FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 april 2004

Vandaag opnieuw gijzelingen in Irak

Vandaag zijn er opnieuw mensen ontvoerd in Irak. Het zou gaan om elf Russen, zeven Amerikanen en drie Tsjechen. In totaal worden nu meer dan dertig mensen uit elf landen gegijzeld in Irak.

Eerder vanavond werden de zeven gegijzelde Chinese burgers vrijgelaten. De drie ontvoerde Japanners zijn nog altijd niet vrijgelaten. Japanse en Iraakse onderhandelaars hadden gemeld dat hun vrijlating eraan zat te komen, maar premier Koizumi heeft verklaard dat niemand precies weet hoe het er voor staat.

Volgens een lid van de Iraakse regeringsraad komen alle gegijzelden zo snel mogelijk vrij. Twaalf gijzelaars zouden zelfs al zijn vrijgelaten, na een oproep van Iraakse geestelijken. Volgens hen is het gijzelen van mensen verboden.

Pinfraudeurs op heterdaad betrapt

Arjeno had ons via de nieuws-submit te melden:

In Amsterdam zijn vanmiddag vijf Roemeense mannen aangehouden. De Roemenen hadden boven een pinautomaat aan de Van Baerlestraat een minicamera gemonteerd. Ook was er een voorzetgleuf gemonteerd. Daarmee was het voor hen mogelijk alle pasgegevens en de pincode te bemachtigen. Bij aanhouding trof de politie een complete video-ontvanger aan in de fietstas van een van de mannen.

De politie waarschuwt al langer voor deze vorm van pinpasfraude. De laatste tijd zijn er meerdere meldingen geweest van spookopnames na pinautomatenfraudes. Het komt overigens niet vaak voor dat fraudeurs, de camera en de apparatuur bij elkaar worden aangetroffen. De mannen zijn gearresteerd en de recherche begint een onderzoek naar de zaak.

Hockeysucces Europa Cup II

De hockeyheren van Oranje Zwart en de hockeyvrouwen van Laren hebben de Europa Cup II, voor bekerwinnaars gewonnen.

De heren van Oranje Zwart speelde 2-2 tegen het Engelse Cannock. Oranje Zwart won vervolgens na het nemen van strafballen. Twee jaar geleden won Oranje Zwart ook de Europa Cup II. Dat gebeurde op nagenoeg identieke wijze. Het eveneens uit Engeland komende Reading werd toen ook pas na strafballen verslagen.

De vrouwen van Laren versloegen Canterburry uit Engeland met 3-2. De winnende treffer kwam in de slotminuut van de stick van Sabine Romkes.

Van Bommel praat met Spurs

Mark van Bommel zal deze week praten met Tottenham Hotspur. Schalke 04 geeft van Bommel een goed gevoel, maar weigert de hoge transfersom te betalen.

Schalke zou deze week nog een beslissing nemen over van Bommel. "Maar wij betalen echt geen zes miljoen euro", aldus manager Rudi Assauer. "Dat is het bedrag dat PSV aan een Engelse club heeft gevraagd. Maar Van Bommel wil helemaal niet naar Engeland. Van Bommel wil naar Schalke."

Toch gaat de aanvoerder van PSV praten met de Spurs. Schoonvader Bert van Marwijk zou op de nominatie staan om er hoofdtrainer te worden.

Ook zou Borrusia Dortmund nog steeds belangstelling hebben, maar door de financiële problemen is daar nog geen gesprek mee geweest.

Van Nistelrooy weer bijna fit

Ruud van Nistelrooy is bijna hersteld van zijn knieblessure, die hem enkele weken langs de kant hield.

De spits van Manchester United heeft goede hoop dat hij zaterdag tegen het Portsmouth van Harald Wapenaar en Arjan de Zeeuw weer in actie kan komen.

De wedstrijd van morgen tegen Leicester City komt nog te vroeg voor de 27-jarige spits. Van Nistelrooy zal ook gewoon kunnen spelen in de oefeninterland tegen Griekenland, op 28 april.

Baden Cooke verdacht van doping

De Australiër Baden Cooke wordt verdacht van het gebruik van doping.

De Australiër Baden Cooke van FDJeux.com wordt verdacht van het gebruik van stimulerende middelen. Dit zou blijken uit telefoongesprekken die hij gevoerd zou hebben.

Het komt er in het kort op neer dat in 2001 (wel weer lang geleden) uit telefoongesprekken tussen de vriendin van Cooke en ex-coureur/dopinghandelaar Philippe Boyer afgeleid werd dat Cooke amfetamine had gekocht, niet met prestatieverhogend doel maar als partydrug. Het telefoontje vond plaats nadat Cooke onwel was geworden na zich geinjecteerd te hebben met het spul.

Het zou niet de bedoeling zijn het als prestatieverhogend middel te gebruiken, maar Amfetamine staat wel op de verboden lijst en zou dus op den duur wel prestatiebevorderend kunnen zijn.

John Surtees: "Klien heeft talent"

Toen Christian Klien bij Jaguar als tweede rijder werd aangesteld, dachten velen dat het Jaguar vooral om het geld te doen was.

Velen dachten bij de aanstelling van Klien dat het Jaguar vooral om het geld van Red Bull te doen was. Men ging er vanuit dat hij dezelfde weg zou volgen als Antonio Pizzonia het jaar daarvoor had gedaan. Jaguar zelf heeft altijd volgehouden dat ze Klien niet voor het geld hebben aangenomen, maar om het enorme talent wat de jonge Oostenrijker zou hebben.

Oud Formule 1 kampioen John Surtees zegt over Klien: "Hij had enkele interessante momenten tijdens de race in Bahrein, vooral ten opzichte van Kimi Räikkönen toen hij deze wou inhalen. De Jaguar leek sneller te zijn dan de McLaren en Klien ging zeker niet te vroeg op de rem. Al met al, gezien zijn ervaring met het racen in het algemeen, toch verbazingwekkend."

Surtees zegt echter ook dat hij verbaasd is over het enorme aantal jonge talenten dat iets goeds kan doen met een moderne F1 auto. "Maar of ze de kans krijgen is een andere vraag", aldus Surtees.

Man steekt vader dood met zwaard

Pim, Robert-Jan en Caesu hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een 25-jarige man uit Zaandam heeft vanmiddag rond half zes zijn 62-jarige vader neergestoken met een zwaard. Het voorval gebeurde in de woning van de vader. Enkele uren later overleed de vader in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De twee hadden een ruzie die uit de hand liep, vervolgens pakte de zoon een zwaard, dat als versiering in het huis hing. Hierna stak hij een aantal keer op zijn vader in, waaronder een paar keer in de buik, aldus een woordvoerder van de politie. De zoon is opgepakt.


De ambulances waren spoedig ter plaatse, het mocht helaas niet baten


--
Bedankt MrCaBLeGuY voor de foto!
Voor meer foto's: http://www.stimp.nl/moord12april/index.html

The Beatles onverminderd populair

Beatles-fans uit alle delen van Nederland verzamelden zich vandaag in het Utrechtse Vredenburg. De 25ste fanclubdag van Beatles Unlimited toonde aan dat de herinnering aan John, Paul, George en Ringo springlevend is. Er werd stilgestaan bij het feit dat de enige optredens die de Fab Four ooit in Nederland gaven 40 jaar geleden plaatsvonden.

De optredens vonden destijds plaats in de veilinghal van het Noordhollandse plaatsje Blokker. Op 6 juni 1964 traden The Beatles daar tweemaal 22 minuten op. Bij het korte bezoek aan Holland maakte de legendarische band ook een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Rond de bewuste datum zal in Amsterdam en Blokker dit jaar verder worden stilgestaan bij het historische bezoek.

In Vredenburg traden vandaag de coverbands Let It Beat en Rob Bollands Army Now op. Verder bleek een schokkerige amateurvideo van een concert van Paul McCartney voor veel die-hard fans het bekijken waard. Op de fanclubdag was voor de ware liefhebber van alles te krijgen, mits er voldoende geld voor werd neergelegd. Niet alleen platen en CD's, maar ook spiegels, poppen, magneten en knopen met de beeltenissen van de vier idolen waren zeer gewild.


Vandaag vond in Vredenburg de 25e Beatles-fanclubdag plaats.
Vandaag vond de 25e Beatles-fanclubdag plaats


[update] Arjan Erkel onthaald in Westdorpe

Arjan Erkel is vanmiddag aangekomen in het Zeeuwse Westdorpe, de woonplaats van zijn ouders. Onder luid gejuich, applaus en begeleiding van een muziekcorps kwam hij in een open auto aan. Enkele honderden mensen hadden zich verzameld langs de weg en voor het huis.

Arjan Erkel


Eén van de eerste dingen die Erkel, die zijn baard inmiddels had afgeschoren, zei was dat hij het zo jammer vond dat Feyenoord niet had gewonnen van Ajax. Ook vertelde hij dat hij wist dat hij vrij zou komen, maar niet dat het al zo vroeg zou gebeuren. Toen hij zijn vrienden zag begon hij spontaan een lied te zingen, al zijn vrienden zongen mee. Burgemeester Lonink vertelde dat er een pad in een nieuwbouwwijk naar hem genoemd zal worden: het Arjan Erkelpad. Hierna werd er een persconferentie in het dorpshuis gehouden.

Arjan Erkel


Gisterenavond kwam Erkel aan op Nederlandse bodem, nadat hij twintig maanden ontvoerd was geweest in Dagestan. Afgelopen nacht heeft hij in een hotel in Rotterdam geslapen en vanmiddag is hij eerst voor onderzoek naar een ziekenhuis geweest. Hij is 18 kilo afgevallen, maar zegt het "naar omstandigheden" goed te maken.

Update 21:48
Op de persconferentie in Westdorpe heeft Erkel verklaard het komende jaar rust te zullen nemen. Hij zei redelijk goed behandeld te zijn tijdens zijn gijzeling. Verder vertelde hij dat hij nauwelijks buiten kwam, zijn ontlasting in een emmertje deed en vijf keer verplaatst is. Voor zijn gijzelnemers heeft Erkel geen sympathie, maar wel respect, omdat zij hem zo goed behandelden.

--
Met dank aan Valar voor de foto's en informatie!

Politie pakt nachtelijke trampolinespringers

De politie heeft afgelopen nacht in Erp (Noord-Brabant) twee jongens van tussen de 15 en 18 jaar aangehouden omdat ze andermans trampoline gebruikten. Een derde jongen kon de dans ontspringen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt voor het betreden van privé-terrein. Eén jongen van 18 jaar kreeg bovendien een proces-verbaal omdat hij de agenten had bedreigd.

De drie jongens zagen in de tuin van een woning in Veghel een trampoline staan. Ze klommen over de heg en betraden de trampoline. Toevallig surveillerende agenten zagen de jongens over de heg klimmen en even laten veelvuldig boven de heg uitkomen.

[update] Ontvoerde Chinezen vrijgelaten

Gisteren zijn in Irak zeven Chinese burgers gegijzeld. Het is nog onbekend door wie de Chinezen worden vastgehouden. De gijzeling van de Chinezen is opmerkelijk omdat China geen militairen in Irak heeft. Het land geldt als een verklaard tegenstander van de Amerikaans-Britse invasie van het Arabische land. De Chinese regering zegde vorig jaar wel miljarden dollars toe voor de wederopbouw van Irak.

De Chinese autoriteiten hebben inmiddels het Iraakse interimbestuur gevaagd om alles in het werk te stellen voor de vrijlating van de zeven gijzelaars. In een verklaring stelt het Chinese ministerie van Buitenlandse ,,zeer bezorgd'' te zijn over de lot van de zeven mannen, die worden omschreven als ,,werkers'' uit de provincie Fujian.

Update 21:40
Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldt dat de zeven ontvoerde Chinezen zijn vrijgelaten. Verdere details over de vrijlating zijn niet bekendgemaakt.

Coalitie verdeeld over aanpak illegalen

Moet illegaliteit strafbaar worden of niet? Minister Rita Verdonk (VVD) van Vreemdelingenzaken komt binnenkort met haar Illegalennota met daarin maatregelen voor de aanpak van illegalen. Vooralsnog staat regeringspartij CDA echter tegenover coalitiegenoten VVD en D66 op dit punt.

Het CDA vindt dat illegaliteit strafbaar moet worden, VVD en D66 zien hier weinig in. VVD'er Arno Visser is niet principieel tegen een verbod, maar wijst op de overbelaste strafrechtketen en propvolle cellen. "Dan zou je een illegaal in een cel zetten terwijl je eigenlijk wil dat hij het land uitgaat." Wim van Fessem (CDA) zegt dat minister Donner al bezig is met een oplossing voor het cellenprobleem. Volgens hem hoeft dit in de toekomst geen belemmering te zijn voor het strafbaar stellen van illegaliteit.

Boris DittrichD66-leider Boris Dittrich is tegen het strafrechtelijk aanpakken van illegalen. Volgens hem voldoen de huidige instrumenten, zoals een bestuurlijke boete of vreemdelingenbewaring. De drie partijen zijn het wel eens over de aanpak van mensen die van illegalen profiteren. Woningen van huisjesmelkers dienen onteigend te worden en werkgevers met illegalen in dienst moeten financieel aansprakelijk worden gesteld voor de kosten van uitzetting. Dit laatste ligt in lijn met voorstellen die staatssecretaris Rutte (Sociale Zaken) vorige week deed.

Updates aan de Frontpage

De afgelopen weken heb je links en rechts al veranderingen plaats kunnen zien vinden op FOK!. Aan de kant van het forum zijn al enkele malen updates van de software toegevoegd, de Wereldbekermanager draait alweer een paar weken en stilletjes knutselen we nog steeds aan de frontpage om deze steeds een stukje beter te krijgen.

Zojuist is de subpagina voor het nieuws vervangen door een aangepaste, vernieuwde, versie. In plaats van de headlines (die je nog steeds in het menu onder Overzicht headlines kunt vinden), vind je er nu een verzameling van het nieuws op FOK!

Naast inleidingen naar de recenste nieuwsberichten vind je ook een zoekvenstertje en de mogelijkheid het nieuws van een bepaalde dag nog eens op te zoeken in het archief. Daarnaast kun je snel even een blik werpen op de topictitels van het Nieuws en Achtergronden forum.

Naast deze nieuwe nieuwsindex, die vanaf nu ook op nieuws.fok.nl te vinden is, kun je weer stemmen op de polls. Voorop de FP staat er ééntje, en op de nieuwsindex vind je een nieuwsgerelateerde poll. Verder kun je wat dieper in de muziek duiken op muziek.fok.nl, wat net als bij het nieuws een kleine verzamelpagina is.

En binnenkort...
Binnenkort kun je een gloednieuw modsysteem verwachten. Dit systeem zal geen gedoe meer zijn met punten en scores, maar 'gewoon' de reacties indelen in niveaus. Iedere geregistreerde en ingelogde FOK!ker kan dan zelf instellen welke niveaus wel en niet getoond moeten worden, en zo kun je voor jezelf de vervelende reacties verbergen. Dit systeem hopen we binnen een paar weken in gebruik te kunnen nemen.

Mocht je na het rondneuzen ineens ideeën krijgen die we op de FP of elders op FOK! kunnen doorvoeren, geef die dan door via het development forum. Elk goed idee is van harte welkom!

Moeder en zoon hakken penis van vader af

Milord had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige Vietnamees is gearresteerd omdat hij zijn moeder zou hebben geholpen de penis van zijn vader af te snijden. De jongen zou dit gedaan hebben na dat zijn moeder zijn vader beschuldigde van vreemdgaan. Naast de 17-jarige zoon waren nog drie jongere kinderen aanwezig in het huis, maar zij konden hun broer en moeder niet stoppen.

Volgens de politie bonden de jongen en zijn moeder de man eerst vast voordat ze met een mes zijn genitaliën afsneden. "Een aantal buren hoorden het geschreeuw van de man en brachten hem naar het ziekenhuis," aldus een woordvoerder van de politie. In het ziekenhuis werd tevergeefs geprobeerd de penis van de man weer terug te zetten.

Veel toeristen in paasweekeinde

TheRoach had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Zo'n 875.000 buitenlandse toeristen hebben in het paasweekeinde Nederland bezocht; evenveel vakantiegangers uit een ander land als vorig jaar en 25.000 meer dan verwacht. Dit liet het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) maandagmiddag weten. Ook veel Nederlanders gingen er in het paasweekeinde een dagje op uit.

Vandaag, tweede paasdag, waren vooral attractieparken en museau erg populair. De internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse trok de meeste bezoekers: maar liefst 75.000 mensen bezochten de traditionele tentoonstelling. Dit grote bezoekersaantal leidde vanmiddag onder andere tot een file van acht kilometer op de N207.

Naar de Efteling gingen zo'n 50.000 mensen. Ook het Noorder Dierenpark, Attractiepark Slagharen, Madurodam, Six Flags Holland, Dolfinarium Harderwijk en Avonturenpark Hellendoorn zeiden tevreden te zijn met hun bezoekersaantallen. De NBTC meldde verder dat opvallend veel mensen interesse toonden voor bepaalde paastradities, zoals de paasvuren in Ootmarsum en Denekamp.

Doden bij weggeefactie in India

FrEeZzE en moonflower343 hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Bij een weggeefactie in de Indiase stad Lucknow zijn zeker 25 vrouwen omgekomen. Er ontstond een stormloop toen er gratis kleding werd uitgedeeld. Zo'n vijftig mensen raakten gewond.

Er waren rond de 10.000 vrouwen afgekomen op de actie in een park, een idee van BJP-partij van premier Vajpayee. Het is verkiezingstijd in India, eind april en begin mei zal door de bevolking een nieuw Lagerhuis worden gekozen.

Rouwen in Lucknow
Rouwende vrouwen in Lucknow. Foto: ANP

Bruylandts mist Ardense klassiekers

Dave Bruylandts van de Chocolade Jacques ploeg kan de Amstel Gold Race en de Ardense klassiekers vergeten.

Dave Bruylandts heeft bij een val tijdens een training zijn elleboog gebroken. Bruylandts, die zich voorbereidde op de Gold Race en de Ardense klassiekers, kwam ten val bij het uitdoen van een jasje tijdens de verkenning van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik

Johan Capiot zei het volgende over de val: "Dave wou een jasje uitdoen en op een of andere manier sloeg zijn stuur weg. Hij viel pardoes op zijn elleboog en wist meteen hoe laat het was."

In het ziekenhuis bleek zijn elleboog op 3 plaatsen gebroken te zijn. "In feite is het gewricht zelfs verbrijzeld. Dit is een ramp," zei Johan Capiot, de ploegleider van Chocolade-Jacques.

Voor de ploeg, die in Bruylandts een renner heeft voor een goed resultaat, komt het dan ook als een domper. Mede ook door de blessures van Löwik, Reinerink, Cappelle, Gadret en Peers.

Amerikanen vermist in Irak

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeven werknemers van het Amerikaanse bedrijf Kellogg, Brown & Root, zijn vanaf vandaag vermist. Dat zegt de hoogste Amerikaanse generaal Sanchez in Irak. Sanchez zei ook dat twee militairen van de V.S. vermist zijn. Hij wou geen verdere details geven over deze nieuwe vermissingen.

Eerder werd vrachtwagenchauffeur Thomas Hamill uit Mississippi, die voor hetzelfde bedrijf werkt, ontvoerd door gewapende gijzelnemers in Irak. Zaterdag zond een Australische Tv-zender videobeelden uit van deze gegijzelden. De gijzelnemers meldden hierbij dat Hamill erger zou worden behandeld dan de vier omgekomen aannemers die in Fallujah om het leven kwamen bij een bloedige aanslag, als Amerika zijn troepen niet binnen 24 uur zou terugtrekken uit Fallujah. Op deze eis werd niet ingegaan, en sindsdien is er van deze ontvoerde mensen niets meer vernomen.

Het wordt niet uitgesloten dat het bij deze nieuwe vermissingen opnieuw om gijzelacties gaat.

Dodelijke schietpartij in Kerkrade

Afgelopen zondag is een nog onbekende man om het leven gekomen bij een schietpartij in Kerkrade. Dit werd maandag door de politie bekend gemaakt.

Zondagmiddag ontstond er in de buurt van het Parkstad-stadion op een parkeerplaats een schietpartij. Een woordvoerder meldde dat daarbij twee Aziatische mannen gewond zijn geraakt. Eén van de mannen is in de nacht van zondag op maandag overleden aan zijn verwondingen. De andere man is buiten levensgevaar, maar nog niet in staat om te praten.

De identiteit van de slachtoffers is nog onbekend. Ook het motief voor de schietpartij is nog een raadsel. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Uitslag Rund um Köln

T-Mobile Renner Erik Zabel heeft op deze paasmaandag Rund um Köln op zijn naam geschreven, een koers van tweede categorie

Weer enorm aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek, werd de strijd beslecht in een sprint met een ontsnapte groep van 19 man. Zabel klopte daar zijn landgenoot Danilo Hondo en de Amerikaan O'Bee. Maar het verliep niet allemaal zo goed voor T-Mobile Team. Al na 30 km koersen raakte rondespecialist Paolo Savoldelli betrokken in een valpartij bij het nemen van een rondpunt. Men vermoed dat buiten zijn hoofdwonden ook zijn arm en/of sleutelbeen gebroken is.

De uitslag:
1.E.Zabel (Dui) 201 km in 4u46'13"
2.D.Hondo (Dui)
3.K.O'Bee (VS)
4.B.Leukemans (Bel)
5.S.Schumacher (Dui)
6.J.Peeters (Bel)
7.K.Moerenhout (Ned)
8.N.Sijmens (Bel)
9.L.Roberts (Aus)
10.C.Sweet (Aus)

Mickelson wint US Masters golfen

Phil Mickelson heeft het golftoernooi de US Masters gewonnen. Ruim veertien jaar joeg hij op de felbegeerde titel en nu mag hij eindelijke het felbegeerde groene jasje dragen.
Mickelson heeft vele mooie wedstrijden gewonnen in zijn carrière. Al 22 keer wist hij de overwinning in een PGA-toernooi te behalen. De 33-jarige Amerikaan kan met de overwinning op de US Masters zich nu eindelijk bij een rij legendes scharen. Op de Augusta National bleef hij Ernie Els één slag voor.

Al zeven maal behoorde Mickelson tot de beste tien van de US Masters en 17 keer in de toptien van een major. Nu heeft hij de ban gebroken en eindelijk een major gewonnen.

De strijd met Els bleef lange tijd erg spannend. Na drie dagen stond Mickelson aan de kop met drie slagen voorsprong op Els. Die wist echter de laatste dag in 67 slagen af te leggen. De dag ervoor had Mickelson de dag afgelegd in 69 slagen, dus die topprestatie moest hij minstens herhalen. Door birdies in de 16de en 18de hole wist hij met 69 slagen de dag af te sluiten en de overwinning te pakken.

Mickelson reageerde erg blij op zijn overwinning: "Ik ben er steeds in blijven geloven. Ik ben er zo vaak dichtbij geweest en ik heb zo vaak op de laatste hole verloren. Als je er zo lang op moet wachten voordat je je eerste major wint, dan smaakt de overwinning des te zoeter. Het gevoel is onbeschrijfelijk."

Van Marwijk mogelijk naar de Spurs

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk heeft, volgens de Engelse krant 'The News of the World', gesprekken gevoerd met Tottenham Hotspur.

De trainer van Feyenoord, die na dit seizoen afscheid neemt van de Kuip, is benaderd door technisch directeur David Pleat. Tottenham zit sinds het ontslag van Glenn Hoddle zonder trainer. De Spurs zijn eveneens geïnteresseerd in Mark van Bommel, de schoonzoon van Van Marwijk. Van Marwijk zou aanwezig zijn geweest bij de gesprekken tussen de speler van PSV en Tottenham.

Lucius en Hofland missen wedstrijd

Ook Kevin Hofland en Theo Lucius zullen het UEFA Cup-duel met Newcastle United moeten missen. Gisteren bleek ook al Arjen Robben flink geblesseerd te zijn geraakt.

Hofland heeft af moeten haken met een kniekwetsuur, terwijl Lucius last heeft van een hamstringblessure. Voor PSV en Guus Hiddink een flinke tegenvaller in de voorbereiding op komende woensdag.

Robben heeft een scheurtje in zijn dijbeenspier opgelopen, bleek uit een mri-scan. De verwachting is dat Robben zeker zes weken niet zal kunnen voetballen. Daardoor ook deelname aan het EK in Portugal twijfelachtig is geworden.

Ajax-spelers verliezen vrije dagen

Ronald Koeman had zijn spelers bij een overwinning op Feyenoord twee dagen vrij beloofd. Door het late doelpunt van Dirk Kuijt verloren de spelers naast twee punten, nu ook twee vrije dagen.

De spelers zouden twee dagen vrij krijgen na zondag, maar kunnen die vrije dagen nu vergeten. Hard trainen en voorbereiden op de komende wedstrijden is nu het thema. Voor de spelers en hun gezinnen een domper.

Ronald Koeman baalder er zelf ook van: "Dat gaat nu dus niet door. Je kan niet het ene beloven en het andere doen. Dan word je niet meer serieus genomen. Pasen naar de klote. Ook voor mij."

[update] Crimineel runt eigen website

Tweevoudig moordenaar Martin K. heeft als eerste gedetineerde een eigen website opgezet. De geboren Volendammer die nu vastzit in de gevangenis van Alphen aan den Rijn, wil via de site verslag doen van zijn belevenissen achter de tralies. Ook staan er op zijn site onderdelen waarvoor je moet betalen: zijn strafdossiers kun je dan inzien, en allerlei details van de moorden zijn te bekijken.

Martin K., alias Martin de Stotteraar, zat jaren in de cel omdat hij in een café Peter Giesbergen doodsloeg met een barkruk. Toen hij vrijkwam, vermoordde hij Mike Priem, de nieuwe partner van zijn ex-vriendin, waarvoor hij 14 jaar kreeg. Op de betaalafdeling staat van die laatste moord zelfs de orginele 112 geluidsband, met de schoten en het gegil van het slachtoffer in doodsnood. Ook politiefoto's van de moorden zijn er te vinden.

In een soort dagboek, dat wel vrij toegankelijk is, vertelt Martin K. over zijn contacten met medegedetineerden, zoals de vorige maand doodgeschoten ex-politieman Martin Hoogland. ''Toen Cor van Hout dood werd geschoten, op 24 januari 2003, stond Martin naast mij te bellen en had hij ongelofelijk veel schik, terwijl hij wist dat Cor mijn vriend was. We kregen daardoor wrijving en hij legde een valse verklaring over mij af dat ik wilde ontsnappen het hele geval leverde mij 17 dagen isolatiecel op en mijn overplaatsing was een feit...''

K. vindt niet dat zijn initiatief pijnlijk is voor de nabestaanden van zijn slachtoffers: ''Ze hoeven toch niet te kijken?''. Vorig vorig jaar kwam hij ook al in het nieuws omdat hij een escortservice Vlinders Escort voor gevangenen bleek te runnen.

Het ministerie van Justitie zegt dat K. de site niet in de gevangenis heeft gebouwd; daar heeft hij geen toegang tot internet. Waarschijnlijk heeft hij telefonisch en per post input geleverd aan zijn webbouwer.


Martin K.

-
Voor de geïnteresseerden: www.martink.nl

Update 16:50
Inmiddels hebben verschillende weblogs en internetters zich op de site gestort. Het verst daarin ging GeenStijl die om de exclusiviteit van het 112-fragment te doorbreken het telefoongesprek zelf on-line zette, zodat het toegankelijk is zonder betaling.

De site bleek verder bijzonder slecht beveiligd, want ook zonder inbellen kunnen de 'beveiligde' pagina's ingekeken worden. Uitermate schokkend is daarbij de pagina waar in beeld en geluid verslag wordt gedaan van de moord op Mike Priem. Op niets verhullende politiefoto's is daarop het met kogels doorzeefde hoofd van Priem te zien. Ook het 112-gesprek laat weinig aan de verbeelding over.

Uit het archief van de Telegraaf blijkt dat Mike Priem op 24 juli 2001 door Martin K. op klaarlichte dag in een woning in Zwaag om het leven werd gebracht. Naast de twee kinderen van het slachtoffer, die in verband met vakantie bij hun vader logeerden, waren op het moment van de aanslag de ex-vrouw van Martin K. en een kind van beiden in de woning aanwezig. (Zie hier voor dat hele verhaal.)

De website van Martin K. (wiens volledige achternaam - Kok - inmiddels ook al her en der op het net is terug te vinden) is vanwege de traagheid gemirrord op deze site. Het 112-geluidsfragment hier. Waarschuwing: De beelden en het fragment kunnen als zeer schokkend worden ervaren!

Morgen onderzoekt het Openbaar Ministerie of de website van Martin K. juridisch door de beugel kan.

Brawn tevreden met Bridgestone

De technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, is zeer te spreken over de banden van Bridgestone.

Michael Schumacher heeft dit jaar nog alle races gewonnen. En hoewel je het talent van de Duitse coureur niet kan ontkennen, dient ook de Ferrari van dit seizoen een deel van de eer te krijgen. Het totaalpakket van Ferrari is perfect, daarbij overlaadt Ross Brawn Bridgestone met lof voor hun bijdrage aan het succes van Ferrari.

Na een krappe overwinning in 2003, waarbij er flink strijd werd geleverd door rivaal Michelin, kreeg de Japanse bandenfabrikant aardig wat kritiek te verwerken.

"Ik vond het jammer om zoveel negatieve berichten over Bridgestone te lezen afgelopen winter. We hebben samen een testprogramma afgewerkt, en toen alle testresultaten bij elkaar kwamen, werkte de band perfect", aldus Ross Brawn.

Opstandelingen Irak laten twaalf gijzelaars vrij

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor twaaf gijzelaars in Irak is vandaag de nachtmerrie afgelopen. Zij werden door Iraakse opstandelingen vrijgelaten, na een oproep tot vrijlating van moslimgeestelijken. Dat heeft de Iraakse regeringsraad bekendgemaakt. Volgens een lid van de raad komen mogelijk later vandaag alle overige gijzelaars vrij.

De Vereniging van Moslimgeestelijken verbood het gijzelen enkele dagen geleden. De afgelopen week is er een nog onbekend aantal mensen ontvoerd. Daarbij zijn in ieder geval drie Japanners, een Amerikaan, een Canadees en een Israëlische Arabier. Zondag kwamen er nog zeven Chinezen bij.

In de zaak van de Japanners zit volgens een Japanse diplomaat nog geen schot. Om 15.00 uur liep een ultimatum van de ontvoerders af. Als Japan niet voor die tijd zijn troepen uit Irak zou terugtrekken, zou de eerste van de drie gijzelaars worden gedood. Of dat ook daadwerkelijk is gebeurd, is niet bekend.

Duitse peuter doodgeslagen

Een tragische eerste paasdag voor een gezin in Duitsland. Een peuter van tweeënhalf jaar is door zijn moeder of door haar vriend doodgeslagen. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De politie trof het lichaam van het jongetje in de woning van zijn 31-jarige moeder aan, in het bijzijn van zijn 5-jarige broer, zijn 12-jarige zus en zijn moeder. De vrouw was op dat moment stomdronken.

De politie weet nog niet wie de peuter heeft vermoord. De vriend is verhoord, de vrouw echter nog niet. Zij moest eerst weer nuchter worden. De aangetroffen kinderen zijn naar een kindertehuis gebracht.

De kruisweg van Löwik

De Nederlandse belofte Gerben Löwik van Chocolade Jacques mogen we misschien wel dé pechvogel noemen van deze paasweek.

Na zestig kilometer fietsen zat Parijs-Roubaix er al op voor Gerben Löwik. Hij werd het slachtoffer van één van de vele valpartijen, en brak daarbij zijn rechterelleboog, liet ploegleider Capiot weten. Wanneer hij van dit euvel hersteld zal zijn is nog niet bekend.

Na een verrassende derde plaats in de driedaagse van De Panne wisten we dat we van de 26-jarige man uit Vriezenveen nog niet alles gezien hadden. Helaas moest hij in de Ronde van Vlaanderen al vroeg in de koers opgeven na een valpartij. De schade bleef beperkt en hij startte alsnog in Parijs-Roubaix, maar ook daar hebben we hem dus niet in beeld gezien.

F1: Relatie McLaren - Mercedes verslechtert

De slechte resultaten van McLaren dit seizoen heeft geen goede uitwerking op de relatie tussen McLaren en Mercedes-Benz.

In de Britse pers is te lezen dat Ilmor Engineering, dat de Mercedes-Benz-motoren voor het team bouwt, door hooggeplaatste medewerkers van McLaren is bekritiseerd. Volgens The Guardian wordt Hans-Ulrich Maik, directeur van het bedrijf, aangezien als verantwoordelijke voor de vele uitvallen dit seizoen. Tegelijkertijd wil McLaren de oorzaak van de problemen niet bij de eigen ontwerpers van het chassis leggen.

Mercedes-Benz zal naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar zijn deelname in de Formule 1 evalueren. Hoewel het bedrijf nu nog wel tevreden is in de sport, kan dat snel veranderen. De spectaculaire uitval van Kimi Raikkonen, die uitviel terwijl er een steekvlam uit de motor kwam, heeft Mercedes slechte reclame opgeleverd.

Met de grootste rivaal BMW nog in de sport wordt echter niet verwacht dat het bedrijf de stekker uit het motorenprogramma gaat trekken. Of de geruchten over een mogelijke aankoop van McLaren door Mercedes, om zo het team zelf te kunnen beheren, waar zijn zullen we later dit jaar zien.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager!

"Ralf is slechts 8,35 euro waard"

Voormalig F1-coureur Johnny Herbert vindt het salaris dat Ralf Schumacher vraagt een slechte grap. Volgens hem is de Duitser slechts 8,35 euro waard.

Ralf hoopt op een contractverlenging bij Williams, maar is ook in gesprek met Toyota. Dat team heeft de 28-jarige coureur echter nog geen contract gegeven. Het probleem bij Williams zou van financiële aard zijn. Het team zou Ralf veel minder geld bieden dan hij wil hebben. Volgens Herbert verspilt echter elk team dat meer dan 8,35 euro betaalt zijn geld.

"Ralf had een onevenwichtige race in Bahrein, maar hij is altijd zo. Op geen enkele manier is hij 21 miljoen, of wat er ook maar op lijkt, waard. De manier waarop hij rijdt en zich gedraagt maakt dat hij volgens mij slechts 8,35 waard is," aldus Herbert in The Sunday Mirror.

"Hij maakt slechte keuzes en fouten in races en buiten het circuit lijkt hij altijd chagrijnig te zijn. Hij leek in het midden van vorig seizoen wel betoverd te zijn, maar toen het niet meer op zijn manier ging werd hij weer humeurig." Volgens Herbert is het verschil met broer Michael Schumacher groot doordat Ralf zich niet echt inzet. "Je moet altijd werken, en dat is wat Michael doet."

Villeneuve blijft scherp op ski's

Jacques Villeneuve blijft zichzelf in conditie houden, voor het geval hij weer terug kan keren in de Formule 1. Hij traint op ski's.

"De manier waarop ik ski is gelijk aan de manier waarop ik in mijn raceauto ben," aldus Villeneuve. "Behalve dat er in een raceauto druk is omdat ik voor mezelf race, maar ook voor het team, voor de sponsoren, voor het kampioenschap. Skiën is alleen plezier hebben. Skiën is vrijheid."

Villeneuve denkt dat hij ook als hij later oud is nog extreme dingen zal doen, zoals nu. "Als ik 50 of 60 ben zie ik mezelf niet anders leven. Ik denk dat de dag waarop ik dat gevoel niet meer waardeer de dag is waarop ik sterf. Als ik te oud ben om te racen neem ik misschien mijn eigen kartbaan en rij ik puur voor het plezier rond. Ik zal nog steeds skiën als een maniak, een motor hebben, zulke dingen. Golf is te langzaam."

Relatie McLaren - Mercedes verslechtert

De slechte resultaten van McLaren dit seizoen heeft geen goede uitwerking op de relatie tussen McLaren en Mercedes-Benz.

In de Britse pers is te lezen dat Ilmor Engineering, dat de Mercedes-Benz-motoren voor het team bouwt, door hooggeplaatste medewerkers van McLaren is bekritiseerd. Volgens The Guardian wordt Hans-Ulrich Maik, directeur van het bedrijf, aangezien als verantwoordelijke voor de vele uitvallen dit seizoen. Tegelijkertijd wil McLaren de oorzaak van de problemen niet bij de eigen ontwerpers van het chassis leggen.

Mercedes-Benz zal naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar zijn deelname in de Formule 1 evalueren. Hoewel het bedrijf nu nog wel tevreden is in de sport, kan dat snel veranderen. De spectaculaire uitval van Kimi Raikkonen, die uitviel terwijl er een steekvlam uit de motor kwam, heeft Mercedes slechte reclame opgeleverd.

Met de grootste rivaal BMW nog in de sport wordt echter niet verwacht dat het bedrijf de stekker uit het motorenprogramma gaat trekken. Of de geruchten over een mogelijke aankoop van McLaren door Mercedes, om zo het team zelf te kunnen beheren, waar zijn zullen we later dit jaar zien.

Gibson doet kerken met Pasen vollopen

The Passion of ChristIn Australië waren de kerken deze Pasen voller dan de laatste jaren. Volgens kerkleiders is dat te danken aan Mel Gibson, die met zijn film The Passion Of Christ de passie voor Pasen nieuw leven heeft ingeblazen. De film werd ook in kerken getoond, onder andere in de kathedraal van Brisbane. "Er zit meer geweld in dan mij lief is, maar er zitten ook briljante scènes in en het is al met al een briljante film," aldus aartsbisschop John Batherby van Brisbane.

Aartsbisschop George Pell van Sydney meent dat de film de mensen bewuster heeft gemaakt van de betekenis van Pasen. "Vele gelovigen kwamen dit jaar naar de paasfestiviteiten met een meer heldere blik op het belang van het feest." Kerkbestuurders denken dat de gespannen internationale situatie ook heeft bijgedragen aan de hernieuwde belangstelling voor kerkelijke feesten.

Paus Johannes Paulus II klaagde een week geleden nog dat katholieken meer interesse hebben in sportprogramma's op de buis dan in de kerk. Hij waarschuwde dat het Paasfeest niet ondergeschikt mag raken aan zaken als vermaak en sport.

Man zwaargewond na stunt met auto

Afgelopen nacht is een 19-jarige man uit Blerick (nabij Venlo) zwaargewond geraakt bij een stunt met zijn auto. Ter hoogte van Deurne wilde hij aan vrienden die ook in de auto zaten, laten zien wat hij met zijn auto kon.

De man zette de cruise-control van zijn auto op 35 kilometer per uur, waarna hij uit de auto stapte om met de auto mee te lopen. Daarbij kwam hij ten val. De man is met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis van Eindhoven opgenomen. Zijn toestand is zorgwekkend.

John Kerry publiceert 'ellende-index'

De Amerikaanse presidentskandidaat John Kerry heeft zijn tegenstrever president George Bush aangevallen op zijn economisch beleid door een 'ellende-index' te publiceren. Deze index laat zien dat midden-inkomens tijdens de regeerperiode van Bush zijn gestagneerd, terwijl de kosten voor deze belangrijke kiezersgroep gestegen zijn. Volgens Kerry heeft Bush' beleid van belastingverlagingen een averechts effect gehad op de koopkracht. Het rapport brengt per staat de situatie in beeld.

Een woordvoerder van de president deed de index af als stunt in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november.


John Kerry
John Kerry

-
Zie ook het Dossier Elections 2004

Dierenartsen vrezen uitbraak hondenziekte

Dierenartsen in de regio Den Haag waarschuwen voor babesiosis, een gevaarlijke ziekte bij honden. De ziekte wordt door een bepaalde tekensoort overgebracht, de dermacentor reticulatus teken, die normaal gesproken niet in Nederland voorkomen. De teek leeft vooral in zuidelijke gebieden, maar het ver­spreidingsge­bied reikt tot in Zuid-Enge­land, Zuid-België en Midden-Duitsland.

De honden die in de regio Den Haag (maar ook in Arnhem) zijn besmet, zijn echter niet in het buitenland geweest. De dierenartsen vrezen dan ook dat de teek nu ook kan overleven in het Nederlandse klimaat. Inmiddels is al zeker één hond overleden door babesiosis, een infectieziekte die wordt overgebracht door de bewuste tekensoort.


De gewraakte teek

-
Zie ook deze pagina met meer info.

FOK!Radio: Lieke van Lexmond, Ferry Corsten

FOK!RadioSoapie Lieke van Lexmond en dj Ferry Corsten zijn vanavond vanaf 20:00 uur te horen in de speciale paaseditie van FOK!Radio. Maar dat is niet alles, want ook dj Special D komt voor de microfoon.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player]
Real Player

Nolius zal er vanavond niet bij zijn, maar SunChaser en Martijn zullen de uitzending aan je presenteren. Zij ontvangen ook TripleM in de studio. Hij was afgelopen weekend samen met Nolius bij de TMF Awards. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Je kunt live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gsaten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

Wil je een uitzending terug luisteren? Dan kan dat hier.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via radio@fok.nl. Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Zeehondenjacht Canada begint onder fel protest

Arjeno had ons via de nieuws-submit te melden:

De jacht op jonge zeehonden in Canada begint aanstaande maandag ondanks protesten van nationale en internationale dierenactivisten. Aan de oostkust zal maandag een van de grootste slachtpartijen van de laatste decennia plaats vinden. In 36 uur zullen jagers zo veel mogelijk babyzeehondjes afmaken.

Vorig jaar besloot de Canadese regering de quota voor de zeehondenvangst op te schroeven van 15.000 tot ruim 300.000 per jaar. Dit door de explosief groeiende zeehondengemeenschap die volgens de regering de vissenpopulaite bedreigt.

Dierenrechtenorganisaties menen nu dat de zeehonden als zondebok worden opgevoerd om het falende visbeleid te verdoezelen. Jagers mogen de zeehonden niet meer doodknuppelen. Dertig jaar geleden zorgde dit voor een internationale rel. Die regels worden met voeten getreden, zegt de internationale dierenrechtenorganisatie Ifaw. Ifaw zegt over recente beelden te beschikken van jagers die zeehonden levend villen en met een boothaak over het ijs slepen terwijl ze nog niet dood zijn.

Darmwormen inzetten tegen ziektes

Tweemaal in de maand een glaasje wormenwater drinken is zeer goed voor de gezondheid. Volgens een Amerikaanse onderzoeker kan het zelfs aandoeningen als de chronische en pijnlijke ziekte van Crohn verlichten.

Eén glaasje wormenwater bevat duizenden wormen-eitjes van de zweepworm; deze zijn buitengewoon gezond voor de darmflora. Normaal gesproken worden zweepwormen juist bestreden bij de mens, maar het diertje dat hier wordt gebruikt is de zweepworm die voorkomt bij varkens. Wanneer je stopt met het drinken van wormenwater verdwijnen de wormen weer binnen een maand.

Er wordt nog nader onderzoek gedaan in Europa naar het inzetten van zweepwormen.


Een volwassen zweepworm wordt 3-5 cm lang. De kop zet zich vast in de darmwand

-
Op de site van RTV Rijnmond is een geluidsreportage te beluisteren met specialiste Janneke van der Woude van het Erasmus MC. (rechts in het lichtblauwe gedeelte)

Man schiet op deur disco in Amsterdam

In Amsterdam heeft gisterenochtend een man de ingang van Club Latido aan het Buikslotermeerplein meerdere keren beschoten. In de discotheek was op het moment van het incident (07:00 uur) een afterparty aan de gang. Omdat de toegangsdeur stalen platen bevat zijn er geen slachtoffers gevallen.

De vermoedelijke dader zou eerder in de nacht de toegang zijn geweigerd. Hij ging er na het schieten in een auto vandoor. Het schieten op de deur is opgenomen door bewakingscamera's. Van de dader is dankzij taxichauffeurs een goed signalement bekend. De man is nog niet aangehouden.

[update] Japanners in Irak niet vrijgelaten

De drie Japanse burgers die in Irak werden gegijzeld door Iraakse verzetsstrijders, zijn nog niet vrijgelaten. Het Japanse televisiestation TBS had vanmorgen gemeld dat de drie "in veiligheid" waren gebracht, maar volgens een Japanse diplomaat is het noch bekend hoe het met ze gaat, noch waar ze nu verblijven. Het Japanse tv-station baseerde zich op bronnen rond de Japanse regering.

Afgelopen donderdag toonde al Jazeera een video (zie videobeeld rechts) waarop de ontvoerders hun gijzelaars mishandelden en eisten dat Japan zich dit weekend zou terugtrekken uit Irak. Als dat niet zou gebeuren zouden de gijzelnemers de drie gijzelaars levend verbranden.

Hoewel de gruwelijke video een schok in Japan veroorzaakte, zwichtte de Japanse regering niet voor de terreur en verspreidde een tegenvideo waarin de vrijlating van de gijzelaars werd geëist. Al Jazeera meldde gisteren dat de Japanners binnen 24 uur vrij zouden komen.

Een Iraakse groepering beweert nog 30 buitenlanders in gijzeling te houden. Van hen zijn nog geen beelden getoond.

Update 21:27
De drie Japanners zijn nog altijd niet vrijgelaten. De gijzelnemers hebbben zelfs opnieuw gedreigd hen te doden. Volgens de Arabische nieuwszender Al Jazeera heeft een woordvoerder van de ontvoerders gezegd dat Japan binnen 24 uur zijn troepen moet terugroepen uit Irak. Anders wordt de eerste gijzelaar gedood. De andere twee zullen twaalf uur later worden geëxecuteerd.

Update 22:16
De verwarring over het lot van de drie gegijzelden is nog groter geworden. Een onderhandelaar heeft vanavond aan de Japanse regering gemeld dat de drie in veiligheid zijn gebracht. Eerder al hadden al Jazeera en een Japanse zender dat gemeld, maar dat bleek niet te kloppen.

Update 08:52
De drie ontvoerde Japanners zijn nog altijd niet vrijgelaten, zo heeft Japan laten weten. Een woordvoerder van de Japanse regering en van het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte met deze verklaring een einde aan de stroom van tegenstrijdige berichten over de mogelijke vrijlating de drie.

'UFO waargenomen in Enschede'

In Enschede is zondagavond door een 27-jarige IT’er een rode bol waargenomen. Hij nam de bol waar vanuit zijn flat op de elfde etage. Het was op dat moment half bewolkt. "Ik zag rond 21:45 een oranje rode bol flikkerend boven de horizon. Ik schat dat de bol ongeveer ter hoogte van de energiecentrale van Essent vloog. Ik was net mijn digitale camera aan het uittesten. Ik heb nog tijd gehad om een kort filmpje te maken. Ik moest flink inzoomen om de bol te kunnen filmen," vertelde de getuige. De lichtjes onder het object op de foto zijn lichtjes aan de horizon, alles daarboven is lucht. De totale duur van de waarneming was ongeveer vijftien seconden.

"Ik woon hier al 4 jaar en ken het schitterende uitzicht hier op de 11de verdieping. Elk lampje of lichtje is mij bekend. Werkend achter mijn PC zag ik vanuit mijn rechter ooghoek een fel rode bol. Toen ik naar buiten keek was het er nog steeds en aangezien het in de lucht hing greep ik meteen mijn camera om het te filmen. Binnen 15 sec was het ook weer weg," aldus de waarnemer.

Op de pagina van Ufoplaza is ook een video-opname te zien.

Allesinzettende Britse gokker wint

Milord had ons via de nieuws-submit te melden:

De Brit Ashley Revell die onlangs al zijn aardse bezittingen, inclusief zijn kleren, verkocht om de opbrengst hiervan vanavond in één keer in te zetten in het casino, heeft gewonnen. Revell was speciaal overgevlogen naar Las Vegas voor slechts één draai van de roulettetafel. Hij zette al zijn geld in op rood.

De 32-jarige Ashley Revell was na het verkopen van al zijn bezittingen 180.700 dollar waard. Hij zette dat gehele bedrag vanavond in en verdubbelde daarmee al zijn geld. Het Britse televisiestation Sky One Television heeft de risicovolle onderneming van de man live op televisie uitgezonden en zal hem ook de komende maand blijven volgen. De man ontvangt hier geen geld voor.

"Dat was een van de meest waanzinnige ervaringen die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt," aldus Revell. "Het was echt goddeloos, ik bedoel het was net... Ik kan mijn gevoelens niet beschrijven." Hij verklaarde nu eerst even zijn rust te pakken met zijn familie en vrienden.

Arjan Erkel terug op Nederlandse bodem

Arjan Erkel na zijn vrijlating en voor zijn ontvoeringArjan Erkel is weer terug in Nederland. Hij kwam aan op Rotterdam Airport, waar hij werd verwelkomd door zijn moeder en enkele andere familieleden. Zijn vader was direct na het horen van het nieuws over de vrijlating van zijn zoon naar Moskou vertrokken, waar hij hem vanmiddag al bezocht.

"Ik voel me fantastisch. Ik dank de Heer dat hij me weer tot leven heeft gebracht," aldus Erkel zondagmiddag in Moskou. Hij bedankte Artsen zonder Grenzen omdat die organisatie hem "uit die nachtmerrie" heeft gehaald, maar ook de Nederlandse ambassade in Rusland en de media, die steeds aandacht zijn blijven besteden aan zijn zaak. Verder bedankte hij de Russische organisatie 'Veteranen van de Buitenlandse Inlichtingendienst', die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opsporen van Erkel.

Waarschijnlijk zal Erkel eerst nog medisch onderzocht worden in een ziekenhuis. Hij zag er vermagerd uit en had een baard. Zijn gezondheid zou wel relatief goed zijn. Hij zal de nacht hoogstwaarschijnlijk doorbrengen in het ziekenhuis of in een hotel.

Arjan Erkel werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur lokale tijd vrijgelaten. Hij werd op 12 augustus 2002 ontvoerd in de Russische Kaukasusrepubliek die aan het rumoerige Tsjetsjenië grenst. Hij leidde de Zwitserse missie van Artsen zonder Grenzen in Dagestan, waarbij hij zich voornamelijk bezig hield met de opvang van Tsjetsjeense vluchtelingen.

Het is nog niet duidelijk hoe de bevrijding van Erkel precies tot stand is gekomen. Volgens lokale autoriteiten is Erkel bevrijd tijdens een gezamenlijke actie van de federale veiligheidsdienst FSB en het Dagestaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens Valentin Velichko, voorzitter van de 'Veteranen van de Buitenlandse Inlichtingendienst', is er geen losgeld betaald.

Erkel zou tijdens zijn gijzeling zijn vastgehouden op vijf tot zes verschillende locaties door "een gemengde groep bandieten", aldus Velichko. Eerst werd Erkel vastgehouden in een kamer, later in kelders. Hij zou redelijk zijn behandeld door zijn ontvoerders.

Minister Bot van Buitenlandse Zaken gaf onderhandelaars afgelopen vrijdag toestemming om de acties te ondernemen die geleid hebben tot de vrijlating van Erkel. Bot wilde niet zeggen hoe dit precies is gebeurd. Hij zei precies te weten wie er achter de gijzeling zit, maar wilde dat niet zeggen omdat andere gegijzelden in Dagestan dan in ernstig gevaar zouden kunnen komen.

De vrijlating van Erkel zorgde voor veel opluchting. Zijn naaste familie en Artsen zonder Grenzen reageerden zeer verheugd op het nieuws. Minister Bot verklaarde "opgelucht en gelukkig" te zijn met de vrijlating, aldus zijn woordvoerder. Premier Balkenende heeft de vader van Erkel telefonisch gelukgewenst. Ook koningin Beatrix heeft verheugd gereageerd.

In de woonplaats van zijn ouders, het Zeeuwse Westdorpe (gemeente Terneuzen), zal Erkel morgen groots onthaald worden. De scouting en de brandweer van Westdorpe zijn druk bezig met voorbereidingen. De brandweer reed als een soort stadsomroeper met de sirene aan door de straten om de bevolking in te lichten welke activiteiten er maandag op het programma staan. De straat waar de ouders van Erkel wonen is versierd met vlaggenlinten en op veel plaatsen in het dorp zijn vlaggen uitgehangen en er hangen diverse spandoeken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.