FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 april 2004

Belgische kampioen bekend

Anderlecht is vanavond officieel de kampioen in de Belgische competitie geworden. Zonder zelf te spelen werd de voorsprong van Anderlecht door een gelijkspel van Club Brugge onoverbrugbaar.

Club Brugge speelde vanavond in de wedstrijd tegen Excelsior Moeskroen met 1-1 gelijk. Daardoor werd de achterstand op Anderlecht 10 punten, terwijl Club Brugge nog maar drie wedstrijden te spelen heeft.

Zelf komt Anderlecht pas morgen in actie. Op bezoek bij Lierse SK mogen de spelers en supporters proberen er een mooi feest van te maken.

Ruud de Wild krijgt nieuw 'team' bij 538

borisz had ons via de nieuws-submit te melden:

Tamara Brinkman en Jelte van der Goot worden de sidekicks van Ruud de Wild op Radio 538. Brinkman is bekend als actrice in de soap 'Onderweg naar Morgen'. Van der Goot, zoon van RTL-baas Leo van der Goot, is op dit moment al werkzaam voor het radiostation. Vanaf 1 juni is Ruud in de middag te horen op Radio 538.

Radio 538 wil overigens niks weten van het woord 'sidekicks'. Volgens het radiostation krijgt Ruud de Wild een eigen 'team'. In het begin zal Brinkman ook enkel het weer en de verkeersinformatie voorlezen.

Koeman wacht op Zeist

Ajax-trainer Ronald Koeman wil het Nederlands Elftal tegemoet komen, als bondscoach Dick advocaat aangeeft Maarten Stekelenburg als derde keeper mee te willen nemen naar het Europees kampioenschap in Portugal.

Stekelenburg kan de laatste tijd niet meer rekenen op een basisplaats. Nadat Bogdan Lobont was hersteld van zijn rugblessure kwam Stekelenburg weer op de bank terecht. Koeman zou de jonge goalie speeltijd willen geven in het belang van Oranje. 'Daar zou ik best over na willen denken', aldus de coach.

Koeman wil wel eerst een signaal krijgen over het wel of niet meenemen van de keeper. Ook wil hij in zijn speelwijze andere spelers tegemoet komen. In Johnny Heitinga ziet de bondscoach bijvoorbeeld een rechtsback, terwijl hij bij Ajax als centrumverdediger speelt. 'We hebben de mogelijkheid om daarmee te schuiven. Maar dan moeten we wel eerst kampioen zijn', aldus Koeman.

Kabinet pakt islamitisch onderwijs aan

Icoon Politiek nieuws Aan artikel 23 van de grondwet, die de vrijheid van onderwijs bewerkstelligt, zal door het kabinet niet getornd worden. Er zullen wel nieuwe condities gesteld worden aan het oprichten van nieuwe islamitische scholen. Één van die nieuwe voorwaarden luidt dat leden van een schoolbestuur de Nederlandse nationaliteit moeten bezitten. Verder is het voor de scholen niet toegestaan om meer dan twintig procent leerlingen met een achterstand te hebben. Daarnaast gaan er plannen opgesteld worden, zodat leerlingen 'burgerschapsvorming' bijgebracht wordt.

Het kabinet wil tevens gaan bevorderen dat witte scholen gestimuleerd worden om kinderen van verschillende afkomst met elkaar in aanraking te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door kinderen uit te wisselen of gezamenlijk aan sport- of cultuuronderwijs te laten doen. Burgerschap wordt niet als apart vak vereist, maar het kabinet wil wel dat normen en waarden via school aan kinderen worden doorgegeven.


Islamitisch onderwijs

Vandaag werden de maatregelen officieel bekend, die eerder al in de pers waren uitgelekt. De VVD pleitte in een vroeger stadium voor de herziening van de grondwet, zodat islamitische scholen verboden konden worden. De partij kwam daarvoor in botsing met onder andere het CDA, omdat die de vrijheid van godsdienstig onderwijs niet kwijt wilde. Binnen de VVD waren er grote meningsverschillen omtrent het standpunt van de partij.

Het kabinet beschikt over cijfers, die laten zien dat het aantal zwarte scholen met achterstandsleerlingen tot zeventig procent stijgt, terwijl het aantal achterstandsleerlingen gelijk blijft. Dit zou wijzen op stijgende en ongewenste concentratie.

Neeskens geen assistent op EK

Johan Neeskens heeft het aanbod van Dick Advocaat om tijdens de EK als assistent te fungeren afgewezen.

De trainer van NEC geeft de voorkeur aan de ploeg uit Nijmegen. 'Het is altijd mooi om bij Oranje betrokken te zijn', zei Neeskens. De oud-international wil fris aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. 'We hebben ons bovendien ingeschreven voor de Intertoto Cup. We starten daarom vroeg met de voorbereiding en dan gaan de dingen elkaar kruisen. Het heeft ook niets met trots te maken omdat ik niet als eerste ben benaderd.'

Eerder wezen Jan Wouters en Marco van Basten een job als assistent van Advocaat af.

Britse hond slikt 28 golfballen in

Maikuuul, brighton en 1034247 meldden ons via de nieuws-submit:

Icoon Weird nieuws Een bekend gezegde luidt als volgt: De liefde gaat door de maag. Dat bleek voor de hond van een beheerder van een golfclub in de Britse plaats Manchester werkelijkheid te zijn. De Duitse herder was namelijk zo dol op het apporteren van golfballen, dat hij er menigeen daadwerkelijk had ingeslikt.

Het nietsvermoedende baasje van Liddy kwam er pas laat achter, nadat het beestje niet meer wilde eten en bloed begon op te geven. Voor de dierenarts was het een klare zaak. Hij ontdekte de golfballen meteen. "Ik hoefde niet eens een röntgenfoto te maken omdat ik de ballen tegen elkaar hoorde botsen. Ik kon ze ook voelen", zei hij tegenover de BBC.

Het ging in de dierenkliniek zelf zo ver, dat er weddenschappen werden afgesloten tussen het personeel onderling, over het aantal golfballen dat Libby in haar maag zou hebben. "Ik geloof dat elf het hoogste aantal was, dus schrokken ze behoorlijk toen het er 28 bleken te zijn", vertelde Libby's eigenaar. De ballen, met een totaalgewicht van meer dan 2,5 kilo, werden tijdens een twee en een half uur durende en 900 euro kostende operatie verwijderd. Eigenaar Mike Wardrop gaat Libby nu leren dat ze geen golfballen meer mag opeten, zo liet hij weten.

Moslimorgaan distantieert zich van boek

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het onlangs opgerichte Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft vandaag laten weten afstand te nemen van een veelbesproken moslimboek van de radicale en omstreden Amsterdamse El Tawheed-moskee. De organisatie van zes landelijke moskeekoepels zegt ondubbelzinnig afstand te nemen van een modern islamitisch standaardwerk van sjeikh Aboe Baker Djaber El Djezeïr.

De Amsterdamse El Tawheed-moskee publiceerde eerder deze week een handleiding voor moslims, die opriep tot een Jihad. Het boek 'De weg van de moslims' - dat uit drie delen bestaat - en dat roept in deel 3 op tot de gewapende heilige oorlog tegen ongelovigen, tot het slaan van vrouwen en executie van homoseksuelen en van moslims die de geloofswaarheden niet letterlijk nemen. Het boekwerkje is in eerste instantie gericht op burgers van moslimstaten. Zij moeten zich "bekwamen in de vechtkunst, niet slechts defensief, doch ook offensief, opdat het Woord van Allah het hoogste is en om rechtvaardigheid en zachtmoedigheid op aarde te verpreiden. Want 'de Islam is altijd superieur."

CMO is van mening dat ook de moskee afstand moet nemen van passages die voor homo's en vrouwen kwetsend zijn. Het CMO heeft aangegeven te willen bemiddelen tussen het bestuur van de moskee en de gemeente Amsterdam. Als het aan laatstgenoemde ligt, dan gaat het openbaar ministerie (OM) over tot opsporing wegens strafbare feiten.


Één van de omstreden boeken


El Djezeïri's boek 'De weg van de moslim' is in veel boekwinkels te koop. Verder blijkt het gebruikt te worden als lesstof bij de theologieopleiding van de Hogeschool van Amsterdam. Het boek heeft voor zoveel ophef gezorgd, dat er spoeddebat werd aangevraagd. Daarbij moeten minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenzaken en minister Donner van Justitie zullen hierbij tekst en uitleg komen geven.

CDA-Kamerlid Sterk is van mening dat imams van moskeeën, waar het boek wordt verkocht, afstand moeten nemen van de lectuur. Wanneer ze dit niet doen, zouden ze strafrechtelijk vervolgd moeten worden, of zelfs het land moeten worden uitgezet. Het laatste gebeurde deze week al bij een imam in Frankrijk.

Van Persie niet naar PSV

Feyenoord-aanvaller Robin van Persie speelt komend jaar waarschijnlijk toch niet voor PSV. De transfer is afgeketst nadat de speler te zware persoonlijke eisen stelde. Beide clubs waren het eerder wel eens geworden over een transfersom van 3 miljoen euro.

PSV is niet bereid om aan de gestelde eisen tegemoet te komen. Mocht Van Persie bereid zijn deze flink te verlagen dan wil de club nog verder praten. PSV-voorzitter Harrie van Raay wilde niet veel zeggen: "Ik weet het allemaal niet meer. Ik wil op dit moment eigenlijk niets over deze kwestie kwijt." Trainer Guus Hiddink, die Van Persie graag ziet komen, heeft echter nog hoop op zijn komst: "Ik denk dat Van Persie niet voor het geld maar voor zijn sportieve toekomst kiest". Van Persie ligt momenteel bij Feyenoord overhoop met trainer Bert van Marwijk en komt er mede daardoor weinig aan spelen toe.

Voor Van Persie is nu het Duitse Werder Bremen de voornaamste gegadigde. Eerder wees van Persie Spaanse interesse van de hand. In het geruchtencircuit worden Schalke 04, Borussia Dortmund, Glasgow Rangers en Newcastle United genoemd, maar die hebben nog geen concrete belangstelling getoond.

Transfer Van Persie naar PSV afgeketst

Feyenoord-aanvaller Robin van Persie speelt komend jaar waarschijnlijk toch niet voor PSV. De transfer is afgeketst nadat de speler te hoge persoonlijke eisen stelde. Beide clubs waren het eerder wel eens geworden over een transfersom van 3 miljoen euro.

PSV is niet bereid om aan de gestelde (salaris)eisen tegemoet te komen. Mocht Van Persie bereid zijn deze flink te verlagen dan wil de club nog verder praten. PSV-voorzitter Harrie van Raaij wilde niet veel zeggen vandaag: "Ik weet het allemaal niet meer. Ik wil op dit moment eigenlijk niets over deze kwestie kwijt." Trainer Guus Hiddink, die Van Persie graag ziet komen, heeft echter nog hoop op zijn komst: "Ik denk dat Van Persie niet voor het geld maar voor zijn sportieve toekomst kiest". Van Persie ligt momenteel bij Feyenoord overhoop met trainer Bert van Marwijk en komt er mede daardoor weinig aan spelen toe.

Van Persie
Robin van Persie in actie


Voor Van Persie is nu het Duitse Werder Bremen de voornaamste gegadigde. Eerder wees Van Persie Spaanse interesse van de hand. In het geruchtencircuit worden Schalke 04, Borussia Dortmund, Glasgow Rangers en Newcastle United genoemd, maar die hebben nog geen concrete belangstelling getoond.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Geliefden verschansen zich 5 uur lang in boom

DePresident vertaalde en nieuws-submitte het volgende bericht:

Twee homoseksuele mannen, de één in een zwarte jurk en de ander in alleen een broek, zijn donderdag in een boom in Central Park New York geklommen. Reden was het gebrek aan begrip van hun families voor hun relatie. In de boom voerden de heren stripacts uit voor het toegestroomde publiek. Ook weigerden ze de boom te verlaten. De 32-jarige man paste ook orale bevrediging toe op de 17-jarige jongen.

De politie wilde ze zo snel mogelijk uit de boom halen omdat die hun niet lang zou kunnen dragen door de dunne takken. De heren waren echter niet van plan de boom te verlaten en de verwensingen vlogen dan ook naar de oren van de agenten die hen uit de boom wilden halen. Zelfs dreigden ze de agenten uit de boom te schoppen.

De jongen en de man eisten een Coca Cola Vanille en een fles water. Na 5 uur lukte het de politie ze uit de boom te krijgen.

Programma HCE (Week 17)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend. Wederom een speciaal weekend want de lijstaanvoerder is bij winst landskampioen.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 17)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.15Roda JC Fc Utrecht -
.
za19.30RBC Roosendaal PSV -
za19.30sc Heerenveen Vitesse -
za20.00Fc Twente Willem II -
za20.00AZRKC Waalwijk -
.
zo12.30NEC Ajax -
zo14.30FeyenoordFc Volendam -
zo14.30Fc Groningen Fc Zwolle -
zo14.30NAC BredaADO Den Haag -

Raadslid Leefbaar Den Haag valt collega aan

Raadslid M. Dufresne van Leefbaar Den Haag, ook wel bekend als het 'enfant terrible' van de Haagse raad, is vrijdag aangehouden wegens het aanvallen van collega-raadslid Labuche. Dufresne zou tijdens de schorsing van de vergadering van de commissie Welzijn Labuche een trap tegen diens knie hebben gegeven. Dit gebeurde terwijl Labuche praatte met andere raadsleden. De twee vechtersbazen zijn door de politie uit elkaar gehaald waarna Dufresne werd aangehouden.

Labuche weet niet wat de reden van de vechtpartij is geweest. "Volgens mij hadden we geen conflict", meldde Labuche. Wel heeft hij bij de politie aangifte gedaan.

Dufresne haalt wel vaker vreemde streken uit. Zo stelt hij geregeld eindeloze reeksen vragen en houdt hij zich niet aan de spreektijden.

Van Hoogdalem weg bij Roda JC

Marco van Hoogdalem verlaat aan het eind van dit seizoen Roda JC.

De 31 jarige verdediger werd afgelopen januari gehuurd van het Duitse Schalke `04 , en zegt dat hij zelf geen zin meer heeft in een langer verblijf bij de ploeg uit Kerkrade.

In een intervieuw met het Limburgs Dagblad zei van Hoogdalem dat coach Vloet hem vaker op de bank posteert dan in de basis, en dat hij niet snapt waarom de ploeg hem gehuurd heeft. Van Hoogdalem zal waarschijnlijk naar een andere club moeten uitzien omdat hij bij Schalke `04 ook weinig aan spelen toekwam.

Ook Addy Engels breekt sleutelbeen

Addy Engels van de BankGiroLoterij ploeg heeft in de 2e etappe van de Niedersachsen rundfahrt zijn sleutelbeen gebroken.

De pech voor BankGiroLoterij blijft voortduren. Nadat eerder Matthe Pronk viel en een ruggenwervel brak, Jeroen Blijlevens bekend maakte te stoppen, Vincent van der Kooij nog steeds herstellende is van de ziekte van Hodgekin en Remco van der Ven in de 1e rit van de Niedersachsen zijn pols brak, brak Addy Engels een dag na Van der Ven zijn sleutelbeen in rit 2 van deze ronde.

Addy zei zelf het volgende erover:

"Gisteren ben ik inderdaad in de laatste afdaling gevallen en heb ik met mijn schouder een boom geraakt. Ben daarna snel weer op de fiets gesprongen en op tien kilometer voor de finish sloot ik aan in de eerste groep. Na de finish voelde ik de pijn in mijn schouder echter pas goed. Vanmorgen was het nog erger wat mij deed besluiten om niet te starten en langs het ziekenhuis te gaan om foto's te laten maken. Daaruit bleek dat er een klein breukje in het sleutelbeen zit, waardoor ik normaal gesproken 2 tot 3 weken uit koers ben, net op het moment dat het eindelijk goed begon te draaien."

[Update]'Baby verbrand in oven'

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 39-jarige moeder uit Peckham heeft haar baby in een oven gelegd en vervolgens de oven op zijn hoogste stand gezet. De baby werd volledig verbrand aangetroffen door de Londense politie. De baby is overleden aan zijn verwondingen. Politie- en ambulancepersoneel zijn gechoqueerd geraakt. Zij hebben psychologische bijstand gekregen en zijn vervolgens naar huis gestuurd. De moeder is inmiddels in hechtenis genomen. Schotland Yard heeft een moordonderzoek gestart en is opzoek naar de vader van de baby.

Groot-Brittannië heeft geschokt gereageerd op de keukenmoord. Men vraagt zich af waarom de moeder haar baby in een oven heeft vermoord. Het slachtoffertje was voor 90 procent verbrand toen hij gisteren rond half vier uit de oven werd gehaald door de agenten. De baby werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis, maar hulp mocht niet meer baten. De baby is om één uur overleden.

Update 19:21 uur
BBC News meldt dat de baby niet in de oven is aangetroffen, maar in een andere kamer. Dat het kind voor 90 procent verbrand is, komt waarschijnlijk wel door de oven, maar dat is op dit moment nog speculatie.

Eindzege Cunego in ronde van Trentino

Damiano Cunego heeft de Ronde van Trentino op zijn naam geschreven

De 28ste Giro del Trentino is gewonnen door Damiano Cunego. De italiaan wist
na vier etappes 49 seconden voorsprong te houden op Jure Golcer (Slo). Gilberto Simoni (Ita) werd derde.

De laatste etappe van Terme di Comano - Arco over 169 km kwam op naam van Jan Svorada (Cze). In de massasprint liet hij Alejandro Alberto Borrajo (Arg) en Graziano Gasparre (Ita) achter zich.

Rituitslag 4e etappe:

1 Jan Svorada (Cze) Lampre 3.55.58
2 Alejandro Alberto Borrajo (Arg) Ceramiche Panaria-Margres
3 Graziano Gasparre (Ita) De Nardi
4 Mikhaylo Khalilov (Ukr) Team ICET
5 Antonio Salomone (Ita) Team Barloworld-Androli Giocattoli
6 Elio Aggiano (Ita) Team LPR
7 Gerhard Trampusch (Aut) Acqua & Sapone
8 Nicola Loda (Ita) Tenax
9 Giuseppe Palumbo (Ita) Acqua & Sapone
10 Giuseppe Di Grande (Ita) Formaggi Pinzolo Fiave'

Eindklassement:

1 Damiano Cunego (Ita) Saeco 17.31.03
2 Jure Golcer (Slo) Formaggi Pinzolo Fiave' 0.49
3 Gilberto Simoni (Ita) Saeco 0.53
4 Giuliano Figueras (Ita) Ceramiche Panaria-Margres 0.55
5 Pavel Tonkov (Rus) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 1.06
6 Gerhard Trampusch (Aut) Acqua & Sapone 1.25
7 Luca Mazzanti (Ita) Ceramiche Panaria-Margres 2.55
8 Juan Miguel Mercado Martin (Spa) Quick.Step-Davitamon 3.02
9 Giuseppe Di Grande (Ita) Formaggi Pinzolo Fiave' 3.08
10 Kyrylo Pospyeyev (Ukr) Acqua & Sapone 3.10

Desailly drie duels geschorst

Chelsea-speler Marcel Desailly is door de UEFA drie duels geschorst naar aanleiding van zijn elleboogstoot in de wedstrijd tegen AS Monaco van afgelopen dinsdag.

Desailly haalde in de door Chelsea met 3-1 verloren heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League met de elleboog uit naar Fernando Morientes. Scheidsrechter Urs Meier zag het incident over het hoofd, maar een waarnemer van de UEFA ontging de elleboogstoot niet. Desailly mist hierdoor de terugwedstrijd in London en de eventuele finale.

Andreas Zikos van AS Monaco, die in het zelfde duel wel een rode kaart kreeg, staat één duel aan de kant. Ook Jorge Andrade van Deportivo La Coruña moet 1 duel toekijken naar aanleiding van zijn rode kaart in de andere halve finale wedstrijd tegen FC Porto.

Antheunis selecteert 16-jarige

Anthony Vanden Borre is door bonscoach Aimé Antheunis opgeroepen voor de oefeninterland van België tegen Turkije. Vanden Borre is momenteel 16 jaar en speelde slechts 5 wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht.

Op 13 maart van dit jaar maakte de rechtsback zijn debuut voor Anderlecht in de Jupiler League tegen Charleroi. Zijn snelle entree bij de Rode Duivels dankt Vanden Borre mede aan het wegvallen van de geblesseerde Olivier de Cock.

'Olivier De Cock is geblesseerd en dus moest ik teruggrijpen naar een alternatief. Vanden Borre is al een paar weken uitstekend bezig. Hij is jong en is bij Anderlecht al twee maanden titularis. Vooral in de match Anderlecht-Standard heeft Vanden Borre een uitstekende indruk nagelaten', aldus Aimé Antheunis.

Ajax-spits Wesley Sonck en Willem II doelman Geert de Vlieger keren terug in de selectie van België. Beiden moesten de vorige interland door blessures verstek laten gaan.

Trust nu officieel sponsor Jordan

Na maanden onzekerheid is dan eindelijk de kogel door de kerk. Trust is vanaf vandaag officieel sponsor van Jordan. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Het sponsorschap volgt na de onderhandelingen die vorige week tussen het bedrijf, Jordan en het management van Verstappen zijn gevoerd. De beslissing is in overleg met hen genomen, over Verstappen in de Formule 1 wordt nog verder onderhandeld. De kans dat hij dit jaar echter nog voor het team zal rijden is nihil.

"Onze ervaringen met de Formule 1 in 2003 waren ontzettend positief voor het bedrijf en daarom willen wij doorgaan in de autosport," aldus Trust in een persverklaring. Het logo van Trust is gedurende het lopende seizoen op de spiegels en op de voorvleugels van de auto's te vinden.

Line-up voor Impulz Festival bekend

De line-up voor het Inpulz Festival op 26 juni is inmiddels bekend gemaakt. Impulz dat dit jaar voor de vierde gehouden gaat worden in Bussloo heeft zes podia.

Mainstage (Eurogrooves)
Ronald van Gelderen
Cor Fijneman
John 00 Flemming
Ferry Corsten
Flutlicht VS SHOKK
Johan Gielen
Don Diablo
Reeloop
Host by:MC Stretch.

HQ Area (UK Hardhouse)
Amber D
JP
Tom Harding
Eddie Halliwell
Scot Project
Organ Donors Dex n Fx
Lab 4 Live
Proteus
Host by:MC Da Silva

Concept Area (Techno)
Shinedoe
Renato Cohen
Christian Wunsch Live
Montana
Cari Lekebusch
Darren Kay
Monika Kruse
Secret Cinema Live
Surgeon
Host by:MC Paul T

Hardstyle Area
Tommy Pulse
Bobby V VS Brennan & Heart B2B
Cally & Juice
Clive King
Uberdruck & The Crow
Warmduscher
Blutonium Boy
Mark EG
Trance Generators
Host by:MC Gunner

Multigroove Area
CJ Bolland
Misha-B
Lenny Dee
Buzz Fuzz
Franky Jones
Bonzai Classic Traxx Live
Armani & Ghost, Jordens
Fierce Ruling Diva
Champ-e-on
Bountyhunter
Dano

Beach Area (club)
Dame
Quinten de Rozario
Victor Coral
Steve Carta
Marysol
Marcello
Remy
Per

Discussier ook mee op het forum in Uitgaan & Vrije tijd daar is een Impulz Outdoor 2004 topic.

Voorwaardelijk voor onthoofden oud lijk

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Weird nieuwsDe twee Schotse tieners die terecht stonden wegens het schenden van een eeuwenoud graf zijn veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen. De twee hadden een zeventiende-eeuwse graftombe opengebroken en een stoffelijk overschot dat daarin lag onthoofd. Met dat afgehakte hoofd simuleerden ze orale seks. Ook gooiden ze ermee over.

De 17-jarige Sonny Devlin werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar. Ook moet hij 200 uur gemeenschapswerk verrichten. De andere dader van 15, wiens naam niet werd vrijgegeven, kreeg 2 jaar voorwaardelijk. Dader Devlin zei dat hij erg dronken was toen hij het lijk opgroef en onthoofde.


Devlin: ''Ik was dronken''.

De grafschennis vond plaats op een kerkhof in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Niet bekend is aan wie het hoofd toebehoorde. In het mausoleum ligt in ieder geval 'Bloedige' George Mackenzie. Hij stierf in 1691 en was juridisch adviseur van de Engelse koning Charles II.

Springstof aangetroffen in woning Sittard

Icoon Binnenlands NieuwsDe politie heeft in een woning in Sittard springstof aangetroffen. De gevonden hoeveelheid is voldoende om een huis op te blazen. De 48-jarige bewoonster van de woning en haar 24-jarige zoon zijn aangehouden.

Het is onduidelijk wat het tweetal met de springstof van plan was. Een tip over de explosieven leidde de politie uiteindelijk naar de woning aan de Resedastraat. Het Explosieven Opruimings Commando heeft de politie bij de huiszoeking geassisteerd.

Seks kost kop voorlichter Raffarin

Icoon Buitenlands nieuwsDominique Ambiel, voorlichter van de huidige Franse premier Raffarin, heeft zijn ontslag ingediend. De man hield, nadat hij gesnapt was met een 17-jarige Roemeense prostituee, de eer aan zichzelf en vertrok.

De voorlichter van de Franse premier Jean-Pierre Raffarin kan tot 3 jaar gevangenisstraf krijgen, gepaard met een boete oplopend tot nog eens 45.000 euro. Ambiel werd maandagavond in zijn auto op heterdaad betrapt door agenten van de Franse politie.

Agressieve ratten in Hoogeveen

Weird nieuwsIn Hoogeveen hebben agressieve ratten winkelend publiek angst aangejaagd. De hond van een 85-jarige passant werd in de Hoofdstraat aangevallen door vijf exemplaren, vermoedelijk muskusratten. De man moest de gewonde hond naar huis dragen en onder behandeling van een dierenarts stellen. ''M'n hele broek zat onder het bloed. Twee omstanders renden in paniek weg'', aldus de hondenbezitter.

Later op de dag trof een medewerkster van zaadhandel Van der Wal een versufte muskusrat bij de winkel aan. De vrouw zegt zich te hebben verbaasd over de afmetingen van het dier. ''Hij was zo groot en dik, ik dacht dat die dieren veel smaller waren. We hebben hier een soort hekje om 'm heen gezet uit vrees dat hij er vandoor zou gaan. We wilden voorkomen dat hij naar de straat toe ging. Stel je voor dat zo'n beest een klein kind bijt.'' De gemeente heeft de rat afgevoerd.


Muskusrat

Oranjeselectie tegen Griekenland bekend

Bondscoach Dick Advocaat heeft vanmiddag de Oranje-selectie voor de oefeninterland met Griekenland bekend gemaakt. Het duel wordt aankomende woensdag in het PSV-stadion te Eindhoven gespeeld.

In vergelijking met de vorige interland tegen Frankrijk is Patrick Kluivert er weer bij. De aanvaller is hersteld van een knieblessure. Naast de spits zijn ook Jaap Stam, Frank de Boer en Clarence Seedorf terug van weggeweest. Afvallers zijn Mario Melchiot, Paul Bosvelt en Nigel de Jong. Arjen Robben, die met een liesblessure kampt en het laatste Oranje-doelpunt scoorde, zal waarschijnlijk niet meer aan oefenen toekomen voor Euro 2004. Ook hij ontbreekt.


De volledige selectie:
Van der Sar (Fulham), Waterreus (PSV)

F. de Boer (Glasgow Rangers), Bouma (PSV), Heitinga (Ajax), Stam (Lazio Roma), Van Bronckhorst, Reiziger (beiden FC Barcelona), Zenden (Middlesbrough)

Seedorf (AC Milan), Van Bommel (PSV), Davids, Cocu (beiden FC Barcelona), Van der Vaart, Sneijder (beiden Ajax)

Makaay (Bayern München), Van Hooijdonk (Fenerbahce), Van der Meyde (Internazionale), Van Nistelrooy (Manchester United), Kluivert, Overmars (beiden FC Barcelona).

Selectie Nederlands Elftal bekend

Bondscoach Dick Advocaat heeft vanmiddag de Oranje-selectie voor de oefeninterland tegen Griekenland bekend gemaakt. Het duel wordt aankomende woensdag in het Philips-stadion te Eindhoven gespeeld.

In vergelijking met de vorige interland tegen Frankrijk is Patrick Kluivert er weer bij. De aanvaller is hersteld van een knieblessure. Naast de spits zijn ook Jaap Stam, Frank de Boer en Clarence Seedorf terug van weggeweest. Afvallers zijn Mario Melchiot, Paul Bosvelt en Nigel de Jong. Arjen Robben, die met een liesblessure kampt en het laatste Oranje-doelpunt scoorde, zal waarschijnlijk niet meer aan oefenen toekomen voor Euro 2004. Ook hij ontbreekt.

De volledige selectie:
Van der Sar (Fulham), Waterreus (PSV)

F. de Boer (Glasgow Rangers), Bouma (PSV), Heitinga (Ajax), Stam (Lazio Roma), Van Bronckhorst, Reiziger (beiden FC Barcelona), Zenden (Middlesbrough)

Seedorf (AC Milan), Van Bommel (PSV), Davids, Cocu (beiden FC Barcelona), Van der Vaart, Sneijder (beiden Ajax)

Makaay (Bayern München), Van Hooijdonk (Fenerbahce), Van der Meyde (Internazionale), Van Nistelrooy (Manchester United), Kluivert, Overmars (beiden FC Barcelona).

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Tweede vrije training Imola

Bij de tweede vrije training in Imola liet BAR zich zien. Jenson Button reed de snelste tijd en Takuma Sato de tweede tijd.


Pos. CoureurTeam Tijd
1 Jenson ButtonBAR 1:20.966
2 Takuma SatoBAR 1:21.159
3 Michael SchumacherFerrari 1:21.164
4 Kimi RaikkonenMcLaren 1:21.586
5 Jarno TrulliRenault 1:21.604
6 Anthony DavidsonBAR 1:21.643
7 Juan Pablo MontoyaWilliams 1:21.661
8 Fernando AlonsoRenault 1:21.788
9 David CoulthardMcLaren 1:21.795
10 Ralf SchumacherWilliams 1:22.057
11 Rubens BarrichelloFerrari 1:22.096
12 Mark WebberJaguar 1:22.167
13 Olivier PanisToyota 1:22.768
14 Cristiano Da MattaToyota 1:22.780
15 Felipe MassaSauber 1:23.043
16 Christian KlienJaguar 1:23.211
17 Giancarlo FisichellaSauber 1:23.335
18 Bjorn WirdheimJaguar 1:23.470
19 Ricardo ZontaToyota 1:23.500
20 Nick HeidfeldJordan 1:23.866
21 Giorgio PantanoJordan 1:24.091
22 Gianmaria BruniMinardi 1:25.653
23 Zsolt BaumgartnerMinardi 1:25.760
24 Bas LeindersMinardi 1:27.246
25 Timo GlockJordan Niet gereden

Cursus 'Hoe voorkom je uitzetting asielzoekers'

right-wing en missmoneypenny hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een aantal linkse politieke partijen en maatschappelijke organisatied zullen vanaf begin volgende maand de cursus 'Hoe voorkom ik een uitzetting van asielzoekers?' aan gaan bieden. Als eerste wordt gestart in de steden Groningen en Leeuwarden. De cursus is bedoeld voor met name voor burgers die uitgeprocedeerde asielzoekers willen steunen, maar nog nooit actie hebben gevoerd.

GroenLinks, Humanitas, SP en Van Harte Pardon zullen tijdens de sessies de participanten leren hoe ze het beste een menselijk schild kunnen vormen. Verder zullen de deelnemers getraind worden wat betreft de juridische aspecten van het actievoeren. "Je passief verzetten mag. Maar zodra er sprake is van fysiek verzet, ben je strafbaar", zo liet een woordvoerder vandaag weten.

De cursus besteed verder aandacht aan hoe onervaren actievoerders het beste op de politie kunnen reageren. De woordvoerder vertelt dat het van belang is dat actievoerders zich niet laten provoceren. "Mensen zijn tijdens een uitzetting zeer emotioneel waardoor ze de neiging hebben zich op de politie af te reageren. Tijdens de cursus wordt verteld hoe dat is te voorkomen en hoe een blokkade vreedzaam blijft", aldus de zegsman.


Protesterende uitgeprocedeerde asielzoekers

Pijnlijke missers in boek over Mabel

Nyrem, brighton en Brighteyes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Schrijver en freelance onderzoeker naar extreem-linkse stromingen in Nederland, Peter Siebelt, heeft in zijn nieuwste boek Mabel, 'Koninklijk' Bal Masqué een paar pijnlijke fouten gemaakt. Zo schrijft Siebelt dat wijlen prins Claus "zichtbaar in zijn nopjes" was toen prins Friso en Mabel Wisse Smit in juni 2003 meedeelden te zijn verloofd. Prins Claus was toen echter al bijna 9 maanden dood.

In het boek, dat handelt over het uitgebreide netwerk van Mabel, staat ook dat het paar bij de verloving de trouwdatum noemde. Die datum werd echter pas veel later aangekondigd.


De uitgeverij van Siebelt, Aspekt, reageert laconiek: "Het boek ligt in de winkel, we kunnen er niets meer aan doen." Siebelt is onder meer bekend van de boeken RaRa Wie ben ik ?, over het ''ware gezicht'' van Wijnand Duyvendak, en EcoNostra, over de netwerken achter Volkert van der Graaf.

Carpoolen voor Tilburgse scootmobielers

Eigenaren van een scootmobieltje in Tilburg die er te weinig kilometers mee maken mogen hun gehandicaptenvoertuig weer inleveren, of moeten ermee gaan carpoolen met anderen. De gemeente wil met de maatregel ongeveer 150.000 euro per jaar bezuinigen op de levering van de scootmobielen.

De gemeente wil onderzoeken of alle 1450 uitgegeven scootmobielen wel voldoende worden gebruikt. De scootmobielen worden uitgegeven in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG). Het is de bedoeling dat de eigenaren ervan een kilometerregistratie gaan bijhouden.

Wanneer blijkt dat de wagentjes tussen oktober en april niet of nauwelijks worden gebruikt gaan ze verplicht naar een winterstalling van de leverancier Welzorg. De gemeente is jaarlijks twee miljoen euro kwijt aan de huur van de wagentjes.

Zwaarlijvige dode op reis

Weird nieuwsHet lichaam van een dode man, die bij leven zo'n 190 kilo woog, moet 350 kilometer vervoerd worden alvorens tot crematie kan worden overgegaan. De doodskist van de 36-jarige Mark Denman past namelijk niet in het plaatselijke crematorium van Hull (UK). De man overleed eerder deze maand nadat er complicaties optraden bij het operatief aanbrengen van maagbanden (bedoeld om hem te helpen bij het afvallen).

Het plaatselijke crematorium kan doodskisten tot 75 centimeter breed verwerken, de kist van Mark Denman is 87.5 centimeter breed. Het crematorium van Watford is het dichtstbijzijnde crematorium dat wel met bijzondere formaten overweg kan.

Jordan ontkent interesse in Verstappen

De kans dat Jos Verstappen dit jaar nog zal racen voor Jordan is bijna nihil. Dat zegt woordvoerster Helen Temple van de renstal in het Algemeen Dagblad.

"Zowel Nick Heidfeld als Giorgio Pantano heeft een contract voor het hele seizoen. Er is geen enkele reden om daarvan af te wijken", zegt Temple.

Volgens Temple had het bezoek van Eddie Jordan aan het hoofdkantoor van Trust afgelopen maandag niets te maken met de interesse in Verstappen, maar met de sponsoring van het team.

Volgens Temple is er dan ook geen sprake van een rijderswissel of een test. "Het enige waarover wij met Trust spreken is de wijze waarop zij ons sponsoren."

Sensationele rijderbezetting Racing For Holland

Racing For Holland, het sportscar team van Jan Lammers, zal de 24 uur van Le Mans aanvangen met een zeer sterke groep rijders.

De eerste Dome-Judd zal worden bestuurd door de Amerikaan Chris Dyson en de Japanner Katsumoto Kaneishi. In de tweede wagen uit de renstal zullen Tom Coronel en de oud F1-coureurs Justin Wilson en Ralph Firman achter het stuur kruipen. Komend weekend zullen deze rijders in actie komen tijdens de grote test op Le Mans. Deze test wordt wel gezien als de generale repetitie voor het evenement in Le Mans.

Racing For Holland werd al getipt als één van de grootste kanshebbers voor de overwinning. Nu de zeer sterke rijdersbezetting compleet is, mogen de andere teams zich nog meer zorgen gaan maken. Een zeer enthousiaste Lammers: “Ik ben dolgelukkig met deze topcoureurs. Pas afgelopen dinsdag hoorden we dat we naast de auto voor Chris, Katsumoto en mijzelf ook onze tweede auto aan de start mogen brengen bij de test van zondag en de race. De auto was gelukkig al geprepareerd. Afgelopen woensdag heb ik op het Circuit Park Zandvoort beide auto’s voor de laatste keer getest en dat verliep probleemloos.”

Technisch gezien was alles dus perfect in orde, maar Lammers had slechts 48 uur de tijd om drie rijders te vinden voor de tweede auto. Hierin is hij bijzonder goed geslaagd. Met Tom Coronel, Ralph Firman en Justin Wilson heeft Racing for Holland drie absolute topcoureurs binnengehaald. Tom Coronel staat inmiddels al voor de vierde keer aan de start in Le Mans. Justin Wilson reed vorig jaar Formule 1 voor Minardi en Jaguar en maakte daar veel indruk. Dit seizoen rijdt hij in de Champ Cars, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Ralph Firman haalde net als Tom Coronel grote successen in Japan. Ook hij startte vorig jaar in de Formule 1, voor Jordan. Firman rijdt dit jaar in de Nissan World Series. Chris Dyson wist vorig jaar het kampioenschap van de American Le Mans klasse op zijn naam te schrijven. Kaneishi racete het afgelopen seizoen in de DTM.

Jan Lammers: “Als ik eerlijk ben was het financieel gezien misschien beter geweest als ik voor andere rijders had gekozen, maar ik wilde geen plastisch chirurg uit Hollywood die met zijn geld bij mij de show komt stelen en schittert door achteraan te rijden en daarmee onherstelbare littekens in ons imago veroorzaakt. Ik wil toppers. Die heb ik nu. Chris Dyson rijdt voor het eerst in Le Mans en zal komend weekend tijdens de test zoveel mogelijk kilometers moeten maken. Ik heb met hem samen gereden tijdens de 12 uur van Sebring en daar maakte hij indruk. Samen zorgen we voor de Holland-Amerika lijn binnen het team. Katsumoto Kaneishi is snel, maar ook nieuw op Le Mans. Het is het voor het team en onze partner Dome erg plezierig dat we een Amerikaan en een Japanner als coureurs hebben. Dome is niet alleen een Japans bedrijf met veel interesse in de Amerikaanse markt, maar hun steun is voor Racing for Holland van levensbelang. Tom Coronel heeft zich al vaak bewezen. Justin Wilson reed tijdens de afgelopen 12 uur van Sebring met een minder competitieve auto maar liet daarmee bijzondere dingen zien. Zoals hij ook al in de Formule 1 had gedaan. Hij heeft veel karakter en is enorme aanwinst voor het team. Het aardige is dat ik in een grijs verleden 2,5 jaar lang met zijn manager Jonathan Palmer heb gereden in de Groep C Canon Porsche. Het contact met Ralph Firman werd gelegd via Tom Coronel. Ook met hem kwam het contract in zeer korte tijd tot stand. Daardoor heb ik drie absolute topcoureurs in de tweede auto. Waanzinnig.”

Nu de ergste drukte even voorbij is, heeft Lammers tijd voor andere belangrijke zaken. “Ik ben zo druk geweest met het overeind houden van het team en het zoeken naar de goede ingrediënten om verder te gaan dat de communicatie naar sponsors, media en fans te weinig aandacht heeft gekregen. Dat wil ik gaan verbeteren. Ik realiseer mij meer dan ooit dat ik als teameigenaar en coureur ook entertainer ben. Ik heb de plicht en verantwoording iets te presteren en te presenteren wat de fans leuk vinden. Ik hoop dat met de keuze voor deze rijders te bereiken.”

Oud doelman Pfaff onderuit met veiling

De bekende oud-profvoetballer Jean-Marie Pfaff, voormalig keeper van het Belgische elftal, is bij onze zuiderburen behoorlijk 'op zijn bek gegaan', door het aanbieden van zijn ''unieke´ WK-keepershandschoenen'' voor een veiling van Child Focus. Pfaff bood de handschoenen vorige week voor het goede doel aan, en vermeldde daarbij trots dat hij de handschoenen tijdens het voor België zo succesvol verlopen WK van 1986 in Mexico had gedragen.

''Met pijn in het hart'' stond de nog steeds populaire Belg zijn handschoenen af voor het goede doel. Het ging om een paar Nike-keepershandschoenen. Sportfabrikant Nike zei echter de volgende dag al dat dit niet kon kloppen. De handschoenen konden niet van het WK zijn, omdat Nike deze toen nog helemaal niet maakte.

Na eerst te hebben ontkend geeft Pfaff nu toe dat de handschoenen niet van het WK zijn. Maar hij zegt zich ''vergist'' te hebben en niet door te hebben gehad dat de keepershandschoenen slechts acht maanden oud waren. 'El Simpatico', zoals Pfaff in Belgie liefkozend wordt (werd) genoemd, houdt vol dat hij niemand wilde belazeren.


Pfaff, als doelverdediger van de Rode Duivels

[update] 13-jarige verdacht van moordpoging

Vandaag zal een dertienjarige jarige jongen uit Maastricht worden voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht. De aanklacht tegen de jongen is poging tot doodslag van een vijfjarig meisje uit Maastricht.

Afgelopen dinsdag zou de tiener het vijfjarige meisje zo erg hebben mishandeld dat het meisje in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De ouders van het meisje hebben hierop aangifte gedaan. De broer van de dertienjarige wordt ook vastgehouden, omdat hij zich met de aanhouding van zijn broertje bemoeide.

Update 13:10
De 13-jarige knaap wordt inmiddels beschuldigd van poging tot moord, zo laat justitie weten. De jongen heeft volgens de politie een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Wat hij precies heeft bekend, wil de politie niet zeggen.

De ouders van de jongen, die op een niet nader genoemd klein woonwagenkamp in Maastricht wonen, ontkennen dat hun zoon schuldig zou zijn. Zij spreken van een ongeluk bij het spelen.

Het 5-jarige slachtoffer ligt nog steeds in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Over de aard van haar verwondingen doet men geen mededelingen.

'Neuken doe je zo!' ook in België

Het televisieprogramma 'Neuken doe je zo!' zal dit najaar ook in België te zien zijn. BNN heeft het format van het veelbesproken programma verkocht aan het Belgische station VT4 die zeven afleveringen zal uitzenden.

Vorig jaar zorgde het programma van Bridget Maasland in Nederland voor veel ophef. Met name erotisch model Bo die tips en uitleg geeft over standjes bracht veel commotie met zich mee. Wie de presentatie in België op zich gaat nemen is nog niet bekend.

Amsterdam verbiedt Idols-persconferentie

De laatste overgebleven deelnemers van Idols zijn niet welkom in Amsterdam voor een persconferentie. De gemeente heeft RTL 4 laten weten dat de persconferentie de stempel 'evenement' heeft gekregen omdat er vorig jaar duizenden fans op af kwamen. RTL wil de conferentie maandag op de dam houden.


Chaos tijdens het 'evenement' van vorig jaar

Evenementen moeten zes weken vantevoren worden aangevraagd en dat heeft RTL niet gedaan, omdat het een persconferentie betreft. Nu zal de persconferentie in een andere stad gehouden worden. "Wij dachten in Amsterdam een intiemere locatie te hebben gevonden dan verleden jaar. Een plek waar we niemand tot last zouden zijn. Maar de gemeente denkt daar toch anders over. Wij blijven het vreemd vinden dat we zoiets niet in de hoofdstad kunnen organiseren", aldus een RTL-woordvoerder.

Voorzitter Idolsjury start online talentenjacht

GoodspeeD had ons via de nieuws-submit te melden:

Voorzitter Henkjan Smits van de Idolsjury is een online talentenzoektocht gestart. Op de site Talentscout.nl kunnen artiesten hun demo's laten horen. Dit kunnen ze doen door het nummer via de telefoon in te zingen of hun mp3 op te sturen. In beide gevallen dient de 'artiest' een 0900-nummer te bellen.

Henkjan beoordeelt de top van de ingezonden demo's. Hij is van mening dat iedere artiest van betekenis een aantal fans moet hebben voor hij de beoordeling geeft. Daarom kunnen mensen die graag willen dat een bepaalde artiest verder komt via sms hun fanmail sturen.

De opbrengsten van de site zijn voor het jurylid zelf.

Kamermeerderheid: desnoods moskee dicht

Icoon Politiek nieuws In de Tweede Kamer is een kamermeerderheid voor het eventueel sluiten van de radicale en omstreden Amsterdamse El Tawheed-moskee. Zowel het CDA, VVD als de LPF zijn van mening dat de moskee dicht moet, wanneer blijkt dat er strafbare feiten zijn gepleegd. De moskee kwam deze week wederom in het nieuws na de publicatie van een handleiding voor moslims, die opriep tot een Jihad.

Als het aan de Amsterdamse gemeenteraad ligt, dan gaat het openbaar ministerie (OM) over tot opsporing. Die mening is ook VVD-Kamerlid Geert Wilders toegedaan. "Indien het OM besluit de zaak niet te onderzoeken, moet minister Donner het OM een 'aanwijzing' geven om dit alsnog te doen.En als Donner dit weigert, zal ik een motie indienen om hem daartoe te dwingen", zo zei Wilders.

Journalisten van dagblad Trouw kochten bij de moskee een modern standaardwerk sjeikh Aboe Baker Djaber El Djezeïr - dat uit drie delen bestaat - en dat in deel 3 oproept op tot de gewapende heilige oorlog tegen ongelovigen, tot het slaan van vrouwen en executie van homoseksuelen en van moslims die de geloofswaarheden niet letterlijk nemen. Het boekwerkje is in eerste instantie gericht op burgers van moslimstaten. Zij moeten zich "bekwamen in de vechtkunst, niet slechts defensief, doch ook offensief, opdat het Woord van Allah het hoogste is en om rechtvaardigheid en zachtmoedigheid op aarde te verpreiden. Want 'de Islam is altijd superieur."


Één van de omstreden boeken


El Djezeïri's boek 'De weg van de moslim' is in veel boekwinkels te koop. Verder blijkt het gebruikt te worden als lesstof bij de theologieopleiding van de Hogeschool van Amsterdam. Het boek heeft voor zoveel ophef gezorgd, dat er spoeddebat werd aangevraagd. Daarbij moeten minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenzaken en minister Donner van Justitie zullen hierbij tekst en uitleg komen geven.

CDA-Kamerlid Sterk is van mening dat imams van moskeeën, waar het boek wordt verkocht, afstand moeten nemen van de lectuur. Wanneer ze dit niet doen, zouden ze strafrechtelijk vervolgd moeten worden, of zelfs het land moeten worden uitgezet. Het laatste gebeurde deze week al bij een imam in Frankrijk.

Uitslag eerste vrije training Imola

Het vierde formule 1-weekend van het seizoen is weer begonnen met een overmacht van Ferrari. Michael Schumacher reed weer de snelste tijd in de eerste vrije training op Imola.

Het gat met de concurrentie was dit keer wel erg groot. Schumacher reed ruim één seconde sneller dan teamgenoot Rubens Barrichello en wel twee seconde sneller dan broer Ralf Schumacher. BAR deed wederom goed mee.


Pos. CoureurTeam Tijd
1 Michael SchumacherFerrari 1:20.084
2 Rubens BarrichelloFerrari 1:21.443
3 Ralf SchumacherWilliams 1:22.250
4 Anthony DavidsonBAR 1:22.398
5 Jenson ButtonBAR 1:22.448
6 Juan Pablo MontoyaWilliams 1:22.796
7 Jarno TrulliRenault 1:22.927
8 Kimi RaikkonenMcLaren 1:23.054
9 Fernando AlonsoRenault 1:23.083
10 Ricardo ZontaToyota 1:23.161
11 David CoulthardMcLaren 1:23.197
12 Mark WebberJaguar 1:23.417
13 Giancarlo FisichellaSauber 1:23.528
14 Felipe MassaSauber 1:23.562
15 Olivier PanisToyota 1:23.790
16 Takuma SatoBAR 1:24.061
17 Bjorn WirdheimJaguar 1:24.152
18 Cristiano Da MattaToyota 1:24.752
19 Nick HeidfeldJordan 1:24.955
20 Giorgio PantanoJordan 1:25.375
21 Christian KlienJaguar 1:25.679
22 Timo GlockJordan 1:26.254
23 Gianmaria BruniMinardi 1:27.933
24 Zsolt BaumgartnerMinardi 1:29.312
25 Bas LeindersMinardi 1:29.414

Moslims opgeroepen A'dam te mijden op Koninginnedag

Indra, dontcare en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Op internet circuleert momenteel een kettingmail, waarin aan alle moslims in Nederland wordt verzocht om Amsterdam te mijden op Koninginnedag. Moslims die in de hoofdstad al wonen worden volgens de mail er verstandig aan gedaan om de stad te verlaten op die dag. Dat meldt Elly Florax, een woordvoerster van de Amsterdamse politie.

"Op internet wordt een kettingmail verspreid waarin die oproep wordt gedaan. We bekijken serieus of de afzenders van de mailtjes te traceren zijn", zo vertelt Florax. Over de herkomst van de mailtjes tast de politie volledig in het duister. Inmiddels is er een onderzoek naar gestart. Florax: "Tot dusver hebben we niet echt een idee in welke hoek we het moeten zoeken. Je weet nooit hoe serieus je de boodschap moet nemen, vandaar dat we onderzoek doen naar de herkomst." Ze meldt verder dat de mailtjes al een geruime tijd circuleren op het web.

Op Marokko.nl doen al langer geruchten de ronde dat er een aanslag op handen zou zijn op Koninginnedag. Wie er achter deze geruchten zit en wie deze aanslag zou willen plegen is niet bekend. Marokko.nl wordt vooral bezocht door jonge scholieren, wat de betrouwbaarheid van dergelijke berichten niet echt vergroot.

Volgens het betreffende mailtje zou het doelwit van de aanslag het station Amsterdam Centraal zijn.

Het betreffende mailtje:

>AANSLAG OP KONINGINNEDAG IN AMSTERDAM/ ATTACK PLANNED ON QUEENSDAY IN AMSTERDAM
>
>Verzonden :
>maandag 19 april 2004 10:43:36
>
>DEAR FRIENDS, THERE HAS BEEN A LACK OF INFORMATION THAT HAS BEEN SPREAD TO ALL MUSLIMS IN AMSTERDAM IN THE MOSQUEES, NOT TO GET DOWN TO AMSTERDAM CENTRAL ON QUEENSDAY 30-04-2004 CUZ THERE IS AN ATTACK PLANNED, SO PLEASE PASS THIS TO ALL YOUR FRIENDS WHO YOU THINK ARE PLANNING TO GET DOWN TO AMSTERDAM.
>
>LIEVE VRIENDEN, ER IS WAT INFORMATIE AAN DE MOSLIMS DOORGEGEVEN IN DE MOSKEES DAT ER OP KONINGINNEDAG EEN AANSLAG GEPLEEGD ZAL WORDEN IN AMSTERDAM CENTRAAL, WEES ZO VRIENDELIJK DEZE INFORMATIE TOE TE STUREN AAN AL JE KENNISSEN DIE JE DENKT DAT NAAR AMSTERDAM GAAN OM KONINGINNEDAG TE VIEREN
>
>ONE LUV GOD BLESS.



Met dank aan thewizzard voor de tip over de mail.

Rebecca Loos met dood bedreigd

Na haar interview met Sky TV is Rebecca Loos met de dood bedreigd. De Nederlandse diplomatendochter, die een relatie met David Beckham zou hebben gehad, werd de dag na het interview gebeld door een anoniem nummer.

"De dag nadat mijn interview op Sky TV was uitgezonden, kreeg ik een anoniem telefoontje waarin werd gezegd dat er een prijs op mijn hoofd stond. Ik kreeg een waarschuwing dat ik op mijn tellen moest passen. Ik was doodsbang!"

Toch ging ze gewoon naar de première van Kill Bill: Volume 2. Samen met een lesbische vriendin die precies hetzelfde aanhad als David de avond ervoor op een showbizzparty.


Loos met de lesbische tv-presentatrice Emma Basden

Broer vermoordt zwangere zus

Een man uit Jordanië heeft zijn zwangere zus met een keukenmes vermoord. Dit omdat zij de eer van de familie zou hebben geschonden. Een jaar geleden was zij, tegen de zin van de familie in, getrouwd met een Egyptenaar. Ze was teruggekeerd naar Jordanië om te bevallen in de nabijheid van de familie. De 25-jarige dader belde zelf de politie, maar de vrouw was al dood voordat de agenten aankwamen. Ook het leven van de baby kon niet meer worden gered.

Het is nu al de vijfde geregistreerde “eermoord” van dit jaar. Afgelopen jaar waren het er zeventien aan het einde van jaar. In 2002 waren er 22 “eermoorden.” Toch ligt het werkelijke aantal moorden in deze categorie veel hoger.

Human Rights Watch, een mensenrechtenorganisatie, beschuldigt de regering van Jordanië ervan dat er te zwak wordt opgetreden tegen dit soort moorden. In Arabische landen, waar mannen de dienst uitmaken, gebeurt het vaak dat broers, vaders en neven een vrouwelijk familielid vermoorden omdat zij de naam van de familie ten schande heeft gemaakt. Het gaat dan vaak om het uitgaan met een andere man, een buitenechtelijke relatie te hebben of te zijn verkracht. Vaak komt de dader van de “eremoord” weg met een relatief lichte straf.

Grote brand in sloppenwijk Bangkok

Op het moment woedt er een grote brand in een sloppenwijk van de stad Bangkok. Zeker tweehonderd huizen zouden al in brand staan, volgens een radiozender uit de hoofdstad van Thailand.

Verscheidene exclusieve hotels bevinden zich in de buurt van de brand. Ook de ambassades van zowel Australië als Duitsland zijn in de buurt van de wijk gevestigd.

De brandweer probeert het vuur te bestrijden, maar veel inwoners van de sloppenwijken proberen de spullen die waarde hebben veilig te stellen. Dit bemoeilijkt de doorgang van de brandweerauto’s naar het gebied, waardoor de brand zich nog altijd kan uitbreiden. "De vlammen lijken enorm, maar de brand lijkt zich te beperken tot één gebied. Alle rook is beangstigend", meldt een getuige.

Interview: Jaap Jongbloed

Er is de afgelopen week veel geschreven en gezeurd over 'De geheime mailtjes van Maxima en Mabel'. De schrijver van het boek is Jaap Jongbloed, die voornamelijk bekend is van het opsporingsprogramma 'Vermist'. Op de dag van het huwelijk van Johan Friso en Mabel Wisse Smit, a.s. zaterdag, viert hij zijn 49e verjaardag. Wij stelden hem wat vragen over het boek en geven ook nog 5 gesigneerde exemplaren weg!

Toekomst Lotto-Domo onzeker

De toekomst van de Lotto - Domo-ploeg is onzeker geworden. De Belgische loterij wil wel verder als sponsor, maar niet meer als hoofdsponsor van de ploeg.

Met de komst van de Pro Tour zullen ploegen hun best mogen doen om door de schifting van ploegen te komen. Daarvoor is een stabiele financiële positie nodig. Lotto wil de komende vier jaar 2,5 miljoen euro sponsorgeld inbrengen. Daarvoor wil men wel een ruimer deel van de wedstrijdpremies opstrijken.

Naast de Belgische loterij zouden één of twee grote sponsors nodig zijn. In totaal zou nog minstens 3,5 miljoen euro moeten worden ingebracht. Domo beslist volgende week of het verder gaat met wielersponsoring. Daarnaast worden andere partijen gevraagd voorstellen in te dienen.

Beautynieuws April 2004

Heel voorzichtig mogen we soms al wat dagen ruiken aan de naderende zomer en dat betekent dus ook dat er in de winkels al heel wat speciale zomerproducten te vinden zijn. Natuurlijk komen we hier de komende maanden regelmatig op terug, maar in dit Beautynieuws vind je alvast een voorproefje. Ook lees je over nieuwe innovaties op het gebied van gezichtscrème en hebben we wat lekkere verwenproducten voor je uitgezocht.

Hiddink wil Ramzi terughalen

Guus Hiddink wil de uitgeleende Adil Ramzi voor volgend seizoen terughalen naar PSV. Hij krijgt een nieuwe kans in Eindhoven.

De technische staf meent dat de 27-jarige speler tijdens zijn uitleenperiode bij FC Twente zich goed heeft ontwikkeld. Bij PSV zou hij de concurrentie aan moeten gaan met andere spelers voor drie plaatsen, linksbuiten, rechtsbuiten en een plaats achter de spitsen.

Nog tot juli 2005 heeft Ramzi een contract bij PSV. PSV heeft daarnaast een éénzijdige optie om het contract met nog één jaar te verlengen.

Studenten zien af van pornofilm

Icoon Weird nieuwsDe twee Noorse meisjes die hadden aangegeven in een pornofilm te spelen voor het inzamelen van geld voor een feest, hebben laten weten van het plan af te zien. De twee hadden geld nodig voor de financiële kant van het traditionele Noorse eindejaarsfeest, ter viering van het einde aan hun dertienjarige schoolcarrière.

De twee meisjes zouden naast het spelen in verscheidene scènes ook het één en ander loslaten over hun seksuele gewoontes en fantasieën. Mie Skard, hoofd van het Oslo en Akershus district, liet weten dat meisjes van nog eens zeven andere scholen zich hebben aangemeld voor het spelen in pornofilms. “We kunnen niemand verbieden om in een dergelijke film mee te spelen, maar ik hoop dat de meisjes nog twee keer nadenken voor ze hieraan beginnen.”

Niet minder dan 26 meisjes van in totaal twee scholen uit Oslo hadden hun medewerking aangeboden voor een rol in een dergelijke film. Ze wilden allemaal geld voor bijeensparen voor een feestbus, waarin de eindejaarsstudenten gedurende de feestmaand rijden. Normaal gesproken worden hier sponsoren voor gezocht, maar de Noorse studenten hadden een ander plan om hun feestje te bekostigen.

"FIA stelt revolutie in F1 voor"

Max Mosley, president van de FIA, zou een enorme verandering in de Formule 1 willen doorvoeren. Dat schrijft de Britse krant The Times.

Met een aantal radicale veranderingen zou de sport competetiever moeten worden. Het gaat om onder andere het gebruik van kleinere motoren en het verbieden van stuurbekrachtiging en automatische versnellingen. De veranderingen zouden de kosten in de sport naar beneden brengen, waardoor meer teams aan de Formule 1 kunnen deelnemen.

De afgelopen jaren was er veel kritiek op de Formule 1. Door de technische vooruitgang van een paar grote teams hebben slechts weinig wagens op de grid een echte kans op winst. Mede door de dominantie van Michael Schumacher en zijn team Ferrari heeft de sport aan populariteit verloren. De veranderingen van vorig jaar hielpen precies één jaar, in het huidige seizoen domineert Ferrari wederom.

Enkele voorstellen van Mosley op een rij:

* 2.4 liter V8 motoren die gedurende twee races niet ongestraft vervangen mogen worden. (in de huidige situatie gaat het om 3 liter motoren die een raceweekend mee moeten gaan)

*Terugkeer naar handmatige versnellingen en een verbod op traction control en stuurbekrachtiging.

*Geen wissels van banden tijdens de race en slechts één bandenfabrikant in de sport.

*Twaalf teams op de grid (huidig aantal is 10)

*Geen reservewagens toestaan tijdens een raceweekend.

De voorstellen zouden inmiddels naar alle tien teambazen zijn gestuurd en volgende week worden besproken tijdens een tweedaagse conferentie in Monaco. Volgens The Times wil Mosley de veranderingen zo snel mogelijk doorvoeren, maar zal hij naar alle waarschijnlijkheid grote tegenstand ondervinden.

Koffiestelende buur betrapt

Icoon Weird nieuwsArnold Reed, een inwoner van Fairbank, Alaska, vermoedde al geruime tijd dat er werd ingebroken in zijn appartement. Omdat het de man nog niet gelukt was de dief op heterdaad te betrappen installeerde hij een camera. De dief bleek een vriend van de buurvrouw te zijn, die de koffie en koffieroom kwam stelen van Arnold.

De geïnstalleerde camera liet zien hoe een vriend van de bovenbuurvrouw, Mark Bojniewicz, Reed zijn Franse vanillekoffie en hazelnootroom uit het appartement ontvreemdde. “Als hij er gewoon om had gevraagd, had ik het hem heus gegeven”, aldus Reed. De 24-jarige Mark gebruikte een botermes om het appartement binnen te komen.

De inbreker is aangeklaagd wegens diefstal en inbraak. Hij zit momenteel vast in de plaatselijke gevangenis.

Nieuwe McLaren in GP Duitsland

McLaren hoopt tijdens de Grand Prix van Duitsland, op 25 juli, voor het eerst gebruik te kunnen maken van de McLaren MP4/19B. Dat heeft ontwerper Adrian Newey bevestigd in het blad Autosport. Het is een reactie op de geruchten in Duitse kranten.

Het team werkt momenteel aan de opvolger van de MP4/19, die tot nu toe slechts vier punten heeft opgeleverd. "Met onze huidige auto doen we wat we kunnen, maar er wordt nu echt hard gewerkt om de 19B klaar te krijgen", aldus Newey. De wagen wordt gezien als een nieuwe auto, maar is om onduidelijke redenen niet MP4/20 gedoopt.

De huidige MP4/19 is een verbetering van de MP4/18, een wagen die nooit heeft gereden. Volgens Newey zijn beide wagens dan ook, qua prestaties, even slecht. "Ik hoop toch echt dat de 19B een verbetering is," zo liet hij weten.

Kogelbrief voor burgemeester Maastricht

Icoon Binnenlands NieuwsNaar nu blijkt is afgelopen woensdag een kogelbrief, geadresseerd aan burgemeester Leers van Maastricht, onderschept. Het is niet duidelijk of de brief te maken heeft met de recente problemen rond woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht. Afgelopen maandag bereikten Leers en Vinkenslag een akkoord over de verkleining van het kamp

De politie heeft niet bekendgemaakt in welk sorteercentrum de brief is aangetroffen en waar de brief is gepost. Met medewerking van het Nederlands Forensisch Instituut is een onderzoek naar de herkomst van de brief begonnen.

Overvallers gebruiken oude truc

Weird nieuwsIn Kuala Lumpur (Maleisië) heeft een groep overvallers met een zeer oude truc een miljoen Ringgit (225.000 Euro) van gewapende beveiligingsbeambten weten te ontfutselen.



De bewakers hadden bij een bank in een winkelcentrum in Kuala Lumpur City Centre (KLCC) geld afgehaald. Ze stonden te wachten om de lift naar de benedenverdieping, waar hun gepantserde auto stond, te nemen. De zak met geld hadden ze zolang op de grond gezet.

Een groep van vijftien tot twintig mannen met een Zuid-Amerikaans uiterlijk liep naar hen toe. De mannen wezen op de grond en zeiden dat er geld uit de zak was gevallen.

"De bewakers draaiden zich om en zagen inderdaad bankbiljetten op de grond liggen. Omdat ze dachten dat het uit de zak gevallen was, raapten ze geld het op. Toen ze zich daarna weer omdraaiden was de zak met één miljoen Ringgit verdwenen. Ze zetten onmiddellijk de achtervolging in, onderwijl "samun" (overval) schreeuwend," verklaarde politiewoordvoerder Hadi.

De bewakers kregen één man te pakken en leverden hem uit aan de politie voor verhoor. Het blijkt om een Colombiaan te gaan. Het geld was bedoeld voor het hoofdkantoor van de bank.

Israelische militairen gebruiken jongen als levend schild

Icoon Buitenlands nieuwsmotown vertaalde en submitte ons dit bericht in de nieuws-submit, waarvoor onze dank!

De 13-jarige Muhammed Badwan was er slechts bij als toeschouwer toen een groep oudere Palestijnse jongens stenen gooiden naar de Israelische politie in het dorp Biddo in de Westerlijke Jordaanoever.

De Israeliers grepen daarop Muhammed en knoopten hem met een arm vast aan het stenenwerende draadgaas op de voorruit van hun jeep. Dit was te zien op een foto van het incident, verspreid door de Israelische mensenrechtenorganisatie B'Tselem.

"Ze gebruikten hem als schild", aldus Saeed Badwan, de 34-jarige vader van Muhammed. "Toen ik hem zag, op de voorkant van de jeep, werd ik helemaal gek. Je kunt je zo'n beeld niet voorstellen. Hij trilde van angst."

De Israelische militaire politie heeft in deze zaak inmiddels een onderzoek opgestart. Het wrange is dat juist de Israeli's de Palestijnen vaak verwijten hun burgers als menselijk schild te gebruiken.

Ziekenhuizen vragen personeel orgaandonor te worden

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

De ziekenhuizen uit de regio Rotterdam gaan een speciale actiedag organiseren, met als doel meer orgaandonors te werven onder het eigen personeel. Met deze actiedag willen de betrokken ziekenhuizen er nog maar eens wijzen op het grote belang van donorregistratie.

Het is de eerste keer dat de ziekenhuizen zelf zich middels een actie inzetten voor donorregistratie. Het doel van de actie is, d.m.v. het personeel bewust te laten kiezen of zij wel of niet als donor geregistreerd willen worden, andere mensen ook aanzetten tot het maken van deze keuze. Deze keuze wordt vaak niet gemaakt, waardoor nabestaanden vaak onaangenaam met het vraagstuk worden geconfronteerd, op het moment dat ze net iemand hebben verloren.

Na treinsurfen nu ook autosurfen

DePresident en DaCode hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Woensdag is door de politie van Hilvarenbeek een auto tot stoppen gedwongen. Op de auto was één passagier aan het 'autosurfen'. De surfer, een 18-jarige jongen, was voor de 'kick' op het dak van de auto gaan liggen. Zijn twee vrienden van 17 en 18 jaar oud zaten gewoon in de auto.

Het drietal werd op woensdagmiddag door een motoragent gezien terwijl ze over een zandpad in Hilvarenbeek reden, de auto reed ongeveer 40 kilometer per uur. De bestuurder van de auto kreeg een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag.

Een woordvoerder van de politie spreekt over een nieuw fenomeen. "Ik heb het in ieder geval nog nooit eerder gezien of gehoord". De bedoeling zou zijn zo lang mogelijk op de auto te blijven liggen, wat levensgevaarlijk is natuurlijk.

Het 'autosurfen' lijkt afgeleid van het trein- en metrosurfen. Daar is het de bedoeling zo lang mogelijk op de achterkant, het dak of een treeplank mee te liften van een rijdende metro of trein.

Apeldoorn ziet op tegen fietsevenement

De gemeente Apeldoorn is niet blij met het wereldwijde fietsevenement World Naked Bike Ride dat naar de gemeente komt. De gemeente voelt er vrij weinig voor om op 12 juni honderden naakte fietsers Apeldoorn als start- en finishplaats te zien gebruiken.


"Iedereen mag meedoen"

Het idee dat er straks naakte mannen en vrouwen triomfantelijk door de bossen zullen fietsen en voor de nodige commotie zullen zorgen zou de gemeente doen 'walgen'. De fietsers zouden van plan zijn op een geheime plek in Apeldoorn de kleren uit te doen, en daarna een tocht over de Veluwe te maken.

Het is de eerste keer dat het evenement naar Nederland komt. Deelnemers aan het evenement willen echter niet alleen zomaar naakt rondfietsen, ze willen ook opkomen voor nudisten uit andere landen die te maken kunnen hebben met strenge wetgevingen.

De geheime mailtjes van Maxima en Mabel 5


A.s. zaterdag treed Johan Friso in het huwelijk met Mabel Wisse Smit. In de aanloop hiertoe plaatsen wij dagelijks passages uit het boek "De Geheime Mailtjes van Maxima en Mabel" uitgegeven door Uitgeverij Rebel.

In deze fictieve mailtjes, afkomstig uit het boek, delen Maxima en Mabel met elkaar de grootste koninklijke en minder koninklijke geheimen. Vandaag helaas alweer het laatste deel.

Postbode verkoopt post op internet

Bij een huiszoeking bij een postbode in Gelsenkirchen (Duitsland) heeft de politie een grote hoeveelheid postpakketten teruggevonden. De 'zoekgeraakte' postpakketten werden door de postbode op het internet te koop aan geboden. Dit maakte de Duitse politie gisteren bekend, de 37 jaar oude postbode heeft inmiddels bekend.

De zaak kwam aan het licht toen een klarinettist die een mondstuk was kwijtgeraakt in de post, een vrijwel identiek mondstuk op de internet veilingsite eBay tegenkwam. Dit mondstuk werd door de postbode aangeboden. De posterijen hadden inmiddels al wel opgemerkt dat er veel pakketten in het bezorggebied van de postbode kwijtraakten, maar slaagden er niet in de man te betrappen.

'Nederland schendt mensenrechten'

Binnenkort zal premier Balkenende zich moeten verdedigen tegen kritiek vanuit het buitenland dat Nederland mensenrechten schendt. Daarbij wordt gedoeld op het massaal terugsturen van asielzoekers, en het Nederlandse euthanasiebeleid.

Volgende week wil de Raad van Europa, hierin zitten 45 landen die zich sterk maken voor het respecteren van de mensenrechten, een debat houden over de voorgenomen uitzetting van 26.000 asielzoekers. Balkenende en Ben Bot, minister van Buitenlandse Zaken die voorzitter is van de Raad, moeten woensdag tekst en uitleg komen geven op een bijeenkomst in Straatsburg.

Het debat is een initiatief van een Hongaarse politicus, die vond bij de andere landen veel steun. Naast Nederland staat ook een debat over Kosovo in de planning bij de raad, hier zouden de etnische spanningen op het moment hoog oplopen.

Verboden verf nog steeds in gebruik

Gemiddeld een op zes schilders en parketleggers gebruikt verf en lak waarin oplosmiddelen zitten die al zeker vier jaar verboden zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van de Arbeidsinspectie bij zeshonderd bedrijven.

Bij langdurige blootstelling aan de op oplosmiddelen kan de beroepsziekte organopsychosyndroom (OPS) zich voordoen, die ook wel schildersziekte wordt genoemd. De oplosmiddelen werden onder andere aangetroffen in verf, lijm, kit, inkt en schoonmaakmiddelen.

De stoffen tasten bij blootstelling uiteindelijk het centrale zenuwstelsel aan. De klachten die men dan krijgt zijn slapeloosheid, neerslachtigheid, vergeetachtigheid en agressief gedrag. In Nederland hebben naar schatting dertig- tot zestigduizend mensen last van OPS.

De overtredingen bij negentien bedrijven waren zo erg dat ze stil werden gelegd, 39 andere bedrijven kregen boetes. Twee jaar geleden gebruikten nog een kwart van alle bedrijven die verf en lak met de verboden middelen.

Uitslagen UEFA Cup (22/04/04)

Gisteravond werden de eerste wedstrijden in de halve finales van de UEFA Cup gespeeld. In beide duels werd niet gescoord.

Newcastle United kreeg Olympique Marseille op bezoek. Door de afwezigheid van onder meer internationals als Jermaine Jenas, Graig Bellamy, Lee Boyer en Kieron Dyer maakte de thuisploeg zich geen grote illusies vooraf. Voor rust was het wedstrijdbeeld echter in het voordeel van Newcastle. In de tweede helft hadden de Fransen het beste van het spel. Didier Drogba schoot namens Marseille op de paal. Dichterbij kwam men niet vanavond.

Villareal, dat eerder dit seizoen sc Heerenveen trof, mocht in een Spaans onderonsje tegen CF Valencia de klasse laten zien. De eerste helft was qua spel het aanzien meer dan waard. Beide ploegen creerden kansen, maar doelpunten vielen er niet. Na rust ging het aarzelend verder, maar in de slotfase werd toch nog even op de winst gespeeld. Ook hier bleken doelpunten schaars. Op zich geen wonder, want Villareal kreeg dit Europa Cupseizoen thuis geen enkele treffer tegen.

Beide halve finales worden op donderdag 6 mei beslist. De finale van de UEFA Cup is op woensdag 19 mei in Göteborg.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen UEFA Cup (22/04/04)

Gisteravond werden de eerste wedstrijden in de halve finales van de UEFA Cup verspeeld. In beide duels werd niet gescoord.

Newcastle United kreeg Olympique Marseille op bezoek. Door de afwezigheid van onder meer internationals als Jermaine Jenas, Graig Bellamy, Lee Boyer en Kieron Dyer maakte de thuisploeg zich geen grote illusies vooraf. Voor rust was het wedstrijdbeeld echter in het voordeel van Newcastle. In de tweede helft hadden de Fransen het beste van het spel. Didier Drogba schoot namens Marseille op de paal. Dichterbij kwam men niet vanavond.

Villareal, dat eerder dit seizoen sc Heerenveen trof, mocht in een Spaans onderonsje tegen CF Valencia de klasse laten zien. De eerste helft was qua spel het aanzien meer dan waard. Beide ploegen creerden kansen, maar doelpunten vielen er niet. Na rust ging het aarzelend verder, maar in de slotfase werd toch nog even op de winst gespeeld. Ook hier bleken doelpunten schaars. Op zich geen wonder, want Villareal kreeg dit Europa Cupseizoen thuis geen enkele treffer tegen.

Beide halve finales worden op donderdag 6 mei beslist. De finale is op woensdag 19 mei in Göteborg.

Den Haag als babysitter

Wat is dat toch met die vreselijke bemoeizucht van de regering met betrekking tot zeg maar gerust alles ?
Eerst werden sigarettenreclames verboden, omdat dat de jeugd zou aanzetten tot roken. De reclames verdwenen, maar de jeugd steekt nog steeds vrolijk een peuk op.
Toen was het de beurt aan films. Een beetje leuke film mag nu pas na tienen worden uitgezonden, waardoor je tot die tijd vast zit aan zoetsappige kutprogramma’s.

F1: "Senna beter dan Schumacher"

Als Ayrton Senna het, als hij nog in leven zou zijn, zou opnemen tegen Michael Schumacher, dan zou hij beter zijn. Dat is de mening van Bernie Ecclestone. De F1-baas zou zijn geld wel op Senna durven zetten.

In de aanloop naar de Grand Prix van San Marino sprak Ecclestone over de legendarische coureur, die tien jaar geleden op Imola verongelukte. "Ik ontmoette hem voor het eerst in 1983 toen hij testte voor Brabham", aldus Ecclestone, "ik was in Ayrton geïnteresseerd omdat hij snel was. Hij deed ook tests voor Frank Williams, Ron Dennis en Toleman. Hierna kwam hij naar Londen en ik heb hem een lift gegeven met onze learjet naar Zuid-Frankrijk. Hij moest in Monaco zijn voor de Formule 3-race."

De Braziliaan maakte veel indruk op de 73-jarige F1-baas, vanwege zijn zelfvertrouwen en zijn goedaardige karakter. Hij wilde Senna in 1984 bij zijn team Brabham inlijven, maar daar was coureur Nelson Piquet het niet mee eens. "Ik wist dat Nelson Ayrton een taxichauffeur noemde. Op dat moment wist ik dat Ayrton goed was. Vooral omdat Nelson zo anti was."

Volgens Ecclestone zou Senna onder de huidige omstandigheden net zo goed, zo niet beter zijn dan Schumacher. "Als hij nog steeds bij ons zou zijn, dat had Ayrton nog steeds races gewonnen en zou Michael minder races en kampioenschappen hebben gewonnen." Gevraagd naar de beste coureur twijfelt Ecclestone niet. "Ze reden in andere auto's en andere tijden. Maar als ze in dezelfde auto zouden zitten, zou Ayrton de beste zijn. Ik zou mijn geld op Ayrton zetten."

Veel meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager

Ook Montoya wil niet langzamer

Ook Juan Pablo Montoya heeft zich nu kritisch uitgelaten over de roep om een verlaging van de snelheden in de Formule 1.

Deze week is het tien jaar geleden dat Ayrton Senna tijdens de Grand Prix van San Marino om het leven kwam. In de aanloop naar die herdenking kwam de FIA met het idee om de snelheidsregels te veranderen. Montoya is hier echter verbaasd over. "Op Silverstone raakte ik met 280 kilometer per uur een muur en ik ben hier nog steeds. Je kan de circuits veiliger maken, je kan auto's veiliger maken en wat zou je nog meer moeten doen, een schietstoel in de auto maken?"

Sinds de opening van het nieuwe seizoen zijn er al diverse snelheidsrecords gebroken. Rondetijden zijn naar beneden gegaan, deels door de voortdurende bandenoorlog tussen Bridgestone en Michelin. Voor Montoya geen reden voor aanpassingen. "Ik wil niet langzamer. Als iemand niet het gevoel heeft dat hij de wagen kan besturen zou hij hier niet moeten zijn," zei de Braziliaan, in navolging van mensen als Michael Schumacher en Mark Webber. Volgens hen zijn de circuits voor de huidige snelheden ontworpen.

"Senna beter dan Schumi"

Als Ayrton Senna het, als hij nog in leven zou zijn, zou opnemen tegen Michael Schumacher, dan zou hij beter zijn. Dat is de mening van Bernie Ecclestone. De F1-baas zou zijn geld wel op Senna durven zetten.

In de aanloop naar de Grand Prix van San Marino sprak Ecclestone over de legendarische coureur, die tien jaar geleden op Imola verongelukte. "Ik ontmoette hem voor het eerst in 1983 toen hij testte voor Brabham", aldus Ecclestone, "ik was in Ayrton geïnteresseerd omdat hij snel was. Hij deed ook tests voor Frank Williams, Ron Dennis en Toleman. Hierna kwam hij naar Londen en ik heb hem eel lift gegeven met onze learjet naar Zuid-Frankrijk. Hij moest in Monaco zijn voor de Formule 3-race."

De Braziliaan maakte veel indruk op de 73-jarige F1-baas, vanwege zijn zelfvertrouwen en zijn goedaardige karakter. Hij wilde Senna in 1984 bij zijn team Brabham inlijven, maar daar was coureur Nelson Piquet het niet mee eens. "Ik wist dat Nelson Ayrton een taxichauffeur noemde. Op dat moment wist ik dat Ayrton goed was. Vooral omdat Nelson zo anti was."

Volgens Ecclestone zou Senna onder de huidige omstandigheden net zo goed, zo niet beter zijn dan Schumacher. "Als hij nog steeds bij ons zou zijn, dat had Ayrton nog steeds races gewonnen en zou Michael minder races en kampioenschappen hebben gewonnen." Gevraagd naar de beste coureur twijfelt Ecclestone niet. "Ze reden in andere auto's en andere tijden. Maar als ze in dezelfde auto zouden zitten, zou Ayrton de beste zijn. Ik zou mijn geld op Ayrton zetten."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.