'Manchester United wil Ibrahimovic'

Volgens de Engelse media overweegt Manchester United een bod op Inter-spits Zlatan Ibrahimovic. De Zweed zou bovenaan het lijstje van manager Alex Ferguson staan.

Door de recordtransfer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid heeft United genoeg geld te besteden. Tot dusver haalde het team Michael Owen, Gabriel Obertan en Luis Valencia, maar met deze transfers was geen vermogen gemoeid. Ferguson mag het complete transferbedrag van Ronaldo gebruiken voor nieuwe aankopen. United is op zoek naar een vedette in de kracht van zijn leven die de club naar het negentiende kampioenschap in de Premier League kan loodsen. Als United zijn titel weet te prolongeren is het recordhouder, op dit moment moet de club die titel delen met Liverpool.

Ibrahimovic scoorde voor Internazionale 57 keer in drie seizoenen. De clubleiding heeft de Zweed als onverkoopbaar bestempeld. The Daily Mirror denkt dat United een startbod van 35 miljoen euro voorbereid. Het contract van Ibracadabra loopt nog tot medio 2012.

Eerdere targets Karim Benzema en Franck Ribéry lijken onhaalbaar. Benzema koos voor Real Madrid en Ribéry lijkt niet weg te mogen bij Bayern Munchen.