Pistons maken brandhout van Lakers

De Detroit Pistons staan weer voor met 2-1 tegen de L.A. Lakers in de finale van de N.B.A. door een overtuigende thuisoverwinning van 88-68.

De Lakers stootten weer op een ijzersterke Detroit-verdediging en scoorden slechts 68 punten in totaal. Nooit deden ze slechter in een play-off wedstrijd. Dan kregen de Lakers ook nog eens af te rekenen met een ijzersterke Ricchard Hamilton die 31 punten van de 88 achter zijn naam zette.

"Ik denk niet dat we beter kunnen verdedigen dan we vannacht gedaan hebben", zei Detroit trainer Larry Brown. "Het is fantastisch wat we hebben bereikten vandaag, maar we speelden dan ook op ons hoogste niveau."

O'neal, die met 14 punten zwaar onder zijn gemiddelde scoorde, relativeert de zaken: "Ze hadden vandaag een beetje betere verdediging als ons. Maar uiteindelijk is het maar een game die ze winnen, we weten wel hoe we moeten terugvechten de volgende dagen."

Zondag kunnen de Pistons een definitieve kloof slaan in hun "Palace"-stadium. De vijfde match volgt dan dinsdag 15 juni, waar het theoretisch al afgelopen kan zijn voor de Lakers.