FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 april 2004

Tanden 'vastnaaien' tegen overgewicht

In de strijd tegen overgewicht heeft een Duitse tandarts een revolutionaire maatregel bedacht, gebaseerd op een zeer eenvoudig principe: Als je je mond dicht houdt, kun je ook niets eten. Dus 'naait' de tandarts de kiezen en tanden van zijn patiŽnten aan elkaar.

Arnold Buddenberg uit DŁsseldorf maakt met kunststof en nylondraad de tanden zo stevig op elkaar, dat via de mond alleen nog vloeibaar voedsel naar binnen kan. En dat is precies de bedoeling. Met een dieet van dagelijks vier tot vijf liter water, aangevuld met vitaminesupplementen, soep, chocomel en melk moet de patiŽnt in vier weken tijd vijftien kilo kunnen verliezen.

Enorme aanslag in JordaniŽ voorkomen

In JordaniŽ hebben veiligheidsdiensten eerder deze maand een aanslag verijdeld die een massaslachting had kunnen uitrichten. De aanslag, die beraamd werd door leden van al-Qaeda, zou mogelijk 80.000 mensen het leven hebben kunnen kosten.

Het was al bekend dat in Jordanie begin deze maand mogelijk een chemische aanval was voorkomen, door de arrestatie van zes extremisten en de vondst van chemicaliŽn en explosieven. Vandaag werd bekendgemaakt dat toen een vrachtauto met 20.000 kilo chemische explosieven is gevonden. De terroristen zouden een zelfmoordactie hebben beraamd tegen de inlichtingendienst.

De Jordaanse staatstelevisie zond vandaag de bekentenis uit van een terreurverdachte. De verdachte, Azmi al-Jayousi, zei de aanslagen te hebben gepland in opdracht van de Jordaanse extremist Abu-Musab al-Zarqawi. Behalve van Al-Jayousi toonde de televisie ook foto's van negen andere verdachten. Vier van hen werden vorige week bij invallen van de politie gedood.

Al-Zarqawi wordt er door de VS van verdacht voor Al-Qaida in Irak een netwerk van buitenlandse terroristen op te bouwen. De Amerikanen hebben een prijs van tien miljoen dollar op zijn hoofd gezet.

Update
De radicale moslims zouden met de aanslagen het Jordaanse koningshuis hebben willen straffen voor zijn steun aan de Irak-politiek van de Verenigde Staten. JordaniŽ is een trouwe bondgenoot van de VS. Bovendien is het land, samen met Egypte, de enige Arabische staat die vrede heeft gesloten met IsraŽl.

Gevangenis neemt gevangenen in dienst

Het personeelstekort in een Mexicaanse gevangenis is zo groot geworden, dat wel heel vreemde maatregelen moesten worden aangewend. De directeur besloot namelijk 42 van de meest afschrikwekkende gevangenen in dienst te nemen als bewakers.

De nieuwe personeelsleden moeten de normale bewakers helpen met het controleren van de overvolle gevangenis en krijgen hiervoor tussen de twintig en honderd euro per maand. Aangezien deze gevangenen de anderen het meest schrik aanjagen, zouden opstanden en andere ongeregeldheden zo voorkomen moeten worden.

Willem II wil Reuser en Stekelenburg

Willem II wil het komende seizoen Martijn Reuser en Maarten Stekelenburg aan de selectie toevoegen. De Tilburgse club verliest aan het eind van het seizoen tien spelers en is druk bezig met het zoeken van geschikte vervangers.

Opmerkelijk is dat Willem II vooral uitziet naar Nederlandse spelers in buitenlandse dienst. Zo werden eerder Michel Kreek en Kevin Bobson al gecontracteerd.

Reuser heeft nog een contract tot medio 2005 bij Ipswich Town, maar heeft te kennen gegeven daar te willen vertrekken. Willem II is echter nog niet in onderhandeling met de linksbenige ex-international.

Door het vertrek van Geert de Vlieger zijn de Tilburgers ook op zoek naar een nieuwe doelman. Maarten Stekelenburg is bij Ajax tweede keeper achter Lobont en is daarom een geschikte kandidaat. Willem II hoopt hem voor een seizoen te kunnen huren.

Coke snuiven. "Doe mij nog eens een lijntje."

De wekelijkse column van SunChaser op FOK!radio:

"Hey, doe mij nog ff een lijntje man, ff naar de wc. Kom op man, doe niet zo flauw. Ik betaal mee dat weet je toch, heb ik je gezegd. Kom op, ik betaal je maandag terug. Ieder de helft, jij en ik, ga nog ff mee. Nee, ik wil niet wachten, kom op nou man. Oke, tof van je man, echt te gek. Kom op dan gaan we. Stefan, haal jij nog eens een biertje voor me!"

Ark van Noach gevonden?

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De Ark van Noach is een gigantische boot waarmee de gelovige Noach met zijn familie over de aarde voer tijdens de zondvloed. Nadat de zondvloed, een straf van God ten einde was, strandde de boot volgens de overleveringen op de berg Ararat in Turkije. Sinds jaar en dag zoekt men naar de restanten van de boot.

Foto's uit 2003, gemaakt door de commerciŽle satelliet Digital Globe, moeten nu het bewijs hebben geleverd dat restanten van de Ark nog steeds op de berg liggen en dat de Ark dus heeft bestaan. Door de hoge temperaturen was er zeer veel sneeuw gesmolten waardoor onderstaande foto gemaakt kon worden.

In augustus zullen diverse archeologen en wetenschappers afreizen naar de berg om te onderzoeken of dit echt de beroemde Ark is.

Ark
Op deze satellietfoto het hele gebied. De ark ligt binnen de pijlen. De bruine vlek is de achterkant.


Ark
Op de tweede foto staat een vergroting van het rood omcirkelde gebied. Dit is het achterstuk van de ark.

Man duwt eigen auto bijna de gracht in

Arjeno had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Delftenaar is vanmiddag zo boos geworden op een parkeerwachter dat hij uit pure frustatie zijn auto in de gracht probeerde te duwen.

De man had zijn auto niet volgens de regels geparkeerd en was daarna weggegaan. In de auto zat wel een bijrijder, maar omdat deze het voertuig niet kon verrijden, besloot de controleur een parkeerbon uit te schrijven. Toen de bestuurder terugkwam ontstak hij in grote woede en probeerde de wachter te slaan. Deze wist de vuistslag echter te ontwijken, waardoor de man nog bozer werd.

Hij probeerde daarna de auto te starten en weg te rijden, maar ook dit lukte niet. De man haalde daarop de passagier uit de auto en probeerde zijn eigen wagen in de gracht te duwen. Toen ook dit niet lukte zette de man het op een lopen en viel verderop in de straat nog een andere controleur aan.

De inmiddels gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Op het bureau bleek dat de betreffende auto niet verzekerd was en de APK verlopen was. Het voertuig werd met een politiekraan afgesleept en is in beslag genomen.


Bron: District8

SM-restaurant geopend in IsraŽl

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

In de IsraŽlische stad Tel Aviv wordt deze week een heus SM-restaurant geopend. Liefhebbers van sadomasochisme kunnen hier een maaltijd nuttigen, terwijl ze omringd worden door alles wat met pijn te maken heeft.

Zo behoren zwepen tot de uitrusting van het uiterst strenge personeel. Bovendien kunnen klanten desgewenst vastgeketend worden aan metalen tafels. Waarna ze ook nog eens een afranseling kunnen krijgen als ze over het eten klagen, al behoort een verblijf in een metalen kooi ook tot de mogelijke straffen.

Minderjarigen mogen het restaurant niet in.

Schadevergoeding om afgebroken toilet

DePresident en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De stad New York heeft een aanklacht van een medewerker van de rechtbank aan z'n broek hangen. De man eist vijf miljoen euro schadevergoeding omdat het toilet waar hij op zat plotseling afbrak.

Het ene moment zat ik nog op het toilet, en het volgende moment leek het te ontploffen. Ik zat plots op de vloer, bovenop een hoop gebroken porselein, middenin nattigheid en vuiligheid, aldus Frank D'Allessandro. De man heeft aan het ongeval vier beschadigde ruggenwervels opgelopen, waardoor hij nu een chiropractor en fysiotherapeut bezoekt.

3 CD's: Third Unheard, Jazzy Jeff & Maylay Sparks

Het zal de meesten wel opgevallen zijn de laatste tijd; er verschijnen een hoop hiphopalbums en er worden er hier op FOK! ook veel besproken. Zo ook deze keer. Maar liefst drie albums zullen de revue passeren. We beginnen met een oldskool-verzamelaar van het Stones Throw label. Daarna komt een mixtape van Jazzy Jeff, die wederom laat horen een uitmuntende DJ te zijn en we eindigen met een mixtape van Rasheed aka Maylay Sparks, een groot talent uit Philadelphia dat is blijven plakken in Denemarken.

Vrachtauto met zoutzuur verongelukt

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de snelweg E17 in BelgiŽ is vanochtend ter hoogte van Heusden een vrachtwagen met zoutzuur op twee andere vrachtauto's gebotst. De tankwagen vloog hierdoor in brand, maar de chauffeur wist nog net op tijd uit zijn cabine te springen.

De brandweer kon het vuur tijdig blussen, waarna het zoutzuur in een andere wagen overgetankt kon worden. Er kon echter niet voorkomen worden dat een deel van het gevaarlijke goedje uit de tank lekte, waardoor een stuk wegdek aangetast werd. Mogelijk moet dit deel opnieuw geasfalteerd worden. Als dat zo is, gebeurt het nog voordat die rijrichting van de snelweg weer vrijgegeven wordt. De stroken richting Antwerpen werden om 13.00 uur al vrijgegeven.

Op verzoek van de gezondheidsinspectie werden alle gezinnen met kinderen die in de buurt van het ongeval stonden te wachten naar het ziekenhuis overgebracht. Als de situatie weer veilig is, kunnen zij naar hun auto's terugkeren.

"Speurhonden stuiten op begraafplaatsen"

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

In het bos bij het Belgisch-Limburgse Opglabbeek waar sinds vorige week naar de stoffelijke resten van meerdere vermoorde personen wordt gezocht, hebben speurhonden vijf plekken aangewezen waar mogelijk mensen begraven liggen. Bronnen dicht bij het onderzoek hebben dit gemeld.

Het onderzoek vindt plaats op verzoek van justitie in Maastricht. Vorige week heeft een voor meerdere moorden veroordeeld gedetineerde in het bos bij Opglabbeek plaatsen aangewezen waar geliquideerde personen, of delen daarvan, zouden liggen. De Maastrichtse justitie wil niet mededelen naar wie precies gezocht, maar naar verluidt gaat het om de vermoorde Belg Marc Nevens en zijn vriendin Greta Meugens. Zij verdwenen in 1996 in Geleen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de 34-jarige Nevens door de xtc-maffia is vermoord. De romp van zijn lichaam werd al begin 1997 in het Julianakanaal bij Urmond gevonden. Van zijn vriendin is sinds 1996 niets meer vernomen.

Marc Nevens werd begin jaren negentig voor diverse strafbare feiten veroordeeld, waaronder autodiefstalleen en overvallen op Securitas-geldtransporten. Ook zou hij medeplichtig zijn geweest aan de ontvoering van de secretaresse van de Maastrichtse zakenman Lťon Melchior. Dit werd echt nooit bewezen.

Verschillende bronnen melden dat in het bos meer lijken zouden liggen. Die zouden daar los van elkaar en op verschillende tijdstippen zijn begraven. Of ook naar de sinds 1993 vermiste Tanja Groen wordt gezocht, is onduidelijk.

'Nummer 10 gaat met pensioen'

De internationals van Argentinie willen dat rugnummer 10 nooit meer gedragen wordt in het nationale elftal, dit als eerbetoon aan Maradona.

Aanstaande woensdag willen de spelers in Casablanca een boodschap brengen aan Maradona, zo vertelt aanvoerder Ayala aan Marca: 'We hopen allemaal dat hij heel erg snel beter wordt en dat willen we hem ook duidelijk maken. We zullen het veld opkomen met een spandoek als steun voor hem om snel te herstellen.'

Ayala zegt verder nog over het met pensioen gaan van nummer 10: 'Ik twijfel er niet aan dat het nummer 10 met pensioen gaat. Het is een nummer dat iedereen identificeert met Diego. Het zou prachtig zijn als we als eerbetoon zijn nummer kunnen terugtrekken.'

Diego Armando Maradona ligt sinds 18 April in het ziekenhuis waar hij hersteld van een hartaanval en een longontsteking.

FOK!Radio doet Examen om 20:00 uur

FOK!RadioStuderen. Veel van de FOK!kers houdt zich ermee bezig. Vanavond zetten we dan ook het School en Studie forum in de spotlights. Moderator IR Baboon zal alles vertellen over dit forum en ook meer vertellen over het nieuwe Examen-forum dat eraan zit te komen.

Je hoort ook wie de nieuwe duomod van IR gaat worden op het examenforum!! Een oud-gediende komt weer terug...

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. Natuurlijk hoor je ook weer een gedicht van Vleermuis en de column van SunChaser. Yvonne roddelt deze week niet. Ze is namelijk op vakantie.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Je kunt live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending.

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden.

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

Wil je een uitzending terug luisteren? Dan kan dat hier.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via radio@fok.nl. Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Williams betwijfelt beslissing FIA

Bij Williams betwijfelen ze of de beslissing van de FIA om het incident tussen Juan Pablo Montoya en Michael Schumacher niet te bestraffen wel in overeenstemming is met eerdere beslissingen.

Ze willen zeker niet zover gaan als Montoya door te zeggen dat Schumacher fout zat, maar vragen zich wel af in hoeverre de beslissing afwijkt van eerdere beslissingen. De drive-through penalty voor Montoya tijdens de Grand Prix op Indianapolis wordt naar voren gebracht. Ze beseffen echter goed genoeg dat lang klagen geen zin heeft en willen zorgen dat ze zelf eerst weer top zijn eer ze de schuld bij anderen leggen.

BMW Motorsport Directeur, Mario Theissen, vertelde: "Het wordt tijd voor de FIA om duidelijke regels voor zulke incidenten op te stellen en die ook uniform te gebruiken. Ik stel voor het incident van gisteren te vergelijken met wat er vorig jaar op Indianapolis gebeurde tussen Juan Pablo en Rubens Barrichello. Toen werd Juan Pablo gestraft met een Drive-Through-Penalty. Desondanks respecteer ik de beslissing van de FIA."

Patrick Head, technisch directeur bij Williams, vertelde: "Charlie Whiting heeft ernaar gekeken en zijn visie is dat Michael's manoeuvres gewoon OK waren. Daarom moeten we beslissen gewoon verder te gaan met onze auto sneller te maken, in plaats van door te gaan over het verleden."

Wouters tweede assistent Advocaat

Naast Willem van Hanegem gaat ook Jan Wouters Dick Advocaat assisteren bij het komende EK Voetbal in Portugal. De KNVB heeft dat tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

De KNVB heeft lang gezocht naar de tweede assistent voor Dick Advocaat. Johan Neeskens, Marco van Basten en Ruud Gullit bedankten voor de eer.

Jan Wouters was al eerder benaderd voor de functie van tweede assistent in combinatie met het leiden van Oranje onder 19. Hij zag daar destijds vanaf, omdat hij zijn werk als assistent-trainer bij Glasgow Rangers niet wilde opgeven. Nu hij alleen assistent-trainer bij Oranje wordt, kan hij gewoon aanblijven bij de Rangers.

Voetbal: Wouters tweede assistent Advocaat

Jan WoutersNaast Willem van Hanegem gaat ook Jan Wouters Dick Advocaat assisteren bij het komende EK Voetbal in Portugal. De KNVB heeft dat tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

De KNVB heeft lang gezocht naar de tweede assistent voor Dick Advocaat. Johan Neeskens, Marco van Basten en Ruud Gullit bedankten voor de eer.

Jan Wouters was al eerder benaderd voor de functie van tweede assistent in combinatie met het leiden van Oranje onder 19. Hij zag daar destijds vanaf, omdat hij zijn werk als assistent-trainer bij Glasgow Rangers niet wilde opgeven. Nu hij alleen assistent-trainer bij Oranje wordt, kan hij gewoon aanblijven bij de Rangers.

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Rabobank terug op ťťn

Rabobank is de beste ploeg van het voorjaar gebleken. Ze springen na de laatste wereldbekerkoers voor de grote rondes nog net over het Deense CSC-team.

In de top zeven zorgt enkel Rebellin voor een wijziging, die door zijn winst in de Waalse klassiekers weer een plaats naar voor kruipt ten koste van Valverde. Daarachter duikt Vinokourov opnieuw de top tien binnen, ten koste van landgenoot Michael Boogerd, die nu negende staat. Zijn ploeggenoot Oscar Freire sluit de top tien af. Mayo verliest door het afzeggen voor de Waalse toppers maar liefst acht plaatsen. De duitser Jens Voigt, deze week actief in de verenigde staten, stijgt dan weer negen plaatsen. In de hogere rangen duikt Erik Dekker de top 100 binnen, hij staat 91ste.

top tien UCI-ranking individuele renners
1 (1) ZABEL Erik (TMO, DUI) 2271.75
2 (2) BETTINI Paolo (QSD, ITA) 2235.00
3 (3) PETACCHI Alessandro (FAS, ITA) 2132.00
4 (5) REBELLIN Davide (GST, ITA) 2074.00
5 (4) VALVERDE Alejandro (KEL, SPA) 1773.00
6 (6) ARMSTRONG Lance (USP, VS) 1752.00
7 (7) SIMONI Gilberto (SAE, ITA) 1412.00
8 (12) VINOKOUROV Alexander (TMO, KAZ) 1381.50
9 (8) BOOGERD Michael (RAB, NED) 1329.00
10 (11) FREIRE Oscar (RAB, SPA) 1227.75
11 (13) ULLRICH Jan (TMO, DUI) 1167.00
12 (21) VOIGT Jens (CSC, DUI) 1155.60
13 (15) MCEWEN Robbie (LOT, AUS) 1153.00
14 (14) NOZAL Isidro (LST, SPA) 1150.00
15 (19) DI LUCA Danilo (SAE, ITA) 1133.00
16 (9) GARZELLI Stefano (VIN, ITA) 1121.00
17 (16) MANCEBO Francisco (IBB, SPA) 1070.00
18 (10) MAYO DIEZ Iban (EUS, SPA) 1046.00
19 (22) COOKE Baden (FDJ, AUS) 1036.00
19 (22) MILLAR David (COF, GBR) 1036.00

De top vier van de UCI-stand voor ploegen is weer zoals hij twee weken geleden was. Rabobank wordt hierdoor de beste ploeg van het voorjaar, met slechts 32 puntjes voorsprong op CSC.

top vijf UCI-ranking ploegen
1 (2) RABOBANK (NED) 3118.00
2 (1) TEAM CSC (DEN) 3086.00
3 (4) T-MOBILE TEAM (DUI) 2887.00
4 (3) QUICK STEP-DAVITAMON (BEL) 2542.00
5 (5) GEROLSTEINER (DUI) 2518.00

Wekelijks 1600 grove taaluitingen op TV

Wekelijks wordt er op de Nederlandse televisie heel wat afgevloekt. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de Bond tegen het vloeken. In totaal waren er zo'n 1600 vloeken, scheldwoorden en verwensingen op de buis te horen. Jaarlijks komt dat dan neer op ongeveer 80.000 uitingen.

Per zender werd gemiddeld 1,2 keer in het uur gevloekt. Dit gemiddelde is bij de commerciŽle zenders hoger (1,3 keer per uur) dan bij de publieke omroep (1,1 keer per uur). BNN spant met haar programmering de kroon. Deze zender zit met 7,7 vloeken ver boven het gemiddelde. Oorzaak zijn programma's als Cut, BNN family en Costa waar het er qua taalgebruik vaak heftig aan toe gaat. Bij de commerciŽle omroepen brengt Veronica het er met 2,4 keer per uur het slechtst vanaf.

Idols-persconferentie in Utrecht

Idols persconferentieDe persconferentie van de laatste twee Idols-finalisten Boris en Maud is minder hectisch verlopen dan vorig jaar. Enkele honderden fans juichten de finalisten toe op het plein voor de Utrechtse Stadsschouwburg.

Vorig jaar waren er enkele duizenden fans op de Dam in Amsterdam om Jim en Jamai toe te juichen. Dit jaar mocht de persconferentie niet in Amsterdam worden gehouden omdat het nu een evenement en geen persconferentie betrof. Voor een evenement moet zes weken van tevoren een vergunning worden aangevraagd.

Uit de persconferentie kwam naar voren dat Maud en Boris beiden het liedje 'When you think of me' zullen zingen. Zowel de versie van Boris als Maud is al opgenomen. De tape daarvan ligt in de cd-fabriek en zodra de winnaar van Idols 2 duidelijk is, worden cd's geperst van de winnende versie. Het nummer 'When you think of me' is enige tijd geleden al op de plaat gezet door de Amerikaan Mark Wills.

Foto: Perceptive (waarvoor onze grote dank)

Michelin per 2008 uit F1?

Als er in de toekomst in de Formule 1 slechts ťťn bandenfabrikant mag zijn, dan is die taak waarschijnlijk weggelegd voor Bridgestone.

Binnen het plan voor hervormingen binnen de Formule 1 na 2007 valt ook de wens om de bandenoorlog te staken door slechts ťťn fabrikant te gebruiken. Bridgestone wil 'hoe dan ook' in de Formule 1 blijven, zo liet een woordvoerder van het bedrijf weten. Voor concurrent Michelin is die noodzaak er niet zo erg.

Volgens Pierre Dupasquier van Michelin kwam Bibendum in de sport nadat enkele huidige partners hierom hadden gevraagd. Zij wilden Bridgestone en Ferrari verslaan. "Als dat gevecht er niet langer meer is, heeft het misschien niet langer zin meer, " aldus de Fransman. "Maar 2008 is nog ver weg, we hebben er nog niet over nagedacht."

Stoddart: "Sluit de teams op"

Minardi-baas Paul Stoddart denkt de ultieme manier te hebben gevonden om de teams in de Formule 1 de radicale veranderingen die Max Mosley heeft voorgesteld te laten aannemen.

Begin mei wordt er over de veranderingen in 2008 overlegd, maar Stoddart ziet dat niet zo zitten. Volgens hem zal op deze vergaderingen worden besproken wat al lang is besproken. Hij weet wel een andere manier om de veranderingen erdoor te krijgen. "Sluit ze (de teams) op in een kamer en doe de deuren op slot," aldus de AustraliŽr. "We praten en praten en praten. Er gebeurt niets. Met praten betaal ik mijn rekeningen niet."

Minardi heeft het kleinste budget binnen de Formule 1.

Nederlanders luisteren langer naar de radio

Luisteren naar de radio is populairder dan ooit. Dat blijkt uit cijfers uit het Continu Luister Onderzoek van bureau IntomartGfK over de periode februari / maart 2004. In deze periode werd er gemiddeld 3 uur en 24 minuten per dag naar de radio geluisterd per persoon.

Al eerder werd het luisterrecord verbroken. Volgens Nico Kreuning, commercieel directeur Radio 538, komt dit vooral door de verdere professionalisering van het medium radio. "Dat de consument dit waardeert, blijkt uit deze cijfers. Een gemiddelde luistertijd van 3 uur en 24 minuten per dag is natuurlijk geweldig. Kortom radio = hot!"

Meer radio uiteraard op FOK!Radio!

Websites Publieke Omroep trekken recordaantal bezoekers

De maand maart heeft een driedubbel record opgeleverd voor de websites van de publieke omroepen. Dat heeft Publieke Omroep Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) bekend gemaakt. Voor het eerst bereikten de gezamenlijke websites deze maand meer dan 4 miljoen individuele bezoekers. Dat betekent dat ruim 53 procent van alle Nederlanders actief op internet, langskomt op de sites. In totaal werd er een recordaantal van 12,7 miljoen bezoeken en 64,2 miljoen pageviews geteld.

De best bezochte site binnen het domein was de nieuwssite van NOS RTV, waar de uitzendingen rondom het overlijden van Koningin Juliana live en op verzoek konden worden opgevraagd. Maar ook de sites van Schooltv en TROS Radar werden goed bezocht.

Bijna 6% van Nederlanders nu moslim

Uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft geopenbaard blijkt dat er in ťťn jaar tijd 33.000 islamieten in Nederland bij zijn gekomen. Op 1 januari 2003 woonden er bijna 920.000 islamieten in ons land; 5,7% van de totale bevolking. In 1995 was het aantal moslims in Nederland nog 626.000.

Vooral in de grote steden wonen percentueel gezien veel moslims. In Amsterdam en omgeving 12,7%, in Den Haag 11%, in de regio Rijnmond 9,9%, in de Zaanstreek 8,8% en in Utrecht 7%. In het noordoosten van het land woont het laagste aantal islamieten met 1,5% in Friesland. Drenthe volgt met zo'n 1,6%.


Aantal islamieten in Nederland

In 2002 zijn er in Nederland 33.000 kinderen geboren met ťťn of twee niet-westerse ouders. Het gaat om 16% van het totale aantal geboren kinderen. Bijna 66% van deze kinderen is geboren in ťťn van de grote steden. In Rotterdam, Amsterdam en Den Haag is dit aantal het grootst met respectievelijk 50, 46 en 44%.

De meeste ouders komen uit Marokko (25%). Turkse, Surinaamse, Antiliaanse en Arubaanse ouders volgen.

Relatief zeer hoog is het aantal Marokkaanse geborenen, onder niet westerse allochtonen, in de stad Utrecht: 51%. Leiden en Ede staan gedeeld tweede met 34%. Een hoog percentage Turkse kinderen wordt geboren in Zaanstad: 44%, Enschede: 38% en Apeldoorn: 37%.

Hoge percentages Surinaamse kinderen worden geboren in Zoetermeer: 36% en Almere: 33%. Antilliaanse en Arbubaanse kinderen komen vooral veel ter wereld in Groningen: 18%, Dordrecht: 17% en Tilburg: 16%.

Let op: Alle percentages van de laatste twee alinea's slaan op het aantal geborenen onder niet westerse allochtonen, dus niet op het totaal aantal geborenen.

Niet Frigo, Wel Vandenbroucke

De ploegleiding van Fassa Bortolo heeft beslist naar de Giro te trekken zonder Dario Frigo. Belg Frank Vandenbroucke komt hem daar vervangen.

Dario Frigo moest begin dit jaar afzeggen in de zesde rit van Parijs-Nice vanwege een virale infectie. Daardoor heeft de Italiaan te weinig koersritme voor een rittenwedstrijd van drie weken, vind de ploegleiding.

De ex-rozetruidrager zal vervangen worden door de omstreden Belg Frank Vandenbroucke. VDB had dit jaar vooral zijn zinnen gezet op het voorjaar, maar heeft ook serieus wat ronde-ervaring met onder meer een eindoverwinning in Parijs-Nice in '98 en twee ritten in de ronde van Spanje in '99

KNVB wil PSV en Ajax gelijktijdig

De KNVB bekijkt de mogelijkheid om FC Volendam - PSV zondag ook om 12.30 uur te laten beginnen. Dit om te voorkomen dat Ajax kampioen wordt op de weg terug van Zwolle.

Bij FC Zwolle - Ajax wordt zondag om 12.30 uur afgetrapt, terwijl Volendam - PSV normaal gesproken pas om 14.30 uur begint. Bij winst van Ajax en puntverlies van PSV zou Ajax zondag kampioen kunnen worden. Hoewel het niet vereist is, lijkt het de KNVB leuker de wedstrijden gelijktijdig te laten beginnen. De KNVB heeft de vraag nu bij de gemeente, vanwege de veiligheid, de club Volendam, vanwege de organisatie en bij PSV neergelegd.

KNVB-voorlichter Frank Huizinga vertelde: "Het is voor de competitie wellicht leuker om PSV en Ajax gelijktijdig te laten spelen. Ajax hoeft dan eventueel niet kampioen te worden in de bus naar huis. Sportief-technisch hůeft er echter niet te worden ingegrepen. Alleen de duels in de voorlaatste en laatste competitieronde moeten alle gelijktijdig beginnen."

Klacht tegen Belgische 'anti-homo' kardinaal

In BelgiŽ heeft een jongerenvereniging van 'anders geaarden' een klacht ingediend tegen kardinaal Gustaaf Joos. De holebivereniging Wel jong niet hetero beticht de kardinaal van inbreuk op de antidiscriminatiewet.

Aanleiding is een uitnodiging die is verstuurd voor een Mariaviering volgende week waar Joos gastspreker is. In de tekst wordt fel uitgehaald naar homoseksualiteit en condoomgebruik. Homo's worden onder meer als "pervers" en "addergebroed" omschreven.

Het is niet de eerste keer dat de Belgische kardinaal in opspraak raak wegens harde teksten jegens de homofiele medemens. In januari omschreef hij homo's als ''seksueel geperverteerd''. Verder zei hij toen over seksualiteit dat condooms gevaarlijk zijn en aanzetten tot ''beestachtige'' dingen.

Nederlandse militairen doden Irakees

ursel en Bibilot hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon IrakEen Irakees is gisteravond door toedoen van Nederlands geweervuur om het leven gekomen. De Nederlandse militairen vuurden op een verdacht voertuig, waarna ťťn van de inzittenden omkwam. De andere zes inzittenden raakten gewond.

Het incident had plaats bij een controlepost bij Al Khidr. De auto naderde de post, maar draaide plotseling om en reed met grote snelheid weg. Een stopteken werd genegeerd, waarna de commandant opdracht gaf om op de banden van het voertuig te schieten. Hierdoor begon de auto te slingeren en sloeg over de kop. Het is nog niet duidelijk of de dode door een kogel is geraakt of overleden is door de buiteling.

Aan Nederlandse zijde raakte niemand gewond. De Koninklijke Marechaussee heeft de zaak in samenwerking met de Iraakse politie in onderzoek.

Turnbond zoekt naar ontsnapping

Sportkoepel NOC*NSF en de Nederlandse turnbond zoeken naar een mogelijkheid om Suzanne Harmes toch naar de Olympische Spelen te kunnen laten gaan.

Harmes is geblesseerd en kan mogelijk niet aan het Europese Kampioenschap, dat deze week in Amsterdam plaats vindt, meedoen. Dit toernooi is het enige kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen. Harmes overweegt nog toch te proberen deel te nemen aan het EK, maar beslist daarover later deze week. Ze heeft vanwege haar spierblessure in de elleboog in ieder geval een flinke trainingsachterstand.

Als Harmes zich afmeldt zal er gezocht worden naar een andere mogelijkheid om haar naar Athene te laten gaan. Harmes heeft al een nominatie op zak, maar dat is nog niet genoeg. Tenzij twee andere Nederlandse vrouwen de finale van het EK halen en zich daarmee plaatsen voor de Olympische Spelen, lijkt het niet onmogelijk om Harmes toch uit te zenden.

Zwemmen: Ian Thorpe krijgt startplaats OS

Sandman2k3 had ons via de nieuws-submit te melden:

Ian Thorpe zal op de Olympische Spelen toch de 400 meter vrije slag kunnen zwemmen. Hij krijgt de plek die aan Craig Stevens was toebedeeld.

Stevens eindigde bij de kwalificatiewedstrijden als tweede en plaatste zich daarmee voor Athene. Thorpe, die van het startblok viel en gediskwalificeerd werd, verzocht hem daarop van deelname af te zien. De Australische tv-zender Channel 7 bood Stevens voorts een toekomstige baan en 40.000 euro aan. Stevens ziet nu af van deelname op dit nummer.

Voor Ian Thorpe, die eerder een vergeefse oproep tot het IOC richtte, is de startplaats een geruststelling. De zwemmer is wereldkampioen en wereldrecordhouder op deze afstand. Vier jaar geleden veroverde hij voorts het olympisch goud van Sydney.

Ian Thorpe
Ian Thorpe


Veel meer sport vind je op Sport.fok.nl

'Stevens verkoopt plaats 400 meter'

Ian Thorpe zal op de Olympische Spelen toch de 400 meter vrije slag kunnen zwemmen. Hij krijgt de plek die aan Craig Stevens was toebedeeld.

Stevens eindigde bij de kwalificatiewedstrijden als tweede en plaatste zich daarmee voor Athene. Thorpe, die van het startblok viel en gediskwalificeerd werd, verzocht hem daarop van deelname af te zien. De Australische tv-zender Channel 7 bood Stevens voorts een toekomstige baan en 40.000 euro aan. Stevens ziet nu af van deelname op dit nummer.

Voor Ian Thorpe, die eerder een vergeefse oproep tot het IOC richtte, is het een geruststelling. De zwemmer is wereldkampioen en wereldrecordhouder op deze afstand. Vier jaar geleden veroverde hij voorts het olympisch goud van Sydney.

Poster Marbeck tijdens wedstrijd Beckham

Het Spaanse roddelblad Interviu heeft gisteren tijdens de wedstrijd Real Madrid - FC Barcelona weinig fijngevoeligheid getoond. Terwijl Beckham een wedstrijd tegen de aartsrivaal uit CataloniŽ speelde bestond de reclame voor het blad uit een levensgrote afbeelding van Sarah Marbeck, de prostituee uit Sydney die claimt twee jaar lang een relatie met Becks te hebben gehad.

De afbeelding kwam minstens zes keer op het advertentiescherm in Beckhams thuisstadion tevoorschijn. Ook Victoria Beckham was in het stadion aanwezig, om met haar twee zoontjes de inspanningen van haar man te volgen. Volgens ooggetuigen keek ze verbouwereerd naar de reclame.


De afbeelding waarmee Interviu reclame maakte voor de uitgave van vandaag

Bulgaarse president in Irak beschoten

GoudenGids had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon IrakDe Bulgaarse president Georgi Parvanov is tijdens een onaangekondigd bezoek aan Irak beschoten door sji'itische moslims. Bij de schietpartij, die ťťn minuut duurde, raakte niemand gewond. Hoewel Bulgaarse troepen terugschoten, wisten de daders in twee auto's te ontkomen.

Aangezien het bezoek geheim moest blijven is niet duidelijk hoe de belagers van de reis wisten. Regeringswoordvoerder Dimitar Zonew beschuldigde Poolse media ervan dat zij te vroeg over het bezoek hadden bericht.

Henry speler van het jaar in Engeland

Thierry Henry is door zijn collega`s van de Engelse Premier League verkozen tot de beste speler van het seizoen 2003/2004.

De Franse spits van Arsenal bleef Frank Lampard (Chelsea) en Steven Gerrard van Liverpool voor. Grootste talent van het afgelopen seizoen werd verrassend de 23 jarige Scott Parker, middenvelder van Chelsea. Ruud van Nistelrooy werd gekozen in het Engelse Team van het seizoen.

Premier League elftal van het jaar:

Tim Howard (Manchester United), Lauren (Arsenal), Sol Campbell (Arsenal), John Terry (Chelsea), Ashley Cole (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Patrick Vieira (Arsenal), Robert Pires (Arsenal), Thierry Henry (Arsenal), Ruud van Nistelrooy (Manchester United).

Overstekende hond veroorzaakt ongeluk

gammapooka had ons via de nieuws-submit te melden:

Een overstekende hond heeft er in het Groningse Oosterwijtwerd voor gezorgd dat een motorrijder ten val kwam en in de sloot belandde. De motorrijder hield aan het ongeval slechts lichte verwondingen over, de hond overleefde de aanrijding niet.

De bestuurder leek in eerste instantie ernstig gewond te zijn, maar dat bleek later mee te vallen. Zijn motor liep echter wel hevige schade op, deze is total-loss.

Boek: Stephen King - Tweeduister

In de donkere zalen van de bioscopen speelt Johnny Depp zijn versie van de schrijver Mort Rainey, hoofdpersoon van Secret Window. Secret Window is verfilmd op basis van het originele boek van Stephen King en op dit moment ligt het boek opnieuw in de schappen van de boekhandels. Tezamen met het ook al verfilmde verhaal The Langoliers, kun je het boek vinden onder de titel: Tweeduister.Stephen King

Meer pk's voor BAR

Na alweer een podiumplaats van Jenson Button blijven BAR en Honda ontwikkelen om hun sterke positie te behouden.

Het team van BAR had dit weekend al een sterkere Honda motor gekregen en dat bleek een groot succes. Honda-topman Otmar Szafnauer liet na de race weten dat zijn mensen al aan het werk zijn om een nieuwe versie van de huidige V10 te maken. Otmar Szafnauer verwacht dat deze nieuwe V10 vanaf de Grand Prix van Canada gebruikt kan gaan worden.

"De volgende stap is Canada. De vorige jaren hadden we elke race wel wat nieuws, maar dit seizoen hebben we onze strategie aangepast. Nu hebben we minder upgrades, maar de vernieuwingen die we aanbrengen zijn wel veel belangrijker," aldus de Honda-topman.

Ecclestone wil snel wijzigingen

Bernie Ecclestone is nog steeds niet tevreden met de Formule 1 zoals die er nu uitziet. Hij wil dan ook snel radicale wijzigingen in de reglementen doorvoeren.

Volgens de F1-baas is de sport lui geworden, en moet deze worden wakkergeschud. "Het wordt tijd dat we terugkeren naar de basis. Het is eigenlijk meer een terugkeer naar de toekomst. We hebben verbeteringen nodig. We moeten kijken wat we eigenlijk fout doen. Misschien kunnen we veranderingen doorvoeren als we tot een unaniem besluit kunnen komen. We moeten worden wakker geschud omdat we lui zijn geworden. We moeten de tv en het publiek meer waar voor hun geld geven," aldus Ecclestone.

De FIA kondigde eerder deze week aan op 4 mei met de teambazen over reglementswijzigingen voor 2008 te gaan praten, maar Ecclestone wil al in de jaren daarvoor wijzigingen zien. Het gaat om zaken als een kleinere motor, andere kwalificatieopzet en de mogelijkheid tot het huren of kopen van een wagen van een team door een ander team.

Tiende WB-podiumplaats voor Boogerd

Met zijn tweede plek in Luik - Bastenaken - Luik bezette Michael Boogerd voor de tiende maal in zijn loopbaan een podiumplek in een wereldbekerwedstrijd. De eerste keer dat Boogerd op het podium belandde was in 1998, in de Ronde van Lombardije.

Boogerd won de Amstel Gold Race in 1999. Daarnaast stond hij in de Nederlandse klassieker nog vier keer op het podium: drie keer als tweede (2000, 2003, 2004), een keer als derde, in 2002.

In Luik - Bastenaken - Luik was hij tweede in 1999, en vorig jaar werd hij derde. Zijn tweede plaats in de Ronde van Lombardije werd nog gevolgd door een derde stek in 2001.

Goede Hemeltijden, Slechte Hemeltijden

Een ingestuurde column, van vaste columnist DoubleU


"...MIJN ZOON, MIJN ZOON, WAAROM HEBT GIJ MIJ VERLATEN?"

"Doe me een lol, Vader."

"OH...IK HEB JE NIET BINNEN HOREN KOMEN. AHEM. WAAR HEB JIJ IN GODSNAAM GEZETEN TIJDENS DE PAASWEEK?

"Ik zat beneden, in verband met die film. Dat heb ik je verteld."

"DIE FILM WAARAAN IK MIJN ZEGEN GEGEVEN HEB? NEE DAT HEB IK NIET,CHRIS. FUNDAMENTALISTEN ZULLEN IN MIJN OGEN NOOIT GENADE VINDEN."

Armstrong in goede doen

Lance Armstrong is eindwinnaar geworden van de ronde van Georgia. De vijfvoudige tourwinnaar lijkt ook dit jaar weer klaar voor het grote rondewerk

In de zesde etappe trok een fel uitgedund peloton door de Bergen van de Appalaches. Deze rit met aankomst bergop werd dus een serieuze test voor Armstrong, die sinds de tijdrit in het geel reed. Een ontsnapping met onder meer Durand, kleurde de koers in de beginfase, maar op 4 km van het einde was het voorbij. Op de laatste beklimming probeerde Jens Voigt van het nog de gele trui af te snoepen van de Amerikaan, door weg te glippen, maar armstrong haalde hem terug. Enkel Chris Horner (Webcor Builders) en Cesar Grajales (Jittery Joe's) konden Armstrong toen volgen. Grajales ontsnapte nog enpakte de ritwinst, maar de eindwinst voor Armstrong was al verzekerd. Hij eindigde vierde.

De zevende en laatste rit leverde dan geen problemen meer op voor Armstrong. In een massaspurt, na een saaie rit, werd Cipollini geklopt door de Canadees Fraser en de Argentijn Haedo. In tegenstelling tot Cipollini, hoeft Armstrong niet te twijfelen over zijn vorm. "Ik sta voor op schema. Maar ik schakel nu een versnelling hoger", zei Armstrong achteraf.

top tien Ronde van Georgia
1. Lance Armstrong (USA, US Postal-Berry Floor) in 22h19'05"
2. Jens Voigt (Dui, CSC) op 24 sec.
3. Chris Horner (USA, Webcor Builders) op 1'01"
4. Bobby Julich (USA, CSC) op 1'57"
5. Viatcheslav Ekimov (RUS, US Postal-Berry Floor) op 2'59"
6. Cesar Grajales (COL, Jittery Joe's) op 3'07"
7. Scott Moninger (USA, Health Net Pro) op 3'44"
8. Sergio Marinangeli (ITA, Domina Vacanze) op 4'06"
9. Brian Vandborg (DEN, CSC) op'52"
10. Eric Wohlberg (CAN, Sierra Nevada Cycling) op'25"

zie ook:
Tour of Georgia
Cipollini nog niet in goede doen

A'dam Osdorp telt negen jeugdbendes

Uit gecombineerde onderzoeken van politie en Vrije Universiteit-onderzoeker Jaap Noorda blijkt dat in Amsterdam-Osdorp negen criminele jeugdbendes actief zijn, bestaande uit 145 jongens. Deze negen bendes maken op straat de dienst uit, naast nog eens veertien andere groepen die overlast veroorzaken of zich 'hinderlijk' op straat ophouden. In totaal hebben de 23 jeugdbendes ruim 500 leden, voornamelijk bestaande uit Marokkaanse jongens.

Volgens Noorda bestaan de groepen uit verschillende categorieŽn jongeren: een harde kern (die veelvuldig met de politie in aanraking is geweest), lichte criminelen en risicojongeren. De grootte van de criminele groepen loopt uiteen van 25 tot 50 man, van wie vaak ongeveer 5 tot de harde kern behoren en 15 'licht crimineel' zijn.

Dat er veel Marokkaanse jongeren tot de bendes behoren komt onder meer omdat ze sowieso 50% uitmaken van de jeugdpopulatie in Osdorp. Ze vormen een groep die in zijn geheel kampt met werkloosheid en een beperkt toekomstperspectief.

Over enkele jaren wil de gemeente grip hebben op de straatgroepen en de straten leefbaarder hebben gemaakt. Daartoe gaan de verschillende gemeentelijke instanties nauw samenwerken om per groep alle jongeren naar het gewenste 'loket' te krijgen. De meeste gevallen kunnen door jeugdzorg of andere 'softe' instanties geholpen worden met vrijetijdsbesteding, opleidingen of werk. De harde kern zal echter moeilijker zijn aan te pakken, en zullen door justititie moeten worden gecorrigeerd.

Werk is de beste manier om deze jongens een toekomst te bieden, maar er zijn op dat punt nog geen passende projecten, en de financiering is onzeker. Op dit moment bestaat de aanpak overigens nog grotendeels op papier.

Nog drie afmeldingen Oranje

Naast Ruud van Nistelrooij hebben nu ook Edgar Davids, Philip Cocu en Andy van der Meyde afgezegd voor de oefeninterland tegen Griekenland aanstaande woensdag.

Het drietal heeft zich afgemeld met blessures. Cocu en Davids kwamen gisteren nog in actie met Barcelona in het gewonnen duel tegen Real Madrid. Advocaat heeft alleen Paul Bosvelt aan de selectie toegevoegd. De selectie bestaat nu uit 18 man.

Ullrich verdedigt zichzelf

Na veel kritiek te hebben gekregen op zijn voorbereiding, zegt Jan Ullrich dat er geen reden tot paniek is over zijn gereedheid voor de Tour de France. Wel geeft hij toe, de tijd die het kost om in vorm te komen, iets te hebben onderschat.

Na het afzeggen van klassiekers als de Amstel Gold Race en Luik -Bastenaken - Luik en het slechte rijden van Ullrich in onder andere de Waalse Pijl, ontstond er een storm van kritiek. Vele fans en journalisten vrezen dat Ullrich niet topfit aan de Tour de France zal kunnen beginnen.

Ullrich probeerde de mensen gerust te stellen: "Waarschijnlijk onderschatte ik het feit dat ik een jaar ouder ben geworden. Of ik overschatte mijn lichaam. De moeite die het kost om goed te rijden wordt steeds groter. Dat heb ik deze lente geleerd. Twee of drie kilo mag er wel af, maar ik heb een hoop getraind en spiermassa bijgekregen. Dit is niet de eerste keer dat ik in deze situatie zit."

Ullrich zal de Ronde van Duitsland en de Ronde van Zwitserland rijden in de voorbereiding op de Tour de France. Daar zal hij de wedstrijdhardheid die hij nu nog mist weer op proberen te doen.

Ere-interland voor Roberto Baggio

Bondscoach Giovanni Trapattoni heeft Roberto Baggio opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van ItaliŽ tegen Spanje. Dit als eerbetoon aan de fantastische carriŤre van de 37-jarige speler.

In 1999 speelde Baggio het laatst voor het Italiaanse nationale elftal. Baggio kwam op maar liefst drie WK's uit voor ItaliŽ. In ItaliŽ speelde hij voor achtereenvolgens Vicenza, Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna, Internazionale en Brescia.

Trapattoni zei over Baggio: "Het is een erkenning van wat hij heeft betekend in het internationale voetbal. Hij moet in die wedstrijd natuurlijk nummer 10 dragen. Hij is namelijk ťťn van de grote 'nummers 10' in de voetbalgeschiedenis."

Sky Radio opnieuw marktleider in radioland

Sky Radio is opnieuw de marktleider in radioland. De non-stop muziekzender haalde in de periode februari / maart van dit jaar een marktaandeel van 11,4 procent. Dit is nauwelijks een stijging, maar Radio 2 zakte van 13,1 procent terug naar 11,1 procent en moest het marktleiderschap aan Sky Radio geven.

Radio 2 dankte haar populairiteit vooral aan de Top 2000 die rond de kerst werd uitgezonden op de publieke zender.

Ook Radio 3FM won weer aan populariteit. Het publieke popstation steeg met 0,5 procent naar 7,6 procent marktaandeel. Hiermee neemt de zender een vijfde plek in beslag.

Klik hier voor een volledig overzicht van de luistercijfers.

Duel Verstappen-Fisichella?

Weinig mensen denken dat Jos Verstappen nog een kans heeft om terug te keren in de Formule 1. Sponsor Har Muermans blijft echter er hard aan werken. Hij heeft bij Sauber een vergelijkingstest voorgesteld tussen Verstappen en Fisichella.

In zijn pogingen om Jos Verstappen bij een Formule 1-team onder te brengen voerde Muermans een gesprek met Peter Sauber. Die meent dat Giancarlo Fisichella sneller is dan Jos Verstappen. Muermans is van het tegenovergestelde overtuigd en zoekt een kans om Verstappen dit te laten bewijzen.

Muermans vertelde: "De moeilijkheid in de Formule 1 is dat er nooit een eerlijke vergelijking mogelijk is. Hoe kan Jos nu bewijzen dat hij sneller is dan Fisichella, als hij niet onder dezelfde omstandigheden en in dezelfde auto rijdt? Sauber zegt dat Fisichella in zijn ogen sneller is, maar ik denk dat Jos juist de overhand heeft. Zonder vergelijkingstest zullen we dat nooit weten."

Hij zal zelf de kosten voor zo'n test op zich nemen: "Ik heb Sauber ook gezegd dat ik de rekening voor de vergelijkingstest zal betalen."

Het sponsorbudget om Verstappen in de Formule 1 te krijgen blijft ook gewoon bestaan: "Wij houden ons kruit droog voor Jos. Als er een goed stoeltje voorbij komt, dan kunnen we toeslaan. We hebben wel gemerkt dat voor geld niet alles te koop is en dat is eigenlijk maar goed ook. Bovendien: rijden bij Minardi en eigenlijk ook bij Jordan heeft geen zin. Jordan is geen optie gezien de prestaties, dat ziet iedereen toch? Anderzijds is het belangrijk dat Jos aan de gang blijft, laat zien dat hij nog steeds een coureur is die ertoe doet. Vandaar het voorstel aan Sauber."

Naast de poging bij Sauber, wil Muermans ook nog wel pogingen wagen bij BAR en Toyota: "Aan zo'n Panis merk je toch dat hij al 37 jaar is. Ik zou Jos graag eens naast Da Matta aan het werk zien."

Minister wil boete voor fout weerbericht

De Russische minister die verantwoordelijk is voor het ingrijpen bij rampen is van plan weermannen een boete te geven als zij de verkeerde voorspellingen afgeven aan de hulpdiensten. Bij herhaling zouden ze zelfs voor een verkeerde voorspelling celstraf kunnen krijgen.

Minister Sergei Shoigu sprak hierover op een congres in Irkoetsk. Hij vindt dat het tijd wordt dat de weermannen ťn -vrouwen er al te lang verantwoordelijk voor zijn dat de hulpdiensten zinloos in opperste paraatheid zijn. "Als er een meteorologische ramp op stapel staat, dan sturen we reddingsmedewerkers en materieel naar de plek. Dat kost allemaal geld. Maar als er dan niets van de voorspelling blijkt te kloppen dan hebben we dat geld allemaal voor niets uitgegeven."

Reden van de bezorgdheid van de minister zijn de aanhoudende voorspellingen dat er binnenkort een overstroming in het gebied zal komen. Mochten de voorbereidingen tegen deze voorstroming dus voor niets zijn geweest dan wil Shoigu "zoveel mogelijk compensatie van de voorspellers krijgen."

Postduif blijkt sneller dan adsl-verbinding

Abrenuncio had ons via de nieuws-submit te melden:

De Adsl-providers krijgen er een concurrent bij. Naast de kabel en de nieuwste generaties draadloze netwerken moeten ze nu ook vrezen voor de snelheid van... postduiven!

Een groep IsraŽlische internetjunks toonde dit een maand geleden aan. Nabij de Zee van Galilea lieten ze drie postduiven los, die ieder flashgeheugen met 1,3 GB aan data bij zich droegen. De transmissie-tijd, in dit geval gemeten door de tijd tussen het vertrek van de eerste duif en de aankomst van de laatste duif, honderd kilometer verderop in Ramat, op te meten, bleek korter te zijn dan dezelfde data verzonden via een adsl-verbinding. De gehaalde 'bandbreedte' bleek neer te komen op 2,27 Mbps, ruim meer dan de 0,75 tot 1,5 Mbps die er volgens de IsraŽliŽrs lokaal met adsl gehaald wordt.

Voor dit speciale datatransport via het tcp-protocol (transmission by carrier pigeons) is enkele jaren terug al een heuse rfc (request for comments) opgesteld. Deze test was dan ook bedoeld als verbetering van een eerdere test, die gehouden werd in Bergen, Noorwegen. Eťn voordeel bleek al snel tijdens deze testen: met de juiste voeding en verzorging neemt de bandbreedte explosief toe.

Bedrijf claimt patent op deel JPEG-algoritme

Het Amerikaanse bedrijf Forgent Networks zegt de 31 grootste hard- en software verkopers, waaronder Dell en Apple Computers, te gaan aanklagen omdat zij oneigenlijk gebruik zouden maken van een algoritme dat wordt gebruikt in het Joint Photographic Experts Group (JPEG) bestandsformaat. Als deze zaken worden gewonnen kan dat tot een stijging van de softwareprijs leiden of zelfs het einde van het JPEG formaat.


Een voorbeeld van een JPEG-compressie op verschillende niveaus

Al sinds medio de jaren 80 wordt JPEG gebruikt, inmiddels is JPEG uitgegroeid tot het standaard bestandformaat voor afbeeldingen. De meeste algoritmes in het JPEG-formaat zijn vrij te gebruiken, Forgent gelooft echter dat zij een zeventien jaar oud patent in handen hebben gekregen door de overname van Compression Labs in 1997. Dat patent zou op een specifiek algoritme in het JPEG-formaat van toepassing zijn.

Tsjechische vrouw krijgt eigen tramhalte

Een Tsjechische vrouw, die slecht ter been is, heeft van de plaatselijke vervoersmaatschappij een persoonlijke tramhalte gekregen. Miroslava Foukalova had bij de lokale politiek in haar woonplaats Brno geklaagd dat de halte te ver voor haar lopen was.

Hana Pohanova, woordvoerster van de trammaatschappij, vertelde aan de Tsjechische krant: ”Wij hebben speciaal voor haar een uitzondering gemaakt. Ze is gehandicapt en er was bij haar huis een mogelijkheid om de tram te laten stoppen, dus maken wij er geen bezwaar tegen.”

De trams zullen vanaf heden dan ook precies voor haar huis stoppen, maar alleen voor Miroslava. Anderen zullen toch zelf een stukje de benenwagen moeten nemen om met de tram te kunnen reizen.

"Maradona ademt weer zelf"

Diego Maradona, die door velen wordt gezien als `s werelds beste voetballer ooit, ademt weer zelf.

De 42 jarige Argentijn werd zondag van de beademningsmachine afgehaald, wel blijft hij op de intensieve zorg-afdleing. Afgelopen week werd "Pluisje" in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen na een hartaanval. Volgens het ziekenhuis is zijn algemene toestand stabiel, is hij koortsvrij, maar zijn de vooruitzichten nog steeds zorgelijk.

Cosmeticakoningin Estee Lauder overleden

Afgelopen zaterdag is Estee Lauder in haar woonplaats Manhattan aan een hartstilstand overleden. De koningin van de cosmetica werd 97 jaar oud. Lauder stopte in 1994 met haar bemoeienissen met het bedrijf, haar zoon volgde haar op als bestuursvoorzitter.


Estee Lauder op een wat oudere foto

Estee Lauder begon in 1946 met haar bedrijf in cosmetica. Het eerste product was een huidcrŤme die werd ontwikkeld door haar oom, een chemicus. Door toepassing van innovatieve marketingstrategieŽn wist zij haar bedrijf enorm uit te breiden. Lauder bracht haar producten aan de man door klanten haar producten uit te laten testen in de winkel, gratis proefmonsters mee te geven en door gratis cadeautjes mee te geven bij een aankoop. Het bedrijf Estee Lauder bestaat nu uit achttien merknamen, waaronder Estee Lauder, Clinique, Aveda, Aramis, Prescriptives en Tommy Hilfiger Fragrances. Haar producten zijn beschikbaar in meer dan 100 landen.

Van the Man meldt zich af

Bondscoach Dick Advocaat kan aanstaande woensdag bij zijn 'ruit'-experiment in de wedstrijd tegen Griekenland niet beschikken over spits Ruud van Nistelrooij. Deze meldde zich zondag af.

Van Nistelrooij liet Advocaat zondag weten niet voldoende fit te zijn. In de spits zal de bondscoach nu waarschijnlijk voor het koppel Makaay-Kluivert kiezen. Een nieuwe test van het koppel Van Nistelrooij-Kluivert zal in een later stadium dienen te geschieden.

Op zich blijven er nog voldoende keuze-opties over voor de bondscoach, die woensdag aan Clarence Seedorf de sleutelrol toekent. Het is de bedoeling dat Oranje tegen Griekenland met een 'ruit' op het middenveld zal spelen. Dit betekent een man voor en een man achter op het middenveld, met nog eens twee spelers aan de zijkanten. Vorig jaar speelde Oranje met dit systeem eens 1-1 gelijk tegen Belgie.

Schumacher en Alonso ontlopen straf

Zowel Ralf Schumacher als Fernando Alonso ontlopen een straf na hun aanvaring in de eindfase van de Grand Prix van San Marino.

Renault-coureur Alonso probeerde Schumacher in ronde 51 voorbij te komen. De Williams-coureur, die na de Grand Prix van Bahrein al een waarschuwing had gekregen voor zijn rijgedrag, blokkeerde zijn tegenstander, waarop de wagens botsten. Schumacher viel terug naar de zevende plaats, Alonso reed op de vierde plek door.

De stewards hebben het incident na de race onderzocht. Na het bekijken van de videobeelden en de telemetriegegevens en het horen van de verhalen van beide coureurs en hun teambazen, oordeelden zij dat er geen opzet in het spel was en er geen verdere actie zal worden ondernomen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1333
review
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
preview
World of Warcraft: The War Within (BŤta)
special
VrijMiBabes #218 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1331
special
Random Pics van de Dag #1330
©FOK.nl e.a.