Ajax klopt bij AZ aan voor De Zeeuw

Ajax beschouwt AZ-speler Demy de Zeeuw als de ideale kandidaat om het middenveld van de Amsterdammers in balans te brengen, zo meldt De Telegraaf donderdag. Inmiddels heeft Ajax zich gemeld in Alkmaar, maar de onderhandelingen tussen beide clubs voorlopen vooralsnog niet soepel.

De Zeeuw legde dit jaar nog een voorstel van AZ om zijn contract te verlengen naast zich neer. De international van het Nederlands elftal is naar eigen zeggen aan een nieuwe uitdaging toe. Louis van Gaal, de voorbije jaargang trainer van AZ, sprak destijds de verwachting uit dat De Zeeuw zou vertrekken.

Een transfer naar Ajax ziet men bij de landskampioen echter niet zitten. AZ wil De Zeeuw liever niet naar een concurrent laten vertrekken, waardoor de onderhandelingen tussen beide partijen tot nu toe moeizaam verlopen.

De Zeeuw speelde vorig seizoen een belangrijke rol in het kampioensteam van AZ. Met name door zijn constantheid is de middenvelder in de smaak gevallen bij Ajax. Ook HSV toonde in een eerder stadium belangstelling, terwijl er ook zijdelingse interesse was van Valencia.

In Amsterdam zou De Zeeuw na Thimothee Atouba en Jeroen Verhoeven de derde aanwinst moeten worden.