FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 april 2004

Controversiële nieuwe serie op MTV

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe Amerikaanse serie 'I want a famous face' komt binnenkort ook op de Nederlandse MTV. In de serie volgt de muziekzender jonge mensen die plastische chirurgie ondergaan om zo meer op hun idool te lijken. "We proberen plastische chirurgie niet mooier te maken dan het is. We willen juist het tegenovergestelde laten zien. Hoe moeilijk het is, hoe extreem het is en hoe traumatisch het kan zijn", zo zegt producer Marshall Eisen.

Kacey Long's droom was een mooie vrouw te worden, zoals haar idool Julia Roberts. Maar de operatie had geen gelukkig einde omdat er complicaties optraden.

Volgens Plastisch Chirurg Dr. Mauro Romita is het ongebruikelijk dat iemand totaal van uiterlijk gaat veranderen. De meeste patiënten vragen meestal maar om het veranderen van 1 gelaatstrek. "Als de patiënt echt totaal niet op zijn idool lijkt, dan zal de plastisch chirurg de motivatie van de patient heel zorgvuldig moeten analyseren", zo zegt hij.

Volgens producer Eisen was het niet moeilijk om kandidaten te vinden. Helaas is de fantasie van de kandidaten niet altijd gelijk aan het uiteindelijke resultaat. "De kandidaten denken dat ze 'the whole package' krijgen", aldus Dr. Ronnie Swift, hoofd psychiatrie van het Metropolian ziekenhuis in New York. "Wat ze krijgen is de fysieke verschijning zonder het geld, de lifestyle en de persoonlijkheid van de ster."

Uitslag ronde 16

Ronde 16 is alweer voorbij. De nodige verassingen waren op te tekenen, de scores vielen echter mee.

GIJOE wint deze week met 132 punten. Ook de-hunter doet het goed met een score van 128. MSNMGH gaat met de derde plek strijken. Daarmee goede scores na weken met tal van verrassende uitslagen.

Voor de tussenstand veranderde er nog niet gek veel. Shinji consolideerde zijn voorsprong. Nummer twee Wouwter gaf terrein prijs, waar de verse nummer drie TimmyAsd wat op hem won. GIJOE is nu weer deel van de top 10. Bork op plek 16 klimt ook omhoog.

De komende week is de een-na-laatste ronde aan bod. Wellicht is het gunstig om op de degradatiekandidaten te gokken, daar zij happig zijn op punten. Veel succes met selecteren!

FOK!Managercrew


Ronde 17:
23-04-2004 Roda JC - FC Utrecht
24-04-2004 SC Heerenveen - Vitesse
24-04-2004 RBC Roosendaal - PSV
24-04-2004 AZ - RKC Waalwijk
24-04-2004 FC Twente - Willem II
25-04-2004 NAC Breda - ADO Den Haag
25-04-2004 Feyenoord - FC Volendam
25-04-2004 FC Groningen - FC Zwolle
25-04-2004 NEC - AFC Ajax
01-05-2004 Willem II - RBC Roosendaal
01-05-2004 ADO Den Haag - SC Heerenveen
01-05-2004 AZ - NAC Breda
01-05-2004 FC Twente - Roda JC
02-05-2004 FC Zwolle - AFC Ajax
02-05-2004 FC Volendam - PSV
02-05-2004 Vitesse - NEC
02-05-2004 RKC Waalwijk - FC Utrecht
02-05-2004 Feyenoord - FC Groningen

Batman en Robin duiken op in Engels dorp

Het dorp Whitley in Engeland heeft sinds een paar weken wel heel bijzondere misdaadbestrijders. Batman en zijn rechterhand Robin zijn reeds meerdere keren opgedoken in het plaatsje ten westen van Londen.

Nadat ze op Eerste Paasdag een paar streakers hadden verjaagd bij een voetbalwedstrijd regende het bij de lokale krant Reading Evening Post meldingen van mensen die de illustere twee superhelden gezien hadden. Michelle Kirby werd bijvoorbeeld geholpen toen ze met haar auto zonder benzine kwam te staan. Batman en Robin duwden haar naar het dichtstbijzijnde benzinestation.

Kirby: "Ze verschenen uit het niets. Opeens kwamen ze aanrennen in hun Batman en Robin kleren. Ik lachte me gek. Ze zeiden, 'Ik ben Batman, ik ben Robin', en ik zei, 'Dat zijn jullie niet!'". Op de vraag of ze onderweg waren naar een verkleedfeest kreeg de vrouw het antwoord dat ze op de terugweg naar Gotham City waren.

Een oudere man die de caped crusaders zag rennen nadat hij zojuist zijn boodschappen had gedaan verzuchtte: "Dit dorp zou beter en veiliger worden met deze mannen in de buurt."


Batman en Robin duiken op in Engels dorp
Batman en Robin in actie in het dorp Whitley


Maandag: FOK!Radio managers-special

FOK!Radio komt naar de managers toe en wel op maandag 19 april (aanstaande maandag)! Tussen 20.00 en 22.30 uur zetten we alle managers eens in de spotlights. En daar kun jij aan meewerken.

Wat gaat er gebeuren? Ten eerste mag jij een gedeelte van de muziek bepalen. Discussieer in dit bericht welke nummers nou echt met de managers te maken hebben, nummers waarvan je zegt: dat geeft precies aan waar het hier om draait. Verder gaan wij een top 3 draaien van nummers die speciaal op de managers betrekking hebben, dus roept u maar.

Ook willen we graag weten wie nu de vaste bezoekers zijn, wie vind jij nu representatief voor de manager? En vertel meteen even wat je van de crew hier vindt, hou je niet in!!

Wat zou je graag anders willen zien hier en wat is echt perfect? En uiteraard: wat zijn nou echt leuke posts, nu en in het verleden. Dubbeldrank (via Skype) zal maandag in de studio zijn. Voor de duidelijkheid: niet de HELE uitzending zal over de managers gaan, maar we staan er wel uitgebreid bij stil.

Ons vaste topic in GC

De stream

Einduitslag Ronde van Aragon

Stefano Garzelli heeft op de laatste dag van de Ronde van Aragon nog de eindoverwinning kunnen afpakken van leider Menchov. De rit zelf was voor de spurter Alessandro Petacchi.

Na winst in de ronde van het Baskenland vertrok Menchov op de laatste dag van de Ronde van Aragon ook als leider. Iedereen had verwacht dat de Rus de Spaanse dubbel zou binnenhalen, een kunststukje waar enkel Santamarina in 1970 al in slaagde. Maar Garzelli kwam er een stokje voor steken.

Het slechte weer verhinderde de renners niet te koersen. Al na 7 km werd met Alberto Contador, Jan Hruska, Jorge Ferrio, David Lopez, Ivan Parra en Constantino Zaballa een ontsnapte groep gevormd. Drie en een halve minuut kregen ze van het peleton, en toen sloegen de ploeg van de gele trui, Illes Balears - Banesto, en Fassa Bortolo de handen in elkaar. Alessandro Petacchi beloonde toen het harde werk van fassa bortolo in de sprint met een nieuwe ritoverwinning. Stefano Garzelli sprintte weer gretig mee en werd derde na de Spanjaard Edo en voor leider Menchov. De bonificaties die hij met deze derde plaats raapte waren genoeg om alsnog de eindoverwinning af te snoepen van Menchov. Garzelli lijkt duidelijk klaar voor de Ronde Van Italië.

top tien 5de etappe
1. Alessandro Petacchi (ITA, Fassa Bortolo) 149 km in 3h23'31" (43,9 km/h)
2. Angel Edo (SPA, Milaneza-Maia) z.t.
3. Stefano Garzelli (ITA, Vini Caldirola-Nobili) z.t.
4. Denis Menchov (RUS, Illes Balears-Banesto) z.t.
5. Gerrit Glomser (OOS, Team Saeco) z.t.
6. Marco Velo (ITA, Fassa Bortolo) z.t.
7. Serge Baguet (BEL, Lotto-Domo) z.t.
8. Jorge Ferrio (SPA, Paternina-Costa de Almeria) z.t.
9. Santiago Perez (SPA, Phonak) z.t.
10. Simoni Masciareli (ITA, Vini Caldirola-Nobili) z.t.

top tien eindstand
1. Stefano Garzelli (ITA, Vini Caldirola-Nobili) en 22h20'23"
2. Denis Menchov (RUS, Illes Balears-Banesto) z.t.
3. Leonardo Piepoli (ITA, Saunier Duval-Prodir) op 6 sec.
4. Koldo Gil (SPA, Liberty Seguros) op 8 sec.
5. Francisco Mancebo (SPA, Illes Balears-Banesto) op 53 sec.
6. Jan Hruska (Tsj, Liberty Seguros) op 1'14"
7. Santiago Perez (SPA, Phonak) op 1'19"
8. Jorge Ferrio (SPA, Paternina-Costa de Almeria) z.t.
9. Constantino Zaballa (SPA, Saunier Duval-Prodir) op 1'38"
10. Josep Jufre (SPA, Relax-Bodysol) z.t.

DTM: uitslag eerste race van het seizoen

De eerste race in het DTM seizoen van 2004, op het circuit van Hockenheim in Duitsland, is een 'overwinning voor de jeugd' geworden. De race werd gewonnen door de jonge Brit Gary Paffett, één van de teamgenoten van Christijan Albers bij het team van HWA/AMG-Mercedes. Albers zelf eindigde op de tweede plaats, voor Audi-coureur Mattias Ekström.


Gary Paffett rijdt spectaculair langs zijn team

Albers maakte 's ochtends al een goede indruk, door de pole-position tijd van ex-Formule 1 coureur Jean Alesi in de warming-up te kloppen. Alesi zelf startte goed door z'n plek op de pole om te zetten in een leiderspositie bij aanvang van de race, maar hij moest in de 27ste ronde opgeven door pech.

Daarna streed de kampioen van vorig jaar, AMG-Mercedes rijder Bernd Scheider, aan kop met Paffet rondenlang een fel duel uit, maar ook hij moest, onder meer als gevolg van twee lichte touchés, wegens mechanische pech de strijd voortijdig staken.

Een andere ex-Formule 1 coureur maakte op Hockenheim zijn DTM debuut: Heinz Harald Frentzen reed zijn Opel Vectra GTS V8 naar een -onder meer door bandenproblemen- bescheiden elfde plek. Ook was er een opvallende rol weggelegd voor Opel-coureur Peter Dumbreck. Hij moest vanwege pech tijdens de kwalificatie van de 21ste en laatste plaats starten, maar wist zijn Vectra GTS V8 naar een keurige zesde plek toe te rijden.

Meer sportnieuws vind je uiteraard in onze Sportmanagers

Israël wil interlands in Nijmegen spelen

Yzord had ons via de nieuws-submit te melden:

De voetbalbond van Israël heeft een officieel verzoek ingediend bij de Nijmeegse voetbalclub NEC om het stadion 'De Goffert' te gebruiken om wedstrijden met de nationale ploeg te spelen. Ook Europese duels van topclubs uit Israël zouden in Gelderland moeten worden afgewerkt. Dit omdat de clubs uit veiligheidsoverwegingen niet in eigen land kunnen spelen. NEC heeft aangegeven positief tegenover het verzoek te staan.

In Nijmegen zouden de kwalificatiewedstrijden van het nationale elftal, Champions League en UEFA Cup duels moeten worden gespeeld. Het gaat hier om meerdere ploegen waaronder Hapoel Tel Aviv. Om hoeveel wedstrijden het zou gaan is nog onbekend.

De politie is inmiddels bezig te onderzoeken of de aanvraag in behandeling kan worden genomen. Er zal gekeken worden naar de eventuele risico's van de duels en in hoeverre er politie ingezet moet worden. Na het onderzoek zal burgemeester Guusje ter Horst eventueel contact opnemen met het ministerie Binnenlandse Zaken.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Oekraïner is 2,53 meter lang

Radhouane Charbib uit Tunesië geldt volgens het Guinness Book of Records met een lengte van 2,36 meter als langste man ter wereld. Maar dat zal in de volgende editie van het boek waarschijnlijk anders zijn. De Oekraïner Leonid Stadnik is namelijk 2,53 meter lang en groeit nog steeds.

De ongewone groei van de 27-jarige man begon nadat hij op zijn veertiende een hersenoperatie ondergaan had. Inmiddels is de Oekraïner zo groot geworden dat hij nog maar zelden buiten zijn dorp komt. "De bus nemen is voor mij hetzelfde als wat het voor een normaal mens is om zich in een kofferbak van een auto te wurmen", aldus Stadnik, die totaal niet blij is met zijn lengte en het als een straf van God ziet.

De reus brengt zijn dagen door met werken in de tuin en het verzorgen van zijn moeders koeien en varkens. Tot drie jaar geleden kon de man zijn beroep als dierenarts nog uitoefenen, maar nadat zijn 43 centimeter lange voeten bevroren omdat hij geen passend schoeisel kon vinden, heeft de reus zijn baan opgegeven. Inmiddels heeft een schoenfabriek uit de Oekraïne een paar schoenen voor de man gemaakt, waarvan de veters bijna 2,5 meter lang zijn.

Dronken man rijdt opzettelijk woning binnen

Vanmiddag rond 17.45 uur is in de wijk Emmermeer in Emmen (Drenthe) een personenauto een woning binnen gereden. De bestuurder van de auto had eerder op de dag problemen in de relatiesfeer.

Na een heftige woordenwisseling met zijn vrouw verliet de man de woning, om met zijn auto richting een kroeg te rijden en zich daar te bezatten. Na een nieuwe woordenwisseling, dit keer in de kroeg, is het de man waarschijnlijk teveel geworden en is hij in zijn auto gestapt en vol gas terug richting de wijk Emmermeer gereden.

In de buurt van de woning, waar de vrouw verbleef tijdens de ruzie, is hij vol gas over 2 grasvelden, de straat over en zo via de tuin de bewuste woning gereden. Daarbij raakte het kozijn in de voorgevel van de woning ontzet. De schade aan de auto viel mee gezien de klap die hij moet hebben gemaakt. Voor de bestuurder van de auto liep het verhaal echter minder goed af; hij is met onbekend letsel en buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Pikant detail is dat er een -eveneens dronken- buurtbewoner na deze gebeurtenis bij de woning aan kwam en zo zonder enige aanleiding begon in te slaan op enkele agenten die daar op dat moment hun werk deden. Deze moesten uiteindelijk hulp inroepen van meerdere collega's, om de rust in de buurt terug te kunnen laten keren.

De geramde woning in Emmermeer © cyberbull
De woning, nadat de gevel weer provisorisch is hersteld

--

Het was user cyberbull die de moeite nam om een ooggetuigeverslag, mèt bijgeleverde foto uit te werken en dit via de nieuws-submit aan ons te melden. Daarvoor onze dank!

Vlaanderen telt huismussen

De Vlaamse vogelbescherming is dit weekend begonnen met een algemene mussentelling. Via digitale formulieren kan iedere Vlaming doorgeven hoeveel mussen hij in zijn omgeving aantreft. Hoewel er nog geen conclusies getrokken worden, bleek op de telformulieren interessante aanvullende informatie te staan.

Mussen blijken vooral voor te komen in tuinen waar zich scharrelkippen of een open kippenhok bevinden. Ook voedsel en drinken hebben een grote aantrekkingskracht op de vogeltjes. Niet alleen tuineigenaren die permanent voedsel in de tuin hebben liggen maken meer kans op de beestjes, het bijvoederen in de winter is al voldoende. Bovendien komen mussen veel voor in tuinen met streekeigen gewassen.

De Vlaamse FOK!kers onder ons kunnen hun mussengegevens nog altijd doorsturen via http://www.vogelbescherming.be. Het doel van de telling is onder andere om een verspreidingskaart te maken met daarop de Belgische mussenrijke en mussenarme plaatsen.


Het logo van de Vlaamse mussentelling


Echtscheiding door Viagra

Viagra heeft al heel wat huwelijken gered door te zorgen voor meer mannelijke potentie. Maar een teveel hieraan kan er ook voor zorgen dat een huwelijk eindigt in een echtscheiding.

Zo heeft een Britse vrouw van middelbare leeftijd echtscheiding aangevraagd omdat haar man na het innemen van Viagra 'seksueel agressief' werd. Hoewel dit de eerste Britse zaak is, heeft het blauwe pilletje in de Verenigde Staten al tot meer breuken bij oudere koppels geleid. Reden hiervoor was of dat de man ofwel te veeleisend werd, of vreemdging.

Aangezien er steeds meer andere potentiemiddelen op de markt komen, vrezen gedragskundigen dat een seksuele revolutie voor mensen van middelbare leeftijd eraan zit te komen. Deze revolutie kan verregaande en niet altijd gewenste sociale consequenties krijgen.

Uit een onderzoek van de Zweedse universiteit Göteborg bleek al dat ouderen tegenwoordig seksueel actiever zijn dan vroeger.

Punten Amstel Gold Race

De race is voorbij en dus zijn de punten weer verdeeld.

Bazyx was de beste deze week met een recordscore van 455 punten. freenske, _asterix_ en Lortnoc volgden met 445 punten. Hoge scores derhalve vandaag in de enige Nederlandse koers in de Wereldbeker.

Arcee heeft de leiding in het algemeen klassement overgenomen van Chi666, die naar de zesde plek zakte. spencer-83 is naar de tweede plek gestegen en TheCliffhanger bezet nu de derde plek. En volledig nieuwe top-drie dus.

Rijnsteeg staat bij de subleagues nog steeds boven aan. Ze staan ondertussen alweer 200 punten los van de Crewrenners. De mensen van Voetbalcafé Hools staan derde.

Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste serie Luik - Bastenaken - Luik. De deadline is zondagmorgen om 0:01 uur. Succes!

FOK!Managercrew

Leefbaar Pindakaas richt zich op de jeugd

Wie dacht dat na Leefbaar Rotterdam, Leefbaar Utrecht en Leefbaar Nederland de Leefbaar-hype nu wel een beetje uitgewerkt zou zijn komt bedrogen uit: in Veenendaal hebben vier jongeren de plaatselijke partij Leefbaar Pindakaas opgericht.

Joost Aben, één van de oprichters, denkt niet dat de ludieke naam tegen de partij gaat werken. "Bij jongeren denk ik wel dat hij aanslaat. Er is in Veenendaal een enorme scheefgroei ontstaan in het stemgedrag. Jongeren stemmen bijna niet, wij willen hen toch naar de stembus krijgen. Een aansprekende naam kan daarbij helpen."
De partij richt zich met name op de jeugd. Het woningtekort en het ontbreken van een uitgaansleven in Veenendaal zijn speerpunten. Verder willen ze plannen ontwikkelen om studenten naar hun gemeente te trekken. "We liggen keurig tussen Utrecht, Arnhem en Nijmegen in, voor studenten zou het ideaal zijn om hier te wonen. Maar in plaats daarvan vergrijzen we alleen maar."

Volgens de website wil de partij de komende jaren op ludieke wijze de aandacht proberen te trekken. Bijvoorbeeld door te gourmetten in de parkeergarage bij de plaatselijke Albert Heijn of blokfluit te spelen in het dorp. Een programma is er nog niet, daarmee wacht men bewust tot vlak voor de verkiezingen, zodat de jonge partij zich kan richten op problemen die dan spelen. Leefbaar Pindakaas hoopt bij de raadsverkiezingen in 2006 in de Veenendaalse gemeenteraad te komen.

Leefbaar Pindakaas voert actie
Leefbaar Pindakaas in het centrum van Veenendaal


David Beckham bekent affaire

tongytongylickylicky, zBus, -R-Style en Anomaly hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voetbal - David BeckhamVolgens de Britse krant News of the World zou David Beckham zijn affaire met de Nederlandse Rebecca Loos hebben toegegeven aan zijn vrouw Victoria. Volgens de krant zou Beckham haar op donderdag acht april hebben ingelicht over de relatie en hij zou gesmeekt hebben om een nieuwe kans. Bovendien had hij moeten vechten tegen zijn tranen toen hij toegaf dat hij de sms’jes had gestuurd naar Rebecca.

Volgens vrienden van “Posh” zou zij diep geschokt zijn na de bekentenis van haar David. Ook aan een goede vriend zou David het hele verhaal hebben toegegeven. “My life is fucked. I don’t know what to do. I love Victoria, but she is really upset. I’ve let everyone down”, aldus David. Over de affaire zei hij “Het gebeurde gewoon ik weet niet wat ik aan het doen was.” Opvallend was dat Victoria gewoon de loyale vrouw bleef en de sterspeler van Real Madrid in Spanje kwam bijstaan.

Op de avond dat Rebecca Loos het interview gaf waarin zij de hele affaire bloot op tafel legde, was Victoria in een bar in Verbier. Het interview zou zij echter wel hebben opgenomen en later hebben bekeken. “Ik kan het niet geloven dat David haar aardbeien voerde. Hij deed zulke romantische dingen altijd voor mij, om dat te horen uit de mond van een andere vrouw is verschrikkelijk. Het was zo persoonlijk en het maakte me echt ziek”, zo tierde Victoria.

Al eerder, in september, schreef News of the World over het flirten van David met Rebecca, maar dit werd in alle talen ontkend door Victoria. Toen zij echter hoorde van een tweede affaire van Beckham met Sarah Marbeck brak zij uit in woede. Volgens goede vrienden van “Posh” zou zijn daarom ook op het punt staan om de relatie met David tijdelijk te verbreken.

Golf: Uitslag Sevilla Open

Robert-Jan Derksen is op de Sevilla Open als vierde geeindigd. Het toernooi werd gewonnen door Ricardo Gonzalez die 14 slagen onder (de standaardscore) bleef.

De Nijmegenaar speelde het gehele weekend op een goed niveau. Gister was hij niet erg te spreken over zijn 'drives', maar vandaag deed hij het met vier birdies en twee bogies niet onverdienstelijk op de slotdag. Achteraf verspeelde Derksen op de tweede dag de titelkansen, toen verloor hij vier slagen. Gister had hij die score nog gerepareerd met vier slagen winst, maar verder dan consolideren kwam hij niet.

Uitslag Sevilla Open
1 Ricardo Gonzalez (Arg) 70/66/69/69 274
2 Stephen Gallacher (Sch) 70/68/70/68 276
2 Jonathan Lomas (Eng) 73/68/69/66 276
4 Robert-Jan Derksen 70/70/68/70 278
4 Louis Oosthuizen (Z-A) 74/71/67/66 278
4 Jean-Francois Remesy (Fra) 67/74/69/68 278
7 Soren Hansen (Den) 69/72/68/70 279
7 Peter Hedblom (Zwe) 72/69/70/68 279
7 Alan McLean (Sch) 69/69/68/73 279
10 Steven O'Hara (Sch) 68/76/65/71 280
10 David Park (Wal) 75/69/71/65 280

Landskampioen Schotland bekend

De 'eerste Europese (zomer)kampioen' is bekend, in Schotland veroverde Celtic vandaag de landstitel door bij Kilmarnock met 0-1 te winnen.

De 39e titel van Celtic mag er zijn. De ploeg heeft een voorsprong van zestien punten opgebouwd, met een wedstrijd minder gespeeld dan nummer twee Glasgow Rangers. Celtic zal dit seizoen nog zesmaal in actie komen.

Vorig seizoen was de Schotse titel nog voor aartsrivaal Rangers. Het kampioenschap wordt dan ook groots gevierd.

WK IJshockey: Oranje-Hongarije

Nederland heeft in Oslo de bronzen medaille gewonnen. In de laatste wedstrijd werd concurrent Hongarije op 4-4 gehouden.

De prestatie van het Nederlands team mag er zijn. Voorheen moest Nederland altijd net kopje boven blijven in de tweede wereldgroep. Dit WK toernooi was Nederland echter te sterk voor Groot Brittannië en België.

Tegen de Hongaren speelde Oranje een benauwd duel. Na de eerste periode stond het 1-2 achter, wat ook in de tweede termijn in stand bleef (2-3). In de laatste periode werd alles op alles gezet. Zowel voor het Nederlandse als Hongaarse duel was het bij fasen hectisch. Vele straffen werden uitgezeten, maar de eindstand van 4-4 bleef op het bord in de slotfase.

De strijd om de promotieplek en gouden medaille wordt thans gestreden tussen Wit-Rusland en gastland Noorwegen. België verloor eerder vanmiddag met 6-0 van Groot Brittannië en werd daardoor laatste en degradant.

Overzicht week 16

De dertigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 16)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Willem II Vitesse1 - 1
.
za19.30PSV NEC3 - 0
za19.30Fc Zwolle sc Heerenveen1 - 0
za19.30ADO Den Haag Fc Twente1 - 0
za20.00RKC WaalwijkRoda JC 1 - 1
.
zo12.30Fc Utrecht Feyenoord0 - 3
zo14.30Fc GroningenAZ1 - 1
zo14.30Ajax RBC Roosendaal 1 - 1
zo14.30Fc VolendamNAC Breda4 - 2

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1AFC Ajax302244706729
2PSV301956627726
3Feyenoord301785595734
4SC Heerenveen301668544432
5AZ301659535435
6Roda JC301299455337
7Willem II301299454247
8FC Utrecht3012612423947
9FC Twente3013215414848
10RBC Roosendaal30101010403235
11NAC Breda3010911395048
12RKC Waalwijk309912364040
13FC Groningen308814323246
14NEC3010119314055
15ADO Den Haag307716282956
16FC Zwolle305916242453
17Vitesse3031413233452
18FC Volendam306519232870

[update] 'Toch huldiging voor Ajax'

VoodooChild had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse gemeente staat toch open om de huldiging van Ajax op het Leidseplein door te laten gaan. De club dient echter wel te voldoen aan een belangrijke voorwaarde. Dit werd zaterdag door loco-burgemeester Mark van der Horst van Amsterdam bekend gemaakt.

De voorwaarde is dat de namen van de ongeveer veertig supporters die afgelopen donderdag op het veld een aantal Feyenoorders molesteerden, bekend worden gemaakt. Ajax moet met de namen komen, of de supporters zelf. De loco-burgemeester wil weten hoe het met het ‘zelfreinigend vermogen’ van Ajax is gesteld.

Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, is niet te spreken over de handelswijze van de gemeente. "Het zou prettig zijn als er eerst met ons zou worden gecommuniceerd, voor dit naar buiten wordt gebracht. Wij weten niet wie het gedaan heeft. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan", aldus Van Eijden.

Update

Ajax heeft inmiddels enkele namen van de ruim vijftig vandalen bekend gemaakt. Het betreft hier om jongens uit vak 410. Als het aan Ajax ligt, komen zij nooit meer in de ArenA.

De voorzitter van Ajax, J. Jaakke, wil maandag de voorzitter van Feyenoord, Van Den Herik, uitnodigen om de situatie te deëscaleren. Jaakke erkende dat de veiligheidssituatie afgelopen donderdag anders aangepakt had moeten worden.

Ajax-trainer Koeman, heeft zondagmiddag voor de wedstrijd tegen RBC Roosendaal, zijn excuses aangeboden namens Ajax, aan de spelers van Jong Feyenoord.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Tweejarig jongetje overreden door shovel

Afgelopen zaterdagmiddag is een tweejarig jongetje uit Hellendoorn overleden, nadat hij eerder die dag was overreden door een shovel.

Het jongetje maakte samen met zijn vader een ritje op de graafmachine, waarna hij van het voertuig viel. Hij kwam na zijn val onder het wiel van de shovel terecht. Het jongetje werd per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Hij is daar later aan zijn verwondingen overleden.

Wielrennen: Uitslag Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is gewonnen door Davide Rebellin. In de sprint bergop won hij van Michael Boogerd, die tweede werd.

Om 19 minuten over 10 vanochtend vertrokken 183 renners in de 39ste editie van de Amstel Gold Race. In het eerste anderhalf uur reed het peleton in zijn geheel door Limburg. Na 60 kilometer was er de eerste ontsnapping. Johan van Summeren, Jan Kuyckx en Erik Dekker reden weg bij het peleton. Dekker liet zich echter al snel weer terugvallen.

Twee renners probeerden bij de voorste twee te komen, maar werden weer teruggepakt. De voorsprong van Van Summeren en Kuyckx liep maximaal op tot negen minuten. Na een rustige periode, waarin de voorsprong slonk, worden de twee vluchters ingelopen door het peleton waar voornamelijk Fassa Bortolo het werk opknapte.

Er volgde een onrustige fase. Korte ontsnappingen volgden elkaar snel op, maar de toppers hielden zich rustig. Op 18 kilometer van de streep, op de Eyserbosweg, reed er eindelijk een groep weg met daarin de favorieten. Rebellin, Bettini, Kessler, Di Luca, Van Petegem en Boogerd reden weg bij het peleton. Uit dat groepje ontsnapten door een gebrekkige samenwerking Davide Rebellin en Michael Boogerd.

Boogerd en Rebellin werkten goed samen en hun voorsprong liep op naar 36 seconden op de vier achtervolgers. Daarachter was Erik Dekker uit de grote groep gesprongen. Boogerd en Rebellin gingen samen de laatste beklimming op. Boogerd wachtte lang en probeerde op 400 meter voor de streep weg te springen bij Rebellin. Rebellin hield zijn wiel en won de sprint.

Uitslag
1. Davide Rebellin (Ita) 6. .
2. Michael Boogerd z.t.
3. Paolo Bettini (Ita) + 0.17
4. Danilo di Luca (Ita) z.t.
5. Peter van Petegem (Bel) z.t.
6. Matthias Kessler (Dui) z.t.
7. Erik Dekker + 0.40

Meer wielernieuws vind je op de FOK!Wereldbekermanager

Uitslag Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is gewonnen door Davide Rebellin. In de sprint bergop won hij van Michael Boogerd, die tweede werd.

Om 19 minuten over 10 vanochtend vertrokken 183 renners in de 39ste editie van de Amstel Gold Race. In het eerste anderhalf uur reed het peleton in zijn geheel door Limburg. Na 60 kilometer was er de eerste ontsnapping. Johan van Summeren, Jan Kuyckx en Erik Dekker reden weg bij het peleton. Dekker liet zich echter al snel weer terugvallen.

Twee renners probeerden bij de voorste twee te komen, maar werden weer teruggepakt. De voorsprong van Van Summeren en Kuyckx liep maximaal op tot negen minuten. Na een rustige periode, waarin de voorsprong slonk, worden de twee vluchters ingelopen door het peleton waar voornamelijk Fassa Bortolo het werk opknapte.

Er volgde een onrustige fase. Korte ontsnappingen volgden elkaar snel op, maar de toppers hielden zich rustig. Op 18 kilometer van de streep, op de Eyserbosweg, reed er eindelijk een groep weg met daarin de favorieten. Rebellin, Bettini, Kessler, Di Luca, Van Petegem en Boogerd reden weg bij het peleton. Uit dat groepje ontsnapten door een gebrekkige samenwerking Davide Rebellin en Michael Boogerd.

Boogerd en Rebellin werkten goed samen en hun voorsprong liep op naar 36 seconden op de vier achtervolgers. Daarachter was Erik Dekker uit de grote groep gesprongen. Boogerd en Rebellin gingen samen de laatste beklimming op. Boogerd wachtte lang en probeerde op 400 meter voor de streep weg te springen bij Rebellin. Rebellin hield zijn wiel en won de sprint.

Uitslag:
1 Davide Rebellin (Ita) 6.23.44
2 Michael Boogerd (Ned) z.t.
3 Paolo Bettini (Ita) +0.18
4 Danilo di Luca (Ita) z.t.
5 Peter van Petegem (Bel) z.t.
6 Matthias Kessler (Dui) +0.26
7 Erik Dekker (Ned) +0.41
8 Serguei Ivanov (Rus) +0.52
9 Mirko Celestino (Ita) +0.53
10 Angel Vicioso Arcos (Spa) +0.55
11 Oscar Camenzind (Zwi) +0.57
12 Luca Paolini (Ita) +1.00
13 Axel Merckx (Bel) +1.12
14 Oscar Freire Gomez (Spa) +1.16
15 Michele Bartoli (Ita) z.t.
16 Erik Zabel (Dui) z.t.
17 Eddy Mazzoleni (Ita) z.t.
18 Frank Vandenbroucke (Bel) z.t.
19 Marcos A.Serrano Rodriguez (Spa) z.t.
20 Steffen Wesemann (Dui) z.t.

Tussenstand Wereldbeker:
1 Steffen Wesemann (Dui) 116 punten
2 Oscar Freire Gomez (Spa) 115
3 Magnus Backstedt (Zwe) 100
4 Davide Rebellin (Ita) 100
5 Paolo Bettini (Ita) 94
6 Peter van Petegem (Ita) 94
7 Leif Hoste (Bel) 84
8 Erik Zabel (Dui) 80
9 Erik Dekker (Ned) 79
10 Michael Boogerd (Ned) 76

Privé mailwisselingen Máxima en Mabel in handen van FOK!

Vanmiddag ontvingen wij via betrouwbare bronnen die wij hier, op verzoek, niet zullen onthullen, een flink aantal bestanden. In deze bestanden bevindt zich een complete mailwisseling tussen Máxima en Mabel. Hieruit blijkt onder meer dat er tussen Mabel en Klaas Bruinsma wel degelijk méér is gebeurd dan Mabel ons wil doen geloven. Dingen die weleens van directe invloed kunnen zijn op het aankomende huwelijk tussen Mabel en Johan Friso. Verder blijkt Máxima haar zwangerschap ook niet helemaal zonder emotionele kleerscheuren te zijn doorgekomen.

FOK! wil haar lezers deze schokkende zaken natuurlijk niet onthouden, en dus wordt er momenteel keihard gewerkt om de boel goed te ordenen. Vanaf maandag zullen we dagelijks een deel van deze spraakmakende mailwisseling plaatsen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 16)

SubheaderHieronder vind je de uitslagen van dit weekend, de dertigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie, en de nieuwe tussenstand.
Uitslagen
Vrijdag 16 april
Willem II - Vitesse (1-1)

Zaterdag 17 april
PSV - NEC (3-0)
Fc Zwolle - sc Heerenveen (1-0)
ADO Den Haag - Fc Twente (1-0)
RKC Waalwijk - Roda JC (1-1)

Zondag 18 april
Fc Utrecht - Feyenoord (0-3)
Fc Volendam - NAC Breda (4-2)
Ajax - RBC Roosendaal (1-1)
Fc Groningen - AZ (1-1)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 3022447067-29
2. PSV 3019566277-26
3. Feyenoord3017855957-34
4. sc Heerenveen3016685444-32
5. AZ 3016595354-35
6. Roda JC 3012994553-37
7. Willem II3012994542-47
8. Fc Utrecht 30126124239-47
9. Fc Twente30132154148-48
10. RBC Roosendaal 301010104032-35
11. NAC Breda 30109113950-48
12. RKC Waalwijk3099123640-40
13. Fc Groningen3088143232-46
14. NEC30101193140-55
15. ADO Den Haag3077162829-56
16. Fc Zwolle3059162424-53
17. Vitesse 30314132334-52
18. Fc Volendam 3056192328-70

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Pijnlijke injecties zijn verleden tijd

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Wetenschappers van de universiteit Harvard en het Massachusetts Institute of Technology hebben een nieuwe manier gevonden om vaccins in de bloedbaan te kunnen brengen. In plaats van de, af en toe vrij pijnlijke, naald maken zij gebruik van een gas, dat hoogstens een tintelend gevoel oplevert op de plaats waar het vaccin werd ingebracht.

De wetenschappers van de Amerikaanse universiteiten ontwikkelden een systeem waarbij gas wordt gebruikt om de bovenste huidlaag te verwijderen. Kleine kristallen van aluminiumoxide maken microscopisch kleine gaatjes in de lagen van de huid die onder de bovenste laag liggen. Via deze gaatjes, die niet met het blote oog te zien zijn, wordt dan een geneesmiddel ingebracht.

Diverse proefpersonen waarop het middel werd uitgetest zeiden niks te voelen. Volgens deze personen is slechts af en toe een kleine tinteling te voelen. Deze tinteling voelt aan als een licht briesje over de huid.

Uitslagen HCE (18-04-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Fc Utrecht - Feyenoord (0-3)
52' Smolarek 0-1
63' Kuijt 0-2
75' Smolarek 0-3

Geel: Van der Haar (Utr), Van den Bergh (Utr), Paauwe (Fey)

Fc Groningen - AZ (1-1)
56' Smit 1-0
89' Wijker 1-1

Geel: Schoenmakers (Gro), De Cler, Van Galen, Opdam (allen AZ)

Fc Volendam - NAC Breda (4-2)
10' Boukhari 0-1
12' Boussaboun 0-2
16' Buys 1-2
45' Bridji 2-2
70' Steur 3-2
74' Bridji 4-2

Geel: Boussaboun (NAC)

Ajax - RBC Roosendaal (1-1)
3' Hellemons 0-1
30' Van der Vaart 1-1

Geel: Molenaar (RBC)

Bekijk de huidige stand

Brand in kantine van brandweerkazerne

In de kantine van brandweerkazerne Kapelle is vannacht brand gesticht. De brand werd in de Zeeuwse kazerne gesticht terwijl de brandweer was uitgerukt naar een andere brand. Die brand vond plaats in een gebouw van de oude veiling in Kapelle. De politie denkt dat beide branden in verband staan met elkaar. Ook weet de politie vrijwel zeker dat de branden zijn aangestoken.

Omstreeks kwart over vier in de nacht van zaterdag op zondag brak een brand uit in een stapel pallets in een gebouw van de oude veiling. Drie kwartier later kwam er vervolgens een melding binnen van een felle brand in het gebouw van de brandweer. De politie kon niet meer zeggen dan dat er veel schade is aangericht bij de laatste brand.

Jean Nelissen uit Amstel Gold Race gehaald

Commentator Jean Nelissen is met zijn auto uit de wielerwedstrijd Amstel Gold Race gezet. De ervaren sportjournalist werd door de politie uit de koers gehaald omdat hij de verkeerde sticker op zijn auto had. "Een schande, een schande", zo sprak 'De Neel'.

Nelissen volgt de wielerwedstrijd door Zuid-Limburg voor de NOS. Daar ligt volgens de organisatie ook de fout. Alle tv-commentatoren krijgen hun spullen van de overkoepelende organisatie Eurovisie. Tijdens de Amstel Gold Race coördineert de NOS dat. "De persoon die de stickers verdeelt, heeft zich vergist", aldus een woordvoerder van de organisatie van de wedstrijd.

Overigens wilde Nelissen de race maar 70 kilometer meerijden. In Valkenburg wilde hij dan de commentaarpositie innemen. "Het is de 39e keer dat ik deze koers per auto volg", zei Nelissen nog bij aanvang van de wedstrijd. "Ik heb deze wedstrijd mede bedacht, samen met Herman Krott." Toch is hij niet boos. "Wel verontwaardigd. Het is een uniek incident."

Zoekactie voor thuiszittend meisje

Gz had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Friese plaats Bakhuizen ontstond eergisteravond grote consternatie toen een tweejarig meisje spoorloos verdwenen bleek. Een grote zoekactie werd op touw gezet, maar het kind bleek uiteindelijk gewoon thuis te zijn.

De politie had een speurhond, een helicopter en vele manschappen ingezet om de zoekactie tot een goed einde te kunnen brengen. Ongeveer een uur later werd op aandringen van de speurhondenbegeleider nogmaals goed in de omgeving van de ouderlijke woning gezocht. In het huis zelf werd het meisje gevonden: Ze lag slapend bij haar broertje in bed.

DTM: Paffett wint eerste race

Gary Paffett heeft de eerste race in het DTM gewonnen. Christijan Albers deed het goed en wist een tweede plaats te pakken.

Jean Alesi mocht van pole vertrekken en hield lange tijd de eerste plaats in handen. Door een technisch probleem moest hij echter opgeven. Bernd Schneider, de kampioen van vorig jaar, rijdt tot een paar ronden voor het einde nog aan de kop. In een mooi gevecht om de eerste plaats met Gary Paffett moet hij ook vanwege technische problemen opgeven. Paffett weet de eerste plek wel vast te houden.

Christijan Albers startte van de tiende plaats. Hij reed sterk en door het uitvallen van een paar concurrenten pakt hij uiteindelijk nog de tweede plaats. Jeroen Bleekemolen, de tweede Nederlander, finishte de race op de dertiende plek.

Uitslag:
1. Gary Paffett, GBr, Mercedes, 1:00.30,147
2. Christijan Albers, Ned, Mercedes, +2,258
3. Mattias Ekström, Zwe, Audi, +9,200
4. Tom Kristensen, Den, Audi, +11,798
5. Martin Tomczyck, Dui, Audi, +13,836
6. Peter Dumbreck, GBr, Opel, +14,652
7. Emanuele Pirro, Ita, Audi, +43,364
8. Timo Scheider, Dui, Opel, +50,358

Klassement:
1. Gary Paffett, GBr, Mercedes, 10 punten
2. Christijan Albers, Ned, Mercedes, 8 punten
3. Mattias Ekström, Zwe, Audi, 6 punten
4. Tom Kristensen, Den, Audi, 5 punten
5. Martin Tomczyck, Dui, Audi, 4 punten
6. Peter Dumbreck, GBr, Opel, 3 punten
7. Emanuele Pirro, Ita, Audi, 2 punten
8. Timo Scheider, Dui, Opel, 1 punt

Zutphen en Bronkhorst op Mars

RubberenRobbie had ons via de nieuws-submit te melden:

Wie binnenkort naar Zutphen of Bronkhorst wil kan ook even naar Mars gaan. De beide Gelderse plaatsen staan namelijk ook op de kaart van de Rode Planeet. Amerikaanse onderzoekers hebben twee kraters op Mars vernoemd naar de Nederlandse plaatsen.

"Het was voor ons even schrikken, maar het is waar," zo bevestigde de Zutphense wethouder Van Oosten. De namen van de Kraters worden gegeven door de Internationale Astronomische Unie (IAU). De namen worden netjes verdeeld over de verschillende werelddelen.

Zutphen en Bronkhorst werden uitgekozen omdat de IAU-vertegenwoordiger voor Europa ooit in Zutphen en Bronkhorst heeft gewoond.

Jean Nelissen uit Amstel Gold Race gehaald

Commentator Jean Nelissen is met zijn auto uit de wielerwedstrijd Amstel Gold Race gezet. De ervaren sportjournalist werd door de politie uit de koers gehaald omdat hij de verkeerde sticker op zijn auto had. "Een schande, een schande", zo sprak 'De Neel'.

Nelissen volgt de wielerwedstrijd door Zuid-Limburg voor de NOS. Daar ligt volgens de organisatie ook de fout. Alle tv-commentatoren krijgen hun spullen van de overkoepelende organisatie Eurovisie. Tijdens de Amstel Gold Race coördineert de NOS dat. "De persoon die de stickers verdeelt, heeft zich vergist", aldus een woordvoerder van de organisatie van de wedstrijd.

Overigens wilde Nelissen de race maar 70 kilometer meerijden. In Valkenburg wilde hij dan de commentaarpositie innemen. "Het is de 39e keer dat ik deze koers per auto volg", zei Nelissen nog bij aanvang van de wedstrijd. "Ik heb deze wedstrijd mede bedacht, samen met Herman Krott." Toch is hij niet boos. "Wel verontwaardigd. Het is een uniek incident."

Meer Wielernieuws vind je op de FOK!WBmanager

Uitslag rit 4 Ronde van Aragon

Oscar Laguna van Relax - Bodysol heeft de vierde etappe in de Ronde van Aragon gewonnen. Hij klopte na 192.4 kilometer zijn mede-vluchter Ivan Parra. In de derde etappe was Laguna nog tweede, nu won hij.

Het tweetal kwam op zeven kilometer van aankomst weg uit een groep van zeven man, die tot dan een 15 kilometer op kop lag. Leider Denis Menchov liet zijn ploeg tot dat moment de race controleren. Zijn positie kwam dan ook geen enkel moment in gevaar. Alessandro Petacchi voerde een halve minuut achter de winnaar het peloton over de eindstreep.

Uitslag etappe 4:
1 Oscar Laguna Garcia (Spa) 4.31.13
2 Ivan Parra (Col) z.t.
3 Alessandro Petacchi (Ita) +0.30
4 Massimo Strazzer (Ita) z.t.
5 Santiago Perez (Spa) z.t.
6 ... z.t.
7 Sébastien Rosseler (Bel) z.t.

Algemeen klassement na rit 4:
1 Denis Menchov (Rus) 16.56.52
2 Stefano Garzelli (Ita) +0.04
3 Leonardo Piepoli (Ita) +0.06
4 Koldo Gil Perez (Spa) +0.08
5 Francisco Mancebo Perez (Spa) +0.45
6 Jan Hruska (Cze) +1.16
7 Santiago Perez Fernandez (Spa) +1.19

Meer bejaarden seksueel actief

Een onderzoek door de Zweedse universiteit Göteborg heeft aangetoond dat mensen boven de zeventig jaar tegenwoordig meer seksueel actief zijn dan vroeger. Was in 1971 slechts 0,8 procent van de vrouwelijke 70-plussers bezig met seks, tegenwoordig is dat 13 procent. De mannelijke participatie steeg van 50 naar 69 procent.

"In de zestiger jaren gingen vrouwen nog naar een psychiater als ze na hun menopauze nog zin hadden in seks", aldus onderzoeker Nils Beckman. Tegenwoordig ligt dat anders. Vooral onder vrouwen is een duidelijke verandering merkbaar. Volgens Beckman is de reden hiervoor dat bejaarde vrouwen nu, in tegenstelling tot dertig jaar geleden, vaker nog een levenspartner hebben. Mannen hadden sowieso al vaker geslachtsverkeer dan vrouwen, waarschijnlijk dankzij hun meestal jongere partners.

De hoeveelheid seks bleek voor de bejaarden echter nog niet genoeg. Het is dat velen er lichamelijk niet tot in staat zijn, want de wil om nog meer seksueel actief te zijn is er wel degelijk.

Zalm vindt KLM-bonussen te hoog

Minister Zalm van Financiën vindt de bonussen die de KLM-top in het vooruitzicht zijn gesteld na de overname van Air France te hoog. Dat zei hij in het televisie-programma Buitenhof. De Staat zal als aandeelhouder dan ook gaan pleiten voor lagere bonussen. "De bonussen zijn wel erg royaal", zo zei Zalm.

De Staat heeft een beperkt aandeel in KLM. Aanstaande maandag zal de vertegenwoordiger van Zalm tijdens de aandeelhoudersvergadering van de vliegmaatschappij aandringen op lagere beloningen voor de KLM-top.

Vanenburg trainer 1860 München

Gerald Vanenburg geniet de twijfelachtige eer om de laatste wedstrijden van het seizoen trainer van 1860 München te zijn. De ploeg staat momenteel een punt boven de degradatiestreep in de Bundesliga.

1860 München ontsloeg gister trainer Falko Götz na de 1-2 nederlaag tegen HSV. De derde nederlaag op rij was teveel volgens vice-voorzitter Hans Zehetmair. Een ingreep was onvermijdelijk.

Vanenburg, die jeugdtrainer is bij PSV, werd daarop benaderd voor de functie. Eerder was hij als speler en assistent-trainer reeds actief voor de club uit München. Het is voor Vanenburg, die vorige zomer zijn diploma behaalde, de eerste klus als hoofdtrainer. Of hij volgend seizoen ook trainer zal zijn is nog niet bekend.

Jongen doodgebeten door honden vader

mien-moeke en Gz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een achtjarige jongen uit de Amerikaanse staat North Carolina is door de vechthonden van zijn vader doodgebeten. De knul werd op het gazon van zijn ouderlijke woning verscheurd door vier pittbullterriërs.

Na enige tijd slaagden een postbode en een buurman erin de honden te verdrijven. De hulp kwam voor de jongen echter te laat, hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

17.600 dollar voor maand zonder sigaret

Taiwanese rokers kunnen nu op een makkelijke manier kans maken op een bedrag van 17.600 Amerikaanse dollars (bijna 15.000 euro). Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen is een maand lang geen sigaret opsteken.

Iedereen die tussen 2 en 29 mei geen sigaret tussen de lippen stopt maakt kans op de hoofdprijs of één van de zes kleinere prijzen van 1760 dollar. Met bloed- en urinetests zal worden nagegaan of de kandidaten ook daadwerkelijk niet gerookt hebben. De wedstrijd is een initiatief van de John Tung Foundation's Tobacco Control Section en wordt met een gelijksoortig project van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder de naam 'Stoppen en Winnen' gecoördineerd.

[Upd]Huldiging Ajax mogelijk op Leidseplein

Ajax kan mogelijk toch op het Leidscheplein worden gehuldigd. Loco-burgemeester Mark van der Horst van Amsterdam heeft dit zaterdag gezegd.

De gemeente Amsterdam wil het kampioensfeest laten doorgaan, mits de daders van de ongeregeldheden donderdag na afloop van Ajax 2 - Feyenoord 2, voor woensdag bekend zijn. Het gaat om ongeveer veertig mensen, die zichzelf zouden moeten komen melden, danwel door medesupporters of door Ajax zelf zouden moeten worden aangegeven. De club kan volgende week zondag het kampioenschap binnenhalen.

Algemeen directeur Arie van Eijden van de Amsterdamse club is niet blij met de manier waarop de gemeente het nieuws naar buiten brengt. "Het zou prettig zijn als er eerst met ons zou worden gecommuniceerd, voor dit naar buiten wordt gebracht. Over dit onderwerp is geen overleg geweest tussen de gemeente en Ajax." De club zou de daders niet kennen. "Wij weten niet wie het gedaan heeft. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan," aldus Van der Eijden.

Update 13:50 uur
Ajax heeft enkele namen van de ongeveer 50 betrokken supporters doorgegeven aan de politie. Ajax-voorzitter John Jaakke verklaarde in het programma Buitenhof dat het zou gaan om supporters uit vak 410, die niet tot de zogenaamde 'harde kern' van de Ajax-supporters behoren. Die groep had zich eerder al gedistantieerd van de misdragingen. Ajax wil de bewuste supporters een levenslang stadionverbod geven.

Meerderheid vreest moslimfundamentalisme

Uit een onderzoek van Interview/NSS waarover de Telegraaf vandaag bericht blijkt dat 60% van de Nederlanders vrees heeft van fundamentalistische moslimgroepen in Nederland. 12% voelt zich zeer bedreigd, 48% enigszins bedreigd en 38% heeft geen vrees.

87% van de ondervraagden is voorstander van hardere maatregelen die kabinet en parlement voorstaan om de kans op terroristische aanslagen in eigen land te beperken.

Iets meer dan de helft zou het onverstandig vinden als de Amerikanen en hun bondgenoten de troepen uit Irak terugtrekken. 34% van de ondervraagden is wél voorstander van terugtrekking van troepen en 15% heeft geen mening. Bijna 60% zou terugtrekking van Amerikaanse troepen en hun bondgenoten uit Irak overigens beschouwen als een overwinning voor fundamentalistische moslimgroepen en het terrorisme.

Tenslotte meent 70% van de ondervraagden dat het verstandig is dat de Europese regeringsleiders niet willen onderhandelen met de terreurbeweging Al-Qaeda van Osama bin Laden.

Winter gaat trainerscursus volgen

Aron Winter gaat de verkorte trainerscursus van de KNVB volgen. Per september gaat hij op cursus voor het diploma coach betaald voetbal, het hoogste trainersdiploma.

Winter volgt de cursus die speciaal is ingesteld voor voetballers met een aantal interlands. Eerder volgde Marco van Basten dezelfde cursus. Winter voldoet met zijn 85 interlands ruimschoots aan de limiet die voor de cursus is gesteld.

Winter weet nog niet of hij ook daadwerkelijk trainer wil worden. Voorlopig werkt hij in samenspraak met Ajax voor ABN Amro in een pr-functie.

Opa en Oma van het jaar bekend

Kees Lek uit De Kwakel en Lucia Neimann uit Nieuwegein zijn gisteren tot Opa en Oma van het jaar uitgeroepen. In pretpark De Efteling kregen ze een beker uitgereikt. Kleinkinderen konden hun opa en oma opgeven voor de titel.

Opa Kees werd aangemeld door zijn 8-jarige kleinzoon Kjell ten Brink. Kjell mag namelijk in de blubber spelen zonder dat opa dan moppert. De 7-jarige Jalyah Gesser vindt dat haar oma zo lekker kookt dat ze ook oma van het jaar moest worden. Daarbij danst oma Lucia op K3 en zingt ze keihard eigengemaakte teksten.

Britse koningin minder rijk dan gedacht

De Britse koningin Elizabeth II is niet zo rijk als gedacht. Volgens samensteller Philip Beresford van de rekenlijst van rijkste Britten in de The Sunday Times bedraagt haar vermogen 'slechts' 375 miljoen euro. Hiermee staat ze op nummer 177 in de lijst en zakte ze zelfs 44 plaatsen in vergelijking met vorig jaar.

Koningin Elizabeth is geen eigenaar van de door haar bewoonde kastelen en paleizen, maar de Staat. Hetzelfde geldt voor haar ongelooflijke kunstbezit, The Royal Collection. Deze zijn samen goed voor 15 miljard dollar.

Volgens ingewijden van Buckingham Palace is Elizabeth wel eigenares van historische auto’s en juwelen die bij elkaar een waarde vertegenwoordigen van 15 miljoen euro. Daarbij komt ook nog haar eigen kunstbezit van 30 miljoen euro en privé-landgoederen Sandringham en Balmoral van 90 miljoen euro.

Vliegticket voor huisdier flink duurder

Het meenemen van je huisdier in het vliegtuig bij prijsvechter Basiq Air wordt flink duurder. Het Transavia-bedrijf heeft de prijzen verdubbeld. Je hond meenemen naar Alicante kost nu bijvoorbeeld honderd euro. Voorheen was dit vijftig euro. Opvallend is dat het baasje soms al voor 19,95 euro mee kan.

Volgens woordvoerster Astrid de Craen van der Hulst van Transavia valt een huisdier nou eenmaal niet onder het goedkope tarief. "Het hele systeem van 'simple service' vliegen is ook gebaseerd op passagiers. Alle extra’s, zoals drankjes en maaltijden aan boord, maar ook het meenemen van huisdieren, moeten conform de markttarieven worden betaald. Alle extra service, naast het passagiersvervoer, moet gewoon worden betaald. Wie de minste service vraagt, betaalt dus het minst."

108 vluchtelingen opgepikt bij Sicilië

Voor de kust van het Italiaanse eiland Sicilië zijn gisteren 108 vluchtelingen gered nadat hun houten boot problemen kreeg door de hoge golven. De vluchtelingen, die afkomstig waren uit Noord-Afrika, werden opgepikt door een Tunesisch vrachtschip en in de Tunesische stad Sfax aan wal gezet.

De afgelopen jaren verdronken tientallen vluchtelingen voor de Siciliaanse kust in een poging Italië te bereiken.

Sato krijgt een half seizoen

Takuma Sato krijgt van BAR een half seizoen om op hetzelfde niveau als Jenson Button te komen. Daarna zullen conclusies worden getrokken.

De engineer van Sato, Jock Clear, vertelde dat Sato een half jaar krijgt om op snelheid te komen. Na een minder begin, bewees Sato in Bahrein dichter bij Button te zijn gekomen. Eerder vertelde David Richards al dat hij Sato extra aandacht ging geven om hem te stimuleren.

Jock Clear vertelde nu: Het zal een proces zijn. Daarna kunnen we zien of hij Button's snelheid en consistentie kan evenaren. De behaalde vier punten (behaald in Bahrein, red.) zullen een kalmerende invloed op hem hebben."

Britse Eton heeft imam aangesteld

dennisdotcom had ons via de nieuws-submit te melden:

Eton, één van de Britse elitescholen, heeft onlangs voor de eerste keer in haar bestaan een imam aangesteld. De geestelijke moet er vooor zorgen dat de leerlingen een beter begrijp krijgen van de islam. Ook zal de kostschool in het nieuwe schooljaar het vak Arabisch aanbieden.

De komst van de imam heeft ook tot gevolg dat de ongeveer twintig islamitische scholieren zich kunnen wenden tot iemand van hun eigen geloof. Tot nu toe had Eton, dat onder andere achttien Britse premiers en de prinsen William en Harry opleidde, alleen Anglicaanse huisgeestelijken.

"De relatie tussen het westen en de islamitische wereld wordt naar alle waarschijnlijkheid één van de dominante onderwerpen voor onze jongens in de komende jaren", gaf directeur Little als reden voor de komst van de imam en het invoeren van het vak Arabisch. "Ze moeten uitstekende kennis hebben van de islamitische cultuur om geslaagde burgers te kunnen zijn."

VN-agenten gedood in Kosovo

Gweaneth had ons via de nieuws-submit te melden:

In een gevangenis in de Kosovaarse stad Mitrovica zijn zaterdag drie VN-politiefunctionarissen bij een onderlinge schietpartij om het leven gekomen. Het gaat om twee Amerikanen en een Jordaniër. Elf personen raakten gewond, van wie zes ernstig.

Bij de schietpartij waren uitsluitend internationale politiefunctionarissen van de missie van de Verenigde Naties in Kosovo (UNMIK) aanwezig. De functionarissen raakten onderling slaags na onenigheid tussen Amerikanen en collega's uit het Midden-Oosten over de situatie in Irak. Volgens Servische media zijn er geruchten dat een Jordaanse agent het vuur zou hebben geopend.

De VN-politie heeft na het incident zeker vier Jordaniërs aangehouden.

De Noorse zingende trol

Inderdaad, hij voldoet niet aan het beeld van een standaard popartiest die bij de jeugd in de smaak valt. Ook bij de hevig gemake-upde en rimpel weggewerkte schlager-artiesten die bij je oma in de platenkast staan hoort hij niet. Maar hij deed wel mee aan World Idol. Weliswaar qua uiterlijk niet in de buurt komend bij bijvoorbeeld een ‘lekkere armen’ Alexander uit Duitsland, maar qua muzikale talenten sprong hij boven de rest uit. Over wie ik het heb? Kurt Nilsen natuurlijk, onze eigen zingende Noorse trol.

Game Review: URU Ages Beyond Myst

Publisher:Ubisoft
Developer:Cyan
Website:URU Live
Platform:PC CD-Rom


Bij het horen van de titel Myst zullen de meeste mensen meteen denken dat het gaat om een spel met prachtige beelden, moeilijke puzzels maar weinig interactiviteit.

Na Myst, Riven en Myst III Exile is er een nieuw spel in populaire serie. Het is echter niet het vierde deel, dit spel is wezenlijk anders. Benieuwd hoe anders? Lees dan snel verder!Vanwege het feit dat het online gedeelte gecancelled is en vervangen door een expansion pack (To D'Ni) is deze review aangepast en opnieuw op de FrontPage gezet.

Boogerd weer topfavoriet

Net zoals de afgelopen jaren is Michael Boogerd ook dit jaar weer de topfavoriet in de Amstel Gold Race.

Met vier podiumplaatsen in deze klassieker, waaronder in 1999 de overwinning, is dat ook logisch. Boogerd weet wat het is om de de druk van de koers op zijn schouders te voelen. Dit jaar kan hij die druk gelukkig delen met Erik Dekker en Oscar Freire.

Boogerd is zich terdege bewust van zijn rol: "Dit is mijn wedstrijd. Hoewel de vijfvoudige winnaar Jan Raas altijd Mister Amstel Gold Race zal blijven voor de Nederlanders. In die tijd sprak men over de Amster Gold Raas. Maar ik ben ongelooflijk fier dat mijn landgenoten met associëren met deze wedstrijd."

Hij vervolgde: "Natuurlijk heb ik twijfels in mijn hoofd, maar dat is geen slecht teken. Tegelijkertijd blijf ik scherp. Sinds de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem heb ik niet meer gekoerst. Ik weet niet hoe mijn vorm werkelijk is. Één ding weet ik zeker sinds vorig jaar, de Amstel Gold Race is de moeilijkste en zwaarste wedstrijd van het voorseizoen."

Hackers losgelaten op netwerk Spelen

Icon Sport - OS Athene 2004De organisatie van de Olympische Spelen haalt alles uit de kast om het computernetwerk van de Spelen zo veilig mogelijk te maken. Hackers worden de komende tijd losgelaten op het systeem om het te checken op gaten. Naast de hackers zijn ook bedrijven in de weer om het netwerk op veiligheid te testen.

"Het mag niet gebeuren dat tijdens de openingsceremonie op vrijdag 13 augustus een hacker binnendringt en op een groot scorebord ineens de liefde verklaart aan iemand," zegt Yan Noblot, manager informatiebeveiliging bij IT-dienstverlener Atos Origin, in Athene. Maar een fout in de tijdmeting van bijvoorbeeld de 100 meter vrije slag kan eveneens desastreus zijn.

Tijdens de langdurige testperiodes gaan alle remmen los om het netwerk op alle mogelijke manieren onder vuur te nemen. Naast de hackers proberen ook de IT-medewerkers, als een soort Paard van Troje, intern het computersysteem te ontregelen. "Tijdens deze weken raken medewerkers een beetje van slag als er een kwartier niets raars is gebeurd", zegt Noblot. Atos Origin leidt een consortium van enkele ondernemingen, dat zich bezighoudt met de infrastructuur van de informatietechnologie tijdens de Olympische Spelen. Dat gezelschap bestaat onder meer uit kopieermachinefabrikant Xerox, fotografieconcern Kodak en horlogemaker Swatch.

'Rijders moeten in alle auto's rijden'

Tony Purnell, de teambaas van Jaguar, heeft weer een aantal plannen uit het stof gehaald. De plannen zouden de Formule 1 leuker en spannender moeten maken.

In een interview met het blad 'F1 Racing' ging Purneel deed mee met het opnoemen van mogelijke veranderingen voor de Formule 1. De genoemde veranderingen zullen weinig kans maken te worden uitgevoerd in de Formule 1.

Het eerste plan is om de coureurs te laten rouleren. In het begin van het seizoen worden de 20 beste coureurs ter wereld geselecteerd voor de Formule 1. Daarna rijden ze iedere race in een andere auto. Aan het eind van het seizoen zou dan iedereen gelijke kans hebben gehad op de wereldtitel.

Het tweede plan zou zijn om alle teams een gelijk budget te geven. Ieder team zou maximaal een budget van 100 miljoen dollar mogen hebben. Daardoor zouden de kansen op de constructeurstitel ook gelijk worden.

Jonge verkrachters vaak opnieuw in de fout

Het meerendeel van de jeugd die opgepakt is voor een seksueel delict overtreedt na behandeling opnieuw de wet. In 10% van de gevallen gaat het om een zedendelict; 50% begaat een ander soort delict. De meeste zedenrecidive vindt al plaats binnen twee jaar na behandeling. Deze cijfers blijken uit het onderzoek 'recidive van jeugdige zedendelinquenten' dat gisteren verscheen.

Wanneer de groep die opnieuw een zedendelict pleegt uitgesplitst wordt, blijkt dat het risico op herhaling het grootst (38%) is bij jeugdige zedendelinquenten die een (zeer)jong meisje misbruikten buiten hun eigen familie.

Het onderzoek is verricht onder jeugdige zedendelinquenten die behandeld werden in Harreveld, een instelling die gespecialiseerd is in dergelijke behandelingen. Jaarlijks staan in Nederland rond de 250 jeugdige zedendelinquenten voor de rechter. Alleen de zwaardere gevallen gaan naar Harreveld.

Bij jeugdige zedendeliquenten wordt onderscheid gemaakt in twee groepen: obsessieven en opportunisten.

Obsessieven kiezen meestal een jonger kind als slachtoffer, het leeftijdsverschil is meestal vijf jaar of meer. De gemiddelde leeftijd van hun slachtoffer is bijna acht jaar.

Opportunisten kiezen vaak leeftijdgenoten als slachtoffer. De gemiddelde leeftijd van hun slachtoffer is zestien jaar.

Intensiever behandelen
Uit het onderzoek blijkt dat het alleen de obsessieven zijn die opnieuw een zedendelict plegen. De opportunisten plegen relatief vaker andere delicten, maar nóóit een zedendelict. Meestal gaat het om diefstal, inbraak, verkeers- en geweldsdelicten, verstoren van de openbare orde en mishandeling.

De onderzoekers stelden vast dat de begeleiding die jongens nu krijgen na hun vertrek uit Harreveld minimaal is. Ze stellen daarom voor om de groep met het hoogste zedenrecidive risico - jongens die (zeer)jonge meisjes misbruikten buiten hun eigen familie - nog veel intensiever te behandelen. Bovendien zouden zij na ontslag langdurig intensief begeleid dienen te worden.

Hamas houdt nieuwe leider anoniem

De militante Hamas-beweging zal de opvolger van de gisteren door Israël geliquideerde Abdel Aziz al-Rantissi niet bekend maken. Om redenen van veiligheid zal hij anoniem blijven. De gedode Rantassi was de opvolger van sjeik Yassin, die vorige maand werd geliquideerd toen hij in zijn rolstoel een moskee verliet.

In een reactie op de aanslag heeft Hamas gezegd dat Israël "honderd vergeldingen" te wachten staat. Het leger en politie in Israël zijn opperste staat van paraatheid gebracht. Vannacht werden in de Gazastrook al twee bewapende Palestijnen doodgeschoten. Eén in de joodse nederzetting Netzarim. De andere Palestijn werd gedood nabij een grensovergang.

"Introductie nieuwe McLaren bij GP Duitsland"

De nieuwe McLaren van McLaren zal waarschijnlijk pas tijdens de Grand Prix van Duitsland voor het eerst worden ingezet. Dat melden diverse Duitse kranten.

McLaren kent een slechte seizoensstart; het team wist in drie races slechts vier punten binnen te halen. De nieuwe wagen wordt door de renstal zelf gezien als een B-versie van de MP4-19 en zal waarschijnlijk in juni voor het eerst op een circuit te zien zijn.

Norbert Haug, directeur van motorenfabrikant Mercedes, spreekt de berichten niet tegen. "We zullen er alles aan doen op het totaalpakket te verbeteren. We moeten terug naar betrouwbaarheid en snelheid," zo liet hij in een reactie weten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.