Politie verliest overzicht over flitspalen

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De politie weet niet meer hoeveel flitspalen er in Nederland staan. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM), dat regionale korpsen, het openbaar ministerie (OM) en het Korps Landelijke Politiediensten adviseert waar en hoe te controleren, is volledig het overzicht kwijt over het aantal flitspalen in Nederland. Volgens leverancier Gatsometer van de flitspalen staan er ongeveer 2000 flitspalen in ons land, volgens het BVOM zijn er dat 1000.

Volgens het BVOM is het aantal flitspalen al jaren stabiel. Het Haarlemse bedrijf Gatsometer spreekt dit tegen. "De laatste jaren is er juist een enorme toename", zegt woordvoerder Anjo Bierman. "De afgelopen 3,5 jaar zijn er bijna achthonderd geleverd." Het BVOM ontkent de bewering van Gatsometer. "Het aantal flitspalen groeit niet", verzekert woordvoerder Leendert de Lange

Volgens de website Flitspaal.nu neem het aantal flitspalen wel degelijk toe. Uit hun gegevens blijkt dat de afgelopen jaren het flitspaal-bestand elk jaar met ongeveer 200 flitspalen toeneemt.