Command & Conquer komt in 2010 ten einde

Morthill
Menig gamer weet nog wel hoe het vijftien jaar geleden was toen de RTS Command & Conquer verscheen. Een prachtige game die het genre na Dune 2 wederom revolutionliseerde door de heerlijke tussenfilmpjes en het verhaal waar zoveel tijd in gestoken was. Nu komt de legende rond Tiberium dan eindelijk ten einde, want in 2010 brengt EA Los Angeles ons Command & Conquer 4.

Dit nieuwe deel neemt ons mee naar het jaar 2062. De wereld is bezaaid met Tiberium en de mensheid wordt met uitsterven bedreigd. De GDI en Brotherhood of NOD die elkaar meer dan een halve eeuw bevochten hebben realiseren zich dat het zo niet langer kan en Kane zelf reist af naar het hoofdkwartier van de GDI. Maar is Kane wel echt van plan om vrede te sluiten of is heeft hij een hele andere agenda?

Naast de twee campaigns met de NOD en GDI, die ook in co-op speelbaar zullen zijn, krijgt C&C4 een gloednieuwe multiplayermode. Hierin zul je met vijf tegen vijf spelen in een spel dat draait om het halen van objectives, waarbij samenwerken natuurlijk voorop staat.