Duurste huis ooit staat in Londen


Lakshmi Mittal

De aankoop van een nieuw 'optrekje' in Londen heeft de Indiase industrieel Lakshmi Mittal een plaats in het Guinness Book of Records opgeleverd. De 53-jarige multimiljardair betaalde 70 miljoen pond (omgerekend 106 miljoen euro) voor een paleisachtig pand in het buurtschap Kensington Palace Gardens in het centrum van Londen.

Mittal - nummer 62 op de Forbes-lijst van 's werelds rijkste mensen - heeft nu plaats voor twintig auto's en beschikt over een eigen balzaal. Het pand is ongeveer 55 keer groter dan een gemiddeld huis en bestaat uit de vroegere Egyptische en Russische ambassade. De steenrijke sultan van Brunei is de buurman van Mittal, die eigenaar is van LMN, de op één na grootste staalproducent ter wereld.

De vorige eigenaar van het landgoed was Bernie Ecclestone, baas van de Formule-1. Hij legde 75 miljoen euro ervoor neer als verrassing voor zijn vrouw. Omdat Ecclestones echtgenote niets erin zag, heeft het paar de woning nooit bewoond.

De vorige recordprijs die voor een woning werd betaald was 95 miljoen euro voor een woning in Hong Kong. Dat werd in 1997 verkocht.