FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 april 2004

Man opgepakt na bedreiging met gsm

Icoon Weird nieuwsDerk W. Laubach, een student aan de Pennsylvania State University, is gearresteerd wegens het bedreigen van mensen met zijn mobiele telefoon. De 18-jarige jongen zwaaide er dreigend mee in zijn hand toen een andere man op het feestje waar hij was een medestudent had geslagen.

Een medefeestganger belde de politie op me de melding dat Laubach een wapen had. “Het was een buitenfeest, en het was nacht waardoor er niet veel was te zien”, aldus de ‘verklikker’. “Het was een enorm groot feest, en de feestgangers waren bezorgd, net zoals de agenten, die handelden in de waan dat het een pistool was.”

Laubach kan een beschuldiging van wanordelijk gedrag en het maken van paniekzaaiende bedreigingen tegemoet zien. De man die er van wordt verdacht de medestudent van Laubach te hebben geslagen, komt er ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Joshua M. Fennel krijgt een beschuldiging van het gewoonweg aanvallen van een mens, en wanordelijk gedrag aan zijn broek.

FIFA-baas Blatter wil gelijkspel afschaffen

Ruud_Gullit en nik2043 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

FIFA-voorzitter Joseph Blatter wil het gelijkspel in de voetballerij afschaffen. Volgens hem verbetert het voetbal als iedere wedstrijd een winnaar krijgt. "We moeten niet naar huis gaan als het duel in een gelijkspel is geëindigd. Als je een kaart- of een ander familiespel speelt, dan is er altijd een winnaar en een verliezer. We moeten in het voetbal ook het lef hebben om in elke wedstrijd een beslissing te forceren.", aldus Blatter.

Het idee van Blatter is om bij een gelijkspel na negentig minuten strafschoppen te gaan nemen. De winnaar krijgt een extra punt (totaal dus twee punten) en de verliezer behoudt het ene punt van het gelijke spel. Blatter zegt open te staan voor andere suggesties.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

FIFA-baas wil gelijkspel afschaffen

FIFA-voorzitter Joseph Blatter heeft gisteren een voorstel gedaan om het voetbal te verbeteren: het gelijkspel moet worden afgeschaft.

Blatter heeft dit via het Duitse persbureau SID laten weten. 'Elke wedstrijd moet een winnaar hebben. We moeten niet naar huis gaan als het duel in een gelijkspel geëindigd. Als je kaart of een ander familiespel speelt, dan is er altijd een winnaar en een verliezer. We moeten in het voetbal ook het lef hebben om in elke wedstrijd een beslissing te forceren.'

De oplossing is volgens Blatter om bij een gelijkspel na de negentig minuten een winnaar te krijgen door het nemen van strafschoppen. Bij winst van de strafschoppen-serie krijgt de club twee punten. Een extra punt voor het winnen van het penalty schieten en het punt van het gelijke spel. De verliezer behoudt het ene punt van het gelijkspel.

Winnaar Libris Literatuurprijs 2004 uitgelekt

Eigenlijk zou de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2004 pas later vanavond bekend worden, maar het radioprogramma TROS Radio Online onthulde de naam vanavond al, nadat het de hand had weten te leggen op het juryrapport. Winnaar is Arthur Japin voor zijn boek 'Een schitterend gebrek'. Om 22.30 uur vanavond zal de prijs van 50.000 euro worden uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Het is dit jaar de elfde keer dat de Libris Literatuurprijs wordt uitgereikt. Voor deze editie waren 146 titels ingezonden. Naast 'Een schitterend gebrek' waren 'Blauwbaards ontwaken' van H.C. ten Berge, 'Buiten is het maandag' van J. Bernlef, 'Gran café Boulevard' van Tomas Lieske, 'Toen kwam moeder met een mes' van Nicolien Mizee, en 'Maïsroest' van Rashid Novaire genomineerd. De jury bestond dit jaar uit Ronald Plasterk, Abdelkader Benali, Arie van den Berg, Margot Dijkgraaf en Erik Spinoy.

De winnaar werd dus al voor de officiële uitreiking bekend. De makers van TROS Radio Online konden via de internetsite boekpromoties.nl de winnaar achterhalen. Het rapport stond nog nergens officieel aangekondigd, maar door de structuur van de site te analyseren, viel volgens de programmamakers "eenvoudig" de inhoud te achterhalen. De woordvoerder van de Libris Literatuurprijs was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Rechtszaak wegens te hard gelach

Icoon Weird nieuwsEen Duitser sleepte onlangs zijn buurvrouw voor de rechter omdat deze te hard zou lachen. De Duitse lachte echter ook het laatst; de rechter verwierp de zaak.

De werkloze Bernd F. klaagde bij de politierechter over het feit dat zijn buurvrouw Barbara M. hem wakker hield door 4 uur achter elkaar hard te lachen. De 47-jarige had de betreffende avond een etentje met acht van haar vrienden. De rechter keurde de klacht af, met de rede dat de vrouw geen enkele geluidsoverlastregel had gebroken. “Gelach is een algemeen teken van leven. Het zal niet worden verboden”, aldus de rechter.

[update] Explosies gehoord in Damascus (Syri

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn vanavond explosies en zwaar geweervuur gehoord. Verschillende Arabische televisiestations hebben dit gemeld. Het is nog onduidelijk wat aan de hand is.

Al Jazeera meldt dat explosies en schotenwisseling plaatsvonden in het westen van de hoofdstad. Daar zijn de woning van de Britse ambassadeur en de Saudische ambassade gevestigd.

Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat een explosie heeft plaatsgevonden in de straat waar de Iraanse ambassadeur is gevestigd. Er zouden geen gewonden onder het Britse personeel zijn gevallen. Meer informatie over eventuele slachtoffers is nog niet bekend.

Update 21.35
Er is nog steeds onduidelijkheid over de gebeurtenissen van vanavond in Damascus. Diverse bronnen spreken van zeker vijftien explosies, andere houden het op drie. Bloomberg meldt dat het gebouw van de Verenigde Naties in Damascus in brand staat. Ook zou een terroristische groep hebben geschoten. De aanvallers zouden gebruik hebben gemaakt van autobommen, automatische wapens en handgranaten, meldt Al-Jazeera.

Er zou zeker één persoon zijn omgekomen. Meerdere personen zouden zijn gewond geraakt.

'Als God het wil, wordt 2004 het wreedste jaar'

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Abdulaziz al Muqrin, de voortvluchtige leider van Al-Qaeda in Saudi-Arabië, wordt 2004 het jaar van "aanvallen op Amerikanen, joden en andere kruisvaarders". In een audioboodschap op een radicale islamitische website roept al Muqrin moslims op om burgerlijke en militaire plaatsen in Saudi-Arabië te vermijden.

Volgens de stem van de audioboodschap blijven "joden, Amerikanen en andere kruisvaarders het doelwit van onze volgende aanslagen". Ook meldt de Al-Qaeda-leider dat 2004 "het wreedste en ruwste jaar voor hen zal zijn, als God dat wil". De man eist dat Amerikanen Saudi-Arabië verlaten. Ook zouden alle troepen zich uit bezet islamitisch gebied moeten terugtrekken en zou de VS haar steun aan Israël moeten stoppen.

In het audiofragment wordt ontkend dat Al-Qaeda achter de aanslag op een gebouw van de Saudische veiligheidsdienst in Riyad zit. Daarbij kwamen vier mensen om en raakten honderden mensen gewond. Al-Qaeda zou wel begrip voor de aanslag hebben.

Flesbrief bereikt kust na 12 jaar

Icoon Weird nieuwsEen flesbrief, 12 jaar geleden in zee gegooid door een Japanse student, is vorige week gevonden in Hawaii. De glazen fles, bedekt met een laag zeewier en een heuse brief bevattend, bereikte woensdag de kust bij een populaire snorkelplek in Hanauma Bay.

Op de brief valt een bericht te lezen van een middelbare school student uit Iwate, gelegen in Japan. Kazumasa Miura gooide de fles in zee toen hij op 11 januari 1992 met een bootje langs de kust van Miyako Islands voer.

Experts lieten weten dat het een zeldzaam voorval kan worden genoemd, daar het ongewoon is dat er spullen vanuit Japan aandrijven in Hawaii.

Met 214 km per uur door Mont Blanc-tunnel

asten had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen weekend is in de tunnel onder de Mont Blanc, die Italië met Frankrijk verbindt, een automobilist geflitst die met een snelheid van 214 kilometer per uur over de weg raasde. Ter plekke is zeventig kilometer per uur de maximaal toegestane snelheid.

Toen politieagenten de snelheidsduivel aan het einde van de Mont Blanc-tunnel wilden aanhouden, bleek de auto te zijn voorzien van diplomatieke nummerplaten. Het was juridisch niet mogelijk om de hardrijder een bekeuring voor de forse snelheidsovertreding te geven, omdat diplomaten onschendbaar zijn. Het voertuig behoort toe aan de ambassade van Qatar in Frankrijk.

[Update] Chat vanavond met 3FM zendercoordinator Florent Luyckx

Het is al weer enige tijd geleden dat FOK! de 3FM Red het Kuiken! actie heeft gehouden. Vanavond zal Florent Luyckx opnieuw op IRC aanwezig zijn om de resultaten van het huidige 3FM beleid toe te lichten.

Naar aanleiding van de uiteindelijk niet geslaagde actie (het kuiken is toch verdwenen) had zendercoordinator Florent Luyckx aangeboden te chatten met de FOK! users. Deze chat is nog steeds na te lezen op het Chatsessie met Florent Luyckx. De manier van communiceren beviel beide partijen zeer goed en besloten is om dit nog eens te doen.

Eén onderwerp zal uiteraard het luistercijferrapport zijn, waarin te lezen is dat het marktaandeel van 3FM sinds de achteloze verwerping van het kuiken sterk is gedaald. Maar dit is uiteraard niet het enige punt van aandacht, dus heb je vragen aan Florent, schrijf ze vast op. Vanavond zal hij ze persoonlijk kunnen beantwoorden.

Hoe doe je mee?
De chat zal plaatsvinden op IRC, op vanavond om zeven uur. Heb je al een IRC cliënt, connect dan met irc.fokzine.nl en voer dan het commando /join #3fm in.

Chatten via je internetbrowser kan ook. Ga naar http://irc.fok.nl, accepteer de Java applet van JPilot, vul je nickname in en druk op connect.

De spelregels?
Meedoen? Lees dan even vooraf hoe het werkt. Op deze pagina kun je de regels lezen en kun je lezen hoe jij jouw vraag kunt stellen aan Florent!

Update 20:36

Inmiddels is de chat voorbij, je kunt hem hier in zijn geheel teruglezen.



Leblanc naar Londen

Leblanc, directeur van de Tour de France, is naar Londen gevlogen voor een gesprek met de burgemeester. Onderwerp was de kandidatuur van Londen voor de toerstart.

De tourstart in Londen zou in 2007 moeten plaatsvinden. Ierland was al gastheer voor de start in 1998 en Engeland voor het laatst in 1994.

Volgens Leblanc was dit het eerste officiële contact met Londen. Hij was zeer geïnteresseerd:"Londen is een prestigieuse kandidaat. We zijn zeer zeker geïnteresseerd in het rijden van een proloog door het centrum van Londen."

De tourstart in 2005 zal in de regio Vendeé in Frankrijk plaatsvinden.

Islamitische boekverkoper van markt gestuurd

In Amsterdam is een marktkoopman weggestuurd die islamitische boeken verkocht. In zijn collectie bevond zich ook het in opspraak geraakte boek 'De weg van de moslim', waarin onder meer wordt opgeroepen om homo's te doden. Verder roept het boek op tot de gewapende heilige oorlog tegen ongelovigen, tot het slaan van vrouwen en de executie van moslims die de geloofswaarheden niet letterlijk nemen.

De man werd van de markt, op de Ten Katemarkt in Oudwest, verwijderd omdat het verboden is om op markten religieuze boeken te verkopen. Het wegsturen van de verkoper had volgens de politie niets te maken met het omstreden boek. Het gaat enkel en alleen om het naleven van de Amsterdamse verordening van de straathandel; en die staat de verkoop van boeken en pamfletten over de islam - of welke religie dan ook - niet toe.

McGee wint proloog in Romandïe

In de Ronde van Romandïe is voor Bradley McGee de eerste leider geworden. De Australiër zorgde in deze proloog voor zijn eerste zege van het seizoen.

In deze licht hellende proloog, met vooral veel bochten, klopte Bradley McGee nipt de Duitser Olaf Pollack met drie seconden voorsprong. Tyler Hamilton, de man die deze rittenkoers van buiten categorie vorig jaar op zijn naam zette werd vijfde op 8 seconden. Ouwe rot Alex Zülle kwam ten val maar remonteerde daarna sterk en finishte nog als 9de. Hij werd daarmee de vierde Zwitser die vandaag de top tien haalde in eigen land.

McGee: "Ik ben echt in vorm en mijn doel dit jaar is het klassement. Soms kom ik de bergen goed over en misschien is het dit jaar wel het geval."

top tien proloog
1. B. McGee (Aus) 3,4 km in 4'24"
2. O. Pollack (Dui) 3"
3. M. Elmiger (Zwi) 7"
4. A. Moos (Zwi) 7"
5. T. Hamilton (VS) 8"
6. P. Lastras (Spa) 9"
7. D. Schnider (Zwi) 9"
8. F. Sanchez (Fra) 11"
9. A. Zülle (Zwi) 11"
10. S. Casar (Fra) 12"

Jongetje (7) in Kerkrade verkracht

static en trizz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Kerkrade blijkt afgelopen vrijdag een 7-jarig verstandelijk gehandicapt jongetje verkracht te zijn door een nog onbekende man. De misdaad vond plaats op klaarlichte dag.

Het slachtoffertje werd misbruikt nadat hij 's middags uit de schoolbus was gestapt in de buurt van enkele flats aan de Ailbertuslaan in Kerkrade. Rond kwart over vier kwam het jongetje huilend thuis. Uit medisch onderzoek bleek daarna dat hij verkracht was. Het is nog onduidelijk of het slachtoffertje op straat of ergens in een woning is misbruikt.

ATP München: Verkerk naar 2e ronde

Martin Verkerk heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in München. Verkerk, als vierde geplaatst, deed dit ten koste van de Zweed Joachim Johansson.

Verkerk won betrekkelijk eenvoudig in twee sets: 6-4 6-2. Hierbij had de Nederlander in de eerste set aan één tennisbreak genoeg. In de tweede set brak hij de opslag van Johansson tweemaal. De Zweed stond na een schouderblessure voor het eerst sinds een maand op de baan.

De overwinning stemde Verkerk tot tevredenheid. "Ik ben tevreden met deze vorm. In 2003 begon ik het gravelseizoen slechter", zo sprak Verkerk. In dat jaar bereikte hij de finale van Roland Garros, de beste prestatie ooit van een Nederlander op deze Grand Slam.

"Martin
Verkerk, hier op archiefbeeld

Man die onder rokjes filmde opgepakt

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man uit Hale (Engeland) is veroordeeld tot 12 maanden cel omdat hij geheime onzedelijke opnames van meisjes en vrouwen heeft gemaakt. De man werd betrapt toen hij twee schoolmeisjes van dertien achterna liep en hen ongemerkt onder de rokjes filmde.

De man, David Wright (41) had een ingenieus camerasysteem ontwikkeld waarbij hij achter mooie vrouwen en meisjes kon lopen en hen ongemerkt onder de rokjes kon filmen. Het is niet bekendgemaakt hoe dit systeem in zijn werk ging.

Thuis had de man ook verborgen camera's in zijn toiletpot ingebouwd. Hierdoor kon hij onzedelijke opnamen van vrouwen en meisjes in close-up maken.

Bizar object gezien in lucht nabij Helmond

Vier vrienden en een (nog onbekende) andere getuige namen zaterdagnacht 24 april nabij Helmond (Noord-Brabant) een merkwaardig lichtgevend ruitvormig object in de lucht waar.

De waarneming werd gedaan in het nabijgelegen Stepekolk-Oost (wijk in aanbouw), tussen een grote rotonde en een bruggetje. Deze wijk ligt vlak bij Brandevoort, dat ten zuid-westen van Helmond ligt. Het is een ruimtelijk gebied met veel grasvelden en een sloot.

Er was een open lucht en een aangename temperatuur. Een van de vrienden vertelt: "Zaterdagnacht 24-04-2004 na één feestje in Brandevoort-Helmond fietsen ik en 3 vrienden richting het uitgaansleven in Helmond. Even nadat we aanfietsten bleven we stilstaan aan de rand van de weg. In de open lucht zagen we een fel oranje object dat zich van heel laag en dichtbij hangend zich met een hoge snelheid verplaatste naar heel ver weg, totdat het niet meer te zien was."

De man vervolgt: "Dit was rond 00.30 uur. Ik schrok omdat ik zoiets nog nooit had gezien. Het object was op een gegeven moment bijna net zo groot als de maan. Het verplaatste zich in ongeveer 30 seconde met een hoge snelheid door het luchtruim van links-onder [Z-W] naar heel heel ver rechts-boven [N-O]. Daar bleef het enkele minuten hangen (3 a 4 min.), totdat het geheel verdween; Het bevond zich zo hoog, dat het na een tijdje niet meer te zien was."

De 4 vrienden konden geen verklaring vinden voor hetgeen ze hadden waargenomen. "Wat dit was blijft een vraag: Het was zeker geen vliegtuig, door de hogesnelheid waarmee het zich in korte tijd verplaatste en door de oranje geheel gevormde vlek. Het was ook beslist geen luchtballon, omdat deze ook niet snel genoeg zou zijn. Een vuurpijl kan ook niet, omdat deze niet zo lang zou blijven hangen, en het object nog enkele tijd hoog in de lucht zichtbaar was. Ik stond perflex en heb mijn vrienden enkele malen gevraagd of ze dat ook zagen."

Toen het object dichtbij was, had het ongeveer de grootte van de maan, daarna werd het kleiner. Het object was geheel oranje van kleur, en straalde fel licht uit als een oranje van een verkeerslicht. Het had de vorm van een ruit, met de vier punten respectievelijk links, rechts, onder en boven. Om deze 'ruit' heen bevond zich een ronde bol van licht. Onder het object bevond zich een lang hangend voorwerp, dat 'smal van formaat was, maar wel vrij lang'. Het object, dat zich in een stijgende vloeiende lijn voortbewoog, maakte geen (hoorbaar) geluid. De totale duur van de waarneming bedroeg 3 a 4 minuten, aldus de getuigen.

De waarneming lijkt erg op de rode lichtbollen die boven Enschede, Canada, en Iran zijn waargenomen de afgelopen maanden. Mensen die het verschijnsel ook gezien hebben, kunnen dit hier melden.

Geldautomaat spuugt verkeerde briefjes

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Grote drukte gisteren bij een geldautomaat in het Engelse Surrey. In plaats van briefjes van tien kwamen er namelijk briefjes van twintig pond uit. Het nieuws ging als een lopend vuurtje door het dorp en binnen no-time stonden er honderden mensen in de rij.

Gedurende vijf uur stond er een enorm lange rij wachtenden bij de automaat, zij hadden zelfs hun eigen regels opgesteld, zodat het geld eerlijk verdeeld zou worden. "Er werd afgesproken dat iedereen drie transacties maakte, om dan terug achter in de rij aan te sluiten", aldus de 42-jarige David McWilliams, één van de gelukkige pinners.

In totaal is er gisteren 15.000 pond, zo'n 22.500 euro, uit de automaat gehaald.

Eminem klaagt Nederlandse website aan

seriewoordenaar en sieb hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Marshall Mathers III, beter bekend onder zijn pseudoniem Eminem, heeft het Nederlandse bedrijf Rams Horn BV uit Heemstede aangeklaagd. De reden hiervoor is dat de rapper vindt dat het bedrijf zijn auteursrechten en merkrechten, en daarmee zijn eer en reputatie, heeft geschonden door op de website www.ramshorn.nl de cd 'Eminem is back' voor 16,95 euro aan te bieden.

Eminem stelt dat hij voor de verkoop van deze cd nooit toestemming heeft gegeven en dat op het album kwalitatief ondermaatse en daarom niet eerder uitgebrachte nummers staan. In een kort geding, dat woensdag voor de rechtbank van Den Haag dient, eist de ster dat Rams Horn onmiddellijk stopt met de verkoop van de illegale cd's.

Verder wil de rapper dat het bedrijf een volledige opgave geeft van het aantal geproduceerde en verkochte cd's en de exacte winstcijfers hierover. De wederrechtelijke winst moet worden overgemaakt naar hemzelf. Verder wil hij dat Rams Horn zijn klanten een brief stuurt met een verzoek de illegale Eminem-cd's terug te sturen. Alle geretourneerde en nog niet verkochte cd's moeten worden ingeleverd bij zijn raadsman van het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Tenslotte eist Eminem dat de rechter een dwangsom van 25.000 euro oplegt, mocht het bedrijf doorgaan met zijn activiteiten.

Inbreker steelt, kookt, knipt en doucht

Een 23-jarige man uit het Belgische Brugge heeft afgelopen weekend een opmerkelijk stel inbraken gepleegd. Zowel op vrijdag, zaterdag en zondag was hij op pad.

Op vrijdag brak de man in in een woonboot, waar hij geld stal. Met dit geld kocht hij vervolgens eten, wat hij bereidde op de boot zelf. Zaterdag brak hij in bij een woning in Brugge, waar hij een handtas met juwelen stal. Ook knipte hij er zijn haar en nam hij een douche.

Afgelopen zondag werd de man betrapt toen hij in probeerde te breken bij een winkel. Wat zijn plannen waren om daar verder uit te vreten is niet bekend.

Nieuwe vlag voor Irak

Icoon IrakDoor de Iraakse bestuursraad is gisteren ingestemd met een ontwerp voor de nieuwe vlag van Irak.

Een witte vlag, met aan de onderkant twee blauwe banen, die de rivieren de Eufraat en de Tigris voorstellen. Een gele streep tussen de blauwe banen symboliseert de Koerdische minderheid in Irak en boven de strepen staat een halve maan, voor de Islam.

Het is nog maar de vraag of het Iraakse volk de vlag accepteert, velen van hen zien de Iraakse bestuursraad als marionetten van de Amerikanen. Er wordt liever gezien dat er pas een nieuwe vlag komt als er een gekozen regering is.

Iraakse vlagNieuwe vlag Irak
Oud & Nieuw

Peking plaatst 600 mensen in quarantaine

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Nadat eerder al SARS bij enkele mensen in Peking was geconstateerd, heeft de stad nu rigoreuze maatregelen genomen: 600 mensen zijn in quarantaine geplaatst. De mensen zijn geplaatst in gemeenschappelijke isolatiecentra of worden verplicht thuis te blijven.

Wu Jiang, de directeur van de afdeling besmettelijke ziekten van het geneeskundig centrum van Peking, denkt dat er geen grote epidemie zoals vorig jaar ontstaat. Toen vonden in Peking 193 mensen de dood. Volgens Jiang is er al een belangrijke stap in de bestrijding van SARS gezet door de oorsprong van de besmettingen te achterhalen. Niettemin heeft Peking drastische maatregelen genomen, mede door een traditionele vakantieweek van de Chinezen die komende zaterdag begint.

Joustra naar terrorismebestrijding

De in februari afgetreden topman van het UWV Joustra is vandaag aangetreden als coördinator van terrorismebestrijding in Nederland. Hij bekleedt deze functie tijdelijk; aan het einde van het jaar zal een vaste kracht worden aangesteld. Joustra moet ervoor gaan zorgen dat de verschillende departementen beter samenwerken bij de bestrijding van terrorisme.

Joustra stapte op bij de uitkeringsinstantie UWV omdat hij meer zou hebben uitgegeven aan de inrichting van een nieuw kantoor dan hij minister De Geus van Sociale Zaken eerder had gezegd. Dit ontaardde in een rel omtrent de vertrekregeling, maar uiteindelijk zegde minister Donner hem een andere functie toe.

AVRO's Sterrenslag keert terug bij BNN

Jongerenomroep BNN zal vanaf eind juni het legendarische programma 'AVRO's Sterrenslag' nieuw leven inblazen. 'BNN presenteert AVRO's Sterrenslag' zal worden gepresenteerd door Katja Schuurman en Bridget Maasland.

Het programma, waarbij bekende Nederlanders op verschillende onderdelen de strijd met elkaar aangaan, is sinds 1977 een begrip en haalde keer op keer hoge kijkcijfers. Bij BNN zullen negen teams van onder andere acteurs, cabaretiers, politici en presentatoren deelnemen. De omroep zal vier afleveringen uitzenden, in de vierde en laatste aflevering nemen de drie beste teams uit de drie voorgaande afleveringen het tegen elkaar op.

De AVRO gaf al eerder aan niet van plan te zijn om de spelshow ooit weer te gaan maken en heeft geen bezwaar tegen het gebruik van de naam door een andere omroep.

Ajax wil Yildiray Bastürk

Ajax heeft zich gemengd in de strijd om Yildiray Bastürk. De afgelopen twee duels van Bayer Leverkusen, de huidige club van Bastürk, zaten Ajax-coach Ronald Koeman en scout Ton Pronk op de tribune voor Bastürk.

Het contract van de 31-voudig Turks international loopt na dit seizoen af. Bastürk heeft aangegeven een nieuwe aanbieding niet te accepteren en is zodoende op zoek naar een nieuwe werkgever. Als eis stelt de 25-jarige Bastürk dat zijn nieuwe club Champions League voetbal gaat spelen.

Naast Ajax lijkt Werder Bremen nog steeds een belangrijke gegadigde om Bastürk over te nemen. Begin april leek die overgang aanstaande maar Bastürk heeft nog steeds geen handtekening gezet.

De omweg om de regels heen

Sinds dit seizoen is de zogenaamde launch control weer verboden. De coureurs zouden weer op geheel eigen kracht moeten starten.

Vorig jaar deed de auto bij de start nog het meeste werk. De coureur drukte een knopje in en zorgde dat de auto op het juiste moment vertrok. De mechaniek zorgde voor tractie, koppeling en het opschakelen op de juiste momenten. Dit jaar mag er tot de 100 kilometer per uur is bereikt geen traction control plaatsvinden.

Waar werd gehoopt op spectaculaire starts doordat de coureur meer zelf moest doen, was er niet veel verandering te zien in de eerste vier races. De FIA had er al rekening mee gehouden dat de teams een weg om de regels heen zouden vinden en dat is ze inderdaad gelukt.

De teams hebben de auto's zo ingesteld dat in de eerste drie seconden, als de auto optrekt tot 100 kilomter per uur, de motor begrenst is. De coureur heeft zo minder kans om tractie te verliezen en met veel spin weg te rijden. Daarna schiet de begrenzer er weer af en de traction control er weer op. De rijder heeft alle controle over het gaspedaal en de koppeling, maar heeft gewoon bijna geen kans om een fout te maken.

Frank Williams beschermt Schumacher

Het is niet eerlijk om alle schuld voor het incident tijdens de Grand Prix van San Marino tussen Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya in de schoenen van Schumi te schuiven. Dat zegt Frank Williams.

In de eerste ronde werd Montoya door Schumacher het gras opgeduwd. De Duitser zei zijn tegenstander niet te hebben gezien. Daarop reageerde Montoya furieus. De Colombiaan noemde zijn rivaal 'blind of gewoon dom' en riep de FIA op Schumacher te bestaffen. De organisatie besloot na de race echter geen sanctie op te leggen.

Williams toonde in een reactie begrip voor Schumacher. "Zo ver ik het kan zien, had Michael problemen met de grip en wist Juan dat dit zijn kans was om hem te passeren. Maar het is niet fair om alle schuld op Michael te schuiven. Wanneer men aan de buitenkant inhaalt, neemt men altijd een risico."

BMW dreigt F1 te verlaten

BMW dreigt uit de Formule 1 te stappen als de manier waarop de sport tegenwoordig door Bernie Ecclestone wordt geleid niet verandert.

Volgens Burkhard Goeschel van het bedrijf moet het kampioenschap meer op de management-manier worden geleid. Wanneer dit niet verandert zullen BMW en andere autofabrikanten naar een nieuw op te zetten wereldkampioenschap vertrekken. "Het moet worden georganiseerd als een industrieel bedrijf," zo liet hij in Imola weten.

De GPWC blies net voor de Grand Prix van San Marino een 'memorandum van goede verstandhouding' af, omdat Ecclestone en de SLEC niet tegemoetkwamen aan de eisen. "Nu wachten we af," aldus Goeschel, "Maar er is ruimte voor discussie. Een nieuw kampioenschap is één van de mogelijke oplossingen."

Oma's eisen cake met scharrelei

paba had ons via de nieuws-submit te melden:

Bakkersland in het Gelderse Andelst had gisteren last van twintig protesterende oma's voor de deur. Van een gewilde loonsverhoging was geen sprake, de dames eisten dat de bakkerij scharreleieren in hun 'Oma's cake' gaat gebruiken. Aangezien dit nu niet het geval is, vinden de bejaarden dat hun goede naam wordt misbruikt.

De oma's, en een enkele opa, hadden zich op initiatief van de Stichting Wakker Dier voor de bakkerij verzameld. "Oma's eisen scharrel, oma's eisen scharrel", was de luid te horen protestkreet. Aangezien al snel werd bedacht dat dit ongewild komisch klinkt, werd de kreet gauw aangepast: "Oma's eisen scharrelei." De bejaarden protesteerden hiermee tegen het gebruik van eieren van legbatterijkippen. Vooral de naam 'Oma's cake' kan niet door de beugel. "Aan de cake zit een nare bijsmaak, de smaak van dierenleed. Oma's hebben een goede naam, die wordt misbruikt", aldus woordvoerster Aleid Stoel.

De actie heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd. De directie wilde een gesprek niet aangaan en op advies van de juridisch adviseur van het bedrijf keerden de dames onverrichter zake terug naar huis.

Ecclestone biedt Button verontschuldigingen aan

Bernie Ecclestone heeft zich onlangs tegenover Jenson Button verontschuldigd voor de uitlatingen die hij eind 2002 tegenover BAR-teambaas David Richards heeft gedaan.

Richards contracteerde Button eind 2002. Ecclestone zag dit niet zitten, vanwege de twee slechte jaren van Button bij Renault. De F1-baas vroeg Richards dan ook er nog eens een nachtje over te slapen. "Ik heb me bij Jenson verontschuldigd. Ik heb toen gedacht dat hij de job bij BAR niet zou krijgen. Daarom heb ik me nu verontschuldigd bij hem. Nu ben ik blijer voor Jenson dan zijn eigen vader", aldus Ecclestone.

De inmiddels 24-jarige Button kwam op de leeftijd van 19 jaar bij Williams. In de twee jaren daarna reed hij voor Renault, maar echt veel indruk maakte hij daar niet. Toch zag Richards wel wat in de coureur. In zijn tweede jaar voor BAR staat Button nu op de derde plaats in het kampioenschap, met drie podiumplaatsen. Daarbij wordt hij genoemd als mogelijke opvolger voor Michael Schumacher.

Mido wil alweer weg

Na een jaar in de Franse competitie te hebben gespeeld kijkt Ahmed 'Mido' Hossam alweer verder. Hij zou alweer weg willen bij Olympique Marseille.

De voormalige Ajax-spits is ontevreden over zijn rol bij Olympique Marseille. In Marseille heeft Mido nog een contract tot juli 2008, maar zijn plaats in de schaduw van topscorer Didier Drogba bevalt hem niet. Aangezien verschillende clubs alweer interesse tonen in de aanvaller, zou hij zelf ook weer lonken om te kunnen vertrekken.

Atlético Madrid zou zeer geïnteresseerd zijn in de spits. Ze zoeken een kopsterke spits die makkelijk scoort en hebben vorig jaar kunnen zien wat Mido op huurbasis bij Celta de Vigo deed. Ook clubs zoals Real Zaragoza, Celta en AS Roma zijn geïnteresseerd in Mido.

Verdacht verkracht

Stel, je hebt een leuke avond met een nog leukere meid. De avond verloopt heel erg leuk en je wordt uitgenodigd om haar te vergezellen naar huis. Aldaar wordt jullie samenzijn intiem, intiemer, intiemst, en met een grote glimlach verlaat je diep in de nacht het bed en kijkt nog een keer naar de meid die daar nog in diepe slaap ligt. De volgende dag krijg je de schrik van je leven als de telefoon gaat. Het blijkt de politie te zijn. Je bent aangeklaagd wegens verkrachting. Nu heb je al twee zaken tegen je: ten eerste heb je geen alibi, je was immers op de plek, bij die vrouw, aanwezig, ten tweede heb je hoogstwaarschijnlijk wat van jouw DNA achtergelaten.

Wijken soms tot 90 procent allochtoon

Icoon Binnenlands nieuwsIn de vier grote steden nemen de tegenstellingen wat betreft de bevolkingssamenstelling steeds verder toe. Met name de forse toename van niet-westerlingen zorgt ervoor dat een aantal wijken in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht inmiddels voor ongeveer tachtig procent uit niet-westerse allochtonen bestaat. In een aantal wijken is dit percentage zelfs boven de negentig procent opgelopen.

De cijfers van het CBS van gisteren toonden al aan dat de islamitische gemeenschap nog flink uitdijende is. Hoewel lang niet alle niet-westerse allochtonen islamiet zijn, is er wel een duidelijke samenhang. Een nadere bestudering van de cijfers door de Telegraaf laat zien dat met name Den Haag te maken heeft met grote concentraties inwoners van Turkse, Marokkaanse, Afrikaanse, Antilliaanse of Aziatische afkomst. "In de jaren zeventig telde Nederland enkele tienduizenden islamieten. De laatste decennia van de vorige eeuw is dat aantal gestaag gegroeid tot 920.000", aldus CBS-woordvoerder Jan Latten.

In wijken als Schilderswijk-Oost (Den Haag) is meer dan negentig procent van niet-westerse allochtone komaf. In Transvaal is dat 81 procent, terwijl in de duurdere wijken als Bezuidenhout en Marlot slechts negen procent niet-westerse allochtoon is. Ook Amsterdam vertoont eenzelfde beeld. Wijken als de Bijlmer-Centrum en de omgeving van de Kolenkit bestaan voor ongeveer tachtig procent uit niet-westerse allochtonen, terwijl de Apollobuurt amper zeven procent niet-westerse bewoners telt. In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is 76 procent van de inwoners afkomstig uit een niet-westers land. In De Meern slechts vijf procent. "Inmiddels is een op de vier inwoners van Groot-Amsterdam een niet-westerse allochtoon", zo gaf Latten aan.

Gezinshereniging en de hoge geboortecijfers zorgen er met name voor dat het aantal allochtonen in de vier grote steden sterk toeneemt. In 2002 zijn er in Nederland 33.000 kinderen geboren met één of twee niet-westerse ouders. Het gaat om zestien procent van het totale aantal geboren kinderen. Bijna 66 procent van deze kinderen is geboren in één van de grote steden. In Rotterdam, Amsterdam en Den Haag is dit aantal het grootst met respectievelijk vijftig, 46 en 44 procent.

Uitspraak hof levert Blok stemmen op

De uitspraak van het hof in Gent die het Vlaams Blok veroordeelde wegens inbreuken op de antiracismewet, heeft de partij geen windeieren gelegd. Voor een groot deel van de inwoners van de Belgische provincie Antwerpen zal de uitspraak geen effect op hun stemgedrag hebben. Zeven procent zal echter zijn stem wijzigen in het voordeel van Vlaams Blok. Dit blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van de Gazet van Antwerpen.

Aan de ondervraagden werd gevraagd of de veroordeling van het Vlaams Blok al dan niet hun stemgedrag zou veranderen. Hierop antwoordde 86 procent dat dat niet het geval zou zijn, een zeer ruime meerderheid dus. Vijf procent had geen mening en zeven procent antwoordde dat ze nu zal stemmen op het Vlaams Blok, terwijl ze dat eerder niet van plan was. Slechts 1 procent gaf te kennen dat ze niet meer zal stemmen op het Blok, terwijl ze dat zonder de uitspraak wél zou doen.

Als je er een foutmarge van drie procent van aftrekt, kan kan men concluderen dat het Vlaams Blok voordeel zal halen uit de omstreden uitspraak. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat jongeren sterker bij hun mening blijven dan ouderen (respectievelijk 94 procent en 82 procent) en dat het voordeel voor het Vlaams Blok net andersom ligt (vijf procent bij de jongeren, acht procent bij de ouderen). Het arrest heeft minder invloed gehad op de hogere sociale klassen dan de lagere.

Nota Ruimte vandaag gepresenteerd

mbn schreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Het kabinet heeft vrijdag de ‘Nota Ruimte: Ruimte voor ontwikkeling’ vastgesteld. Vandaag zal de Nota om 15.30 uur door de ministers Dekker (VROM), Veerman (LNV) en Peijs (V&W) aan de pers worden gepresenteerd. In de komende maanden zal de Nota nog verschillende stappen uit de procedure voor Planologische Kernbeslissing moeten volgen, eer het formeel als ruimtelijk beleid gaat gelden.

De Nota Ruimte is in principe de opvolger van de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra, de VINEX. Het is echter meer dan dat. De Vierde Nota zou twee jaar geleden worden opgevolgd door de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening. De toenmalige minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, Jan Pronk, werkte jaren met zijn departementen aan de Vijfde Nota. De Nota werd gepresenteerd, doorliep de inspraak, maar vlak voordat de Tweede Kamer over de goedkeuring zou debatteren, viel het tweede kabinet Kok en werd de Nota doorgeschoven naar het volgende kabinet.

Het volgende kabinet heeft besloten enkele andere onderdelen bij deze Nota toe te voegen. Zo zijn delen van het landschapsbeleid, het groenbeleid, het verkeersbeleid en waterbeleid in de Nota meegenomen. Hierdoor ontstaat een uitvoerig document wat de hoofdlijnen van het beleid voor de algehele ruimtelijke ordening beschrijft. Nadeel is dat de Nota nog zal worden opgevolgd door een aantal beleidsdocumenten en beleidslijnen die het beleid moeten verduidelijken.

De afgelopen maanden waren al verschillende versies van de Nota Ruimte uitgelekt naar maatschappelijke organisaties, adviesbureaus en lagere overheden. In Den Haag en in de pers is door veel van die organisaties hard gelobbyd om hun standpunten beter in de Nota te krijgen.

In de nieuwe Nota Ruimte probeert het rijk gemeentes en provincies meer verantwoordelijkheid te geven voor de ruimtelijke ordening op de lagere schaalniveaus. Men wil minder ‘zorgen voor’ anderen en meer ‘zorgen dat’ anderen eigen afwegingen kunnen maken. Ook wil men een verschuiving bewerkstelligen van ordening naar ontwikkeling. De ruimtelijke ordening zou minder moeten uitgaan van het beperken van zaken en meer uitgaan van ontwikkelingen realiseren.

Het rijk heeft een nationale Ruimtelijke Hoofdstructuur (RHS) benoemd, waarvoor ze zichzelf als hoofdverantwoordelijke partij zien. In de RHS heeft het rijk veelal een hogere ambitie. Voorbeelden van zaken die onder de RHS vallen zijn de beide mainports (Rotterdams Haven en Schiphol), de Amsterdams Zuidas, de Ecologische Hoofdstructuur, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het project Routeontwerp A12. Daarnaast wordt een Basiskwaliteit beschreven, waaraan heel Nederland aan zou moeten voldoen en moet blijven voldoen.

In het verstedelijkingsbeleid zijn de veranderingen niet heel groot te noemen. De contouren, zoals die nog in de Vijfde Nota werden voorgesteld, zijn verdwenen. Wel blijft het bundelingsbeleid voor verstedelijking gelden. Hierbij geeft het rijk provincies en gemeentes wel meer mogelijkheden wel meer mogelijkheden om te bepalen waar eventuele uitbreidingen moeten komen. In de Nota wordt door het kabinet veel aandacht besteed aan de toekomst van de randstad.

Vanaf donderdag zal de gehele Nota te downloaden zijn via de website van het ministerie van VROM. De procedure die daarna wordt doorlopen is nog onduidelijk. Het kabinet wil de inspraakfase overslaan, omdat deze met de Vijfde Nota al is doorlopen. Verschillende maatschappelijke organisaties staan er echter op dat er nog wel een inspraakprocedure volgt. Zo snel mogelijke na eventuele inspraak en aanpassingen zal de Nota aan de Tweede Kamer worden voorgelegd voor goedkeuring.

Top 200 'Grootste Nederlander' bekend

Subheaderjamesio had ons via de nieuws-submit te melden:

De KRO heeft haar lijst met de 200 grootste Nederlanders bekend gemaakt. Deze lijst dient als hulp bij het kiezen van de grootste Nederlander, wat op 15 november live op televisie zal gebeuren.

Op de lijst staan historische figuren zoals zeehelden Michiel Adriaansz de Ruyter en Willem Barentsz en schrijver Hugo de Groot, politici zoals Pim Fortuyn en oud-premier Den Uyl, sporters zoals Johan Cruyff en Leontien Zijlaard-Van Moorsel, maar ook hedendaagse figuren zoals DJ Tiësto en Monique van de Ven. Opvallende afwezige is Prins Bernhard. Hij is volgens de jury "niet onomstreden".

De oudste persoon op de lijst is geboren in de eerste eeuw na Christus, de jongste in 1969. Van de 200 zijn er 68 nog in leven. Slechts 28 personen zijn vrouwen.

De lijst is samengesteld door Herman Pleij, Joost Zwagerman en Andrée van Es, in samenwerking met enkele deskundigen. Stemmen voor de grootste Nederlander aller tijden kan hier.

Veel meer verkeersboetes op komst

Icoon Binnenlands nieuws Bronnen rond het kabinet melden dat de politie dit jaar nog aanzienlijk meer verkeersboetes gaat uitschrijven. Dit gebeurt vanwege twee redenen. De plannen staan in de voorjaarsnota, die donderdag besproken zal worden.

De boetes brengen extra geld in de schatkist. Vorig jaar heeft de Staat 440 miljoen euro aan verkeersboetes geïnd. In de uitgelekte plannen van de voorjaarsnota staat dat extra bonnenregen ongeveer tachtig miljoen euro moet gaan opbrengen.

Het kabinet hoopt tevens de veiligheid in het verkeer te verbeteren. Zo moet het aantal verkeersdoden flink omlaag. Dat lukte vorig jaar niet. Voor het eerst in lange tijd steeg het aantal verkeersdoden. De meeste boetes worden uitgeschreven voor te hard rijden, met name in de bebouwde kom.

Noor komt om bij stunt op autoweg

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige Noor is zondag om het leven gekomen nadat hij op de autoweg ging liggen en door een passerende auto werd overreden. Aangezien de man verkleed was als Moemintrol, een figuur uit een bekende kinderboekenserie, gaat de politie ervan uit dat hij een stunt uithaalde.

Het ongeval had plaats in Follo, ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Oslo. Eén auto kon de man te ontwijken, maar de tweede auto lukte dat niet. De politie wist een 28-jarige man en een 24-jarige vrouw aan te houden, die het gebeuren op film hadden vastgelegd. De twee werkten samen met het slachtoffer voor een bedrijf dat shows met verschillende dierenkostuums verzorgt.

Moemintrol is een bekende figuur uit de boeken van de Finse schrijfster Tove Jansson.

China sluit 8600 internetcafés

De Chinese regering heeft in de afgelopen twee maanden 8600 internetcafés gesloten vanwege de zogenoemde 'educatie campagne'. In feite gaat het gewoon om een maatregel die deel uit maakt van het regeringsbeleid om streng op te treden tegen de media.

De campagne begon vorig jaar en lijkt vooral een maatregel van de regerende communistische partij om de controle te verstevigen op de pers en elektronische media.

"Geen discussie over veranderingen"

Max Mosley heeft ontkend dat de FIA openstaat voor discussie over veranderingen in de regels zoals die door de organisatie zijn voorgesteld voor het kanpioenschap van 2008.

Volgens de FIA-president zullen radicale hervormingen als het einde van traction control en automatische versnellingen doorgaan, of de huidige teams dat nu willen of niet. In 2008 is het huidige Concorde-akkoord tussen FIA en de teams niet meer van kracht. "Dus de FIA kan doen wat zij wil," aldus Mosley. "Mensen moeten alleen beslissen of zijn mee willen doen aan het kampioenschap van 2008."

Eerder werd verwacht dat de bijeenkomst van de teams in mei zou uitwijzen of alle teams gezamelijk met de veranderingen in zouden stemmen.

Quick Step behoudt kopmannen

Tom Boonen en Paolo Bettini hebben de afgelopen week hun contract bij Quick Step - Davitamon verlengd. Daarmee verzekert de ploeg zich van de twee troeven voor de lentewedstrijden van volgend jaar.

Lefevere vertelde: "Ik heb nu al tien renners die vastliggen voor volgende seizoenen. Bettini en Boonen zijn inderdaad de meest in het oog springende namen maar ik blijf op zoek gaan naar versterkingen. Met Bettini en Boonen hebben we twee renners die elkaar perfect aanvullen. Op het vlak van de klassiekers zitten wij dus heel sterk. We blijven echter alert en zoeken verder naar nieuwe namen."

Boonen is zeer tevreden met zijn contractverlenging: "Ik vind dit een vorm van wederzijds vertrouwen. Van mijn kant uit en van de kant van de ploeg uit naar mijn persoon. De bedoeling is dat in de komende drie jaar een ploeg rond mij zal gebouwd worden en in die optiek moet ik me volledig kunnen ontwikkelen als klassiek renner."

Hij hoopt zich de komende drie jaar zich verder te kunnen ontwikkelen: "Wanneer ik dus 26 jaar ben zal dit nieuwe contract verlopen. Maar in feite moet het dan wellicht nog allemaal beginnen voor mij. Ik voel me zeer goed in mijn vel bij de ploeg Quick.Step-Davitamon dus mijn keuze was vlug gemaakt toen ik het voorstel kreeg om mijn contract open te breken."

'Mensen zijn loyaal aan computers'

Onderzoekers van de Amerikaanse Pennsylvania State Universiteit hebben onderzocht in hoeverre mensen een relatie met hun PC kunnen opbouwen. Uit het onderzoek bleek dat studenten een voorkeur hebben voor één of twee pc's in een openbare ruimte. Ze bleken zelfs te wachten totdat 'hun' pc vrij was, ondanks dat er andere pc's wel vrij waren.


Haat-liefde verhouding

"We behandelen computers alsof zij ook gevoel hebben", aldus professor Shyam Sundar van de universiteit. Vreemd is dan wel dat uit eerder onderzoek blijkt dat een kwart van de pc's regelmatig klappen of trappen krijgt. Volgens Sundar kunnen bijvoorbeeld adverteerders baat hebben bij het onderzoek: "Zij kunnen hiervan profiteren door pc's te weer te geven als iets waarmee je een band mee kunt krijgen. Nu worden pc's afgebeeld als dingen die gemakkelijk te vervangen zijn".

Combineert Button met Ferrari?

De prestaties van Jenson Button zorgen voor veel aandacht voor de rijder. Op het lijstje met mogelijke kandidaten om Michael Schumacher op te volgen bij Ferrari is hij ook met stip gestegen.

De manier waarop Jenson Button in de BAR in de top van de Formule 1 meedraait zorgt voor veel waardering binnen het wereldje. Waar Button iets meer dan een jaar geleden bijna was afgeschreven, wordt hij nu weer gezien als één van dé rijders voor de toekomst. Ook bij Ferrari houden ze hun ogen open voor mogelijke toppers die Michael Schumacher na 2006 zouden kunnen opvolgen.

Technisch directeur Ross Brawn van Ferrari vertelde: "Op een dag zal Michael stoppen met racen en je moet rondkijken en kijken wie op dat moment de beste is. Ik denk dat Jenson zeker op die lijst zal voorkomen."

Volgens Brawn laat Button eindelijk het talent zien dat hem in 2000 bij Williams heeft gebracht. Bij dat team, en zijn volgende team Benneton, wist de coureur niet in de top-3 te eindigen. "Ik denk dat hij het geweldig doet. Hij kent de circuits nu en leert hoe met de teams te werken. Ik denk dat hij een gewilde aankoop is in de komende jaren. Hij toonde eerder al tekenen van zijn kracht, maar als je in de juiste omgeving komt en de juiste mensen achter je hebt staan kan dat je veel beter maken. Daar kun je nu alle tekenen van zien."

F1: Muermans wil Verstappen bij Sauber laten testen

Minardibos had ons via de nieuws-submit te melden:

Sponsor Har Muermans heeft een voorstel ingediend bij Sauber om Jos Verstappen alsnog in de Formule 1 te krijgen. De vastgoedondernemer heeft teambaas Peter Sauber een voorstel gedaan om een vergelijkingstest te houden tussen Verstappen en Giancarlo Fisichella. Muermans: "Hij heeft naar mijn voorstel geluisterd en zal mij spoedig mogelijk antwoord geven. Ik heb Sauber ook gezegd dat ik de rekening voor de vergelijkingstest zal betalen."

Muermans legt uit dat zijn voorstel inhoudt dat Verstappen één dag de kans krijgt om Sauber's C23 te leren kennen. Daarna zou de coureur in een tweedaagse test moeten bewijzen dat hij rapper is dan Fisichella. "Hoe kan Jos nu bewijzen dat hij sneller is dan Fisichella, als hij niet onder dezelfde omstandigheden en in dezelfde auto rijdt? Sauber zegt dat Fisichella in zijn ogen sneller is, maar ik denk dat Jos juist de overhand heeft. Zonder vergelijkinstest zullen we dat nooit weten.", verklaart Muermans

Peter Sauber heeft eerder al te kennen gegeven best gecharmeerd te zijn van Verstappen. Halverwege het seizoen 2002 was de Nederlander kandidaat voor een positie bij het Zwitserse team, als vervanging van Felipe Massa, maar de deal ketste af omdat Verstappen niet in de toenmalige wagen paste. In aanloop naar het huidige seizoen was er opnieuw de wederzijdse interesse, maar op voorspraak van motorenleverancier Ferrari werd (opnieuw) Massa naast Nick Heidfeld gezet.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard op onze Formule 1 Manager!

Britse media niet welkom bij Real

Real Madrid heeft zondagavond op een persconferentie alle Britse media toegang geweigerd. Dit in een poging David Beckham uit de publiciteit te houden.

De Britse sportjournalisten spreken er schande van. Ze worden gelijk behandeld als de roddeljournalisten. Bij Real Madrid zien ze hun poging om Beckham uit de publiciteit te houden als gerechtvaardigd.

Real-directeur Jorge Valdano vertelde: "Ik heb de afgelopen dagen gelezen wat er over de spelers wordt geschreven. We kunnen ons op geen enkele manier verdedigen. Daarom hebben we besloten om de media te straffen door ze de toegang te versperren. Ook al worden daar sportjournalisten de dupe van."

Olsen tweeling klaagt Acclaim aan

Icoon Games nieuwsDe actrices Mary-Kate en Ashley Olsen hebben een rechtszaak aangespannen tegen game-publisher Acclaim. De twee beweren dat Acclaim hen niet uitbetaald heeft wat afgesproken was.

De tweeling (17) had met Acclaim een overeenkomst gesloten over het maken van computerspelletjes met de twee meisjes in de hoofdrol. Het bedrijf achter de twee, Dualstar, beweert echter dat er niet genoeg royalties uitbetaald zijn en dat Acclaim het "mary-kateandashley"-spelletjes merk volledig heeft laten mislukken. De twee multi-miljonairs eisen nu een bedrag van een half miljoen dollar voor misgelopen royalties (en rente), schadevergoeding en contractbreuk.

Martin Singer, die de meisjes vertegenwoordigt, schreef Acclaim in april 2003 een brief waarin hij het bedrijf beschuldigde van het verwaarlozen van het merk en het niet zijn uiterste best doen om de spellen te ontwikkelen. Hij beweerde dat Acclaim "het voorheen bloeiende mary-kateandashley franchise in computerspellen aan de grond had laten lopen." In de herfst van 2003 had er een "Mary-Kate and Ashley in ACTION!" spel moeten uitkomen op de GameCube, Game Boy Advance, PlayStation 2 en PC. Dat spel werd echter gecancelled.

Het is niet de eerste keer dat Acclaim een aanvaring heeft met een beroemdheid. Vorig jaar klaagde Dave Mirra het bedrijf aan vanwege het onrechtmatig gebruiken van zijn naam en afbeelding om een spel te promoten.

Een afschrift van de aanklacht is hier te vinden (PDF bestand).

--

Onze Weblog had ons recent nog een leuke Olsen-link te melden en ook op ons Babes & Hunks-forum zijn de Olsen-twins inmiddels aan topic deeltje 5 bezig!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.