Stenengooier vrij, maar verdacht

Redactie

De 21-jarige man uit Son die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een aantal verkeersincidenten waarbij auto’s met stenen werden bekogeld, is weer op vrije voeten. De man blijft wel verdacht. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De 17-jarige vriendin van de verdachte is maandag al vrijgelaten en wordt niet langer verdacht.

De politie hield beiden vorige week aan voor de betrokkenheid bij verkeersincidenten in 2007. In april werd in Best een steen door de voorruit van de auto van een bejaard echtpaar gegooid. De inmiddels 75-jarige bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. Zijn 72-jarige echtgenote overleefde het incident niet.

Diezelfde avond raakte ook een 24-jarige vrouw uit Sint Oedenrode lichtgewond toen zij een steen door haar voorruit kreeg. De auto van een 55-jarige vrouw uit Son en Breugel raakte beschadigd door een vergelijkbaar incident. In maart raakte een Helmonds echtpaar gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog.