Rooijakkers: "Minder pijn dan gisteren"

Piet Rooijakkers begon zaterdag in Monaco aan zijn eerste Tour de France. Maar terwijl het peloton vandaag aan de zesde etappe begon, ligt de renner uit Gerwen sinds dinsdag met een gecompliceerde armbreuk in het ziekenhuis. Anderhalve dag na zijn val en aansluitende operatie, klinkt de Brabander nog steeds aangeslagen.

"Ik heb al wel iets minder pijn dan gisteren, de pijnstillers zullen wel helpen", vertelt Rooijakkers die in ieder geval nog tot morgen verblijft in het Lapeyronie ziekenhuis in Montpellier. De operatie dinsdagnacht nam maar liefst zeven uur in beslag.

"Ze hebben een pees in mijn rechterhand vast moeten zetten en uit mijn heup is een stukje bot gehaald voor mijn linker onderarm, die op meerder plaatsen gebroken is", geeft hij de technische details van de geslaagde operatie.

De val in de ploegentijdrit van dinsdag kan hij zich nog herinneren. "We hadden vooraf afgesproken dat we geen risico’s zouden nemen, maar ik denk dat we met z’n allen té hard de bocht in gingen. Voordat ik het wist, lag ik naast de weg. Ik wist meteen dat het over en uit was. Dit is echt ontzettend balen, ik had me mijn eerste Tour heel anders voorgesteld."

Rooijakkers heeft in het universitaire ziekenhuis een televisietoestel tot zijn beschikking, maar die heeft hij niet veel aan staan. "Ik heb echt geen zin om naar de Tour te kijken, ik vind er even niets meer aan. Ik ben eigenlijk alleen geïnteresseerd in hoe mijn teamgenoten het doen. Toen ik hoorde dat Albert Timmer in de kopgroep zat, heb ik wel even gekeken. Jammer dat hij het net niet haalde."

Submitter:  Bron: FOK!sport