Duiven Rotterdam worden niet vergast

De overlastgevende duiven in Rotterdam worden toch niet vergast. Dat heeft de gemeenteraad van de stad vandaag besloten. De duiven zorgen voor veel overlast en moeten daarom worden aangepakt. De stad is op zoek naar een milieuvriendelijke manier om de duivenpopulatie omlaag te brengen, en vergassen hoort daar niet bij.

De gemeenteraad vindt het plan om de duiven te vangen en vervolgens in een ruimte met CO2 om te brengen "wreed en inefficient". Hiermee volgen ze het voorstel van GroenLinks om af te zien van deze methode. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor zieke duiven die een gevaar voor de volksgezondheid kunnen zijn. 

Raadslid Arno Bonte van GroenLinks denkt de goede methode gevonden te hebben. Hij wil de eieren van de duiven vervangen door nepeieren. Hiermee zou het aantal duiven moeten afnemen. De VVD is hier echter tegen, zij vindt dat de duiven dan het ouderschap wordt ontzegd. Eerder al had het raadslid van GroenLinks voorgesteld de populatie omlaag te brengen door voer te verspreiden waar een anticonceptiemiddel in zit. Dit plan bleek echter niet realistisch omdat de duiven dan vier kilo van het middel zouden moeten eten.