FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 april 2004

Woning verdachte steekpartij compleet uitgebrand

Het huis van de inwoner van Heerhugowaard die verdacht wordt van het doodsteken van de 17-jarige Youssef el Mansour, is vanavond door brand geheel verwoest. De politie gaat er vanuit dat de brand in de woning aan de Veenhuizerweg aangestoken is en een wraakactie kan betreffen. Het huis is sinds de arrestatie van de bewoner onbewoond.

El Mansour, een Nederlandse jongen van Marokkaanse komaf uit Alkmaar, werd vorige week woensdag doodgestoken. Vermoed wordt dat een ruzie over een wietkwekerij de reden is van de steekpartij.

Het slachtoffer is inmiddels begraven in Marokko. Afgelopen week was er in Amsterdam een herdenkingsdienst, waarover het Noordhollands Dagblad uitgebreid berichtte.

Einde monopolie KLM & SLM Paramaribo

Vanaf mei 2006 komt er een einde aan het monopolie van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) en de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) op Suriname. Dit hebben Nederland en Suriname gezamenlijk besloten.

Al sinds 1990 is er een luchtvaartverdrag tussen Nederland en Suriname waardoor beide nationale luchtvaartmaatschappijen alleenrecht hadden op de route.

Door het beëindigen van het verdrag hopen beide overheden dat de ticketprijzen flink zullen dalen. Zo wordt het voor meer mensen mogelijk om tussen beide landen te reizen,

Eind april ondertekenen de Surinaamse minister van Transport en de Nederlandse staatssecretaris van Verkeer Schultz een intentieverklaring

Politie Rio de Janeiro doodt 14 mensen

Bij onlusten in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft de politie veertien mensen gedood. Volgens de lokale media zouden zes slachtoffers minderjarig zijn.

De staatsveiligheidsdienst heeft verklaard dat het zou gaan om 'bandieten'. Mensenrechtenorganisaties en bewoners van de sloppenwijken zijn echter van mening dat de politie op grote schaal onschuldige mensen neerschiet en hen nadien een pistool in de handen drukt.

In 2003 doodde de politie in Rio de Janeiro maar liefst 1.164 burgers. Volgens de politie zou het in alle gevallen om zelfverdediging gaan.

'Minister van onderwijs betrokken bij HBO-fraude'

De minister van onderwijs, Maria van der Hoeven, was gedurende haar werkzaamheden als bestuurslid van de Technische Hogeschool in Rijswijk betrokken bij de HBO-fraude. Dat blijkt uit onderzoek dat dagblad Trouw morgen publiceert. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat haar voormalige werkgever meer dan 2,3 miljoen euro teveel overheidssubsidie heeft gekregen.

Het parlementaire onderzoek van de commissie-Schutte, die de HBO-fraude in kaart heeft gebracht, gaat over de periode 1998-2002. Juist in die periode was Van der Hoeven bestuurslid op de Technische Hogeschool. Als lid van het stichtingsbestuur heeft zij in statutaire vorm jaarverslagen en jaarrekeningen onderzocht en goedgekeurd, heeft haar woordvoerder bevestigd.

Diezelfde woordvoerder zegt echter dat zij als lid van het stichtingsbestuur "niet inhoudelijk en niet in besluitvormende zin" op de hoogte was van de subsidie die de instelling binnen haalde. "Zij was een gewoon lid van het stichtingsbestuur, financiële zaken behoorden niet tot haar terrein."

Duiker komt om bij schoonmaken sluis

Bij het schoonmaken van een sluis in de Zuid Willemsvaart in het Brabantse Beek en Donk is vandaag een 61-jarige duiker om het leven gekomen. De duiker kwam door onduidelijke redenen in de problemen, maar wat er precies is misgegaan, is niet bekend. De toegesnelde hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit was tevergeefs, aldus een woordvoerder van de politie.

Het slachtoffer was werkzaam voor een schoonmaakbedrijf uit Weert. Twee collega's van de man waren getuige van het ongeluk. De brandweer heeft de man uit het water gehaald. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Uitslagen Champions League (07/04/04)

Vanavond werden de laatste twee kwartfinaleduels in de Champions League afgewerkt. Fc Porto en Deportivo la Coruña speelden zich bij de beste vier teams van Europa.

Na de sensationele uitschakeling van Real Madrid gisteravond mocht vanavond niet op sensatie gerekend worden, zo verwachtte men, niets bleek minder waar. In het stadion van Deportivo la Coruña bleek AC Milan een 4-1 voorsprong uit de thuiswedstrijd niet te kunnen verdedigen. Deportivo won in een daverend duel met 4-0.
Al na vijf minuten maakte Pandiani 1-0. De snelle voorsprong gaf de thuisploeg vleugels. De 2-0 van Valeron na een goed halfuur deed Milan verlammen. Luque maakte op slag van rust met de 3-0 het verschil uit de heenwedstrijd al ongedaan. Een superieure tweede helft zoals eerder in Milaan zat er dit keer voor de gasten niet in. Het werd zelfs nog 4-0 door Fran.

Olympique Lyon keek vooraf tegen een lastige 2-0 achterstand aan. Toen Fc Porto vanavond reeds na zes minuten op voorsprong kwam, leek de strijd dan ook beslist. Luyindula maakte voor Lyon nog wel gelijk, maar de ruststand van 1-1 bood weinig hoop. In de tweede helft maakte Maniche na twee minuten de klus voor Porto af. Dat in blessuretijd Lyon via Elber nog langszij kwam deed daar niets aan af.

Deportivo la Coruña (Spa) zal het in de halve finale opnemen tegen Fc Porto (Por). De andere halve finale gaat tussen AS Monaco (Fra) en Chelsea (Eng). De wedstrijden worden respectievelijk op 21 april/4 mei en 20 april/5 mei gespeeld.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager

Saddam Hussein in Qatar

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Irak: icoontjeDe voormalige Iraakse dictator Saddam Hussein wordt niet gevangen gehouden in Irak zelf, maar op een VS-basis in de oliestaat Qatar. Dat is gebleken uit onbekende bronnen die de Britse krant The Independent hebben ingelicht.


De VS hebben Saddam Hoessein, na zijn arrestatie op 13 december, in het geheim naar een vliegdekschip in de Golf gebracht. Nadat hij op het schip verhoord was, is hij overgebracht naar de Amerikaanse basis in Qatar. Opmerkelijk, aangezien de Qatarese koninklijke familie volgens The Independent niet op de hoogte was van het verblijf van de oud-dictator.

Treinkaartje wordt vervangen door OV-chip

Het papieren treinkaartje gaat uiterlijk begin 2006 verdwijnen en zal door een chipkaart worden vervangen. Deze kaart is niet alleen te gebruiken om een treinreis te betalen, maar ook om een kop koffie of een bos bloemen op het station te kopen. Tegelijk met de invoering van de chipkaart zullen op grote stations toegangspoortjes worden geïnstalleerd. In 2007 zullen de meeste stations in Nederland hiervan zijn voorzien. De Nederlandse Spoorwegen heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De chipkaart niet alleen bruikbaar in de trein: ook in bussen en trams kan hiermee worden betaald. Zwartrijden wordt hierdoor erg lastig, waardoor naar verwachting de veiligheid in het openbaar vervoer zal toenemen. De rol van conducteurs zal door de invoering van de chipkaart gaan veranderen. Zij zullen zich meer op informatieverstrekking richten. Bovendien is de afslanking van het rijdend-personeelsbestand een reden voor de invoering van de 'betaalkaart'.

Om de veiligheid van de kaart te waarborgen, heeft de Nederlandse Spoorwegen een aantal computerkrakers in dienst genomen. Zij zullen proberen mogelijke beveiligingsgaten tijdig te ontdekken. Het systeem wordt ontwikkeld door een consortium waarin onder andere Accenture en Vialis plaatsnemen. Een van de partners heeft in Hongkong ervaring opgedaan met het opzetten van een soortgelijk systeem.

Sushi eten van naakte vrouw: 400 euro

Jump en DePresident hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een oude traditie van het Japanse keizerlijke hof zal geen navolging vinden in de Chinese restaurants. De eigenaar van een restaurant in de Chinese stad Kunming had het eten van Sushi, geserveerd op een naakte vrouw, op zijn kaart gezet. Het duurde echter niet lang, want de lokale overheid verbood het erotische menu al snel.

Het restaurant Hefengcun Huaishi had net een promocampagne achter de rug om veel klanten te werven. Opvallend genoeg wordt het vrouwelijk buffet nu ook aangeboden in Duitsland; daar kun je nu deelnemen voor 'slechts' 400 euro.

Het buffet

Hans van Mierlo boos op Theo Van Gogh

Opnieuw is Theo Van Gogh, columnist voor onder andere de gratis krant De Metro in opspraak, vanwege één van zijn columns. Nadat vorige week de eigenaar van de site imaan.nl, Abdelaziz Al Hadaui, aankondigde een petitie aan te bieden om Theo Van Gogh het zwijgen op te leggen, vanwege in zijn ogen beledigende opmerkingen jegens de islam, dreigt nu D66-lid en voormalig minister Hans van Mierlo met een kort geding.

In de column beweerde Van Gogh dat de oud-D66-voorman Hans een levertransplantatie heeft gekregen, omdat toenmalig minister van Volksgezondheid en partijgenote Els Borst Van Mierlo zou hebben voorgetrokken. Dankzij haar interventie zou van Mierlo de wachtlijsten hebben kunnen omzeilen.

Hans Van Mierlo
Hans Van Mierlo, die dreigt met een kort geding tegen Van Gogh.


Volgens de woedende Van Mierlo is dit niet waar en heeft daarop besloten om te dreigen met een kort geding. Om dit te voorkomen, heeft Metro-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf besloten aanstaande vrijdag een rectificatie te plaatsen. Want, zegt Dijkgraaf: "Theo weigert zijn bron te onthullen wanneer het tot een rechtszaak zou komen. En dat respecteer ik. Daarnaast heb ik de indruk dat columnisten het de laatste tijd niet van de rechtsprekende macht moeten hebben." Minister Borst onderneemt vooralsnog geen stappen, daar zij niet contact heeft opgenomen met de hoofdredacteur van het dagblad.

Al langere tijd circuleren er geruchten dat Van Mierlo's levertransplantatie versneld kon worden uitgevoerd dankzij bemiddeling door Els Borst. Dit werd al eerder door huisarts en hoofdredacteur van het blad Medisch Contact Ben Crul gesuggereerd, in december 2001: "Het zou Els Borst sieren als zij nu echt alles uit de kast haalt om ook voor degenen die niet Hans van Mierlo heten de transplantatiekans te vergroten", zo schreef hij destijds in een hoofdredactioneel commentaar.

Verleden
Van Gogh lag in het verleden als columnist vaker onder vuur. Hij werd aangeklaagd wegens vermeend anti-semitisme, maar ook wegens moslimhaat. In 1997 schreef hij in Nieuwe Revu, samen met Theodor Holman, een stuk onder de kop: "Een lul van één meter tachtig. Allah is groot. Allah is machtig." En in 1995 een column in HP/De Tijd onder de kop "Leve de islam!". Hij beschreef moslims daarin als ''boodschappers van de achterlijkste duisternis", als "gelovigen bij wie jij als eerste in aanmerking komt om voor hun gedroomde vuurpeloton de zegeningen van Allah te ondergaan", en als "gelovigen die flikkers 'onrein' vinden, net als ongestelde vrouwen, ongelovigen of alle anderen die niet aan de normen voldeden van die geitenneuker uit Mekka".

Het Anti Discriminatie Bureau vond beide columns beledigend voor moslims en diende indertijd tegen Van Gogh een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. Deze stelde in een uitspraak zich te kunnen voorstellen dat de teksten van Van Gogh als beledigend kunnen worden ervaren door moslims. Volgens de Raad keerden de teksten zich echter niet tegen de Islam, maar tegen fundamentalisten. De klacht werd dan ook ongegrond verklaard.

-
De column, waar het ditmaal om te doen is.
Overigens werd eerder al in het NRC Handelsblad de lever van Van Mierlo aan de kaak gesteld. Zie deze column.

Geen toekomst meer bij Ajax voor Boukhari

Ajax heeft gemeld aan Boukhari dat hij volgend seizoen niet tot de eerste selectie zal behoren.

Boukhari, nu spelend voor NAC Breda zal waarschijnlijk dus niet meer terugkeren in Amsterdam. Interesse moet uitwijzen of Boukhari opnieuw zal worden verhuurd of zal worden verkocht.

NAC Breda heeft al laten weten de optie tot koop niet te gebruiken. De gevraagde transfersom is de hoog voor de club uit Breda. Gerucht is dat PSV interesse heeft in de linksbuiten.

'Dader' aanslagen New York vrijgelaten

Rossdale, ursel en The_Leveller hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank in Hamburg heeft vandaag de enige man die tot dusver is veroordeeld voor de aanslagen van 11 september op vrije voeten gesteld. Mounir al-Motassadeq mag weer van zijn vrijheid proeven in afwachting van een nieuw proces.

De vrijheid die de Marokkaan heeft gekregen is echter wel beperkt. Zo mag hij Hamburg niet verlaten, krijgt hij zijn paspoort niet terug en moet hij zich regelmatig bij de politie melden. Het nieuwe proces gaat waarschijnlijk in juni beginnen.

Vorig jaar februari werd de dertigjarige Marokkaan veroordeeld tot vijftien jaar celstraf voor samenzwering tot de moord op de ongeveer 3000 mensen die omkwamen bij de aanslagen van 11/9. Ook werd hij schuldig bevonden aan het lidmaatschap van de terreurorganisatie al-Qaeda.

Het hooggerechtshof in Karslruhe verklaarde die veroordeling echter ongeldig. Daardoor moet er een nieuw proces worden opgestart. De reden was dat tijdens het proces een belangrijke getuige niet was gehoord.

Jongen opgepakt voor valse bommeldingen

Rossdale en Misanthropist hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vandaag heeft de politie in Haarlem een 17-jarige jongen opgepakt omdat hij tweemaal een valse bommelding had doorgegeven. Hij had tweemaal het alarmnummer gebeld met de melding dat er ergens in Haarlem een bom was geplaatst.

De politie doet op dit moment nog onderzoek of de jongen ook verantwoordelijk is voor de bommelding op de Botermarkt, eerder deze week. Daar bleek een vermeende bom een schoenendoos met rommel te zijn. De politie had naar aanleiding van die melding de omgeving ontruimd. Bij de evacuatie kregen een 64-jarige vader en zijn 37-jarige zoon een proces-verbaal omdat zij weigerden een restaurant te verlaten.

Mailbox gemeente gesloten na 17 uur

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

In de gemeente Noordoostpolder moeten burgers goed op de klok kijken als ze via internet contact willen met de ambtenaren van hun gemeente. Omdat de beveiliging van het netwerk te wensen overlaat heeft het systeembeheer besloten de emailboxen enkel tijdens kantooruren open te zetten.

Om het probleem op te lossen heeft de gemeente 22.000 euro uitgetrokken. Met het geld gaat de gemeente haar computersysteem beter beveiligen tegen e-mailvirussen. Tot de gehele operatie is voltooid moeten mensen hun e-mail overdag sturen.

"Dat is een slechte performance en we beseffen dat het eigenlijk niet kan", zegt burgemeester Willem Ridder van Rappard.

"Het is belachelijk", zegt CDA-fractieleider Piebe Reijenga. Vier mailtjes met gevaarlijke virussen wisten zelfs door te dringen tot de persoonlijke postbus van de burgemeester. De systeembeheerder was bijzonder blij dat de burgermeester alert genoeg was de post niet te openen. "Dit moet toch niet mogelijk zijn, dat mail met virussen tot de burgemeester doordringt", zegt Andries van Daalen (VVD).

Wat er precies gebeurt met e-mail die buiten de kantoortijden worden gestuurd, is nog niet bekend.

Bouma tot 2008 bij PSV

Wilfred Bouma heeft zijn contract met PSV verlengd tot medio 2008. Het oude contract liep nog tot 2005.

Gisteren meldden we al dat Bouma en PSV nog wat kleine details moesten bespreken voordat het contract zou worden verlengd. Op de persconferentie vandaag zei de international dat hij graag bij de Eindhovense club wilde blijven en dat er ook geen concrete belangstelling was van andere clubs.

Bouma is afkomstig uit de jeugopleiding van PSV. In het begin van zijn profcarrière werd hij nog verhuurd aan MVV en Fortuna Sittard. Na John De Jong is Bouma de tweede speler die deze week zijn contract verlengt bij de ploeg uit het Philips-stadion.

Situatie in Irak escaleert in hoog tempo

Scum en smokin hadden ons via de nieuws-submit het volgende getipt:

Irak: icoontje Steeds meer Iraakse steden komen in opstand tegen de coalitietroepen, met een geweldsspiraal tot gevolg. Daarbij komen steeds meer coalitietroepen tot een bloedig treffen met de Iraakse bevolking. Poolse, Britse, Oekraïnse en Amerikaanse troepen zijn in gevecht met Soennitische én Sjiietische opstandelingen.

Door de grote ongeregeldheden van de afgelopen dagen en de zoektocht naar de veroorzakers van de spiraal van geweld hebben de Amerikaanse troepen de stad Fallujah geheel afgesloten. Hierdoor is een tekort aan voedsel en medicijnen ontstaan, waardoor de hele bevolking wordt getroffen. De Amerikaanse troepen willen de belegering doorzetten tot de daders van de aanslagen worden gevonden.

De opgehangen Amerikanen in Fallujah
Beelden van de opgehangen Amerikanen schokten de hele wereld. Het Amerikaanse leger zet nu alles op alles om de daders te pakken te krijgen.


Om de daders van de moordaanslag op vorige week vier Amerikaanse bewakingsmedewerkers opgepakt te krijgen, is het Amerikaanse leger overgegaan tot het belegeren van de Iraakse stad Fallujah. Bij aanvallen eerder vandaag kwamen in deze stad zeker zestig Irakezen om het leven en vielen er meer dan 130 gewonden. Doordat de Amerikanen de stad hermetisch hebben afgegrendeld, is er intussen een groot tekort aan voedsel en medicijnen ontstaan, dat een woedende bevolking tot gevolg heeft. De toegangswegen blijven volgens de Amerikanen hermetisch afgesloten.

Aanval op moskee: minstens veertig doden
Amerikaanse vliegtuigen bombardeerden eerder vandaag in Fallujah een. Waarschijnlijk zijn er zeker veertig mensen om het leven gekomen. Mariniers vroegen luchtsteun toen er vanuit de moskee op hen werd geschoten, verklaarde een officier. Een Cobra-helikopter schoot een raket af op de moskee, waarna een gevechtsvliegtuig een lasergeleide bom af wierp. Vijf Amerikanen raakten gewond. Kort na de aanval werd in Fallujah een Amerikaanse marinier doodgeschoten.

Elders in het land vielen ook veel doden. Bij een protest tegen de Amerikaanse bezetting in de stad Kirkuk werden tien Irakezen doodgeschoten. Ook in andere steden waren vandaag bloedige rellen tussen Irakezen en coalitietroepen. Bij een grote aanval van Iraakse guerrilla’s in Ramadi kwamen zeker twaalf Amerikaanse mariniers om het leven en raakten er twintig gewond geraakt. De aanval in de stad ten westen van Bagdad vond dinsdagavond plaats. Tientallen Irakezen vielen de mariniers aan bij het paleis van de gouverneur van Ramadi.

'VS gaan leger van al-Sadr vernietigen'
"De Amerikaanse strijdkrachten hebben zich de vernietiging van het Mahdi Leger van de radicale geestelijke Muqtada al-Sadr tot doel gesteld"", aldus een woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten in Irak. Volgens de Amerikanen is de geestelijke, zeer populair onder de Irakezen en van grote invloed, verantwoordelijk voor het oplaaiende geweld.

Er werd al bekend dat door een Iraakse rechter een arrestatiebevel was uitgevaardigd tegen al-Sadr. De Amerikanen zien hem steeds meer als een potentieel gevaar voor de door de Amerikanen geplande vreedzame machtoverdracht op 30 juni. Volgens Bush ondermijnt al-Sadr de opmars van de democratie in het Arabische land. Zo zei hij vandaag op een dreigende toon: "We kunnen dat niet langer toestaan.

Nep-dokter licht oude vrouw op

Een 79-jarige vrouw is gisteren door een neparts opgelicht. De vrouw, die last van haar voet had, werd gisteren bezocht door een man die zich uitgaf als de assistent van haar huisarts. Nadat de dokter haar 'onderzocht' had was ze 250 euro armer.

De vrouw gaf de man 250 euro mee om een zalfje voor haar voet te halen, maar deze kwam daarna de zalf niet naar de vrouw toebrengen. De politie heeft geen idee van de identiteit van de man.

De politie raadt mensen aan van iedereen die zich uitgeeft als een vertegenwoordiger van een instelling of organisatie een legitimatiebewijs te vragen.

Congolese folteraar krijgt 2,5 jaar cel

Vandaag is in Rotterdam een voormalig commandant van het Congolese leger veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf wegens herhaaldelijke foltering in 1996 onder het bewind van de toenmalige dictator Mugabe. De Nederlandse politie had hem vorig jaar opgepakt in zijn woonplaats Zandeweer (Groningen). Volgens de Rotterdamse rechtbank kon de man in Nederland berecht worden, omdat hij zich inmiddels in Nederland had gevestigd en asiel had aangevraagd.

Het was voor het eerst dat het Openbaar Ministerie (OM) een dergelijke misdaad behandeld. Het OM overweegt nu ook in de toekomst soortgelijke zaken te laten voorkomen. De Congolees was het niet eens met zijn straf; volgens hem is hij in Congo ook al veroordeeld en gestraft voor zijn daden. De rechtbank vond dit niet voldoende bewezen en veroordeelde hem tot 2,5 jaar cel.

Brein sluit opnieuw mp3-website

Intergalactrick had ons via de nieuws-submit te melden:

Op last van de stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft de website mp3zoekmachine.nl vandaag definitief haar deuren gesloten. Op de veel gebruikte mp3-website konden internetters zoeken naar links waar mp3-bestanden te downloaden waren.

Ondanks dat website al meer dan een maand niet meer actief was had de stichting Brein toch aangekondigd stappen te ondernemen als de site niet geheel zou verdwijnen.

"Deze week heeft Stichting Brein gedreigd met een kort geding tegen MP3ZoekMachine.nl. Hoewel we vinden dat er niets mis is met het aanbieden van een zoekmachine, hebben we geen trek in de kosten die gepaard gaan met een juridisch gevecht met Brein. We hebben daarom besloten deze site uit de lucht te halen." Dit is de mededeling die nu op de site te lezen valt.

Stichting Brein is van mening dat het aanbieden van links naar illegale muziekbestanden strafbaar is. "Door op deze wijze muziekwerken ter beschikking te stellen maakte de websitehouder inbreuk op de rechten van de rechthebbenden, aan wie voor deze vorm van exploitatie niet om toestemming was gevraagd."

George Michael wil met Justin zoenen

Zanger en openlijk homoseksueel George Michael bekende onlangs dat hij het wel ziet zitten om op het podium bij de MTV Awards met Justin Timberlake te zoenen. Justin Timberlake was een aantal maanden geleden nog in het nieuws vanwege het tepelincident, inmiddels beter bekend als 'nippelgate'.

George Michael en Justin Timberlake
Zal Justin ditmaal opnieuw voor veel commotie gaan zorgen?


Zoenen op het podium bij de MTV Awards is al eens eerder gebeurd. Velen staat nog vers in het geheugen het optreden van Madonna, die met Britney Spears en Christina Aguilera zoende. Michael, die relatie heeft met zijn vriend Kenny Goss, liet weten in een interview: "Ik heb de voicemail van Justin al ingesproken, maar hij heeft helaas nog niet teruggebeld."

Madonna zoenende met Britney Spears, vorig jaar op de MTV Awards
De zoen die vorig jaar voor veel commotie zorgde


Voor een duet met Justin Timberlake is George Michael niet meer te porren, vanwege het feit dat hij zichzelf te oud (veertig jaar oud is George) vindt. "Dan krijg je van die reacties: wat moet zo'n 'oudje' met een jong talent? Ik maak me niet zo druk om mijn carrière in tegenstellling tot Madonna." Dit, aldus George.

Timmy de schildpad (160) overleden

Vandaag is bekend geworden dat Timmy de Schildpad op 160-jarige leeftijd is overleden. Timmy was al sinds 1854 mascotte van het Britse leger.

Zijn opmerkelijke rol begon toen een Britse marinekapitein hem aantrof aan boord van een Portugees schip. Nadat hij door de kapitein meegenomen werd heeft hij nog tientallen jaren als mascotte meegevaren op andere marineschepen. In 1892 ging de schildpad als mascotte met pensioen en kreeg een nieuw huis op Powederham Castle.

Het dier heeft veel meegemaakt in zijn leven, zelfs de bombardementen in de Tweede wereldoorlog wist hij te overleven door zichzelf in te graven. Afgelopen februari ontwaakte hij, zoals elk jaar, uit zijn winterslaap, maar bleek hij een verkoudheid te hebben. Ook had de bejaarde marinier last van ademhalingsproblemen.

"We zijn erg verdrietig. Hij is altijd een onderdeel van het meubilair geweest", aldus kasteelmanager Tim Faulkner tegen de omroep BBC.

Om Timmy tegen nieuwsgierige aagjes te beschermen droeg hij de afgelopen jaren een etiket met het opschrift 'Mijn naam is Timothy. Ik ben erg oud - til me alsjeblieft niet op'. Het dier krijgt in de rozentuin van het kasteel zijn laatste rustplaats.

Tekort volgens Brussel ook in 2005 te hoog

smokin meldde FOK! via de nieuws-submit:

Wanneer Nederland geen verdere bezuinigingen doorvoert, zal er ook in 2005 een forse overschrijding zijn van de Europese begrotingsregels. In dat geval kan de Europese Unie Nederland een boete van minstens één miljard euro opleggen, vanwege het schenden van de regels.

Hoewel het Centraal Planbureau voor 2005 een begrotingstekort van 2,9 procent berekende, blijkt uit de nieuwste ramingen van de Europese Commissie, die vandaag bekend werden, dat het Nederlandse tekort volgend jaar zal uitkomen op ongeveer 3,3 procent. Inmiddels is de Europese Commissie een procedure gestart tegen Nederland. Een dergelijke procedure vindt altijd plaats bij landen met een aanhoudend te hoog begrotingstekort. .

Minister Zalm, peinzend voor de Ridderzaal
Minister Zalm moet lastige keuzes gaan maken binnenkort


De bezuinigingsronde waartoe het kabinet vorige week heeft besloten, is bij de Brusselse cijfers nog niet inbegrepen. Deze is namelijk nog niet vastgesteld. Als de bezuinigingen wel worden meegenomen, komt het tekort waarschijnlijk dit jaar alweer onder de 3-procentsgrens en is het gevaar van een boete voorbij. Desondanks is er in de Kamer een grote verdeeldheid over de te nemen maatregelen. Zalm heeft tot dusver nog niet aangegeven hoeveel er concreet extra bezuinigd moet worden en op welke posten.

Zes eurolanden boven de drie-procent-norm
Niet alleen in Nederland is het kommer en kwel, maar ook nog in vijf andere Europese landen, te weten Duitsland, Frankrijk, Portugal, Italië en Griekenland. Voor deze landen geldt eveneens dat geplande bezuinigingen nog niet zijn verwerkt in de cijfers.

De lager dan ingecalculeerde groei is de grootste boetedoener aan het tekort in Nederland. Van alle landen in de Europese Unie kent Nederland de laagste economische groei: dit jaar één procent naar verwachting en volgend jaar 1,6 procent.

Minister Zalm van Financiën is een fel voorstander van het handhaven van de norm van het stabiliteitspact. Vorig jaar werd bekend dat zowel Frankrijk als Duitsland ruim boven de grens van drie procent uitkomen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de stabiliteit van de munt binnen de Economische Monetaire Unie (EMU).

-
Het Centraal Economisch Plan geeft een goede indicatie van hoe de zaken ervoor staan. Dit document is door het Centraal Planbureau uitgegeven en is hier te lezen. (200 pagina's)

Hier een overzicht van alle EU-landen met hun begrotingscijfers.

'Nico Mattan als entertainer'

Nico Mattan maakte vandaag goede reclame voor zijn team. Hij zong na afloop van Gent-Wevelgem op het podium het teamlied van Relax - Bodysol.

Mattan houdt wel van amusement, maar hij bracht ook argumenten mee: "Als je voelt dat je niet kunt winnen, moet je op een andere manier in de belangstelling proberen te komen. Daar betalen onze sponsors mij toch voor? Ik word misschien wel de tweede Jean-Marie Pfaff. Iedereen kent hem nog."

Uniek was het 'optreden' van Mattan echter niet. De Italiaan Dino Zandegu zong na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen van 1967 een opera-aria.

Rit 3 Ronde van het Baskenland

Carlos Zarate heeft vanmiddag op foridabele wijze de derde etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. Na een fraaie solo bleef hij na 169 kilometer het aanstormende peloton juist voor.

Zarate had na 95 kilometer wedstrijd het hazenpad gekozen in samenwerking met Jens Voigt (CSC). De voorsprong liep op tot maximaal vijf minuten. Op 30 kilometer voor de aankomst kon Zarate vervolgens Voigt lossen. Uiteindelijk hield hij net voldoende tijd over. Ploeggenoot Alejandro Valverde wist de sprint om de tweede plaats te winnen en heroverde zo de koppositie in het algemeen klassement op Danilo di Luca (Saeco). Voor neo-prof Zarate was het zijn eerste zege bij de professionals.

Uitslag rit 3:
1 Carlos Zarate (Spa) 4.30.52
2 Alejandro Valverde (Spa) + 0.21
3 Pedro Horrillo (Spa) z.t.
4 Matthias Kessler (Dui) z.t.
5 Jorge Ferrio (Spa) z.t.
6 Beat Zberg (Zwi) z.t.
7 Marcos Serrano (Spa) z.t.
8 Angel Vicioso (Spa) z.t.

Klassement na drie etappes:
1 Alejandro Valverde (Spa) . .
2 Angel Vicioso (Spa) z.t.
3 Jorge Ferrio (Spa) z.t.
4 Danilo di Luca (Ita) z.t.
5 Davide Rebellin (Ita) z.t.
6 Aitor Osa (Spa) z.t.

Uitslag Gent-Wevelgem

Tom Boonen van Quick Step - Davitamon heeft vandaag de 66e editie van de semi-klassieker Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. Net als verleden zaterdag in de E3-Prijs Vlaanderen was hij de sterkste in de sprint.

Gent-Wevelgem kreeg een finale met een kopgroep van 24 renners. Een grote selectie van QuickStep was daarin aanwezig, zeven renners liefst. Servais Knaven was één van hen, samen met Johan Museeuw voerde hij de regie. Boonen kwam daarmee in een zetel aan bij de streep. Magnus Backstedt (Alessio) en de laatste tijd sterk rijdende Jaan Kirsipuu (AG2R) kwamen er niet aan. Vorig jaar werd Boonen nog tweede. Voor Boonen was het zijn vierde seizoenszege.

Boonen blikte na zijn overwinning vol vertrouwen vooruit naar de klassieker van Parijs - Roubaix, die voor komende zondag op het programma staat: "Onze ploeg rijdt op dit moment zo sterk. Het moet mogelijk zijn om met vijf van onze renners lang van voren te rijden." Ploegleider Wilfried Peeters heeft Museeuw als kopman aangewezen.

Beste Nederlander werd Tristan Hoffman (CSC). De Rabobank ploeg mistte vandaag de slag en koos mede door het slechte weer al vroeg voor een plek in de bus. Slechts 45 renners haalden de finish.

Uitslag Gent-Wevelgem (208 km):
1 Tom Boonen (Bel) 4.34.51
2 Magnus Backstedt (Zwe) z.t.
3 Jaan Kirsipuu (Est) z.t.
4 George Hincapie (VS) z.t.
5 Jimmy Casper (Fra) z.t.
6 Roger Hammond (GB) z.t.
7 Juan Antonio Flecha (Spa) z.t.

Einde seizoen voor Brian Pinas

Brian Pinas zal dit seizoen niet meer in actie komen voor zijn club FC Groningen.

De 25-jarige aanvaller viel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Ajax uit met een knieblessure. Naar nu blijkt is de rechterknieschijf gescheurd, wat betekent dat Pinas zes weken in het gips moet. Het herstel zal bij elkaar enkele maanden gaan duren, waardoor het huidige seizoen er voor de linksbuiten voortijdig op zit.

Vertrouwen in kabinet op dieptepunt

Uit onderzoek van Reader's Digest blijkt dat het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in het huidige kabinet op een dieptepunt is beland. Uit het jaarlijkse onderzoek, gehouden onder 29.000 consumenten in 14 Europese landen, worden vragen gesteld over hun vertrouwen in instellingen, regeringsbeleid en beroepsgroepen. Daaruit bleek dat Nederlanders de politici het minst vertrouwen qua beroepsgroeps. Zo zou slechts negentien procent van de ondervraagden de integriteit van politici vertrouwen.

Het onderzoek liet verder zien dat op alle fronten in het regeringsbeleid het vertrouwen aanzienlijk is gedaald. Gemiddeld genomen daalde het vertrouwen in de overheid met acht procent. Het vertrouwen in het beleid van de verschillende ministeries daalde eveneens op alle punten.

Met name het behoud van werkgelenheid baart de Nederlander tot flinke zorgen. 26 procent van de ondervraagden gaf aan vertrouwen in het werkgelegenheidsbeleid te hebben. Ten opzichte van het onderzoek in 2002 betekent dit een halvering van het vertrouwen. Ook het beleid ten aanzien van sociale zorg en ouderzorg verloor afgelopen jaar 15 procent aan vertrouwen.

Het kabinet Balkenende-2 op het bordes
Weinig vertrouwen nog in dit kabinet, aldus het onderzoek


Met uitzondering van het leger en de politie hebben de overige instellingen aan vertrouwen moeten inleveren. De media komen wederom als beste uit de bus. De brandweer kreeg als beroepsgroep dit jaar met 97 procent wederom de hoogste waardering. Ook verpleegkundigen, piloten en doktoren genieten veel vertrouwen.

'Zwolle woedend over winst Volendam'

Fc Zwolle was dit weekend woest op Fc Twente in verband met de nederlaag die het leed tegen Fc Volendam. Het was al de tweede nederlaag van de Tukkers tegen Volendam dit seizoen.

Directeur Henry van der Vegt: "We doen ons uiterste best om waar we kunnen punten te pakken. En als je dan hoort dat FC Volendam de punten min of meer cadeau krijgt ... Ja dan laat je jezelf wel even gaan." Van der Vegt realiseert zich wel dat Twente momenteel matig speelt, hij wenste dan ook niet van 'competitievervalsing' te spreken. "Het is voor ons kloten, maar in Twente zijn ze meer bezig met de Amstel Cup finale dan met de competitie. Ik vind dat een beetje vreemd, maar kennelijk weten ze het goed te verkopen aan hun achterban."

Trainer Hennie Spijkerman: "Het is frustrerend en teleurstellend, laat ik het daarbij houden. Ik kan wel van alles gaan roepen, maar dat haalt toch niets uit. Het is ieder jaar weer hetzelfde liedje. We moeten ons richten op onze eigen wedstrijden en dan zien we wel waar het schip uiteindelijk strandt."

Volendam-trainer Johan Steur begrijpt niks van de ophef: "Onzin dat wij die drie punten op een makkelijke manier hebben verkregen. We hebben die doelpunten toch zelfgemaakt? Het is heel simpel: we lieten goed voetbal zien tegen Fc Twente!"

Veissiére fluit PSV-Newcastle

De UEFA heeft Gilles Veissiére (44) aangewezen als leidsman voor de eerste kwartfinalewedstrijd tussen PSV en Newcastle United in het Philips-stadion. Het duel vangt aan om 20.45 uur.

Veissiére is een bekend figuur bij Nederlandse clubs. In 1999 floot de Fransman FC Bayern München-PSV in de Champions League. Dat duel ging met 2-1 verloren, bovendien 'pakte' van Bommel toen uit frustratie in de slotminuut de rode kaart. Dmitri Khoklov maakte toen het enige doelpunt. Feyenoord speelde onder zijn leiding in 2001 thuis gelijk tegen Bayern München (2-2) en verloor in 2002 bij Juventus (2-0). Veissiére floot verder in datzelfde jaar Valencia-Ajax (1-1) en in 2003 Celta de Vigo-Ajax (3-2). Kortom, winnen was er tot op heden voor de Nederlandse clubs niet bij.

Veissière is afkomstig uit het Franse Nice. In het dagelijks leven is hij daar als manager actief. Al sinds 1992 fluit hij daarnaast op het allerhoogste niveau. In 2001 floot hij de spectaculaire UEFA Cup finale tussen Liverpool en Deportivo Alavés (5-4). Hij behoort dan ook tot de elite van het UEFA-corps.

Ajax test talentvolle Estse linksmid

Volgens de officiële website van de Estse voetbalclub FC Flora Tallinn komt Ragnar Klavan (18) deze week naar Amsterdam voor een proefperiode bij Ajax.

Bij Ajax zou Klavan de nieuwe Rafael van der Vaart moeten worden. Van der Vaart lijkt op het punt te staan om te vertrekken. Er is voor hem interesse van diverse Europese topclubs (Barcelona, Manchester United, AC Milan en Chelsea). Klavan is net als Van der Vaart van oorsprong linkermiddenvelder, maar kan ook uit de voeten in de as van het veld.

Het talent uit Estland, die eerder in verband gebracht werd met Feyenoord en een stage bij Rosenborg BK afwerkte, speelde al twee interlands voor het nationale elftal van Estland, waarin hij zich ondanks de nederlagen onderscheiden kon door zijn goede spel (Bulgarije-Estland 2-0 / België-Estland 2-0).

Eerder maakte hij al furore in de nationale jeugdelftallen. Zo maakte hij een hattrick in een oefenduel tussen Jong Estland en Jong Frankrijk, waardoor de Esten met 4-2 wonnen.

De Jong mogelijk toch fit

PSV lijkt morgenavond tegen Newcastle United toch te kunnen beschikken over John de Jong. De middenvelder is tijdig hersteld van een kuitblessure.

De laatste 24 uur verbeterde de conditie van De Jong aanmerkelijk. Dinsdag moest hij nog de training verlaten, maar vandaag ging het opperbest. Met zijn herstel is PSV op Arjen Robben en Theo Lucius na weer zo'n beetje compleet. Johann Vogel en Dennis Rommedahl zijn er ook weer bij na lange afwezigheid. Het idee is echter dat Guus Hiddink hen om te beginnen op de bank posteert.

De verwachting is dat morgenavond de volgende elf zullen spelen in de eerste kwartfinale wedstrijd van de UEFA Cup: Waterreus, Bøgelund, Colin, Bouma, Lee, Park, Van Bommel, Vogel, De Jong, Vennegoor of Hesselink, Kezman

Proef afronden bedragen van start

smokin had ons via de nieuws-submit te melden:

Over drie weken begint in Woerden een experiment om de 1 en 2 cent uit het betalingsverkeer te weren. Van 26 april tot en met zondag 6 juni worden alle bedragen in de gemeente afgerond op 5 cent. Het gaat hierbij om een afronding bij de kassa. Doel is om te kijken hoe de consumenten en deelnemende winkeliers om kunnen gaan met minder 'klein' kleingeld.

Als de proef succesvol is, zou dit kunnen leiden op een landelijke invoering van de afronding. Initiatiefnemer is het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB), dat onder voorzitterschap staat van De Nederlandsche Bank.

Veel boetes bij bromfietscontrole

Bij een grote bromfietscontrole in het centrum van Heerlen bleken maar liefst 121 van de 145 gecontroleerde bromfietsen niet in orde te zijn. De meeste overtredingen betroffen het opvoeren van de bromfietsen. Ook ontbrak vaak het benodigde bromfietscertificaat.

Vier bromfietsen werden in beslaggenomen, omdat deze mogelijk gestolen zijn. De politie ziet in het hoge aantal overtredingen een bewijs voor de noodzaak van de maandelijkse bromfietscontroles. Op dit moment wordt gewerkt aan een wet die de verkoop van spullen voor het opvoeren van bromfietsen moet verbieden.

Ludieke actie ontregelt alarm

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Een ludiek bedoelde actie, gisteren in het stadhuis in Maastricht, is uitgelopen op een ontregeld alarm. Een actiegroep had in de middag meer dan honderd met helium gevulde ballonnen losgelaten in de grote hal van het stadhuis om actie te voeren voor het behoud van tien met sluiting bedreigde Maastrichtse peuterspeelzalen.

Aan het einde van de dag waren echter nog niet alle ballonnen weer op de grond terechtgekomen. Een aantal bleef gedurende de avond en de nacht rondzweven, waardoor de bewegingsmelders het alarm continu af lieten gaan.

De gemeente heeft uiteindelijk een bode opdracht gegeven net zo lang te blijven tot alle ballonnen geland waren en het alarm weer ingeschakeld kon worden. Onbekend is hoelang deze persoon heeft moeten wachten.

Brits leger doet grote miskoop

SeraPh had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Brits leger heeft in 1995 één van de meest incompetente aankopen in haar geschiedenis gedaan. Dat is de conclusie van een parlementscommissie die onderzoek heeft gedaan naar de aanschaf van acht Chinook helikopters.

De helikopters zijn al sinds de levering in 2001 de lucht niet in geweest omdat de software niet met bewolking om kan gaan. Door dit mankement mogen ze volgens de Britse veiligheidsregels niet vliegen. Om het euvel te verhelpen moet er een investering van 127 miljoen pond (193 miljoen euro) gedaan worden.

De voorzitter van de commissie wist te melden dat nog niet is besloten of er geld wordt vrijgemaakt om de helikopters bruikbaar te maken. Het probleem met de helikopters die momenteel zeer beperkt kunnen worden ingezet, heeft ertoe bijgedragen dat het leger een tekort aan helikopters heeft.

Piranha in publiek aquarium Berlijn

In een groot bassin in het Aquarium van Berlijn hebben onbekenden een piranha losgelaten. Het dier werd losgelaten in het zogenaamde streelbad, hier komen veel kleine kinderen op af om de vissen aan te raken en te aaien.

In de korte tijd dat de piranha in het bad zat, heeft het de vinnen van een aantal Chinese karpers opgegeten. De verzorgers moesten eerst het bassin leeg laten lopen voordat ze het bloeddorstige dier te pakken konden krijgen. Het dier is overgebracht naar een voor de andere vissen veiliger oord.

In het verleden zijn er meer vreemde dieren in het aquarium ontdekt. Zo vonden de verzorgers schildpadden en exotische vissen die er oorspronkelijk niet waren uitgezet. Waarschijnlijk zijn de dieren er geplaatst door mensen die zich van de dieren willen ontdoen, maar ze niet door hun toilet willen spoelen.

Vijf doden bij vliegtuigcrash op golfbaan

edje34 had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een vliegtuigongeluk, vandaag in Zwitserland, zijn vijf mensen om het leven gekomen. Een eenmotorig vliegtuig raakte in de problemen en stortte neer op een golfbaan in de Zwitserse Alpen. Alle vijf de inzittenden, waarvan vier volwassenen en een kind, zijn om het leven gekomen.

De politie verklaarde dat het vliegtuigje uit Duitsland naar St. Moritz onderweg was. Het stortte rond 11.30 uur neer bij Zuoz, een dorp in de buurt bij St. Moritz. Volgens een woordvoerder van de luchthaven van het skioord, in Samedan, was het geen kwestie van onervarenheid, maar waarschijnlijk speelde het slechte weer een grote rol.

Personeel opgesloten in kluis bij overval

smokin had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een overval op een Rabobankfiliaal in Kruiningen hebben de overvallers het personeel opgesloten in de bankkluis. De overvallers hadden vanochtend de medewerkers en een schilder, die in de bank aan het werk was, gedwongen in de kluis te gaan en vervolgens de deur gesloten.

De politie heeft inmiddels drie personen aangehouden die verdacht worden van de overval. Het gaat om een 25-jarige en 40-jarige man uit Amsterdam en een man waarvan de identiteit nog niet bekend is.

De twee Amsterdammers werden aangehouden toen zij met een tas in de hand de bank uit kwamen lopen. De onbekende man werd even daarna door de politie aangehouden in een bestelbus die in de buurt van de bank geparkeerd stond.

Bij de overval werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Onduidelijk is of al het geld gevonden is.

Van Hintum langer bij RKC

Verdediger Marc van Hintum (36) blijft nog een jaar actief bij RKC Waalwijk.

Van Hintum speelde dit jaar al een 'bijna compleet seizoen' bij de Waalwijkers. Hij kwam al 21 maal in actie. RKC nam hem in de zomer over van Hannover'96, waar hij minder aan bod kwam. Voordien speelde Van Hintum bij Vitesse en Willem II. De langste periode was echter aan het begin van zijn carriere eveneens in Waalwijk, waar hij zes seizoenen op de loonlijst stond, maar toen slechts 15 keer in actie kwam.

RKC heeft er vertrouwen in en zag vandaag een éénjarig contract getekend met Van Hintum. Aanvaller Jason Oost en middenvelder Rogier Molhoek denken nog over een dergelijke aanbieding na.

Chirurgen die videogames spelen opereren beter

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een Amerikaans onderzoek, onder leiding van dr. James Rosser, is gebleken dat chirurgen die geregeld videogames spelen beter laparoscopische operaties uitvoeren dan hun collega's die geen games spelen. Laparoscopische operaties zijn buikoperaties die worden uitgevoerd met behulp van een videocameraatje instrumenten die met joysticks worden bestuurd. Volgens Rosser komen de betere resultaten doordat hun motoriek, reactievermogen en oog-handcoördinatie beter zijn getraind.

Als de chirurgen per week meer dan drie uur op de Nintendo of de Playstation spelen, maken ze bij laparoscopische operaties 37 procent minder fouten dan hun collega's die geen videogames spelen. Bovendien opereren ze sneller, zo blijkt.

Rosser vergelijkt het opereren met een laparoscoop met het strikken van je veters met eetstokjes van een meter.

Gentenaar wil contract niet verlengen

Keeper Dennis Gentenaar (28) heeft een aanbod voor een verlengd contract met NEC afgeslagen.

Gentenaar staat nog tot medio 2005 onder contract bij de Nijmeegse club, maar zou graag de stapje naar een topclub willen maken. Hij is al negen jaar actief bij de club en speelde tot op heden 130 competitieduels. Algemeen wordt hij de laatste jaren beschouwd als één van de beste keepers van Nederland.

Game: Far Cry

Publisher:Ubisoft
Developer:Crytek
Website:Far Cry - The Game
Platform:PC CD-Rom


Eén van de games waar heftig naar werd uitgekeken is eindelijk uit. Ik heb het niet over Half-Life 2 en ook niet over Doom 3, maar over Far Cry.

Vooral de graphics en AI zouden bijzonder moeten zijn en voor een originele, moderne First Person Shooter met opvallend verhaal in tropische setting moeten zorgen. Far Cry: leuke game of meer van hetzelfde?


Rouvoet vreest voor dictatuur van LPF

In de Nieuwe Revu, vandaag verschenen, uit de fractie-voorzitter van de ChristenUnie, André Rouvoet, keiharde kritiek naar de LPF toe. Rouvoet beschuldigt de LPF ervan openlijk anti-godsdienstige fundamentalistische uitlatingen te doen. Zo maakt Rouvoet zich zorgen vanwege uitlatingen van de LPF, die een totaal verbod voor hoofddoekjes en andere religieuze uitingen zou indiceren.

Zo zegt Rouvoet tegenover de Nieuwe Revu: "Dat neutralisme - het in de praktijk afschaffen van de godsdienstvrijheid - vind ik fundamentalistisch. Dat is gevaarlijk voor de rechtsstaat én grondrechten als de vrijheid van meningsuiting. Het zou zelfs kunnen leiden tot een seculiere dictatuur. Ik vind dat Van Aartsen en de VVD-fractie te weinig weerstand bieden aan die denkbeelden. Het beeld van de VVD is diffuus. Aan de ene kant biedt Van Aartsen als politiek leider Kamerleden als Hirsi Ali en Wilders de ruimte om harde uitspraken te doen over de
islam en allochtonen.
"

"Aan de andere kant kiest Kamerlid Laetitia Griffith namens de VVD een gematigde toon in het hoofddoekjesdebat. Van Aartsen maakt geen echte keuze, en dat neem ik hem zeer kwalijk. Impliciet is hij mede-verantwoordelijk voor die fundamentalistische en zeer onliberale tendens die de LPF heeft geïnitieerd. Richting de VVD wil ik dan ook zeggen: denk erom, een seculiere dictatuur is niet minder bedreigend dan een religieuze dictatuur."

André Rouvoet van de ChristenUnie
André Rouvoet


"Allah bestaat niet, enkel God."
Een andere opvallende uitspraak van Rouvoet in het interview met Nieuwe Revu is dat Allah niet zou bestaan: "Er is geen God dan de God van de Bijbel. Het is mijn vaste overtuiging dat het christelijk geloof die exclusiviteit, die uniciteit heeft."

_
Deltaplan LPF over de integratie.

Kluivert wil bij Barcelona blijven

Patrick Kluivert wil ook gaag komend seizoen bij Barcelona blijven spelen.

Dat zei de Nederlander in een intervieuw met het Spaanse El Mundo Deportivo. Kluivert kan aan het eind van dit seizoen voor een gering bedrag vertrekken bij Barça, maar is dit niet van plan. Hij wil graag blijven spelen bij Barcelona, en heeft het er nog steeds erg naar zijn zin. "vorig jaar heb ik financieel al iets ingeleverd en ik ben best bereid te praten met het bestuur van Barça om tot een nieuw akkoord te komen", aldus Kluivert.
De laatste paar maanden heeft Kluivert nauwelijks kunnen spelen vanwege een blessure , maar hij is nu bijna weer fit verklaard door de doktoren.

Barcelona wil stierengevechten verbieden

Esposa had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

In de Spaanse stad Barcelona heeft de gemeenteraad dinsdag met 21 stemmen voor en 15 tegen besloten om stieren als dieren met psychologische en fysieke gevoeligheden te erkennen. Een direct gevolg hiervan is dat men een verbod op stierengevechten in de stad wil.

Hiermee zou het de eerste Spaanse stad kunnen worden waar stierengevechten, een grote bron van vermaak in Spanje, verboden zijn. De Nationalisten, Groenen, linkse Republikeinen en enkele Socialisten stemden in met het voorstel, de grootste tegenstanders waren de Christen-Democraten in de stad.

Het is echter nog niet zeker of de maatregel er daadwerkelijk komt. Eerst moet het Catalaans Regionaal Parlement zijn goedkeuring nog geven. Vorig jaar werd door datzelfde parlement nog een wet goedgekeurd waardoor kinderen onder de veertien jaar geen stierengevechten meer mogen bezoeken.

Turner overleeft val van vierde verdieping

Een zeventienjarige Engelse turner heeft in de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, een val vanaf de vierde verdieping overleefd. De jonge atleet hield niet meer dan een gebroken enkel over aan de val.

De Britse Steven Jehu leunde naar eigen zeggen uit het raam toen hij viel. "Waarschijnlijk leef ik nog dankzij mijn kennis, ervaring en lenigheid. Ik had het grote raam in het hotel geopend en leunde eruit. De metalen bar waar ik tegen steunde brak af, en ik kon niets meer doen. Ik viel." De jongen maakte tijdens de val een salto en wist danig goed neer te komen dat hij er alleen een gebroken enkel aan over hield.

Jehu is één van de vijf Britse juniors die deze maand meedoen aan de Europese turnkampioenschappen. In Ljubljana. "Ik ben er nog goed mee weg gekomen, toch? Ook al zijn de kampioenschappen voor mij dan eerder afgelopen dan ik verwacht."

Man begint petitie tegen Google

DrJackle had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een man uit New York, Steven Weinstock, is een petitie begonnen tegen zoekmachine Google. Hij vindt het niet fijn dat als je de zoekterm 'jew' bij Google intikt je ook een aantal verwijzingen naar antisemitische sites krijgt.

Volgens de man zou bijvoorbeeld het eerste resultaat als men zoekt op 'jew' de anti-Joodse site 'Jew Watch' geven, hier is dat het tweede resultaat. Ook zijn er resultaten met propaganda voor 'The Passion of the Christ', de nieuwste film van Mel Gibson. Die film, waarover de laatste tijd wel meer te doen is, is ook als een antisemitische film betiteld.

Weinstock hoopt met zijn actie 50.000 handtekeningen te verzamelen om zo de mensen achter Google te bewegen antisemitische sites niet zo prominent weer te geven. Enkele duizenden mensen hebben inmiddels al getekend.

Dutroux verschijnt met nekband

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Marc Dutroux is vandaag de rechtszaal binnengekomen met een nekband. De gedetineerde beweert last te hebben van verwondingen die hij afgelopen dinsdag opliep toen hij, naar eigen zeggen, is mishandeld door agenten. De politie beweert dat Dutroux zelf zijn hoofd tegen een muur heeft geslagen.

Dutroux was de avond voor de zitting nog uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis van Aarlen. Hierbij zijn geen problemen vastgesteld, en de nekversteviging is dan ook niet door artsen aangeraden. "Dutroux draagt deze louter op zijn eigen verzoek, zonder medische noodzaak", aldus een woordvoerder van justitie.

Het publiek in de Aarlense rechtszaal reageerde in eerste instantie lacherig toen Marc Dutroux de zaal betrad. Ze vinden dat de hoofdverdachte van de moord- en verkrachtingszaak overdrijft en aandacht zoekt.

Marc Dutroux
Marc Dutroux


Treinontsporing VS eist dode en 65 gewonden

Een treinontsporing in de Amerikaanse staat Mississippi heeft gisteren één dode geëist. Nog eens 65 mensen liepen lichte tot zeer zware verwondingen op.

De trein, bestaande uit een locomotief en negen wagons, raakte bijna volledig uit de rails. Alleen de locomotief wist zich, waarschijnlijk door het gewicht, staande te houden. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Op het moment van het ongeval waren 68 passagiers en twaalf bemanningsleden aanwezig in de trein. Het ongeluk vond ongeveer zestig kilometer van de stad Jackson plaats.

"Bahrein wil raceschool opzetten"

De eerste Grand Prix in Bahrein is dit weekend verreden, en dat is het land goed bevallen. Zo goed, dat men nu zelfs een raceschool zou willen opzetten om Bahreini's in de Formule 1 te krijgen.

Volgens de serieuze geruchten wordt het plan voor de school naast het Sakhircircuit gesteund door BMW; de motorenfabrikant zou financieel willen bijdragen. "Het is een lang avontuur maar ik ben er van overtuigd dat dit realiteit kan worden," aldus een enthousiaste teambaas van BMW-Williams, Frank Williams. "Voor jonge Bahreini is het belangrijk om een goede opleiding te krijgen en de kans te krijgen om ervaring op te doen."

Wielrennen: Voorlopig team Olympische Spelen

Olympische SpelenNa de Ronde van Vlaanderen zijn vijf Nederlandse renners zeker van een plaats in de selectie voor de wegwedstrijden op de Olympische Spelen in Athene.

Leon van Bon en Erik Dekker hebben met hun top vijf-finish in Vlaanderen voldaan aan de limiet van het NOC. Voor Max van Heeswijk geldt hetzelfde met zijn vijfde plaats in San Remo. Michael Boogerd en Servais Knaven waren al zeker van een plaats in de selectie. Gerrie Knetemann zal de resterende renners selecteren op grond van hun vorm en de prestaties in de Tour de France.

Erik Dekker en Servais Knaven gaan deelnemen aan de tijdrit. Daarnaast denkt Kneteman ook aan Thomas Dekker. Thomas Dekker zou echter ook plaats kunnen nemen in het team voor de baan.

Meer wielrennen vind je op de FOK!Wereldbekermanager

Coulthard verdedigt Mercedes

David Coulthard heeft zich uitgesproken tegen de kritiek op motorfabrikant Mercedes na de slechte prestaties van McLaren.

Teamgenoot bij McLaren Kimi Räikkönen is dit seizoen al drie keer in een Grand Prix uitgevallen. Toch is het niet alleen de motor die verantwoordelijk is voor de slechte prestaties, zo vindt Coulthard. "Je hebt de banden, motor, coureurs en chassis," aldus de coureur. Alle vier onderdelen moeten volgens hem samenwerken om de overwinning te bereiken.

Volgend de 32-jarige coureur is het chassis dit jaar niet zo slecht; hij heeft in moeilijker te besturen wagens gereden. De wagen mist echter wel vaart op de rechte einden, maar is ook niet goed in het midden en einde van bochten. "De positionele mogelijkheden zijn beperkt," aldus Coulthard. "Dus daar verlies je de hele tijd."

Bouw Turks circuit op schema

Het nieuwe circuit in Turkije zal voor 31 maart volgend jaar klaar zijn.

Het land heeft een voorlopig contract met F1-baas Bernie Ecclestone voor de organisatie van een Grand Prix laat in het seizoen, van 2005 tot 2012.

Het nieuwe circuit belooft niet minder dan 16 hoeken om de kans op inhalen te vergroten. De coureurs zullen, net als op Interlagos en Imola, tegen de klok inrijden. Het circuit is ontworpen door architect Hermann Tilke, dezelfde man die de nieuwe circuits van Bahrain en Shanghai ontwierp. De tribunes gaan plaats bieden aan 75.000 tot 100.000 F1-fans.

Team voor OS Athene

Na de Ronde van Vlaanderen zijn vijf Nederlandse renners zeker van een plaats in de selectie voor de wegwedstrijden op de Olympische Spelen in Athene.

Leon van Bon en Erik Dekker hebben met hun top 5 finish in Vlaanderen voldaan aan de limiet van het NOC. Voor Max van Heeswijk geldt hetzelfde met zijn vijfde plaats in San Remo. Michael Boogerd en Servais Knaven waren al zeker van een plaats in de selectie.

Gerrie Knetemann zal de resterende renners selecteren op grond van hun vorm en de prestaties in de Tour de France.

Erik Dekker en Servais Knaven gaan deelnemen aan de tijdrit. Daarnaast denkt Kneteman ook aan Thomas Dekker. Thomas Dekker zou echter ook plaats kunnen nemen in het team voor de baan.

Gevangene rukt oog uit

Morpheus2002 en NLBADBOY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse gevangene - die zijn zoontje, echtgenote en stiefdochtertje zou hebben vermoord - heeft vorige week in zijn cel een van zijn ogen uitgetrokken op basis van een bijbelcitaat. Dit meldde de gevangenisautoriteiten gisteren.

De gevangene, Andre Thomas, rukte afgelopen vrijdag in zijn cel met zijn handen een van zijn ogen uit zijn kas. Terwijl hij dit deed citeerde hij een vers uit het evangelie van Marcus (9:47). "En indien uw oog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit. Het is beter, dat gij met één oog het Koninkrijk Gods binnengaat, dan dat gij met twee ogen in de hel geworpen wordt."

De gedetineerde werd naar het ziekenhuis gebracht, maar het in ijs bewaarde oog kon niet meer opnieuw worden bevestigd. Inmiddels is Thomas weer overgebracht naar de gevangenis, waarin hij in een dwangbuis verblijft.

Andre Thomas wordt er van verdacht op 26 maart jongstleden zijn vierjarige zoon en zijn twintigjarige echtgenote en haar éénjarige dochtertje hebben vermoord omdat deze hem verlaten zou hebben. Hierbij sneed hij de harten van de drie uit. Twee zijn er in Thomas' huis gevonden. De man gaf zichzelf aan bij de politie.

Computervirussen nemen elkaar onder vuur

Computers nemen steeds verder toe in aantal, en zijn wereldwijd verbonden met elkaar. Een pracht systeem, maar het heeft ook nadelen. Eerder meldden we jullie al dat computervirussen dezer dagen hun top beleven, wat natuurlijk geen verrassing is. Wel nieuw zijn virussen die in plaats van computers elkaar onder vuur nemen.

De producenten van de omstreden netsky- en baglevirussen nemen nu namelijk - in plaats van de computers - elkaar onder vuur, waarbij nieuwe varianten elkaar direct blijven opvolgen. Naast de opdracht elkaar uit te schakelen worden er in de viruscodes ook regelmatig berichten aan de 'concurrent' gevonden. Zo meldde Trend Micro gisteren.

De netsky- en bagle virussen baarden de computerwereld vooral in de maand maart veel zorgen. Veel gevaarlijke varianten doken op en verspreidden zich razend snel. Fabrikanten van virussoftware brachten soms meerdere keren per dag nieuwe updates uit en softwaremaker Trend Micro openbaarde maar liefst zes ernstige waarschuwingen, een nieuw record. Over de hele maand signaleerde het van oorsprong Amerikaanse bedrijf niet minder dan 1200 nieuwe schadelijke codes.

Stranden Los Angeles rookvrij

Los Angeles, tien jaar geleden al een trendsetter door het verbieden van alle rookwaren in bars en restaurants, gaat nu nog verder in het beschermen van haar burgers: De stad wil rokers van haar stranden verbannen. Burgermeester James K. Hahn nam gisteren de eerste stappen voor het rookverbod.

Eerder al verbood de naburige stad Santa Monica, samen met twee andere beroemde badplaatsen in de omgeving Californie het nuttigen van rookwaren op haar stranden. Nu komt hier de grote metropool Los Angeles bij, en ontstaat er een bijna 21 kilometer lange rookvrije zone langs de kust.

Naast een gezondere omgeving voor de badgasten maakt de ingreep ook een einde aan de vervuiling van het strand door peuken, onderstreepte een raadslid.

Schumi lanceert EU-campagne

Michael Schumacher heeft dinsdag in Ierland samen met anderen een campagne van de Europese Unie gelanceerd. Daarmee moet het aantal doden door onveilig rijden worden gehalveerd.

Hoewel Schumacher in zijn f1-bolide hoge snelheden haalt voelt hij zich wel de juiste persoon om de campagne te ondersteunen. "Als professioneel coureur vraag en verwacht ik de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden in mijn racewagen en op de baan," aldus de coureur van Ferrari. "We zouden allemaal dezelfde aandacht voor veiligheid in onze wagens en op de weg mogen verwachten."

Ralf Schumacher denkt broer te kunnen verslaan

Ralf Schumacher houdt van zijn broer. Maar hij was niet zo blij met een artikel in het Duitse krant 'Bild', waarin de journalist broer Michael bedankte voor de zevende wereldtitel.

Ralf weet zelf ook dat hij een slechte start heeft gekend. "Maar diegenen die alweer een nieuw kampioenschap van Ferrari vieren moeten niet vergeten dat er nog 150 punten over zijn om te winnen," aldus de Williams-coureur. "Er kan nog veel gebeuren."

Williams zal vandaag in Barcelona testen en hoewel er geen radicale veranderingen aan de auto zullen worden doorgevoerd, zijn er goede verbeteringen gepland. Volgens het team is er echter weinig fout met de wagen.

Verbeterde Renault in Imola

Renault zal aan de start van de Grand Prix op Imola met een auto met een verbeterd chassis en motor aan de start verschijnen. Ze hopen daarmee dichter bij Ferrari te kunnen komen.

Renault is momenteel tweede in het constructeurskampioenschap, maar vormt nog lang geen echte bedreiging voor Ferrari. Met een aantal updates hoopt men de tweede plaats te kunnen behouden en misschien wel dichter bij Ferrari te komen. Met name in de motor zou nog flink wat verbetering zitten.

Bob Bell, technisch directeur chassis bij Renault, vertelde: "De stemming is prima hier bij Renault. We maken ons echter geen illusies over waar we staan: er is een groot gat naar Ferrari en het gevecht met Williams en BAR is iedere race weer hevig. Maar we zijn aan onszelf verplicht het gat naar Ferrari te dichten, dat is duidelijk."

De eerste verbetering gebeurt op aanwijzing van de coureurs: "Het komt erop neer dat de auto makkelijker te besturen moet zijn, zodat Jarno en Fernando makkelijker het maximale uit de R24 kunnen halen. We hebben al wat programma’s in die richting opgestart."

In hoeverre alle updates al in Imola worden gebruikt, hangt af van verschillende tests. "Er komt een flinke stap vooruit in de prestaties vanaf Imola, zowel qua motor als chassis. Er zijn nu twee R24’s beschikbaar voor testwerk en die gebruiken we deze week in Barcelona en volgende week op Paul Ricard. Die twee sessies zijn cruciaal voor de start van ons Europese seizoen.", vertelde Bell.

Schotte krijgt kampioenenbegrafenis

Afgelopen zondag overleed één van de grote klassieke renners. Briek Schotte krijgt vrijdag een begrafenis zoals dat bij een kampioen hoort.

Zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen overleed Briek Schotte, zo wil de ironie. Tijdens de Ronde verschenen direct ook spandoeken ter ere van hem. Briek heeft nooit afstand genomen van de wielersport. Na onder andere overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en de Wereldkampioenschappen, werd hij ploegleider van de Flandria-ploeg waar onder meer Devlaeminck deel van uitmaakte.

Vrijdag zal hij begraven worden als een echt kampioen. Grote oud-renners Eddy Merckx, Rik van Looy, Benoni Beheyt en Freddy Maertens, en Giro-winnaar Michel Pollentier zullen zullen de kist naar het graf dragen. Hij wordt begraven op het stedelijk kerkhof te Waregem.

Sektioui boos op trainersstaf

Tarik Sektioui vertrekt komende zomer van Willem II naar AZ, maar heeft waarschijnlijk nu al zijn laatste wedstrijd voor de eerste club gespeeld. Hij heeft bonje met de trainersstaf.

Sektioui werd verbannen uit de A-selectie en gelooft dat dit vooral het werk is van assistent-trainer Toine van Mierlo. Hoe de trainer het gebracht heeft zin hem ook niet. Hij vertelde: "Wat de trainer heeft gezegd en geschreven was echt tegen mij gericht. Hij draait de zaken om en daar moet ik mijzelf tegen verdedigen."

Over de assisten-trainer vertelde hij: "Vier jaar geleden stond hij dicht bij de bepalende mensen, onder wie de toenmalige trainer Hans Westerhof, en ook toen had ik een probleem: ik speelde niet. Daarna kreeg Van Mierlo een andere functie bij de club en was de kwestie opgelost. Nu is hij weer assistent-trainer en speel ik wéér niet."

Grote drukte verwacht tijdens de paasdagen

Donderdag, vrijdag en op tweede paasdag wordt er door de ANWB een grote drukte verwacht op de Nederlandse wegen. Er zullen ongeveer 600.000 Nederlanders op pad gaan tijdens het paasweekend. Ongeveer 200.000 Nederlanders zullen dit jaar vertrekken naar België, Duitsland en Frankrijk, de rest zal in eigen land blijven.

Vermoedelijk zal vooral de avondspits van donderdag veel files gaan tellen, maar ook op Goede Vrijdag zullen de nodige files niet ontbreken. Dan zal het vooral rond de middag erg druk worden, onder anderen door de komst van de Duitse vakantiegangers. In 2003 werd er zo’n 140 kilometer file geteld op Goede Vrijdag.

Bommelding in Haarlem

Dinsdagavond is de Botermarkt in het centrum van Haarlem ruim twee uur afgezet wegens de vondst van een verdacht pakketje. Onderzoek wees uit dat het ging om een doos met rotzooi. Volgens de politie is de doos daar door een grapjas achtergelaten.

Aan het begin van de avond kreeg de politie een telefoontje over het gevonden pakketje. Al snel werd de Botermarkt, een plein met winkels en horeca aangelegenheden, afgesloten. De bewoners werd geadviseerd om uit voorzorg te vertrekken. Dit advies werd niet door iedereen opgevolgd. Ook de bezoekers van kroegen en restaurants werden geadviseerd te vertrekken.

Al snel kreeg de politie in de gaten dat het ging om loos alarm. "We worden inmiddels ziek van deze heisa, maar de veiligheid blijft natuurlijk het belangrijkst", aldus een woordvoerder. De afzetting werd rond 20:45 uur weer verwijderd.

Ruim een week geleden, op een drukke zaterdag, werd de Haarlemse binnenstad ook al ontruimd na de vondst van een verdachte koffer. Dit bleek ook loos alarm.

Verzekeraars leveren onveilige rollators

Haddock had ons via de nieuws-submit te melden:

Vorig jaar hebben vier zorgverzekeraars relatief dure rollators geleverd die niet aan de veiligheidsnormen voldoen. Een aantal van deze rollaters was niet voorzien van een GZ-veiligheidskeurmerk. Dit is gebleken uit de cijfers van ouderenorganisatie ANBO.

De rollators worden door verzekeraars tegelijkertijd ingekocht bij fabrikanten. Dit om de prijs laag te houden. Er is daarom een beperkte keuze en het aanbod is daardoor niet altijd geschikt voor elke gebruiker.

Momenteel zijn er in ons land 300.000 rollators in gebruik. Ongeveer 80 procent komt van verzekeraars. Jaarlijks krijgen ongeveer 1000 gebruikers een ongeluk met een rollator.

Mtiliga langer bij Feyenoord

Patrick Mtiliga en Feyenoord zijn het eens geworden over een contractverlenging.

De Deen, die sinds 1999 bij Excelsior speelde, werd dit seizoen overgehaald naar de Kuip. De voormalig aanvaller deed het daar zo goed als linksback dat Feyenoord hem een nieuw contract aanbood.

Toen hij nog bij Excelsior ondergebracht was gaf Mtiliga aan dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen, maar de 23-jarige speler heeft nu toch een nieuw driejarig contract ondertekend. Technisch manager Mark Wotte toonde zich tevreden en sprak vertrouwen in de toekomst uit: "Hij heeft alles in zich om het de komende jaren waar te maken."

Bezitters van huizen in problemen

Er is een groei in het aantal huisbezitters wat in de problemen is gekomen met het afbetalen van de hypotheek. Het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal huishoudens met 56 procent.

In dezelfde periode vorig jaar hadden 207 huishoudens dergelijke problemen. Dat aantal is dit jaar 323 huishoudens. Dit blijkt uit de gegevens van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

De stichting registreerde in 2003 1246 huishoudens met een betalingsachterstand. In 2002 waren dit 956 huishoudens. Met betalingsachterstanden bedoelen zij achterstanden van vier maanden of meer.

Coffeeshops boos over 'wietverbod'

De coffeeshophouders zijn laaiend over het mogelijke verbod op de verkoop van nederwiet. De vereniging van Cannabisdetaillisten wordt 40 jaar overheidbeleid in één keer te grabbel gegooid. Ministers Donner van Justitie en Hoogervorst van Volksgezondheid kwamen met het plan om de verkoop van nederwiet te verbieden. De drug is volgens hun zo krachtig dat het onder harddrugs zou moeten vallen.

De coffeeshophouders zijn het daar echter niet mee eens. “Softdrugs blijft softdrugs”, vinden zij. Voorzitter Goos zegt dat het een kwestie van doseren is. Bovendien waarschuwt hij voor criminalisering van nederwiet. "We krijgen dan met straatdealers en achterkamertjeshandel te maken. Een vermenging met de harddrugswereld. Daar zit niemand op te wachten”, aldus Goos.

Klacht tegen AEL-leider wegens bedreiging

smokin had ons via de nieuws-submit te melden:

Tegen de voorzitter van de Belgische tak van de Arabisch Europese Liga, Ahmed Azzuz, is een klacht ingediend wegens intimidatie en bedreiging. De klacht is afkomstig van de Antwerpse diamantindustrie.

Azzuz noemde in een Vlaams weekblad - na de liquidatie door Israël van Hamas-leider Ahmed Yassin - Antwerpen een doelwit van Hamas: ''De diamantindustrie in Antwerpen steunt openlijk het zionistische regime in Israël.'' Hij riep de joodse gemeenschap in Antwerpen op de steun aan de staat Israël te beëindigen. ''Als de joden dat niet doen, zijn aanslagen in Antwerpen onvermijdelijk'', aldus Azzuz.

Ongeveer 80% van de gehele wereldhandel in diamanten vindt in Antwerpen plaats. Die sector werd indertijd opgezet door orthodoxe joden. Volgens algemeen directeur Peter Meeus van de Hoge Raad voor Diamant is de diamanthandel echter geen joodse sector. Hij wijst daarbij naar handelaren uit landen als India, Libanon, Armenië, Thailand en Japan die er de laatste jaren zijn bijgekomen. De diamantsector heeft ook verzocht de politiebewaking in de diamantwijk te verhogen.

Azzuz, bekend als de rechterhand van Abou Jahjah, werd eerder in België veroordeeld wegens bedreiging van een Vlaams Blok-kopstuk. In hoger beroep werd hij daar onlangs weer van vrijgesproken.

DHKP-C klaagt Nederlandse politie aan

De Turkse beweging DHKP-C dient een aanklacht in tegen de Nederlandse politie. Aanleiding daarvoor zijn de invallen vorige week in diverse steden. Die invallen maakten overigens deel uit van een grote internationale actie tegen de DHKP-C die geleid werd vanuit Italië. Daarbij werden meer dan zestig mensen gearresteerd, onder andere in Duitsland, België, Italië en Turkije. In Nederland werden geen arrestaties verricht.

Woordvoerder Levent Yanlik van de Nederlandse tak van de DHKP-C, zegt dat hij ook de Nederlandse rechtercommissaris en de officier van justitie - die zich bezighielden met de actie - verantwoordelijk houdt voor martelingen en folteringen van DHKP-C-leden in Turkije.

De DHKP-C (vroeger bekend onder de naam Dev-Sol) is een extreem-linkse Turkse beweging die in Turkije en Duitsland verboden is, maar in Nederland niet. Ze hebben een kantoor in de Amsterdamse wijk De Pijp die vorige week ook binnen werd gevallen. De politie nam daarbij onder andere boeken, documenten, computers en videobanden in beslag.

Officiële EK-lied gezongen door Nelly Furtado

Nelly Furtado zal het officiële lied van het EK Voetbal komende zomer in Portugal verzorgen. Het nummer heet Forca en zal zowel in het Engels als in het Portugees op de markt worden gebracht.

Nelly Furtado is Canadese, maar tevens dochter van Portugese emigranten. Wat een speciaal tintje geeft aan het lied. Tijdens de ceremonie voor de finale in Lissabon zal Furtado een optreden verzorgen en daarbij het lied live ten gehore brengen. Dat is derhalve op de slotdag van Euro 2004, dat van 12 juni tot en met 4 juli gespeeld wordt.

Mancunians signeren geen shirts meer

De spelers van Manchester United zijn door het bestuur gevraagd om niet meer hun handtekening te zetten op shirts of voetballen van supporters. Op deze manier probeert de clubleiding de handel in souvenirs op het internet aan te pakken.

De club vermoedt dat slimme handelaars jonge supporters vragen om na een training zoveel mogelijk handtekeningen op shirts of voetballen te krijgen. Vervolgens worden deze items verkocht via het internet. Deze oneerlijke concurrentie is niet goed voor de merchandising van Manchester United, één van de rijkste clubs ter wereld.

De nieuwe regels zijn maandag, op de eerste dag van de paasvakantie, ingegaan. De fans zullen zich nu tevreden moeten stellen met handtekeningen op blanco papiertjes, programma's of foto's van hun idolen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.