Ouders "Weird Al" Yankovic omgekomen

Beetle vertaalde en submitte het volgende bericht:

De bejaarde ouders van persiflage-artiest Weird Al Yankovic zijn vrijdag dood in hun woning in Fallbrook, California gevonden. Volgens de politie zijn ze het slachtoffer geworden van koolmonoxidevergiftiging. Het echtpaar Nick en Mary Yankovic werd dood aangetroffen door familieleden die zeiden dat ze ze al een tijd niet meer gezien hadden, aldus sheriff Sgt. Conrad Grayson.

Nick Yankovic, 86 jaar, werd aangetroffen in een stoel in de woonkamer, zijn 81-jarige vrouw werd gevonden in de badkamer. Een houtvuur was waarschijnlijk de oorzaak van het ongeluk. "Het huis stond vol met rook toen de deur geopend werd," aldus Grayson, die er aan toe voegde dat het afvoerkanaal dicht zat.

"Weird Al" Yankovic (44) zei zaterdag tijdens een optreden niets over het incident. Wel werd vooraf aan de show een projectie getoond waarin werd verteld dat hij de show opdroeg aan zijn ouders, aldus het radiostation KTOE-AM. Yankovic blies ook een 'meet and greet' met een aantal uitverkoren fans af. Yankovic zou maandag optreden in Grand Forks, North Dakota, als onderdeel van de promotietoer van zijn nieuwe album 'Poodle Hat'. Of dat doorgaat is niet zeker.

Een vergelijkbaar incident deed zich dit weekend in Nederland voor, op een camping in Vledder. Een ouder echtpaar uit Wolvega kwam in hun caravan om door koolmonoxidevergiftiging.

Weird Al Yankovic
Yankovic op de cover van zijn CD "Off the Deep End"