer. Maar ik hou van Portugal en speel dolgraag voor de nationale ploeg."