Irakezen dreigen Amerikaanse gijzelaar te doden

Bart (veekeend)
Irak: icoontje Irakese gijzelnemers hebben middels een videoboodschap gedreigd een Amerikaan te doden, wanneer de Verenigde Staten hun troepen niet terugtrekken uit de belegerde stad Fallujah. De band werd zaterdagavond door de Arabische nieuwszender al-Jazeera zaterdagavond uitgezonden.

De videoband toonde een onbekende man, vertellende voor een bedrijf te werken dat samenwerkt met de door de Amerikanen geleide autoriteiten in Irak. De anonieme spreker op de band gaf aan de gevangene volgens de islamitische traditie goed te behandelen.

"Als de Amerikanen echter niet ingaan op de eisen van de gijzelnemers, zal het hem slechter vergaan dan de Amerikanen die eerder in Fallujah werden gedood, verbrand en door de straten werden gesleept", zo liet de stem op de videoband weten.

De gegijzelde Amerikaan, hier op een gecensureerde foto van CNN
De gegijzelde Amerikaan wordt onder schot gehouden door militante moslims


Duitse functionarissen vermist
Eerder lieten we jullie al weten dat er mogelijk twee Duitse funcionarissen in Irak om het leven zijn gekomen. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken sluit dit niet uit. De twee mannen worden vermist sinds een routinematige aflossing van personeel. Zij waren volgens een correspondent van de Duitse televisiezender ARD in een konvooi op weg van de Jordaanse hoofdstad Amman naar Bagdad.