''Hells Angels moeten parkeergeld betalen''

Bas (DePresident)
Icoon politiek binnenland nieuwsMinister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes heeft vandaag gezegd dat iedereen parkeergeld moet betalen, ook Hells Angels. Hij antwoordde hiermee op schriftelijke kamervragen die werden gesteld naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant van 22 april. De gemeente Haarlem zou in overleg zijn met de leiding van de plaatselijke afdeling van de Hells Angels over de hoogte van het te innen parkeergeld. Na dreigementen van de motorbende werd helemaal geen parkeergeld meer geïnd.

Volgens de minister is dit beleid 'absoluut onwenselijk'. Hij zei ook dat de onderhandelingen tussen de gemeente Haarlem en de Hells Angels in eerste instantie niet over het parkeerbeleid gingen, maar over ontheffing op een clubavond. Volgens Remkes gaat het bestaande gedoogbeleid op de schop. De boetes worden alsnog geïnd. "Ik vind het niet aanvaardbaar dat gemeenten onderhandelen met bepaalde groepen burgers over het al dan niet betalen van parkeergeld of over andere plichten die deze burgers hebben", aldus de minister. Wanneer er niet betaald wordt zullen er 'handhavingsinstanties' worden ingeschakeld.

Remkes zei ook dat het in de Grondwet vastgelegde recht op gelijke behandeling niet geschonden door het gedoogbeleid. ''Dat er sprake is geweest van gedogen van het niet betalen van parkeergelden, wil niet zeggen dat andere burgers nu ook niet hoeven te betalen vanwege Artikel 1 van de Grondwet.''