Lang geblesseerde Rosicky klaar voor rentree

Het is ruim 18 maanden geleden dat Tomas Rosicky voor het laatst een wedstrijd meespeelde met Arsenal. Hij hoopt weer van waarde te kunnen zijn voor de Gunners in het begin van het nieuwe seizoen.

De Tsjechische middenvelder heeft een moeilijke tijd achter de rug. Tegenover het Tsjechische nieuwsblad Sport zei Rosicky: "Ik denk dat ik terug ben in de herfst." Hij moest aan de kant blijven vanwege een combinatie van zeurende blessures aan zijn hamstring en knie, die moeilijk te behandelen zijn.

Hij begon met lichte belasting van zijn benen in mei. Nu is na lange afwezigheid weer bij het eerste en bereidt ook hij zich voor op een nieuw seizoen. Als het aan zijn fitness coach Tony Colbert had gelegen hij aan het eind van vorig seizoen al gespeeld. "Ik denk dat het duidelijk te zien was aan de trainingen dat ik klaar was om te spelen. Maar de club wilde de gok niet wagen," aldus Rosicky.

"Tot ik in een echte competitiewedstrijd heb gespeeld kan ik mijn kansen niet goed inschatten. Maar wat mijn fitheid betreft ben ik beter in vorm dan toen ik hier kwam."