FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 april 2004

Hamas wil pact tegen VS en Israël

De politiek leider van de Palestijnse terreurbeweging Hamas, Khaled Meshaal, heeft vanuit Syrië opgeroepen een wereldwijd bondgenootschap te vormen bestaande uit moslim-en Arabische staten, om zo de Verenigde Staten en Israël te kunnen verslaan.

Meshaal sprak vandaag tot honderden aanhangers in een Palestijns kamp bij Damascus: ''Onze strijd wordt op twee fronten gestreden, tegen de sterkste macht ter wereld, de VS, en de sterkste macht in de regio, Israël." Hij zwoer verder wraak voor de liquidatie van de Hamasleider Abdel Aziz al-Rantissi en zijn voorganger sjeik Yassin.

Meshaal staat zelf ook op de liquidatielijst van Israël. In 1997 overleefde hij in Jordanië een Israëlische aanslag op zijn leven.

Dode vader en kind in woning in Zwolle gevonden

In Zwolle zijn maandag de levenloze lichamen gevonden van de 41-jarige bewoner en zijn 14 maanden oude zoontje. Dit is maandag door de politie bekend gemaakt.

Volgens politie heeft het kind waarschijnlijk door verstikking het leven gelaten, en heeft de vader zelfmoord gepleegd. De politie was door buren eerder ingeseind vanwege "een ongebruikelijke situatie in de woning."

Collega's van de polite in Alkmaar hadden de polite in Zwolle al verzocht om in de nacht van zondag op maandag een kijkje te nemen bij het pand in de Van Houtenstraat. Dat gebeurde naar aanleiding van de melding dat het jongetje zondagavond niet door zijn vader was afgezet bij de moeder in Heerhugowaard. De politie trof het huis toen onverlicht aan en buren gaven aan dat de man niet thuis was. Ook op aanbellen en aankloppen bij het huis werd niet gereageerd.

In de loop van maandag deed de moeder aangifte van vermissing en onttrekking aan het ouderlijk gezag. Daarop vond de politie omstreeks 14.45 uur de dode lichamen in de woning. Het Openbaar Ministerie in Zwolle stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het familiedrama.

Overvaller kondigt overval aan

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

In Pittsburgh is de plaatselijke politie op zoek naar een man die een fastfoodketen waarschuwde voor hij die zou overvallen.

Een woordvoerder van de fastfoodketen, de plaatselijke Kentucky Fried Chicken, verklaarde dat een man opbelde en vertelde dat er zo een overval op de zaak zou worden gepleegd. Ook vertelde de man aan de manager die de telefoon opnam dat het personeel de opdrachten van de overvaller zou moeten opvolgen, en dat de politie de man moest oppakken.

De manager seinde de politie blijkbaar niet in, en enkele minuten later werd de zaak inderdaad overvallen. De overvaller, gewapend met een geweer, beroofde de keten op deze manier van omgerekend 200 euro.

Volgens de politie heeft de overvaller dezelfde truc al vijf keer eerder gebruikt bij overvallen in de omgeving.

Voetbal: Chelsea spelers kunnen aardige bonus krijgen

owie had ons via de nieuws-submit te melden:

Mochten de spelers van Chelsea de Champions League winnen dan kunnen zij een aardige bonus tegmeoet zien. Roman Abramovitsj, eigenaar van de club en tevens multi-miljardair, heeft de spelers van de Londense club 750.000 euro per speler in het vooruitzicht gesteld als zij de prijs binnen halen.

Abramovitsj kocht Chelsea in juli vorig jaar, en gaf sindsdien 205,5 miljoen euro uit aan de aankoop van spelers.

Overigens moet Chelsea ook morgen nog 'even'winnen van AS Monaco om de finale te halen.

Voetbalwedstrijd op de Noordpool

Roonaan had ons via de nieuws-submit te melden en herschreef het ook nog!:

Dat militaire oefeningen niet all work and no play zijn bleek vandaag uit een persbericht van de Britse marine.

Twee nucleaire onderzeeërs, de Britse HMS Tireless en de Amerikaanse USS Hampton, zullen na afronding van een gezamelijke militaire oefening elk een voetbalelftal de noordkap opsturen om daar een unieke wedstrijd te gaan spelen.

Behalve de trainingsoefening zitten er in beide onderzeeërs wetenschappers die onderzoek doen naar het broeikaseffect.

Akkoord Leers-Vinkenslag over verkleining kamp

Bewoners van het Maastrichtse woonwagenkamp Vinkenslag en burgemeester Leers van Maastricht hebben afgesproken dat het kamp wordt verkleind en bewoners naar subkampjes verhuizen. Dat is de uitkomst van een vriendelijk verlopen gesprek dat vandaag plaatsvond. Vanochtend nog protesteerde een aantal bewoners tegen de manier waarop diverse bewoners werden aangehouden wegens betrokkenheid bij de blokkade van de A2, vorige week woensdag.

Om de verhuizing van bewoners efficiënt te laten verlopen, zal Vinkenslag een lijst overleggen met mensen die naar een kleiner kamp willen verhuizen. De gemeente Maastricht zal ervoor zorgen dat deze verhuizing versneld mogelijk wordt gemaakt. De eis van de bewoners om aangehouden kampbewoners vrij te laten, werd niet ingewilligd. Die verdachten zullen morgen aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Mabel en Friso wassen handen in onschuld

Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit houden vol dat ze niet gelogen hebben over de relatie die Mabel vijftien jaar geleden had met maffiabaas Klaas Bruinsma. Het tweetal blijft er bij dat Mabel nooit een liefdesaffaire of een zakelijke relatie met Bruinsma heeft gehad. Dit bleek in het TV-interview dat de NOS had met het aanstaande echtpaar.

Premier Jan Peter Balkenende besloot naar aanleiding van de problemen over de contacten van Mabel met de drugsbaron Klaas Bruinsma geen toestemming voor het huwelijk te vragen aan het parlement. Friso verliest hierdoor zijn rechten op de kroon en zijn lidmaatschap van het Koninklijk Huis. Aanstaande zaterdag zal het paar in Delft in het huwelijk treden.

De prins denkt dat het Koninklijk Huis zo geworteld is in de samenleving, dat de commotie over zijn verloving met Mabel Wisse Smit geen blijvende schade voor het instituut heeft opgeleverd. Mabel zegt het door de hele affaire wel erg zwaar te hebben gehad. Volgens het paar is premier Balkenende niet fout voorgelicht, maar onvolledig. De media kreeg een veeg uit de pan. Friso noemde het "ronduit schandalig" zoals de media over de kwestie en vooral over Mabel hebben geschreven. Het verhaal van Bruinsma's lijfwacht Charlie da Silva, dat de kwestie in een stroomversnelling bracht, was "ongelofelijke onzin", aldus Mabel. "Ik dacht: Dit gaat niemand ooit geloven."

De prins had al met onzin in de media te maken toen de serieuze pers de roddelbladen naschreven dat hij homo was. Hij zag zich uiteindelijk genoodzaakt de Rijksvoorlichtingsdienst te laten ontkennen. "Dat was heel vervelend." De prins vond het naar dat hij andere mensen met de mededeling moest kwetsen, maar er zat niets anders meer op. Hij voelde zich "gechanteerd door de media omdat ze denken dat je op zo'n gevoelig punt niks zegt".



Weblog Meeting

Afgelopen weekend hadden wij als weblogteam een zeer geslaagde meeting.
Onze Weblog Coördinator Rickmans , Portier en 2Mini deden aan teambuilding en gingen gezellig parachutespringen en de dames vermaakten zich met bodypainting. (hier zie je Keroppi! )

Guardin-Angel vermaakte zich in de creche met spaghetti en moest een beetje wennen aan de tabasco en op de 2e meetingdag was Nietzman zo vriendelijk om iedereen op gepaste wijze te wekken.

Kortom, een zeer geslaagd weekend!

Mogelijke bonus Chelsea spelers

De spelers van Chelsea staat een grote bonus te wachten. Mocht het de club uit Londen lukken om de Champions League te winnen, dan zal clubeigenaar Roman Abramovich elke speler 750.000 euro schenken.

De schatrijke Rus heeft, sinds hij in juli vorig jaar aantrad, voor meer dan tweehonderd miljoen aan spelers uitgegeven. In de halve finale zal de nummer twee in de Premier League eerst AS Monaco moeten verslaan.

Chauffeur Pim Fortuyn stopt met politiek

Hans Smolders, de voormalige chauffeur van Pim Fortuyn die ook getuige was van de moord op zijn werkgever en te voet achter Volkert van der Graaf aanging, stapt definitief uit de politiek. Directe aanleiding hiervoor is de vorige week mislukte aanslag op hem. Het voormalige Tweede-Kamerlid voor de LPF werd donderdag bij zijn woning bedreigd met een pistool. Rond negen uur in die ochtend belde een onbekende persoon aan bij zijn woning in Tilburg en bedreigde hem met een pistool, waarop hij zei dat Smolders moest stoppen met de politiek.

"Het is de tweede keer dat ik in de loop van een pistool kijk, dat ga ik geen derde keer doen", zo liet Smolders vandaag weten. Destijs achtervolgde de chauffeur van Pim Fortuyn Volkert van der G. op het Mediapark in Hilversum op 6 mei 2002, nadat deze Fortuyn had vermoord.

Smolders: "De gebeurtenis van donderdag heeft een enorme impact gehad. Ik zei toen al dat ik waarschijnlijk zou stoppen met de politiek. Ik heb het weekeinde niet meer getwijfeld. De veiligheid van mijn kinderen en mijn vrouw is belangrijker dan de politiek. Het is voorbij", zei een gedecideerde Smolders.

Na aanleiding van de bedreiging kreeg Smolders politiebewaking. "En ook nu word ik nog bewaakt. Ik denk dat ze in Den Haag flink geschrokken zijn van wat er is gebeurd. Er werd direct serieus gereageerd. Ze wilden natuurlijk niet nog een keer een situatie zoals met Fortuyn."

Smolders was politiek actief in Tilburg met de Lijst Smolders. Daarmee wilde hij in 2006 aan de raadsverkiezingen meedoen. Dat is nu einde verhaal. De politie is nog altijd bezig met het onderzoek naar het incident. Een woordvoerder deelde niet mee zeggen of de beveiliging van de politicus gehandhaafd blijft.

Sylvie Meis en TripleM in FOK!Radio

FOK!RadioSport. Dat zal vanavond uitgebreid aan bod komen in FOK!Radio. De managers staan namelijk centraal vanavond. In de uitzending komt coordinator Dubbeldrank vertellen wat die managers nou eigenlijk inhouden.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Nolius is deze week ook weer terug en samen met SunChaser wordt het weer een leuke uitzending. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. Te horen zijn ook Silvie Meis, Ruud de Wild en Krezip. Nolius had een interview met hen.

Natuurlijk hoor je ook weer een gedicht van Vleermuis en de column van SunChaser. Yvonne roddelt deze week niet. Ze is namelijk op vakantie.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Je kunt live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gsaten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden.

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

Wil je een uitzending terug luisteren? Dan kan dat hier.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via radio@fok.nl. Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Boogerd blijft stijgen

De Amstel Gold Race en de ronde van Aragon hebben belangrijke veranderingen teweeg gebracht in de UCI-Ranking. de top tien is helemaal door elkaar gehaald.

Michael Boogerd zet net als vorige week weer een stap vooruit in het klassement, en staat nu op een mooie achtste plaats. De man die hem gisteren versloeg doet nog beter. Italiaan Rebellin duikt nu net de top vijf binnen en laat daarmee rondespecialisten Simoni en Armstrong achter zich. In de top drie moet Petacchi, ondanks zijn twee ritoverwinningen in Aragon, zijn landgenoot Paolo Bettini laten voorgaan. Duitser Erik Zabel prijkt nog steeds bovenaan de lijst. Bij de verliezers noteren we onder andere Vinokourov die uit de top tien verdwijnt en de wereldkampioen zonder ploeg Igor Astarloa.

Top 20 UCI-rangschikking individuele renners
1 (1) ZABEL Erik (TMO, GER) 2266.75
2 (3) BETTINI Paolo (QSD, ITA) 2222.00
3 (2) PETACCHI Alessandro (FAS, ITA) 2132.00
4 (4) VALVERDE Alejandro (KEL, ESP) 1773.00
5 (7) REBELLIN Davide (GST, ITA) 1694.00
6 (5) ARMSTRONG Lance (USP, USA) 1624.00
7 (6) SIMONI Gilberto (SAE, ITA) 1540.00
8 (9) BOOGERD Michael (RAB, NED) 1327.00
9 (18) GARZELLI Stefano (VIN, ITA) 1242.00
10 (10) MAYO DIEZ Iban (EUS, ESP) 1212.00
11 (12) FREIRE Oscar (RAB, ESP) 1196.75
12 (8) VINOKOUROV Alexandre (TMO, KAZ) 1196.50
13 (13) ULLRICH Jan (TMO, GER) 1178.00
14 (15) NOZAL Isidro (LST, ESP) 1155.00
15 (21) MCEWEN Robbie (LOT, AUS) 32 1153.00
16 (17) MANCEBO Francisco (IBB, ESP) 1145.00
17 (14) ASTARLOA Igor (COF, ESP) 1122.00
18 (11) CASAGRANDE Francesco (LAM, ITA) 1115.00
19 (16) DI LUCA Danilo (SAE, ITA) 1114.00
20 (20) HAMILTON Tyler (PHO, USA) 1096.20

De top vier van de ploegen is gelijk gebleven, met nog steeds Rabobank op de tweede plaats. Op vijf komt Gerolsteiner het inactieve Cofidis vervangen, daarachter schuift de lotto-domo ploeg drie plaatsen op na een sterk voorjaar.

Top 10 UCI-rangschikking teams
1 (1) TEAM CSC (DEN) 2814.00
2 (2) RABOBANK (NED) 2752.00
3 (3) QUICK STEP - DAVITAMON BEL 2390.00
4 (4) T-MOBILE TEAM GER 2300.00
5 (8) GEROLSTEINER GER 1865.00
6 (9) LOTTO - DOMO BEL 1795.00
7 (5) US POSTAL SERVICE-BERRY FLOOR USA 1788.00
8 (7) FASSA BORTOLO ITA 1618.00
9 (6) COFIDIS FRA 1570.00
10 (10) ILLES BALEARS - BANESTO ESP 1548.00

Weblogs in actie tegen Nedstat

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

De populaire weblogs Volkomenkut, Retecool en Geenstijl liggen in de clinch met Nedstat, het bedrijf bekend van haar bezoekertellers. Het gaat zelfs zo ver dat de drie weblogs nu hebben opgeroepen tot een boycot van de tellers van Nedstat. Veel weblogs hebben inmiddels dit voorbeeld gevolgd. Reden voor de boycot is de eis van Nedstat dat bij elk nieuw stukje tekst een andere teller moet. "Dat is natuurlijk onbegonnen werk," aldus Fleischbaum van Geenstijl.

In een verklaring roepen de webloggers op om het voorbeeld te volgen. "De veldwachters van het tellerbedrijf hebben de jacht geopend op weblogs in een poging geld binnen te slepen. Wij laten ons echter niet chanteren. Natuurlijk is het leuk je statistieken te vergelijken met die van je collega’s, maar niet tegen elke prijs."

Ondertussen beschuldigt Nedstat-directeur Michael Kinsbergen de drie weblogs ervan dat ze zich niet houden aan de algemene voorwaarden van de teller: "Je mag maar één nedstat-teller per pagina, dit staat al jaren in onze voorwaarden. Deze mensen gebruiken de teller voor meerdere pagina's, zodat het lijkt alsof ze veel meer pageviews genereren dan dat het werkelijk het geval is. De cijfers kloppen daardoor niet meer. Overigens hebben we eerst een waarschuwing gegeven aan de betreffende weblogs."

De mensen achter Geenstijl menen dat het verhaal van Kinsbergen niet klopt. "We manipuleren helemaal niet. Zo telde Nedstat over de maand maart 1.688.121 pageviews voor Geenstijl, terwijl uit onze eigen serverstatistieken blijkt dat onze weblog de afgelopen maand 7.502.406 pageviews heeft gegenereerd. Retecool.com en Volkomenkut.com hebben exact hetzelfde probleem."

Prins Friso te dik voor astronaut

Prins Johan Friso heeft maandagochtend, tijdens de lancering van de Sojoezraket met aan boord André Kuipers, gezegd dat hij zichzelf te dik vindt om astronaut te zijn. Hij antwoordde op de vraag of hij ook ambities had om astronaut te worden: "Ik denk dat ik te dik ben om in die capsule te passen." Johan Friso sprak verder zijn bewondering uit voor het feit dat Kuipers zijn hele leven aan de ruimtevaart wijdt. De prins studeerde luchtvaart en ruimtetechniek in Delft en is op dit moment werkzaam bij het TNO.

Aanstaande zaterdag zal de prins in het huwelijk treden met zijn vriendin Mabel Wisse Smit. Maandagavond zal Nederland 2 daarom een interview uitzenden met het koppel. In het gesprek met Maartje van Wegen en Paul Witteman zal het stel voor het eerst spreken over het schandaal rond hun huwelijk en de affaire van Smit met crimineel Klaas Bruinsma.

Sauber bouwt eigen versnellingsbak

Sauber zal in 2005 geen versnellingsbakken van Ferrari meer gebruiken. Het team van Peter Sauber zal vanaf volgend seizoen weer eigen versnellingsbakken gaan maken.

In een lokaal magazine vertelde Peter Sauber dat er vanaf 2005 weer gebruikt gemaakt gaat worden van een eigen ontwerp versnellingsbak. Hiermee lijkt de samenwerking tussen Ferrari en Sauber minder intens te worden. Dit jaar was de samenwerking tussen de beide teams zeer nauw. De Sauber word in de pitstraat zelfs de 'Blauwe Ferrari' genoemd. Over de verdere samenwerking met Ferrari wilde Peter Sauber niks kwijt. Het is dus nog maar de vraag of er volgend jaar nog gebruik wordt gemaakt van de Italiaanse krachtbronnen.

Verstappen mogelijk dit weekend in de F1

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

Sponsor Trust van coureur Jos Verstappen is in bespreking met teambaas Eddie Jordan over een terugkeer van Jos Verstappen in de Formule 1. Het team van Jordan zou zelfs aanstaande weekeinde met de Limburger op het circuit van Imola verschijnen.

Verstappen zelf is voorzichtig. Hij wil zeker weten dat de wagen, de Ej-14, een plek in de subtop kan zeker stellen. Bij Jordan staan de Duitser Nick Heidfeld en de Italiaan Giorgio Pantano onder contract.

Meer nieuws op de Formule 1 Manager!

Coach Zuid-Korea neemt ontslag

Humberto Coelho heeft maandag besloten op te stappen als bondscoach van Zuid-Korea. De Portugees nam het besluit in overleg met de Koreaanse bond na een serie van teleurstellende resultaten.

De opvolger van Guus Hiddink kon de hoge verwachtingen die men in het voetbalgekke Zuid-Korea had niet waarmaken. Coelho kwam met de nationale ploeg niet verder dan beschamende resultaten: verliezen tegen Oman en Vietnam en gelijkspelen tegen de Malediven.

"Voor een buitenlandse trainer, die geen Koreaans spreekt en de Koreaanse cultuur niet kent, is het erg moelijk het nationale voetbalteam te leiden", aldus de 53-jarige Coelho. Wel gaf hij aan dat de steun van de Koreaanse bond klein was. "Ik heb de afgelopen vier maanden slechts 72 uur kunnen trainen. Dat is niet voldoende om een team op te bouwen en goede resultaten te bereiken."

Zwolle wil Ten Rouwelaar

Jelle ten Rouwelaar van FC Twente staat in de belangstelling van FC Zwolle. De Zwollenaren willen de doelman volgend seizoen overnemen. Twente huurt de keeper momenteel van PSV, maar wil een overgang van de Fries niet tegenhouden.

Ook PSV moet echter toestemming geven voor een eventuele overgang. De club uit Eindhoven verhuurde Ten Rouwelaar om hem eredivisie-ervaring op te laten toen, maar de doelman verloor al snel zijn plaats in de basis bij FC Twente en inmiddels lijkt hij ook als tweede keeper te zijn gepasseerd.

Vogel weigert nieuw contract bij PSV

Johann Vogel weigert in te gaan op een nieuwe aanbieding van PSV, dit meldt het Brabants Dagblad.

Het contract van de Zwitser loopt in de zomer van 2005 af. PSV heeft Vogel een langere verbintenis aangeboden, voor een lager salaris. Daar gaat de middenvelder niet op in.

De 27-jarige Vogel, Zwitsers international, speelt al 6 jaar voor PSV. Hij speelde 139 competitiewedstrijden voor PSV, waarin hij 6 keer scoorde.

Jordan laat weer haar borsten vergroten

Jordan heeft een vierde borstvergroting gehad, zo meldt News of the World. Het model, met als echte naam Katie Price, heeft nu een cupmaat van 32FF. De operatie, die zesduizend euro kostte, werd in het geheim uitgevoerd in een privé-kliniek, omdat Katie niet wilde dat het in de media zou verschijnen.

In februari begon Jordan te klagen over haar borstomvang. Hierop besloot zij contact op te nemen met cosmetisch topchirurg Brent Tanner. Hij verzorgde de operatie, waarna Jordan's borsten weer groeiden in formaat. De borsten van Katie wegen nu zeven pond per stuk, wat ongeveer net zo zwaar is als een grote steen.
Jordanvoorna

Een goede vriend van Price zei echter dat ze de borstvergroting niet had laten doen om in de publiciteit te komen. “Dit is niet Jordan die haar borstformaat weer vergroot voor publiciteit. Ze vond dat haar borsten begonnen te hangen en daarom heeft ze haar borsten iets laten liften.

Jordan, die inmiddels 25 jaar oud is, heeft ook haar tanden laten bleken, een melkzuurbehandeling aan haar lippen laten doen en ze heeft vet laten wegzuigen bij haar benen en buik.

Renault hoopt op stap voorwaarts

Bij Renault hopen ze komende week in Imola een stap voorwaarts te kunnen zetten. Met een nieuwe motor en nieuwe aerodynamische onderdelen zou de auto beter moeten presteren.

Jarno Trulli vertelde: "De nieuwe motorspecificatie is een goede ontwikkeling op alle gebieden: er is meer vermogen, betere koppeling en in totaal er beter mee te rijden. Eveneens hebben we wat ontwikkelingen aan het chassis. Het is voor een rijder moeilijker die kleine stappen aan te voelen, maar de stopwatch heeft de resultaten uit de windtunnel bevestigd."

Volgens testcoureur Franck Montagny is de nieuwe motor sneller, maar daardoor ook iets minder stabiel: "Omdat je sneller door de bochten gaat, voel je dat de wagen niet zo stabiel is als zijn voorganger. Je moet wat voorzichtiger zijn. De motor is heel verschillend dan die we gebruikten in de R23. We hebben meer kracht maar wat ik onmiddellijk voelde was dat de kracht beter verdeeld wordt. Ik was ook blij om direct te mogen testen met de B-versie die het team in Imola zal gebruiken."

[Upd] Bespreking Jordan en Trust

Dank aan iedereen die dit ons meldde:
Eddie Jordan is vandaag in Nederland om met Trust te overleggen over een sponsorcontract. Daarbij zal ook de manager van Jos Verstappen, Raymond Vermeulen, aanwezig zijn.

Jordan had contact gezocht met Trust om weer eens om de tafel te gaan zitten. Nu de problemen tussen Verstappen en Trust lijken te zijn opgelost, zou er een officieel contract kunnen worden afgesloten voor de reclame die al sinds het begin van het seizoen op de Jordan staat.

Door de bekendmaking van het gesprek gaan inmiddels ook de geruchten dat Jos Verstappen zou kunnen terugkeren in de Formule 1. Volgens de geruchten zou Verstappen al in Imola voor Jordan moeten gaan rijden.

Nu bij het gesprek tussen Trust-directeur Perridon en teameigenaar Eddie Jordan ook de manager van Verstappen, Raymond Vermeulen, aanschuift, zijn de geruchten over een terugkeer van Verstappen alleen maar sterker geworden. Vermeulen zelf zegt niks te weten over het doel van het gesprek: "Ik ben uitgenodigd om het gesprek bij te wonen, dat is alles wat ik weet. Ik hoor het allemaal wel. Laten we vooral niet te hard van stapel lopen."

Update:
Na de gesprekken van vanmorgen tussen Eddie Jordan, Michel Perridon en Raymond Vermeulen zegt deze laatste dat er geen overhaaste conclusies getrokken moeten worden.

"Je moet mijn aanwezigheid zien als een positief signaal uit de hernieuwde samenwerking tussen het management van Jos en de sponsor Trust, vandaar dat Michel me ook voor dit gesprek uitnodigde", aldus Vermeulen. "En omdat we van beide kanten het vertrouwen in deze samenwerking onderkennen zien we de toekomst van Jos Verstappen in de Formule 1 nog altijd positief tegemoet." Over wat er zoal ter tafel kwam tijdens het gesprek tussen Jordan en Trust wilden zowel Vermeulen als Trust geen mededelingen doen.

Regionale krant ruikt naar gras

De speciale EK-special van het regionale dagblad 'De Stentor' zal naar gras ruiken. Een geurvlakje op een van de binnenpagina's laat geurstoffen vrijkomen die naar gras zullen ruiken. Volgens de krant is het niet nieuw, maar wordt het maar weinig gedaan.

De bijlage die in het teken staat van het Europees Kampioenschap voetbal, verschijnt maandag 7 juni. De Stentor heeft abonnees in delen van Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Topman McDonald's overleden

Jim Cantalupo, bestuursvoorzitter van de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's, is vandaag plotseling overleden. Hij bezweek waarschijnlijk aan een hartaanval toen hij op een conferentie voor franchisenemers in Orlando aanwezig was. Cantalupo is 60 jaar geworden.

Cantalupo werd op 1 januari 2003 aangesteld als Chief Executive Officer van 's werelds grootste fastfoodketen. In die hoedanigheid trok hij McDonald's uit het slop nadat het concern voor het eerst in haar bestaan verlies had geleden. De omzet nam toe door de introductie van gezonde voedingsproducten als yoghurt en salades. Daarvoor was hij in diverse functies binnen McDonald's Amerika werkzaam.

Kleinste republiek bijna failliet

De kleinste republiek ter wereld is bijna bankroet. Het 21 vierkante kilometer grote eiland Nauru in de Stille Oceaan had in de jaren '70 nog het hoogste inkomen per inwoner ter wereld, maar staat nu op het punt zichzelf failliet te verklaren.

Het eiland kan zijn schulden aan bijvoorbeeld Australië niet betalen. De voorzitter van het parlement van Nauru nam begin april al ontslag. Sindsdien ligt het parlement al plat.

Het 12.500 inwoners tellende Nauru werd in 1968 onafhankelijk. Dankzij de ontginning van de fosfaatmijnen ging het in de jaren '70 heel goed. Door ver doorgedreven ontginningen is de grond op het eiland, ooit een tropisch paradijs, bijna onbewerkbaar. De winsten uit de ontginning worden belegd in megalomane projecten. Zo wordt een musical opgezet in Londen en worden hotels gekocht. In een poging om de economie te redden, wordt het land een draaischijf voor het witwassen van geld van de Russische maffia.

Sociale Dienst pakt misbruik e-mail hard aan

43 medewerkers van de Sociale Dienst in Amsterdam moeten zich volgende week gaan verantwoorden voor het versturen van privé-mailtjes naar collega's. De werknemers verzonden grappig bedoelde teksten, porno en zelfs obscene en schokkende foto's en filmpjes.

De dienst wil hard op gaan treden tegen het versturen van niet-zakelijke mail. "In een aantal gevallen is ook een morele en maatschappelijke grens overschreden", aldus directeur M. Masthoff. Ook gaat volgens hem productietijd verloren waardoor cliënten van de dienst en collega's worden gedupeerd.

De medewerkers kunnen na de gesprekken een waarschuwing of zelfs ontslag krijgen.

Panis verwacht geen wonderen

Olivier Panis denkt niet dat de Toyota wonderen kan verrichten tijdens de Grand Prix van San Marino in Imola.

"We zullen moeten blijven pushen", zegt Panis. "We zullen er het beste van proberen te maken met het pakket dat we op dit moment hebben."

De betrouwbaaheid van de Toyota laat ook nog te wensen over. Panis stond donderdag langs de kant met versnellingsbakproblemen. Panis' teamgenoot Cristiano da Matta stond een dag eerder al langs de baan met een opgeblazen motor. "Hopelijk kunnen we de auto sneller aan bepaalde situaties aanpassen, om zo het maximum uit de wagen te halen", aldus de Brazilliaan.

Op dinsdag stond ook testcoureur Ryan Briscoe langs de kant met een kapotte versnellingsbak. "We hebben tot nu toe slechts kleine verbeteringen aan de auto kunnen doorvoeren", aldus Briscoe.

RBC ontslaat Ode Thompson

RBC Roosendaal heeft Ode Thompson op staande voet ontslagen, zo meldt de RBC fanclubsite.

Aanleiding voor het ontslag is de weigering van de spits om zondag in de wedstrijd tegen Ajax in de slotfase in te vallen. Trainer Robert Maaskant heeft het helemaal gehad met de instelling van de aanvaller:

"Dit is einde verhaal. Als je het in zo'n wedstrijd niet in je botte hersens haalt om het teambelang te laten prevaleren, heb ik je niet meer nodig. Hij hoeft mij nooit meer onder ogen te komen. Ik heb hem niet eens gevraagd waarom hij weigerde. Dat doet ook niet ter zake."

Het contract van Thompson liep al aan het einde van het seizoen af, dus het ontslag betekent effectief slechts enkele weken eerder vakantie voor de Nigeriaan.

Auditteam onderzoekt rellen Ajax-Feijenoord

Het auditteam voetbalvandalisme gaat een onderzoek instellen naar de incidenten omtrent de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feijenoord. De wedstrijd liep afgelopen donderdag uit op rellen tussen spelers van Feijenoord en supporters van Ajax. Het ministerie maakte vandaag bekend dat het team de zaak gaat onderzoeken.

Het team, dat onder leiding staat van oud-staatssecretaris van Sport Vliegenthart, werd in augustus opgericht. Het auditteam houdt zich vooral bezig met vandalisme en andere incidenten waarbij geweld is betrokken, binnen het voetbal.

Eigenlijk houdt het team zich alleen bezig met wedstrijden uit de ere- en eerste divisie. Toch wordt er door het team een onderzoek ingesteld, op verzoek van minister van Binnenlandse Zaken Remkes. Hij deed dit verzoek omdat hij vindt dat de zaak vrij ernstig is.

Tientallen “supporters” van Ajax bestormden na de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feijenoord het veld en sloegen diverse spelers. Jorge Acuna liep bij de rellen een hersenschudding op.

Cruijff derde, Van Basten vierde

In de verkiezing voor beste Europees voetballer allertijden zijn twee Nederlanders bij de eerste vijf gekozen. Marco van Basten behaalde een vierde plaats en Johan Cruijff een derde plaats.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de UEFA, was op de website een verkiezing voor de beste Europese voetballer uitgeschreven. In totaal kwamen er meer dan 7 miljoen stemmen bij de UEFA binnen. Zoals eerder werd gemeld, was bekend dat Van Basten en Cruijff bij de laatste vijf zaten.

DE UEFA was van plan donderdag de winnaar op het feest, ter ere van het 50-jarig bestaan, bekend te maken. In aanloop daarnaartoe zou iedere dag een naam uit de top vijf bekend worden gemaakt. De Sunday Times heeft echter de uitslag nu al bekend gemaakt. Zinedine Zidane is op de eerste plek geëindigd, vlak voor Franz Beckenbauer. Johan Cruijff en Marco van Basten eindigden respectievelijk derde en vierde. Dino Zoff behaalde een vijfde plaats.

De rest van de top 50 kan hier worden bekeken.

Bewoners Vinkenslag protesteren opnieuw

Bewoners van het Maastrichtse woonwagenkamp Vinkenslag hebben opnieuw geprotesteerd. Na de blokkade-actie van de A2, vorige week woensdag, stonden kampbewoners vanmorgen bij het politiebureau in Maastricht. De aanleiding voor het protest was de manier waarop de aanhoudingen van betrokkenen bij de A2-blokkade zijn verricht.

De politie wil iedereen die bij de blokkade-actie van vorige week betrokken was, arresteren. Elf mensen zitten sinds vorige week al vast en vanmorgen kwam daar een onbekend aantal personen bij. De protesterende bewoners verklaren dat de aangehouden personen zich vandaag zelf bij de politie wilden aangeven. Ondanks de aanwezigheid van de Mobiele Eenheid bij het politiebureau bleef de sfeer rustig en zijn de bewoners na een gesprek met een onderhandelaar weer vertrokken.

De geheime mailtjes van Maxima en Mabel



Was Mabel wel echt "slechts bevriend" met Klaas Bruinsma? Of speelde er toch veel meer dan Mabel het Nederlandse volk wil laten geloven? Hoe zit het met de zwangerschapshormonen van Maxima? Je leest het deze week allemaal in de geheime mailtjes van Maxima en Mabel. Vandaag deel 1...

Morgen meer info over de herkomst van de mailtjes. Angel heeft ze niet geschreven, enkel geplaatst.

'Partij voor de Dieren maakt kans op Euro-zetel'

verkiezingen europarlementVolgens opiniepeiler Maurice de Hond maakt de Partij voor de Dieren (PvdD) kans op een zetel bij de verkiezingen voor het Europees parlement op 10 juni aanstaande. In een onderzoek zegt 3 procent van de ondervraagden zeker op de partij te willen stemmen en 2 procent zeer waarschijnlijk. Op basis hiervan komt De Hond tot een potentieschatting van 3,0 procent.

Dat is overigens nog niet genoeg voor een zetel. Omdat bij de Europese verkiezingen voor de Nederlandse partijen slechts 27 zetels te verdelen zijn moet een partij ruim 3,5 procent van de stemmen halen. Vergeleken met de laatste landelijke verkiezingen is dit echter een opzienbarende vooruitgang. Op 22 januari 2003 haalde de partij van lijsttrekker Marianne Thieme ongeveer een half procent.

Zouden er nu landelijke verkiezingen zijn dan maakt de partij volgens Maurice de Hond kans op 4 zetels. Voor de Europese verkiezingen zet de PvdD hoog in, met bekende lijstduwers als Paul Cliteur, Jan Wolkers en Martin Gaus. In een persbericht zegt de PvdD 'de oude links-rechts tegenstelling te willen overbruggen door op te komen voor belangen die de traditionele scheidsmuren overstijgen'.

Van Persie kan naar PSV

PSV heeft met Feyenoord een akkoord bereikt over van Persie. De aanvaller kan voor drie miljoen naar Eindhoven vertrekken.

Dit is het resultaat van het overleg afgelopen vrijdagmiddag tussen de managers van Feyenoord en PSV, Mark Wotte en Frank Arnesen.

PSV Trainer Guus Hiddink liet zich afgelopen zaterdag na de wedstrijd PSV - NEC al positief uit over de transfer, zo zei hij: "Ik verwacht hem snel bij ons. We hebben hem nodig. Ik heb goed met hem gesproken."

Als een soort van welkomscadeau kreeg van Persie tijdens dat gesprek een PSV shirt met rugnummer 10.

Juridisch advies in Duitse supermarkt

De Duitsers kunnen sindskort voor juridisch advies terecht in de supermarkt. Müller-Dieckert, een keten van advocatenkantoren, heeft vijf vestigingen geopend in supermarkten en warenhuizen. Voor de prijs, een euro per minuut, hoeven de Duitsers het niet te laten. Tijdens het shoppen kunnen de Duitsers dan bij een advocaat hun juridische zaken regelen. Oorzaak van dit opmerkelijke initiatief is de moordende concurrentie onder de 127.000 Duitse advocaten. Tien jaar geleden waren dit er 'slechts' 70.000.

De Duitse advocatenstand is niet erg blij met het initiatief van Müller-Dieckert. Een vertegenwoordiger van de Orde van Advocaten van Duitsland sprak van een terugkeer naar de Middeleeuwen, "toen men zich op jaarmarkten voor de ogen van de toeschouwers de tanden uit kon laten trekken".

De Nederlandse Orde van Advocaten kent geen gevallen van advocaten in supermarkten. Nederland heeft dan ook slechts 13.000 advocaten die minder krap in het werk zitten dan hun Oosterburen. Verder is het de vraag of het überhaupt is toegestaan om een praktijk te beginnen in een supermarkt. "Advocaten hebben bijvoorbeeld geheimhoudingsplicht. Daar kan natuurlijk geen sprake van zijn als je tussen de groenteafdeling en de grutterswaren staat."

Ahold maakt 1 miljoen verlies

Ahold heeft vorig jaar precies 1 miljoen euro verlies geleden. De omzet was daarbij 56,1 miljard euro. In 2002 leed het supermarktconcern nog een verlies van 1,2 miljard euro. Toen werd het bedrijf geplaagd door het boekhoudschandaal in Zuid-Amerika.

Ahold heeft naar eigen zeggen last van moeilijke marktomstandigheden, negatieve valutabewegingen en eenmalige posten. Positief is dat dochterondernemening US Food Service, dat vorig jaar nog centraal stond in de boekhoudschandalen, van winst naar verlies ging.

Ook het Nederlandse Albert Heijn haalde minder geld op door de prijzenoorlog, eind vorig jaar.

Bosschaart tekent bij Feyenoord

Pascal Bosschaart tekent vandaag, mits hij de medische keuring goed doorstaat, een driejarig contract bij Feyenoord met een optie voor nog twee jaar.

Nu het zo goed als zeker is dat Bosschaart een contract tekent, komt er eindelijk een eind aan de moeizame onderhandelingen met FC Utrecht. Afgelopen vrijdag zijn de clubs er eindelijk uitgekomen. Feyenoord is niet eerder met het nieuws naar buiten gekomen, omdat gisteren de wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord op het programma stond.

De hoogte van de transfersom wordt niet bekend gemaakt. Wel betaalt Feyenoord FC Utrecht een vergoedingssom, omdat Bosschaart nog een doorlopend contract tot de zomer van 2005 had.

'Aanslagen in Londen in voorbereiding'

Londen dient ernstig rekening te houden met een aanslag van islamitische terroristen. Verscheidene aan al-Qaida gelieerde groepen bereiden daar aanslagen voor, zo heeft sjeik Omar Bakri Mohammed laten weten.

De sjeik is leider van de in Londen gevestigde, en van banden met al-Qaida verdachte, islamitische groep al-Muhajirun. Volgens hem is in Londen een "zeer goed georganiseerde" groepering operationeel, die zich al-Qaida-Europa noemt: "Ik weet dat zij op het punt staan een grote operatie te lanceren". Het is een kwestie van tijd voordat er een aanslag plaatsvindt, aldus Mohammed. Volgens hem maken moslims geen onderscheid tussen burgers en niet-burgers, maar wel tussen gelovigen en niet-gelovigen: "En het leven van een niet gelovige heeft geen waarde."

Eerder al liet de Britse politie weten dat Londen hoe dan ook een keer getroffen zal worden.

De leider van al-Muhajirun zegt verder dat de dodelijke aanslagen van 11 maart in Madrid het werk waren van een onafhankelijke groepering die de organisatie van Osama bin Laden aanhangt. "Vele jongeren dromen ervan, tot al-Qaida toe te treden. Erger nog, er zijn vele onafhankelijken die bereid zijn operaties à la al-Qaida uit te voeren. De aanslagen van Madrid werden door één van zulke groepen uitgevoerd."

Al-Muhajirun is de Londense tak van de omstreden fundamentalistische moslimbeweging Hizb al-Tahrir. Het was de eerste groepering die aangaf dat de aanslagen in Madrid het werk waren van aan al-Qaeda gelieerde groeperingen.

Motor gestopt met 204, er vandoor met 240

Afgelopen zaterdagavond hield de Belgische politie op de E40 een motorrijder aan die met 204 kilometer per uur over de weg snelde. De 40-jarige inwoner uit Luik moest zijn rijbewijs inleveren en kon daarom niet verder rijden op zijn Honda 600.

De snelle coureur probeerde met zijn mobieltje wat kennissen te bereiken, om zijn motor op te halen. Toen dat niet lukte sprong de man tot verbazing van de politie zelf maar weer op zijn motor en reed er met een gangetje van 240 km/u vandoor.

De politie wist de man opnieuw tot stoppen te dwingen en nam hem vervolgens in arrest. Ondertussen is hij weer vrijgelaten, maar zijn rijbewijs is voor onbepaalde duur ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de politierechter moeten verantwoorden op beschuldiging van overdreven snelheid, het negeren van een uitdrukkelijk bevel en het rijden zonder rijbewijs.

V.S. verwachten aanslagen bij verkiezingen

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten verwacht het land terroristische aanslagen. Met deze aanslagen zouden de terroristen proberen de uitslag van de verkiezingen te beïnvloeden. Condoleezza Rice, de veiligheidsadviseur van president George W. Bush, meldde dit zondag bij Fox News.

"Ik denk dat we het serieus moeten nemen dat de terroristen iets willen doen in de aanloop naar de verkiezingen", aldus Rice. Zij noemde als voorbeeld de zeer recente aanslagen in Spanje. Drie dagen voor de verkiezingen in Spanje ontploften daar diverse bommen waarbij zeker 191 mensen omkwamen.

Beruchte spammer De Bruin nog immer actief

De beruchte spammer Patrick de Bruin is degene die de laatste tijd spamruns heeft verzonden waarin mensen werd gevraagd om te helpen bij het natrekken van kentekens. De spams waren afkomstig van ene 'G. Gerritsen' die in maart continu spamberichten verzond waarin cd's met e-mailadressen te koop werden aangeboden.

De Bruin werd ontmaskerd door de anti-spamorganisatie Spamvrij.nl die via het faxnummer, dat 'G. Gerritsen' in zijn e-mails vermeldde, achter zijn identiteit kwam.

Patrick De Bruin teistert internet al langer met spam. De man, die ook in contact staat met extreem-rechts, trok in 2003 de aandacht met een groot aantal spamruns voor hypotheken, cd's met e-mailadressen en ook met een spambericht voor de site Extreemrechts.com. De Bruin is onder meer penningmeester bij de Vereniging van Nederlandse Nationalisten.

Onlangs zei De Bruin in een interview met Vrij Nederland dat hij was gestopt met spammen. Loze kreten zijn dat gebleken volgens Rejo Zenger, de maker van Spamvrij. Want volgens Zenger was De Bruin de laatste maanden actiever dan ooit. Het Belgische faxnummer van De Bruin is sinds februari in meer dan 33 spamruns gebruikt.

Da Matta niet tevreden

Cristiano da Matta is verre van blij over de prestaties van zichzelf en het team in dit seizoen. Hij vindt dat het zeker beter moet.

Hoewel Toyota wel een kleine stap voorwaarts heeft gemaakt, lossen ze de belofte om een topteam te worden nog steeds niet in. Da Matta is teleurgesteld over de prestaties en denkt dat het team beter voor de dag had moeten komen.

Hij vertelde: "Het is erg teleurstellend voor mij om te zien waar we tot nu toe staan. We zullen hard blijven werken en proberen ons te verbeteren en hopelijk kunnen we de oplossingen voor onze problemen zo snel mogelijk vinden. Want op het moment zijn we nog steeds niet waar we willen zijn."

Hij voegde daaraan toe: "Ik denk niet dat het ongeluk is dat ons uit de punten heeft gehouden. We hebben voorlopig het goed gedaan op het gebied van betrouwbaarheid en de enige reden dat we niet in de punten rijden, is dat de pestatie van de auto achterblijft. Maar daar werken we hard aan."

Boete voor: "Sushi op bloot vrouwen vlees"

Een restaurant in de hoofdstad van China, Peking, heeft een boete gekregen voor het serveren van “sushi geserveerd op bloot vrouwenvlees.” Het gerecht, dat gewoon op de menukaart stond, kwam in het nieuws door de lokale media. Dit zorgde bij veel mensen tot verontwaardiging, maar ook voor veel nieuwsgierigheid.

Al eerder hadden de gezondheidsautoriteiten van Kunning het gerecht verboden. Deze autoriteiten hebben nu ook besloten om Yamato Wind Village restaurant een boete op te leggen, omdat de dames de benodigde gezondheidsverklaringen niet bezaten. Bovendien waren zij “niet fatsoenlijk” gekleed. De boete bedraagt 2000 yuan, ruim tweehonderd euro.

Van Marwijk kan kiezen

Bert van Marwijk kan kiezen uit clubs voor volgend seizoen. Na een aantal oriënterende gesprekken bleken er een paar serieuze voorstellen tussen te zitten.

De afgelopen weken heeft Van Marwijk oriënterende gesprekken gevoerd met een aantal buitenlandse clubs. Om welke clubs het gaat wil hij niet zeggen. Nu hij een beeld heeft van wat de clubs willen, gaat hij een keuze maken met welke clubs hij wil dooronderhandelen. Daarbij wordt hij ondersteund door Jan Reker, directeur van de Coaches Betaald Voetbal (CBV).

Van Marwijk zei zelf over de te maken keuze: "Ik wacht rustig af. Er is genoeg belangstelling, maar ik wil niet overhaasten omdat ik uiteindelijk de goede keuze wil maken."

A2 afgesloten door explosiegevaar

De snelweg tussen Eindhoven en Maastricht, de A2, is vanochtend enkele uren afgesloten geweest. De oorzaak van de afsluiting was een brandende vrachtwagen. De politie was bang dat de vrachtwagen zou ontploffen en sloot daarom de snelweg tijdelijk af.

De oplegger van de vrachtwagen was geladen met elf ton acetyleen. Het ding vatte vlam nadat de achteras van de vrachtwagen was vastgelopen en oververhit raakte. De chauffeur van de vrachtwagen werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht, maar kon na controle weer terug naar zijn werk.

Het gas acetyleen is zeer brandbaar en wordt onder meer gebruikt bij lassen. Volgens een woordvoerder van de politie was de brand snel onder controle. Vervolgens moest de brandweer de gasflessen koel houden om explosies te voorkomen. Er zijn bij de brand geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Over de A2 kon kort na zes uur weer richting Eindhoven gereden worden, vanuit Maastricht. Rond zeven uur was ook de omgekeerde richting weer te berijden.

Morse-code krijgt '@' aan alfabet toegevoegd

Na meer dan zestig jaar wordt het Morse alfabet weer met een karakter uitgebreid. Op verzoek van veel radioamateurs wordt de '@' toegevoegd aan het alfabet. Het gebruik van de nieuwe code wordt officieel toegestaan vanaf 3 mei aanstaande.

Tot op heden moesten de gebruikers van de Morse code zich wenden tot de letters 'A' (.-) en 'T' (-), gelezen als het woordje 'at'. En daarin schuilt ook een klein probleem bij de overstap; het woordje 'at' wordt in Morse gespeld als '.--', terwijl voor de '@' de code '.--.-.' wordt, veel langer dus. Eén voordeel heeft het echter wel, 'at' in morse geschreven wordt nog wel eens verwisseld met de letter 'w', die ook in Morse door gaat als '.--'. Dat probleem kan nu dus wel worden vermeden.

Lancering André Kuipers succesvol

Icoon KuipersDe Nederlandse astronaut André Kuipers is om 5:18 uur vanmorgen vertrokken naar het ISS, het internationale ruimtestation. Kuipers is de tweede Nederlandse ruimtevaarder, en wordt in de Sojoez-capsule vergezeld door de Rus Padalka en de Amerikaan Fincke.

Om 02.00 uur plaatselijke tijd werden de drie astronauten vanuit hun kosmonautenhotel op een paar kilometer buiten de lanceerbasis Bajkonoer naar het lanceerplatform gebracht, na eerst zoals de traditie dat voorschrijft hun handtekening op de deur van hun hotelkamer te hebben gezet. Bij het lanceerplatform kregen zij hun pakken aan, waarna Kuipers en medebemanningsleden nog zo'n twee uur lang voor de lancering in de capsule moest doorbrengen.

De lancering verliep precies volgens plan en volgens het opgestelde tijdsschema. Bij het afstoten van de derde trap was een grote schok te zien in de capsule, waarna de astronauten zich in de ruimte, en daarmee in een toestand van gewichtsloosheid, bevonden. Ze feliciteerden elkaar, waarna ze aan de slag gingen. De eerste uren zal er veel werk moeten verricht, pas daarna kunnen ze uit hun krappe positie.

André vertelde zondag geen zenuwen te hebben voor de reis. Hij werd onder anderen uitgezwaaid door minister van der Hoeven van Onderwijs. Zij arriveerde afgelopen zondag met enkele kamerleden bij de lanceerbasis in Kazachstan. De 45-jarige arts wordt, als alles goed gaat, op 30 april weer terugverwacht, samen met de twee kosmonauten die momenteel in het ruimtestation vertoeven.


Foto bron: NASA met dank aan Mayhem

Maradona in ziekenhuis, toestand kritiek

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona is afgelopen zondag met spoed opgenomen in het Suizo-Argentina ziekenhuis in Buenos Aires.

Maradona is opgenomen met hartproblemen, die hij volgens Argentijnse televisiestations heeft opgelopen na een overdosis drugs. De oud-stervoetballer ligt aan de beademing en wordt kunstmatig in comateuze toestand gehouden. Een woordvoerder van het ziekenhuis wilde niet ingaan op de geruchten van een overdosis. De vader, ex-vrouw en zijn twee kinderen zijn inmiddels in het ziekenhuis aangekomen.

Maradona stond al langer bekend om zijn drugsgebruik en was al heel lang in behandeling om van zijn verslaving af te komen. In 1991 werd Maradona 15 maanden geschorst nadat er sporen van cocaïne in zijn urine werden gevonden. In 1994 werd hij positief getest tijdens de wereldkampioenschappen in de VS. In 2000 vertrok Maradona naar Cuba om af te kicken nadat hij in Uruguay bijna was overleden aan een overdosis. De 43-jarige Maradona wordt beschouwd als één van de beste spelers ooit.

Maradona op intensive care opgenomen

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona is afgelopen zondag met spoed opgenomen in het Suizo-Argentina ziekenhuis in Buenos Aires. Een Argentijnse radiozender meldt dat Maradona is opgenomen met een onregelmatige hartslag, televisiezenders maken melding van een overdosis. Een woordvoerder van het ziekenhuis wilde niet ingaan op de geruchten van een overdosis.

Eerder die dag heeft Maradona een voetbalwedstrijd in het stadium van zijn voormalige club Boca Junior bijgewoond.


Diego Armando Maradona

Maradona stond al langer bekend om zijn drugsgebruik en was al heel lang in behandeling om van zijn verslaving af te komen. In 1991 werd Maradona 15 maanden geschorst nadat er sporen van cocaïne in zijn urine werden gevonden. Ook in 1994 werd hij positief getest tijdens de wereldkampioenschappen in de VS. In 2000 vertrok Maradona naar Cuba om af te kicken nadat hij in Uruguay bijna was overleden aan een overdosis. De 43-jarige Maradona wordt beschouwd als één van de beste spelers ooit.

Update
Een arts heeft verklaard dat Maradona hartproblemen heeft en dat hij aan de beademing ligt. Volgens de arts wordt Maradona kunstmatig in comateuze toestand gehouden. De arts wilde niets loslaten over de oorzaak van de problemen.

De hart- en ademhalingsproblemen worden veroorzaakt door een niet goed functionerende hartspier door de aandoening "Cardiomyopathy". Naast de hartklachten en ademhalingsproblemen heeft Maradona ook nog last van bloeddruk problemen.

Volgens Alfredo Cahe, persoonlijke arts van Maradona, heeft de opname in het ziekenhuis niets te maken met zijn drugsverslaving.

Inmiddels zijn de vader, de ex-vrouw en zijn twee kinderen in het ziekenhuis aangekomen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Spanje gaat troepen uit Irak terughalen

Spanje - Jose-Luis Rodriguez ZapateroDe kersverse premier van Spanje, Jose-Luis Rodriguez Zapatero, komt zijn eerder gedane belofte na. Voor de verkiezingen verklaarde Zapatero namelijk dat hij alle troepen uit Irak terug zou trekken als de VN geen resolutie zouden aannemen om de macht van de Amerikanen over te nemen. Volgens Zapatero is die kans gering. Zapatero wil de 1400 manschappen uiterlijk eind juni uit Irak hebben.

Condoleezza Rice, nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president, verklaarde dat dit waarschijnlijk meer navolg gaat vinden bij andere landen die troepen in Irak hebben.

Israël wil interlands in Nijmegen spelen

De voetbalbond van Israël heeft een officieel verzoek ingediend bij de Nijmeegse voetbalclub NEC om het stadion 'De Goffert' te gebruiken om wedstrijden met de nationale ploeg te spelen. NEC heeft aangegeven positief tegenover het verzoek te staan.

Ook Europese duels van topclubs uit Israël zouden in Gelderland moeten worden afgewerkt. Dit omdat de clubs uit veiligheidsoverwegingen niet in eigen land kunnen spelen. In Nijmegen zouden dan de kwalificatiewedstrijden van het nationale elftal, Champions League en UEFA Cup duels moeten worden gespeeld. Het gaat hier om meerdere ploegen waaronder Hapoel Tel Aviv. Om hoeveel wedstrijden het zou gaan is nog onbekend.

De politie is inmiddels bezig te onderzoeken of de aanvraag in behandeling kan worden genomen. Er zal gekeken worden naar de eventuele risico's van de duels en in hoeverre er politie ingezet moet worden. Na het onderzoek zal burgemeester Guusje ter Horst eventueel contact opnemen met het ministerie Binnenlandse Zaken.

'Knight Rider' op het witte doek

De succesvolle Amerikaanse jaren '80 serie 'Knight Rider' wordt verfilmd. David Hasselhoff, de originele hoofdrolspeler Michael Knight, is nu de producer van de film. Hij speelt wel Michael Knight, maar zal niet de hoofdrol op zich nemen. Die gaat namelijk naar de zoon van Michael Knight, die waarschijnlijk vertolkt zal worden door acteur Ben Affleck.

In de film wordt Michael Knight de nieuwe Devon Miles, de 'mentor'. De stem van de auto 'Knight Industries Two Thousand' (K.I.T.T.) wordt net als in de serie ingesproken door William Daniels.


K.I.T.T. met zijn scanners aan

De opnames zouden later dit jaar van start gaan, zodat de 'Knight Rider' in 2005 al op het witte doek moet kunnen komen.

Astronaut Kuipers neemt om 02:00 afscheid

Vleermuis en BloodhoundFromHell hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon KuipersDe Nederlandse astronaut André Kuipers neemt, samen met zijn twee mede ruimtereizigers, rond 02:00 uur Nederlandse tijd met een korte ceremonie officieel afscheid van bekenden en genodigden. Buiten het gebouw waar de ruimtevaarders hun pak aantrekken, meldt de commandant van de drie dat zij voor de vlucht gereed zijn. De voorzitter van de Russische staatscommissie voor ruimtevaart wenst hen vervolgens een succesvolle vlucht en behouden terugkeer.

Minister Van der Hoeven (Wetenschap) en enkele andere gasten uit Nederland kunnen Kuipers dan vanaf een afstandje uitzwaaien. Zij arriveerden vanwege dichte mist vanochtend net te laat in Bajkonoer om de astronaut uit zijn hotel te zien vertrekken.

Inmiddels is het onbewolkt in Kazachstan en lijkt niets de lancering even na 05:00 vanochtend meer in de weg te staan. Kuipers reist samen met zijn twee mede-astronauten, commandant Gannadi Padalka uit Rusland en boordingenieur Michael Fincke uit de VS, naar het ruimtestation ISS. De Rus en de Amerikaan zullen daar twee anderen aflossen. Deze vliegen 11 dagen later met Kuipers terug naar de aarde. De terugkomst is gepland op 30 april om 02.00 uur Nederlandse tijd.


Astronaut André Kuipers
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.