FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 april 2004

Punten Parijs - Roubaix

De renners zijn weer van Parijs naar Roubaix gereden. Omdat ze ondertussen allemaal zijn aangekomen is het ook weer tijd voor de punten.

Knip6510 heeft deze ronde de meeste punten weten te verzamelen. Hij kwam op 283 punten, 8 meer dan de nummer twee, mitt. Chi666 bereikte deze ronde plaats drie met 250 punten.

Daarmee nam hij de leiding van Flem in het klassement over. Cheijne wist in het algemeen klassement de derde plaats vast te houden. Ook de rest van het klassement is behoorlijk door elkaar gegooid.

Vitesse-speler gearresteerd na vechtpartij

Vitesse-speler Jhon van Beukering is na het bezoeken van het duel tussen Vitesse en NAC vanwege een knokpartij door de politie gearresteerd.

De 20-jarige spits, die momenteel op uitleenbasis bij De Graafschap speelt, werd bij het verlaten van het stadion aangevallen door enkele supporters. Hierop ontstond een vechtpartij, waarna zowel Jhonny als broer Dennis van Beukering werden aangehouden door de politie. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, waarna ze weer huiswaarts mogen keren.

Robben heeft laatste wedstrijd bij PSV gespeeld

Arjen Robben heeft zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. De linksbuiten, die in de tweede helft van PSV - FC Groningen zijn rentree maakte, zal dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

De Oranje-international was net hersteld van een hamstringblessure, maar liep de blessure vandaag bij een sprintduel met Groningen-speler Kurt Elshot opnieuw op. De aanvaller van de ploeg van Guus Hiddink moest tegen FC Groningen spelritme opdoen voor het UEFA Cup-duel met Newcastle United. PSV won met 5-0, en er leek louter positief nieuws vandaag uit Eindhoven te komen. De nieuwe blessure van Robben verpestte echter de middag van de Brabantse ploeg. Hij kan zich nu richten op zijn nieuwe werkgever, Chelsea

Jongensdroom Bosschaart eindelijk in vervulling

Pascal Bosschaart heeft dan eindelijk, na maanden onzekerheid, zekerheid over zijn toekomst: de Rotterdammer zal volgend seizoen bij zijn jeugdliefde Feyenoord spelen.

Na lang en moeizaam onderhandelen tussen zijn huidige club, FC Utrecht, en de Rotterdammers werden beide partijen het vandaag eens. FC Utrecht zou voor de overgang één miljoen euro ontvangen. Dit meldt NOS Studio Sport zondagavond.

Beide clubs komen binnenkort met meer mededelingen over de overgang. Verhuizen hoeft Bosschaart in ieder geval niet. De middenvelder, die ook verdedigend kan spelen, woont op loopafstand van De Kuip.

Nieuw wereldrecord ploegen

1862 tractorbestuurders hebben in Australië een nieuw wereldrecord ploegen neergezet. Met de trekkers, waaronder antieke voertuigen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Ierland en Duitsland, werd een 500 meter lang veld omgeploegd.

Organisator Vic Muscat meldde na de geslaagde recordpoging "zeer trots" te zijn op de neergezette prestatie: "Iedereen heeft verschrikkelijk goed samengewerkt." Met dit staaltje boerenwerk namen de Australiërs de fakkel over van de Ieren, die tot nu toe het record in handen hadden.

De eerste recordpoging ploegen vond in 1999 in Zuid-Afrika plaats.

Automobilist rijdt muziekkapel omver

Een 19-jarige automobilist is vandaag in het Oostenrijkse dorpje Thörl op een muziekkapel ingereden die ter ere van paaszondag door de straten marcheerde. Bij de aanrijding kwam één persoon om het leven, zeven anderen raakten zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde rond vijf uur 's morgens bij het traditionele 'Osterwecken'. Muziekkapellen lopen hierbij door de straten en wekken zo de omwonenden. Opeens kwam de wagen met 90 tot 100 kilometer per uur aangestormd en reed zonder te remmen op de groep muzikanten in. De loco-burgemeester van het dorp, tevens voorzitter van de kapel, vond hierbij de dood. Hij overleed ter plekke.

De automobilist, die niet in het bezit was van een rijbewijs, werd met lichte verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Of hij in beschonken toestand verkeerde, is nog niet duidelijk. Mogelijk was de jongeman na één van de vele paasvieringen in de omgeving op weg naar huis.

Schaatscoach Gemser speelde rol in zaak-Erkel

Voormalig schaatscoach Henk Gemser heeft een belangrijke rol gespeeld in de vrijlating van Artsen zonder Grenzen medewerker Arjan Erkel. Gemser, tegenwoordig medewerker van Studio Sport, wuift zelf alle eer weg. "Van Kofi Annan tot de paus is aangesproken op de zaak-Erkel. Ze hebben allemaal tijd ervoor genomen. Daarom; mijn bijdrage is minimaal. Ik zal in elk geval niets claimen."

Maar dankzij de contacten van de ex-schaatscoach in de Russische schaatswereld kreeg de familie van Erkel contact met de 'Veteranen van de Buitenlandse Inlichtingdienst'. Deze organisatie lijkt een sleutelrol te hebben gespeeld. Arjan Erkel noemde de organisatie tijdens zijn persconferentie eerder vandaag. De voorzitter van deze organisatie, Valentin Velichko, verklaarde op dezelfde persconferentie dat er geen losgeld voor Erkel was betaald, maar dat alle verdere details over de bevrijdingsoperatie geheim zouden blijven om de 'mensen die nog vastzitten' niet te schaden.

Gemser nam ruim een jaar geleden contact op met de familie Erkel om, naar eigen zeggen, hen een hart onder de riem te steken. Vervolgens werd het contact geïntensiveerd en besloot hij diverse Russische sportbonden te benaderen. Via schaatser Vadim Sajoetin werd Gemser uitgenodigd om een bijscholingscursus voor schaatsen te geven in Moskou. Als tegenprestatie mocht de schaatscoach een persconferentie beleggen waarop hij de situatie rond Arjan Erkel kon uitleggen voor een gehoor van verschillende Russische journalisten. Kort daarna werd contact gelegd met de 'Veteranen van de Buitenlandse Inlichtingdienst'.

Ex-schaatscoach Henk Gemser
Henk Gemser speelde een rol bij de vrijlating van Arjan ErkelNU.nl: 'ANWB misbruikt onze naam'

NU.nlDe nieuwssite NU.nl overweegt juridische stappen tegen de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond (ANWB). Dit zei uitgever B. Wiggers van die site zondag in het AVRO-mediaprogramma Antenne 2. De titel van het nieuwe ANWB-ouderenlifestylemagazine 'NU, de tijd van je leven' heeft Wiggers "onaangenaam verrast." NU.nl verlangt dat de ANWB de titel van het tijdschrift verandert: "Dit doet afbreuk aan onze naam."

NU, de tijd van je leven'NU, de tijd van je leven'-hoofdredacteur H. Theirlynck maakt zich vooralsnog geen zorgen. Intussen broedt hij op nieuwe loten aan de ANWB-tijdschriftenboom. 'Binnen een jaar' komt de wielerbond met een 'familievakantieblad', een 'fitheidsblad' of misschien wel allebei.

Collectante overvalt gulle gever

Een 54-jarige man uit Landgraaf is gisteravond gewelddadig overvallen door twee mannen en hun handlanger die zich voordeed als collectante.

De vrouw belde bij de flatwoning van het slachtoffer aan en hield een collectebus op. Toen de 54-jarige geld wilde geven, sprongen de twee mannen tevoorschijn en werd het slachtoffer vastgebonden. De drie eisten geld van de man en prikten hem met een mes enkele malen in het gezicht. De overvallers wisten met een nog onbekende hoeveelheid geld en goederen weg te komen.

Het slachtoffer kon bevrijd worden door de buren. Hij wist hun aandacht te trekken door hard tegen een verwarmingsbuis te trappen.

Vechtpartij escaleert na tussenkomst politie

-R-Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Een ruzie tussen zo'n vijftien man in de Zuid-Limburgse plaats Brunssum is in de nacht van zaterdag op zondag uitgegroeid tot een vechtpartij waarbij veertig mensen betrokken waren. De ruzie escaleerde doordat de politie zich tussen de vechtjassen mengde.

Het grote aantal agressievelingen leidde ertoe dat de aanwezige agenten versterking moesten oproepen. Uiteindelijk konden vijf mannen in de leeftijd van 29 tot 45 jaar uit Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Amstenrade en Landgraaf aangehouden worden. De aanleiding van de vechtpartij, waarbij een auto beschadigd raakte, is nog onduidelijk.

Stel vragen aan de Idols afvallers!

Binnenkort zullen wij de Idols finalisten, die in de afgelopen weken afgevallen zijn, wat vragen voor gaan leggen en daar kunnen we jullie hulp goed bij gebruiken! Welke brandende vragen heb je aan de finalisten die helaas in de afgelopen weken zijn afgevallen? Stel ze aan FOK! en wij zorgen dat je vragen bij de betreffende personen terecht komen en wie weet worden jouw vraag wel beantwoord hier op FOK!Heb je een orginele vraag aan Meike, Ron, Robin, Alice, Eric of Irma, stuur dan een mailtje naar idols@fok.nl met als onderwerp Vraag voor (naam kandidaat) of als je een vraag hebt voor allemaal Vraag voor all. Je mag je vraag ook in Stel vragen aan de ex-Idols finalisten! plaatsen, maar mail het tevens naar idols@fok.nl anders wordt je vraag niet opgenomen.

Amsterdamse politie houdt 177 mensen aan

Bij verschillende controles in onder meer het openbaar vervoer, het uitgaansgebied en op toegangswegen naar de stad heeft de politie van Amsterdam tussen donderdag en zaterdag in totaal 177 mensen aangehouden. Volgens politiewoordvoerder Rob van der Veen werden de arrestanten opgepakt voor verboden wapenbezit, overtreding van de Opiumwet, en andere zaken. Ook werden personen opgepakt die nog een gevangenisstraf open hadden staan. De acties zijn gehouden in het kader van het project 'De Blauwe Lijn', die de openbare veiligheid in de hoofdstad moet vergroten.

Bij de controles zijn per dienst ongeveer 350 agenten ingezet. De controles vonden tussen 17:00 uur en 02:00 uur plaats, verspreid over de hele stad. In totaal werden 14.000 voertuigen gecontroleerd, waarbij drugs en wapens werden gevonden. Acht auto's worden in beslag genomen, enkele andere auto's werden tijdelijk afgepakt van de eigenaar.

In het openbaar vervoer werd onder andere op zwart rijden en op wapenbezit gecontroleerd. Hier werden 1.622 bekeuringen uitgeschreven. Van der Veen liet weten dat het publiek in het OV goed reageerde op de controles. "Mensen waren er enthousiast over en werkten over het algemeen goed mee." Het was de derde keer dat een dergelijke grootscheepse actie is gehouden in Amsterdam. Bij de actie werkte de politie samen met het Gemeentevervoerbedrijf, de Nederlandse Spoorwegen, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Dienst Motorrijtuigenbelasting.

Politie Amsterdam


Uitslag Parijs Roubaix

De zweed Magnus Backstedt van Alessio - Bianchi heeft vandaag Parijs-Roubaix gewonnen. Wesemann die 16e werd is de nieuwe WB-leider.

Magnus Backstedt van het Italiaanse Alessio - Bianchi heeft vandaag de 3e WB-manche, Parijs-Roubaix gewonnen. Hij versloeg de nederlander Tristan Hoffmann, De Brit Roger Hammond en de Zwitser Fabian Cancellara in de sprint. Een paar seconden later kwamen Museeuw (5e) en Van Petegem (6e) binnen hollen. Museeuw die zijn laatste WB-koers (zijn enerlaatste koers van zijn carriere) rijdt was emotioneel aangedaan, aangezien hij had kunnen winnen maar door een lekke band kansloos werd.

De rit werd geanimeerd in het begin door 3 renners met o.a Bankgiro-renner Eelke van der Wal. Nadat die waren ingelopen gingen Comesso, Bonomi, Albasini, Auger en Krauss ervandoor. De max. voorsprong was goed 4 minuten maar op goed 5/6 kassei-stroken tijd waren ze alweer ingelopen.

Vlak voor het Bos van Wallers-Arendberg ging Rolf Aldag in de aanval maar viel in het bos zelf stil en dus gegrepen werd. Na het bos onstond er een kopgroep van 38 man met o.a Van Petegem, Museeuw, Boonen, Hincapie, Bartoli, Backstedt, Flecha, Hoffmann, Cancellara, Hammond, Hunter, Vainsteins, Wesemann, Zanini, Van Bon, Hoste, Hoj, Guesdon, Dierkxssens en nog een aantal andere.

Toen die samenstelling een feit was gingen Leon van Bon en Frank Hoj in de aanval. Hun maximale voorsprong bedroeg goed 30 sec. maar deze ontsnapping hield geen stand. Daarna was het de beurt aan Boonen die ging en Flecha en Hincapie met zich meekreeg. Ook Hoste sloot aan. Maar Hoste werd achteruit geslagen nadat een belgische vlag in zijn wiel bleef hangen (hij viel niet).

De 3 werden niet snel daarna toch weer ingelopen door Hoste en de andere van die groep, die wel al sterk uitgedund was. Op het Carrefour de L'Arbre trok Museeuw flink door en Backstedt, Hoffmann, Hammond en Cancellara volgden. Van Petegem reed op dat moment lek.

Van Petegem begon een achtervolging en kwam snel terug in een achtervolgend groepje met Van Bon, Wesemann en Vainsteins en trachten zo de kloof dicht te rijden maar dat lukte niet.

Met nog een Km of 10 te gaan leken de 5 gewonnen spel te hebben en Museeuw op weg te zijn naar zijn 4e Parijs-Roubaix. Maar ook hem sloeg het noodlot toe. Hij reed lek waarna de 4 andere gevlogen waren. Museeuw probeerden wel nog met Van Petegem terug te komen maar dat mocht niet baten.

Op de Wielerbaan van Roubaix werd het een sprint met 4 die gewonnen werd door Magnus Backstedt voor Hoffmann en Hammond.

Voor Museeuw die 5e werd was het balen en vrij emotioneel. Aangezien het voor de leeuw zijn laaste Parijs-Roubaix was en de ultieme kans om zijn loopbaan met een 4e zege in deze wedstrijd te bekronen, maar het mocht niet baten.

Uitslag

1 Magnus Backstedt (Swe) Alessio-Bianchi 6.40.26 (39.11 km/h)
2 Tristan Hoffman (Ned) Team CSC
3 Roger Hammond (GBr) MrBookmaker-Palmans
4 Fabian Cancellara (Swi) Fassa Bortolo
5 Johan Museeuw (Bel) Quick.Step-Davitamon 0.17
6 Peter Van Petegem (Bel) Lotto-Domo
7 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo 0.29
8 George Hincapie (USA) US Postal Service presented by Berry Floor
9 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon
10 Frank Hoj (Den) Team CSC
11 Romans Vainsteins (Lat) Lampre
12 Leif Hoste (Bel) Lotto-Domo
13 Juan Antonio Flecha (Spa) Fassa Bortolo
14 Ludo Dierckxsens (Bel) Landbouwkrediet-Colnago
15 Daniele Nardello (Ita) T-Mobile Team 0.36
16 Steffen Wesemann (Ger) T-Mobile Team 0.58
17 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole 2.52
18 Frédéric Guesdon (Fra) FDJeux.com
19 Serguei Ivanov (Rus) T-Mobile Team
20 Vladimir Gusev (Rus) Team CSC
21 Michele Bartoli (Ita) Team CSC 2.56
22 Jaan Kirsipuu (Est) Ag2R Prevoyance 3.50
23 Lars Michaelsen (Den) Team CSC
24 Fabio Baldato (Ita) Alessio-Bianchi
25 Christophe Mengin (Fra) FDJeux.com

Tussenstand WB na Roubaix:

1 Steffen Wesemann (Ger) T-Mobile Team 110 pts
2 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank 103
3 Magnus Backstedt (Swe) Alessio-Bianchi 100
4 Leif Hoste (Bel) Lotto-Domo 84
5 Erik Zabel (Ger) T-Mobile Team 70
6 Tristan Hoffman (Ned) Team CSC 70
7 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo 68
8 Peter Van Petegem (Bel) Lotto-Domo 58
9 George Hincapie (USA) US Postal Service presented by Berry Floor 53
10 Erik Dekker (Ned) Rabobank 51
11 Stuart O'Grady (Aus) Cofidis, Le Crédit par Téléphone 50
12 Roger Hammond (GBr) MrBookmaker.com-Palmans 50
13 Dave Bruylandts (Bel) Chocolade Jacques-Wincor Nixdorf 50
14 Johan Museeuw (Bel) Quick.Step-Davitamon 47
15 Paolo Bettini (Ita) Quick.Step-Davitamon 44

Keroppi trapt een balletje

Keroppi trapt een balletje

Aangezien ik het "regel-miepen" van mijn moeder geerfd heb, was ik er als de kippen bij toen we ons konden inschrijven voor commissies van de studievereniging. De keuze viel op de sportcommissie, leuke evenementen organiseren en tegelijk ook nog eens sportief bezig zijn.

Na een wintersport en een pooltournooi was het nu de Batavierenrace die op het programma stond. Een estafette van Nijmegen naar Eschede met een team van 25 lopers. Nadat we een heel team bij elkaar gescharreld hadden en het zelfs nog geschopt hebben tot het universiteitsteam van de UU, kon de rest van het organiseren beginnen.

Een van de dingen die we zouden organiseren waren de gemeenschappelijke trainingen, mailtjes werden verstuurd, voicemails ingesproken en vol goed moed vertrokken we naar het veldje in het park.
Als er iets is waar je NIET op hoopt in zo'n situatie dan is het dat blijkt dat niemand komt opdagen op jouw zorgvuldig uitgewerkte training. Maar toen mijn mede-commissie vriendinnetje en ik op het bewuste veldje aankwamen sloeg de schrik ons om het hart. Geen bekend gezicht in de wijde omgeving te bekennen! We checkten beide nog eens ons horloge, maar het was echt wel de juiste tijd en locatie.

Met de gedachte dat de meeste mensen toch altijd 5 minuten te laat komen probeerde we onszelf een beetje op te peppen. Maar helaas, toen het gestelde ultimatum van 15 minuten was verstreken stonden we er nog steeds een beetje verlaten bij.
En wat doe je dan? Verslagen huiswaarts keren om daar je verdriet te verdrinken? Maar het was net zo'n mooie lenteavond, en we hadden ons net ingesteld op wat lichamelijke inspanning. Een beetje beteuterd begonnen we maar wat over te trappen met de meegebrachte voetbal. Niet dat we daar goed in zijn, maar het is nog altijd actiever dan zappen op de bank.

Maar 2 jonge studentes, in een park, met een voetbal. Dat trekt de aandacht. En in dit geval trokken we de aandacht van 3 mannen van 'mediterane' afkomst (een vriend van mij zeggen: 'exotische mensen'). Uit een ooghoek zagen we ze al op ons af komen lopen. Zoals vrouwen dat zo goed kunnen, deden we net of we ze niet opmerkten. Totdat ze zo dichtbij (voor onze neus zeg maar) stonden, dat het juist opvallend zou zijn als we hen niet zagen. We werden gegroet en op beleefde toon (zoals je bejaarden in de trein groet, vriendelijk genoeg om geen preek over normen en waarden te krijgen, afstandelijk genoeg om geen gesprek toe hoeven beginnen) zeiden wij eveneens gedag. Of we misschien interesse hadden om met hun mee te voetballen. Vriendelijk, doch beslist sloegen we dit interessante aanbod af.
Maar zo snel waren we niet van deze volhoudende heren af! Ze waren vastbesloten om zich niet zomaar te laten afschepen. Dus besloten ze 'toevallig' om even te pauzeren op het bankje naast de plek waar wij onze kunsten aan het vertonen waren.
En wat doen mannen op de bank als ze sport kijken?(alhoewel het natuurlijk de vraag is of je ons gestuntel onder de noemer 'sport' kan scharen). Antwoord: commentaar geven.

Dus de heren nestelde zich nog eens comfortabel in het avondzonnetje en overspoelden ons met nuttig bedoelde tips en een hoop doorzichtige versierpogingen.
Of we hier wel eens vaker kwamen, of we studentes waren, wat we dan wel niet studeerde, er leek maar geen eind aan hun ondervraging te komen. We hadden natuurlijk wel onze mond kunnen houden om zo hun stelselmatig te negeren, maar ach, zoveel moeite was het nou ook weer niet om hun, niet bepaald diepgravende, vragen te beantwoorden.

Maar vragen stellen zijn nog tot daar aan toe, op het moment dat ze commentaar gingen geven (okee we waren gruwelijk slecht, maar laat ons!) vonden we ons gezelschap opeens niet meer zo amusant. De heren daarentegen vonden de situatie erg vermakelijk.
Op het moment dat ons humeur al tot PMS niveau was gezakt kwam daar dan toch plotsklaps de dooddoener. "Weet je wat het met jullie is", klonk er blatend van de zijlijn, "In jullie hoofd zijn jullie wel van Basten, het komt er alleen niet zo uit!"

An sich niet eens zo'n slechte opmerking, maar zelfs ik, met mijn gebrekkige voetbalkennis, kon me herinneren dat ik dit ooit eerder had gehoord. Vast een van die keren dat ik gedwongen op de bank naar Studio sport moest kijken. En dat je 2 onschuldige meisjes overlaad met commentaar, dat is een, maar dat je daarbij ook nog andermans grapjes jat...
Dus aangezien we het eigenlijk toch al een beetje zat waren vonden we dit een mooie aanleiding om eens richting huis te keren. De mannen beteuterd op het bankje achterlatend.

Op naar het Ben&Jerry’s ijs!

Wielrennen: Uitslag Parijs-Roubaix

Een Zweed heeft de kasseienklassieker Parijs-Roubaix gewonnen. Op de wielerbaan van Roubaix versloeg Magnus Bäckstedt de Nederlander Tristan Hoffman en 2 andere rijders in een sprint. Veteraan Johan Museeuw werd kort voor de finish door pech aan de fiets teruggeworpen. Peter van Petegem, de winnaar van vorig jaar, was al eerder door een lekke band op achterstand geraakt.

De koers over kasseienstroken in Noord-Frankrijk werd geteisterd door lekke banden en valpartijen. De Nederlander Gerben Löwik brak zijn elleboog en werd naar een ziekenhuis vervoerd. De 38-jarige Belg Johan Museeuw kon tot 8 kilometer van de finish dromen van een vierde zege in de 'Hel van het Noorden'. Teruggeslagen door pech eindigde hij op 17 seconden. Na de finish barstte hij in huilen uit.

Uitslag:
1. Magnus Backstedt (Zwe)6.46.12
2. TRISTAN HOFFMANz.t.
3. Roger Hammond (Eng)z.t.
4. Fabian Cancellara (Zwi)z.t.
5. Johan Museeuw (Bel) + 0.17
6. Peter van Petegem (Bel)z.t.
7. LEON VAN BON+ 0.29
8. George Hincapie (VS)z.t.
9. Tom Boonen (Bel)z.t.
10. Frank Hoj (Den) z.t.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl!

Politie houdt 24 supporters aan in Zwolle

Logo PolitieIn Zwolle zijn afgelopen zaterdagavond 24 supporter aangehouden voor aanvang van de eredivisiewedstrijd FC Zwolle – AZ. De wedstrijd was geen risicoduel, maar er ontstonden in de binnenstad toch kleine relletjes. Later keerden de supporters zich tegen de politie, aldus een politiewoordvoerder.

Er zijn twee diensthonden mishandeld, en een agent raakte gewond aan zijn kaak. De mobiele eenheid werd ingezet om de boel tot rust te krijgen. De mannen die zijn aangehouden, zijn waarschijnlijk allemaal AZ supporters, en mochten de nacht van zaterdag op zondag in de cel doorbrengen.

Het bleef verder rustig na de wedstrijd. "Ik weet niet wat de uitslag is geworden, maar wij hebben in elk geval met 24-0 gewonnen", aldus de politiewoordvoerder. FC Zwolle heeft de wedstrijd met 2-0 gewonnen.

15 jarige wint Ferrari

De organisatie van de GP van Bahrein had een leuke loterij opgezet met als hoofdprijs een Ferrari 360 Modena.

Diegene die een 3-daags toegangsbewijs hadden deden automatisch mee met de loterij. De winnaar van de mooie Ferrari was Fatima Ali Hussain Yateem, een meisje van 15 jaar.

Michael Schumacher mocht de trekking doen van de loterij. Fatima haalde de auto op met haar ouders, die ook bij de Grand Prix aanwezig waren. Het is nog niet zeker of de familie de auto voor zichzelf houdt. Er zouden al kopers zijn voor de 360 Modena, dus voor Fatima een aardig zakcentje, mocht ze de auto niet houden.

Briatore wil geen slecht imago

Renault teambaas Flavio Briatore wordt vaak met de nek aangekeken door zijn omstreden levensstijl. Nu heeft hij er meer dan genoeg van.

"Ik weet niet waarom je je miserabel moet voelen, gewoon omdat je een F1 team leidt. Een beetje lachen, grappen en jezelf niet serieus nemen is een goede manier om je van stress te verlossen", aldus Briatore.

"Ik hou van het werk. Maar ik wil er af en toe wel eens niet aan denken. Als ik er eens opuit trek dan doe ik het fatsoenlijk, anders is het het niet waard. Ik hou van uitgaan, maar dat gebeurt niet elke avond, misschien 1 keer per twee weken. Tijdens de zomer neem ik tien dagen vrijaf, dat is genoeg. En hier en daar een lang weekendje".

Briatore had eerder al relaties met niemand minder dan de topmodellen Naomi Campbell en Heidi Klum.

Tennis: Nederland uitgeschakeld in Davis Cup

SubheaderNederland is in de kwartfinale van de Davis Cup uitgeschakeld door Spanje. Martin Verkerk verloor in vijf sets (4-6 7-6 (tiebreak 7-5) 6-4 5-7 1-6) van Juan Carlos Ferrero. Daarmee kwam Oranje op een onoverbrugbare 1-3 achterstand.

De ontmoeting begon vrijdag met twee nederlagen in het enkelspel. Zaterdag was de dubbelpartij, maar die werd na de eerste set wegens langdurende regenval uitgesteld tot vandaag. Martin Verkerk en John van Lottum wonnen van Rafael Nadal en Tommy Robredo. Hierna stonden er nog twee enkelspelen op het programma, maar al in de eerste wedstrijd werd de kwartfinale beslist.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl!

Davis Cup: Nederland uitgeschakeld

Nederland is in de kwartfinale van de Davis Cup uitgeschakeld door Spanje. Martin Verkerk verloor in vijf sets (4-6 7-6 (tiebreak 7-5) 6-4 5-7 1-6) van Juan Carlos Ferrero. Daarmee kwam Oranje op een onoverbrugbare 1-3 achterstand.

De ontmoeting begon vrijdag met twee nederlagen in het enkelspel. Zaterdag was de dubbelpartij, maar die werd na de eerste set wegens langdurende regenval uitgesteld tot vandaag. Martin Verkerk en John van Lottum wonnen van Rafael Nadal en Tommy Robredo. Hierna stonden er nog twee enkelspelen op het programma, maar al in de eerste werd de kwartfinale beslist.

Overzicht week 15

De negen-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 15)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Roda JC NEC4 - 0
.
za19.30Fc Zwolle AZ 2 - 0
za19.30ADO Den Haag RKC Waalwijk 1 - 3
za19.30Sc Heerenveen Fc Utrecht 4 - 0
za20.00Fc VolendamWillem II 0 - 1
.
zo12.30Feyenoord Ajax1 - 1
zo14.30VitesseNAC Breda 2 - 2
zo14.30RBC Roosendaal Fc Twente1 - 2
zo14.30PSVFc Groningen 5 - 0

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1AFC Ajax292234696628
2PSV291856597426
3Feyenoord291685565434
4SC Heerenveen291667544431
5AZ291649525334
6Roda JC291289445236
7Willem II291289444146
8FC Utrecht2912611423944
9FC Twente2913214414847
10NAC Breda2910910394844
11RBC Roosendaal2910910393134
12RKC Waalwijk299812353939
13NEC2910118314052
14FC Groningen298714313145
15ADO Den Haag296716252856
16Vitesse2931313223351
17FC Zwolle294916212353
18FC Volendam295519202468

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 15)

SubheaderHieronder vind je de uitslagen van dit weekend, de negen-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie, en de nieuwe tussenstand.
Uitslagen
Vrijdag 9 april
Roda JC - NEC (4-0)

Zaterdag 10 april
Fc Zwolle - AZ (2-0)
sc Heerenveen - Fc Utrecht (4-0)
ADO Den Haag - RKC Waalwijk (1-3)
Fc Volendam - Willem II (0-1)

Zondag 11 april
Feyenoord - Ajax (1-1)
Vitesse - NAC Breda (2-2)
RBC Roosendaal - Fc Twente (1-2)
PSV - Fc Groningen (5-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 2922346966-28
2. PSV 2918565974-26
3. Feyenoord2916855654-34
4. sc Heerenveen2916675444-31
5. AZ 2916495253-34
6. Roda JC 2912894452-36
7. Willem II2912894441-46
8. Fc Utrecht 29126114239-44
9. Fc Twente29132144148-47
10. NAC Breda 29109103948-44
11. RBC Roosendaal 29109103931-34
12. RKC Waalwijk2998123539-39
13. NEC29101183140-52
14. Fc Groningen2987143131-45
15. ADO Den Haag2967162528-56
16. Vitesse29313132233-51
17. Fc Zwolle 2949162123-53
18. Fc Volendam 2955192024-68

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Uitslagen HCE (11-04-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Feyenoord - Ajax (1-1)
71' Ibrahimovic 0-1
89' Kuijt 1-1

Geel: Kuijt (Fey), Pienaar (Aja), Van der Vaart (Aja)

Vitesse - NAC Breda (2-2)
16' Diba 0-1
39' Engelaar 0-2
66' Janssen 1-2
69' Zongo 2-2

Geel: Collen (NAC)
Rood: Diba (NAC, natrappen/68')

RBC Roosendaal - Fc Twente (1-2)
1' Ikedia 1-0
52' Cziommer 1-1
62' Cziommer 1-2

Geel: Hertog (RBC)

PSV - Fc Groningen (5-0)
6' Kezman 1-0
32' Kezman 2-0
56' Kezman 3-0
76' Vennegoor of Hesselink 4-0
90'+2 Vonlanthen 5-0

Geel: Robben (PSV), Kruiswijk (Gro)

Bekijk de huidige stand

Co-piloot 'Nagasaki'-vliegtuig overleden

Beetle vertaalde en submitte het volgende bericht:

De co-piloot van het vliegtuig dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een atoombom op Nagasaki liet vallen, is donderdag op 82-jarige leeftijd overleden. Fred Olivi stierf in een verzorgingstehuis in een buitenwijk van de stad Chicago.

De Amerikaan schreef zich onmiddellijk nadat Japan Pearl Harbor had aangevallen in bij het leger. "Hij wilde altijd al vliegen," aldus zijn oudere broer Emil Olivi. "De luchtmacht gaf hem de kans en die greep hij." Na de oorlog vloog Olivi tot zijn pensionering in 1971 met het reservekorps van de luchtmacht. Hij zwaaide uiteindelijk af als luitenant-kolonel. Tot aan zijn beroerte in augustus 2003 toerde Olivi rond in Amerika om speeches te geven en luchtshows en musea te bezoeken, waar hij zijn boek 'Decision at Nagasaki' verkocht.

Op 9 augustus 1945 liet de bemanning van de B-19 bommenwerper 'Bockscar' een atoombom op het Japanse Nagasaki vallen. Drie dagen eerder dropte de bemanning van de 'Enola Gay' een bom op Hiroshima. Deze bombardementen leidden tot de Japanse overgave op 12 augustus. "Ondanks die duizenden doden denk ik dat de bom wel had móeten vallen. Amerika was anders gedwongen om Japan binnen te vallen en dit had zeker geresulteerd in een bloedbad," aldus Olivi in een interview met de Chicago Sun-Times in 1995.

Ferrari wil electronicaspecialist van Renault

In de race om de concurrentie voor te blijven heeft Ferrari haar zinnen gezet op een electronicaspecialist van het Renault team.

Om de concurrentie ook in de toekomst voor te kunnen blijven, wil Ferrari Naoki Tokunaga van Renault inlijven. Tokunaga is één van de bedenkers achter het zeer betrouwbare electronicasysteem van de Renault R24.

Tokunaga werkt momenteel niet aan het Formule 1 project van Renault, maar bij Nissan, een dochteronderneming van Renault. Dit maakt een eventuele naar het Italiaanse team, een stuk gemakkelijker.

[update] Twee doden bij verkeersongeval

-R-Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Eén van de personen die gisteravond zwaar gewond raakte bij een ongeval op de A58 ter hoogte van Heinkenszand in Zeeland is aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Middelburg.

De jeep waarin het dodelijke slachtoffer en vijf familieleden zaten geraakte na een inhaalmanoeuvre in de berm en sloeg daar meerdere malen over de kop. De 47-jarige vader en bestuurder raakte bij het ongeluk zwaargewond, zijn 52-jarige vrouw lichtgewond. Drie van de kinderen zaten op de achterbank en liepen eveneens slechts lichte verwondingen op. De 14-jarige jongen zat echter in de achterbak en werd bij het ongeval uit de wagen geslingerd.

Update 15.55
Volgens een anonieme bron is ook de zwaargewonde 47-jarige man aan zijn verwondingen overleden. De lichamelijke toestand van de overige gewonden zou naar omstandigheden goed zijn.

Ouders "Weird Al" Yankovic omgekomen

Beetle vertaalde en submitte het volgende bericht:

De bejaarde ouders van persiflage-artiest Weird Al Yankovic zijn vrijdag dood in hun woning in Fallbrook, California gevonden. Volgens de politie zijn ze het slachtoffer geworden van koolmonoxidevergiftiging. Het echtpaar Nick en Mary Yankovic werd dood aangetroffen door familieleden die zeiden dat ze ze al een tijd niet meer gezien hadden, aldus sheriff Sgt. Conrad Grayson.

Nick Yankovic, 86 jaar, werd aangetroffen in een stoel in de woonkamer, zijn 81-jarige vrouw werd gevonden in de badkamer. Een houtvuur was waarschijnlijk de oorzaak van het ongeluk. "Het huis stond vol met rook toen de deur geopend werd," aldus Grayson, die er aan toe voegde dat het afvoerkanaal dicht zat.

"Weird Al" Yankovic (44) zei zaterdag tijdens een optreden niets over het incident. Wel werd vooraf aan de show een projectie getoond waarin werd verteld dat hij de show opdroeg aan zijn ouders, aldus het radiostation KTOE-AM. Yankovic blies ook een 'meet and greet' met een aantal uitverkoren fans af. Yankovic zou maandag optreden in Grand Forks, North Dakota, als onderdeel van de promotietoer van zijn nieuwe album 'Poodle Hat'. Of dat doorgaat is niet zeker.

Een vergelijkbaar incident deed zich dit weekend in Nederland voor, op een camping in Vledder. Een ouder echtpaar uit Wolvega kwam in hun caravan om door koolmonoxidevergiftiging.

Weird Al Yankovic
Yankovic op de cover van zijn CD "Off the Deep End"

Duurste huis ooit staat in Londen


Lakshmi Mittal

De aankoop van een nieuw 'optrekje' in Londen heeft de Indiase industrieel Lakshmi Mittal een plaats in het Guinness Book of Records opgeleverd. De 53-jarige multimiljardair betaalde 70 miljoen pond (omgerekend 106 miljoen euro) voor een paleisachtig pand in het buurtschap Kensington Palace Gardens in het centrum van Londen.

Mittal - nummer 62 op de Forbes-lijst van 's werelds rijkste mensen - heeft nu plaats voor twintig auto's en beschikt over een eigen balzaal. Het pand is ongeveer 55 keer groter dan een gemiddeld huis en bestaat uit de vroegere Egyptische en Russische ambassade. De steenrijke sultan van Brunei is de buurman van Mittal, die eigenaar is van LMN, de op één na grootste staalproducent ter wereld.

De vorige eigenaar van het landgoed was Bernie Ecclestone, baas van de Formule-1. Hij legde 75 miljoen euro ervoor neer als verrassing voor zijn vrouw. Omdat Ecclestones echtgenote niets erin zag, heeft het paar de woning nooit bewoond.

De vorige recordprijs die voor een woning werd betaald was 95 miljoen euro voor een woning in Hong Kong. Dat werd in 1997 verkocht.

[update] Ontvoerde Arjan Erkel vrijgelaten

hobbs, Wiebe-Hoekstra, tongytongylickylicky en Floris hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Arjan ErkelArjan Erkel is afgelopen nacht vrijgelaten. Een woordvoerder van minister Bot van Buitenlandse Zaken heeft dat vanochtend laten weten. Over de omstandigheden waaronder Erkel is vrijgelaten, wilde de woordvoerder geen mededelingen doen. Ook wilde hij niet zeggen waar Erkel zich bevindt.

Erkel werd op 12 augustus 2002 door onbekenden ontvoerd in de Russische Kaukasusrepubliek die aan het rumoerige Tsjetsjenië grenst. Hij leidde de Zwitserse missie van Artsen zonder Grenzen in Dagestan, waarbij hij zich voornamelijk bezig hield met de opvang van Tsjetsjeense vluchtelingen.

Minister Bot verklaarde "opgelucht en gelukkig" te zijn met de vrijlating, aldus zijn woordvoerder. "De minister is dankbaar voor de hulp die de Russische regering, andere regeringen en internationale organisaties hebben geboden om de vrijlating van Arjan te bewerkstelligfen", aldus Buitenlandse Zaken.

Update 10.29
"Wij weten niet hoe hij het maakt. Maar wij zijn heel blij dat het eindelijk zover is," aldus een eerste reactie van de blijde vader van Arjan Erkel, Dick Erkel. "Wij willen natuurlijk graag weten hoe hij heeft doorstaan. Wij weten niet in welke toestand hij nu is. Hij schijnt het redelijk te maken, maar zeker weten doen wij dat niet," zegt hij. De familie vliegt zondagmiddag naar Moskou. Daar wordt Arjan volgens Dick Erkel ook naar toe gebracht.

Update 15.15
Arjan Erkel is inmiddels aangekomen in Moskou, en vliegt waarschijnlijk vanavond nog naar Nederland. Erkel zag er vermagerd uit en had een baard. Zijn gezondheid zou relatief goed zijn.


Arjan Erkel
Arjan Erkel nadat hij vandaag is vrijgelaten (© Reuters)

Uitslag Feyenoord - Ajax

SubheaderDe klassieker Feyenoord - Ajax is geëindigd in een gelijkspel. In een matig duel had Ajax voor de rust het betere van het spel, maar tot scoren wisten de Amsterdammers niet te komen. Feyenoord-keeper Zoetebier wist tot drie maal toe Rafaël van der Vaart te stuiten.

In een betere tweede helft waren beide ploegen meer in evenwicht. Ajax kreeg de betere kansen en wist uiteindelijk door een 'frommelgoal' (68e minuut) van Ibrahimovic op voorsprong te komen. Feyenoord zette hierna alle zeilen bij en wist in een spannende en grimmige slotfase 1-1 te maken door een treffer, 88e minuut, van Dirk Kuijt. In de blessuretijd had Feyenoord zelfs nog kans op een overwinning, maar de 1-1 bleef op te teller staan.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!
Neem ook een kijkje op de centrale sportsite van FOK!

Air marshal vergeet pistool in openbaar toilet

Een federale air marshal heeft per ongeluk haar pistool achtergelaten in een openbaar toilet op de luchthaven in Cleveland (Verenigde Staten). Een passagier vond het semi-automatische pistool en waarschuwde een medewerker van de luchthaven. Die schakelde op zijn buurt de politie van de luchthaven in, die het wapen veilig stelde.

"Ze kwamen er later achter dat het wapen toebehoorde aan de air marshal die schijnbaar het toilet had gebruikt en het wapen even ophing toen ze haar handen ging wassen, maar het vervolgens vergat mee te nemen, aldus woordvoerder Pat Smith van de luchthaven.

Volgens een woordvoerder van de federale Air Marshal Service zal de betrokkene, van wie geen naam werd vrijgegeven, mogelijk worden geschorst. "De air marshal realiseerde zich binnen vijf minuten dat ze haar wapen kwijt was, ging terug naar de politieafdeling en kreeg daar haar wapen weer terug," aldus Adams. "We zijn uiteraard erg bezorgd over de situatie."

Paus roept verzet tegen terrorisme op

Paus Johannes Paulus II heeft in zijn jaarlijkse paastoespraak de mensheid opgeroepen "zich te verzetten tegen het onmenselijke verschijnsel van het terrorisme, dat jammer genoeg om zich heen grijpt". Hij noemde terrorisme "een verloochening van het leven, die op het dagelijkse bestaan van zoveel werkende en vreedzame mensen ingrijpt en hun bestaan onzeker maakt".

Ook riep de 83-jarige kerkvorst de nationale en internationale instellingen op de problemen in vooral Irak, Israël en in sommige gebieden in Afrika "spoedig op te lossen". De paus nodigde christenen, joden en moslims uit "de broederschap te herontdekken die hen bindt en ertoe aanzet samen en voor de vrede te werken".

In de paastoespraak werd Nederland ook bedankt voor de bloemen die werden gebruikt om de viering op het Sint Pieterplein in Rome op te luisteren. Aan het einde gaf de kerkleider de tienduizenden aanwezigen de zegen 'urbi et orbi'. De paasmis ging, uit angst voor terroristische aanslagen, gepaard met nooit eerder geziene veiligheidsmaatregelen.

'Laat Hirsi Ali Paul Cliteur opvolgen'

Columnist Ronald Plasterk heeft de redactie van het programma Buitenhof opgeroepen om de opgestapte columnist Paul Cliteur te vervangen door VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Dat deed hij in zijn column die hij vandaag uitsprak in het TV-programma. Plasterk en Cliteur wisselden elkaar wekelijks af in het politieke discussieprogramma op Nederland 3.

Plasterk haalde de uitspraak van Hirsi Ali aan, dat de christelijke partijen CDA en ChristenUnie schuldig zijn aan apartheid door vast te houden aan het verzuilde onderwijs. Volgens hem een vergelijking die best interessant is, en niet bijzonder schokkend. Te meer omdat verdedigers van het Zuidafrikaanse apartheids-systeem destijds teruggrepen op de theorie over de verzuiling van de Nederlandse politicoloog Arend Lijphart. Volgens Plasterk is een dergelijke vergelijking in een column prikkelend.

Het Kamerlidmaatschap is echter een slecht podium voor iemand met eigenzinnige opvattingen, gezien de woede die Hirsi Ali met haar uitlatingen losmaakte bij haar collega's in het parlement. Volgens Plasterk betekent politicus zijn balanceren tussen integriteit en loyaliteit. "Integer betekent zeggen wat je vindt, maar loyaliteit aan je club en je functie vraagt soms terughoudendheid." In een functie met verantwoordelijkheid is het volgens de Buitenhof-columnist niet altijd mogelijk te zeggen wat je denkt. Hij voorspelt dat Hirsi Ali haar langste tijd als kamerlid erop heeft zitten, en er daarom beter voor kan kiezen haar rol als aanjager van het debat voort te zetten als columniste.

De column van Ronald Plasterk is hier na te lezen.


Ronald Plasterk
Ronald Plasterk (© Buitenhof)


Ranieri wil duidelijkheid

Claudio Ranieri wil duidelijkheid van Chelsea. Al enkele weken zijn er geruchten dat hij ontslagen zou worden en nu wil de Italiaan weten waar hij aan toe is.

Woensdag moet een gesprek met directeur Peter Kenyon aangeven hoe de toekomst van Ranieri er op de korte termijn bij de Londense club uitziet. De Italiaan voelt zich een stuk beter na de overwinning op Arsenal in de Champions League en wil met het gesprek de onrust en speculaties in zijn team beëindigen.

Ranieri heeft het erg naar zijn zin bij Chelsea en wil daarom zelfs een stap terug doen. 'Als een compromis zou zijn dat ik verantwoordelijk word voor de jeugdopleiding en al het andere, wil ik er best over nadenken', zei Ranieri tegen de BBC.

Tennis: sprankje hoop voor Nederland in Davis Cup

In de Davis Cup-ontmoeting tussen Spanje en Nederland is er nog een sprankje hoop voor de laatstgenoemde. Na de twee verloren enkelspelen op vrijdag werd er vandaag in het dubbelspel door Oranje gewonnen. Daarmee is de achterstand in de kwartfinale teruggebracht naar 2-1.

Martin Verkerk en John van Lottum speelden aggressief tegen Rafael Nadal en Tommy Robredo en wonnen in vijf sets van hun tegenstanders: 3-6 2-6 6-3 6-2 6-2. De wedstrijd vond deels vandaag plaats, nadat hij zaterdag wegens langdurende regenval was afgebroken.

Momenteel speelt Martin Verkerk de vierde partij tegen Juan Carlos Ferrero. Raemon Sluiter moet het daarna opnemen tegen Carlos Moyá.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl!

Davis Cup: Nederland leeft nog

In de Davis Cup-ontmoeting tussen Spanje en Nederland is er nog een sprankje hoop voor de laatstgenoemde. Na de twee verloren enkelspelen op vrijdag werd er vandaag in het dubbelspel door Oranje gewonnen. Daarmee is de achterstand in de kwartfinale teruggebracht naar 2-1.

Martin Verkerk en John van Lottum speelden aggressief tegen Rafael Nadal en Tommy Robredo en wonnen in vijf sets van hun tegenstanders: 3-6 2-6 6-3 6-2 6-2. De wedstrijd vond deels vandaag plaats, nadat hij zaterdag wegens langdurende regenval was afgebroken.

Momenteel speelt Martin Verkerk de vierde partij tegen Juan Carlos Ferrero. Raemon Sluiter moet het daarna opnemen tegen Carlos Moyá.

Kinderen zoeken paaseieren en vinden pistolen

Een groepje kinderen dat op zoek was naar paaseieren vond gisteren twee geladen pistolen naast de Gundry Elementary School in Flint (Michigan, VS). Politieagenten die ter plaatse waren gekomen vonden ook een zogenaamde 'BB-gun' en een kapot speelgoedpistool. Volgens sergeant Michael Coote raakte niemand gewond.

Eén van de pistolen is afgegaan toen het werd neergegooid, maar het is niet duidelijk wie het pistool op de gevonden plek achterliet. Volgens de pastoor van de Ruth Street Baptist Church had één van de pistolen nog een kogel in de patroonkamer zitten en hadden de andere pistolen magazijnen met kogels in zich.

"Het is verschrikkelijk dat zoiets als dit is gebeurd," aldus pastoor Namon Marshall tegenover televisiestation WJRT-TV. Politiesergeant Coote kon niet zeggen hoelang de pistolen al op de gevonden plek lagen. De politie is een onderzoek gestart.

Vermiste Rotterdammer dood gevonden

DiscoInferno had ons via de nieuws-submit te melden:

Het lichaam van Daniel Nuijen, de sinds 27 maart vermiste Rotterdammer, is gisteren gevonden in het water bij de Willemskade van de Nieuwe Maas. Dit heeft de Rotterdamse politie bekendgemaakt.

De 25-jarige man was de avond van zijn vermissing uitgeweest met een vriend. Na cafébezoek besloot het tweetal rond 3 uur 's nachts geld te pinnen bij een automaat op de Blaak. Hier werd Daniel voor het laatst levend gezien, omdat de vriend besloot zijn weg naar huis met een taxi te vervolgen.

De doodsoorzaak is nog onbekend. Er is inmiddels een onderzoek ingesteld. SBS Hart van Nederland en Tros Vermist besteedden in de afgelopen week aandacht aan de vermissing.

Paul Stoddart laat weer van zich horen

Minardi teambaas Paul Stoddart doet weer eens van zich spreken. Dit keer gaf hij zijn ongezouten mening over de verhouding tussen de budgetten en de prestaties van McLaren en Williams.

Stoddart kan niet geloven dat McLaren en Williams niet dichter bij Ferrari in de buurt kunnen komen. "Met het geld wat het motorhome van Ron Dennis heeft gekost, kan ik elke race mijn complete team laten overvliegen". Aldus Stoddart in Revved Up, hiermee wil hij maar weer eens het verschil in budget weer geven.

Om te vervolgen. "Indien ik een budget van 100 miljoen Pond ter beschikking had, zou ik echt wel meestrijden aan de top, maar zij hebben het alweer volledig verprutst. Mijn rijders hebben dit seizoen al meer rondjes gereden dan McLaren en dat geeft nog maar eens aan dat wij heel goed werk leveren met ons beperkt budget."

Of dit daadwerkelijk zo zal zijn, zullen we pas weten wanneer dit echt gebeurt. Maar het geeft eens te meer de strijdvaardigheid van Stoddart aan.

Einde aan rouwperiode Koninklijk Huis

Aan de periode van rouw die het Koninklijk Huis na het overlijden van koningin Juliana had ingesteld komt vandaag een einde. De familie verrichtte geen publieke activiteiten na de dood van de 94-jarige voormalige koningin op 20 maart jongstleden. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was het de wens van Juliana zelf dat de rouwperiode zo kort mogelijk werd gehouden.

Het huwelijk van Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit op 24 april en Koninginnedag in Warffum en Groningen zullen dan ook gewoon doorgaan. Wel heeft het aanstaande echtpaar uit respect voor de overleden oud-koningin besloten een aantal feestelijkheden te schrappen of uit te stellen.

Deze week zullen prins Willem-Alexander en prinses Maxima aanwezig zijn bij de officiële Nederlandse première van de speelfilm Girl with a Pearl Earring. Deze film gaat over het door Johannes Vermeer geschilderde meisje met de parel. Later deze week zal koningin Beatrix de Duitse bondskanselier Schröder, die naar Nederland komt voor een werkbezoek, ontvangen.

Beatrix en Juliana
Koningin Beatrix en haar overleden moeder koningin Juliana

Seizoen voorbij voor De Groot

Het seizoen is voor Donny de Groot voorbij.

De spits van FC Utrecht scheurde in het begin van de wedstrijd tegen SC Heerenveen zijn kruisband van zijn rechterknie.

Volgens trainer Foeke Booy is De Groot maanden uitgeschakeld en mist zo het einde van het seizoen en ook de Amstel-Cup finale tegen FC Twente in de Kuip

De Groot maakte dit seizoen slechts vijf doelpunten voor FC Utrecht. Hij speelde vorig seizoen bij Emmen en werd daar topscorer van de Gouden Gids Divisie.
De Groot verlaat FC Utrecht aan het eind van het seizoen. De zware blessure gooit roet in het eten om snel een club voor volgend seizoen te vinden.

Governator "Arnie" redt man

Gouverneur en voormalig acteur Arnold Schwarzenegger heeft tijdens zijn vakantie op Hawaii een man van de verdrinkingsdood gered.

Schwarzenegger was aan het zwemmen en zag een man die zich aan zijn boogie board vastklemde. Op Arnies vraag of alles goed was, antwoordde de man, dat hij overal spierkramp had. Daarna sleepte de filmheld de zwemmer zo'n negentig meter naar de kust.

Schwarzeneggers woordvoerder Margita Thompson heeft het verhaal bevestigd. De naam van het slachtoffer is niet bekend. De politie van Maui heeft geen informatie over het incident. Zij merkten op, dat er bijna elke dag wel zwemmers in de problemen komen en dat daar nooit veel ophef over gemaakt wordt.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (10-4)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie, die tot nu toe gespeeld zijn. Opvallend hierbij was de winst van FC Zwolle op het Alkmaarse AZ.Uitslagen
Vrijdag 9 april
Roda JC - NEC (4-0)

Zaterdag 10 april
SC Heerenveen - FC Utrecht (4-0)
FC Zwolle - AZ (2-0)
FC Volendam - Willem II (0-1)
ADO Den Haag - RKC Waalwijk (1-3)

Programma vanmiddag
Feyenoord - Ajax (om 12:30)
Vitesse - NAC Breda
RBC Roosendaal - FC Twente
PSV - FC Groningen

Zodra de andere uitslagen bekend zijn, zal een totaaloverzicht met standen hier op FOK! geplaatst worden.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!
Neem ook een kijkje op de centrale sportsite van FOK!

Irakezen dreigen Amerikaanse gijzelaar te doden

Irak: icoontje Irakese gijzelnemers hebben middels een videoboodschap gedreigd een Amerikaan te doden, wanneer de Verenigde Staten hun troepen niet terugtrekken uit de belegerde stad Fallujah. De band werd zaterdagavond door de Arabische nieuwszender al-Jazeera zaterdagavond uitgezonden.

De videoband toonde een onbekende man, vertellende voor een bedrijf te werken dat samenwerkt met de door de Amerikanen geleide autoriteiten in Irak. De anonieme spreker op de band gaf aan de gevangene volgens de islamitische traditie goed te behandelen.

"Als de Amerikanen echter niet ingaan op de eisen van de gijzelnemers, zal het hem slechter vergaan dan de Amerikanen die eerder in Fallujah werden gedood, verbrand en door de straten werden gesleept", zo liet de stem op de videoband weten.

De gegijzelde Amerikaan, hier op een gecensureerde foto van CNN
De gegijzelde Amerikaan wordt onder schot gehouden door militante moslims


Duitse functionarissen vermist
Eerder lieten we jullie al weten dat er mogelijk twee Duitse funcionarissen in Irak om het leven zijn gekomen. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken sluit dit niet uit. De twee mannen worden vermist sinds een routinematige aflossing van personeel. Zij waren volgens een correspondent van de Duitse televisiezender ARD in een konvooi op weg van de Jordaanse hoofdstad Amman naar Bagdad.

Man biedt drugs aan gene die auto terugbrengt

Toen een Argentijn van zijn buurman hoorde dat zijn auto gestolen was omdat de dieven van de opbrengst drugs wilden kopen, liet hij in een lokale krant weten drugs te geven aan diegene die zijn auto zou terugbrengen. Ook zette hij buiten zijn huis borden neer om zijn aanbieding bekend te maken.

De man, Juan Carlos Centurion, kan nu echter uitzien naar een celstraf van zes jaar voor het openlijk aanbieden van drugs. Drugs is in Argentinië namelijk streng verboden. "Wat hij deed is begrijpelijk, maar niemand staat boven de wet", aldus politiechef Jose Maria Zanier.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.