FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 april 2004

Duitse deelstaat verbiedt hoofddoek onderwijzers

edje34 had ons via de de nieuws-submit te melden:

De Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg heeft vandaag als eerste deelstaat een wet aangenomen die leraressen op openbare scholen verbiedt een hoofddoek te dragen. De wet werd in het - grotendeels conservatieve - parlement met ruime meerderheid aangenomen. Enkel de Groenen stemden tegen.

De Groenen keerden zich tegen de wet omdat die onevenwichtig zou zijn: christelijke symbolen op openbare scholen worden namelijk niet verboden. Voorstanders van de wet zeggen echter dat de hoofddoek een politiek symbool is. Hierdoor wordt voorkomen dat het verbod ook zou moeten gelden voor christelijke en joodse symbolen, omdat zo'n maatregel niet in overeenstemming is met de grondwettelijk verankerde godsdienstvrijheid.

Minister van onderwijs in de deelstaat, Annette Schavan, zei dat de hoofddoek onderdeel is van de geschiedenis van onderdrukking van de vrouw, terwijl de christelijke symbolen deel zijn van de westerse traditie.

In Duitsland zijn nog vier deelstaten van plan om leraressen het dragen van een hoofddoek te verbieden. Er komt niet, zoals in Frankrijk, een algeheel verbod van de hoofddoek op scholen. Leerlingen mogen de doek wel dragen.

Eerder oordeelde het Duitse hooggerechtshof dat de parlementen in de deelstaten een wet mogen uitvaardigen die het dragen van een hoofddoekje voor de klas verbiedt. Het Hof meent namelijk dat leerlingen kunnen worden beïnvloed door de religieus getinte kleding van een leerkracht.

Sharon: Mogelijk ook actie tegen Arafat

De Israëlische premier Ariel Sharon heeft verklaard dat Israël in de toekomst mogelijk ook actie zal gaan ondernemen tegen de Palestijnse leider Yasser Arafat. Niet duidelijk is of Sharon doelt op het uit de weg ruimen van de Palestijnse leider, of op het uitzetten van Arafat uit de Palestijnse gebieden.

Enige maanden geleden heeft de Israëlische regering een verklaring aangenomen waarin Arafat verantwoordelijk wordt gesteld voor Palestijnse zelfmoordaanslagen. Daarin wordt aangekondigd dat hij op termijn moet worden verwijderd. Na luid internationaal protest zag de Israëlische regering voorlopig af van acties, maar het plan is er nog steeds zo blijkt uit de uitlatingen van Sharon.

Arafat doet zijn werkzaamheden nu vanuit Ramallah, waar hij al twee jaar min of meer vastzit. Want als hij daar weggaat mag hij op zeker niet terugkeren.

De uitlatingen van Sharon worden morgen uitgezonden in een tv-interview.

Ferrari wil vermogensbeperking

Ferrari is hard aan het meedenken om het vermogen in de Formule 1 te verminderen.

"Alle teams willen technische hervormingen doorvoeren om de snelheid te drukken; ook Ferrari", zegt Ross Brawn. "De bandenoorlog versnelt het proces van toenemende snelheden. Ferrari is niet geïnteresseerd in snelheid in absolute zin, we willen alleen maar sneller zijn dan de rest. Wij steunen daarom de nieuwe regels rond motoren, die in de toekomst nog verder veranderen. Een reductie van het vermogen naar ongeveer 700 pk zou perfect zijn".

Dat is een groot verschil, want een aantal teams hebben nu al motoren met bijna 900pk. "Ik blijf wel van mening dat Formule 1-auto's écht snel moeten blijven", zegt Brawn.

George Hincapie wint de 3daagse van de Panne

George Hincapie heeft vandaag de 3daagse van de Panne gewonnen. Laszlo Bodrogi won de afsluitende tijdrit.

Laszlo Bodrogi van Quick-Step won vandaag de afsluitende tijdrit van de 3daagse van de Panne. Hij was driehonderste sneller dan Rabobanker Robert Bartko en 5 sec. sneller dan George Hincapie. Leider Cooke eindigde 44e op 54 sec.

Hincapie werd door zijn 3e plaats wel eindwinnaar van de Panne voor Hondo op 10 sec en Gerben Löwik.

Hincapie is klaar voor zondag.

Uitslag rit 3b:

1 Laszlo Bodrogi (Hun) Quick.Step-Davitamon 16.37.17
2 Robert Bartko (Ger) Rabobank 0.00.41
3 George Hincapie (USA) US Postal Service presented by Berry Floor 0.05.37
4 Bradley Mcgee (Aus) FDJeux.com 0.10.41
5 Fabian Cancellara (Swi) Fassa Bortolo 0.12.46
6 Marc Wauters (Bel) Rabobank 0.13.84
7 Gerben Löwik (Ned) Chocolade Jacques Wincor-Nixdorf 0.14.03
8 Bert Roesems (Bel) Relax-Bodysol 0.14.26
9 Benoît Joachim (Lux) US Postal Service presented by Berry Floor 0.16.16
10 Nico Mattan (Bel) Relax-Bodysol 0.18.30

Eindklassement:

1 George Hincapie (USA) US Postal Service presented by Berry Floor 13.29.06
2 Danilo Hondo (Ger) Gerolsteiner 0.10
3 Gerben Löwik (Ned) Chocolade Jacques Wincor-Nixdorf 0.11
4 Fabian Cancellara (Swi) Fassa Bortolo
5 Marc Wauters (Bel) Rabobank 0.13
6 Stijn Devolder (Bel) US Postal Service presented by Berry Floor 0.20
7 Bert Grabsch (Ger) Phonak Hearing Systems
8 Steffen Wesemann (Ger) T-Mobile Team 0.21
9 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo 0.22
10 Juan Flecha Giannoni (Spa) Fassa Bortolo 0.23

Nieuwe toplaag voor oval Indianapolis

De Indianapolis Motor Speedway, de oval althans, zal later dit jaar een nieuwe laag asfalt krijgen. Dit zal pas na de Grand Prix gebeuren.

Sinds de bouw van de oval in 1961 is slechts drie keer eerder opnieuw geasfalteerd. Nu is het nog maar negen jaar geleden dat het werd gedaan. De verhalen in Amerika gaan dat het een eis was vanuit de Formule 1. Het huidige asfalt vertoont scheurtjes door de harde winters. Dit is vooral van invloed op de drainage van de baan. Aangezien de andere kampioenschappen niet op een natte baan rijden, zou het voor hen van weinig belang zijn.

Het binnengedeelte van de baan, waar alleen de Formule 1 over rijdt en nog maar een paar jaar oud is, krijgt geen nieuwe toplaag. In totaal wordt er 36.500 ton asfalt over de baan gelegd. De werkzaamheden zullen twee maanden gaan duren.

''Geen regen is straf voor geen sluier''

Omdat vrouwen zich in Saudi-Arabië ''onzedelijk'' gedragen wordt het land getroffen door een grote droogte. Dat is vandaag door heel het land verkondigd door imams die in de moskeeën gebeden aanhieven om regen.

''Er is geen zonde zonder tegenspoed en er is geen einde aan de straf zonder boetedoening'', zei Abdel Rahman al-Sudeis van de Grote Moskee in Mekka. Vooral vrouwen begaan de ene na de andere zonde volgens de iman: ze lopen te vaak niet goed of ongesluierd rond, maken zich op, en gaan met mannen om.

In Saudi-Arabië is het bij de wet verboden voor vrouwen om in het openbaar om te gaan met mannen. Bovendien moeten zij van top tot teen bedekt zijn, met uitzondering van gezicht en handen. De laatste tijd liggen die regels wat onder vuur. Vrouwen pleitten in kranten en op televisie voor meer rechten.

Alsnog akkoord MTV en onafhankelijke labels

Op de valreep heeft MTV Europe toch nog een akkoord bereikt met onafhankelijke platenlabels over het afdragen van royalty's. De muziekzender lag in Europa overhoop met 167 platenmaatschappijen, omdat MTV in een nieuwe vijfjarige verbintenis de toelage voor het tonen van clips van artiesten van de onafhankelijke labels met ruim de helft wilde verlagen. Daarop dreigden de labels vanaf donderdag geen clips meer beschikbaar te stellen.

Videoclips van onder meer Craig David, Prodigy en The White Stripes, maar ook van artiesten als Ferry Corsten, Intwine en Brainpower blijven door de overeenkomst te zien op de muziekzenders MTV en TMF. Wat het akkoord tussen MTV Europe en de kleinere labels precies inhoudt, heeft de zender niet bekendgemaakt, maar er zou "een redelijk bedrag voor het gebruik van de video's" zijn overeengekomen.

De 'Association of Independent Music' is blij met de gesloten overeenkomst: "Onafhankelijke platenmaatschappijen vierden vandaag dat het contract duidelijk de waarde benadrukt van de aan MTV in licentie gegeven videorechten". Volgens de 'Association of Independent Music' heeft MTV Europe met de ondertekening "een duidelijk signaal afgegeven van hun onlosmakelijke verbondenheid aan onafhankelijke artiesten en labels". Directeur Brent Hansen verklaarde dat de afspraak toont hoe belangrijk de kleinere maatschappijen voor de zender zijn.

Naakte automobilist stalkt meisje

Gisteravond heeft een naakte man in Tilburg vanuit zijn auto een 17-jarig meisje op de fiets gestalkt. De man volgde het meisje en ging naast haar rijden, waarbij hij zijn geslacht in de hand hield. Dankzij het kenteken van de auto kon de politie de man achterhalen.

Het meisje werd bang toen zij de man naast haar zag rijden en belde met haar mobiele telefoon een vriendin. De vriendin belde de politie die de schennispleger opwachtte bij zijn woning. Op dat moment stond alleen zijn gulp nog open.

CDA/VVD/D66: stroomhalsbanden verbieden

Het CDA, de VVD en D66 willen dat stroomhalsbanden voor honden worden verboden. Via de halsband kunnen trainers een hond stroomstootjes toedienen. CDA, VVD en D66 hebben aan ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Cees Veerman (Landbouw) gevraagd om de halsband te verbieden.

Volgens dierenarts en kamerlid Henk Jan Ormel van het CDA kunnen de honden door de stroomstootjes 'angstbijters' worden. Volgens hem werkt het beter om een hond te belonen voor goed gedrag.

SMSmee's Poessie stopt al na één aflevering

SMSmeeHet nieuwe programma van Paul de Leeuw op de zaterdagavond, SMSmee's Poessie, stopt alweer. Afgelopen zaterdag was het programma voor het eerst te zien bij de VARA, maar het programma kwam "niet goed uit de verf" en om die reden staakt de VARA de serie. Er waren twaalf afleveringen gepland.

SMSmee is een typetje dat Paul de Leeuw al regelmatig opvoerde in zijn programma PaPaul, dat dagelijks vanuit de huiskamer van De Leeuw uitgezonden wordt. SMSmee's Poessie is een knipoog naar de real-life soap Patty's Posse van Patty Brard. Met SMSmee nam De Leeuw de dagelijkse telefoonspelletjes op de commerciële zenders op de hak.

PaPaul verdwijnt overigens niet van het scherm. In de zomer komt De Leeuw met een nieuw programma.

Ouders 'kanjer' Melissa zien af van aangifte

Soushkin had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

De ouders van 'kanjer' Melissa doen toch geen aangifte tegen tijdschrift Aktueel, ook beginnen ze geen civiele procedure om schadeloos te worden gesteld. Dit heeft hun advocaat, mr. H. Nieuwenhuizen, vandaag bekend gemaakt.

Melissa kwam vorige maand in het nieuws toen Aktueel in en rond Eindhoven uit de schappen werd gehaald, omdat het kinderporno zou bevatten. Het meisje had bij het maken van de naaktfoto's gezegd dat ze 18 jaar was, zij bleek echter pas 15 jaar te zijn, Aktueel had dit niet goed gecontroleerd. Een dag later meldde mr. H. Nieuwenhuizen, advocaat van de ouders, dat er aangifte tegen Aktueel gedaan zou worden.

Aktueel heeft zich inmiddels al verontschuldigd door middel van een rectificatie, ook kreeg Melissa een bescheiden schadevergoeding. Over de reden voor deze beslissing zei de advocaat het volgende: "Wij willen voorkomen dat hun dochter langdurig wordt blootgesteld aan mediabelangstelling."

[update] Kamer voor importstop imams

Een Kamermeerderheid van in ieder geval PvdA, VVD en GroenLinks ziet wel wat in een moratorium (tijdelijke opschorting) van het recht om buitenlandse imams naar Nederland te halen. Zo'n stop op imams uit het buitenland kan ervoor zorgen dat de inburgeringscursus voor imams volloopt met moslims met een Nederlandse nationaliteit.

GroenLinks maakte vandaag in de Kamer wel een voorbehoud: de importstop mag pas aan de orde komen als er in september 2005 een officiële Nederlandse imamopleiding is.

Update 19:24
Uit cijfers van minister Verdonk van Integratie blijkt dat tot nu toe 43 imams een inburgeringscursus hebben gedaan. In totaal telt Nederland zo'n 400 tot 500 imams. Zij horen allen een inburgeringscursus te doen, maar worden niet gestraft als zij die niet afmaken. Verdonk wees erop dat in de toekomst er sowieso veel strengere eisen gesteld gaan worden aan mensen die hier willen komen werken.

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zei vanmiddag helemaal geen buitenlandse imams meer in Nederland te willen. Volgens de politica zijn er genoeg moslims in Nederland die ook imam kunnen worden. PvdA Kamerlid Jeroen Dijsselbloem zei ook ''het te gemakkelijk te vinden'' om de imams uit het buitenland te halen. Het CDA vroeg zich af of een eenzijdig verbod op de import van imams wel gerechtvaardigd is. Namens het CDA zei Kamerlid Mirjam Sterk dat het dan ook voor andere ''geestelijke bedienaren'' moet gelden.

Godsdienstvrijheid
De Turks-Islamitische Culturele Federatie ziet helemaal niets in het verbod. ''Daar gaan wij zelf over. Het is niet aan de overheid om zich daarmee te bemoeien. De geloofsgemeenschap bepaalt zelf wie ze als voorganger aanstelt. Godsdienstvrijheid en de scheiding van kerk en staat zijn een groot goed'', aldus voorzitter Ayhan Tonca.

De overheid heeft volgens hem wel het recht om eisen te stellen aan buitenlandse imams, zoals aan bijvoorbeeld beheersing van de Nederlandse taal.

Fans en media trappen in grap Osdorp Posse

Sub_Rosa had ons via de de nieuws-submit te melden:

Een 1 aprilgrap van de Osdorp Posse is dit jaar goed geslaagd te noemen. Via een persbericht werd eerder deze week bekendgemaakt dat twee master-cd's van 'Afslag Osdorp' en 'Kernramp' per ongeluk naar fans zouden zijn gestuurd. Dat was zeer vervelend daar op donderdag er in de fabriek nieuwe cd's geperst moesten worden. Fans werd gevraagd om te kijken of ze misschien zo'n cd in hun bezit hadden. De bijhehorende nummers die werden vermeld bleken echter op iedere cd te staan.

Zo'n 400 OP-fans reageerden volgens Kirsten Verdel, de webmaster van de Osdorp Posse. Eén fan ging zelfs langs bij het kantoor van de band om één van zijn cd's af te geven.

Niet alleen fans trapten in de grap, dinsdag was het ieder heel uur het 'main news item' op MTV, het was te lezen op de monitors in alle Amsterdamse trams, het was als quiz-onderdeel te zien in Vara Laat op dinsdag, het was eveneens gedurende twee dagen te lezen op VARA-teletekst pagina 372. Ook FOK! plaatste afgelopen maandag het bericht, in de veronderstelling dat het een serieus bericht betrof. Volgens Verdel was FOK! de eerste die het bericht wereldkundig maakte. Vervolgens werd het door meer dan 500 weblogs overgenomen, werd het geplaatst op een aantal grote nieuwssites zoals NU.nl en Nieuws.nl, werd het de hele maandag uitgezonden op het nieuws bij Kink FM. BNN radio belde, evenals AT5 (twee keer!) en en ten slotte trapte zelfs de platenmaatschappij Miss Djax erin; die belde op dat er nog genoeg cd's in voorraad lagen.

Tot onvrede van Verdel maakte FOK! overigens, middels een update een paar uur na plaatsing, bekend dat het een 1 april-grap betrof toen uit latere reacties van users bleek dat het niet waar kon zijn; de eerste users geloofden het bericht wel. Op een verzoek om de update weg te halen gingen wij niet in, dan had de OP ons vooraf moeten inseinen vonden wij. Dan hadden wij immers de reacties kunnen uitschakelen of andere maatregelen kunnen treffen. Zeker Kirsten Verdel - oud nieuwsposter op FOK! - had dat kunnen weten. Om de grap niet helemaal te verpesten werd er in de tracker niet vermeld dat het bericht geupdate was; het werd ook niet omhooggezet. Toch is Verdel het niet eens met de gang van zaken, zo lezen wij in het persbericht:

''Binnen een paar uur verschenen de eerste berichten online. Fok.nl dacht een scoop te hebben en plaatste het bericht. Tientallen reacties over de domheid van de O.P. volgden al snel. Maar wie was er nu dom? Pas later op de dag drong het tot een paar Fokkers door dat het donderdag toch heus wel 1 april is, en dat op *elke* CD van Afslag Osdorp en Kernramp de nummers staan die in de oorspronkelijke oproep genoemd waren. Helaas verpestte Fok! het door dit middels een update bij het bericht te plaatsen. Op een verzoek om die update te verwijderen werd vreemd gereageerd: "Er is maar één optie, dat is dat ik hem helemaal weghaal. Ik wist zelf niet dat het om een 1 april grap ging. Niet bij stilgestaan en het is ook nog geen 1 april. Verder ben ik niet op de hoogte van de cd's van de OP." Een nieuwsbericht van internet laten verdwijnen? Foei, foei! Feit blijft natuurlijk, dat Fok! er dus zelf ook ingetrapt was...'', aldus Verdel namens de OP.

-
Het 'foute' nieuwsbericht op FOK!

Nederlander weet weinig over EU

Uit een enquête van TNS NIPO is gebleken dat een kwart van de Nederlanders niet weet dat de Europese Unie er in mei tien lidstaten bij krijgt. Eén op de zes mensen heeft zelfs moeite om een land te noemen dat op dit moment deel uitmaakt van de EU.

Van de Nederlanders die wel iets weten over de uitbreiding weten de meeste mensen maar een aantal nieuwe leden te noemen. Gemiddeld kent men twee nieuwe leden, waarbij Tsjechië, Polen en Letland het vaakst worden genoemd. Van Slovenië, Cyprus en Malta weet bijna niemand dat het gaat toetreden.

Maurice de Hond hield een onderzoek over de betrokkenheid van de Nederlanders bij Europa. Een kwart van de Nederlanders zou zich betrokken voelen. 63 procent van de inwoners van ons land weet dat er in juni verkiezingen worden gehouden voor het Europese Parlement.

[update] Kinderen 4 maanden alleen in Gambia

Tjahzi en acropia hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Twee ouders uit Drenthe hebben onlangs hun eigen kinderen in het Afrikaanse land Gambia achtergelaten. Een gezinsvoogd en een medewerker van Bureau Jeugdzorg zijn naar het land gestuurd om de kinderen van 15, 12 en 10 jaar oud op te halen.

De kinderen werden in Gambia opgevangen door een welzijnsorganisatie, die anderhalve week geleden contact opnam met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is niet bekend hoe lang zij op straat hebben gezworven. De kinderen zullen naar verwachting vandaag in Nederland terugkeren, waar zij in een pleeggezin zullen worden opgenomen.

Cees Wierda, directeur van Jeugdzorg Drenthe in Papenvoort, wil om privacyredenen de identiteit van de betrokkenen niet vrijgeven. Over het motief heeft de man geen enkel idee. "De vader en moeder, de biologische ouders van de kinderen, zijn behoorlijk in de war, maar voorlopig weten we de exacte reden nog niet. De zaak is in onderzoek bij de Raad voor de Kinderbescherming. Pas als dat onderzoek is afgerond, kunnen we in overleg met de rechter beslissen wat er verder met de kinderen moet gebeuren. Nu is het onze eerste zorg de kinderen uit Gambia te halen en in veiligheid te brengen", aldus Wierda. Hij meldde dat Jeugdzorg wel vaker kinderen uit Suriname of van de Antillen moet ophalen. "Maar Afrika? Nee. Een hele vreemde zaak."

Update 18.19 uur
Naar nu blijkt hebben de drie kinderen Denise, Cynthia en Björn, afkomstig uit Meppel, vier maanden alleen in Gambia doorgebracht. Twee weken geleden werden zij 'ontdekt' door Friese toeristen die de autoriteiten waarschuwden.

De ouders hebben verklaard de kinderen noodgedwongen achter te hebben moeten laten in Afrika. De moeder van de kinderen werd tijdens een verblijf in Nederland ziek en moest naar het ziekenhuis. Daarom besloot de stiefvader ook naar Nederland te gaan om eerst onderdak te regelen voor zijn vrouw. Daarna zou hij terugkomen om voor de kinderen te zorgen. "Maar van niemand kregen we hulp, terwijl we geen cent meer hadden voor een vliegreis", aldus de stiefvader.

De biologische vader heeft zijn kinderen al twee jaar niet gezien, maar hij wil nu de zorg overnemen. "Ik wil in elk geval niet dat ze teruggaan naar mijn ex-vrouw. Dit is een intrieste zaak."

Dutroux: Agent barst in tranen uit

Gepensioneerd politieagent Yvon Demarcq is vandaag voor het Hof van Assisen in Aarlen tijdens zijn getuigenis binnen het proces Dutroux in tranen uitgebarsten. "Ik zal misschien de enige rijkswachter zijn die het zal aangedurfd hebben om het hier te zeggen, maar voor ons waren Julie en Mélissa dood", aldus Demarcq.

De rijkswachter werkte in december 1995 mee aan een serie huiszoekingen in de woningen van Dutroux, toen deze in de gevangenis zat. Zijn taak was te zoeken naar verborgen ruimten of andere sporen die konden wijzen op mensen die in de woningen verbleven hadden. In Marcinelle Docherie ontdekte de agent graafwerken in de kelder, die twee jaar eerder al door andere rijkswachters ontdekt waren, maar constateerde dat de werkzaamheden aan een verborgen ruimte niet voltooid waren. Demarcq concludeerde hieruit dat de verdwenen Julie en Mélissa niet in dit huis waren geweest. Dat de meisjes nog in het huis konden zitten, kwam niet bij hem op. "Ik heb gezocht in de optiek dat ze of dood waren of in een prostitutienetwerk zaten. Ik heb niet naar levende kinderen gezocht", aldus Demarcq.

Enkele dagen later nam de agent deel aan tweede huiszoeking in het huis in Marcinelle, vlak nadat rijkswachter René Michaux daar gefluister had gehoord. Hierover getuigde Demarcq: "Ik heb toen verschillende foto's genomen, ook één of twee van de kelder. Ik ben domweg aan dat rek voorbijgegaan." Toen Sabine en Laetitia acht maanden later uit de kelder in Marcinelle werden gehaald, ging Demarcq naar eigen zeggen totaal door het lint. "Ik ben naar Marcinelle gegaan. Toen ik het rek zag dat omgekeerd gemonteerd was en de schroeven die aan het rek gelast waren, is alles opnieuw door mijn hoofd geflitst. Ik heb niet in de kooi durven kijken. Ik slaap er al jaren niet meer van."

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

Saha boos op journalist

Louis Saha is boos op de journalist waar hij recentelijk een interview mee had. Die zou zijn uitspraken over Ruud van Nistelrooy hebben verdraaid.

Na het interview van Saha met de BBC ontstond redelijk wat commotie over zijn uitspraken over Van Nistelrooy. Saha claimt nu dat hij die uitspraken niet in die context heeft gedaan en dat ze uit verband zijn getrokken. Het was niet zijn bedoeling zijn teamgenoot te bekritiseren.

Saha vertelde tegen de concurrent van de BBC, de Britse zender Sky Sports: "Als je zegt dat de ene speler sneller is dan de andere, dan betekent dat nog niet dat hij traag is. Ik ben zeer ontstemd over hoe de journalist mijn woorden heeft gebruikt om slechte dingen te zeggen. Het zal wel komen doordat we zaterdag tegen Arsenal spelen."

Relletje bij première 'Passion of the Christ'

Blijepeen en Sub_Rosa hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Vanmiddag was er opnieuw grote commotie rond de nieuwste film van Mel Gibson: 'The Passion of the Christ'. Bij een bioscoop in Amsterdam stonden meer dan 25 man voor de deur, verkleed als Jezus Christus. Zij dachten dat ze op de premièredag van de film gratis naar binnen mochten als ze in bijbelse stijl gekleed zouden zijn, het bleek echter te gaan om een 1 april grap. De grap viel niet bij iedereen even goed; enkele onruststokers begonnen met stenen te gooien.

'The Passion of the Christ', een film die gaat over de laatste twaalf uur uit het leven van Jezus Christus, kwam de afgelopen weken meerdere malen opvallend in het nieuws. Zo overleden een Amerikaanse en een Braziliaan na het zien van de film. Ook zette de film aan tot bekentenissen van een moord in de Verenigde Staten en aanslagen in Noorwegen.

'The Passion of the Christ' draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen.

Ralf ontkent Toyota geruchten

Ralf Schumacher heeft de geruchten dat hij zeer dichtbij een akkoord is met Toyota ontkend.

De geruchten die voornamelijk in de Duitse en Britse media verschenen worden door zowel Ralf Schumacher als Toyota ontkend. Hoewel duidelijk is dat de partijen wel onderhandelen, lijkt het genoemde hoge salaris van 110 miljoen dollar buiten proportie. De geruchten dat er snel getekend zou worden lijken vooral te zijn ontstaan door het afzeggen van een gesprek door de manager van Ralf Schumacher, Willi Weber, met teambaas van Williams, Frank Williams.

Ralf Schumacher geeft aan wel te onderhandelen: "Ik denk niet dat er na de Grand Prix van Bahrein een beslissing wordt genomen. We zijn nog steeds in onderhandeling en beide partijen weten wat ze willen. Ik heb geen haast om een keuze te maken."

Gewonden na ontsporen Duitse trein

Hanz0 en UncleScorp hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de buurt van de Zuid-Duitse stad Freiburg is vanochtend de hogesnelheidstrein ICE van Basel naar Dortmund ontspoord, nadat deze in botsing kwam met een tractor. Bij het ongeluk raakten zeker twee mensen, waaronder de trekkerbestuurder, zwaargewond. Ook vielen er enkele lichter gewonden.

Door nog onbekende oorzaak belandde het landbouwvoertuig bij Efringen-Kirchen op het spoor en werd geraakt door de trein. De eerste wagon van de ICE raakte hierdoor ontspoord. Ook een tegemoetkomende trein raakte door de botsing beschadigd.

De machinist en diverse treinpassagiers raakten door het ongeval in shock.

Jongen overreden op strand Zandvoort

r00tie, the-innocent en PartyCrasher hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op het strand van Zandvoort is gisteren een 14-jarige jongen levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij werd overreden door een pick-up truck. De moeder van de jongen raakte eveneens gewond, zijn vader verkeert in shocktoestand.

De ouders lagen samen met hun drie kinderen op het strand te zonnen. De bestuurder van de auto, die bezig was met het opzetten van een strandpaviljoen, zag de liggende familie in het geheel niet en reed over het hoofd van de jongen heen.

De gewonden werden direct na het ongeval met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker van het ongeval werd naderhand door een menigte belaagd omdat hij roekeloos zou hebben gereden.

Marco Zanotti wint ochtendrit De Panne

Marco Zanotti van Vini Caldirola heeft vanmorgen het 1e deel van de 3e rit in de Panne gewonnen.

Marco Zanotti van Vini Caldirola heeft vanmorgen het 1e deel van de 3e rit van de Panne gewonnen. Hij versloeg Baden Cooke en Tom Boonen in de sprint.

De rit werd gekenmerkd door een vlucht van Jacky Durand, Johan Vansummeren en Sebastian Rosseler. Op 19 km van het einde werden deze renners gegrepen. Erna waren nog wat aanvallen maar dat leverde niks op.

In de laatste kilometers zette Vini Caldirola een trein op om Zanotti te piloteren, In de laatste bocht liet een ploegmaat die achter Zanotti zat het gat vallen waarna Zanotti het kon afmaken. Cooke en Boonen kwamen te laat.

Vanmiddag volgt er nog de afsluitende tijdrit.

uitslag:

1 Marco Zanotti (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 2.36.06
2 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com
3 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon
4 Steven De Jongh (Ned) Rabobank
5 Magnus Backstedt (Swe) Alessio-Bianchi
6 Michel Van Haecke (Bel) MrBookmaker-Palmans
7 Andris Nauduzs (Lat) Domina Vacanze
8 Yuri Metlushenko (Ukr) Landbouwkrediet-Colnago
9 Christoph Roodhooft (Bel) MrBookmaker-Palmans
10 Luciano Pagliarini (Bra) Lampre
11 Gerben Löwik (Ned) Chocolade Jacques

Stand na rit 3A:

1 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com 13.12.08
2 Danilo Hondo (Ger) Gerolsteiner 0.10
3 George Hincapie (USA) US Postal Service presented by Berry Floor 0.16
4 Gerben Löwik (Ned) Chocolade Jacques 0.18
5 Juan Flecha Giannoni (Spa) Fassa Bortolo 0.20
6 Bert Grabsch (Ger) Phonak Hearing Systems
7 Marcus Ljungqvist (Swe) Alessio-Bianchi
8 Lorenzo Bernucci (Ita) Landbouwkrediet-Colnago
9 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo
10 Ryder Hesjedal (Can) US Postal Service

Radio 3FM ziet marktaandeel flink zakken

Vanwege een dalend marktaandeel heeft Radio 3FM haar reclametarieven flink naar beneden bijgesteld. Uit de laatste cijfers blijkt dat het publieke popstation over de periode januari-februari een daling van drie procent heeft moeten incasseren in de leeftijdscategorie 20-34 jaar.

In november betaalde je voor een seconde reclame 07:00 - 09:00 uur op 3FM nog 94 euro, nu is dat 76 euro. Reclame is voor de publieke popzender belangrijk omdat ze normaal iets minder dan 50 procent van het Ster-opbrengsten voor haar rekening neemt.

De daling lijkt helemaal toe te schrijven te zijn aan de formatwijziging in september vorig jaar. Voor de toekomst wordt ook niet veel goeds verwacht nu de dj's Rob Stenders en Ruud de Wild vertrekken.

Politie rukt uit voor vastzittende hamster

Hamsters kunnen lastige beestjes zijn die overal inkruipen. En als zo'n diertje dan vast komt te zitten in de printer en je hem er zelf niet uit krijgt, zit er niets anders op dan de politie te bellen.

Een 48-jarige Oostenrijkse vrouw deed dit vandaag omdat haar hamster 'Teddy' in de printer was gekropen. Aangezien het beestje niet tot de dunsten van zijn soort behoorde, kon hij niet meer op eigen kracht uit het apparaat komen. De vrouw belde als eerste de dierenbescherming op, maar daar kreeg ze geen gehoor. Een daarna gebelde dierenarts raadde de vrouw aan de technische dienst te bellen. De vrouw besloot echter de politie te verwittigen.

De gealarmeerde agenten dachten eerst aan een 1 aprilgrap, maar gingen toch op de melding af. Eenmaal gearriveerd bleek Teddy echter al door een hulpvaardige buurvrouw te zijn bevrijd.

Autokrakers leerden vak van hun vader

Afgelopen dinsdag verschenen voor de Alkmaarse rechtbank twee autodieven die al jong ambachtelijk in het kraken van auto's zijn opgeleid door hun vader. Hun grote leermeester speelde de vermoorde onschuld op de publieke tribune. Tegen beide broers, Theo (25) en Henk (22) K. uit IJsselstein, werden straffen tot 30 maanden cel geëist. Naar eigen schatting zijn de broers verantwoordelijk voor ruim vierhonderd autoinbraken. Ze zijn allebei al eens eerder veroordeeld.

Niet alleen hun vader zat op de publieke tribune, ook een ander deel van de ambachtelijke familie van autokrakers was aanwezig. Officier van Justitie S. de Haas noemde één incident waaruit bleek dat het leeghalen van auto's voor de familie K. gewoon werk is: ''Theo was samen met een vriend op pad. Hij reed in Den Helder een parkeerterrein op en zag dat zijn vader daar al met broer Henk aan auto's stond te peuteren. Pa riep: Wat moeten jullie hier? Ik ben hier al. Oprotten!''

Deskundigen die de twee broers hebben onderzocht constateren dat ze makkelijk te beïnvloeden zijn en niet in staat zijn een zelfstandig bestaan op te bouwen. Ze vallen daarbij steeds terug op de familie en vooral op hun vader. Vader K., die op de publieke tribune zwijgend verontwaardiging zat uit te stralen, kreeg een sneer van de officier naar zijn hoofd: ''U komt nog wel aan de beurt.''

Uitspraak 13 april.

Antillen naar volgende ronde

De Antillen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Noord- en Midden-Amerikaanse zone in de kwalificatie voor het WK 2006. Het versloeg Antigua en Barbuda.

Nadat de heenwedstrijd eerder verloren ging (2-0) diende de Antillen nu fors te winnen in het eigen Ergilio Hato-stadion van Willemstad. Het moest dat doen zonder potentiele internationals als Robin Nelisse en Raymond Victoria. Zij zagen het niet zitten om voor de Antillen uit te komen.

De wedstrijd van gister verliep voor bondscoach Pim Verbeek als gehoopt. Het niveauverschil kwam nu tot uitdrukking in de score. Na goals van Rocky Siberie (Cambuur L.), Angelo Martha (Cambuur L.) en Brutil Hosé (FC Dordrecht) mag de ploeg zich nu opmaken voor een treffen met Honduras.

Stilte voor de storm

Met het zandstorm geluid van deze vage site op de achtergrond dacht ik plots aan een kindergame van vroeger waar je op een papiertje moest aanvinken welk geluid je op de elpee hoorde.
(Overigens lijkt het zandstormgeluid op die site meer op een zee met zeemeeuwen..)
kan iemand mij aan de naam van dat kinderspel van *ooit* helpen?

Wie komt er boven mijn fantastische score van maar liefst 20! punten uit bij dit vogel-duik-spel?

Mocht je met dit weer geen zin hebben om je huis te soppen huur dan een leuke dame in (volgens mij ben je binnen een jaar binnen als je in Nederland zoiets opzet!)


Schumi krijgt geen voorkeursbehandeling

De organisatoren van de Grand Prix in Bahrein hebben laten weten dat zesvoudig wereldkampioen Michael Schumacher geen voorkeursbehandeling krijgt.

De manager van de Duitser, Willi Weber, zei afgelopen week dat Schumacher in een limousine van de koning mocht rondrijden, in een gebouw van de staat mocht verblijven en een persoonlijke bewapende bewaker kreeg. In een verklaring ontkent men dat de Ferrari-coureur anders wordt behandeld.

De minister van Binnenlandse Zaken en de organisatoren stellen dat iedere bezoeker, F1-medewerkers inclusief, dezelfde mate van bescherming krijgen. Kolonel Bin Daineh liet verder weten dat er uitgebreide veiligheidsplannen zijn, maar dat deze zo onopvallend mogelijk zijn.

[update] Auto rijdt in op VVD'er Van Aartsen

LaTeX, Bas028, the-innocent, Skwish, George1985 en Soushkin hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op VVD-fractievoorzitter Jozias Van Aartsen is op het Lange Voorhout in Den Haag ingereden door een onbekende automobilist. De politicus raakte niet gewond maar zijn voorlichter liep wel verwondingen op. Het tweetal werd van achteren aangereden, daarbij vloog Van Aartsen over de motorkap heen.

De bestuurder ging er meteen na het incident vandoor. Het is niet duidelijk of het een aanslag betreft.

Update 14:25
De voortvluchtige automobilist zou een vrouw zijn, maar de politie kan dat niet bevestigen. De plek van het incident is momenteel afgezet voor sporenonderzoek. Een politiehelikopter hangt in de lucht.

De gewonde voorlichter van Van Aartsen, G. Rensink, is in een ziekenhuis behandeld aan zijn schouder.

Update 14:55
Volgens getuigen van de aanrijding was de automobilist een vrouw. Omstanders wisten de auto namelijk aan te houden, waarna de chauffeuse te voet vluchtte. De politie is op zoek naar deze persoon.

Volgens de politie kan het zo zijn dat er opzet in het spel is, maar kan daar pas definitief wat over gezegd worden als de verdachte is aangehouden. Er waren in ieder geval een hoop getuigen bij de aanrijding aanwezig.

Jongen hangt zich voor de grap op

stiphout had ons via de nieuws-submit te melden:

Een lugubere grap is voor een 13-jarige jongen uit Maastricht totaal verkeerd uitgepakt. De knul wilde net doen of hij zichzelf ophing, wat tot gevolg had dat de tiener daadwerkelijk overleed.

De jongen wilde vorige week zijn moeder laten schrikken door te doen of hij zichzelf aan het ophangen was en had daarvoor een stuk touw om zijn nek gedraaid. Iets ging er echter fout, waardoor de knul zijn nek brak. Na drie dagen in coma te hebben gelegen, overleed de jongen.

De politie en de familie van het slachtoffer willen niet op het gebeuren reageren. Het enige wat naar buiten is gebracht is dat de jongen een fan was van het televisieprogramma 'Jackass'.

School dicht na 1 april stunt

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende bericht:

Een uit de hand gelopen 1 april-grap heeft ervoor gezorgd dat de leerlingen en leerkrachten van het Gelders Mozaiek College in Arnhem vandaag een vrije dag hebben. Toen ze vanochtend bij de ingang kwamen, bleken onbekenden bij wijze van 1-aprilstunt de sloten dichtgespoten te hebben met pur-schuim.

Schooldirecteur Witt kon toch nog via de achterdeur binnen komen met behulp van Politie en brandweer. De schade aan de monumentale sloten bedraagt 5000 euro. Ze worden nu vervangen.

Veertien gewonden bij aanrijding trams

snabbi en turbootje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een aanrijding tussen twee trams zijn vandaag dertien passagiers en een conductrice gewond geraakt. De botsing vond rond 10.45 uur plaats op de Mathenesserdijk in de Rotterdamse wijk Spangen.

De voorste tram maakte een noodstop toen een vuilniswagen van de Roteb plotseling de trambaan op schoot. De daarachter rijdende tram kon niet meer op tijd stoppen en botste tegen de voorste aan. Drie gewonden konden ter plekke behandeld worden, de overige elf zijn naar het Erasmus Medisch Centrum en het Sint Fransiscus ziekenhuis overgebracht. Zij hebben kneuzingen, nekletsel en mogelijk ook breuken opgelopen. Volgens het Rotterdamse vervoersbedrijf RET was er sprake van een 'zwaar ongeval'.

A1-Ring wordt grondig verbouwd

De A1-Ring in Oostenrijk wordt dit jaar grondig verbeterd.

Oostenrijk raakte dit seizoen zijn Grand Prix kwijt, doordat de overheid van het land, tegen de zin van Bernie Ecclestone in, de anti-tabakswet van de Europese Unie steunde. De eigenaren van het circuit gebruiken die kans om de faciliteiten te verbeteren.

Maandag is men begonnen met het afbreken van diverse zaken als de pit en de tribunes. Vervolgens zal het circuit in Spielberg voor 200 miljoen euro worden opgeknapt.

[update] Grote actie tegen terrorisme

In Italië heeft de politie vanmorgen vroeg verschillende mensen aangehouden die worden verdacht van internationaal terrorisme. De arrestaties vonden plaats in Perugia, waar volgens een politiewoordvoerder een "grote operatie gecoördineerd door de aanklager" aan de gang is.

In Perugia staat een universiteit voor buitenlanders. Recent identificeerde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken de plaats als één van de vijf steden die het risico lopen doelwit te worden van een aanslag door islamitische militanten. De politie vermoedt volgens een geheim rapport dat zeker tachtig moslimmilitanten in Italië wonen. Zij zouden in kleine groepen georganiseerd kunnen zijn.

Update 13:17
Volgens Italië maken de arrestanten deeluit van een ,,goed georganiseerde'' terreurcel, die onderdeel is van het verboden Revolutionaire Volksbevrijdingspartij-front (DHKP-C). De politie arresteerde twee Turken en drie Italianen

De Direzione Distrettuale Antimafia (DDA) - de Italiaanse Dienst voor maffiabestrijding - doet op dit moment onderzoek naar de DHKP-C. De Italiaanse dienst verdenkt een actieve eenheid van deze organisatie van betrokkenheid bij een tiental moorden en aanslagen, die in Turkije zijn gepleegd in de periode 1990 tot en met 1999. De DHKP-C is een Turkse extreem-linkse organisatie - ook wel bekend onder de naam Dev-Sol - die in Italië verboden is, omdat die daar als een terroristische organisatie wordt beschouwd.

Nederland
Op verzoek van de Italianen zijn in Duitsland zeven mensen aangehouden en in België één. Ook in Turkije vonden arrestaties plaats. In Nederland zijn op drie lokaties huiszoekingen verricht, één in Amsterdam, twee in Etten-Leur en één in Maassluis. Daarbij zijn computers, cd-roms, videobanden, mobiele telefoons, prepaid telefoonkaarten, simkaarten en documenten in beslag genomen. In ons land zijn geen arrestaties verricht.

Update 13:43
In totaal zijn 38 mensen aangehouden. Vijf in Italië en nog eens 33 in België, Duitsland en vooral Turkije. In Nederland is naar nu bekend op vijf adressen huiszoeking verricht, in Amsterdam (2), Etten-Leur (2) en Maassluis (1).

In Nederland is de DHKP-C overigens niet verboden.

The Simpsons staken

De productie van nieuwe afleveringen voor het zestiende seizoen van de serie 'The Simpsons' is ernstig vertraagd doordat de stemmen achter de familie in staking zijn. De zes acteurs willen een langlopend contract afdwingen bij producent Twentieth Century Fox.

De zes acteurs zijn in de afgelopen weken al twee keer niet komen opdagen om de populaire tekenfilmserie in te spreken. In de Verenigde Staten zijn de verhalen rond de familie ontzettend populair.

Bahrein wilde niet annuleren

De organisatoren van Bahrein hebben nooit geprobeerd de Grand Prix te annuleren. Dat zegt circuit supervisor Philippe Gurdjian.

Gurdjian reageert hiermee op de uitlatingen van F1-baas Bernie Ecclestone in het blad Autosport. Die vertelde daarin dat Bahrein hem had gevraagd de Grand Prix met één jaar uit te stellen. "Niets van waar," aldus de woordvoerder. "Ik ben hier een aantal maanden geweest om alle problemen op te lossen zodat we een goede race kunnen hebben, zodat we de beste ter wereld kunnen zijn. Ik weet niet waar het vandaan kwam."

Gurdjian geeft wel toe dat niet alles af is. "Het is erg moeilijk. We hebben dit in een kleine periode gemaakt. Er zijn een aantal details die, uiteraard, niet perfect zullen zijn."

[Update] Geen storm in Bahrein

Het lijkt erop dat de Formule 1 gaat ontsnappen aan het slechte weer. Volgens de nieuwe weersvoorspellingen komt de onweersstorm pas maandag in Bahrein.

Vrijdag

Vrijdag wordt het volgens de voorspellingen half bewolkt met temperaturen die oplopen tot maximaal 27 graden Celsius. De wind zal gematigd zijn.

Zaterdag

Zaterdag zal waarschijnlijk de warmste dag van het weekend worden. Teperaturen die oplopen tot 30 graden celsius en het blijft vrij onbewolkt. De wind neemt toe ten opzichte van vrijdag.

Zondag

Voor zondag wordt er lichtbewolkt weer voorspeld. De temperatuur zal oplopen tot een 29 graden Celsius. Wel zullen er windsnelheden van 32 kilometer per uur zijn.

Hindoestaanse omroep misbruikt publieke gelden

De Hindoestaanse omroep Organisatie voor Hindoe Media (OHM) laat familie de boekhouding controleren en gebruikt publiek geld voor verkeerde doeleinden. Dat blijkt na onderzoek door het NRC Handelsblad.

De boeken van de omroep worden gecontroleerd door K. Tewarie. Dat is de broer van A. Tewarie, vice-voorzitter van de kleine publieke omroep. Hij gaf de afgelopen tien jaar alleen maar goedkeuringen voor de boekhouding. Het Commissariaat voor de Media, toezichthouder op het omroepbestel, noemt de familieband "niet gewenst", maar kan niks doen aangezien het er wettelijk niks over te zeggen heeft.

Accountant Tewarie moet zich echter ook houden aan de gedrags- en beroepsregels (1994) van de beroepsorganisatie Nivra. Hij mag geen verklaring afgeven over een organisatie waar iemand bij betrokken is tot wie hij "in een nauwe persoonlijke relatie staat. Maar daar ligt de accountant niet wakker van. "Kijk, mijn broer heeft geen tekenbevoegdheid en is over een paar maanden toch weg als bestuurder. Bovendien vroeg ik de Nivra in 1994 en 1999 of er geen probleem was dat ik de boeken deed bij de stichting waar mijn broer bestuurder is. Dat probleem was er niet omdat mijn broer weinig invloed had op het beleid van de stichting." Toch gaat hij wel inbinden. In reactie laat accountant Tewarie, na overleg met Nivra, weten voortaan niet meer de accountantsverklaring van OHM te verzorgen.

Dat er financiële misstanden waren legt het NRC Handelsblad bloot. De stichting Organisatie voor Hindoe Media (OHM) financiert namelijk, in strijd met de Mediawet, met publiek geld haar programma- en achtergrondmagazine OHM-Vani. De wet schrijft voor dat dit alleen met eigen geld van de stichting mag. Een bureauredacteur van de radio-afdeling deed twee jaar lang de eindredactie van OHM-Vani. De redacteur, P. Ramesar, bevestigt dit, maar wil hierover geen nadere toelichting geven.

OHM heeft ook publiek geld gebruikt om de stichting Vrienden Van Nickerie (VVN) te steunen. Deze stichting, die belangen behartigt van de bevolking in het district Nickerie in Suriname, heeft bestuurlijke verwantschap met omroep OHM. De omroep liet een logo voor de stichting ontwerpen en betaalde dat uit de publieke middelen. De rekening van 119 euro werd gezet dat het om een logo voor internet ging. "Ik heb niets ontworpen voor internet voor de Hindoe omroep", zegt ontwerper C. Schuit.

Het aanpassen van de rekening lijkt veel op valsheid in geschrifte. Directeur Chander geeft telefonisch toe dat er inderdaad een redacteur heeft gewerkt voor het blad. Over de rekening is hij zwijgzamer: "Ik moet dat even bekijken."

GroenLinks wil Minister van Liefde

Babbelzz had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat GroenLinks zelfs op 1 april nog 'serieus' is, blijkt wel uit het feit dat Femke Halsema op haar site pleit voor een Minister van Liefde. Deze minister moet tegenwicht bieden aan de verharding in de samenleving. Veel Nederlanders zitten niet goed in hun vel, ze voelen zich onzeker, onveilig, eenzaam of ontheemd. Dit is alles door een gebrek aan liefde in hun leven. Femke Halsema is nu van mening dat het tij moet worden gekeerd en er een Minister van Liefde moet komen.

Liefde is een positieve en integrerende kracht in de samenleving. Het geeft voor veel mensen betekenis aan hun bestaan. De liefde is een bindmiddel in een meer en meer pluriforme maatschappij. Het biedt tegenwicht aan de steeds sneller veranderingen, de oprukkende technologie en de toename van stress. Waar mensen steeds vaker langs elkaar heen leven, komt de menselijke behoefte om te kennen en gekend te worden in de knel. De discussie over normen en waarden gaat te vaak over wat ons scheidt, een discussie over liefde zou moeten gaan over wat ons bindt.

Het takenpakket van deze Minister van Liefde is divers. Zo moet het in de regering een liefdescampagne moeten coördineren en een aanjager en waakhond moeten zijn. Verder moet het ook een voorlichtingscampagne starten over relaties, seksualiteit en liefde. Op scholen moeten lessen komen over relaties, seksualiteit en liefde, evenals in de inburgering.

Ook voor jonge pubertjes, die op het verkeerde pad dreigen te gaan, kan de Minister van Liefde uitkomst bieden. Een relatie kan in zo'n geval de stap zijn om school weer serieuzer te gaan nemen en van het verkeerde pad af te stappen. De relatievorming moet worden bevorderd door bijvoorbeeld internetdating en single party's.

Relatieversterking zal ook een taak worden voor deze minister. Waar mishandeling een rol speelt binnen relaties moet de minister zorgen voor gedwongen 'heropvoeding', verder moet het ook meer 'Blijf-van-haar-lijf-huizen' realiseren.

De ploegen voor de Ronde van Vlaanderen

Diverse ploegen hebben hun teams voor komende zondag al bekend gemaakt. Hieronder vind je een overzicht. Naar gelang ploegen veranderen volgen er updates.

Ag2r-PrévoyanceLaurent Brochard
Jaan Kirsipuu
Andy Flickinger
Samuel Dumoulin
Yuri Krivtsov
Jean-Patrick Nazon
Erki Putsep
Marc Scanlon
CSC
Kurt-Asle Arvesen
Michele Bartoli
Thomas Bruun Eriksen
Fabrizio Guidi
Tristan Hoffman
Frank Høj
Lars Michaelsen
Maximilian Sciandri

Euskatel - Euskadi
Iñigo Landaluze
Mikel Artetxe
Koldo Fernández de Larrea
Markel Irizar
Egoi Martinez
Aketza Peña
Aitor Sillóniz
Josu Sillóniz.
Fassa Bortolo
Fabian Cancellara
Juan A.Flecha Giannoni
Kim Kirchen
Alberto Ongarato
Roberto Petito
Filippo Pozzato
Fabio Sacchi
Frank Vandenbroucke

Gerolsteiner
Peter Forster
Danilo Hondo
Sebastian Lang
Olaf Pollack
Torsten Schmidt
Marco Serpellini
Peter Wrolich
Marcus Zberg
Illes Balears-Banesto
Daniel Becke
Isaac Gálvez Lopez
José V.García Acosta
- ? Toni Colom Mas
Pablo Lastras Garcia
José Ant.López Gil
Steffen Radochia
Vicente Reynés Mimo

Landbouwkrediet-Colnago
Jacky Durand
Ludo Dierckxsens
Ludovic Capelle
Geert Van Bondt
Lorenzo Bernucci
Marc Streel
Johan Verstrepen
Bert De Waele
Lotto-Domo
Peter Van Petegem
Wim Vansevenant
Aart Vierhouten
Nico Eeckhout
Leif Hoste
Leon van Bon
Thierry Marichal
Serge Baguet

Quick Step-Davitamon
Paolo Bettini
Tom Boonen
Wilfried Cretskens
Kevin Hulsmans
Servais Knaven
Johan Museeuw
Luca Paolini
Stefano Zanini
Rabobank
Oscar Freire Gomez
Michael Boogerd
Erik Dekker
Steven de Jongh
Maarten den Bakker
Karsten Kroon
Roy Sentjens
Marc Wauters

US Postal
Antonio Cruz
Stijn Devolder
Viatcheslav Ekimov
Ryder Hesjedal
George Hincapie
Benoit Joachim
Pavel Padrnos
Max van Heeswijk
Cofidis
Igor Astarloa
Jimmy Casper
Jimmy Engoulvent
Stuart O'Grady
Staf Scheirlinckx
Janek Tombak
Matthew White

Lampre
GianLuca Bortolami
Paolo Bossoni
Matteo Carrara
Alessandro Cortinovis
Luciano Pagliarini Mendonca
Alessandro Ballan
Romans Vainsteins
Andrej Hauptman
Phonak
Daniele Bennati
Oscar Camenzind
Martin Elmiger
Bert Grabsch
Uros Murn
Grégory Rast
Johann Tschopp
Alexandre Usov

Saeco
Gabriele Balducci
Giosuè Bonomi
Mirko Celestino
Antonio Bucciero
Salvatore Commesso
Paolo Fornaciari
Jörg Ludewig
Dario Pieri
T-Mobile
Mario Aerts
Rolf Aldag
Sergei Ivanov
Andreas Klier
Stephan Schreck
Daniele Nardello
Jan Schaffrath
Steffen Wesemann

Chocolade Jacques Wincor - Nixdorf
Raivis Belohvosciks
Dave Bruylandts
Bert Hiemstra
Gerben Lowik
Chris Peers
Rik Reinerink
Jan Van Velzen
Bart Voskamp
MrBookmaker.com-Palmans
Andy De Smet
Roger Hammond
Jeremy Hunt
Geert Omloop
Jo Planckaert
Erwin Thijs
Peter Wuyts
Michel VanHaecke

Relax-Bodysol
Wim De Vocht
Xavier Florencio Cabré
Nico Mattan
Bert Roesems
Sébastien Rosseler
James Vanlandschoot
Johan Vansummeren
Preben Van Hecke
Liberty Seguros
René Andrle
Dariusz Baranowski
Carlos Barredo Llamazales
Allan Davis
Rafael Diaz Justo
Javier Ramirez Abeja
Luis L.Sanchez Gil
Christian Vandevelde

Alessio-Bianchi
Magnus Backstedt
Fabio Baldato
Marcus Ljungqvist
Cristian Moreni
Ellis Rastelli
Scott Sunderland
Credit Agricole
Stéphane Augé
Pierrick Fedrigo
Sébastien Hinault
Thor Hushovd
Lilian Jegou
Andrej Kashechkin
Benoît Salmon
Bradley Wiggins

Domina Vacanze
Andris Aug
David Clinger
Gabriele Colombo
Giovanni Lombardi
Gian Matteo Fagnini
Alessio Galletti
Mario Scirea
FDJeux.com
Baden Cooke
David Derepas
Bernhard Eisel
Frederic Guesdon
Christophe Mengin
Franc;ois Mourey
Fabien Sanchez
Matthew Wilson

Vlaanderen-T.Interim
Geoffrey Demeyere
Jan Kuyckx
Jehudi Schoonacker
Wim Van Huffel
Wesley Van Speybroeck
Frederik Willems
Benny De Schrooder

Vuurbal boven Australië

Inwoners van Winton in Queensland, Australië zagen gisteravond (rond 7 uur lokale tijd) een flits toen een grote vuurbal neerstortte.

Er is nog niet bekend waardoor het verschijnsel veroorzaakt is. "We weten alleen zeker dat het geen vliegtuig was," aldus een woordvoerder van de Australische Search And Rescue Organisation. Terwijl autoriteiten zoeken naar de bron van de enorme lichtflits, speculeren de bewoners er op los; van ruimte-afval tot een meteoriet.

Elsa Nelms en haar partner Graeme East hadden samen met een vriend vanaf hun veranda een uitstekend uitzicht op de spectaculaire lichtshow. "Plotseling was er een enorme flits, dat is de enige manier om het te beschrijven - het was zo fel dat het een witte flits was en alles werd er door verlicht," aldus Elsa Nelms. "Het was alsof iemand 50.000 spotlights aan had gezet. We keken allemaal omhoog en er was een wit rookspoor in het noordoosten - zoals een rookspoor van vuurwerk, maar het was te hoog voor een vliegtuig." Verder beschrijft ze hoe ze gerommel hoorde als van onweer in de verte, en het huis heen en weer voelde schudden.

Volgens Elsa heeft heel Winton het ofwel gezien, ofwel gevoeld. Overal in het dorp klonken telefoons en mensen kwamen naar buiten om te zien wat er gebeurde. "De buren kwamen langs en ze waren bleek van schrik." Vrienden van Elsa Nelms die 130 kilometer verderop wonen hebben de flits wel gezien maar geen gerommel gevoeld.

"Er is nu waarschijnlijk ergens een groot gat, maar wanneer dit op Winton gevallen was hadden we hier nu niet zitten praten," besloot Elsa Nelms.

Astronoom Michael Drinkwater van de universiteit van Queensland vermoedt dat het een meteoor is geweest. Politie en luchtvaartautoriteiten werden overspoeld met telefoontjes van ooggetuigen. De verslagen maakten allemaal melding van het zien van helder licht, het horen van een luide explosie en het trillen van de grond.

Dat komt overeen met de effecten van een klein deeltje van een rotsblok uit het zonnestelsel dat de atmosfeer raakt. "De stukjes zijn feitelijk zo klein, dat ze nooit de grond raken," zei hij. "Als het zo laag was, dat mensen de sonic boom gehoord hebben, dan is er een kleine kans dat iets het overleefd heeft. Maar als men het kon zien, moet het minimaal 25 kilometer hoog zijn geweest, zodat het heel ver weg neergestort moet zijn, en daarom kunnen we ze doorgaans helaas niet vinden."

Sauber hoopt op stap voorwaarts

Bij Sauber hopen ze dit weekend een stap voorwaarts te kunnen zetten. Vooral omdat ze voor het eerst de resultaten van hun windtunnel kunnen gebruiken.

Men had graag de windtunnel al voor het seizoen kunnen gebruiken, maar nu de resultaten beschikbaar zijn, is men daar ook zeer blij mee. Met de informatie die in de windtunnel over de auto is vergaard hoopt men goede aanpassingen aan het chassis te kunnen maken en tot een betere setup te kunnen komen. Dit weekend zullen voor het eerst aanpassingen, die aan de hand van de windtunnel zijn gemaakt, te zien zijn.

Technisch directeur Willi Rampf kijkt uit naar Bahrein: "We hebben geen idee wat ons te wachten staat. Ik ga er vanuit dat het voor de rijders ongeveer even zwaar wordt als in Maleisië."

Giancarlo Fisichella vertrouwen in de gemaakte aanpassingen: "Ik ben blij met de vooruitgang die we met de C23 geboekt hebben. We leren nog steeds heel veel over de auto, dus ik kijk uit naar een goed weekend."

Igor Astarloa gewoon aan de start

Igor Astarloa zal gewoon aan de start van de Ronde van Vlaanderen staan, ondanks het ongeluk van een week geleden.

Een week geleden werd de auto waarin Astarloa zat aangereden. Hij lag een nacht in het ziekenhuis vanwege een verwonding aan zijn hoofd en kon enkele dagen niet trainen. Dinsdag kon Igor Astarloa weer voor het eerst trainen en hij voelde zich fit genoeg om in Vlaanderen te kunnen starten.

Naast Astarloa begint Cofidis met een tweede gekwetste renner aan de Ronde van Vlaanderen. Ook ploeggenoot Stuart O'Grady zal met zijn gebroken rib gewoon aan de start staan.

Game Preview: Perimeter

Game-ontwikkelaars hebben vaak een grote mond. Dat moet ook wel, want de concurrentie is moordend. Dat er weer een fabrikant is die roept dat ze het Real Time Strategy genre naar een hoger niveau gaan tillen is dus niet zo bijzonder. Dit keer lijkt het Russische 1C Company die belofte echter waar te gaan maken!

De nog steeds in ontwikkeling zijnde titel Perimeter belooft een echt vernieuwende gameplay, dat wilden we wel even zien! FOK! speelde een preview versie, die voor zo'n 65% af is.


Google biedt gratis e-maildienst aan

Zoekmachine Google gaat binnenkort een gratis e-maildienst aanbieden. Gmail, dat op dit moment getest wordt, moet gaan concurreren met de populaire webmails Yahoo en Hotmail.

Google wil zijn klanten meer opslagcapaciteit bieden zodat "mensen hun mail voor altijd kunnen bewaren". De gebruikers van Gmail kunnen ook gemakkelijk zoeken in hun digitale post en attachments.

We houden jullie op de hoogte
FP

Van Bommel praat met Schalke 04

Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Mark van bommel aan te trekken. Het is voorlopig de enige club waarmee van Bommel gaat onderhandelen.

Van Bommel heeft een afspraak gemaakt met manager Rudi Assauer van Schalke 04 en wil voorlopig op de uitkomst van dat gesprek wachten. Het is onbekend of Schalke al een hoog genoeg bod bij PSV heeft neergelegd. PSV wees het eerste bod van Tottenham Hotspur, van circa 5,2 miljoen, af. Interesse van andere clubs naast Schalke 04 en Tottenham Hotspur is voorlopig nog niet concreet.

Borst weer welkom als journalist

Hugo Borst is weer gewoon welkom als pers tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal en ploegen uit de Nederlandse competities.

Vorige week kreeg Borst een brief met de mededeling dat hij niet meer welkom was, tenzij hij zijn excuses aan de KNVB en scheidsrechter Vink zou aanbieden. Aangezien hij dit niet wilde doen, zou hij zijn persaccreditatie voor veel wedstrijden niet krijgen. Gisteren is na een gesprek tussen KNVB-directeur Henk Kesler, Hugo Borst en de hoofdredactie van het AD de lucht geklaard. Borst is weer welkom en was gisteren weer als pers bij de wedstrijd van het Nederlands elftal aanwezig.

Google biedt gratis e-maildienst aan

Polderdijk had ons via de nieuws-submit te melden:

Zoekmachine Google gaat binnenkort een gratis e-maildienst aanbieden. Gmail, dat op dit moment getest wordt, moet gaan concurreren met de populaire webmails Yahoo en Hotmail.

Google wil zijn klanten meer opslagcapaciteit bieden zodat "mensen hun mail voor altijd kunnen bewaren". De gebruikers van Gmail kunnen ook gemakkelijk zoeken in hun digitale post en attachments.

Het dorp - Deel 3

Het Dorp is een verhaal over een jong stel dat het drukke leven van de stad ontvlucht en in een dorp gaat wonen. Ze komen al gauw onder de invloed van de veeleisende dorpsgemeenschap. Hoewel het dorp klein is, tiert het verenigingsleven welig. Erik ligt zwaar onder vuur door zowel Meneer Rienstra (hun primaire contact met de gemeenschap) en zijn vrouw Sanne.
Het dorp is een verhaal in meerdere delen.

"... Daarna trok ik de deur achter me dicht en ben ik weer naar huis gegaan. Ze had haar blinddoek nog geeneens áfgedaan." Van Steijn praatte, de rest luisterde. Het verhaal ging grotendeels langs Erik heen. Hij had het vaker gehoord. In verschillende versies.
Hij keek om zich heen, liet zijn blik over de clientèle glijden. Het was rustig die avond. Een jong stel zat in het midden van de ruimte. Ze waren in een fluisterend, giechelend gesprek verwikkeld en hadden geen oog voor de omgeving. Een wat ouder stel keek synchroon uit het raam. Hun blikken kruisten elkaar ergens in het midden van de redelijk drukke gracht die voor Lodewijks lag. Geen behoefte aan een gesprek. Misschien hadden ze elkaar al alles gezegd wat er te zeggen viel. In de hoek van het restaurant, diep weggeborgen aan een klein tafeltje, zat een eenzaam uitziende man. Grijs haar stond piekerig op zijn hoofd. Hij was verdiept in de objecten voor hem op tafel. Hij verplaatste ze steeds weer opnieuw. Naar links en naar rechts, naar voren en naar achteren. Erik bleef een tijdje naar hem kijken, getroffen door de geconcentreerde eenvoudige handelingen van de man.

"Bier! Bier heb ik nodig!" Van Steijn wenkte ongeduldig naar de serveerster. "Jullie ook nog wat?"
Erik bestelde een derde glas wijn. Hij voelde zich al wat soezerig worden door de warmte van de alcohol. Rienstra en de komende schaakcompetitie kwamen zijn gedachten binnendrijven.
"Zeg Meneer Groot, hoe staat het landelijke leven eigenlijk? Heb je het een beetje naar je zin, daar tussen de koeien?" Lachend keek Van Steijn de groep rond. Er zat een nieuwe grap aan te komen.
"Grappig dat je dat nu juíst zegt," antwoordde Erik. "Ik moet morgen meedoen aan een kleine schaakcompetitie bij de Heer Rienstra. Je weet wel, die man die ons heeft geholpen aan het huis."
Er werd collectief geginnegapt. "Ga je er ook een pijp bij roken?" vroeg Van Steijn genietend. "En filosoferen misschien. Dat hoort er wel een beetje bij hè?"
Hij keek ineens ernstig. "Maar kunnen die boeren dat eigenlijk wel? Schaken. Volgens mij heeft de intelligentste daar net middelbare school afgemaakt." Wederom werd er gelachen, iets harder dan de vorige keer.
"Ach, iedereen kan schaken," verdedigde Erik zich. "Maar inderdaad, het zijn natuurlijk wel boeren, dus écht moeilijk zal het niet worden." Ze lachten weer, ditmaal om Erik. Ondanks het kleine succesje, voelde die zich doodongelukkig. "We zullen wel zien," zei hij als in een zwakke poging om het gezegde te ontkrachten. Van Steijn leek zijn interesse voor de schaakcompetitie te hebben verloren. Zijn blik volgde de benen van de serveerster. Toch kon hij het niet laten om sarcastisch op te merken: "nou, we zullen inderdaad wel zien en we zijn dan ook wel héél erg benieuwd."
Erik draaide nauwe cirkels met zijn inmiddels lege glas. Wanhopig zocht hij naar iets om te zeggen, iets grappigs. Hij slaagde daar niet in. Het onderwerp was doodgebloed. Hij wenkte de serveerster om nog een glas wijn te bestellen.

*

Toen Erik naar zijn auto liep voelde hij zich nog steeds wat licht in het hoofd. De koele nachtlucht had de alcoholroes een weinig uit zijn denken gedreven, maar enigszins onvast ter hand stak hij zijn sleutel in het autoslot. Nadat hij was ingestapt bleef hij nog een tijdje zitten, luisterend naar de radio. Er klonk een opgewekt deuntje. Top-40. Voor hem schitterende het water in de gracht als een verstilde gebroken spiegel in het maanlicht. Hij voelde zich vredig. In harmonie met de kleine wereld om zich heen en de grote, donkere wereld daarbuiten. Hij draaide het raampje van het portier half open. De koele nachtlucht verkwikte hem. Hij startte de auto en reed weg, de stad uit.

Het zoemen van de motor was perfect in balans met de rustige ballade op de radio. Hij reed op een lange weg, aan weerskanten donkere, rafelige randen van een bos. De lijnen op de weg waren een wazige streep. Geen tegenliggers. Het was een heldere nacht en sterren schitterden klein in de uitgestrekte zwartheid van het firmament.
Met een donderende klap kwam iets groots en donkers tegen de voorkant van Eriks auto aan. Het geluid van brekend glas ging razendsnel langs hem heen. Hij reageerde te laat, veel te laat. Met gierende banden remde hij en tegelijkertijd gaf hij van schrik een ruk aan het stuur. De auto draaide met enorme snelheid honderdtachtig graden rond. De stilte die zo plotsklaps volgde op het lawaai was oorverdovend. Erik keek langs de weg terug. Honderd meter voor hem lag iets op de weg. Een bult die zwart afstak tegen het diepdonkere grijs van het wegdek. Even was hij totaal in paniek. De adrenaline schoot door zijn aderen, om ergens diep in zijn ingewanden te blijven sidderen. Hij hapte naar adem en met horten en stoten kwam ze geleidelijk aan weer terug. Zijn oren suisden en zijn handen trilden onbedaarlijk. Hij probeerde het stuur vast te grijpen, als een stuk wrakhout, maar slaagde daar niet in. In plaats daarvan bracht hij ze naar zijn haar en woelde daar koortsachtig door. Minutenlang bleef hij zo zitten, tot op het moment dat hij zijn onveilige situatie gewaar werd. Zijn auto was een onzichtbaar obstakel op de weg. Een tegenligger en Erik was er geweest. Uiterst voorzichtig stuurde hij de auto naar de rechterkant van de weg en reed tot een meter of tien voor het object dat daar als een blok steen op de weg lag.

Eerste reacties Bahrein positief

De eerste reacties van de teams op het nieuwe circuit van Bahrein zijn positief.

De eerste ploegen installeerden woensdag hun materiaal. Daarbij heerst onder de technici en andere medewerkers een enthousiaste stemming. "We zijn erg onder de indruk van onze eerste ontmoeting met het nieuwe circuit. De faciliteiten zijn fantastisch en de inwoners van Bahrein vriendelijk. Het circuit is de nieuwe dimensie in de Formule 1, aldus teammanager Walter Totschnig van Sauber.

Ook Ferrari is blij met het circuit. "Wat ons echt verbaasd heeft is hoe snel alles is ontwikkeld. De baan was nog lang niet klaar toen ik hem voor het laatst zag, nu is hij fantastisch," aldus manager logistiek Miodrag Kotur. "Er is wel gezegd dat Bahrein het beste en mooiste circuit wilde hebben. Nu ik het zie: het is de beste."

Hoofd mechanica Andy Stevenson van Jordan noemde de prestaties van de makers van het circuit zelfs briljant. "De baan is absoluut fantastisch, alles wat ze hier hebben bereikt is vergeleken met andere circuits in de wereld briljant. Mensen zijn erg vriendelijk en professioneel. We hebben alle hulp die we nodig hadden gekregen. De werkomstandigheden zijn erg goed. En de hoofdtribune is prachtig om te zien."

Grotere rol derde coureurs

De rol van de derde coureur zal voor de aankomende Grand Prix in Bahrein groter zijn dan andere races.

Op de vrijdag mogen de zes teams die vorig jaar het laagste eindigden een extra training rijden. Vooral voor deze teams is de testcoureur dus belangrijk, omdat hij door de test extra gegevens kan verschaffen. De voorspelling is dan ook dat deze teams dit keer in de raceuitslag dichter bij de top vier zitten dan andere races.

De testcoureurs zijn: Ricardo Zonta's (Toyota), Bjorn Wirdheim (Jaguar), Anthony Davidson (BAR), Timo Glock (Jordan) en Bas Leinders (Minardi).

"A1 geen concurrent voor F1"

Het dinsdag aangekondigde A1-kampioenschap is geen concurrent voor de Formule 1. Dat hebben de organisatoren ervan woensdag laten weten. Men krijgt zelfs de steun van Bernie Ecclestone.

De nieuwe serie races, bedacht door de kroonprins van Dubai, zal gaan plaatsvinden in de Europese winter, waarin er geen Grand Prix' zijn in de Formule 1. Het nieuwe kampioenschap zou in september 2005 van start moeten gaan. Dubai, Bahrein, China en Australië hebben al voor de organisatie van één of meer races getekend.

Het concept van de A1 is heel anders dan die van de Formule 1. De wagens, motoren en logistieke zaken zullen door de organisatie op franchisebasis worden verschaft aan de deelnemers. Er zal worden gereden in dertig identieke wagens van Lola, elk met een 3.5-liter Landfordmotor. Elk team zal bestaan uit één coureur, die met een sponsor uit eigen land en de nationale vlag van dat land zal rijden.

Toyota heeft belangstelling voor Dixon

Scott Dixon maakt een mooie start door van zijn F1-carrière. De Nieuw-Zeelander heeft de afgelopen weken in de tests laten zien prima te vertoeven in een F1-bolide, en is nu niet meer alleen bij Williams in trek.

Ook Toyota heeft een oogje op de coureur. Het team werkt in de IRL al met de IRL-kampioen samen. "We hebben Scott vier jaar geleden voor het eerst opgemerkt en wisten meteen dat dit een jonge rijder was met enorm veel talent en potentieel," aldus Les Unger van Toyota. "Het was dan ook geen verrassing dat Scott het zo goed deed tijdens zijn eerste F1-test. Hij zou een geweldige aanwinst kunnen zijn voor ons team."

Scott zou bij Toyota de vervanger kunnen worden voor Olivier Panis, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Gisteren werd bekend dat Toyota dichtbij een contract met Ralf Schumacher zou staan.

Contract GP Interlagos verlengd

De Grand Prix van Brazilië zal ook de komende jaren op Interlagos worden verreden. Het contract voor de race is met vijf jaar verlengd.

Saõ Paulo profiteert veel van de Grand Prix die er elk jaar wordt gehouden. De race en alles eromheen levert meer toerisme, arbeidsplaatsen en sportaanbod op. En volgens de sportminister van de stad is er nog een reden om de verlenging te willen. "Met deze verlenging tot 2009 kunnen we misschien Rubens Barrichello in een Ferrari de race zien winnen," zo liet hij weten.

Uitslagen oefenduels (31/03/04)

Gisteravond werd er door verscheidene landen geoefend in de aanloop naar Euro 2004. Hieronder vind je de uitslagen.

Nederland - Frankrijk (0-0)
Duitsland - België (3-0)
Ierland - Tsjechië (2-1)
Slovenië - Letland (0-1)

Spanje - Denemarken (2-0)
Portugal - Italië (1-2)
Bulgarije - Rusland (2-2)
Griekenland - Zwitserland (1-0)

Kroatië - Turkije (2-2)
Zweden - Engeland (1-0)
Ibrahimovic

Enkele overige duels van niet EK-deelnemers:

Estland - Noord-Ierland (0-1)
Servië-Montenegro - Noorwegen (0-1)
Luxemburg - Bosnië-Herzegovina (1-2)
Malta - Finland (1-2)
Litmanen 1x

Albanië - IJsland (2-1)
Slowakije - Oostenrijk (1-1)
Polen - Verenigde Staten (0-1)
Schotland - Roemenië (1-2)
Chivu 1x

Free Record Shop ontslaat personeel wegens diefstal

soccorritore had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn acht mensen ontslagen bij entertainmentboer Free Record Shop. De reden van deze ontslagen zijn diefstal en verduistering. Het gaat waarschijnlijk om honderdduizenden euro’s.

De acht medewerkers, die allemaal werkzaam waren bij het distributiecentrum in Capelle aan den IJssel, zouden cd’s, dvd’s en computergames hebben ontvreemd. Dit werd door directeur Breukhoven bevestigd.

Er zijn door Free Record Shop nog acht andere werknemers op non-actief gesteld. Zij waren vermoedelijk betrokken bij de diefstallen. Deze werknemers zullen zo goed als zeker worden ontslagen, volgens Breukhoven. Er is inmiddels ook aangifte gedaan bij de politie.

Villa BvD tijdens EK ook op de radio

De uitzendingen van 'Villa BvD' met Frits Barend en Henk van Dorp zijn tijdens het komende EK waarschijnlijk ook te volgen op de radio. RTL FM, net als RTL 4 onderdeel van de Holland Media Groep (HMG), zal de uitzendingen live in de ether brengen.

De HMG wil zelf nog niet bevestigen dat de uitzendingen ook op de radio komen, maar in de tariefsfolder van RTL FM voor adverteerders staat al wel dat Villa BvD op de radio zal komen. Een woordvoerster van HMG zegt dat er nog niks definitief is. "Wij zijn aan het bekijken of wij een combinatie kunnen maken met het EK, Barend & Van Dorp en radio. Er zijn echter nog geen concrete plannen."

Rijk stelt harde eisen aan de NS

Speedski had ons via de nieuws-submit te melden:

Staatssecretaris Schultz (Verkeer) wil harde eisen gaan stellen aan de Nederlandse Spoorwegen (NS) om nog eens tien jaar gebruik te mogen maken van het Nederlandse spoor. Zo moet in 2007 87 procent van de treinen op tijd rijden en mogen de treinkaartjes tot 2008 ieder jaar maar 2 procent stijgen, gelijk aan de inflatie.

Nu is het nog zo dat 83 procent van de treinen op tijd moet rijden. In de nieuwe consessie staat ook dat NS klanten in de spits een kans van 80 procent moet bieden op een zitplaats.

Als NS niet aan de eisen voldoet, zal een boete worden opgelegd. In het uiterste geval wordt zelfs het management ontslagen.

De concessie, die nog voorlopig is, wordt deze week voorgelegd aan consumentenorganisaties, die zes weken de tijd krijgen om te reageren. Reizigersorganisatie Rover heeft al laten weten 87 procent stiptheid te weinig te vinden. "Bij het vorige contract met de NS, in 1995, gold nog een eis van 95 procent. Dus de eis aan de vervoerder is niet strenger maar juist soepeler", stelt R. Spithorst van Rover.

Geen naheffing pc-privéproject

Mensen die vóór januari 2004 mee hebben gedaan aan een pc-privéproject, zullen geen belastingaanslag krijgen. Dit werd door staatssecretaris Wijn in de tweedekamer medegedeeld. Tot en met 2003 kreeg men een fiscale tegemoetkoming wanneer men een computer aangeschafte met een maximale waarde van 2269 euro. Dit bedrag is per 1 januari verlaagd naar 1415 euro.

De kamerleden waren bang dat mensen een naheffing zouden krijgen als men afgelopen jaar of het jaar daarvoor een PC hebben aangeschaft, en de terugbetaling over meerdere jaren hebben gepland.

CD: Lunascape - Mindstalking

De positieve berichten uit de Belgische rockwereld blijven de laatste tijd maar komen. Nou heeft dit over het algemeen een negatieve werking op mij, maar na het luisteren van Lunascapes nieuwe werk kon ik hier eigenlijk alleen maar mee instemmen. Na de release van het in mijn ogen tegenvallende debuutalbum ‘Reflecting Seyelence’ liet ik de hoop eigenlijk al een beetje varen voor de Belgische band. Lees verder om te kijken hoe hun tweede album ‘Mindstalking’ het er van af bracht in deze extra kritische bespreking.

Lunascape

PvdA trekt broekriem aan bij allochtonen

Uit een vertrouwelijk rapport, dat in handen is van het RTL nieuws, blijkt dat de PvdA wat betreft de politieke koers rondom immigranten en allochtonen een nieuwe weg inslaat. Door een commissie onder leiding van PvdA-kopstuk Schelto Patijn, de oud-burgemeester van Amsterdam, is het rapport opgesteld. "De tijd van vrijblijvendheid is voorbij", laat de commissie weten.

Voorstellen in het rapport behelzen onder andere de spreiding van allochtone leerlingen over scholen. Indien er teveel leerlingen van allochtone afkomst op een school zitten, dan moet er volgens de PvdA een opnamestop afgekondigd worden.

Ook aan de inburgering wil partij een flinke slag maken. Er komen strengere eisen aan de allochtonen die tot nu toe te weinig ingeburgerd zijn. Werkloze allochtonen en allochtonen met schoolgaande kinderen zouden moeten worden verplicht op een maatschappelijke stage te gaan. Allochtonen die niet willen integreren, worden in het plan van de PvdA gekort op hun uitkeringen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.