Einde aan rouwperiode Koninklijk Huis

Gertjan (Kozzmic)
Aan de periode van rouw die het Koninklijk Huis na het overlijden van koningin Juliana had ingesteld komt vandaag een einde. De familie verrichtte geen publieke activiteiten na de dood van de 94-jarige voormalige koningin op 20 maart jongstleden. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was het de wens van Juliana zelf dat de rouwperiode zo kort mogelijk werd gehouden.

Het huwelijk van Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit op 24 april en Koninginnedag in Warffum en Groningen zullen dan ook gewoon doorgaan. Wel heeft het aanstaande echtpaar uit respect voor de overleden oud-koningin besloten een aantal feestelijkheden te schrappen of uit te stellen.

Deze week zullen prins Willem-Alexander en prinses Maxima aanwezig zijn bij de officiële Nederlandse première van de speelfilm Girl with a Pearl Earring. Deze film gaat over het door Johannes Vermeer geschilderde meisje met de parel. Later deze week zal koningin Beatrix de Duitse bondskanselier Schröder, die naar Nederland komt voor een werkbezoek, ontvangen.

Beatrix en Juliana
Koningin Beatrix en haar overleden moeder koningin Juliana