FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 april 2004

Geen Toyota voor Jordan

Jordan zal volgend jaar geen gebruik maken van Toyota krachtbronnen.

De geruchten dat Jordan zijn huidige motor-leverancier Ford laat vallen, om volgend jaar gebruik te gaan maken van Toyota motoren lijken niet waar te zijn. Volgens het blad Autosport zal deze deal geen doorgang vinden omdat Toyota heeft gezegd dat ze volgend jaar geen motoren aan een ander team zullen leveren.

Ook BMW zal voorlopig geen tweede team van motoren gaan voorzien. De Duitse motorenbouwer, welke nu motoren levert aan Williams, zegt geen motoren aan een tweede team te gaan leveren tot dat de motoren het 2 races moeten gaan uithouden. Op dit moment schrijven de regels nog voor dat motoren het 1 race-weekend moeten uithouden.

"Nieuw onderzoek in zaak-Tanja Groen"

Sinds vanochtend is de politie in het Belgisch-Limburgse Opglabbeek mogelijk op zoek naar het stoffelijk overschot van Tanja Groen, de Maastrichtse studente die in augustus 1993 verdween.

Een politiewoordvoerder ontkent noch bevestigt dat de graafwerkzaamheden in Opglabbeek, die in opdracht van justitie in Maastricht zijn gestart, in het kader van de vermissing van Tanja Groen plaatsvinden. In een brief is buurtbewoners medegedeeld dat de werkzaamheden plaatsvinden in verband met een zaak van tien jaar geleden. De vader van Tanja Groen verklaart van niets te weten. Ook bij eerdere onderzoeken in de zaak van zijn verdwenen dochter werd hij niet door justitie over mogelijk nieuwe aanknopingspunten geïnformeerd.

Na een uitzending van TROS Vermist, in februari van dit jaar, kwamen 21 reacties over deze zaak binnen. Het is onduidelijk of de werkzaamheden in Opglabbeek hiermee te maken hebben.

Hitsige neushoorn bespringt auto

DePresident en Rival24 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een twaalf jaar oude en twee ton wegende neushoorn heeft gisteren geprobeerd seks te hebben met een auto in het West Midland Safari Park in Engeland. De auto kwam er uiteindelijk vanaf met wat deuken en afgebroken spiegeltjes.

Een groepje bezoekers probeerde een foto van het dier te maken, dat aan het paren was met neushoorn Trixie. Toen de neushoorn de Renault Laguna zag liet hij zijn vrouwtje echter in de steek en besprong hij de Renault langs de zijkant.

"Het was een grote jongen, en duidelijk opgewonden. Eerst kwam hij nogal schuchter naar ons toe, en plots was hij niet van de auto weg te halen.", aldus de bestuurder van de auto.

Het lukte de bezoekers om weg te rijden met hun auto, met de neushoorn in hun kielzog. Volgens een woordvoerder van het park is de neushoorn erg populair bij de vrouwtjes en heeft hij al twee kinderen. "Hij heeft wel een befaamde reputatie, en dat bleek weer duidelijk...", aldus de woordvoerder.

[update] Tour of Georgia (USA)

De Tour of Georgia, een 2.3 koers is 3 dagen aan de gang en er zijn al 3 interessante ritwinnaars geweest. Er volgt een update

Je zou zeggen de Tour of Georgia, wat is dat voor koers. Het is een 2.3 koers in Amerika. Maar het maakt het interessant want renners als Armstrong, Cipollini, Voigt en Julich doen mee.

Deze rittenkoers duurt 6 dagen en telt 7 ritten. Vandaag op donderdag is er een dubbele rit.

De 1e rit werd gewonnen door Gordon Fraser (Health-Net), de 2e rit door Mario Cipollini (Domina Vacanze) en het 1e deel van rit 3 door de boss himself, Lance Armstrong. Na rit 3a leidt Ivan Dominquez (Colavita Bolla)het klassement. Later vandaag (in amerika, de middag) volgt nog een tijdrit.

uitslag rit 1

1 Gordon Fraser (Can) Health Net 3.18.59
2 Ivan Dominguez (Cub) Colavita Bolla Wines
3 Jens Voigt (Ger) Team CSC
4 Gregory Henderson (NZl) Health Net
5 Yuri Metlushenko (Ukr) Landbouwkrediet – Colnago

Uitslag rit 2

1 Mario Cipollini (Ita) Domina Vacanze 4.40.44
2 Ivan Dominguez (Cub) Colavita Bolla
3 Gordon Fraser (Can) Health Net
4 Enrico Degano (Ita) Barloworld
5 Yuri Metlushenko (Ukr) Landbouwkrediet – Colnago

Uitslag rit 3a

1 Lance Armstrong (USA) US Postal Service 2.41.42
2 Ivan Dominguez (Cub) Colavita Bolla
3 Benjamin Brooks (Aus) Jelly Belly
4 George Hincapie (USA) US Postal Service
5 Massimiliano Mori (Ita) Domina Vacanze

Klassement na rit 3a

1 Ivan Dominguez (Cub) Colavita Bolla 10.41.09
2 Gordon Fraser (Can) Health Net 0.01
3 Mario Cipollini (Ita) Domina Vacanze 0.06
4 Lance Armstrong (USA) US Postal Service 0.10
5 Jens Voigt (Ger) Team CSC 0.12

Gyroscoop aan boord ISS uitgevallen

Icoon KuipersHet ruimtestation ISS, waarin de Nederlandse astronaut André Kuipers zich op dit moment André Kuipers aangekomen in ISS, kampt met een technisch mankement. Van de drie gyroscopen die het ruimtestation telt, is er eentje uitgevallen. De oorzaak is vermoedelijk een stroomstoring.

Een gyroscoop zorgt ervoor dat het ruimtestation stabiel blijft. Volgens de NASA levert het mankement geen gevaar op, omdat er nog twee gyroscopen werken. Zelfs als er nog eentje uitvalt, kan het station met raketten worden bijgestuurd.

André Kuipers keert 30 april weer terug op aarde.

Spam SUPER GOEDKOOP OP VAKANTIE

Ondergetekende heeft ooit de fout begaan om zijn e-mailadres op een groot aantal verschillende sites in te vullen. Daarnaast heeft die lul ook nog eens zijn e-mailadres op zijn eigen website neergezet, als gebaar naar zijn drie hondstrouwe bezoekers.

Goed, foutje, kan gebeuren. Van fouten leert men, luidt een gevleugelde uitdrukking en het is een cliché, maar een waarheid als een koe. Ik heb ondertussen een nieuw e-mailadres genomen en het oude hou ik erbij als prullenbak, om af en toe in de stille uurtjes eens even lekker te kunnen lachen.

Dit bovenstaande is een lange introductie tot hetgeen wat ik eigenlijk wil vertellen. Hoewel ik het e-mailadres niet meer gebruik, kan ik me toch kwaad maken als er weer zo'n kansloos e-mailtje in wordt geflikkerd. Vooral als de betrokken personen op eenvoudige manier te achterhalen zijn.

Het gaat om dekortingclub.nl. Neem niet de moeite om erop te klikken, want je krijgt een lege pagina. Interessanter is de pagina die erachter steekt. Helaas is díe pagina ook offline gehaald, maar een mirror kunt u hier vinden. De mirror van het desbetreffende mailtje kunt u hier in een txt-bestand vinden (uiteraard is mijn eigen e-mailadres verwijderd, we willen tenslotte geen spam).

De kortingclub is in handen van het Arnhemse bedrijf Direct Teleservice. De persoon die het heeft geregistreerd heeft gaat door het leven als Drs. Frank Krepel, woonachtig in het centrum van het landelijke dorpje Renkum.

Frank heeft gespamd in opdracht van een meneer die een aantal huisjes van Landal Greenparks in eigendom heeft. Deze meneer, die helaas onbekend wilt blijven, heeft Direct Teleservice benaderd om ons internetters te belagen met dit soort tyfusmailtjes. Het laatste nieuwtje in deze kwestie is dat een zekere B. Minnen ook betrokken is bij Direct Teleservice, een bedrijf dat overigens al twee keer (één en twee) betrokken is bij zogenaamde spamruns. Nu wil ik aan jullie trouwe weblogbezoekers vragen of die naam, B. Minnen, bekend is bij jullie. Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om jullie bevindingen hieronder te plaatsen? Ik ben jullie dan zeer erkentelijk.

Oké. Mijn excuses voor de ellenlange lap tekst, maar ik kan het niet korter weergeven. De oorspronkelijke research staat op Laatmenou.nl. Voor de url's moet je hieronder zijn.

Super goedkoop met vakantie *UPDATE*
Frank Kreper en Direct Teleservice
Frank Kreper ontkent!
laatmenou.nl

Pro Tour gepresenteerd

In Luik is vandaag de ProTour gepresenteerd, het systeem dat de wereldbeker vanaf 2005 gaat vervangen.

De Pro Tour zal uit 30 koersen gaan bestaan waarvoor een nieuwe puntentelling ontwikkeld is. Een commissie zal bepalen welke 18 ploegen mee mogen doen aan de Pro Tour. Rabobank lijkt in ieder geval zeker van zijn plaats.

In Nederland komt de Amstel Gold Race in de Pro Tour, net als een nieuwe ploegentijdrit. De Ronde van Nederland is niet opgenomen.

Aan het eind van de Pro Tour moet een beste renner en een beste ploeg naar voren komen uit de puntentelling. De puntentelling zal gunstig worden voor veelzijdige coureurs. Hein Verbruggen hoopt met de Pro Tour "sterren te creëren". Hij hoopt ook op deze manier de specialisatie in de sport een halt toe te roepen. Deze is volgens Verbruggen in strijd met de traditie van de sport.

De wereldbeker en de UCI ranking worden geschrapt. De Tour de France wordt de belangrijkste koers met 100 punten voor de winnaar. Voor klassiekers zijn 50 punten te verdienen.

De 18 ploegen zijn verplicht in elke koers van de Pro Tour aan de start te verschijnen.

Kalender Pro Tour 2005
6 - 13 maart Parijs-Nice
9 - 15 maart Tirreno-Adriatico
19 maart Milaan-San Remo
3 april Ronde van Vlaanderen
5 - 9 april Ronde van het Baskenland
6 april Gent-Wevelgem
10 april Parijs-Roubaix
17 april Amstel Gold Race
20 april Waalse Pijl
24 april Luik-Bastenaken-Luik
26 april Ronde van Romandië
7 - 29 mei Giro d'Italia
16 - 22 mei Ronde van Catalonië
5 - 12 juni Dauphiné Libéré
11- 19 juni Ronde van Zwitserland
19 juni Ploegentijdrit
24 juni NK tijdrijden
26 juni NK wegwedstrijd
2 - 24 juli Tour de France
31 juli HEW Cyclassics
3 - 10 augustus Ronde van de Benelux
13 augustus Clasica San Sebastian
15 -23 augustus Ronde van Duitsland
27 augustus Vuelta a España
12 - 18 september Ronde van Polen
22 september WK tijdrijden
25 september WK wegwedstrijd
2 oktober Kampioenschap van Zürich
9 oktober Parijs-Tours
15 oktober Ronde van Lombardije


Mercado wint in Trentino

Juan Miguel Mercado heeft de derde etappe in de Ronde van Trentino gewonnen. Damiano Cunego blijft leider in het algemeen klassement.

Mercado sprong op de laatste col weg van Giuseppe Muraglia (Formaggi Pinzolo Fiavè) en Bartosz Huzarski (Action ATI) voor zijn eerste overwinning dit seizoen. Het is de eerste keer dat Mercado de Ronde van Trentino rijdt en het is 'een prachtige race' volgens de renner. Mercado heeft de overwinning opgedragen aan zijn 3 maanden oude dochtertje.

Top 10 derde rit
1 Juan Miguel Mercado Martin (Spa) Quick.Step-Davitamon 3.54.13
2 Giuseppe Muraglia (Ita) Formaggi Pinzolo Fiave' 0.25
3 Bartosz Huzarski (Pol) Action ATI 0.34
4 Aliaksandr Kychinski (Blr) Amore e Vita 0.46
5 Luca Solari (Ita) Team Barloworld-Androli Giocattoli
6 Juan Manuel Garate Cepa (Spa) Lampre 0.49
7 Ondrej Sosenka (Cze) Acqua & Sapone 0.59
8 Graziano Gasparre (Ita) De Nardi 1.22
9 Luis Felipe Laverde Jimenez (Col) Formaggi Pinzolo Fiave' 1.24
10 Mikhaylo Khalilov (Ukr) Team ICET 1.27

Top tien Algemeen klassement
1 Damiano Cunego (Ita) Saeco 13.35.05
2 Jure Golcer (Slo) Formaggi Pinzolo Fiave' 0.49
3 Gilberto Simoni (Ita) Saeco 0.53
4 Giuliano Figueras (Ita) Ceramiche Panaria-Margres 0.55
5 Pavel Tonkov (Rus) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 1.06
6 Gerhard Trampusch (Aut) Acqua & Sapone 1.25
7 Luca Mazzanti (Ita) Ceramiche Panaria-Margres 2.55
8 Juan Miguel Mercado Martin (Spa) Quick.Step-Davitamon 3.02
9 Giuseppe Di Grande (Ita) Formaggi Pinzolo Fiave' 3.08
10 Kyrylo Pospyeyev (Ukr) Acqua & Sapone 3.10

Game: Teenage Mutant Ninja Turtles

Publisher:Konami
Developer:Konami
Website:Teenage Mutant Ninja Turtles
Platform:XBox

De Teenage Mutant Ninja Turtles: wie is er niet groot mee geworden? De avonturen van Raphael, Leonardo, Michaelangelo en Donatello hebben menig FOK!ker waarschijnlijk urenlang achter de tv gekluisterd gehouden. Was het niet met de tekenfilm, dan wel met één van de sidecrollende computerspellen op de NES. Nu is het tijd voor het echte werk met Teenage Mutant Ninja Turtles voor de Xbox.

Huldiging Ajax mag op Leidseplein

Als Ajax landskampioen wordt, mag de huldiging toch gewoon op het Leidseplein plaatsvinden. Dit heeft burgemeester Cohen gezegd na overleg met Ajax-directeur Arie van Eijden en politiecommissaris Joop van Riessen.

Na de rellen na het duel Jong Ajax-Jong Feyenoord vorige week, was dat onzeker. Volgens Cohen werkt Ajax echter goed mee bij het opsporen van de raddraaiers. Ook zijn er tips binnengekomen van het publiek dat bij het duel aanwezig was. De politie heeft inmiddels 48 mensen gehoord en vier arrestaties verricht.

De politie heeft inmiddels een duidelijk beeld van wat er zich precies heeft afgespeeld. Zo'n 70 man kwamen na het laatste fluitsignaal het veld op, 20 tot 30 man waren agressief en vijf à zeven man hebben daadwerkelijk geschopt en geslagen.

Ajax wil iedereen die het veld opkwam een stadionverbod opleggen, ook degenen die niet worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit. De politie heeft gegevens van de laatste groep, maar mag die volgens de richtlijnen van Justitie niet overhandigen aan Ajax. Door burgemeester Cohen en het College van procureurs-generaal zal nu gezocht worden naar wegen om het overhandigen toch mogelijk te maken.

Cohen zegt niet bang te zijn dat de huldiging op het Leidseplein uit de hand zal lopen. De harde kern zal er alles aan doen om rellen te voorkomen. "Mocht het toch tot rellen komen, dan is het meteen de laatste keer geweest."

Jordan tekent deal met RAND

Jordan heeft een overeenkomst gesloten met RAND Worldwide, een van de grootste leveranciers van technologie en diensten aan de ingenieurswereld.

RAND is één van de grootste leveranciers van technologie en diensten. Ze gaan Jordan voorzien in Computer Aided Design and Manufacturing (CAD/CAM), en in Product Lifecycle Management (PLM)-software inclusief data management tools en diensten die zullen worden gebruikt om de auto's van Jordan te ontwerpen en te produceren. Het gaat om een samenwerking van 5 jaar waarin RAND zal helpen om de apparatuur en software te leveren en installeren. Ook zal RAND het ontwerpteam van Jordan trainen om optimaal gebruik te kunnen maken van deze vooruitstrevende PLM-technologie. Vanaf de GP in San Marino zal ook het logo van RAND op de wagen van Jordan te zien zijn.

John McQuilliam, Jordans Hoofd Ontwerper: "Ik kijk ernaar uit om te werken met RAND. Het ontwerpproces is het belangrijkste voor de successen van het team en nu kan ik mijn team de allerbeste middelen geven om dit te doen. RAND zal ons niet alleen ontwerpsoftware leveren, maar ook technische mensen. Dit zorgt ervoor dat we gemakkelijk kunnen overschakelen van onze huidige software naar de nieuwe en ons zo snel mogelijk de ongelooflijke mogelijkheden van hun producten te leren kennen."

Nicolo Petrucci, Hoofd Aërodynamica: "Het is met een groot genoegen dat we de overeenkomst met RAND Worldwide verwelkomen om Jordan te voorzien met hoogontwikkelde producten zoals de lifecycle managment technology suite, die gebaseerd is rond CATIA V5 en SMARTEAM van Dassault Systèmes. Ontwerp is altijd de basis geweest van het team en met deze producten zullen echt een verschil maken om onze doelen te kunnen bereiken! De samenwerking met RAND zal ons voor de volgend jaren de mogelijkheid bieden om met meer vrijheid oplossingen te verkennen die anders abstracte concepten gebleven waren. RAND zal ons de software, hardware en opleiding geven om het Jordan-team te helpen."

Brian Semkiw, CEO van RAND Worldwide: "We zijn ongelooflijk opgewonden om een belangrijk onderdeel te worden van een gerespecteerd F1-team en de mogelijkheid te hebben om Jordan te helpen om de best mogelijke auto te bouwen."

Schutter op Marokkanen bekent

De 19-jarige verdachte van de schietpartij op vijf Marokkanen in Muiderberg heeft bekend. De jongeman zit sinds een paar dagen vast in Israël, waar hij na de schietpartij naar toe vluchtte.

Reden voor de schietpartij zou een ruzie met een groep Marokkanen uit Naarden zijn geweest. De verdachte schoot op De Brink in Muiderberg drie van hen neer. Nederland heeft een uitleveringsverzoek ingediend op basis van poging tot moord danwel poging tot doodslag.

De vermoedelijke dader blijkt al enige tijd door de antifascistische onderzoeksgroep Kafka in de gaten te worden gehouden. Het blijkt om Rick van V. uit Muiderberg te gaan, die op foto's te zien is waarop hij de Hitler-groet brengt. Hij behoort volgens Kafka tot een groep gabbers uit het Gooi.


Rick van V.


-
Ongecensureerde foto's alsmede andere info zijn on-line gezet door Kafka.

Ernest Faber stopt met voetballen

Ernest Faber heeft met directe ingang een punt achter zijn carrière als profvoetballer gezet. De 32-jarige speler van PSV wordt al jaren achtervolgd door blessures. Op dit moment is de verdediger bezig met een afkeuringsprocedure.

Op de website van de Eindhovense club zegt Faber: 'Het liefst wil ik bij PSV blijven. We hebben wel eens gefilosofeerd over de toekomst, maar dat heb ik afgehouden omdat ik eerst wilde weten hoe het met mijzelf zou gaan. Nu ik afgekeurd wordt voor het betaald voetbal kunnen verder gaan praten. Ik heb nog geen concrete aanbiedingen op zak.'

Faber speelde 175 competitieduels voor PSV, waarin hij zes keer scoorde. Hij werd uitgehuurd aan NEC en FC Groningen, maar verder speelde hij heel zijn voetballeven bij PSV. De centrale verdediger speelde één interland.

CD: Knoc-Turn'al - The Way I Am

knock3 N.W.A. kun je zien als de grondleggers van de West-Coast Gangsta Rap. Met nummers als “Fuck Tha Police” en “Straight Outta Compton” schokten ze iedere conservatieve Amerikaan met extreem harde teksten over geweld, drugs en seks. Dr. Dre lanceerde de carrières van Snoop Doggy Dogg en 2PAC en het subgenre leek volwassen te worden. Na de dood van 2PAC ging het bergaf met het genre en er leek lange tijd niemand te zijn die de leegte kon opvullen, maar nu is er Knoc-Turn’al. Of hij het genre nieuw leven in kan blazen kun je nu lezen.

Cohen: huldiging Ajax mag op Leidseplein

Als Ajax landskampioen wordt, mag de huldiging toch gewoon op het Leidseplein plaatsvinden. Dit heeft burgemeester Cohen gezegd na overleg met Ajax-directeur Arie van Eijden en politiecommissaris Joop van Riessen.

Na de rellen na het duel Jong Ajax-Jong Feyenoord vorige week, was dat onzeker. Volgens Cohen werkt Ajax echter goed mee bij het opsporen van de raddraaiers. Ook zijn er tips binnengekomen van het publiek dat bij het duel aanwezig was. De politie heeft inmiddels 48 mensen gehoord en vier arrestaties verricht.

De politie heeft inmiddels een duidelijk beeld van wat er zich precies heeft afgespeeld. Zo'n 70 man kwamen na het laatste fluitsignaal het veld op, 20 tot 30 man waren agressief en vijf à zeven man hebben daadwerkelijk geschopt en geslagen.

Ajax wil iedereen die het veld opkwam een stadionverbod opleggen, ook degenen die niet worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit. De politie heeft gegevens van de laatste groep, maar mag die volgens de richtlijnen van Justitie niet overhandigen aan Ajax. Door burgemeester Cohen en het College van procureurs-generaal zal nu gezocht worden naar wegen om het overhandigen toch mogelijk te maken.

Cohen zegt niet bang te zijn dat de huldiging op het Leidseplein uit de hand zal lopen. De harde kern zal er alles aan doen om rellen te voorkomen. "Mocht het toch tot rellen komen, dan is het meteen de laatste keer geweest".

Rommedahl niet naar HSV

HSV heeft laten weten niet langer geïnteresseerd te zijn in Dennis Rommedahl. Vorige week deed de Duitse club nog een bod van 1,5 miljoen, maar de club heeft aan PSV laten weten niet meer voor de rechtsbuiten over te hebben.

PSV noemde de aanbieding van HSV belachelijk. Financieel heeft HSV ook niet veel meer in te brengen en een transfer van Rommedahl is dan ook van de baan. Volgend jaar is de speler echter transfervrij, hoewel er ook voldoende belangstelling van Engelse clubs is voor de Deen.

Scheidsrechter 'herziet' uitslag

De scheidsrechter in het duel tussen Plateau United en Dolphin FC in de Nigeriaanse eredivisie heeft een afgekeurde goal na afloop van de wedstrijd alsnog 'goedgekeurd'.

De wedstrijd in de Nigeriaanse competitie werd in een grimmige sfeer gespeeld. Na het afgekeurde doelpunt bestormden fans van Plateau United het veld. Hierbij werd de coach van de Dolphins flink toegetakeld. De politie had tien minuten nodig om het veld te ontruimen. De stand op dat moment, 0-0, leek ook de einduitslag te worden.

Na afloop van de wedstrijd gaf de scheidsrechter echter een andere score door aan de Nigeriaanse bond: 0-1. Het eerder afgekeurde doelpunt van de Dolphins werd dus alsnog goedgekeurd. De scheidsrechter gaf achteraf toe dat hij dit uit veiligheidsoverwegingen had gedaan, hij verwachtte dat het anders "volledig uit de hand zou lopen vanwege de gewelddadige omstandigheden in het stadion."

Ook Jan Ullrich niet in Luik

Jan Ullrich heeft besloten niet te starten in Luik - Bastenaken - Luik komende zondag. Reden was zijn zwakke optreden in de Waalse Pijl woensdag.

De Duitse kopman van het T-Mobile Team, kampt nog altijd met zijn welbekende overgewicht. Ullrich reed nog geen enkele wereldbekerwedstrijd.

Ullrich stapte in de Waalse Pijl al na 100 kilometer af. "Elke kilometer viel me zwaar. Mijn huidige vorm is nog niet goed genoeg om wedstrijden van dit kaliber al aan te kunnen", zei Der Jan.

Ullrich zal zich nu richten op de Ronde van Duitsland en de Ronde van Zwitserland, om zo fit te worden voor de Ronde van Frankrijk.

Gehandicapte vrouw mishandeld na botsing

Een FOK!ker en The_Leveller hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mishandelde vrouw in MaastrichtIn Maastricht is vanmiddag een gehandicapte straatmuzikante mishandeld omdat ze met haar driewielige fiets tegen een auto was gereden.

De bestuurder van de auto sloeg de vrouw hierop meteen van haar fiets. Daarna pakte hij een knuppel en rende de vrouw achterna een ANWB-winkel binnen, schreeuwend dat het een vuile rotjunk betrof. Een man die in wilde grijpen werd neergemept door de bestuurder. Drie vrienden van de bestuurder keken toe maar grepen niet in.

De politie heeft alle vier de mannen opgepakt. Volgens getuigen gaat het om Marokkanen van tussen de 15 en 30 jaar. De gehandicapte vrouw is een bekende verschijning in Maastricht, ze heet Angeline. Ze zou deze week al vaker aangevallen en gepest zijn. Zo werd eerder deze week nog haar aangepaste fiets gestolen en vernield.

-
Op de site van L1 staat een audioframent en videofragment met getuigenverslagen.

Toothing

Ik had er nog nooit van gehoord, maar hier is er al een heel forum omheen opgezet. Ook op het FOKforum zie ik al berichten.
Het idee is simpel, de FAQ is nog duidelijker. Je maakt met blue tooth verbinding met iemand, vraagt 'Toothing?' en als de andere partij geïnteresseerd is lig je 10 minuten later misschien wel samen op haar bureau. Interessant... Ik ga de ontvangst van mn mobieltje maar eens uitpluizen .

Bejaarde in roze minirok wandelt langs A12

De politie Utrecht trof gistermiddag een 77-jarige man aan die langs de A12 in de buurt van Doorn richting Arnhem aan het wandelen was. De bejaarde was gekleed in een roze spijkerpakje, een kort rokje en een jasje met daaronder zuurstokroze panty's.

Toen agenten de man aanspraken begreep hij niet waar de agenten zich druk om maakten, omdat hij naar eigen zeggen al zestig jaar wandelingen langs de A12 maakt. De politie heeft de man, die niet verward over kwam, een lift gegeven naar de afslag Doorn. Daar heeft hij zijn wandeling weer voortgezet.

Kunstenares maakt pistooltje van eigen huid

dmace en Rossdale hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse kunstenares Joanneke Meester heeft een pistool gemaakt uit haar eigen huid. Dit deed ze om haar "bezorgdheid over het toenemende geweld in de samenleving" tot uiting te brengen. Liefhebbers van vlees en nepwapens kunnen het pistooltje, dat drie bij zes centimeter groot is, volgende maand komen bezichtigen op de kunstbeurs de Kunstvlaai in Amsterdam.

De kunstenares liet zichzelf plaatselijk verdoven door een bevriende chirurg, die vervolgens operatief een reep van twintig centimer aan huidweefsel verwijderde van haar onderbuik. Met dat huidweefsel bedekte ze plastic staafjes. Ze verklaarde geen andere optie te hebben dan haar eigen huid te gebruiken. "Anders zou het aan zeggingskracht verliezen."

Bejaarde opgepakt na bekrassen auto

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 78-jarige inwoonster van Uden is dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van het bekrassen van een auto. De vrouw werd betrapt toen zij, al rijdend op haar scootmobiel, een personenauto bekraste met haar sleutels.

De vrouw reed met haar scootmobieltje door de Neringstraat Oost in Uden alwaar zij met haar sleutels een geparkeerde auto bekraste. Een voorbijganger zag het gebeuren en belde de politie. De bejaarde vrouw is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Tennis: FedCup team wint cruciaal duel

Het Nederlandse damesteam heeft in de Fed Cup de derde poulewedstrijd in winst weten om te zetten. Oranje nam ondertussen een 2-0 voorsprong tegen Zuid-Afrika. Met de zege is degradatie voorkomen.

Nederland acteert op het tweede wereldniveau en speelt momenteel een promotie/degradatietoernooi. Na nederlagen tegen Israël (0-3) en de Oekraïne (1-2) moest Oranje de derde wedstrijd winnen om zich minimaal te handhaven. Met de zege behoudt het de kans op een strijd met de zeven andere nummers een en twee uit de poules voor de playoff om de vier promotieplaatsen.

Tegen Zuid-Afrika bracht Michaele Krajicek Nederland op voorsprong. Ze rekende in drie sets af met Chanelle Scheepers (7-5 2-6 6-1). Daarna was het de beurt aan een ander talent Elise Tamaela. Tegen Nathalie Grandin vocht zij een lange strijd uit. Uiteindelijk trok Tamaela aan het langste eind met 6-2 4-6 11-9.

Jongen gewond na hoofd buiten noodluik

yohan.nl en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een jongen is vanmiddag zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn hoofd uit het noodluik van een touringcar had gehangen. De vijftienjarige zag een viaduct op de Kruislaan in Amsterdam niet, of te laat aankomen waarop hij met zijn hoofd tegen het bouwwerk aanvloog. Zo maakte een woordvoerster van de politie zojuist bekend.

De tiener zat met anderen uit zijn klas in een bus. Hoewel het de jongen uitdrukkelijk was verboden het noodluik te openen, deed hij het toch. De jongen is met ernstig letsel aan het hoofd opgenomen in het ziekenhuis.

BMW niet klaar voor zege

Volgens BMW baas Mario Theissen maakt het Williams team in Imola nog geen kans op de overwinning.

De Duitser zegt dat de kloof met Ferrari nog te groot is om kans te maken op de zege in Imola. BMW-Williams zal stap voor stap dichterbij moeten komen. Het Brits-Duitse team heeft dus nog heel wat werk voor de boeg voor er weer gewonnen kan worden.

"Onze rivalen zijn afgelopen winter nog beter geworden dan we al verwacht hadden. Zelf moeten we nog werken aan onze wagen en motor. Zo proberen we nu meer piekvermogen uit de motor te krijgen, maar dat kan nog wel even duren. Gelukkig is het seizoen nog jong", aldus Mario Theissen.

Ferrari won dit seizoen nog alle races. Ook in Imola zijn ze weer dé favoriet voor de overwinning.

[update] "3000 doden bij treinramp N-Korea"

(c) Foto: Associated Press (AP) / YTNZuid-Koreaanse televisiezenders melden op basis van berichten uit het Chinese Dandong, dat aan de grens met Noord-Korea ligt, dat op een station in Noord-Korea mogelijk 3000 doden en gewonden zijn gevallen bij een zware explosie.

De explosie zou zich hebben voorgedaan toen twee goederentreinen met olie en lpg op elkaar botsten. Op het station was enkele uren eerder de trein gepasseerd waarmee de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il uit China was teruggekeerd.

Update 17:02
Ooggetuigen melden dat het station van Ryonchon compleet is weggevaagd. De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de telefoonlijnen afgesloten. Dit is mogelijk gedaan om te voorkomen dat er nieuws over de ramp naar buiten komt.

Update 18:03
Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap hebben de Noord-Koreaanse autoriteiten na de explosie de noodtoestand in het gebied uitgeroepen. Volgens de eerste berichten was de botsing vermoedelijk het gevolg van een ongeluk en was er geen sprake van een aanslag.

Ryongchon ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van de hoofdstad Pyongyang en ongeveer 20 kilometer van de grens met China. Ryongchon geldt als een belangrijk knooppunt voor het treinverkeer.

Veel gewonden zouden over de grens naar het Chinese Dandung gebracht zijn voor verpleging. Onder hen zouden veel etnisch Chinezen zijn.

Ezel ingehuurd voor beveiliging

De universiteit van Rhode Island is een opvallende werknemer rijker. Peckharm Farm, de boerderij van de universiteit, wordt sinds kort in de gaten gehouden door niemand minder dan Bonnie, een 1.2 meter lange donzige ezel.

De zes jaar oude Bonnie houdt de andere dieren van de boerderij goed in de gaten. De boerderij riep de hulp in van de ezel nadat een aantal honden twee schapen om het leven hadden gebracht. De beheerder van de boerderij liet weten dat er zich nog geen problemen hebben voorgedaan op zijn land sinds hij de hulp in riep van de bruine ezel. “Als er toch nog een hond of wolf komt rondzwerven, schettert en stampt hij met zijn voeten, en als het moet gebruikt hij zijn krachtige benen om de indringer te doden.”

Maar Bonnie, die naast haar drukke baantje ook zwanger is, heeft ook een lieve kant. Ze houdt van wortels, padvinderkoekjes en Dunkin’ Donuts muffins.

Dragtsma per direct weg bij AZ

Jong AZ-trainer Job Dragtsma en zijn werkgever gaan per direct uit elkaar. AZ geeft als reden op dat de trainer meer bezig is met zijn toekomstige werkgever FC Volendam dan Jong AZ.

Jong AZ staat momenteel slecht geklasseerd en vecht tegen degradatie in de Beloftencompetitie. Luc Nijholt, oud voetballer van AZ, moet nu proberen Jong AZ te behoeden voor degradatie.

Max Huiberts gaat bij de Alkmaarders aan de slag als jeugdtrainer. Huiberts, die vorig seizoen door blessureleed noodgedwongen moest stoppen met voetballen, is de komende twee jaar trainer van AZ C2.

Osama Bin Laden: "Europa zal boeten"

Piefman had ons via de nieuws-submit te melden:

Osama Bin Laden is nog niet klaar met Europa. Dat heeft Khwaja, een vriend van Bin Laden, aan de VRT laten weten. "De Europeanen maakten deel uit van de coalitie van terroristen die duizenden onschuldige broeders en zusters gedood hebben in Afghanistan. Daar zullen ze voor boeten. Europa dient Amerika als een slaaf. Daarom is het even schuldig."

Khawaja leerde Osama Bin Laden kennen in de loopgraven van Afghanistan, toen ze samen tegen de Russen streden. "Osama is een van de meeste toegewijde en zachtaardige mensen die ik heb ontmoet. Hij heeft een groot respect voor de mens, wat tenslotte de basis van ons geloof is. Ik zag hem nooit zonder lach op z'n gezicht. Maar een genie is-ie niet. Hij is zelfs maar middelmatig begaafd. Wat er ook van zij, wij zijn er beiden van overtuigd dat Allah de mensen moet besturen en niemand anders. En we zullen de wereld bevrijden van alle corrupte leiders."

Volgens Khawaja hebben de moslimstrijders een groot voordeel in Irak en Afghanistan. "De Amerikaanse soldaten willen liefst zo snel mogelijk weg uit Irak. Maar bij ons zijn de reserves onuitputtelijk. Ik ken duizenden mensen die in Irak hun leven willen offeren voor hun geloof. En er komen er nog elke dag bij. De dood is voor ons een geschenk van God. Het is een geliefde: we smachten ernaar."

FC Utrecht wil Mols niet terug

FC Utrecht zal komende zomer geen pogingen ondernemen Micheal Mols terug te halen. Dat verklaarde trainer Foeke Booy tegenover RTV Utrecht.

Iedere zomer is er sprake van een eventuele terugkeer van Mols naar zijn oude liefde FC Utrecht. Booy geeft echter aan dat dat voor volgend seizoen niet aan de orde is. Mols past volgens de trainer niet in de plannen van FC Utrecht.

Karim Touzani speelt volgend seizoen niet meer voor FC Utrecht. De verdediger ging niet in op een nieuwe aanbieding en kan zodoende transfervrij vertrekken. SC Heerenveen heeft inmiddels belangstelling getoond.

Brosnan ontslagen als James Bond

De nieuwe Bond-film zal een nieuwe hoofdrolspeler krijgen. Acteur Pierce Brosnan zal niet meer de geheim agent vertolken. Dat heeft MGM Studios, producent van de films, laten weten. Binnen de filmmaatschappij zou nogal wat onenigheid zijn geweest over de vorige Bond-film (The world is not enough). Geruchten gingen al een tijdje dat Brosnan te oud zou zijn.

De productie van de 21e Bond-film zal aan het begin van 2005 beginnen. Waarschijnlijk zal deze in november 2005 dan in de bioscoop te zien zijn. "Het wordt voor ons een Bond film zoals alle andere Bond films, 007 in de hoofdrol, spectaculaire effecten, Bondgirls, humor en nieuwe snufjes, kortom, business as usual!", zo zegt Chris McGurk, hoofd van MGM.

Wie nu James Bond zal vertolken is onbekend. Geruchten gaan dat Mel Gibson is gevraagd. Dit zou echter maar gaan om één film.

Vandaag werd ook bekend dat de Bond-films onder het Japanse Sony gaan vallen aangezien MGM wellicht overgenomen zal worden.

"Sony wil MGM-studio's overnemen"

Sony is in de markt om de film- en televisiestudio's van MGM, Metro-Goldwyn-Mayer, in Hollywood kunnen over te nemen. Volgens ingewijden wil de 86-jarige eigenaar Kirk Kerkorian zijn belang in de studio's voor 5 miljard dollar aan het elektronicaconcern verkopen. Hij bezit circa driekwart van de aandelen.

Twee particuliere investeringsmaatschappijen, Providence Equity Partners en Texas Pacific Group, zouden Sony steunen. Die zijn vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden speelfilms op dvd te verkopen. Sony zelf noemt de berichten speculatief. De Japanners hebben met Columbia Pictures en TriStar al eigen filmstudio's.

MGM, bekend van de brullende leeuw bij de introductie van zijn films, beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw met films als Gone with the Wind en de Wizard of Oz en is de maker van de James Bond films.

De afgelopen jaren richtte de directie zich vooral op het vermarkten van de eigen bibliotheek. In nieuwe films werd weinig geïnvesteerd.

ExamenStunt Carolus Borremeus College lekt vroegtijdig uit.

Door een ietwat te loslippige user op het fok@forum lekte er vandaag te vroeg een examenstunt uit. Dit tot grote vreugde van medeleerlingen op deze school
Helaas was niet iedereen blij met het bovenstaande.

Je vraagt je trouwens wel af wat er nu zo leuk en creatief is aan het bekliederen van medeleerlingen met stiften en ..spuiten

De FOK!Weblogcrew wenst iedere leerling van het Carolus Borremeus College morgen een fijne dag toe

McDonald's-clown huilt om topman

Afgelopen maandag overleed Jim Cantalupo (60), bestuursvoorzitter van McDonald's. De Amerikaanse fastfoodketen zal met een internationale dagbladadvertentie afscheid nemen van Cantalupo.

De advertentie toont een close-up van het gezicht van de clown Ronald McDonald met daaronder de tekst "We miss you, Jim". Uit het rechteroog van de clown rolt een traan naar beneden. De advertentie was vandaag al te zien in de Financial Times en later in USA Today en andere Amerikaanse kranten. Binnenkort zal hij ook in kranten over de hele wereld verschijnen.

Remco van der Ven breekt pols

Remco van der Ven heeft gister in Duitsland een polsbreuk opgelopen. De renner van BankGiroLoterij zal enige tijd moeten uittrekken voor herstel.

Van der Ven liep de blessure op in de massasprint van de eerste etappe van de Ronde van Nedersaksen. Hij smakte daarbij tegen het asfalt. De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Danilo Hondo, gevolgd door Simoni Cadamuro en Sebastien Siedler. Van der Ven werd nog wel als 91e geklasseerd.

De vriendin van Remco meldde het volgende op zijn fansite:
Remco is gister gevallen in de eindsprint in Niedersachsen en heeft daarbij zijn spaakbeen gebroken en zijn schouder gekneust. Ook zijn gezicht is beschadigd naast zijn oog en geplakt met een hechtpleister. Remco zal naar alle waarschijnlijkheid 4 weken uit competitie zijn. Volgende week moet hij opnieuw foto's laten maken in het ziekenhuis om te zien of alles recht aan elkaar groeit. Als het goed is komt hij vandaag naar huis.

Aerts kiest voor het buitenland

Maikel Aerts heeft aan zijn huidige club, RBC Roosendaal, en de andere club waarmee hij onderhandelde, Willem II, laten weten niet op hun aanbiedingen in te gaan.

Aerts heeft in Roosendaal een aflopend contract en had aanbiedingen van verschillende clubs. Nadat hij eerder contact had gehad met NAC Breda, waren RBC en Willem II de overgebleven binnenlandse kandidaten voor Aerts. Die clubs heeft hij nu laten weten te hebben gekozen om naar het buitenland te vertrekken. Aerst zou aanbiedingen hebben van verschillende buitenlandse clubs.

Geen BN'ers meer in snoepreclames

BN'ers en kinderidolen zullen binnenkort niet meer in tv-reclames voor snoep te zien zijn. Zo zal Jim stoppen met zijn Mars-reclames en zet Peter Jan Rens een punt achter zijn reclames voor Haribo. De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie (VAI) heeft dit gisteren bekendgemaakt door een nieuwe gedragscode aan te bieden aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid.


Geen snoepschnabbels meer voor meneer Kaktus

Het ministerie van Volksgezondheid en de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie overleggen al langer over manieren om de vetzucht in Nederland terug te dringen. Steeds meer Nederlanders zijn te dik. Ook kinderen kampen steeds vaker met overgewicht. De voedingsmiddelenindustrie gaat ook voorlichting geven over evenwichtige voeding.

Naast de eerder genoemde maatregel is het de bedoeling reclame voor snoep en ander ongezond eten tijdens kinderprogramma's helemaal te verbieden. Ook mogen snoepfabrikanten geen acties meer op scholen houden om de verkoop van hun producten onder de jeugd te verhogen.

De voedingsmiddelenfabrikanten willen verder meer light-producten gaan aanbieden op scholen. Volgens een woordvoerder is het niet de bedoeling om op scholen helemaal geen snoep of snacks meer te verkopen, omdat kinderen dan gewoon naar de snackbar om de hoek zullen gaan.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie hoopt dat de actie om gezond eten aan te moedigen, en snoepen en snacken af te remmen, zal worden overgenomen door supermarkten, tankstations en andere bedrijven.

Frits Bom wordt nieuwe gezicht Frisia-spotjes

Ex-Vakantieman Frits Bom gaat naar alle waarschijnlijkheid het nieuwe gezicht worden van Frisia Financieringen. Woordvoerder Klaas Wilting van DSB, waaronder Frisia valt, heeft de onderhandelingen tussen Bom en DSB bevestigd aan De Telegraaf.

Frits Bom

Volgende week zal er een definitief besluit worden genomen over de samenwerking. Bom zelf wilde niet reageren. De tv-spotjes van Frisia, met onder meer Edvard Niessing, werden vorig jaar Frisia wint Loden Leeuw 2003.

Voetbalteam bedreigd met klassieke muziek

De spelers van het Roemeense voetbalteam Universitatae Craiova worden bedreigd. Niet door voetbalsupporters, maar door iemand van hun eigen club.

Grootaandeelhouder Dinel Staicu dreigt de spelers naar een klassiek concert te sturen als ze vrijdag de wedstrijd tegen Petrolul Ploiesti niet winnen. Met nog acht wedstrijden te gaan staat de club in de eerste divisie vierde, vier punten achter de nummer drie, Rapid Bucharest. De club moet zeker derde worden om volgend seizoen Europees Voetbal te kunnen spelen.

"Het bijwonen van een klassiek concert is een zware opgave voor een voetballer," aldus Staicu. "Als ze niet houden van de sfeer in de arena, moeten ze twee uur lang de kalmte van een concert meemaken." Bij verlies koopt hij voor straf kaartjes voor een optreden van een plaatselijk philharmonisch orkest.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Voetbalteam bedreigd met klassieke muziek

De spelers van het Roemeense voetbalteam Universitatae Craiova worden bedreigd. Niet door voetbalsupporters, maar door iemand van hun eigen club.

Grootaandeelhouder Dinel Staicu dreigt de spelers naar een klassiek concert te sturen als ze vrijdag de wedstrijd tegen Petrolul Ploiesti niet winnen. Met nog acht wedstrijden te gaan staat de club in de eerste divisie vierde, vier punten achter de nummer drie, Rapid Bucharest. De club moet zeker derde worden om volgend seizoen Europees Voetbal te kunnen spelen.

"Het bijwonen van een klassiek concert is een zware opgave voor een voetballer," aldus Staicu. "Als ze niet houden van de sfeer in de arena, moeten ze twee uur lang de kalmte van een concert meemaken." Bij verlies koopt hij voor straf kaartjes voor een optreden van een plaatselijk philharmonisch orkest.

Spamrun uit naam van weblog lijkt wraak

Weblogger Retecool heeft meer dan 15.000 gebouncde e-mails ontvangen nadat een spammer uit zijn naam een spamrun heeft uitgevoerd. Volgens Retecool zit de Belgische spammer Akin Franks achter de spamrun.

Eerder deze week startte de maker van het weblog een actie tegen Akin Franks. Bezoekers werden opgeroepen om massaal hypotheekoffertes aan te vragen op de nieuwe site van de Belgische spammer. Daartoe zette Retecool een 'handig' scriptje online die iedereen vanaf zijn eigen computer kan runnen. Hierdoor worden er om de haverklap automatisch offertes aangevraagd, en loopt de box van Franks overvol met nepaanvragen.

''Het lijkt me duidelijk dat dit naar aanleiding van de actie tegen Akin Franks is", aldus 'Reet', zoals de bezoekers van zijn weblog hem liefkozend noemen. ''Het is een behoorlijk professionele spamrun en ik heb de laatste tijd weinig andere spammers aangepakt.''

Buiten Retecool heeft ook provider Netholding van het weblog last ondervonden door de actie van de spammer. NetHolding heeft een bericht op zijn site gezet over de spamrun: ''We hebben Tiscali België inmiddels gevraagd of zij kunnen achterhalen wie er achter deze actie zit. Als we dat weten, willen we gerechtelijke stappen nemen'', aldus Raymond Garnier van de provider.

'Reet' is niet van plan om te stoppen met zijn acties tegen spammers, zo liet hij tegenover Webwereld.nl weten: ''Integendeel. Ik laat me niet intimideren. Blijkbaar heeft Akin Franks last van de acties. Anders neemt hij niet de moeite om een spamrun uit naam van Retecool te versturen''.

Wielrennen: Blijlevens stopt per direct

PLAE@ had ons via de nieuws-submit te melden:

Jeroen Blijlevens stopt op 32-jarige leeftijd per direct met wielrennen. De renner van de BankGiroLoterij-ploeg ziet geen kans meer om op zijn oude niveau terug te komen. "Het heeft geen zin in dit stadium te blijven doorrijden. Ik kan terugkijken op een mooie carriere en wens de eer aan mezelf te houden," aldus Blijlevens, die al een tijdje aan het aanmodderen was in het peloton.

De sprinter kende zijn grootste successen van 1994 tot 1999 bij TVM, waarmee hij in alle grote rondes ritten heeft gewonnen en ook een hoop eendagskoersen. Daarna probeerde hij het nog bij Polti, Lotto - Domo en tenslotte bij BankGiroLoterij, maar geplaagd door blessures en een vormcrisis kon hij nooit het niveau van weleer bereiken.


Jeroen Blijlevens


Meer wielrennen vind je op de FOK!WBmanager

"Motor Toyota meest krachtig"

Toyota mag dan nog niet bij de topteams behoren, het team heeft volgens recente metingen wel de meest krachtige motor van het gehele deelnemersveld.

Ingenieurs van concurrerende teams hebben tijdens één van de Grand Prix' akkoestische tests uitgevoerd op de RVX-04. Daaruit bleek dat de motor het meest krachtig was in vergelijking met de andere motoren. De test is naar verluid nauwkeurig tot 250 toeren per minuut.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein, nu bijna drie weken geleden, werd Olivier Panis negende, net buiten de punten. Zijn teamgenoot Cristiano da Matta eindigde als tiende.

Cirkels in Namibische woestijn onverklaarbaar

Wetenschappers staan nog steeds voor een raadsel wat de mysterieuze grascirkels in het westen van Namibië veroorzaakt. Van de drie vermoedelijke oorzaken is het tegendeel bewezen. Dit meldt het vakblad New Scientist.

Wetenschappers van de Universiteit van Protoria hebben de cirkels die varieren van twee tot tien meter in diameter onderzocht. Ze worden enkel aan de westkust van de Namibische woestijn in Zuid Afrika gevonden, en worden daar "fairy circles" genoemd.

De hoofdzakelijke verklaringen waren dat termieten, radioactiviteit of giftige stoffen eventueel afkomstig van de giftige Euphorbia Damarana plant of paddestoelen de oorzaak konden zijn. De theorie van de radioactieve grond werd ontkracht omdat het Zuid Afrikaans Bureau van Standaarden geen radioactiviteit in de grond aantrof.

Het team botanisten geleid door Gretel van Rooyen vond ook geen verschil in monsters van de onderliggende grond binnen de cirkels en buiten de cirkels wat wees op gif. In het laboratorium groeide zelfs de gevoelige grassoort Lolium multiflorum in de grond van wat binnen de cirkel kwam.

De theorie dat termieten de oorzaak van de cirkels zijn werd ook ontkracht. Het team groef naar termietennesten tot twee meter diep, maar er werd geen spoor van gevonden.

Het is vooralsnu een raadsel hoe de cirkels zijn ontstaan. Van Rooyen zegt dat het mogelijk is dat er ongedetecteerde chemische elementen in de cirkels zijn gekomen. Maar zelfs als dit gevonden wordt, is het de vraag hoe deze daar zijn gekomen.

Blijlevens stopt per direct

Jeroen Blijlevens stopt op 32-jarige leeftijd per direct met wielrennen. De renner van de BankGiroLoterij-ploeg ziet geen kans meer om op zijn oude niveau terug te komen.

'Het heeft geen zin in dit stadium te blijven doorrijden. Ik kan terugkijken op een mooie carriere en wens de eer aan mezelf te houden,' aldus Blijlevens, die al een tijdje aan het aanmodderen was in het peloton.

De sprinter kende zijn grootste successen van 1994 tot 1999 bij TVM, waarmee hij in alle grote rondes ritten heeft gewonnen en ook een hoop eendagskoersen. Daarna probeerde hij het nog bij Polti, Lotto - Domo en tenslotte bij BankGiroLoterij, maar geplaagd door blessures en een vormcrisis kon hij nooit het niveau van weleer bereiken.

Bernie weet oplossing voor tabaksprobleem

Bernie Ecclestone heeft dè oplossing voor het 'tabaksprobleem' in de Formule 1.

De F1-baas zou overheden die tabaksreclame willen verbieden gratis ruimte voor antirook-reclame op de circuits aanbieden, in ruil voor het behouden van de logo's van sigarettenfabrikanten op wagens en reclame rondom het circuit. Volgens Ecclestone kan antirook-reclame, als de reclame voor 'Marlboro' of 'Benson & Hedges' dan zoveel invloed heeft, hetzelfde effect hebben.

Een totaal verbod op tabaksreclame zal in juli door de Europese Unie worden aangenomen.

FIOD-ECD zocht naar illegale software

De invallen die de opsporingsdienst FIOD-ECD gisteren deed in verschillende studentenhuizen, vonden plaats in het kader van een wereldwijde actie tegen het illegaal verspreiden van software. De invallen zijn gedaan op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten.

In Nederland zijn géén arrestaties verricht, zo liet de FIOD-ECD vandaag weten. De actie heeft te maken met de bestrijding van internationale criminele organisaties (zogenaamde Warez-groepen) die zich, met het behulp van computers en internet, bezighouden met grootschalige en wereldwijde uitwisseling van illegale kopieën van computerprogramma's.

Eén van de groepen die mogelijk is aangepakt betreft Fairlight; een van de oudste en bekendste groepen binnen de warez-scene. Het Duits hobbymagazine Game Vision meldt dat Fairlight spoedig het nieuwe schietspel 'Hitman: Contracts' zou publiceren. Het actiespel voor zowel de PC, XboX als Playstation verschijnt officieel op 30 april en kost in de winkel 60 euro. ,,Als de berichten kloppen is de illegale verspreiding van computerspellen een zware slag toegebracht'', aldus de redactie van de internetsite.

Update
Rechercheurs van de Amerikaanse federale recherche (FBI) blijken onderzoek te verrichten naar Fairlight. Zij achterhaalden IP-adressen van door Fairlight gebruikte computers. Het bleek onder meer te gaan om een aantal in Nederland aanwezige FTP-servers, die voor opslag en transport werden gebruikt.

Het Openbaar Ministerie vermoedt, op basis van informatie van de Amerikanen, dat een aantal verdachte inwoners van Nederland samen met buitenlandse verdachten een organisatie vormt die computerprogramma's op grote schaal illegaal kopieërt en verspreidt. De organisatie zou al een paar jaar actief zijn.


De politie-inval op de campus van de Universiteit Twente. Verder werden studentenhuizen binnengevallen in onder meer Utrecht, Delft en Groningen.

Reuser mogelijk naar Nederland

Martijn Reuser keert hoogstwaarschijnlijk terug naar Nederland. Willem II en FC Twente hebben allebei interesse getoond in de 28-jarige speler die momenteel speelt voor Ipswich Town.

Deze club uit de Engelse First Division club kan het hoge salaris van Reuser niet meer betalen en daarom kan de dribbelaar de club komende zomer transfervrij verlaten. Reuser had eerder al gezegd graag terug te keren naar Nederland

Reuser is bezig aan zijn vijfde seizoen voor Ipswich. In Nederland kwam hij eerder uit voor Ajax en Vitesse.

ADO Den Haag licht optie Saavedra

ADO Den Haag heeft de optie tot koop op Alberto Saavedra gelicht.

De Spaanse verdediger kwam in de winterstop op huurbasis naar Den Haag. In de huurovereenkomst met Numancia werd ook een optie opgenomen om de 22-jarige speler aan het einde van het seizoen over te nemen.

Saavedra maakte sinds zijn komst een goede indruk bij ADO, dat de koopoptie uitoefende en de verdediger tot 2008 onder contract stelde. Alberto Saavedra zelf liet zich in zeer positieve bewoordingen uit over de hernieuwde overeenkomst:

"Ik heb het erg naar mijn zin bij ADO Den Haag en ben dan ook zeer blij dat ik langer voor de club kan uitkomen. In het Nederlandse competitievoetbal wordt veel aanvallender gedacht dan in Spanje en dat spreekt mij bijzonder aan."

Grote namen bij afscheid Petrovic

Aan het einde van dit seizoen neemt Zeljko Petrovic afscheid van het betaalde voetbal als speler. Zijn huidige werkgever RKC Waalwijk organiseert ter afsluiting van de carrière van Petrovic een afscheidswedstrijd tussen RKC Waalwijk en de Petrovic All Stars.

De wedstrijd zal op 20 mei van dit jaar plaatsvinden. De selectie van de Petrovic All Stars kent grote namen, die inmiddels toegezegd hebben te zullen komen. De spelers zijn allen 'geselecteerd' door de toekomstig assistent-trainer van Feyenoord zelf.

De voorlopige Petrovic All Stars
Txiki Begiristain, Zvonimir Boban, Ronald de Boer, Marco Boogers, Marcel Brands, Harrie Decheiver, Rob van Dijk, Dejan Govedarica, Darije Kalezic, Erwin Koeman, Predrag Mijatovic, Danny Muller, Luc Nilis, Arthur Numan, Brian Roy, Davor Suker, Marciano Vink, Hans Vonk, Carlos van Wanrooy en Aron Winter.

Moskee beticht van kindermishandeling

Er komt in Rotterdam een onderzoek naar vermeende kindermishandelingen in de Marokkaanse Otmaan-moskee in Crooswijk. Al langer gaan er verhalen dat kinderen tijdens Arabische les mishandeld zouden worden.

De Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) leidt het onderzoek. De komende dagen wordt gesproken met de wijkpolitie, basisscholen en schoolmaatschappelijk werk, om duidelijk te krijgen wat er nu precies aan de hand is.

Het moskeebestuur zegt niet te weten of er mishandeld is of wie dat gedaan zou hebben. ''Maar mochten er inderdaad leraren zijn die zich hieraan schuldig hebben gemaakt dan volgt direct ontslag'', zegt het bestuur.

Leefbaar Rotterdam is niet te spreken over het inschakelen van SPIOR bij het onderzoek, omdat de moskee lid is van die koepelorganisatie. De partij vindt SPIOR daarom niet onafhankelijk en pleit voor het inzetten van een andere organisatie die wel onafhankelijk is, zoals de GGD.

Eerste Duitse kampioen is niet meer

Vfb Leipzig houdt definitief op te bestaan. Hiermee verdwijnt de eerste Duitse kampioen van het toneel.

Een schuldenlast van 4,8 miljoen euro is de oorzaak van het verdwijnen van de club, ondanks diverse reddingsplannen. 'Na het opheffen van de surseance zal de club uit het verenigingenregister worden geschrapt. Een redding is niet meer mogelijk', zei curator Friedbert Striewe. 'Dit seizoen kan nog tot het einde worden gespeeld.' De club komt inmiddels al uit in de Oberliga van het Duitse profvoetbal.

Vfb Leipzig werd in 1896 opgericht. In 1903 liet het zich kronen tot eerste Duitse kampioen. In 1906 en in 1913 volgden nog twee landstitels. In 1987 behaalde Leipzig, toen onder de naam Lokomotiv Leipzig, nog de Europa Cup II finale waarin Ajax met 1-0 te sterk was.

Osa en Trenti beiden aangereden

Auto-ongevallen blijken steeds meer voor te komen bij de toprenners. Na Bruylandts waren ook al Osa en Trenti slachtoffers van de vierwielers.

Unaï Osa was volop aan het trainen in Nederland, als voorbereiding op de Waalse klassiekers, toen hij werd aangereden. De klimmer hield er een zware sleutelbeenbreuk aan over en moest direct overgevlogen worden naar Spanje om geopereerd te worden. Die operatie is ondertussen vlekkeloos verlopen maar de Spanjaard zal er toch zeker enkele weken uit zijn.

Guido Trenti ligt al tien dagen in het ziekenhuis, ook al door een auto-aanrijding op training. En het ziet er niet naar uit dat we de locomotief van Petacchi snel terug zullen zien in het peleton. Hij brak zowel zijn elleboog als zijn kaken en bekken. Ook zijn collega bij Fassa Bortolo, De Angeli raakte betrokken in het ongeval en brak een been.

Buschauffeurs krijgen een 'spit kit'

In het Schotse Edinburgh wordt per week één buschauffeur bespuugd, dat blijkt uit onderzoek van de twee grootste busmaatschappijen. Waarschijnlijk ligt dat aantal nog hoger, omdat lang niet alle incidenten worden gemeld.

Om daders op te sporen krijgen de buschauffeurs zogenaamde 'spit kits', een setje bestaande uit steriele wattenstaafjes een paar latex handschoenen en een zakje voor het bewijsmateriaal. Door het spuug met een wattenstaafje in het zakje te doen kan op een later tijdstip het DNA van de dader worden vastgesteld. "Volgens ons is spugen precies hetzelfde als elke andere vorm van mishandeling en dus volkomen onacceptabel", aldus een woordvoerder van één van de busmaatschappijen.


Twee potentiële slachtoffers demonstreren de 'spit kit'

Eerder al kregen het rijdend personeel van de London Underground, ScotRail services en sommige buschauffeurs in Glasgow een 'spit kit' uitgereikt. Daar bleek het een succes te zijn; 25 passagiers zijn aangeklaagd voor het bespugen van chauffeurs, met hun spuug in de 'spit kit' als onomstotelijk bewijs.

Britney Spears laat broer 'arresteren'

NatteKip en chillerz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Britney Spears heeft haar broer Bryan laten arresteren. De popster liet hem door nep undercoveragenten en FBI-agenten in Beverly Hills (Californië) inrekenen. Uiteindelijk bleek het om een grap te gaan: Bryan werd op de dag van zijn 'arrestatie' 27.

Tijdens de arrestatie werd broer Bryan in de boeien geslagen en afgevoerd. Britney wist heel goed te acteren dat ze geschokt en ontzet was. Uiteindelijk werd haar broer naar zijn eigen verjaardagsfeestje gebracht, waar hem de grap duidelijk werd.

De laatste roddels en nieuwtjes uit de Showbiz-wereld vind je in het Soaps, Showbizz & Sterren-forum

Extreem-rechtse jeugd verziekt koopavond

Winkeliers in Veendam zijn zo wanhopig dat ze het bestuur van Ondernemersvereniging Centraal (OVC) hebben voorgesteld de koopavond in de Parkstad maar af te schaffen. ''Door als eerste gemeente in Nederland de koopavond af te schaffen, zou op een speelse manier de aandacht worden gevestigd op de ernstige problemen'', zo menen zij. De winkeliers vinden dat daar nu veel te weinig aan wordt gedaan. De politie zou wel surveilleren, maar niet uit de auto's komen.

De problemen bestaan uit aanhoudende jeugdoverlast. Zo werden vorige week donderdag tijdens de koopavond twee winkeliers in het centrum serieus bedreigd. Ooggetuigen zeggen dat ''de politie niets mocht doen.'' De dreiging zou komen van blanke jongeren met ultrarechtse sympathieën.

Burgemeester Ab Meijerman, verantwoordelijk voor het handhaven van openbare orde en veiligheid, wilde niet reageren. Via zijn voorlichter laat hij weten niet vooruit te willen lopen op een debat over deze kwestie dat in mei gevoerd zal worden.

"Geen boycot van GP Spanje"

De ideeën die mogelijk bestonden ten opzichte van een boycot van de Spaanse Grand Prix door Formule 1 teams, zullen hoogstwaarschijnlijk nooit worden uitgevoerd door de commerciële belangen van de teams.

De teams zouden met een boycot willen protesteren tegen de nieuwe Europese wetgeving met betrekking tot aansprakelijkheid van teambazen en coureurs. Onder de nieuwe Europese wetgeving kunnen mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dodelijke ongelukken die op een circuit plaatsvinden. In januari dreigden de teambazen al met een boycot van de wedstrijden in Italië, België en Engeland.

"Het zou financiële zelfmoord zijn om een race te boycotten," aldus een teambaas. "We zijn het niet eens met de Europese wetgeving, maar het is niet iets waar wij onze bedrijfsactiviteiten voor zouden riskeren." De teams blijven wel individuele druk uitvoeren op de overheden in landen waar een Grand Prix wordt verreden, om uitzonderingen te maken voor de Formule 1.

Rebellin: 'Luik is mijn hoofddoel'

Met overwinningen in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl is Davide Rebellin favoriet voor Luik - Bastenaken - Luik. Dat komt goed uit, want die wedstrijd was zijn hoofddoel om naar het 'Noorden' te komen.

Rebellin vertelde na de Waalse Pijl: "Ik ben vorig weekeinde naar het Noorden afgezakt met Luik-Bastenaken-Luik voor ogen. En zie: we zijn twee wedstrijden verder en ik ben twee prestigieuze zeges rijker. Dat voor een jongen die niet gewend is veel te winnen. Ik had het geluk dat na de Amstel niets moest, maar alles mocht. Ik moet opnieuw uitgebreid mijn team complimenteren. Het werk dat Faresin vandaag verrichtte in de jacht op Erik Dekker, was grandioos. Hij deed dit volslagen uit eigen beweging want na de Amstel wou ik met Luik in het achterhoofd geen herrie met Rabobank."

Over de laatste sprint bergop: "En dan verschoot Di Luca enkele pijlen voor de slotklim. Hij reed heel gemakkelijk, bracht onderaan de Muur de wegschuivende Klöden terug en ik nestelde me vlotjes in zijn wiel. Het was het allereerste duel met Di Luca met de zege als inzet. Eén versnelling in de bocht was voldoende."

Op nog een overwinning zondag rekent hij niet, maar uiteraard hoopt hij het wel: "Ik durf er niet aan te denken. Ik ben noch een Eddy Merckx noch een Moreno Argentin, maar een normale mens. Zondag krijg ik automatisch alle ogen op mij gericht. Luik-Bastenaken-Luik is een totaal andere wedstrijd, veel moeilijker onder controle te houden. Ik ben al content. Houd Bettini, Di Luca en Boogerd daar maar in de gaten. Het zou niet de eerste keer zijn dat Paolo opgeeft in de Waalse Pijl om vier dagen later in Ans te winnen."

Silverstone heeft veel geld nodig

Groot-Brittannië zal volgend jaar juli alleen een Grand Prix hebben als er een nieuwe promotor komt die belooft het circuit flink te renoveren. Dat is de jongste waarschuwing van F1-baas Bernie Ecclestone.

Interpublic, voormalig promotor van de race, heeft het contract deze week afgekocht voor een bedrag van 93 miljoen dollar. Er werd meteen alarm geslagen, want Ecclestone had al eerder laten weten het circuit niet meer van deze tijd te vinden.

"Ik zou het geweldig vinden als de Formule 1 door zou gaan op Silverstone," aldus Ecclestone. " Volgens hem moet het circuit, eigendom van de British Racing Drivers' Club, eens goed kijken naar het nieuwe circuit van Bahrein. "Zo zouden faciliteiten eruit moeten zien."

"Silverstone moet meer gelijkwaardig worden. Ik heb er een flinke som eigen geld ingestopt, en het enige dat ik zag waren nieuwe parkeergarages. Dat is mooi, maar we hebben ook een nieuwe pit en paddockscomplex nodig. Tenzij de BRDC dit doet, zal er geen Grand Prix in Groot Brittannië zijn in 2005," aldus de 73-jarige Brit.

Ajax wil niet praten over Sonck

De afspraak tussen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en Ajax-directeur Arie van Eijden is gisteren op het laatste moment afgezegd. Pas uit de pers begreep Ajax dat Anderlecht wilde praten over Sonck en Van Damme.

Gisteren liet Anderlecht in de Belgische pers weten naar Amsterdam te gaan om over Sonck en Van Damme te praten. Aangezien Ajax nog niets over de inhoud van het gesprek wist en nog niet met clubs over Sonck of Van Damme wil praten, werd het gesprek vanuit Amsterdam afgezegd. "Toen we hoorden dat Anderlecht het over Sonck en Jelle Van Damme wilden hebben, hebben we het gesprek afgezegd.", aldus Van Eijden.

Koeman wil na het kampioenschap met de Belgen kijken naar hun toekomst met Ajax, maar ziet die zeker nog wel: "Je moet ook kijken naar de omstandigheden. Sonck heeft voor de winterstop een tijdlang voldaan als rechtsbuiten, maar na de winterstop wilde ik wat anders op de flank. Bovendien is hij geblesseerd geweest. Van Damme heeft een steeds beter wordende Maxwell voor zich. Het is logisch dat Jelle hem nu niet uit de basis speelt."

13-jarige vast voor aftuigen kleuter

Een FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een woonwagenkamp in Maastricht is dinsdagavond een 13-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht een 5-jarige kleuter zwaar te hebben mishandeld. Het meisje moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De ouders van het slachtoffertje hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in de wijk Malberg. Het meisje werd thuisgebracht door een onbekend gebleven vrouw, die haar gewond aantrof. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Omdat de aanhouding op een woonwagenkampje moest gebeuren, hield de politie de ME achter de hand. Een broer van de verdachte werd ook opgepakt, omdat hij zich met de aanhouding bemoeide.

Show publiceert foto’s stervende Diana

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse tv show heeft zich veel ophef op de hals gehaald na het publiceren van foto’s van een stervende Diana, genomen vlak na haar auto-ongeluk in 1997.

De zwart-wit foto’s, afkomstig uit een Frans onderzoeksrapport, laten Diana zien terwijl zij al liggend op de achterbank van de gecrashte auto, met haar ogen gesloten, wordt behandeld door een dokter. Het was de eerste foto van Diana na haar ongeluk, die de publiciteit haalde.

De lugubere foto’s, in beeld gedurende 10 seconden, behoren tot een vertrouwelijk rapport gemaakt door Franse onderzoekers, en waren op een nog onbekende wijze verkregen door het Amerikaanse CBS programma ’48 Hours Investigates'.


Diana's Mercedes na het fatale ongeluk


De prinses van Wales stierf in 1997 toen haar auto verongelukte in de beruchte Alma tunnel in Parijs. In de tunnel raakt de auto een richel langs de muur en kaatste naar het midden. Daar botste de wagen frontaal op een scheidingspilaar, tolde om z'n as en kwam als een stuk totaal verwrongen staal tot stilstand tegen de tunnelmuur. Dodi, Diana’s vriend, en de chauffeur waren op slag dood. Enkele uren later stierf prinses Diana.

Coureurs voetballen voor Senna

Formule 1-coureurs hebben middels een potje voetbal Ayrton Senna herdacht. De coureur kwam tien jaar geleden om tijdens de Grand Prix van San Marino.

In een voetbalstadion in Forli, nabij Bologne, namen Michael Schumacher, Felipe Massa en Rubens Barrichello het op tegen het Braziliaanse WK-team van 1994. Ze werden bijgestaan door Jarno Trulli, Fernando Alonso en voetballegendes als Dunga, Careca en Leonardo.

Alle opbrengsten van de wedstrijd, die door 6000 mensen werd bezocht en werd geopend door de zus van Senna, Viviane, gaan naar de Ayrton Senna Foundation. Die stichting zet zich in voor Braziliaanse kinderen.

Empire State Building kleurt oranje

Het hoogste gebouw van New York, het Empire State Building, zal 30 april oranje verlicht zijn. Dit ter gelegenheid van Koninginnedag en ter nagedachtenis aan koningin Juliana. Nederlandse emigranten dienden dit verzoek tot speciale verlichting in. Een jaar eerder werd het verzoek niet gehonoreerd in verband met de oorlog in Irak.

Het Empire State Building heeft iedere avond een speciale verlichting. Zo was het gebouw rond de kerstdagen rood-groen en op Valentijnsdag rood. Op nationale feestdagen is het gebouw rood-wit-blauw.

De kleur oranje is ook belangrijk voor de New Yorkers. Zo bestaat de stadsvlag uit de kleuren oranje-wit-blauw. Het oranje verwijst naar de invloed die Nederland in het verleden gehad heeft in New York (Nieuw Amsterdam). In 1667 werd Nieuw Amsterdam verruild voor Suriname.

Ockels werkt aan energiewinning d.m.v. vliegers

De wetenschapper en oud-astronaut Wubbo Ockels gaat onderzoek doen naar het winnen van uit energie uit de lucht door middel van supervliegers. Met een zogeheten laddermolen, een koppeling van vliegers, kan op een hoogte vanaf drie kilometer gebruik worden gemaakt van de zeer hoge windsnelheden die daar heersen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en wordt naast deze universiteit ook ondersteund door de Technische Universiteit Delft (TU). Ockels is als hoogleraar aan beide universiteiten verbonden, als hoogleraar duurzaamheid aan de TU Delft en als bijzonder hoogleraar voor dit project aan de RuG. Verdere ondersteuning is toegezegd door de Gasunie, Essent en Shell Research, vanuit de overheid draagt zowel de provincie als de gemeente Groningen ook een steentje bij, waarbij er een totaal budget beschikbaar van ca. anderhalf miljoen euro is.

De laddermolen bestaat uit meerdere aan elkaar verbonden vliegers. Door de windkracht op grote hoogte ontstaat er een opwaartse beweging bij de vliegers. Aan deze laddermolen is een lus bevestigd die hierdoor langzaam wordt bewogen. Door deze beweging is een fors vermogen op te wekken via een generator. Hiermee zou meer stroom op te wekken zijn dan via windmolens. Groningen biedt volgens de initiatiefnemers ook nog voldoende ruimte om dit soort experimenten uit te voeren. Ook de beschikbaarheid van een supercomputer is een voordeel.

Van Hanegem langer bij Oranje

Willem van Hanegem heeft zijn contract bij de KNVB verlengd tot en met het WK 2006.

Van Hanegem is sinds februari 2002 de assistent van bondscoach Dick Advocaat, die eerder zijn contract al had verlengd.
Volgens het AD is Johan Neeskens kandidaat om tijdens het EK in Portugal mee te gaan als tweede assistent. Neeskens zal dan gehuurd moeten worden van NEC, aangezien hij daar onder contract staat.

Eerder bedankten Jan Wouters en Marco van Basten voor de functie.

Voormalig inspecteur Michelin-gids klapt uit de school

LBDH had ons via de nieuws-submit te melden:

Michelin GidsPascal Remy, een voormalige inspecteur van de Franse Michelin-gids heeft een boek geschreven over z'n werk, het maken van beoordelingen van toprestaurants in Europa. In z'n omschrijvingen klapt hij uit de school over hoe de toekenning van de beroemde en beruchte Michelinsterren in zijn werk gaat. Hiermee uit Remy tevens onverbloemde kritiek op zijn voormalige werkgever. Remy werd in februari al ontslagen wegens het verbreken van de geheimhoudingsplicht die aan de inspecteurs door de Michelin is opgelegd.

In het 175 pagina's tellende boek, getiteld "L'Inspecteur se met à table" (de inspecteur gaat aan tafel), schrijft Remy onder meer dat waar de gids vroeger geen enkele verantwoording hoefde af te leggen jegens hun beoordelingen, de rapporten over restaurants tegenwoordig in overleg met de chef-koks worden aangepast. Hiermee worden de chefs eerder als 'cliënten' behandeld dan als gastheren, aldus Remy.

Camp Smitty beschoten

Irak kaartje met soldaatVannacht om 3 uur plaatselijke tijd is Camp Smitty in het Zuid-Iraakse AsSamawah onder vuur genomen met mortier granaten. Maar één granaat kwam daadwerkelijk in het kamp terecht, die richtte echter geen schade aan en er raakte niemand gewond. Dit werd vanochtend bekend gemaakt door een woordvoerder van de Nederlandse landmacht.

Hoeveel granaten er precies op de uitvalbasis van de Nederlandse militairen zijn afgevuurd is nog onduidelijk. Iedereen in het kamp is, conform de procedures, direct de bunkers ingegaan en de wacht is versterkt. Vandaag wordt er een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanslag.

De geheime mailtjes van Maxima en Mabel 4


A.s. zaterdag treed Johan Friso in het huwelijk met Mabel Wisse Smit. In de aanloop hiertoe plaatsen wij dagelijks passages uit het boek "De Geheime Mailtjes van Maxima en Mabel" uitgegeven door Uitgeverij Rebel.

In deze fictieve mailtjes, afkomstig uit het boek, delen Maxima en Mabel met elkaar de grootste koninklijke en minder koninklijke geheimen. Vandaag deel 4, morgen volgt het vijfde en laatste deel.

Het geheime mailtje van Jaap

Ik, Jaap Jongbloed, heb een boek geschreven. Het heet De geheime mailtjes van Maxima en Mabel. Allemaal fictief natuurlijk, maar erg geestig, al zeg ik het zelf. Moet je dit lezen: Er gebeuren enge dingen met mijn lichaam. Mijn buik wordt per dag groter, maar ook mijn borsten zijn niet te dragen. En dan hebben ze nog lelijke blauwe bloedaders ook. Ik herken mijn lijf niet langer. Heb wel veel zin in seks opeens.

Take That komt weer bijeen

Goed nieuws voor de fans van Take That. De in de jaren 90 mateloos populaire jongensband komt weer bijelkaar. Ook goed nieuws voor de niet-fans van de band trouwens: het bijeenkomen is éénmalig.

Volgens voormalig bandlid Gary Barlow komt de band eind dit jaar weer bijeen: ''Take That komt weer bij elkaar en we gaan iets heel speciaals doen met kerst.'' Ook Robbie Williams zal van de partij zijn, dat staat vast. Naast Willams en Barlow zullen ook Mark Owen, Jason Orange en Howard Donald acte de présence geven.

De band ging in 1996 uiteen na zes zeer succesvolle jaren. In Nederland scoorde de groep overigens nooit een nummer één hit. Hun grootste hit hier was 'Back for good'; nummer twee in de Top 40 in 1995.


Take That website

Invallen in diverse studentenhuizen

Japzer had ons via de nieuws-submit te melden:

Op twintig plaatsen in Nederland zijn woensdag invallen gedaan in studentenhuizen, zo meldde het NOS-Journaal afgelopen avond. De invallen vonden onder meer plaats in Enschede, Utrecht, Delft en Groningen.

De invallen vonden plaats op verzoek van de Amerikaanse douane, en werden uitgevoerd door de politie in samenwerking met de opsporingsdienst FIOD-ECD. De actie is onderdeel van een wereldwijde actie tegen het verspreiden van illegale software.

Meer mededelingen zijn niet gedaan. Donderdagochtend vroeg komt er een persbericht van de FIOD-ECD (het samenwerkingsorgaan van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en de Economische controledienst (ECD).


Politie-inval op campus van de Universiteit Twente

Hill twijfelt aan "Senna-theoriën"

Damon Hill, ex-Williams coureur en oud-wereldkampioen, twijfelt aan de verschillende theoriën die er zijn over de dood van Ayrton Senna. Hill denkt dat de Braziliaan een fout maakte.

De meest gebruikte theorie is dat de stuurkolom van de Williams spontaan afbrak. Een andere theorie is de lage bandenspanning, die werd vergezeld door een safetycar periode voorafgaand aan de crash. Een extreme theorie is dat Senna wel eens zijn adem inhield gedurende een race en dat hij daardoor buiten bewustzijn zou zijn geraakt.

Hill heeft een totaal andere mening over de crash, hij zoekt de fout bij Senna: "Vele mensen zullen het nooit willen geloven dat hij fouten maakte, maar hij heeft veel fouten gemaakt tijdens zijn loopbaan. Ik acht het ook haast onmogelijk dat de stuurkolom gebroken zou zijn. Voor zover ik weet werkte zijn stuursysteem nog normaal."

Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.