DJ Wim Rigter ernstig ziek

Het gaat slecht met AVRO-dj Wim Rigter. De 37-jarige diskjockey lijdt aan slokdarmkanker en sinds maart van dit jaar wordt hij daarvoor behandeld in het Amsterdamse Antony van Leeuwenhoek-ziekenhuis.

Rigter presenteerde in het verleden onder meer de Arbeidsvitaminen op Radio 3 en op televisie Toppop Nonstop, waarin het hitverleden uit de jaren 70 en 80 in de vorm van oude clips werd vertoond. Voor zijn ziekte was hij actief als presentator van AVRO's Nachtdienst en als opleidingscoördinator van 3FM.

Deze week bleek dat een chemokuur die Rigter heeft gevolgd niet aangeslagen is. Hij heeft opnieuw kwaadaardige uitzaaiingen die alleen behandeld kunnen worden middels een zware operatie, die niet zonder levensgevaar is. Op 16 juni zal hij onder het mes gaan. Mocht de operatie slagen dan zal hij nog een zeer zware chemokuur moeten ondergaan.

Voor vrienden, kennissen en luisteraars van Wim Rigter is er al een tijdje een weblog opgezet. Zo kunnen ze het wel en wee van de dj op de voet volgen. Op het weblog schrijft zijn partner Monique over de komende operatie: ''Het gaat een hele zware weg worden, het is alles of niets, maar het is voor ons de enige optie.''


Wim Rigter in betere tijden.