FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 april 2004

Trein botst tegen boom op spoor

chopke had ons via de nieuws-submit te melden:

Vrijdagavond is bij Den Dolder een stoptrein op een boom gebotst. Na het ongeval heeft ProRail, de beheerder van het spoorwegen netwerk, de politie gewaarschuwd. Dit is gedaan omdat er vermoed wordt dat er opzet in het spel is. Door het ongeval heeft het treinverkeer tussen Amersfoort en Den Dolder korte tijd stil gelegen. Volgens een woordvoerder zijn de twee machinisten ongedeerd.

Nadat de trein de boom raakte is een machinist polshoogte gaan nemen. Hij sprak over een flinke boom die de trein liet ontsporen. Over de schade kon ProRail nog niets zeggen. Ook onder de 'tientallen reizigers' zijn volgens de politie en de railverkeersleiding geen gewonden.

Een woordvoerder van ProRail verklaarde het volgende: "Gelet op het rustige weer, het waait niet erg hard, gaan we vooralsnog uit van opzet."

Legaal muziek downloaden fors duurder

Uit onderzoek van The Wall Street Journal blijkt dat het legaal downloaden van muziek steeds duurder wordt. De prijzen op sommige sites zijn zelfs zo hoog dat het goedkoper is om cd’s in de winkels te kopen. Bovendien zijn deze cd’s vaak van betere kwaliteit dan de muziek die wordt gedownload.

Zo blijkt de nieuwste plaat van de hiphopgroep N.E.R.D. op iTunes bijna zeventien dollar te kosten, dit is omgerekend ongeveer veertien euro. De cd zelf is bij Amazon.com echter te bestellen voor “slechts” 14 dollar. Eerder nog hield de populaire downloadwinkel van Apple nog een maximumprijs van 9,99 dollar aan voor complete albums, maar door de druk van de grote platenmaatschappijen beginnen deze prijzen te stijgen. Het blijkt nu dat het aanbieden van goedkope muziek een manier was om veel klanten te trekken.

De legale muziek downloaders zijn ook sterk gestegen gedurende het afgelopen jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar werden ongeveer 25 miljoen MP3’tjes gedownload tegenover de negentien miljoen gedurende het laatste halfjaar van 2003.

Ziekenhuis-tv niet uit te zetten

Wil je geen televisie kijken als je in het ziekenhuis ligt? Dan heb je voortaan pech als je in een Brits ziekenhuis komt te liggen. Het Britse ministerie van Volksgezondheid heeft een contract met het bedrijf Patientline, dat televisiesystemen aansluit in ziekenhuizen. Het bedrijf zet de tv's automatisch aan en uit. Zelf uitzetten gaat niet meer.

Gevolg is dat de tv's zestien uur per dag aanstaan. Vanaf zes uur in de ochtend, tot tien uur in de avond. Wie toch niet wil kijken, kan het beeld slechts weg draaien.

DVD-speler met seks filter op de markt

Speciaal voor Amerika komt er binnenkort een DVD-speler op de markt met een ingebouwde filter. De filter zorgt ervoor dat seks, geweld en scheldwoorden niet worden afgespeeld tijdens het kijken van een film. Hollywood heeft tegen de DVD-speler echter wel een protest ingediend.

Het apparaat is ontwikkeld door het Franse bedrijf RCA. De DVD-speler maakt gebruik van de zogenaamde “Clearplay-techniek.” Met behulp van deze techniek is een zwarte lijst opgesteld van ruim vijfhonderd films die een verkeerde inhoud hebben. Zodra men een DVD in de speler stopt herkent deze de film en scŤnes met een slechte inhoud zullen worden overgeslagen door de DVD-speler.

Hollywood is logischerwijs niet blij met het nieuwe product van het Franse bedrijf en heeft daarom de techniek “Clearplay” aangeklaagd wegens inbreuk op haar intellectuele recht. De filmmakers zijn niet blij dat films zonder toestemming worden aangepast.

Het apparaat moet 79 dollar gaan kosten en wordt voorlopig alleen in Amerika uitgebracht.

Steeds meer aangiften via internet

Aangifte doen bij de Belastingdienst via de computer is populair. 80 procent van de aangiften komt digitaal bij de Fiscus binnen. Vorig jaar was dat nog 75 procent.

Via internet zijn de afgelopen maanden 2,4 miljoen aangiften doorgestuurd. In 2003 was dat nog 900.000. De rest van de digitale aangiften kwam via een diskette.

De Belastingdienst begon in 2001 met de mogelijkheid tot digitale aangifte.

Garanties Megapool overgenomen

TheRoach en een onbekende submitter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Electronicaketens It's en Modern Electronics hebben vandaag alle garantie- en reparatieverplichtingen van Megapool overgenomen. Dit betekent dat klanten van het failliete Megapool bij deze twee concurrenten terecht kunnen als er sprake is van kapotte apparatuur. De dochterondernemingen van Vendex BV verklaarden dit te doen omdat hun branche de laatste tijd vaak negatief in het nieuws kwam.

Megapool vroeg zondag surseance van betaling aan en werd gisteren failliet verklaard. De keten met 126 winkels kwam in de problemen door sterke concurrentie in de branche, wat de winstgevendheid onder druk zette. Door de faillietverklaring zitten negenhonderd medewerkers zonder baan.

CDA-kamerlid vergeet Goede Vrijdag

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende bericht:

Het CDA-Tweede-Kamerlid Van Lith is Goede Vrijdag vandaag helemaal vergeten. Hij was in Roosendaal voor een werkbezoek aan zijn geloofs- en partijgenoten in het stadhuis van de Brabantse plaats. Veel Katholieken zaten om drie uur in de kerk om de kruisweg te herdenken.

Toen Van Lith ermee geconfronteerd werd kreeg hij toch een licht blosje van schaamte over het gezicht. "Laten we maar zeggen dat ik er op een rooms-katholieke manier mee omga", verklaarde hij sportief. Burgemeester M. Marijnen van Roosendaal nam het voor de jonge CDA-er op. "Een elektronische agenda geeft geen christelijke dagen aan", vergoelijkte hij de misser.

Oprichter Parmalat met Pasen thuis

Calisto Tanzi, de oprichter van het bedrijf Parmalat, is vandaag vrijgelaten uit de gevangenis. De justitie in Parma heeft hem wel onder huisarrest geplaatst. Volgens de advocaat van Tanzi is de oprichter vrijgelaten omdat hij meewerkte aan het onderzoek naar het schandaal bij het zuivelconcern.

Ook Parmalat Fausto, het financiŽle brein achter de organisatie en bestuurslid Luciano Del Soldato werden vrijgelaten vandaag. De drie zijn hoofdverdachten in de affaire. Op zijn vroegst, zo bleek eind vorige maand, zal de zaak aan het begin van 2005 voor de rechter worden gebracht. Justitie heeft zeker 32 verdachten op het oog. Het hoogtepunt van het aantal mensen dat vast zat voor deze affaire was negentien.

Eind vorig jaar raakte Parmalat verwikkeld in een schandaal nadat zeker veertien miljard euro plotseling spoorloos verdwenen was. Sindsdien zaten de 65-jarige Tanzi en enkele andere verdachten vast. Overigens is het aandeel Parmalat niks meer waard.

Moeder castreert baby met scheermesje

Een 24-jarige moeder uit Japan is door de rechtbank van Osaka veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat ze had geprobeerd haar vier maanden oude baby te castreren met een scheermesje. Het jongetje raakte hierbij zwaargewond, maar overleefde de ingreep.

De alleenstaande moeder bracht haar kind na de verwondingen toegebracht te hebben naar het ziekenhuis. Daar verklaarde zij dat een hond haar zoon gebeten had toen ze de luier aan het verwisselen was. De arts vertrouwde het echter niet en alarmeerde de politie.

Hoewel de politie tot nu toe niet bekend wilde maken hoe zwaar het jongetje verwond werd, brachten artsen naar buiten dat ze minstens ťťn testikel weer vast hadden kunnen hechten.

'Pig Brother' succes in Duitsland

Big Brother was in verschillende landen, waaronder Duitsland, een groot succes. Onze oosterburen hebben sinds twee weken echter hun eigen reality-show via internet. Via twee webcams is het wel en wee van een familie everzwijnen in het Eifelgebergte te volgen. Zo'n anderhalf miljoen mensen hebben de diertjes inmiddels een online bezoek gebracht.

De familie everzwijn bestaat uit de drie mannetjes Kalle, Oskar en Willy, de drie vrouwtjes Luise, Berta en Sophie en hun kinderen. Dag en nacht worden de beesten door de camera's, die door de Duitse jagersorganisatie werden neergezet, gevolgd.

Een woordvoerster van de organisatie liet weten dat de website in de eerste plaats bedoeld was voor kinderen. "Maar het blijkt dat vooral volwassenen een kijkje nemen. Duitsers, jong of oud, hebben tegenwoordig niet veel kans om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Ik denk dat dat het succes mede verklaart."

Gewonden bij traangasongeluk Bulgarije

Abrenuncio en Lkw hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Veertig mensen zijn vandaag in de Bulgaarse hoofdstad Sofia gewond geraakt door een ongeluk met een busje traangas. Vijf van hen liepen ernstige verwondingen op.

In de hal van een politiebureau liet iemand een busje traangas vallen, waardoor deze ontplofte. In eerste instantie leek het om een aanslag te gaan en werd de vermoedelijke dader gearresteerd. Later werd bekend gemaakt dat het om een ongeluk ging.

Dronken bruid niet vereerd met wenskaart

Bij wie staat de trouwfoto niet op de schoorsteenmantel? Bij de Amerikaanse Michele Hemphill in ieder geval niet. Ze is onlangs een proces begonnen om wenskaarten met ťťn van haar trouwfoto's uit de winkels te krijgen. Op de kaart is Michelle te zien in haar bruidsjurk met een glas whiskey en een sigaret in haar handen.

"Is de liefde niet bedwelmend?", staat op de kaart. "Gefeliciteerd met jullie bijzondere dag." De foto werd 22 jaar geleden, tijdens de voorbereidingen op haar bruiloft, genomen door een fotograaf van een weekblad. Vorig jaar kreeg Hemphill de foto onder ogen toen een trouwende kennis de kaart van iemand kreeg.

Hemphill is niet echt blij met de kaart en neemt gerechtelijke stappen tegen de fotograaf en de kaartenfabrikant. Naar eigen zeggen heeft ze nooit toestemming gegeven voor het gebruiken van haar afbeelding op de kaart. Ze eist nu dan ook 25.000 dollar van de twee wegens schending van haar privacy en laster.

Explosiegevaar door brand in XTC-lab

Een politiewoordvoerder meldde vandaag dat een deel van Lampongstraat in Amsterdam-Oost vanavond is ontruimd na de ontdekking van een XTC-laboratorium. Het laboratorium werkt nog en is gevestigd in een woning.

De brandweer en politie moesten reageren op rookontwikkeling in het huis. Bij de aankomst van politieagenten vluchten twee mannen uit het huis. Eťn van de twee sprong zelfs van een balkon. Desondanks kon het duo worden gearresteerd.

Bij de productie van XTC komen stoffen vrij die een explosie kunnen veroorzaken. Hierdoor moest de politie de bewoners van acht woningen evacueren. Zij konden allen een onderkomen vinden bij familie en vrienden. Specialisten zullen gedurende de hele avond werken aan het ontmantelen van het laboratorium. Volgens de politie is het zeer ongebruikelijk dat een woning wordt gebruikt voor het produceren van XTC.

SyriŽ heeft informatie en foto's van IsraŽlische kerninstallaties

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Een voormalige officier van de Syrische veiligheidsdienst heeft tegenover de IsraŽlische krant Haaretz gezegd dat hij SyriŽ gedetailleerde informatie van de IsraŽlische kernreactor bij Dimona heeft gegeven. Het gaat om Yusef Abed al-Jalil, een officier die in 1994 naar IsraŽl vluchtte waar hij werd opgepikt door het leger. Na tientalllen verhoren werd hij in de gevangenis gezet omdat hij werd verdacht van dubbelspionage.

Eerder dit jaar kwam hij vrij bij een grote gevangenenruil tussen IsraŽl en de Libanese Hezbollah-beweging. Zondag publiceerde Haaretz een interview met Al-Jalil waarin hij de uitspraken deed. Men vermoedt dat hij zich momenteel in Duitsland ophoudt.

Al-Jalil zei in dit interview dat IsraŽlisch-Arabische agenten SyriŽ gedetailleerde informatie over de nucleaire installaties bij Dimona hebben gegeven. De dubbelspion zou zelfs foto's aan de aartsvijand van IsraŽl hebben gegeven.

Naar alle waarschijnlijkheid worden in Dimona kernwapens gemaakt. Dat kwam in de jaren '80 aan het licht toen voormalige militair Mordechai Vanunu uit de school klapte over Dimona en foto's van de installaties daar openbaar maakte.

De CIA schat op basis van de informatie die Vanunu naar buiten bracht dat IsraŽl de beschikking heeft over twee- tot vierhonderd kernwapens.

Rickmans stopt ermee....

Quote:
"We hebben hem vaak gewaarschuwd en we hebben er veel werk aan om telkens de troep op te ruimen die hij achterlaat," aldus woordvoerder Heiking van gemeente Spijkenisse.

Het spijt me jullie dit mede te delen, Ricmans stopt alweer als Weblog CoŲrdinator en als crew over geheel FOK!
Na vele waarschuwingen is dit de druppel. Namens alle crew leden en users wil ik Rick bedanken voor je inzet. Lees hier de MED

Prince aangeklaagd door student

Popster Prince en ťťn van zijn lijfwachten zijn aangeklaagd door een Amerikaanse student, Zij zouden hem hebben mishandeld en emotionele schade hebben toegebracht.

De student, Anthony Fitzgerald, maakte eind vorig jaar een foto van Prince, toen die op het vliegveld van Minneapolis uit het vliegtuig stapte. Fitzgerald zegt dat vervolgens een van Prince zijn lijfwachten op hem afkwam, hem sloeg en zijn camera afpakte. Fitzgerald bleef naar eigen zeggen "verbijsterd en vernederd achter" en zegt sinds het voorval aan slapeloosheid te lijden. Een woordvoerster van Prince liet weten niets te weten van de aanklacht.

Prince
Prince

Eerste race met spermacellen

Lab Rats, het educatieve wetenschapsprogramma van de BBC, brengt binnenkort een “spermarace” op de t.v. De Britse omroep maakte dit vandaag bekend op haar eigen website.

De spermacellen van Mike Leahy en van Zeron Gibson, het duo dat de show presenteert, zullen de eerste spermacellen zijn die “meedoen” aan de race. De cellen van de twee mannen zullen in reageerbuisjes worden gestopt en met behulp van een microscoop worden gefilmd. Op een megascherm in een kroeg kan het geÔnteresseerde publiek de strijd volgen.

Volgens een woordvoerder van de BBC organiseert de omroep de wedstrijd om een breder publiek te interesseren voor wetenschapsprogramma’s. Of er tijdens de race ook gewed kan worden is niet bekend.

Toyota onkent deal met Ralf

Toyota blijft voorlopig in alle toonaarden ontkennen dat Ralf Schumacher vanaf volgend seizoen voor dat team rijdt.

Het Japanse team uit Keulen ontkent echter niet dat er gesprekken zijn. Het meldde zelfs dat er met meerdere rijders wordt gesproken. Volgens de geruchten zou de jongste Schumacher in Bahrein een vijfjarig contract ter waarde van 60 miljoen dollar met Toyota hebben getekend.

Hier blijkt dus nog niks van waar en dus zullen de geruchten voorlopig wel groter worden. Eťn ding is zeker geen gerucht, Ralf Schumacher rijdt volgend jaar niet meer voor Williams.

Leger mag toch schieten op Vlieland


Op de twee militaire oefenterreinen op Vlieland mogen gewoon schietoefeningen worden gehouden. Hoewel de Raad van State afgelopen juli de milieuvergunning vernietigde, mag er door de militairen gewoon worden geoefend. De vergunning werd vernietigd omdat er sprake is van verontreiniging van het water van de Waddenzee, door de munitie die in zee terechtkomt.

Op de vragen van Tweede-Kamerlid Van Gent van GroenLinks laten de staatssecretarissen van het VROM, Defensie en Verkeer weten voor de beide oefenterrein een gedoogbeschikking te verstrekken. Deze gedoogbeschikkingen gelden totdat er een nieuwe vergunning komt. De directeur van de Waddenvereniging zegt teleurgesteld te zijn: "Het belang van defensie is blijkbaar groter dan bescherming van het milieu."

De Vliehors, een natuurgebied op Vlietland, telt twee oefenterreinen die zowel door de land- als luchtmacht worden gebruikt. Op het Cavalerie Schietkamp vinden geregeld oefeningen plaats met tanks. Op de eerste dag van mei zullen deze worden beŽindigd. De Schietrange is bedoeld voor schietoefeningen en bombardementen vanuit militaire vliegtuigen.

Kat in de zak voor Whiskas

Kattenvoerfabrikant Whiskas had onlangs een actie waarmee men via een interactief spel op Internet toegangskaarten kon winnen voor dierentuin Burgers Zoo. Deze prijs zou alleen ten deel vallen aan de eerste honderd deelnemers. Door de grote populariteit van het spel, onder meer door aandacht op het forum van FOK!, kregen deelnemers echter ook na het bereiken van de limiet van honderd winnaars de melding dat ze 4 entreekaarten hadden gewonnen.

Groot was de teleurstelling bij velen toen ze vandaag een mail ontvingen van Whiskas waarin het bedrijf melding maakte van de technische storing en in plaats van de dierentuinkaarten een Whiskaspakket aanbood. Op verschillende Internetsites, waaronder Tros RADAR regende het klachten en ook Whiskas zelf werd platgebeld door boze 'winnaars'.

Hierop besloot de kattenvoerfabrikant toch alle 1.293 winnaars het Burgers Zoo arrangement voor 4 personen aan te bieden. Woordvoerdster Josť van Lent meldde dat de deelnemers die eerder de 'helaas' brief ontvingen binnen enige weken de toegangsbewijzen tegemoet kunnen zien.

BraziliŽ gaat vredesmacht HaÔti leiden

De Braziliaanse minister van Defensie meldde vandaag dat BraziliŽ bereid is de leiding te nemen bij een vredesmissie van de VN in HaÔti. Aan het einde van februari werd daar de president verjaagd en namen rebellen en een door de oppositie gesteunde regering de macht over.

Zeker vijftienhonderd soldaten zullen door BraziliŽ naar HaÔti worden gezonden. Het land zal gedurende zes maanden de leiding geven aan een VN-vredesmissie in HaÔti. Momenteel handhaven zo’n 3.600 Amerikaanse, Canadese en Chileense de rust in het land. Eind juni moet deze troepenmacht, volgens de regels, worden overgenomen door een VN-vredesmacht. Uiterlijk woensdag zal de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een besluit nemen of er wordt ingegaan op het aanbod van de Brazilianen.

Zes Amerikaanse doden in afgelopen 2 dagen

De afgelopen twee dagen zijn zeker zes Amerikanen omgekomen. Het gaat om vijf militairen en ťťn Amerikaanse burger. Dit meldde het Amerikaanse leger vandaag aan de pers.

In de buurt van het vliegveld van Bagdad kwamen vrijdag twee Amerikanen om. Het ging om een soldaat en een vrachtwagenbestuurder. Zij vonden de dood nadat hun konvooi werd aangevallen. Verder raakten zeker twaalf mensen gewond bij deze aanval van Irakezen. Ten noorden van Bagdad, in de stad Taji, raakte een andere soldaat dodelijk gewond bij een bomontploffing. De bom, die vlak langs de weg was geplaatst, eiste geen andere slachtoffers. Gisteren werden drie Amerikaanse mariniers gedood bij gevechten tussen militairen en Irakezen.

McDonald's zet salades in tegen vetzucht

Benky had ons via de nieuws-submit te melden:

Fastfood-keten McDonald's gaat in haar Nederlandse vestigingen vanaf volgende maand maaltijdsalades, fruit en yoghurt verkopen.

Volgens directeur Paul van der Stoel van McDonald's Nederland zou het gaan om de meest ingrijpende omslag in de geschiedenis van het bedrijf. Net als Burger King en Pizza Hut werd de naam McDonald's tot op heden vooral verbonden aan ongezond voedsel.

Met de wereldwijde toename van mensen met overgewicht beginnen veel voedingsbedrijven de samenstelling van hun producten aan te passen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft overgewicht bestempeld tot een van de belangrijkste hedendaagse gezondheidsproblemen.

Een miljard mensen lijdt wereldwijd aan overgewicht. Zo'n 300 miljoen mensen lijdt aan ernstig overgewicht. In Nederland is dit een op de tien mensen, een verdubbeling in 25 jaar.

Oplichter veroordeeld tot jaar celstraf

J. van der K. uit Gouda is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan negen maanden voorwaardelijk. De man lichtte meer dan duizend mensen op door een nepcruise aan te bieden. Het OM eiste zestien maanden celstraf tegen de man uit Gouda.

Van der K verdiende zeker honderdduizend euro aan de aangeboden nepvakanties. Gedurende enkele weken deed de man zich voor als directeur van een reisbureau. Voor slechts 180 euro bood hij een cruisevakantie aan. De aanbieding bevatte een cruise over de Middellandse Zee. Mensen die ingingen op de aanbieding kregen een bevestiging, een foto, en een plattegrond van het cruiseschip.

Vlak voor de cruise zou beginnen verdween de man echter spoorloos met het geÔnde geld. De rechtbank oordeelde dat Van der K. de slachtoffers moest terugbetalen.

Cofidis trekt zich voorlopig terug uit peloton

Het Franse Cofidis, dat van structureel dopinggebruik beschuldigd wordt nadat Gaumont zijn mond opendeed, trekt zich voorlopig terug uit het peloton.

De Cofidis-ploeg trekt zich voorlopig terug uit het peloton. Het besluit kwam er nadat de ploegleiding in officiele staat van beschuldiging is gesteld.

De Franse justitie diende een aanklacht in tegen Jean-Jacques Menuet (ploegarts), Alain Bondue (manager) en assistent Alain Deloeil. Deze heren worden verdacht van het handelen en verstrekken van doping aan renners.

De Franse Justitie kwam in actie nadat de inmiddels ex-Cofidis renner Philippe Gaumont was verhoord. Gaumont die ontslagen is vertelde dat je min of meer verplicht was doping te gebruiken. Zo niet! dan moest je na het seizoen bij het team vertrekken.

Gaumont maakte ook bekend in het proces tegen de ploeg dat bij David Millar ook doping werd toegediend en dat de afvalresten werden ingespoten bij de toen cofidis-renners Jo Planckaert (MrBookmaker) and Chris Peers (Chocolade-Jacques)

Het proces is pas 1 dag oud en wordt vervolgd.

Zangeres Timi Yuro (63) overleden

Timi Yuro, de zangeres die begin jaren 60 een wereldhit scoorde met (I'm so) Hurt is 30 maart overleden. Dat heeft haar manager bekend gemaakt. In de jaren 60 had ze behalve Hurt nog een aantal andere hits, waaronder I Apologize en What's A Matter Baby. Dat laatste nummer is later door Ellen Foley de hitparade in gezongen.

Begin jaren 80 maakte Yuro haar comeback door opnieuw haar debuutsingle uit te brengen. Hurt haalde eind 1981 de 4e plaats in de Nederlandse Top 40. Hierna kreeg de zangeres te maken met gezondheidsproblemen. Ze mocht een half jaar niet praten wegens keelproblemen, ze kampte met longkanker en werd geoperereerd aan een hersentumor. Timi Yuro is 63 jaar oud geworden.


Spammer probeert USB-stick op te eten

-R-Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Een spammer die op heterdaad werd betrapt, heeft geprobeerd bewijsmateriaal te vernietigen door een usb-stick in zijn mond te stoppen. Steffen Higel, medewerker van een internetcafť in Dublin, kwam de spammer op het spoor nadat zijn cafť op een zwarte lijst was gezet omdat het was gebruikt om op grote schaal Nigeriaanse oplichtersmailtjes te verzenden.

Toen de spammer enkele dagen later opnieuw het netwerk van het internetcafť gebruikte schakelde Higel de politie in. Nadat de man door twee agenten werd gevraagd om even mee te komen trok de man de usb memory stick uit de computer en probeerde die door te slikken. Het kostte de agenten tien minuten om de man te overmeesteren.

De man wordt aangeklaagd wegens geweldpleging bij zijn aanhouding en indien mogelijk wegens fraude.

Prostituees discrimineren NAVO-soldaten

lios had ons via de nieuws-submit te melden:

De honderd in Litouwen gestationeerde Belgische en Noorse NAVO-soldaten, worden gediscrimineerd door Litouwse prostituees. Een politiecommissaris van de stad Siauliai maakte dit donderdag bekend.

Commissaris Vytautas Grigaravicius legde op een persconferentie uit dat de komst van de NAVO-troepen prostituees naar Siauliai heeft gelokt. Litouwse klanten betalen de dames dertig euro per uur, terwijl NAVO-soldaten honderd euro per uur moeten betalen.
"Een duidelijk geval van discriminatie," aldus de commissaris.

Litouwen, waar prostitutie illegaal is, is sinds eind vorige maand lid van de NAVO.

Meisje van 9 in de boeien geslagen

_Think_ had ons via de nieuws-submit te melden:

In Pasco County in de Amerikaanse staat Florida is een 9-jarig meisje in de boeien geslagen en afgevoerd naar het politiebureau. Ze werd ervan verdacht bij een buurkind een konijn en tien dollar te hebben gestolen. Tijdens de ondervraging gaf het meisje huilend toe dat ze inderdaad het konijn had weggenomen, maar dat ze niets wist van twee verdwenen biljetten van vijf dollar.

Een woordvoerder van de politie in de betreffende stad verdedigde het optreden. "Als het slachtoffer van een misdrijf om een arrestatie vraagt en er bewijzen zijn, is de politie verplicht op te treden", zei hij. Volgens het bureau voor juridische bijstand had de hulpsheriff echter gewoon rapport kunnen opmaken en de verdere afhandeling aan het openbaar ministerie kunnen overlaten.

De moeder van het bestolen kind verklaarde dat haar buurmeisje al eerder dingen had uitgehaald en dringend hulp nodig heeft.

Denis Menchov pakt eindwinst Baskenland

De jonge rus Denis Menchov heeft de Ronde van het Baskenland gewonnen.

De Amerikaan Bobby Julich heeft in de namiddag de 5e rit B in de Ronde van het Baskenland, een tijdritje over 9 km, gewonnen. De Amerikaan was 1 sec. sneller dan zijn landgenoot Tyler Hamilton en 5 sec. sneller dan Michael Rogers. Menchov die 4e werd op 7 sec. behield de leiding en won zo ook de Ronde.

Voor Bobby Julich die in 1998 3e werd in de Tour en de voorbije 5 jaar niks noemenswaardig gepresteerd heeft bloeit weer helemaal op in de ploeg van Bjarne Riis en met resultaat.

Rabo renner Levy Leipheimer werd knap 5e in de tijdrit en bezet diezelfde plaats ook in het eindklassement.

Uitslag 5b:

1 Bobby Julich (USA) Team CSC 11.57
2 Tyler Hamilton (USA) Phonak Hearing Systems 0.01
3 Michael Rogers (Aus) Quick.Step-Davitamon 0.05
4 Denis Menchov (Rus) Illes Balears-Banesto 0.07
5 Levi Leipheimer (USA) Rabobank 0.12
6 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi 0.14

Eindklassement

1 Denis Menchov (Rus)Illes-Baleares
2 Iban Mayo (Spa)Euskaltel a 20"
3 David Etxebarria (Spa)Euskaltel a 21"
4 Bobby Julich (Usa) CSC
5 Levy Leipheimer (Usa) Rabobank)
6 Alejandro Valverde (Spa) Communitat Valenciana-Kelme
7 Floyd Landis (Usa) Us Postal

Programma HCE (Week 15)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 15)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Roda JC NEC -
.
za19.30Fc Zwolle AZ -
za19.30ADO Den Haag RKC Waalwijk -
za19.30Sc Heerenveen Fc Utrecht -
za20.00Fc VolendamWillem II -
.
zo12.30Feyenoord Ajax -
zo14.30VitesseNAC Breda -
zo14.30RBC Roosendaal Fc Twente -
zo14.30PSVFc Groningen -

Vijfjarig jongetje met ijzerdraad gemarteld

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

In Brussel is een vijfjarig jongetje gefolterd met ijzerdraad, omdat hij 'behekst' zou zijn. Door middel van foltering probeerden een oom en een nicht de kwade geesten uit het Congolese jongetje te verdrijven.

De twee familieleden zijn voorlopig vastgezet, aldus justitie in Brussel vrijdag. Het zwaargewonde kind herstelt momenteel in het ziekenhuis van de fysieke en psychologische letsels.

Het incident gebeurde toen de oom een dagje op het kind zou passen.

CD: N*E*R*D* - Fly Or Die

NERDZo af en toe heb je als reviewer een idee om eens wat nieuws te proberen. Je krijgt een cd thuis gestuurd en je skipt eens rustig langs wat nummers om een eerste indruk te krijgen. Je leest zo her en der eens wat over de betreffende artiest om wat over de achtergronden te weten te komen. Zo ging het ook deze keer. Fly Or Die kreeg nogal wat media-aandacht omdat de heren van N*E*R*D* de afglopen jaren nogal aan de weg getimmerd hadden. De reacties waren over het algemeen erg positief, maar zo her en der las je ook zeer negatieve stukken over deze cd. Wat wel opviel was dat er zelden een stuk te vinden was dat vrij neutraal was en eerlijk gezegd snap ik dat ook wel. Het is geen album dat je opzet en dan geheel aan je voorbij gaat. Daarom leek het mij een aardig idee om deze review eens van twee kanten te beschrijven. In een aantal topics in het muziekforum plaatste ik een oproep om users aan te sporen zelf een kleine review te schrijven en het beste stukje zou dan in deze review verschijnen. De respons was niet overweldigend, maar er zaten een aantal zeer aardige stukjes tussen en uiteindelijk bleek de inzending van Rocknrollradio het beste te zijn. Zijn stukje kun je dus verderop in de review lezen.

Shanghai circuit nagenoeg gereed

Het splinternieuwe circuit van Shanghai is nagenoeg gereed, de 16e Grand Prix van dit seizoen zal voor het eerst op Chinees grondgebied verreden worden.

Het 5,451 km lange circuit is gelegen op 45 minuten afstand van het centrum van Shanghai. Het is ontworpen door Hermann Tilke, heeft $240 miljoen gekost en duurde 18 maanden om te bouwen.

"We hopen een meesterwerk van een Formule 1 circuit neer te zetten", aldus Xu Zheng, directeur van de Shanghai construction group. "Voor de eerste keer in de wereld hebben we een circuit gebouwd op zulke zachte grond, welke gemakkelijk wegschuift en het moeilijk maakt om op te bouwen."

Enkele laatste taken zijn het leggen van nog twee lagen asfalt op de baan, aanbrengen van decoratie en het installeren van rekensystemen. Verwacht word dat alles gereed is tegen het einde van mei. Ruim op tijd voor de inspectie van de FIA.

Spanje superieur tegen Nederland

Het Nederlandse Davis Cup team staat na dag 1 in verloren positie in de kwartfinale tegen Spanje. Op het gravel van Mallorca verloren zowel Martin Verkerk als Raemon Sluiter kansloos hun partij

Martin Verkerk verloor van Carlos Moya (2-6 5-7 4-6). Alleen in de tweede set had Verkerk kansen. Maar hij benutte het setpoint op 5-4 niet.
"Ik heb verloren van de betere speler, mijn niveau was wel aardig maar hij speelde op de belangrijke punten toch beter" aldus Verkerk.

Sluiter verloor met nog grotere cijfers van de nummer 3 van de wereld, Juan Carlos Ferrero (2-6 2-6 4-6). Ferrero was op alle gebieden superieur aan de Rotterdammer, die de voorkeur boven Sjeng Schalken kreeg.
Sluiter blijft hoopvol "Morgen wordt de dubbel gespeeld en daar moeten we toch kansen hebben."

Martin Verkerk en John van Lottum zullen het morgen opnemen tegen Tommy Robredo en Rafael Nadal.

Ralf breekt test af

Ralf Schumacher heeft vanmorgen de 4-daagse test van Williams vervroegd moeten staken.

Williams is al de hele week bezig met het testen en verbeteren van de FW-26. Hierbij heeft Ralf Schumacher vanmorgen zijn test moeten staken vanwege rugklachten. Marc Gene heeft zijn taken voor de rest van de middag overgenomen.

De klachten lijken niet ernstig te zijn, en verwacht wordt dat hij voor de volgende race, de GP van Imola, weer fit zal zijn.

Zwijgplicht terecht gebroken bij Millecam

De artsen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die hun zwijgplicht hebben doorbroken na de dood van Sylvia Millecam, hebben terecht gehandeld. Dit aldus minister Hoogervorst (VWS). De minister gaf dit antwoord na vragen donderdag van PvdA-kamerlid Godelieve van Heeteren over de zwijgplicht van artsen. Het publiceren vanuit algemeen belang was noodzakelijk, volgens Hoogervorst.

Toen Sylvia Millecam in 2001 overleed aan de gevolgen van borstkanker hadden alternatieve genezers, waaronder ook het medium Jomanda, Millecam ervan overtuigd dat ze niet aan borstkanker leed en haar chemotherapie afgeraden. Daarop besloot het IGZ na onrust een onderzoek te doen of er correct gehandeld was.

De kans dat anderen hetzelfde overkomt als Millecam is aannemelijk volgens Hoogervorst."Daarbij rees de vraag hoe het mogelijk was dat in deze tijd iemand overlijdt aan een goed te behandelen borstkanker." Ook vind de minister het terecht dat de IGZ zich de vraag heeft gesteld of er mogelijkheden zijn om dit soort gevallen in de toekomst te voorkomen.

De vragen werden gesteld naar aanleiding van het artikel Geschonden Zwijgplicht in het Medisch Contact van 12 maart. De schrijver van het artikel vraagt zich af of er met de publicatie van het ziekteverloop van Millecam niet een inbreuk is gemaakt op haar persoonlijke levenssfeer. In het artikel zijn ook de behandelend artsen aan het woord geweest. Hiermee hebben de artsen alsmede het IGZ de zwijgplicht geschonden , aldus de auteur van het artikel.

Het was niet noodzakelijk om over Millecam zo uitgebreid te publiceren volgens de schrijver van het artikel. "Omdat het rapport niets toevoegt aan wat de meesten van ons allang wisten, namelijk dat de wet BIG niet-artsen vrij spel geeft en patiŽnten onvoldoende beschermt." Hoogervorst verklaarde dat al voor de publicatie van IGZ het ziekteverloop van Millecam al uitgebreid in de media was geweest. Volgens Hoogervorst geeft de wet BIG wel mogelijkheden om een alternatief genezer strafrechterlijk te vervolgen wanneer deze een patiŽnt schade berokkent.

Marokkaanse jeugd bij 4 mei-herdenking

Het 4/5 mei-comitť in de Amsterdamse wijk De Baarsjes gaat Marokkaanse jongeren meer betrekken bij de dodenherdenking op 4 mei. Tijdens de herdenking zullen jonge Marokkanen een actieve rol krijgen en de namen oplezen van Marokkaanse piloten die in mei 1940 zijn neergeschoten boven Zeeland.

Het plan om de jongeren meer te betrekken bij de dodenherdenking volgt op de verstoringen van vorig jaar. Op zeven plekken in de stad werden toen de twee minuten stilte verstoord door Marokkaanse jongeren die onder meer ''Joden, die moeten we doden'' scandeerden en na afloop met de bloemen gingen voetballen. Volgens het comitť maakten de verstoringen vooral duidelijk dat veel mensen de betekenis van 4 mei voor Nederland niet kennen.

Ook op de scholen in De Baarsjes is dit jaar meer aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog en de betekenis van 4 mei. De 10- en 11-jarigen van bijna alle tien basisscholen gaan in april naar het Anne Frankhuis. Ook een deel van de ouders van de leerlingen brengt een bezoek.

De Amsterdamse D66-fractie vindt de aanpassing van de herdenking niet passend en ziet het als toegeven aan de daders van de verstoring.

2 mannen aangehouden voor dubbele moord

Dinsdag heeft de politie twee Haagse mannen aangehouden die worden verdacht worden van een dubbele moord. Het OM meldde vandaag dat zij worden verdacht van de moord op een 52-jarige man en zijn 72-jarige moeder.

Op zeven januari van dit jaar werden de twee lichamen van de slachtoffers gevonden in de woning van de vrouw. De lichamen werden gevonden door zoon van het 52-jarige slachtoffer. De zoon van de man ging bijna dagelijks op bezoek bij zijn oma in de woning aan de Retiefstraat.

De verdachten van 21 en 41 jaar oud worden donderdag voorgeleid. Zij zouden uit zijn geweest op geld of andere kostbaarheden. Op diverse plaatsen in de woning zouden zij hebben gezocht naar deze dingen.

Panathinaikos wil Radomski

Panathinaikos wil Arek Radomski aan het eind van het seizoen overnemen van SC Heerenveen. Radomski is dan transfervrij.

De 26-jarige middenvelder komt niet in aanmerking voor een contractverlenging bij SC Heerenveen. Radomski begon zijn carriere in Nederland bij BV Veendam waar hij drie jaar onder contract stond. Sinds het seizoen 1997/1998 komt Radomski uit voor SC Heerenveen, daar speelde hij 184 wedstrijden en scoorde vijf keer.

Nederlanders beschoten in Irak

jeehaa en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Bij een schietpartij in de Irakese stad As Samawah zijn gisteravond Nederlandse militairen betrokken geweest. Bij de schietpartij, die plaats vond bij het lokale overheidsgebouw, zijn geen gewonden gevallen. Volgens een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie zouden Nederlandse militairen die in het gebouw gelegerd waren, beschoten zijn door Irakezen, waarop zij terugschoten.

De Irakezen schoten bovendien een raket af op de militairen, maar deze miste doel. Het ministerie heeft geen bericht gehad van mogelijk arrestaties. Meteen na het incident zijn Nederlandse militairen ingezet bij de beveiliging van de stad. Eťn nabijgelegen brug werd door de Nederlandse soldaten afgezet. Twee andere bruggen werden door Irakese veiligheidsofficiers beveiligt. Momenteel verrichten Nederlandse en Irakese patrouilles onderzoek naar de schietpartij.

In de provincie Al Muthanna zijn ongeveer 1275 Nederlandse militairen gelegerd. Zij hebben als opdracht om de regio te stabiliseren. Daarbij helpen de soldaten mee bij de wederopbouw van de provincie.

Man (25) vermist in Rotterdam

Sinds 26 maart wordt de 25-jarige Daniel Nuyen uit Rotterdam vermist. Die dag ging hij samen met een vriend stappen in HardBeatCafe, gelegen in het uitgaanscentrum Oude Haven. Het tweetal besloot rond 03.00uur (27 maart) nog wat extra geld te pinnen bij een pinautomaat aan de Blaak. Hier werd Daniel voor het laatst gezien door zijn vriend, die ondertussen had besloten een taxi naar huis te nemen. Sindsdien lijkt Daniel van de aardbodem verdwenen.

Personen die Daniel die nacht nog hebben gezien of die anderszins informatie kunnen verschaffen over zijn verblijfplaats kunnen contact opnemen met de recherche (0900-8844). Daniel is 1.88 meter groot, heeft bruin haar en bruine ogen.

SBS6 Hart van Nederland zal vanavond aandacht aan deze zaak besteden, alsmede TROS Vermist.


Grotere afbeelding

Nog een foto.

-
Komisch bedoelde of denigrerende opmerkingen over het uiterlijk, alsmede andere onzinnige reacties, kunnen (en behoren) achterwege te blijven.

Sturing kiest voor Jevric

Sturing heeft ervoor gekozen om komende zondag Jevric als keeper op te stellen. Hij benadrukt dat het zijn eigen beslissing is en niet onder druk van spelers en bestuur.

Afgelopen week verzochten zowel spelers als bestuur de trainer om Jevric op te stellen. De spelers omdat ze ontevreden waren over het spel van Van Fessem en het bestuur omdat ze Jevric graag willen verkopen. Sturing vertelde nu: "Ik maak de keuzes."

Hij vervolgde: "Ik heb de geluiden van de spelers ook gehoord, maar niemand heeft mij er rechtstreeks op aangesproken. Ik ben de laatste tijd minder tevreden over Van Fessem. Hij maakt meer fouten. We hebben geen tijd af te wachten tot het beter gaat. In de komende zes wedstrijden moeten we alles op alles zetten om in de eredivisie te blijven."

Jevric reageerde verheugd: "Ik kreeg het vanochtend te horen van de trainer. Dit is mooi, maar ik wil er niet al te veel over zeggen. Alles wat ik zeg kan verkeerd uitgelegd worden."

Van Fessem is uiteraard teleurgesteld: "Ik had het echt niet aan zien komen. Ik moet dit eerst even verwerken, dan zal ik wel reaageren."

Nieuwe motor Renault veelbelovend

Renault’s nieuwe motor specificatie ziet er veelbelovend uit. Na een eerste test van de motor in Barcelona zijn de engineers van Renault optimistisch.

De nieuwe motor heeft een complete drie daagse test achter de rug, waarbij zowel Jarno Trulli als Fernando Alonso in actie kwamen met hun R24. Ondanks dat er door de regen niet veel gereden kon worden, is het team tevreden met de vooruitgang die er is geboekt.

"We hebben het beste van het weer gemaakt deze week" Als dus hoofd test engineer, Christian Silk. "De nieuwe motor specificatie ziet er veelbelovend uit voor de komende Grand Prix’". "De week is, op een paar kleine problemen na, volgens plan verlopen. Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de laatste testdag"

Renault zal de volgende week, van 14 t/m 16 april, verder testen op het circuit van Paul Ricard.

Automoblist rijdt 207 km/uur over B-weg

Diverse FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Lettele, gemeente Deventer, is gisterenavond door de politie een 25-jarige man uit Rijssen van de weg gehaald, na diverse verkeersovertredingen begaan te hebben. Zo reed de man niet alleen diverse malen door het rode verkeerslicht, maar werd bij hem ook een snelheid van 207 kilometer per uur geklokt. Dit op een B-weg, waar slechts tachtig kilometer per uur is toegestaan.

Omdat de automobilist met een zo forse snelheid reed, kostte het de politie veel moeite om de man van de weg te halen. De wilde rit begon in het centrum van Deventer, waar de man ook diverse malen door rood en met een veel te hoge snelheid reed.

Voorlopig is de man zowel zijn auto en rijbewijs kwijt, aldus de politie.

Zo hard reed de man ongeveer
Leuk zo hard rijden, het gaat de man een hoop knaken kosten.

Jeugd-tbs voor groepsverkrachting

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank in Amsterdam heeft een 16-jarige jongen veroordeeld tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen, ook wel jeugd-tbs genoemd, voor het medeplegen van een groepsverkrachting. Er was twee jaar jeugddetentie geŽist. De zaken tegen twee medeverdachten werden aangehouden. De rechtbank wil dat deze jongens van 15 en 16 jaar nader worden onderzocht.

De groepsverkrachting vond plaats in oktober vorig jaar in een woning in Amsterdam-Oost. Het trio drong de woning binnen waar een meisje en zes jongens aanwezig waren. De indringers verkrachtten het 17-jarige meisje en dwongen de jongens met wapens tot seksuele handelingen. De verdachten legden alles vast op video.

De strafzaak vond twee weken geleden achter gesloten deuren plaats omdat de verdachten nog minderjarig zijn. Bij de uitspraak vrijdag bleek dat deskundigen toen stelden dat de 15-jarige en een van de 16-jarigen een geestelijke stoornis hebben en dat de kans op herhaling groot is bij deze jongens. Maar de twee waren volgens de deskundigen ook zo 'ziek' dat behandeling geen zin heeft of zelfs contraproductief is. De rechtbank zou de verdachten daarom alleen jeugddetentie kunnen opleggen en dat baart de rechtbank grote zorgen, juist wegens de grote kans op herhaling bij de jongens. Daarom wil de rechtbank dat drie deskundigen zich nogmaals over hen buigen. Daarvoor verwees de rechtbank de twee zaken vrijdag naar de rechter-commissaris. De derde verdachte is wel te behandelen, en heeft behalve jeugd-TBS 150 dagen jeugddetentie opgelegd. De jongen moet de slachtoffers ruim 7.500 euro betalen.

De advocaat van ťťn van de jongens meldde enige tijd geleden in Het Parool dat de jongens uit waren op geld. "Ze hebben doen voorkomen alsof ze gewapend waren, en hebben met een heel grote bek de vijf jongens en het meisje die daar in huis film zaten te kijken, zo geÔntimideerd dat ze echt geloofden dat er wapens waren."

Volgens Menno van Gaalen, advocaat van de jongste van het drietal, zijn de drie daders autochtone Amsterdammers. Gewone scholieren, zonder strafblad, uit gewone gezinnen. Een van de drie daders bleek een bekende van het verkrachte meisje te zijn.

FIA verbiedt nieuwe vleugel BAR

De FIA heeft plannen van BAR om een nieuw soort achtervleugel te gaan gebruiken verboden.

Volgens de regels van de FIA, mag een achtervleugel nog slechts uit 2 lagen bestaan. BAR meende een gat te hebben gevonden in de regelgeving, door een extra derde laag niet aan de zijkant van de vleugel te monteren, maar aan de tweede laag vast te monteren. Op deze manier zou er niet direct sprake meer zijn van een derde, aparte, laag, maar meer van een geheel. De FIA heeft deze nieuwe achtervleugel echter verboden.

"We kunnen bevestigen dat er een verduidelijking zal komen in de regelgeving rond de constructie van de achtervleugel richting de teams" aldus een woordvoerder van de FIA.

Het team met Brackley als thuishaven, heeft dit jaar sterke verbetering gezien in zijn performance en in zijn resultaten. Het team probeert dit vol te houden door in Imola verschillende aŽrodynamische veranderingen door te voeren. Ook zal er vanaf Imola een nieuwe Honda krachtbron beschikbaar zijn voor het BAR team.

Online dating in opkomst

aphx had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer Internetgebruikers maken gebruik van online dating sites. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope. Met haar bereiksmetingsysteem Viviscan constateert het bureau een toegenomen interesse in sites die zich toeleggen op online dating. De opkomst maakt deel uit van een bredere 'social networking' trend. De meeste dating sites zijn in de periode tussen eind 2003 en maart 2004 voor het eerst verschenen in de maandelijkse Multiscope Visiscan top 250. In deze ranking staan Nederlandse sites die meer dan 400.000 unieke bezoekers per maand trekken.

Volgens Multiscope is Relatieplanet binnen het datingsegment met afstand marktleider. Deze site trekt ruim 1 miljoen unieke bezoekers per maand. Lexa en MSN Dating completeren de top 3. Nieuwkomer in maart is Meetic, een van origine Frans bedrijf.

De opkomst van online dating maakt deel uit van een bredere 'social networking' trend. Als voorbeelden hiervan noemt Multiscope onder meer Schoolbank.nl, CU2, het FOK!forum en Gathering of Tweakers. Het forum van FOK! staat 153e in de Multiscope ranking.

Internationaal krijgt Orkut van Google veel media-aandacht. Tot op heden surft echter minder dan drie procent van de Nederlandse internetgebruikers naar deze site. Het onderzoek van Multiscope wordt uitgevoerd onder een representatief panel van ruim 1.500 Internetgebruikers.

Alleen vrouwen op Radio 2

Radio 2 wil op Tweede Paasdag alleen maar vrouwelijke artiesten draaien. Het publieke radiostation houdt regelmatig Top 2000 themadagen, en maandag zet Radio 2 de vrouwen uit de muziekwereld in het zonnetje. De luisteraars kunnen hun favoriete zangeres doorgeven.

Luisteraars kunnen ook hun mening kwijt over de platen. De volgende Top 2000 themadag is op Koninginnedag. De aandacht gaat dan uit naar de Nederpop.

Terpstra wilde dak realiseren

Olympische SpelenErica Terpstra, voorzitter van het NOC-NSF, heeft nog een uiterste poging ondernomen om een dak op het Olympische zwemstadion in Athene te laten realiseren.

In maart schrapte de organisatie van de Olympische Spelen het dak, omdat het waarschijnlijk niet voor de Spelen klaar zou kunnen zijn. Terpstra benaderde daarop een Nederlands bouwbedrijf en een architect om te kijken of er nog mogelijkheden waren.

Het bouwbedrijf kwam in samenwerking met de architect met een oplossing. Een betaalbaar dak zou binnen de gestelde tijd kunnen worden geconstrueerd. Terpstra heeft de oplossing aan het IOC voorgelegd, maar de Griekse organisatie zag het niet zitten.

Terpstra vertelde: "Natuurlijk kunnen zwemmers daar best tegen, maar toch is het jammer."

Zie voor meer sportnieuws Sport.fok.nl

Rit 5a Ronde van het Baskenland

Jens Voigt heeft de ochtendetappe van de slotdag van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven.

De Duitser van CSC was na de korte rit van oorspronkelijk 88 kilometer veruit de snelste. Wegens sneeuwval bleef er 75 van over. Voigt vormde echter geen directe bedreiging voor leider Denis Mentchov. Vanmiddag volgt de afsluitende klimtijdrit over 8,5 kilometer.

Uitslag rit 5a:
1 Jens Voigt (Dui) 1.53.12
2 David Etxebarria (Spa) + 0.51
3 Denis Menchov (Rus) z.t.
4 Iban Mayo (Spa) + 0.53
5 Danilo di Luca (Ita) + 1.07
6 Matthias Kessler (Dui) z.t.
7 Bobby Julich (VS) z.t.

Museeuw wil bondscoach worden

Johan Museeuw heeft aangegeven na zijn afscheid graag actief te blijven in de wielersport. Zijn ambitie daarbij is om nog een keer bondscoach te worden.

In mei al zal Museeuw debuteren als assistent-ploegleider bij zijn ploeg Quick Step - Davitamon tijdens de Ronde van BelgiŽ. In die ploeg krijgt hij in het komend jaar de kans om verschillende functies te bekleden, van public relations tot mental coach.

Gevraagd of hij niet net als collega Edwig Van Hooydonck de politiek in zou willen gaan, vertelde Museeuw: "Ik moet toegeven dat politiek me maar matig interesseert. Ik word veel liever bondscoach van de profs. Daar droom ik van. Begrijp me niet verkeerd. Josť De Cauwer is heel waardevol, maar ik ben bereid om mijn beurt af te wachten. Ik wil het doen met dezelfde motivatie die ik als renner had."

De Belgische wielerbond reageerde enthousiast op de uitspraken. Bondsvoorzitter Laurent De Backer zei: "Daar repte hij nog met geen woord over. Ik ben blij dit te mogen horen. Het is een hele eer als zo'n kampioen zichzelf aanbiedt. Museeuw is een ervaringsdeskundige. Ik schat hem als mens en als renner heel hoog in. Met zijn naam kan hij de wielersport in ons land heel veel bijbrengen."

De huidige bondscoach Josť De Cauwer is iets minder enthousiast: "Waarom niet? Al weet ik niet hoe Johan de functie ziet. Het is een fulltime bezigheid. Maar je moet je ook bezighouden met alle facetten; van nieuwelingen tot profs. Koersinzicht is belangrijk, maar je moet ook andere kwaliteiten bezitten. Een goede psycholoog zijn bijvoorbeeld."

GL wil verbod islamitische opvoedgids

GroenLinks heeft vragen gesteld aan minister Donner van Justitie over de Gids voor Islamitische Opvoeding die verkocht wordt in Nederland. De partij wil dat het boek uit de handel wordt genomen. Het 500 pagina's tellende boek is van oorsprong een bekend Arabisch werk, dat wordt verspreid door uitgeverij Noer uit Delft.

GroenLinks valt over meerdere stukken uit het boek: over het besnijden van meisjes, het toestaan van het slaan van vrouwen als die bijvoorbeeld sex weigeren of ongehoorzaam zijn, het slaan van kinderen ten bate van de opvoeding en ronduit negatieve beweringen over joden.

Fractieleider Femke Halsema en Kamerlid Naima Azough wijzen Donner expliciet op de volgende passages:

- Op pagina 59 inzake vrouwenbesnijdenis wordt geconcludeerd dat geleerden het er unaniem over eens zijn dat besnijdenis de voorkeur geniet voor vrouwen. Op pagina 60 staan de belangrijkste redenen voor besnijdenis opgesomd, zoals een voltooiing van de onwankelbare oprechtheid die door Allah wordt verordend, een matiging van de seksuele verlangens en het voorkomen van kanker.

- In passages op de pagina's 64 en 242 wordt de echtgenoot opgedragen zijn vrouw te slaan, zodanig dat het geen tekens achterlaat op haar lichaam, respectievelijk zijn zoon wegens het (verwaarlozen van) het gebed vanaf de leeftijd van tien jaar.

- In passages op de pagina's 350 en 351 wordt gesproken over de plannen van het jodendom voor de mensheid, waarbij de joden door hun listigheid en slechtheid de mensen bederven.

De Gids voor Islamitische Opvoeding wordt sinds begin dit jaar uitgegeven door uitgeverij Noer in Delft. Volgens een woordvoerster van de uitgeverij zijn er 1.000 exemplaren gedrukt en is het bedoeld voor de particuliere verkoop. De uitgeverij zegt het een goed boek te vinden voor de opvoeding voor kinderen. Het boek is gewoon via internet te bestellen. De site Islam-boeken kondigt het trots als nieuw boek aan.

Over uitgeverij Noer werd vorig jaar een artikel geschreven in dagblad Trouw. De uitgeverij verspreid veel meer in het Nederlands vertaalde islamitische boeken die bijvoorbeeld zeer negatief over homo's oordelen. Het artikel van Trouw staat in zijn geheel op deze site.

-
De vragen van GroenLinks hebben niets van doen met de ophef die gisteren ontstond over lectuur in de Amsterdamse El Tawheed moskee waarin staat dat vrouwen besneden behoren te worden. Dat betreft een ander boek, ''Fatwas of muslim women'' geheten.

Sektioui op non-actief gesteld

Tarik Sektioui zal dit seizoen, wegens gebrek aan inzet en motivatie, geen rol van betekenis meer spelen bij zijn club Willem II. Sektioui heeft een aflopend contract bij de Tilburgse club en tekende begin dit jaar een nieuw vierjarig contract bij AZ.

Enkele weken geleden werd Sektioui al teruggezet naar het tweede elftal van Willem II. Vervolgens liet de middenvelder zich zeer kritisch uit over de technische staf en is daarom vandaag op non-actief gesteld.

Krantenbezorgers presteren niet slechter

Jeugdige bezorgers van ochtendkranten doen het op school niet slechter dan scholieren die niet vroeg uit de veren hoeven. Dat blijkt uit een representatief onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is uitgevoerd onder 15-jarige scholieren. Dit onderzoek is uitgevoerd omdat het Europees Comitť voor Sociale Rechten bang is dat schoolprestaties te lijden hebben onder een bijbaan in de vroege ochtend. Ongeveer 3.400 scholieren zijn bezorger van een ochtendkrant. In Nederland mogen 15-jarigen vanaf 6 uur 's ochtends kranten bezorgen. Dat is in strijd met Europese richtlijnen.

Uit het onderzoek blijkt dat de jonge ochtendkrantbezorger ambitieuzer is en efficiŽnter met zijn tijd kan omgaan. Hij blijft niet vaker zitten dan zijn leeftijdsgenoten zonder baan, komt minder vaak te laat en hecht meer waarde aan hard werken en diploma's.

'Onderduikhaasje' Flappie is dood

'Onderduikhaasje' Flappie is maandagavond gestorven. Dat meldt zijn baasje J. Poortman. Het beestje wilde niet meer eten. Het haasje uit Grou kreeg landelijke bekendheid na een conflict tussen zijn eigenaresse en de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw.

Tosca, de hond van Poortman, had het haasje acht weken geleden gevangen en nam het onder haar hoede. De beide dieren sliepen samen in ťťn mand. De Stichting Eekhoornopvang deed vervolgens aangifte omdat het verboden is een haas als huisdier te houden. Toen de AID en de politie bij Poortman aan de deur kwamen beweerde de vrouw dat de haas ontsnapt was. Flappie verbleef echter op een onderduikadres. Nadat de AID toch akkoord was gegaan kwam het diertje weer bij Tosca en Poortman in huis.

Man in verkeerde graf begraven

In de gemeente Lochem is per ongeluk een man uit Groenlo in een verkeerd graf begraven. De vergissing kwam aan het licht toen even later de begrafenis van een andere 90 jaar oude man plaatsvond. De rouwstoet was al op weg naar het verkeerde graf toen de familie argwaan kreeg, en alarm sloeg.

Vervolgens werd het graf waarin de GroenloŽr net was begraven weer geopend. De familie van de 90 jaar oude man moest daarop enkele uren wachten tot ze de begrafenis konden voortzetten. De man uit Groenlo is daarna op de juiste plaats bijgezet.

Het incident vond al op 13 maart plaats, maar werd pas vandaag bekend gemaakt. "Een bijzonder pijnlijke misser. Een menselijke fout. We hebben de familie een excuusbrief gestuurd", aldus wethouder Pompe van Lochem.

Dragtsma nieuwe coach FC Volendam

Job Dragtsma is de nieuwe trainer van FC Volendam. Hij volgt interim-trainer Johan Steur op, die op zijn beurt de ontslagen Henk Wisman had opgevolgd.

Dragtsma is afkomstig van Jong AZ. Dragtsma verdiende bij AFC'34 zijn sporen in het amateurvoetbal. Met de Alkmaarse club werd hij in zijn eerste seizoen 96-97 direct kampioen in de hoofdklasse A van de zondagamateurs. In de zomer van 2001 stapte hij over naar AZ.

FC Volendam neemt weer de gok met een onervaren trainer op het hoogste niveau. Met Henk Wisman pakte dat goed uit. De 48-jarige Dragtsma tekende een eenjarige verbintenis.

Sigaretten krijgen bijsluiter

De pakjes sigaretten van sigarettenfabrikant Philip Morris krijgen binnenkort een bijsluiter.

In de bijsluiter zal staan dat roken schadelijk is, en worden de stoffen vermeld die in de sigaretten zijn verwerkt. Ook staat er in de bijsluiter dat roken schadelijk is voor niet-rokers."Rook niet bij kinderen, aangezien zij in het bijzonder gevoelig zijn voor meeroken", aldus de bijsluiter.

De consument zou het recht hebben om geÔnformeerd te worden, aldus de fabrikant. De Stichting volksgezondheid en roken Stivoro doet het initiatief echter af als een 'slimme marketingstunt'.

Litmanen weg bij Ajax

Jari Litmanen stapt per direct op bij Ajax. De 33-jarige middenvelder verlaat daarmee de club waar hij bijna negen jaar actief was.

Ajax heeft besloten mee te werken aan de onmiddellijke beŽindiging van het contract, op verzoek van Litmanen zelf. Dit seizoen speelde Litmanen maar enkele keren vanwege verschillende hardnekkige blessures.

In een persbericht zegt Ajax dat een samenwerking in een andere functie bij de Amsterdamse club in de toekomst zeker tot de mogelijkheden behoort. Litmanen zet vooralsnog geen punt achter zijn carriŤre. Vanuit Finland heeft zijn oude club FC Lahti interesse getoond.

Brusselmans en Van Royen voortaan bij de drogist

Drogisterijketen Kruidvat gaat boeken van de populaire schrijvers Herman Brusselmans en Heleen van Royen verkopen. De boeken, die minder dan 5 euro zullen kosten, moeten nog dit jaar in de schappen liggen. Het is voor het eerst dat de drogisterij boeken van populair-literaire auteurs op de markt brengt.

Het nieuwe boek van Heleen van Royen komt begin mei in de winkels te liggen. Het heet 'Leven met lef' en bevat een selectie van haar columns, aangevuld met stukken over oud-wethouder Rob Oudkerk. Deze laatste moest in januari aftreden nadat Van Royen over zijn voorliefde voor prostituees publiceerde.

Van Herman Brusselmans zal 'In de knoei' worden uitgebracht, een boek dat eerder als relatiegeschenk in kleine oplage verscheen. Door de boeken op goedkoop papier te drukken, van een nieuwe omslag te voorzien en door ze exclusief in de eigen winkels aan te bieden omzeilt Kruidvat de vaste boekenprijs die in Nederland geldt.

Lego wil terug naar de basis

Lego gaat zich minder richten op hypes en meer op het traditionele legosteentje. Volgens Charlotte Simonsen van Lego Company werd de speelgoedfabrikant de laatste jaren te afhankelijk van films. "Als er een nieuwe Harry Potter-film uitkwam konden we de productie bijna niet aan. Maar het jaar erop vielen we in een gat . We willen gewoon een stabiele basis en dito groei." Het afgelopen jaar leed Lego Company een recordverlies van 192 miljoen euro.

Dit jaar moet het bedrijf uit het Deense Billund minstens quitte draaien. Wereldwijd verdwenen 500 van de 8.500 banen en in de top van het bedrijf is plaats gemaakt voor Kjeld Kirk Kristiansen, kleinzoon van Ole Kirk Christiansen die het bedrijf in 1932 oprichtte. Dat geeft de werknemers moed. "Kjeld is terug", zegt Berit Pedersen van de vrouwenvakbond KAD trots.

In 1999 werden de plastic steentjes nog uitgeroepen tot speelgoed van de eeuw. Maar mismanagement deed de omzet kelderen. Zo werd de naam Duplo - een forser formaat bouwsteentje voor de allerkleinsten - gewijzigd in Explore. Gevolg was dat consumenten het speelgoed niet meer konden vinden in de winkel. Inmiddels is de naam Duplo weer duidelijk zichtbaar op de verpakking.

Bommelding om niet op vakantie te hoeven

Een Kroatische vrouw is donderdag veroordeeld vanwege een valse bommelding op het vliegveld van DŁsseldorf, die ze had geplaatst om onder haar vakantie met haar vriend uit te komen. De vrouw legde afgelopen september het vliegveld plat en dupeerde daarmee zo'n 64.000 reizigers. Marina B. belde de politie met een al Qaeda-dreigement omdat haar ouders haar vriend afkeurden.

"Ik wist niet hoe ik mijn ouders moest vertellen over mijn vakantie met mijn vriend en ik kon moeilijk tegen hem zeggen dat mijn ouders het afkeurden", aldus de 28-jarige vrouw, "Toen kwam ik op het idee dat, wanneer de reis kon worden afgebroken door bijvoorbeeld een bommelding, dat alle problemen zou oplossen."

Uiteindelijk vertrok het vliegtuig toch, zij het enkele uren vertraagd. De vriend van de vrouw werd bij terugkomst uit Spanje opgepakt, omdat de telefoontjes vanaf zijn mobiele telefoon waren gemaakt. Hij ontkende echter het maken van de telefoontjes. De vrouw is veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Verder kan ze nog een schadeclaim van de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen tegemoet zien van zo'n 1,5 miljoen euro.

[OS] Terpstra wilde dak realiseren

Erica Terpstra, voorzitter van het NOC-NSF, heeft nog een uiterste poging ondernomen om een dak op het Olympische zwemstadion in Athene te laten realiseren.

In maart schrapte de organisatie van de Olympische Spelen het dak, omdat het waarschijnlijk niet voor de spelen klaar zou kunnen zijn. Terpstra benaderde daarop een Nederlands bouwbedrijf en een architect om te kijken of er nog mogelijkheden waren.

Het bouwbedrijf kwam in samenwerking met de architect met een oplossing. Een betaalbaar dak zou binnen de gestelde tijd kunnen worden geconstrueerd. Terpstra heeft de oplossing aan het IOC voorgelegd, maar de Griekse organisatie zag het niet zitten.

Terpstra vertelde: "Natuurlijk kunnen zwemmers daar best tegen, maar toch is het jammer."

Japan weigert in te gaan op gijzeling

Junichiro Koizumi, de premier van Japan, weigert te buigen voor terrorisme. De dreigementen van Irakese terroristen om de gegijzelde Japanners levend te verbranden wanneer Japan haar soldaten niet terugtrekt, zijn volgens de premier niet een reden om de Japanse soldaten terug te trekken. “Wij kunnen niet ingaan op lafhartige dreigementen.

De premier riep wel zijn kabinet bijeen voor een spoeddebat en vormde een werkgroep die de gijzeling moet gaan coŲrdineren. Deze werkgroep, onder leiding van kabinetschef Yasuo Fukuda, gaat per direct werken aan een antwoord op de gijzeling. Waarschijnlijk zullen de Verenigde Staten om hulp worden gevraagd. Komende week zal de vice-president van Amerika, Dick Cheney, Japan bezoeken.

Fuduka geeft aan geen enkel contact te hebben met de ontvoerders, de groep die zich Mujahedeen Eskaders noemt. Afgelopen donderdag bezorgde de groep terroristen een videoband met daarop twee geblinddoekte hulpverleners en een geblinddoekte freelance-fotograaf. Op de video is te zien hoe zij door vier mannen, met geweren en messen, worden bedreigd. De beelden herhaalden zich vrijwel constant op de Japanse televisie. Tientallen Japanners verzamelden zich hierop voor het bureau van de premier. Zij pleitten voor de terugtrekking van de Japanse troepen. De familieleden van de gegijzelden probeerden met de minister van Buitenlandse Zaken te praten en zo de terugtrekking van de militairen te realiseren.

Al veel langer bestaat, in Japan, verzet tegen de troepen die naar Irak gingen. Voor het sturen van de troepen moest afgelopen jaar zelfs de wetgeving worden aangepast. Waarschijnlijk zal premier Koizumi worden afgerekend op het sturen van de elfhonderd soldaten wanneer volgend jaar de verkiezingen voor het Japanse Hogerhuis worden gehouden.

Meijer langer in Duitsland

Erik Meijer heeft zijn contract bij het Duitse Alemannia Aachen verlengd tot 2005.

De 34 jarige aanvaller, die in de belangstelling van Roda JC stond, gaf er de voorkeur aan om in Duitsland te blijven. Meijer speelde in het verleden voor onder meer FC Antwerp, MVV, PSV, KFC Uerdingen 05, Bayer Leverkusen en Liverpool.

Alemannia Aachen is bezig met een goed seizoen, de club staat vierde in de competitie en heeft nog uitzicht op promotie naar de Bundesliga, en plaatste zich ook nog verassend voor de finale van de DFB pokal.

Arsenal toont interesse voor Niemi

Arsenal heeft interesse getoond in Antti Niemi van Southampton, zo meldt The Sun. Niemi zou bij Arsenal de blunderende Jens Lehmann als eerste keeper moeten vervangen.

Afgelopen dinsdag werd in de Champions League tegen Chelsea een schot van Makalťlť door Lehmann slecht verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Lampard, die er eenvoudig voor kon zorgen dat Chelsea langszij kwam. De fout was voor Wenger onaanvaardbaar en hij heeft het bestuur de opdracht gegeven de Finse Niemi binnen te halen als nieuwe eerste keeper.

De 32-jarige Niemi, die nog een driejarig contract heeft bij Southampton, zou rond de zeven miljoen euro moeten kosten.

Gewonden door turbulentie

Door turbulentie zijn in een vliegtuig van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia zeker veertig mensen gewond geraakt. De turbulentie was zo onverwacht dat niemand op tijd steun kon zoeken. Ook drie bemanningsleden liepen verwondingen op. Op de vlucht van Madrid naar Lima zaten ook enkele Nederlanders.

Ongeveer twintig personen moesten voor behandeling van hoofd- en kneuswonden naar een ziekenhuis in Lima. Het toestel van Iberia kwam boven het Amazonegebied in de problemen, omdat het in een tropische storm terecht kwam. Aan de Airbus 300, met 233 passagiers aan boord, raakte niks stuk en dus kon het vliegtuig een uur later veilig landen in Peru.

Mosley wil snelheden reduceren

De steeds snellere rondetijden in de Formule 1 geven steeds meer mensen zorgen. Nadat de coureurs eerder al aangeven dat de auto's te snel worden, heeft nu ook FIA-baas Max Mosley aangegeven te bekijken hoe de snelheid kan worden beperkt.

Voornamelijk de bandenoorlog zou tot snel verbeterende banden hebben geleid. De banden zouden op het moment al veel sneller zijn dan de echte slicks die een paar jaar geleden werden verboden. Mosley ziet ook dat de ronderecords met secondes tegelijk worden verbeterd. Daarom is het weer tijd om naar maatregelen te gaan kijken. Vooral de veiligheid op circuits zonder grote uitloopstroken zou in het geding komen bij nog hogere snelheden.

Mosley vertelde: "Wij zijn zeer zorgvuldig aan het bekijken welke mogelijkheden we hebben onder het Concorde Agreement om de prestaties van de auto's te reduceren. Als we concluderen dat de auto's te snel zijn, dan geven we dat aan bij de teams onder het Concorde Agreement, waarna door de teams een technische werkgroep moet worden ingesteld die met voorstellen moeten komen hoe de snelheid kan worden gereduceerd. En dat moeten ze doen binnen een bepaalde tijd. Als ze dat niet doen hebben wij het recht om maatregelen op te leggen."

Hij vervolgde: "Ik denk dat veel komt door banden, variŽrende brandstofhoeveelheden en baantemperaturen en nog wat factoren. Misschien zijn we onnodig bezorgd, maar het begint erop te lijken dat we iets moeten doen. Verschillende teams geven ons accurate gegevens. Daaruit kunnen we snelheden vergelijken, met name in de hogesnelheidsbochten, met een jaar geleden en daaruit kunnen we vrij accuraat conclusies trekken."

Babylonische spraakverwarring EU

Oo-blackgirl-oO had ons via de nieuws-submit te melden:

Toren van BabelWanneer op 1 mei de tien nieuwe EU-landen tezamen negen nieuwe talen inbrengen, brengt dat een enorm ingewikkelde vertaalslag met zich mee. Het totaal aantal talen binnen de EU komt daarmee namelijk op twintig. En de regel is, dat er voor iedere taal een vertaling voor handen dient te zijn.

Het gevolg van deze regel is dat er maar liefst 190 verschillende vertalingen mogelijk moeten zijn. Van Duits naar naar Grieks, van Fins naar Slowaaks of van Pools naar Zweeds, iedere combinatie moet in principe beschikbaar zijn. En dat stelt de EU nu voor flinke problemen, want waar vind je tolken die een toespraak in het Litouws naar het Hongaars kunnen vertalen, of die vloeiend Sloveens Ťn Deens spreekt?

Om deze problemen het hoofd te kunnen bieden, zal het Europese Parlement voorlopig gebruik maken van vertraagde vertalingen. Hierbij wordt een toespraak eerst in ťťn 'makkelijke' taal vertaald, bijvoorbeeld het Engels, en daarna in een volgende. Probleem hierbij is echter, dat als de eerste vertaler een fout maakt, die vervolgens door de andere vertalers wordt overgenomen. Ook zal een vertraagde vertaling zeker niet bijdragen aan een soepele voortgang van het debat.

Ook hangt aan deze vertaalslag een flink prijskaartje. Nu al heeft de Europese Commissie zo'n 1300 vertalers in dienst, die 550 miljoen euro kosten. Na de uitbreiding is de verwachting dat het aantal vertalers zal moeten worden verdubbeld. De kosten zullen naar verwachting stijgen naar 800 miljoen euro.

Begrijpelijkerwijs vragen sommige EuroparlementariŽrs zich af of het toch niet verstandiger is om ťťn officiŽle EU-taal in te stellen. Daarbij lijkt het meest geaccepteerde Engels het meest voor de hand te liggen, maar o.a. de Fransen verzetten zich fel tegen deze suggestie. Ook zijn veel EuroparlementariŽrs geen tweede taal machtig. Daarom zal het Europarlement voorlopig nog wel blijven fungeren als de hedendaagse toren van Babel.

Hayman teleurgesteld, maar ok

Na zijn val in Gent - Wevelgem zal Mathew Hayman niet deelnemen aan Parijs - Roubaix. Daarover is hij teleurgesteld, maar gelukkig is hij niet ernstig geblesseerd geraakt.

Na zijn val werd Hayman de ambulance ingedragen met een nekbrace om. Achteraf blijkt hij zijn heup en been hebben geblesseerd, maar ondanks de harde val is er gelukkig niets gebroken. Hij heeft zich wel zodoende geblesseeerd dat hij niet mee zal doen aan Parijs - Roubaix.

Hayman vertelde: "De beslissing is genomen ,nadat ik woensdag het ziekenhuis verliet, dat ik niet fit genoeg was om zondag Parijs - Roubaix te rijden. Ik vind het erg jammer, omdat ik die wedstrijd erg leuk vind en ik ernaar uitkeek. Ondanks dat de rŲntgenfotoís lieten zien dat ik niks gebroken heb, kan ik zondag absoluut niet rijden. De wedstrijd is zwaar genoeg zonder blessure."

Verbod op zware nederwiet van de baan

Benky had ons via de nieuws-submit te melden:

Den Haag heeft het mogelijke verbod op sterke nederwiet van de tafel geveegd. Het kabinet ziet voorlopig geen aanleiding cannabis met een hoog THC-gehalte (werkzame stof) op de lijst met verboden stoffen te plaatsen. Uit recent wetenschappelijk onderzoek kon niet worden bewezen dat zware wiet veel ongezonder is 'gewone' cannabis. Dit besluit is gisteren door de ministerraad, in een achter gesloten deuren gehouden vergadering, genomen.

Het voorstel stuitte vooral op weerstand van coalitiegenoot D66. Zij vinden het te ver gaan om zware wiet te kwalificeren als harddrug. Wel is besloten nader onderzoek te doen naar het steeds verder oplopende THC-niveau in cannabis. Dankzij nieuwe teeltmethodes bevat wiet steeds meer van deze werkzame stof, waardoor gebruikers steeds langer en heftiger stoned kunnen zijn. Bovendien zouden ze een groter risico lopen op psychoses, of schizofrenie kunnen ontwikkelen.

De ommezwaai van het kabinet wordt in Den Haag gezien als een nieuwe nederlaag van CDA-minister Donner van Justitie. Zijn partij is voorstander van een veel strenger hasjbeleid. Ondanks de afzwakking van hun standpunt komt het kabinet toch met maatregelen tegen het gebruik van softdrugs. Zo zullen zowel de thuistelers als de producenten van grote partijen nederwiet strenger worden bestreden.

A'dam wil aanpak racistische spreekkoren

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen gaat samen met politie en justitie overleggen hoe de spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden kunnen worden aangepakt. Cohen werd daar over aangesproken in de gemeenteraad door CDA, PvdA en Leefbaar Amsterdam. Deze partijen vinden dat er hard moet worden opgetreden tegen het scanderen van racistische leuzen in Amsterdam bij wedstrijden van Ajax.

Tijdens het treffen tussen Ajax en ADO Den Haag op 1 februari in de Amsterdamse Arena was het weer eens raak, en schreeuwden enkele honderden ADO-fans gedurende de hele wedstrijd leuzen als ,,Heil Hitler'' en ,,Hamas, Hamas, alle joden aan het gas''. Ook maakten ze sisgeluiden (nabootsen van ontsnappend gas) en gooiden ze bekertjes gloeiend hete koffie, vuurwerk en urine naar supporters van Ajax.

De politie hield indertijd niemand aan. De M.E betrad wel het ADO-vak maar trok zich na een korte actie terug om escalatie te voorkomen. Gemeente, politie en justitie gaan nu kijken naar mogelijkheid om in de toekomst direct in te grijpen.

Michael snel in regenachtig Barcelona

Michael Schumacher was vandaag de snelste op een nat circuit de Catalunya in Barcelona. De Spanjaard Fernando Alonso reed de tweede tijd. Wat opvallend was, is het grote tijdsverschil tussen de beide Ferrari's. Een ander opvallend detail was dat Rubens Barrichello mechanische problemen ondervond in de ochtend.

Pos. Coureur Team Tijd
1 Michael Schumacher Ferrari 1:23.764
2 Fernando Alonso Renault 1:25.650
3 Rubens Barrichello Ferrari 1:25.923
4 Jenson Button BAR 1:26.140
5 Alexander Wurz McLaren 1:26.162
6 David Coulthard McLaren 1:26.392
7 Jarno Trulli Renault 1:26.966
8 Ralf Schumacher Williams 1:27.028
9 Felipe Massa Sauber 1:28.174
10 Scott Dixon Williams 1:28.318
11 Cristiano Da Matta Toyota 1:28.457
12 Ricardo Zonta Toyota 1:29.372
13 Takuma Sato BAR 1:30.535
14 Bjorn Wirdheim Jaguar 1:31.444
15 Marc Gene Williams Geen Tijd

Jezus!

Met dank aan Roxy die mij een leuk blogje wist te vertellen:

Passion of Christ is maar net in premiŤre en nu doen ze er al moeilijk over.
Een samenvating kon je hier vinden.

En dan nu het leukste... dit
Kijk zo'n 40 seconde naar de 4 puntjes in het midden, knipper dan met je ogen en kijk dan naar een witte muur.
Zo, en dan nu gaan slapen

Ow ja... voor diegene die niet weten waar ze moeten klikken... doe maar de onderste.. die is het leukst.
Roxy

[Update] Nieuwe Nederlandse ploeg?

Het gerucht gaat dat er in 2006 een nieuwe Nederlandse wielerploeg opgestart zal worden.

Hoofdsponsor zou een bedrijf worden dat al eerder actief was als sponsor in de formule 1. Het budget moet rond de 15 miljoen euro gaan bedragen. Dat bedrag is groter dan de 10 miljoen die de Rabobank ploeg per jaar ontvangt. Jan Raas, de ex-manager van de Rabobank ploeg, wordt getipt als adviseur van de ploeg.

Update:
Cees Priem en Jan Raas werken samen aan de oprichting van de nieuwe ploeg voor volgend seizoen. De nieuwe ploeg zou de in de trade team 1 categorie moeten gaan vallen en een concurrent moeten worden van de Rabobank-ploeg. Ze zouden kunnen kiezen uit twee grote sponsors.

Fetisjist troggelt jonge moeders moedermelk af

bagoas had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 42-jarige man heeft wel een zeer bijzondere fetisj. Op het internet deed hij zich voor als kersverse moeder met een emotioneel verhaal. 'Haar' dochtertje Rosa is te vroeg geboren en drinkt niet goed; ze zoekt moedermelk voor haar baby. Een moeder uit IJsselstein wil graag helpen en staat melk af. Onwetend dat de 42-jarige John H. haar melk gebruikt om zijn seksuele fantasieŽn te prikkelen.

Al meerdere vrouwen zijn slachtoffer geworden van de fantasie van de Rotterdammer. De moedermelk die hij ontvangt gebruikt hij om zijn seksuele fantasieŽn in de praktijk te brengen: hij drinkt het op en smeert zich ermee in.

Een bijzondere seksuele wens is niet bij wet verboden, maar het opzettelijk voorliegen van anderen ten gunste van jezelf uiteraard wel. Hij heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan oplichting, bedreiging en stalking om aan de moedermelk te kunnen komen.

De moeder uit IJsselstein krijgt argwaan als de man, die al een aantal keren aan de deur geweest is om zijn melk op te halen, niet wil zeggen waar hij woont. Als de man zijn echte aard onthult wil de vrouw niet langer meewerken. Daarna begint de man de vrouw te stalken en te bedreigen. Hij bespiedt de vrouw met een camera en stuurt haar porno.

De officier eiste 21 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk, met als bijzondere voorwaarde behandeling in een kliniek en reclasseringscontact, mede doordat hij al eerder veroordeeld is geweest.


Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.