Howett: "FOTA Series nog steeds mogelijkheid"

Peterselieman
Toyota-baas en FOTA vice-voorzitter John Howett hamert er op dat een eigen raceklasse voor de FOTA-teams nog steeds een optie is. Dit zei de Brit woensdag vlak voordat de teams met de FIA in conflict raakten en wegliepen bij een vergadering.

Howett zei in Financial Times Deutschland dat de plannen voor een aparte raceklasse "nog niet begraven zijn." Hij hoopte er net als de andere teams op dat het akkoord van Parijs realiteit zou worden, "maar als dat niet gebeurt dan hebben we alternatieven."

De scepsis van de Formule 1-teambazen werd bewaarheid toen de FIA zei dat de teams geen stemrecht hadden. Daarop zijn teambazen weggelopen van de vergadering en volgens de Britse kranten naar Londen gegaan voor een spoedvergadering.

Een insider vertelde het volgende over het gebeuren in Duitsland waarbij de nieuwe teams stemrecht kregen: "Het is extreem provocatief. Max is echt buiten zijn boekje gegaan om iedereen op dit gebied over de rooie te laten gaan. De meesten van ons denken dat zij niet over deze onderwerpen zouden mogen stemmen, maar ze mogen wel bij de vergaderingen aanwezig zijn om te horen wat er bediscussieerd wordt."