Stevens: "Heb niet gefaald bij PSV"

Voor Red Bull Salzburg-trainer Huub Stevens staat volgende week woensdag de eerste serieuze klus van het seizoen op het programma.

In de tweede voorronde van de Champions League moeten de Oostenrijkers zien af te rekenen met Bohemians Dublin. Het wordt de eerste stap op weg naar het hoofddoel van Salzburg dit seizoen: plaatsing voor de groepsfase van de Champions League of anders de Europa League.

Stevens is blij met de kans die hij krijgt bij Salzburg en is dan ook vol goede moed aan het werk gegaan in Oostenrijk. "Ik ben blij dat ik na vier maanden weer aan de slag kon gaan, wat ik de eerste maand zeker niet had nadat ik afscheid had genomen in Eindhoven," zegt Stevens in een interview met De Pers.

"Toen had ik het gevoel van: 'ik denk dat ik er niet meer instap' . Ik vond: ik weet niet of ik nog in het betaalde voetbal blijf, zeker na de teleurstelling bij PSV. In de loop der tijd ben ik overtuigd geraakt dat ik te jong was om te stoppen."

In het interview legt Stevens uit waarom hij overwoog de handdoek definitief in de ring te gooien. "Ik denk dat ik onderschat heb hoe de situatie verlopen is. De privésituatie was de laatste jaren moeilijk (de vrouw van Stevens is ziek, red.), ook de situatie bij HSV was niet makkelijk. Dat heeft nawerking gehad."

"Ik merkte dat ik het niet meer kon trekken, op korte termijn kon ik niet verwezenlijken wat ik voor ogen had bij PSV. Toen heb ik gezegd: luister, het is beter dat we uit elkaar gaan. En daar waren bepaalde zaken gebeurd, dat is logisch, maar die gebeuren overal."

Ondanks zijn voortijdige vertrek uit Eindhoven, vindt de Limburger niet dat hij gefaald heeft bij PSV. "Dat is geen falen geweest, vind ik. Door de omstandigheden is daar iets ontstaan waar ik niet meer aan kon beantwoorden omdat er ook iets met mij was gebeurd, denk ik, achteraf gezien."

In zijn opvolger Fred Rutten heeft hij alle vertrouwen. "Ik heb HSV geadviseerd om Fred te halen. Ze zijn toen bij Martin Jol terechtgekomen. En toen Schalke mij vroeg, heb ik ook geadviseerd om Fred te halen. Dat het dat niet geworden is, dat kan. Je wordt toch altijd beoordeeld naar het resultaat."