Politie streng voor Oranjetoeteraars

amsterdam19 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon EK 2004 PortugalBij het aanstaande EK worden enthousiaste Oranjesupporters door de Nederlandse politie niet getolereerd. Er zal streng worden opgetreden tegen het toeterend door de straten rijden na een overwinning van het Nederlands elftal. Ook worden te ver uit de auto stekende vlaggen niet toegestaan.

Het zinloos toeteren na een overwinning of na een doelpunt van het Nederlands elftal kan een boete van 95 euro opleveren. Als objecten meer dan 20 centimeter uit de wagen steken, kan er een boete van 100 euro worden uitgedeeld. Hangen de attributen schandalig ver uit de auto, dan kan het bedrag oplopen tot 260 euro.

Volgens de Raad van Hoofdcommissarissen is het niet de bedoeling om de Oranje-supporters het leven zuur te maken. Een woordvoerder van de hoofdcommissarissen zei: "Het ligt absoluut niet in de bedoeling om feestvreugde te gaan verstoren. Bij eventuele excessen kan de politie optreden, maar het is niet zo dat we actief op zoek gaan naar mensen die iets te enthousiast met een vlag zwaaien. Dat hebben we nooit gedaan, dat gaan we ook nu niet doen."

De Oranje gekte komt al aardig op gang
De Oranjegekte komt al aardig op gang.