Jol verwacht meer van Sulejmani

Miralem Sulejmani zal beter zijn best moeten doen om zijn plek onder Martin Jol af te dwingen. De Ajax-trainer is niet tevreden over de conditie van de Serviër.

Conditioneel oogt Sulejmani nog steeds niet fit. "Dat is ook de reden dat hij niet mee doet", zegt Jol voorafgaand aan de gewonnen wedstrijd tegen WKE (1-7). "Ik vind dat hij zijn basisconditie moet verbeteren."

"Hij heeft natuurlijk het EK onder 21 gespeeld", vervolgt Jol. "Toen heeft hij een paar weken niets gedaan. Op dat EK heb ik hem ook bekeken en toen vond ik ook niet dat hij fit oogde. Dat moet beter."

"Ik heb ook gezegd dat ik blanco begin. Ook de jongens beginnen blanco. Als Marvin Zeegelaar, die waarschijnlijk wat minder gekost heeft, fitter is dan speelt hij vaker", waarschuwt Jol.

"Vorig jaar was hij ook niet helemaal fit en toen maakte hij toch nog tien doelpunten en tien assists", constateert Jol. "Kun je nagaan. Als hij echt fit is - als hij dat zelf ook ziet, weet en beseft - dan is hij voor ons belangrijk, anders niet. Hij zal er misschien nog iets meer voor moeten doen."