Uitslag Parijs Roubaix

De zweed Magnus Backstedt van Alessio - Bianchi heeft vandaag Parijs-Roubaix gewonnen. Wesemann die 16e werd is de nieuwe WB-leider.

Magnus Backstedt van het Italiaanse Alessio - Bianchi heeft vandaag de 3e WB-manche, Parijs-Roubaix gewonnen. Hij versloeg de nederlander Tristan Hoffmann, De Brit Roger Hammond en de Zwitser Fabian Cancellara in de sprint. Een paar seconden later kwamen Museeuw (5e) en Van Petegem (6e) binnen hollen. Museeuw die zijn laatste WB-koers (zijn enerlaatste koers van zijn carriere) rijdt was emotioneel aangedaan, aangezien hij had kunnen winnen maar door een lekke band kansloos werd.

De rit werd geanimeerd in het begin door 3 renners met o.a Bankgiro-renner Eelke van der Wal. Nadat die waren ingelopen gingen Comesso, Bonomi, Albasini, Auger en Krauss ervandoor. De max. voorsprong was goed 4 minuten maar op goed 5/6 kassei-stroken tijd waren ze alweer ingelopen.

Vlak voor het Bos van Wallers-Arendberg ging Rolf Aldag in de aanval maar viel in het bos zelf stil en dus gegrepen werd. Na het bos onstond er een kopgroep van 38 man met o.a Van Petegem, Museeuw, Boonen, Hincapie, Bartoli, Backstedt, Flecha, Hoffmann, Cancellara, Hammond, Hunter, Vainsteins, Wesemann, Zanini, Van Bon, Hoste, Hoj, Guesdon, Dierkxssens en nog een aantal andere.

Toen die samenstelling een feit was gingen Leon van Bon en Frank Hoj in de aanval. Hun maximale voorsprong bedroeg goed 30 sec. maar deze ontsnapping hield geen stand. Daarna was het de beurt aan Boonen die ging en Flecha en Hincapie met zich meekreeg. Ook Hoste sloot aan. Maar Hoste werd achteruit geslagen nadat een belgische vlag in zijn wiel bleef hangen (hij viel niet).

De 3 werden niet snel daarna toch weer ingelopen door Hoste en de andere van die groep, die wel al sterk uitgedund was. Op het Carrefour de L'Arbre trok Museeuw flink door en Backstedt, Hoffmann, Hammond en Cancellara volgden. Van Petegem reed op dat moment lek.

Van Petegem begon een achtervolging en kwam snel terug in een achtervolgend groepje met Van Bon, Wesemann en Vainsteins en trachten zo de kloof dicht te rijden maar dat lukte niet.

Met nog een Km of 10 te gaan leken de 5 gewonnen spel te hebben en Museeuw op weg te zijn naar zijn 4e Parijs-Roubaix. Maar ook hem sloeg het noodlot toe. Hij reed lek waarna de 4 andere gevlogen waren. Museeuw probeerden wel nog met Van Petegem terug te komen maar dat mocht niet baten.

Op de Wielerbaan van Roubaix werd het een sprint met 4 die gewonnen werd door Magnus Backstedt voor Hoffmann en Hammond.

Voor Museeuw die 5e werd was het balen en vrij emotioneel. Aangezien het voor de leeuw zijn laaste Parijs-Roubaix was en de ultieme kans om zijn loopbaan met een 4e zege in deze wedstrijd te bekronen, maar het mocht niet baten.

Uitslag

1 Magnus Backstedt (Swe) Alessio-Bianchi 6.40.26 (39.11 km/h)
2 Tristan Hoffman (Ned) Team CSC
3 Roger Hammond (GBr) MrBookmaker-Palmans
4 Fabian Cancellara (Swi) Fassa Bortolo
5 Johan Museeuw (Bel) Quick.Step-Davitamon 0.17
6 Peter Van Petegem (Bel) Lotto-Domo
7 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo 0.29
8 George Hincapie (USA) US Postal Service presented by Berry Floor
9 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon
10 Frank Hoj (Den) Team CSC
11 Romans Vainsteins (Lat) Lampre
12 Leif Hoste (Bel) Lotto-Domo
13 Juan Antonio Flecha (Spa) Fassa Bortolo
14 Ludo Dierckxsens (Bel) Landbouwkrediet-Colnago
15 Daniele Nardello (Ita) T-Mobile Team 0.36
16 Steffen Wesemann (Ger) T-Mobile Team 0.58
17 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole 2.52
18 Frédéric Guesdon (Fra) FDJeux.com
19 Serguei Ivanov (Rus) T-Mobile Team
20 Vladimir Gusev (Rus) Team CSC
21 Michele Bartoli (Ita) Team CSC 2.56
22 Jaan Kirsipuu (Est) Ag2R Prevoyance 3.50
23 Lars Michaelsen (Den) Team CSC
24 Fabio Baldato (Ita) Alessio-Bianchi
25 Christophe Mengin (Fra) FDJeux.com

Tussenstand WB na Roubaix:

1 Steffen Wesemann (Ger) T-Mobile Team 110 pts
2 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank 103
3 Magnus Backstedt (Swe) Alessio-Bianchi 100
4 Leif Hoste (Bel) Lotto-Domo 84
5 Erik Zabel (Ger) T-Mobile Team 70
6 Tristan Hoffman (Ned) Team CSC 70
7 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo 68
8 Peter Van Petegem (Bel) Lotto-Domo 58
9 George Hincapie (USA) US Postal Service presented by Berry Floor 53
10 Erik Dekker (Ned) Rabobank 51
11 Stuart O'Grady (Aus) Cofidis, Le Crédit par Téléphone 50
12 Roger Hammond (GBr) MrBookmaker.com-Palmans 50
13 Dave Bruylandts (Bel) Chocolade Jacques-Wincor Nixdorf 50
14 Johan Museeuw (Bel) Quick.Step-Davitamon 47
15 Paolo Bettini (Ita) Quick.Step-Davitamon 44