Onaardig

Stefan (Skinkie)
Het gaat nu al drie dagen niet zo goed met mij, de warmte heeft mij te pakken gekregen en de nachtrust tekkelt mij al twee ochtenden door direct weer in slaap te vallen zodra ik uit bed loop. Natuurlijk stel ik mij een beetje aan, hardlopen naar het Stembureau om tegen de software patenten te stemmen om vervolgens richting mijn afstudeerplek te gaan.

Eigenlijk ging alles wel goed, toch werd ik weer een beetje op mijn staart getrapt. Ik weet niet wat jullie, blogbezoekers, dan doen, maar na het boek 'Seven Spiritual Laws of Success', tot en met de 4e Law te hebben gelezen, weet ik wat ik kan doen. Het begint dan ook zijn vruchten af te werpen. Het boek dat naast uitleg ook toepassingsgebieden en opdrachten heeft ben ik nu actief de laatste 'Law', 'The Law of Least Effort' aan het toepassen.

Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Of beter, waarom zou je de moeite nemen om met iemand in discussie te gaan als je bijvoorbaat al weet dat je, alleen je eigen standpunten staat te verdedigen. Het heeft allemaal geen nut! Mijn visie op een persoon of een zaak is een hersenspinsel van mij, heeft dus niemand anders wat mee van doen, dus boeit het niet wat ik er van vind als iemand anders het niet wil horen. Of beter, boeit het niet wat ik van iemand anders vind.

Wat betreft computers weet ik een hoop, wat betreft vrouwen... niets. Dus als ik wat geregeld wil hebben op Internet is dat twee muisklikken weg. Als ik een vriendin zoek...
Dus meldt je, je dan aan op wat forums, mailinglists om andere mensen van dienst te zijn.

Om het verhaal uit te leggen in Jip en Janneke taal. Persoon A is opzoek naar een plantje, een wiet plantje. Persoon B heeft daar een neus voor en vindt wietplantjes bij bosjes. In de voortuin van Persoon C staan wat plantjes. Persoon B zegt tegen de vrienden groep van Persoon A dat er plantjes te vinden zijn in een voortuin van iemand. Nu blijkt Persoon C een verre kennis van Persoon A te zijn, wist dat Persoon A en Persoon B opzoek waren, maar hield z'n mond stijf dicht. Persoon C stuurt nadat Persoon B het heeft vertelt een boos meeltje naar Persoon B en spit zijn complete voortuin om en wil niets meer met tuinieren en planten te maken hebben.

In de vorige alinea ging het om twee directories die in een OpenDir vol met broncode stonden, waar alleen in de USA vanwege patent redenen betaald voor moet worden. In Europa zou deze software vrij van deze patenten zijn, alleen het was nog nergens in Europa verkrijgbaar. Nu was ik de persoon die aan het Googlen was gegaan en dus ook de deksel op mijn neus kreeg.