FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 januari 2009

Contador richt zich op eigen doel

Alberto Contador, winnaar van zowel de Tour, de Vuelta en de Giro in een periode van twee jaar, zal zich in 2009 richten op zijn eigen doel: de Tour de France. De veelbesproken samenwerking tussen zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong en Contador binnen het Astana van Johan Bruyneel doet niets af aan dat doel. De Franse sportkrant L'Équipe stelde de Spanjaard enkele vragen.

Het programma voor de Tour
"Mijn voorbereiding zal dit seizoen langer duren dan in 2008 omdat ik vorig seizoen erg vermoeid ben geëindigd na zowel de Giro als de Vuelta te hebben gereden. Ik verwacht dat ik voor Parijs-Nice (8-15 maart) op een goed maar niet winnend niveau zal zijn. Mijn eerste test ligt in de Ronde van Castilië en Léon (26-30 maart) waar ik voor de winst zal gaan rijden. Het trainingschema is samengesteld met de trainer van Astana en Johan Bruyneel en heeft als enige doel de Tour de France die 4 juli in Monaco zal beginnen. Ik zou graag de Dauphiné Libéré winnen maar de ervaring leert dat de winnaar van deze koers niet de winnaar van de Tour de France is."

De specifieke voorbereiding voor de Tour
"We hebben het materiaal en de positie op de fiets, voornamelijk gericht op de tijdrit, getest in een windtunnel in San Diego. Na de Ronde van Baskenland (6-11 april), de laatste rittenkoers in mijn eerste voorbereidingsblok, gaan we ons richten op het verkennen van de touretappes en het verbeteren van mijn tijdrit. Het is mijn voordeel dat er in 2009 aanzienlijk minder kilometers tegen de klok worden gereden dan in 2007."

De komst van Armstrong bij Astana
"Ik hoorde het nieuws tijdens de Vuelta van 2008 waar ik goed stond in het algemeen klassement. Dergelijk nieuws is niet bepaald goed voor de concentratie en het was ook niet per se goed nieuws voor me. Naderhand heb ik meerdere malen gesproken met Johan Bruyneel over de nieuwe indeling van de ploeg. Aanvankelijk dacht ik dat de samenwerking onmogelijk zou zijn maar nu lijkt de situatie beter te zijn dan ik me heb kunnen voorstellen."

De voordelen van de komst van de zevenvoudig Tourwinnaar
"Hij (Lance Armstrong) is een groot kampioen en weet als geen ander hoe hij de sport moet verkopen. Zijn comeback heeft zeker voordelen omdat het mij uit de luwte van alle media-aandacht houdt, in ieder geval tot het begin van de Tour. Dat lijkt onbelangrijk maar voor mij is die rust zeer belangrijk. Het is duidelijk dat hij veel invloed heeft, op het gebied van marketing en sponsoring. Hij is natuurlijk een charismatische sporter maar op sportief vlak heb ik die druk nog niet gevoeld."

Ploeggenoten
"De relatie tussen Lance en Johan Bruyneel is ongekend sterk. Samen hebben ze zeven keer de Tour de France gewonnen. Ik zal nooit zo’n sterkte relatie met Johan kunnen hebben. Ik begrijp en accepteer dat maar vindt dat het geen invloed mag hebben op en tijdens de koers.
We hebben elk ons programma uitgestippeld en daarin komen we elkaar in de voorbereiding niet tegen. De eerste gelegenheid waar we elkaar in de koers treffen zal waarschijnlijk de Dauphiné Libéré zijn maar ook dat is niet zeker. Eén ding staat vast is dat we samen de Tour de France zullen rijden. Op het trainingskamp in Tenerife vond ik hem erg sterk en gemotiveerd maar voorlopig zit hij in het warme Australië en blijf ik achter in het koude Spanje."

De la Rosa: "Pitstops duren langer"

McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa denkt dat het wisselen van voorvleugels in 2009 veel meer tijd gaat kosten dan eerst. Dit omdat de vleugels hydraulisch of elektronisch verstelbaar zijn en ook dit systeem af- en aangekoppeld moet worden bij het vervangen van de vleugel.

De Spanjaard ziet in een interview met ITV het nadeel van het systeem. "Het is een nadeel van de nieuwe flapjes. Je kan een hydraulisch systeem gebruiken, of een elektronisch motortje, maar wat je ook kiest, je zal toch een kabel naar je cockpit moeten hebben. Want van daaruit bestuur je de flapjes. Bij pitstops zal dit enorm veel tijdverlies opleveren."

Christie's veilt naaktfoto Madonna

Een naaktfoto van Madonna uit 1979 gaat volgende maand onder de hamer. Veilinghuis Christie's biedt het plaatje van de wereldberoemde zangeres 12 februari aan in New York, aldus het Amerikaanse tijdschrift People vrijdag. De foto moet minstens 7500 euro opleveren.

Madonna, destijds danseres, zou niet zo goed in de slappe was hebben gezeten en daarom hebben gereageerd op de advertentie van fotograaf Lee Friedlander. De superster kreeg 18 euro voor de blootplaatjes. Playboy publiceerde zes foto's uit de reeks in 1985. De foto die wordt geveild, is volgens een veilinghuiswoordvoerder "de meest expliciete".

Veiligheidskabinet Israël stemt zaterdag

Het Israëlische veiligheidskabinet neemt zaterdagavond een besluit over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Israëlische media meldden vrijdagavond op gezag van regeringsbronnen dat premier Ehud Olmert en de verantwoordelijke ministers waarschijnlijk voor het eenzijdige bestand zullen stemmen.

De afgelopen dagen was er druk diplomatiek overleg in Cairo en Washington. De gesprekken leidden tot een akkoord over een einde van de wapensmokkel voor Hamas vanuit Egypte naar de Gazastrook. De VS gaan met detectieapparatuur en waarnemingen vanuit de lucht helpen bij de grensbewaking.

Een eenzijdig staakt-het-vuren van Israël betekent echter niet dat het leger zich volledig terugtrekt uit de Gazastrook, meldde een Israëlische regeringfunctionaris. Die stelde dat het drie weken geleden begonnen offensief hervat zal worden als Hamas raketten blijft afvuren op Israel.

Meerderheid wil troepen na 2010 weg uit Uruzgan

Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat de militaire missie in Afghanistan niet moet worden verlengd. Ook als de nieuwe president van de Verenigde Staten, Barack Obama, in 2010 vraagt of 'we' in de provincie Uruzgan willen blijven, is het antwoord van 54 procent van de Nederlanders "nee".

Iets meer dan een kwart (27 procent) wil wel tegemoet komen aan een dergelijke wens. Dit bleek vrijdag uit een peiling van Maurice de Hond onder meer dan 1200 mensen.

Van de deelnemers aan de enquête denkt 64 procent dat minister Eimert van Middelkoop van Defensie deze week bewust niet de waarheid sprak toen hij zei in december geen interview te hebben gegeven aan De Telegraaf. In het artikel stond dat Van Middelkoop een nieuwe grote missie na 2010, eventueel elders in Afghanistan, geen optie vond.

Meer dan de helft (56 procent) vindt dat de minister moet aftreden voor deze omissie. Aanhangers van de ChristenUnie en GroenLinks zijn minder tot dit standpunt geneigd. Stapt hij niet zelf op, dan moet de Tweede Kamer hem wegsturen, zegt 48 procent. De kiezers van PVV, VVD, PvdA en SP omarmen dit idee in meerderheid.

Land of the free (1)

johnnymaandag stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Amerika. Een mooie spreuk voor een mooi land. Maar echt geloofwaardig is hij niet. Hoe kun je nou zeggen dat de Amerikanen moedig zijn? Er is geen land ter wereld dat banger is voor terrorisme dan Amerika. En hoe kun je nou zeggen dat Amerika het land van de vrije mensen is als er meer mensen in de gevangenis zitten dan waar ook ter wereld?

[MotoGP] Kawasaki test toch

Het team van Kawasaki maakte onlangs bekend dat het zich terug zou trekken uit de MotoGP. Echter, vandaag kwamen de gifgroene machines wel op het circuit van Eastern Creek in Australië in actie. De bedoeling van deze tests is om goed geprepareerde machines in 2009 bij een privé team onder te brengen.

"Ik had een korte eerste run, maar de eerste indruk is erg positief. De motor lijkt lichter en beter te besturen, dus het werk wat in de winter is gedaan heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Nu moeten we kilometers maken om een beter inzicht te krijgen in het potentieel van de motor," aldus Kawasaki-testcoureur Olivier Jacque tegenover MotoGP.com.

Dorna-voorzitter Carmelo Ezpeleta is niet blij met het vertrek van het Japanse team uit de MotoGP. Het team heeft een contract tot 2011 met Dorna, maar mocht een privéteam aan de start verschijnen, dan is hij bereid om dat toe te staan. Als het team niet over wordt genomen, dan volgen er juridische stappen.

Nederlandse verf maakt McLaren sneller

De eerder vandaag gepresenteerde McLaren MP4-24 heeft een Nederlands tintje. Het bedrijf AkzoNobel heeft de verf voor de bolide van het Engelse team geleverd. De verf is in vier lagen aangebracht en moet de auto sneller maken, terwijl de looks van de auto behouden blijven.

Ron Dennis is tevreden met het resultaat van het Nederlandse bedrijf. "We zijn erg blij met de komst van zo'n hoog aangeschreven bedrijf als AkzoNobel als partner van ons bedrijf. We weten dat de Formule 1 een sport is, waarbij het visuele aspect een grote rol speelt en vele kijkers trekt. Sinds 2006 heeft onze chromen look ons flink onderscheiden van de andere teams. We kijken uit naar een lange en succesvolle samenwerking," aldus de teambaas die vandaag bekend maakte te stoppen als teambaas van het Formule 1-team.

Ook Jim Rees, General Manager of Car Refinishes van AkzoNobel, is in zijn nopjes. "Bij onze productontwikkeling staat het voorop om technologische grenzen te verleggen en daar zijn we in dit geval in geslaagd. Vandaar dat we ertoe in staat zijn McLaren van een superieur verfsysteem te voorzien dat bijdraagt aan haar vraag naar prestaties, snelheid en precisie."

Uitslag SC Heerenveen - Feyenoord

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de eredivisie. Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Feyenoord. Hieronder vind je de uitslag.

SC Heerenveen - Feyenoord 3-1
4' Bak Nielsen 1-0
38' Makaay 1-1
43' Pranjic 2-1
71' Smárason 3-1

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Väyrynen (SC Heerenveen)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Väyrynen (Sibon/81), Svec, V.Elm, Beerens, B.Kalou (Smárason/67), Pranjic (Paulo Henrique/ 76)

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Lucius, Hofland, Bahia, Slory (Pedro/74), El Ahmadi (Bruins/61),Fer, v.Bronckhorst, Biseswar (Mols/81), Makaay

Manchester City biedt op De Jong

Nadat gisteren al bekend was dat Manchester City interesse heeft is er vandaag een bod uitgebracht op Nigel de Jong van Hamburger SV.

"City heeft met ons contact opgenomen, de interesse kenbaar gemaakt en ook een bod op tafel gelegd", aldus Dietmar Beiersdorfer, sportdirecteur van HSV. De Jong zijn contract bij HSV loopt nog door tot 2010. Volgens een clausule in zijn contract kan hij komende zomer voor 2,5 miljoen euro vertrekken. HSV en de Jong zijn al een tijdje in onderhandeling over een verlenging van zijn contract, maar zijn nog niet tot een akkoord gekomen. "Ik zal het aanbod bekijken en dan beslissen wat het beste voor mij is. We hebben nog twee weken de tijd, dus we kijken wel wat er gebeurt", aldus De Jong in het Hamburger Abendblatt.

"Iedereen weet dat ik voor een grote club wil spelen en ik reken Manchester City tot die categorie", vervolgde De Jong. "Maar ik ben een HSV-speler en misschien blijf ik dat wel." Het gerucht gaat dat Manchester City een bod van vijftien miljoen euro gedaan heeft. Bij City kan De Jong zijn voormalig HSV-ploeggenoot Vincent Kompany treffen.

Onbegrip coaches over judoregel

Een groot aantal judocoaches, waaronder de de Nederlandse bondscoach Maarten Arens, heeft met onbegrip gereageerd op een nieuwe regel van internationale judofederatie IJF.

Die heeft besloten dat voortaan bij wedstrijden geen coaches meer langs de mat mogen zitten. "Dit slaat nergens op", aldus Arens. "Dat er gedragscodes voor coaches komen, is prima", vervolgde Arens. "Maar je moet toch in staat zijn jouw judoka te coachen? Op tennis na gebeurt dat in elke sport. Je doet het samen. Nu kan ik in het vervolg maar beter thuisblijven."

Volgens de IJF is de regel ingevoerd omdat bepaalde coaches zich tijdens de Olympische Spelen in Peking misdroegen. Bovendien is volgens de bond een judowedstrijd een onderlinge strijd tussen twee personen. De coaches gaan hier niet mee akkoord hebben in een brief aan het IJF hun bezwaren kenbaar gemaakt.

Federer start Australian Open tegen Seppi

Roger Federer zal in de eerste ronde van de Australian Open aantreden tegen Andreas Seppi. De Zwitser versloeg de Italiaan eerder dit jaar al in straight sets in Doha.

Voor Federer betekent de Australian Open de start van zijn jacht om het Grand Slam-record van Pete Sampras te evenaren. De Amerikaan won veertien Grand Slam-titels in totaal. Titelverdediger Novak Djokovic zal in actie komen tegen een qualifier. Rafael Nadal en Andy Murray beginnen hun campagne tegen respectievelijk Christophe Rochus en Andrei Pavel.

Van Grunsven naar Florida


Anky van Grunsven gaat deelnemen aan de nieuwe cyclus World Dressage Masters. Deze wordt binnenkort in Florida verreden.

De olympisch dressuurkampioene vertrekt na Jumping Amsterdam, volgende week, richting Verenigde Staten. Ze start daar met het paard IPS Painted Black. De World Dressage Masters bestaat uit vier wedstrijden. De andere toernooien vinden plaats in Salzburg, München en Hickstead. Naast Van Grunsven gaan voor Nederland ook Hans Peter Minderhoud, Edward Gal en Tosca Visser naar Florida toe.

Famke Janssen in spin-off The L Word

De Nederlandse actrice Famke Janssen heeft een rol bemachtigd in een spin-off van de Amerikaanse tv-serie The L Word. Dat melden diverse Amerikaanse media. Voormalig Bond-girl Janssen zou meewerken aan het nieuwe programma-idee, dat zich afspeelt binnen de gevangenismuren.

"Een van de personages uit The L Word belandt in de gevangenis", aldus Robert Greenblatt van de Amerikaanse kabelzender Showtime. "De show speelt zich dan af in de gevangenis met een grotendeels nieuwe cast." Naast Janssen werken ook Melissa Leo en Laurie Metcalf aan de pilot. Greenblatt kon nog niet zeggen of de drie actrices ook deel gaan uitmaken van de vaste cast.

De laatste aflevering van The L Word, een dramaserie over een groep lesbiennes in Los Angeles, wordt zondag uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Amerika krijgt erg uitgebreide CE van Resident Evil 5

Vandaag lieten we al zien wat er in de Europese collector's edition zal zitten van Resident Evil 5, Capcom heeft nu ook bekend gemaakt wat onze vrienden aan de andere kant van de oceaan krijgen. Dat is heel wat meer dan we hier in Europe krijgen. Allereerst zit in de Amerikaanse CE alles wat in de Europese zit, daar krijgen ze dan nog een Chris Redfield figurine, een Kijuji ketting, een BSAA patch en een Tricell rugzak bij. De prijs? $89,99. Omgerekend naar Euro's is dat minder dan de adviesprijs voor de Europese CE die op €79,99 ligt.

Resident Evil 5 ligt vanaf 13 maart in de winkels voor de Xbox 360 en PlayStation 3.




Net als het lijkt dat de dreiging van Resident Evil voorbij is, steekt een nieuw gevaar zijn kop op. Chris Redfield, die de hele wereld heeft afgereisd op zoek naar het gevaar, gaat naar Afrika waar bioterrorisme mens en dier verandert in hersenloze zombies. Ditmaal zal je als speler niet alleen bang zijn voor de gevaren van de nacht, maar ook die je tegenkomt in het felle zonlicht.

Maradona baalt van stem op Ronaldo

Het is inmiddels vier dagen geleden dat Cristiano Ronaldo de trofee voor Beste Speler ter Wereld heeft ontvangen. Diego Maradona moppert nu dat hij met grote tegenzin op de Portugees heeft gestemd.

"Ik moest iemand anders kiezen, terwijl ik wist dat Lionel Messi de beste speler ter wereld is", verwijst Maradona naar de regel dat een bondscoach niet op een international van zijn eigen ploeg mag stemmen. Volgens Maradona is degene die die regel ooit heeft bedacht, stom.

Maradona: "Het is ongelooflijk. Ik stemde op Ronaldo, terwijl ik eigenlijk wilde stemmen op Messi, want hij is el mejor del mundo. Maar dat mócht ik niet." Ronaldo won de verkiezing die gehouden werd onder alle bondscoaches. Messi moest het doen met een tweede plaats.

Stevens twijfelt over Toivonen en Salcido

Huub Stevens heeft wat onzekerheden over het uitduel van PSV tegen Roda JC komende zondag. Ola Toivonen en Carlos Salcido zorgen voor twijfels bij de coach van de Eindhovenaren.

Toivonen is pas sinds deze week in dienst bij PSV. Het is echter nog maar de vraag of de Zweedse spits in Kerkrade in actie mag komen, want hij is nog niet speelgerechtigd. Stevens: "Als hij speelgerechtigd zou zijn, dan zou het zo kunnen zijn dat ik hem meeneem naar Kerkrade. Zo kan hij vast wennen aan een voorbereiding zoals wij dat doen. Dat zal heel anders zijn als bij Malmö, vermoed ik."

Een basisplaats voor Toivonen is sowieso nog geen optie, vertelde Stevens vandaag: "Hij is fysiek nog niet klaar voor negentig minuten. Daarnaast hebben we hem nog niet kunnen testen en heb ik zelf nog niet met hem gesproken. Dat gesprek zal morgen pas plaatshebben."

Stevens heeft eveneens nog twijfels over de inzetbaarheid van Salcido komende zondag. De verdediger is vanwege privéredenen pas deze week teruggekeerd in Eindhoven. "Carlos heeft pas één keer vol meegetraind", benadrukte de trainer.

Rechtszaak tegen staat om Fortis

Stichting FortisEffect start nog deze maand een rechtszaak tegen de staat om de ontmanteling van bankverzekeraar Fortis terug te draaien. Vorig najaar verwierf ons land, na een reddingsoperatie met België en Luxemburg, de Nederlandse activiteiten van Fortis, inclusief ABN Amro.

Namens een groot aantal beleggers dat zich gedupeerd voelt, heeft advocaat Adriaan de Gier vandaag het ministerie van Financiën op de hoogte gesteld van de juridische stappen.

Ook moet volgens De Gier een kort geding volgen om te voorkomen dat de staat in de tussentijd nieuwe stappen zet, zoals bijvoorbeeld de verkoop van het verzekeringsdeel van Fortis.

Fräser na dit seizoen weg bij ADO

Henk Fräser stopt na dit seizoen bij ADO Den Haag. De afgelopen twee jaar was de 42-jarige ex-international assistent-trainer van het eerste en trainer van het beloftenteam in Den Haag.

Nadat Fräser als assistent van Wiljan Vloet met ADO promoveerde naar de eredivisie, werd hij dit seizoen eindverantwoordelijke bij Jong ADO Den Haag. Daarmee staat Fräser momenteel bovenaan in de reserve eerste divisie.

Voor zijn komst naar Den Haag was Fräser acht jaar als jeugdtrainer werkzaam bij zijn oude club Feyenoord. Hij was erg populair bij de jonge talenten in de Kuip. Na dit seizoen zoekt Fräser een nieuwe uitdaging.

Haarlem huurt Jongebloet van Ajax

Haarlem huurt Renaldo Jongebloet voor de rest van dit seizoen van Ajax. De twintigjarige aanvaller speelde dit seizoen in Jong Ajax.

Jongebloet speelde in het verleden al in de jeugdopleiding van Haarlem. Ajax plukte hem destijds weg bij de club uit de Jupiler League.

Technisch manager Ron van Niekerk heeft hoge verwachtingen van Jongebloet: "We zijn blij met deze aanwinst. Renaldo is een jonge en talentvolle speler die erg gedreven is om te slagen in het profvoetbal. Hij wil snel tot scoren komen en een spits worden waar de tegenstanders van Haarlem rekening mee moeten houden. Hij krijgt nu de gelegenheid om zich in de Jupiler League te ontwikkelen."

Real is Guti en Dudek weken kwijt door blessures

Real Madrid is Guti en Jerzy Dudek circa een maand kwijt. De blessure van Guti kan gevolgen hebben voor spits Klaas-Jan Huntelaar.


De middenvelder Guti heeft vandaag tijdens de training een spiertje in zijn linkerkuit gescheurd. De 32-jarige Spanjaard zal ongeveer vier weken uit de roulatie zijn. In principe is Guti een basisspeler bij Real. Hij verscheen van de twaalf competitieduels die hij speelde namelijk tien keer aan de aftrap.

De beschikbaarheid van Guti bij de komende Champions League duels met Liverpool is twijfelachtig door de blessure. De coach van Real, Juande Ramos, moet nog een keuze maken of hij Lassana Diarra of Klaas-Jan Huntelaar inschrijft voor de Champions League, maar een keuze voor de Franse middenvelder lijkt nu toch waarschijnlijker dan die voor de Nederlandse spits.

Ook Dudek raakte geblesseerd tijdens de training van vandaag. De Poolse reservedoelman van Real heeft een kleine scheur in zijn rechterkuit, waarvan hij nu last heeft. Hij zal zeker twee tot hooguit drie weken uit de roulatie zijn. Zondag mist hij sowieso het thuisduel met Osasuna.

KLM en Schiphol klagen Stegeman aan

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft aangifte gedaan tegen onderzoeksjournalist Alberto Stegeman van het SBS-programma Undercover in Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem vandaag bevestigd. Ook Schiphol heeft dit inmiddels gedaan, meldt een woordvoerster van de luchthaven vandaag. De marechaussee voert het onderzoek naar de aangiftes uit.

De programmamaker slaagde er eind vorig jaar in om op Schiphol-Oost door de beveiliging te dringen . Daardoor kon hij ongestoord bij het regeringstoestel komen waarvan koningin Beatrix, de rest van de koninklijke familie en de Nederlandse ministers gebruikmaken. Schiphol heeft aangifte gedaan omdat Stegeman zonder toestemming op verboden terrein is geweest.

De onderzoeksjournalist legde begin vorig jaar al bloot dat de beveiliging op Schiphol zelf te wensen overliet. Een collega van Stegeman wist toen drie maanden lang ongestoord vermomd als platformmedewerker van Schiphol op alle kwetsbare plekken van de luchthaven te komen. De twee slaagden er zelfs in een nepbom in de laadruimte van een passagiersvliegtuig op Schiphol te leggen.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem besloot de twee toen niet te vervolgen. Stegeman en zijn collega hebben destijds wel strafbare feiten gepleegd door het afgeschermde gebied van de luchthaven te betreden. Justitie concludeerde echter dat de actie van de twee journalisten een maatschappelijke waarde heeft gehad, omdat ze hebben aangetoond dat er gebreken aan de beveiliging van de luchthaven waren.

Boy George voor vijftien maanden de cel in

De Britse popster Boy George moet vijftien maanden de cel in omdat hij een Noorse escort vastgeketend en mishandeld heeft. Dat heeft de rechtbank in Londen vandaag bepaald.

De 47-jarige zanger, voormalig frontman van de Culture Club, werd vorige maand al schuldig bevonden. Hij had de 29-jarige Audun Carlsen naakt met handboeien vastgemaakt aan een bed. Boy George sloeg de escort met een metalen ketting toen hij het appartement van de artiest in Londen probeerde te ontvluchten.

De zanger, wiens echte naam George O'Dowd luidt, heeft alleen bekend dat hij Carlsen handboeien had omgedaan en had vastgeketend in april 2007. De mishandeling ontkende hij. De littekens die het slachtoffer op zijn lichaam had zouden van de ziekte aids komen, beweerde Boy George.

De artiest kwam in contact met de Noor via de homosite Gaydar. Carlsen kwam in januari 2007 voor het eerst langs bij Boy George, waar ze naaktfoto's van elkaar maakten en cocaïne snoven. Het slachtoffer beweerde dat de zanger na dit bezoek hem via e-mail betichtte van het inbreken in zijn computer. Desondanks keerde de escort een paar maanden later terug naar zijn 'klant'.

Boy George had in het Verenigd Koninkrijk maximaal levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen voor 'vrijheidsberoving'.

Boy George  (foto: ANP)

Spaanse politie rolt bende mensensmokkelaars op

De Spaanse politie heeft zeventien personen opgepakt, die worden verdacht van het smokkelen van illegalen naar Melilla, een Spaanse enclave in Noord-Afrika. Dat heeft de Spaanse krant El País vrijdag gemeld op gezag van de politie.

De arrestanten zijn vijftien Spanjaarden en twee Marokkanen. De bende probeerde vooral illegalen uit het gebied ten zuiden van de Sahara tegen betaling vanuit Marokko de Europese Unie binnen te smokkelen. De mensensmokkelaars gebruikten wagens met een dubbele bodem om de illegalen te verstoppen bij het oversteken van de grens.

In 2005 gingen beelden de wereld over van Afrikanen die met honderden tegelijk Melilla en Ceuta, een andere Spaanse enclave in Noord-Afrika, bestormden om zo de Europese Unie binnen te komen. De meeste Afrikanen werden met geweld teruggestuurd. Sindsdien is de beveiliging van de enclaves versterkt.

Armstrong: "Na loopbaan de Ironman"

Lance Armstrong moet zijn comeback nog maken, of hij is al begonnen zijn leven in te vullen na het wielrennen.

Armstrong is namelijk van plan na zijn loopbaan in het peloton deel te nemen aan de Ironman. Dit is een loodzware triatlon die bestaat uit 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en als afsluiting een marathon van 42,2 kilometer hardlopen.

"Na mijn terugkeer in het peloton ga ik absoluut meedoen", aldus Armstrong. "Ik zal dan bijna 40 zijn, maar ik heb in de laatste drie jaar meer gezwommen dan in de jaren ervoor." Geheel onervaren is hij niet, in zijn jeugd nam hij ook al deel aan triatlons.

Sturing krijgt andere rol bij Vitesse

De ex-assistent van de ontslagen hoofdtrainer Hans Westerhof krijgt een nieuwe rol binnen Vitesse. Edward Sturing gaat zich namelijk bezighouden met scouting en wedstrijdanalyses voor het eerste elftal.

De huidige hoofdtrainer van Vitesse, Theo Bos, zag het niet zo zitten om Sturing als assistent te hebben. Edward Sturing was eerder speler, hoofdtrainer en hoofd opleiding in Arnhem. In het verleden hebben Sturing en Bos al samen gewerkt en gespeeld bij Vitesse.

Helaas was de samenwerking betreffende het trainen niet zo goed bevallen. "Wij hadden gehoopt dat het ondanks het verleden mogelijk zou zijn voor Theo en Edward om samen te werken bij het eerste elftal", aldus technisch directeur Marc van Hintum. "Dat is helaas niet het geval, maar alle kou is uit de lucht."

Met tegenzin ging Sturing akkoord: "Ik accepteer de keuzes van de clubleiding, ondanks dat ik daar zelf anders tegenaan kijk."

Ronaldinho drie bekerduels geschorst

Het Italiaanse bekertoernooi, de Coppa Italia, gaat in het seizoen '09/'10 voor een groot deel voorbij aan de Braziliaanse aanvaller Ronaldinho.Op basis van televisiebeelden is de aanvaller voor de komende drie bekerduels geschorst.

Vorige maand raakte Ronaldinho in een bekerduel met Lazio Roma zijn tegenstander David Rozehnal met de elleboog.Volgens de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft Ronaldinho met opzet zijn tegenstander getikt met de elleboog. Een verklaring luidt: "Zijn elleboog kwam onnatuurlijk hoog."

Volgende maand Hellghastinvasie in LittleBigPlanet?

Over iets meer dan een maand ligt het langverwachte Killzone 2 in de winkels, maar het is goed mogelijk dat de Hellghast niet alleen op disc onze PS3 zullen bereiken, maar ook via de PlayStation Store. Op de wekelijkse blogentry met LittleBigPlanet-nieuws is namelijk gehint naar Killzone 2-DLC voor de platformgame.

We're getting ready to start another year of DLC on the PS Store at the end of the month - we'll have a better update next week. Again, thanks for your patience - we needed the rest over the holiday break. Also, we saw all your comments asking for the previously shown Killzone "Helghast" and Final Fantasy VII "Sephiroth" costumes. Don’t worry its on its way…BTW…when does Killzone 2 come out?

Qatar en Mauritanië bevriezen relaties met Israël

Qatar en Mauritanië hebben besloten de banden met Israël op te schorten wegens de Israëlische aanvallen op Gaza. In de hoofdstad van Qatar, Doha, zijn leiders uit de regio bijeen om over hun houding tegenover Israël te spreken. De in Doha gevestigde Arabischtalige nieuwszender al-Jazeera meldde de stap van Qatar en Mauritanië vandaag.

De twee staten spreken echter niet van 'het verbreken van de betrekkingen'. Daartoe riepen vandaag onder andere de Syrische president Bashar al-Assad en zijn Iraanse ambtgenoot Mahmoud Ahmadinejad en de leider van de Palestijnse Islamitische Verzetsbeweging Hamas, Khalesd Meshaal, op. Assad zei in Doha dat Syrië niet meer met Israël spreekt en dat het Arabische vredesaanbod dat Israël eerder is aangeboden, dood is.

Vrouw al 60 jaar zwanger

Een 92-jarige vrouw uit China loopt al 60 jaar lang met een dode foetus in haar buik. De oma ging naar de dokter omdat ze last had van maagklachten. De huisarts wist niet wat hij zag. "Ik ben al veertig jaar dokter, maar dit heb ik nog nooit gezien!"

Dokters vertelden de vrouw in 1948 dat haar kind overleden was. Om het te laten verwijderen moest de vrouw 100 euro neerleggen, maar dat kon ze niet betalen. "In die tijd was dat enorm veel geld. De hele familie samen verdiende minder geld dan dat bedrag. Daarom deed ik niets en besloot ik het te negeren."

Dat het kind zestig jaar lang in de buik is blijven zitten is heel zeldzaam, normaal zou de foetus moeten vervallen. Het is dan ook bijzonder dat de vrouw al die jaren zo gezond is gebleven.

'Helft bedrijven wil banen schrappen'

Bijna de helft van de bedrijven in Nederland is van plan dit jaar banen te schrappen. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van NRC Handelsblad in samenwerking met adviesbureau Boer & Croon.

Bij zowel grote als kleine bedrijven daalt de werkgelegenheid en alle sectoren van de Nederlandse economie worden getroffen. De financiële sector is het meest negatief, 53 procent van de ondervraagde bedrijven voorziet een daling. In de industrie gaat het om 49 procent en in de handel om 45 procent. Bij de zakelijke dienstverlening gaat 37 procent ervan uit dat de werkgelegenheid dit jaar daalt.

Bonus voor werkloze die aan de slag gaat

Werklozen die geen uitkering ontvangen, kunnen een beloning ontvangen als zij aan de slag gaan. Als gemeenten deze mensen aan een baan helpen, mogen zij hen een beloning van maximaal 2200 euro geven.

Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Het gaat om een groep van tienduizend werklozen zonder uitkering. De gemeenten beloofden vorig jaar oktober dat zij ook deze "extra" groep aan een baan zouden helpen.

Eerder beloofden de gemeenten al 25.000 mensen zonder werk en zonder uitkering uit de werkloosheid te halen. Gemeenten krijgen daarnaast meer vrijheid om geld van het rijk naar eigen inzet te besteden.

Jordy van Loon op #1 in Single top 100

De 15-jarige Jordy van Loon heeft een nummer 1-hit te pakken met zijn nummer 'verliefdheid'. Jordy, die hiermee Marco Borsato van de eerste plaats heeft gestoten, is daarmee een van de weinige tienersterren met een hit op de hoogste positie van de Single Top 100.

Jordy werd bekend, nadat een leraar van hem een wens had opgestuurd naar Paul de Leeuw. Hij wou Jordy achter het behang plakken. Die 'wens' kwam uit en Jordy werd in het programma 'Mooi! Weer de Leeuw!' achter het behang geplakt. Terwijl hij achter het behang zat, zong hij een nummer, wat hem een platencontract heeft opgeleverd.

Het ging pas echt snel toen de dj's van 3FM zijn nummer gepromoot hebben in het Glazen Huis, tijdens de Serious Request-actie. Armin van Buuren heeft nog een remix gemaakt van het nummer.

Jordy is erg blij met zijn nummer 1-hit: "Kicken man, het nieuwe jaar had niet beter kunnen beginnen!"

Verliefdheid is een toverbal

Janka wint in Wengen

Carlo Janka heeft in het Zwitserse Wengen een combinatie (slalom+afdaling) meetellend voor de wereldbeker gewonnen. Janka bleef voor eigen publiek de Italiaan Peter Fill en zijn landgenoot Silvan Zurbriggen voor.

Op de afdaling eindigde Janka als tweede achter Daniël Albrecht en op de slalom hield hij Fill net achter zich. Die was rapper in de technische discipline, maar bleef op 0,22 van Janka steken.

De Oostenrijker Benjamin Raich, vandaag zevende, gaat in de stand van de wereldbeker met 136 punten aan de leiding. Janka staat op vier punten achterstand tweede.

Gears of War 2 verkocht 4 miljoen keer in 2 maanden

Dat Gears of War 2 goed verkocht was al duidelijk te zien in verschillende charts, maar vandaag heeft Epic bekend gemaakt dat de game maar liefst 4 miljoen keer verkocht is in 2 maanden tijd. Dit zijn natuurlijk geen verkeerde aantallen, ter vergelijking de eerste Gears of War verkocht in zijn eerste 2 maanden 2 miljoen exemplaren.


Al meer dan 4 miljoen keer verkocht.....

Räikkönen : "Ik had geen onenigheid met Chris"

Kimi Räikkönen heeft gezegd dat hij geen ruzie heeft gehad met zijn oude race-engineer Chris Dyer. Voor komend seizoen heeft de Fin een nieuwe race-engineer toegewezen gekregen, en daardoor kwamen de geruchten op gang dat de Fin onenigheid heeft gehad met Dyer.

"Ik heb geruchten gehoord dat er onenigheid was tussen mij en Chris, maar daar is niets van waar. Als ik niet zo goed met hem had samengewerkt, dan was ik in 2007 geen wereldkampioen geworden. Na vele jaren in dezelfde functie te hebben gewerkt, vond Chris het tijd voor verandering," aldus de Fin.

Dyer speelt dit seizoen een coördinerende rol binnen het team en Andrea Stella is de nieuwe engineer van Räikkönen . "Andrea maakte altijd al deel uit van de groep engineers die aan mijn auto werkt. Tijdens de testsessies in december heb ik al met Andrea samengewerkt in zijn nieuwe functie. Dat ging erg goed."

Oostenrijkse werkte 40 jaar als slavin

Oostenrijk is na de zaak van Natascha Kampusch en Josef Fritzl opnieuw opgeschrikt door een gruwelijk verhaal. Op een boerderij in de Alpen werd Martina Moik (55) de afgelopen veertig jaar vastgehouden en als slavin gebruikt. De vrouw werd geslagen en leefde jarenlang op brood, jam en water. De vrouw kan niet lezen en schrijven en heeft nog nooit van een mobiele telefoon gehoord. Ze wist niet eens waar ze vandaan kwam.

Moik had het tot de dood van de veeboer in 2004 niet heel slecht op de boerderij. Ze kreeg kleding van de man en mocht drie maal daags eten. Daarnaast mocht ze regelmatig televisie kijken. Toen de boer stierf moest zijn weduwe voor haar zorgen. "Ze gaf me vaak een pak slaag en trok me bij de haren. Ze nam mijn televisie zelfs weg", laat Martina Moik weten. "Haar man was best vriendelijk voor mij eigenlijk, maar ik kon niets goed doen bij haar."

Moik werd niet afgeschermd van de buitenwereld. Wie op de veeboerderij langs kwam kreeg te horen dat Moik geen familie had en op de boerderij als meid werkte. Ze kreeg in ruil voor haar diensten kost en inwoning en een maandloon van 1,20 euro. "Bezoekers zagen haar altijd aan het werk. Door haar leerachterstand was het moeilijk om met haar te communiceren. Daardoor had niemand haar gevangenschap opgemerkt", laat Helmut-Theobalt Müller, woordvoerder van de plaatselijke gemeenteraad, weten.

De slavernij kwam aan het licht toen een leverancier de vrouw zag. Ze was duidelijk ondervoed en hij was bezorgd om haar gezondheid. Deze bezorgdheid heeft hij aan de politie geuit, die Moik uiteindelijk bevrijd heeft.

Met dank aan zagevent voor de submit.

[Upd] Calderon stapt op

Diverse Spaanse media weten te melden dat Ramon Calderon aanstaande vrijdag zijn functie als voorzitter van Real Madrid zal gaan neerleggen. De 56-jarige Calderon wordt ervan beschuldigd eind vorig jaar betrokken te zijn geweest bij een fraudezaak.

De preses van Real Madrid, die sinds 2006 aan het roer staat bij Real Madrid, wordt verweten dat hij tijdens een vergadering die afgelopen december werd gehouden, niet-stemgerechtigden toch zou hebben laten stemmen om zo alsnog zijn goedkeuring te krijgen voor zijn financieel beleid.

Calderon heeft tot nu toe steeds geweigerd op te stappen bij De Koninklijke, maar zou hier op zijn teruggekomen. Vrijdag zal hij op last van de ledenraad zijn ontslag indienen. Vicente Bolunda, vice-president, is de verwachte opvolger om de taken van Calderon over te nemen.

Update 15:15 uur

Calderon is per direct opgestapt als voorzitter. Dit is vandaag bekend gemaakt.

El-Akchaoui nieuwe aanvoerder NEC

Na het vertrek van Peter Wisgerhof naar FC Twente heeft NEC-trainer Mario Been Youssef El-Akchaoui aangewezen als nieuwe aanvoerder van de Nijmegenaren. Voor de winterstop was de linksback al reserve-aanvoerder

El-Akchaoui is momenteel bezig aan een sterk seizoen in de Eredivisie. Hij stond bij elk duel van zijn ploeg aan de aftrap en miste nog geen minuut. De 28-jarige Marokkaan scoorde dit seizoen driemaal voor de ploeg uit Nijmegen.

Feyenoord-kliek onder de loep genomen

Volgens De Telegraaf gaat Feyenoord de interne organisatie onder de loep nemen.

Met name het kliekje rondom de vertrokken Wim Jansen en Peter Bosz zal worden geanalyseerd. Stanley Brard (zwager Jansen), spitsentrainer John Lammers (boezemvriend Bosz) en hersteltrainer Bjorn Rekelhof (vertrouweling Verbeek) zijn hierbij de belangrijkste 'doelwitten'. Met name Rekelhof zou niet geliefd zijn bij de spelers, temeer hij veel informatie door zou hebben gespeeld aan Gertjan Verbeek.

'Man City heeft 271 miljoen over voor Kaká'

Manchester City heeft het bod op Kaká verhoogd tot het onwaarschijnlijke bedrag van 271 miljoen euro. Milan heeft daarop besloten om de Engelse club toestemming te geven om met de Braziliaanse sterspeler om tafel te gaan zitten.

Milan zou volgens The Sun maar liefst 120,6 miljoen euro ontvangen. De makelaars die ervoor moeten voor zorgen dat de transfer in goede banen wordt geleid, zullen een kleine dertig miljoen euro ontvangen. Het overige bedrag zal in het contract van Kaká worden gepompt. Zo zou de Braziliaan een weeksalaris van 250.000 euro opstrijken, wat neerkomt op een jaarsalaris van een kleine vijftien miljoen euro.

Maandag zal het bestuur van Manchester City afreizen naar Milan om de contractbesprekingen met Kaká te starten. In Milan werd met verbazing gereageerd op het megabod van de Engelse club op hun spelmaker. Supporters van AC Milan zien het somber in voor hun sterspeler. Deze denken dat AC Milan het bod niet kan weigeren.

Coach van Manchester City, Mark Hughes, kijkt uit naar de mogelijke komst van Kaká: "De Braziliaan is elke eurocent van dat bedrag waard. We hebben alles goed uitgeteld en beslist dat hij echt het type speler is dat we nodig hebben om ons een grote stap vooruit te laten zetten. Of de deal ook zal doorgaan, hangt van heel wat factoren af, maar de transfer zit nu wel in een stroomversnelling."

Kaká laat zelf weten niet voor het geld de overstap naar Engeland te maken. Ook heeft de Braziliaan al vier voorwaarden voorop gesteld, mocht hij naar Manchester City verkassen. Zo zouden zowel de eigenaar van de Abu Dhabi Groep als Robinho moeten blijven. Ook moet Manchester City zich binnen twee jaar voor de Champions League plaatsen en zou Kaká de beschikking moeten kunnen houden over zijn portretrechten.

Nog geen concrete belangstelling voor Anita

Het lijkt er vooralsnog niet op dat Vurnon Anita binnenkort verhuurd zal worden. Ajax wil de 19-jarige verdediger/middenvelder tijdelijk ergens anders onderbrengen, maar van serieuze interesse is nog geen sprake.

"Enkele clubs hebben aangegeven dat ze eerst moeten verkopen, voordat ze Anita eventueel kunnen huren", legt zijn zaakwaarnemer Harry Lulofs uit op OnsOranje.nl.

"We wachten de ontwikkelingen op de transfermarkt daarom rustig af. Bovendien sluit ik niet uit dat Vurnon het komende half jaar toch bij Ajax blijft. Hij is een volwaardig lid van de selectie, traint mee en valt zo nu en dan in. Het is absoluut niet zo dat hij in Amsterdam buiten de boot is gevallen."

Ron Dennis stopt als teambaas

Ron Dennis stopt per 1 maart als teambaas bij McLaren. Hij zal zich met andere dingen binnen de McLaren-groep gaan bezighouden. Martin Whitmarsh zal zijn taken overnemen.

Als één van de redenen voor zijn vertrek geeft de 61-jarige Brit de kredietcrisis. "Het eerste wat ik ga doen is harder werken", zei Dennis, die al sinds 1981 teambaas is. "Ik denk namelijk dat iedereen binnen onze organisatie zich realiseert dat we een zware tijd beleven en dat we een diverse onderneming zijn."

"Het is niet iets om al te opgewonden van te raken, maar het is absoluut tijd dat Martin (Whitmarsh, red.) de rol van teambaas overneemt. Vanaf 1 maart zal hij dat ook doen. Ik zal nog steeds wel naar races gaan, niet allemaal, omdat het mijn passie is. Ik zal harder gaan werken en een grotere verantwoordelijkheid binnen de organisatie op me nemen. Ik zal de directeur worden. Het is de tijd en het is volledig mijn beslissing. Het is wat ik wil, maar ik heb ook het voornemen om veel harder te werken."

"Ik ga niet met pensioen, ik ga me op andere gebieden richten, wat ik niet kan combineren met de Grand Prix-kalender. Martin zal zijn rol graag op zich nemen. We hebben de baan over de afgelopen twee jaar gedeeld, maar nu zullen zijn beslissingen invloed hebben op wat er op de circuits gebeurt."

EA zal distributie gaan doen voor Wheel of Time-games

Ontwikkelaar Red Eagle Games heeft een deal gesloten met EA Partners voor de opkomende games rond de boekenserie The Wheel of Time. EA zal de distributie van de games gaan verzorgen, waaronder een MMO en een paar stand-alone games voor de consoles en PC. Volgens general manager David DeMartini zal zijn bedrijf gaan zorgen voor een wereldwijde toplaunch voor de games.

Red Eagle Games werd vorig jaar opgericht als onderdeel van Red Eagle Entertainment met als doel het ontwikkelen van games rond The Wheel of Time. Wat exact de plannen zijn is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk zal er een game gemaakt worden rond het eerste boek, Eye of the World, welke tegelijk zal verschijnen met de film die Red Eagle Entertainment van plan is te lanceren.

Huysegems: "Genk geeft zekerheid"

Racing Genk wil dolgraag Stein Huysegems overnemen van FC Twente. De 27-jarige Belg kan voor 4,5 jaar tekenen bij de Limburgers.

Huysegems, die bij Twente voornamelijk bankzitter is, ziet een overstap naar Genk absoluut zitten. "Ik ben 27 jaar en dan geeft dit je enorm veel zekerheid", zegt de aanvaller tegenover TC/Tubantia. "Ik speel niet en het is maar zeer de vraag of er in die situatie verandering komt."

Het enige struikelblok is nog de transfersom. Twente en Genk zijn op dat gebied nog niet tot een akkoord gekomen. Huysegems: "Ik heb gehoord dat Genk een bod heeft uitgebracht, maar heb er verder nog niets van vernomen."

Aandelen Eidos schieten omhoog door mogelijke overname

Het ging de laatste tijd niet bijzonder goed met Eidos. De tegenvallende verkopen van Tomb Raider: Underworld zorgen ervoor dat aandeelhouders het vertrouwen in het bedrijf verloren en de waarde van de aandelen kelderde. Eerder deze week zat het zelfs op een waarde van slechts 8,2 pence, bijna de helft van de waarde op 1 januari.

Gelukkig voor Eidos lijkt redding in zicht. Gisteren kwam de aankondiging dat er een bedrijf is dat interesse heeft in een overname. De gesprekken zitten nog in een hele vroege fase en het is ook niet zeker of er een bod gaat komen, maar het lijkt dus goed te komen. Dankzij deze mededeling schoot de waarde van de aandelen omhoog met 40% om uiteindelijk gisteren de dag af te sluiten op 14,5 pence, 20% meer dan de waarde tijdens de opening die ochtend.

Hoe de overnamestrijd zich gaat ontwikkelen de komende tijd en of er nog bekend wordt welk bedrijf interesse heeft in Eidos hoor je natuurlijk zodra het bekend is.


Tomb Raider: Underworld verkocht tot nu toe "maar" 1,5 miljoen keer

'Suárez in beeld bij Barcelona'

Luis Suárez kan op de interesse rekenen van de Spaanse topclub FC Barcelona. Volgens de Spaanse krant AS wordt de Uruguyaan wekelijks gevolgd door scouts van de Spanjaarden.

Suárez kwam twee seizoenen geleden over van FC Groningen naar Ajax en wist sindsdien uit te groeien tot één van de beste spelers van de huidige Ajax-selectie. FC Barcelona zou de laatste tijd bij elke thuis- en uitwedstrijd aanwezig zijn om te bepalen of Suárez daadwerkelijk rijp genoeg is om de overstap te maken naar FC Barcelona.

Suárez heeft altijd te kennen gegeven alleen Ajax te verlaten voor een Europese topclub. Zo weigerde hij afgelopen zomer de overstap te maken naar Fenerbahçe en Zenit St. Petersburg, die allebei interesse toonden in de goaltjesdief van de Amsterdammers.

Wii domineert consolegame verkopen voor Amerika in 2008


De Wii verkoopt niet alleen goed, de games voor Nintendo's console lopen ook erg lekker. Dat blijkt ook uit de lijst met tien best verkochte consolegames voor 2008 in Amerika. De top-4 wordt namelijk bezet door games voor de Wii. De Xbox 360 presteert ook lekker met de drie opvolgende plaatsen, al zitten daar wel twee multiplatformtitels bij. De PlayStation 3 kent duidelijk het minste jaar met slechts één titel in de top-10 die bovendien niet exclusief was.

01. Wii Play (Wii) - 5,280,000
02. Mario Kart Wii (Wii) - 5,000,000
03. Wii Fit (Wii) - 4,530,000
04. Super Smash Bros. Brawl (Wii) - 4,170,000
05. Grand Theft Auto IV (Xbox 360) - 3,290,000
06. Call of Duty: World at War (Xbox 360) - 2,750,000
07. Gears of War 2 (Xbox 360) - 2,310,000
08. Grand Theft Auto IV (PS3) - 1,890,000
09. Madden NFL 09 (XBox 360) - 1,870,000
10. Mario Kart DS (DS) - 1,650,000

Vloeken mag niet meer in Ermelo

De gemeente Ermelo voert het vloekverbod opnieuw in. Dit meldde de gemeente vrijdag. De gemeenteraad had om herinvoering van het verbod gevraagd.

Burgemeester en wethouders van de Veluwse gemeente schrapten het vloekverbod recent uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) als overbodig artikel. Volgens het college is een dergelijk verbod simpelweg niet te handhaven, zei een woordvoerster vrijdag. Raadsleden verzochten echter het verbod opnieuw in de APV op te nemen vanwege het symbolische karakter.

Diverse gemeenten in het land, waaronder Putten en Staphorst, hanteren een vloekverbod.


Vloeken mag niet meer in Ermelo  (foto: DAG)

Benitez weigert nieuw contractvoorstel Liverpool

Rafael Benitez heeft een voorstel om zijn lopende contract bij Liverpool te verlengen geweigerd. De Spaanse manager vindt dat hij te weinig inspraak heeft op het aankoopbeleid van de Engelse club.

Op het gebied van salaris en duur van het contract waren zowel manager als club het eens, maar op het punt over invloed op het aankoopbeleid liepen de onderhandelingen stuk. Benitez legt de situatie tegenover The Liverpool Echo uit: "De eigenaren willen dat ik aangaande de transfers verantwoording afleg aan de algemeen directeur. Maar dat werkt niet bij clubs zonder technisch directeur, ik loop al langer mee."

De manager van Liverpool vervolgt: "De enige persoon die een speler op waarde kan schatten is een manager, natuurlijk op voorwaarde dat de speler past in het financiële budget."

Het contract van Benitez loopt over zeventien maanden af. De Spanjaard wordt de laatste tijd regelmatig in verband gebracht met de Spaanse topclub Real Madrid.

Internetpokeraars niet veilig voor fiscus

De belastingdienst heeft afgelopen najaar tientallen mensen achterhaald die poker spelen op internet. Zij hebben brochures en aangiftebiljetten gekregen.

Mensen die bij een buitenlandse aanbieder pokeren moeten zelf belasting betalen over de winst. Spelen ze bij een Nederlandse aanbieder, dan is deze verplicht die kansspelbelasting in te houden.

Speciale behandeling internetpokeraars

Dat heeft een woordvoerder vrijdag gezegd naar aanleiding van een verhaal in De Telegraaf. De maatregel volgt op een aanpassing van de wetgeving die in november vorig jaar inging. De pokerspelers die op internet actief zijn, krijgen wel een speciale behandeling. Ze mogen van de fiscus de inzet in het spel aftrekken van de winst. Alleen over het restant zijn ze dan geld verschuldigd.

Internetpokeren is in Nederland verboden. De belastingdienst kijkt nog of ze dat in de brochure duidelijker moet aangeven.


Internetpokeraars niet veilig voor fiscus  (foto: DAG)

Heldenstatus voor piloot na landing op Hudson

De geslaagde noodlanding op de Hudson-rivier in New York heeft de piloot Sully Sullenberger III een ongekende status opgeleverd. Amerikaanse media beschrijven hem vrijdag als ‘Held van de Hudson’.

De vertrekkende president Bush prees zijn vaardigheid en heldhaftigheid. En Sullenberger beschikt inmiddels over een fanclub op digitale vriendensite facebook.com.

Enkele duizenden leden van deze netwerksite hebben zich inmiddels aangemeld als supporter. Het regent loftuitingen en bezoekers hebben foto’s geplaatst, waaronder een montage van Superman met het hoofd van de 57-jarige Sullenberger.


Heldenstatus voor piloot na landing op Hudson  (foto: DAG)

Belgische bekerheld verliest dag later baan

Dat het leven af en toe keihard kan zijn, ervoer Racing Mechelen-doelman Michael Clepkens gisteren. Woensdagavond schoot de goalie de derdeklasser nog naar de kwartfinale van de Belgische Beker, terwijl hij een dag later zijn baan verloor.

Clepkens werkte bij de administratieve dienst van energiemaatschappij Sibelga, maar moest na drie jaar trouwe dienst zijn biezen pakken. De huidige economische crisis zorgde ervoor dat zijn contract niet werd verlengd. Een bittere pil derhalve voor de doelman. "Het is hard. Maar ik ga er goed mee om", zegt Clepkens manmoedig in Het Nieuwsblad.

"Op mijn laatste werkdag heb ik met een collega de bekermatch opnieuw bekeken. Dat hielp tegen vervelende gedachten over werkloosheid."

De vraag is nu uiteraard wat er gaat gebeuren. Clepkens: "Ik ben ingeschreven bij een interimbureau en zoek nu een nieuwe kantoorjob, zonder avondwerk, want dan moet ik trainen met Racing."

Gebrselassie wint marathon Dubai

Haile Gebrselassie heeft de marathon van Dubai gewonnen. De Ethiopiër had zijn zinnen gezet op een verbetering van zijn eigen wereldrecord van 2.03,59. Dan kreeg hij namelijk een premie van een miljoen dollar.

Maar de regen gooide roet in het eten. Gebreselassie noteerde met 2.05,29 wel een toptijd. "Dit was, gezien de condities, één de beste races die ik gelopen heb", aldus de atleet.

Bij de vrouwen won Gebrselassies landgenote Bezunesh Bekele Sertsu in een tijd van 2.24.01.

FOK! SchaatsQuiz - ronde 2

Het Europees kampioenschap allround zit erop, dus tijd voor de tweede ronde van deze maand in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

Allereerst de antwoorden van ronde 1

1. Op welke plaats eindigde Annette Gerritsen in 2008 bij het NK Sprint?
Niet geklasseerd, omdat ze op de eerste 1000 meter viel
2. Welke oud-schaatser is dit:


Dat was natuurlijk Johann Olav Koss

3. Welke schaatsbaan zie je hieronder:


De schaatsbaan van Inzell ofwel Ludwig Schwabl Stadion

In de eerste ronde waren er 22 users die alledrie de vragen goed hadden.

De vragen van Ronde 2

1. Claudia Pechstein vestigde met haar 36 jaar een record door dit weekend voor de zeventiende keer deel te nemen aan het EK allround. Ook nam ze het record van oudste Europees kampioene allround over van een andere schaatsster, maar wie had dat record voor Pechstein in handen?

2. Enrico Fabris werd tijdens de 5.000 meter bij het EK allround gediskwalificeerd omdat hij na de start de lijn in de bocht passeerde. Er werd nog een schaatser gediskwalificeerd. Wie was dat?

3. Wie is dit?

Mail de antwoorden, met vermelding van je username naar Fokschaatskwis@gmail.com. Doe dit voor vrijdag 16 januari 20:00 uur. Je mag slechts eenmaal per ronde de antwoorden insturen.

Been wil zich vooral richten op duel tegen Ajax

Sinds het vertrek van Gertjan Verbeek als trainer bij Feyenoord wordt Mario Been veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Rotterdam. De trainer van NEC wil zich echter vooral richten op de wedstrijd tegen Ajax van zondag.

Gisteren tijdens de training zou werd Been zijn aangeklampt door enkele NEC-supporters . "Jongens, ik ben door niemand gebeld. Ik focus me op Ajax. Daar moeten we zondag van winnen," aldus Been die zegt vooralsnog nog geen keuze hoeft maken tussen NEC en Feyenoord. "Omdat Feyenoord nog niet gebeld heeft. Mocht dat wel gebeuren, dan wordt het lastig. Omdat Feyenoord mijn club is. Rotterdam mijn stad. Maar ik heb ook een emotionele band met NEC. Als je warmte voelt, is het altijd moeilijker om te vertrekken."

Wie denk jij dat de nieuwe trainer wordt bij Feyenoord? Laat je stem horen in de poll.

McLaren presenteert nieuwe auto

Het team van McLaren Mercedes heeft zojuist haar nieuwe Formule 1-auto gepresenteerd. De MP4-24 werd in het hoofdkwartier van McLaren in Woking aan het publiek voorgesteld. Met de nieuweauto hoopt het team de wereldtitel te prolongeren.

Net als bij Ferrari en Toyota valt ook bij McLaren de brede voorvleugel op, net als de hogere en smallere achtervleugel. Teambaas Ron Dennis zei dat het team hard gewerkt heeft om de auto zo snel mogelijk af te hebben. "Het is natuurlijk voor ieder team hetzelfde, waardoor we niet kunnen zeggen dat het voor onze concurrenten minder uitdagend is. De grote regelwijzigingen veroorzaken extra werk; dit zijn de grootste regelementswijzigingen die we in de afgelopen vijftien jaar hebben gezien."

"Dit vroeg van de technici in onze organisatie, zij zijn niet alleen engineer, maar wetenschappers van hoge kwaliteit, om te beginnen met een blanco vel papier en de nieuwe regels in een concept om te zetten."

"Hierdoor kun je dingen mis hebben en daar valt niet tegenop te ontwikkelen. De MP4-24 is een auto die gebaseerd is op het juiste concept. Tegelijkertijd probeer je een zo mooi mogelijke auto te maken. Als het er mooi uit ziet, dan gaat het goed, dus wat we hier zien is het resultaat van heel veel mensen. Het is een complete auto die morgen op het circuit zou kunnen rijden."

McLaren heeft inmiddels een nieuwe auto in Portugal staan waar het team volgende week de tests op het circuit in Portimão aanvangt. Op dat circuit zullen ook enkele andere Formule 1-teams hun ronden gaan rijden.


Zijaanzicht van de nieuwe McLaren


De MP4-24 van boven


Presentatie van de auto met Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen

Terugblik WK sprint 2007/2008

Morgen begint het Wereldkampioenschap sprint, en we nemen je nu terug naar het WK sprint van vorig seizoen. In het Thialf in Heerenveen vond dat op 19 en 20 januari plaats.

De eerste afstand, de 500 meter voor vrouwen, werd gewonnen door Jenny Wolf. Annette Gerritsen eindigde als tweede. De tweede afstand voor de vrouwen, de 1.000 meter, werd gewonnen door Anni Friesinger. Ireen Wüst was zevenhonderdsten langzamer en eindigde als tweede. Jenny Wolf stond na dag één nog wel aan de leiding in het algemeen klassement. Bij de mannen won Jeremy Wotherspoon de eerste 500 meter met een tijd van 34,81. Beste Nederlander was Jan Bos op plek zes. Bos won wel de 1.000 meter in 1.09,13. Wotherspoon, die derde werd, ging aan de leiding na de eerste dag.

Op de tweede dag won Jenny Wolf wederom de 500 meter en reed met 37,60 een nieuw baanrecord. Wolf werd wereldkampioene sprint bij de vrouwen. Haar 1.17,09 op de afsluitende 1.000 meter was genoeg voor goud. De kilometer werd gewonnen door Ireen Wüst. Kyou-Hyuk Lee won de tweede 500 meter bij de mannen. Jan Bos zag een goede klassering in het water vallen doordat hij ten val kwam. Kyou-Hyuk Lee won de afsluitende 1.000 meter en ging Jeremy Wotherspoon voorbij in het klassement waardoor hij de wereldtitel pakte. Beste Nederlander in het eindklassement was Simon Kuipers op de vierde plaats.

Wie denk jij dat dit weekend wereldkampioen wordt?

Codemasters presenteert vrij racen in Fuel-trailer

Off-roadracen blijft een leuke sport: techniek en menselijk handelen versus natuur in de meest pure vorm. Codemasters wil je dat gevoel gaan geven met hun komende racegame Fuel. Dit keer ga je echter niet rondjes rijden over een parcours, maar mag je helemaal zelf bepalen hoe je van A naar B komt. Je krijgt hiervoor een speelveld van zo'n 14.000 vierkante kilometer tot je beschikking.



Naast het vrije racen zul je ook te maken krijgen met sterk wisselende weersomstandigheden. Houd tijdens je tocht rekening met alles variërend van milde briesjes via zandstormen en tornado's tot sneeuwstormen en onheilspellend onweer. Deze barre omstandigheden kun je het hoofd gaan bieden in één van de voertuigsoorten die Fuel kent. Crossmotoren, buggies, trucks, quads en Amerikaanse muscle cars zijn maar een greep uit de keuze die je krijgt om 160.000 kilometer aan on- en offroadwegen te lijf te gaan.

Mocht het filmpje niet werken, dan kun je hem hier ook bekijken.

Fuel zal in het tweede kwartaal van 2009 gaan verschijnen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Sollied verwacht geen ander Feyenoord

Sc Heerenveen-trainer Trond Sollied besteedt in zijn voorbereiding op de wedstrijd tegen Feyenoord geen aandacht aan de onrust die momenteel in Rotterdam heerst.

"Feyenoord heeft voor ons geen verrassingen", zegt Noor op de website van de Friezen. "Ik kijk niet naar de tegenstander. Wij moeten zelf presteren. Ik verwacht geen ander Feyenoord. We beginnen met veel vertrouwen aan de wedstrijd."

Brian Vandenbussche zal tegen de Rotterdammers het doel verdedigen bij Heerenveen. Kenny Steppe staat door een blessure voorlopig buitenspel, terwijl de aangetrokken Hans Vonk op de bank zal plaatsnemen. "Brian heeft in Turkije goed gekeept. De basis van het elftal staat. We moeten geen gekke dingen doen", motiveert Sollied zijn keuze.

De Noor wil met zijn ploeg snel scoren tegen Feyenoord. "We krijgen in het begin zeker een of twee kansen, die moeten erin. Maar je kunt alle scenario's bedenken. Je weet niet hoe een wedstrijd gaat verlopen. Op het veld moet het gebeuren."

Doom 4 geschreven door Graham Joyce

Het is erg lang stilgeweest rond Doom. In mei 2007 werd wel gezegd dat men bezig was met een vierde deel, maar daarna bleef het angstvallig stil. Vandaag wordt deze stilte doorbroken met de melding dat Graham Joyce het verhaal van Doom 4 voor zijn rekening gaat nemen.

Voor wie Graham Joyce niet kent; zie foto. Verder is Joyce een ervaren fantasie-schrijver met 14 novelles en 26 korte verhalen op zijn naam. Hij heeft zelfs een British Fantasy-prijs gewonnen.



Graham Joyce

Zeker geen Final Fantasy XIII voor het Westen dit jaar

Square Enix is op dit moment druk bezig met de nieuwste games in de Final Fantasy-serie. Veel gamers wachten met spanning af wanneer ze met Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII versus en Final Fantasy Dissidia kunnen gaan spelen. Over deze eerste is nu bekend geworden dat hij zeker niet dit jaar in het westen zal verschijnen.

De laatste paar weken gingen de geruchten dat Final Fantasy XIII nog wel dit jaar zou verschijnen.Yoichi Wada, president van Square Enix, heeft aan al deze geruchten een einde gemaakt. Final Fantasy zal nog wel dit jaar voor de Playstation 3 in Japan verschijnen maar pas in 2010 of later voor de Xbox 360 en Playstation 3 in de westerse landen.

Dit uitstel heeft waarschijnlijk te maken met de vertaling van de vele tekst in de game. Ook heeft Square Enix aangegeven pas te beginnen aan een poort naar de Xbox 360 als de Playstation 3 versie in het Japans klaar is.

Vlaamse gemeente communiceert via bierviltjes

De Vlaamse gemeente Nijlen communiceert voortaan via bierviltjes met haar inwoners. Gisteren liet de gemeente voor het eerst 30.000 bedrukte bierviltjes verpreiden via alle cafés van het dorp. Dat meldt de Gazet van Antwerpen vandaag.

Op de kaartjes staan onder meer de beleidsplannen van de jeugddienst, de cultuurdienst en de sportdienst. Na deze eerste serie zullen er nog meer volgen.

Wethouder Luc Luyten (Communicatie) van Nijlen is trots op het idee: "Vanaf nu geldt in Nijlen dat wie veel naar het café gaat, slimmer wordt." De gemeente, die tussen Herentals en Antwerpen ligt, hoopt dankzij de bierviltjes meer reacties te krijgen op haar beleid.

Piraterij breekt in 2008 alle records

Piraten hebben vorig jaar 49 schepen gekaapt, 889 opvarenden gegijzeld en op 46 schepen geschoten. De cijfers over 2008 breken dan ook alle records, schrijft het Internationale Maritieme Bureau (IMB) in het vandaag uitgebrachte jaarverslag.

Door piraterij kwamen afgelopen jaar elf mensen om het leven. Ook zijn nog 21 mensen vermist. Het IMB vreest dat ook zij gedood zijn.

De stijging is vooral te wijten aan de piraterij in de Golf van Aden, voor de kust van Somalië. Daar is volgens het IMB het aantal aanvallen met 200 procent gestegen tot 111 in 2008. Wereldwijd nam het aantal aanvallen 11 procent toe tot 293.

In de Golf van Aden slaagden de piraten er in 2008 in 42 schepen te kapen en 815 bemanningsleden te gijzelen.

Nigeria staat tweede op de lijst met veertig aanvallen, vijf kapingen en 29 gegijzelde opvarenden. Indonesië heeft het aantal aanvallen weten terug te brengen van 121 in 2003 tot 28 vorig jaar.

Volgens het IMB zijn de piraten steeds beter bewapend en gewelddadiger. Ook vinden de aanvallen steeds verder uit de kust plaats.

Opnieuw miljardensteun banken VS

De Amerikaanse Senaat heeft de weg vrijgemaakt voor de vrijgave van een tweede steunpakket van 350 miljard dollar (266 miljard euro) voor de noodlijdende financiële sector. Een motie die het vrijvallen van het geld moest blokkeren werd door de Senaat verworpen.

De 350 miljard dollar is de tweede helft van een totaalpakket van 700 miljard dollar dat in oktober vorig jaar werd gereserveerd voor de financiële sector. De eerste helft van het geld is in Amerikaanse banken en verzekeraars geïnjecteerd en gebruikt voor hulpleningen aan de geplaagde autoindustrie.

De toekomstige president Barack Obama beloofde het geld goed te benutten. "Ik weet dat het geen makkelijke stemming was wegens de frustratie van zo velen van ons over hoe de eerste helft van het plan werd uitgevoerd”, aldus Obama.

Hypotheeklasten

Hij wil strikte voorwaarden stellen voor salarissen en bonussen voor managers. In het Huis van Afgevaardigden, de andere Kamer van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging, wordt gewerkt aan plan om een deel van het geld te gebruiken om huizenbezitters die hun hypotheeklasten niet kunnen betalen te steunen.

In oktober kwam het steunplan van 700 miljard dollar met veel hangen en wurgen door het Amerikaanse congres. Toen werd afgesproken dat de regering een apart verzoek moest indienen voor de vrijgave van de tweede helft van het geld. Zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden hadden tegen moeten stemmen om dat blokkeren. Nu de Senaat dat niet heeft gedaan, is zeker dat het geld beschikbaar komt.

AH maakt gevaarlijke fout in magnetronrecept

Albert Heijn waarschuwt voor een fout in een recept in het eigen blad AllerHande, het eerste nummer van dit jaar. In het recept voor ‘gepofte aardappelen met honingkarbonades’ staat dat aardappelen "in aluminiumfolie” in de magnetron moeten worden gelegd, iets wat juist niet mag.

De supermarkt roept de klanten onder andere in advertenties en in de eigen winkels dringend op speciale magnetronfolie te gebruiken. De aluminiumfolie laat de microgolven van de magnetron niet door, waardoor een vonkenregen ontstaat. Er is een grote kans dat het apparaat hierdoor in brand vliegt.


AH maakt gevaarlijke fout in magnetronrecept  (foto: DAG)

Ook De Wolf biedt zich aan bij Feyenoord

John de Wolf is bereid om Feyenoord de komende maanden uit de brand te helpen. De ex-verdediger deed deze uitspraak in het tv-programma De Wereld Draait Door.

De Wolf, die in 1993 kampioen werd met Feyenoord, zei in het programma dat de huidige situatie bij de Rotterdammers hem aan het hart gaat. "Desnoods kruip ik zelfs naar de Kuip", aldus de ex-verdediger.

Als hoofdtrainer wil De Wolf niet aan de slag gaan, maar als assistent ziet hij voor zichzelf wel een rol weggelegd in Rotterdam-Zuid. "Ik wil gewoon mijn steentje bijdragen, desnoods maar vier maanden lang. Ik wil de club helpen."

Wie denk jij dat de nieuwe trainer wordt bij Feyenoord? Laat je stem horen in de poll.

Drake krijgt het moeilijk in Uncharted 2

Uncharted: Drake's Fotune verscheen in 2007 voor de Playstation 3 en was een grote hit. Niet alleen zag de game er goed uit, het verhaal en de gameplay waren ook zeer geslaagd. Naughty Dog is op dit moment druk bezig met het tweede deel in de serie, Uncharted 2: Among Thieves, waarin we hele nieuwe dingen kunnen verwachten.

Drake zal het namelijk op moeten nemen tegen veel slimmere vijanden. De gameplay in het tweede deel zal namelijk stealth bevatten en hiervoor wordt druk aan een nieuwe AI gewerkt. Deze zal op gepaste wijze reageren als de vijanden denken Drake gezien te hebben. Deze reacties zijn opgedeeld in twee onderdelen namelijk "investigate" en "hunt".

In "investigate" zal een vijand, die denkt dat hij Drake heeft gezien op onderzoek uitgaan. Dit doet hij door goed rond te kijken of door naar de plek waar hij Drake gezien zou hebben te lopen. Als ze Drake hebben gevonden gaan de vijanden in "hunt" mode. Hierbij zullen ze heb proberen op te jagen waarbij ze beginnen vanaf de positie waar ze hem hebben gezien. Hier van uit proberen ze op zijn bewegingen te anticiperen. Ook zullen de vijanden alles kunnen wat Drake ook kan. Zo kunnen ze ook op ledges klimmen of over gaten springen.

Nog meer gezelligheid in The Godfather II trailer

Zojuist lieten we jullie een nieuwe trailer van Mafia II zien. Er moet dit jaar nog een Mafia game uitkomen, in de vorm van The Godfather II. Deze game moet ook uitkomen voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3.

In de Godfather II moeten gamers zich ook een weg omhoog zien te slaan en schieten in het criminele circuit. Een belangrijk onderdeel van de game is het in handen krijgen van verschillende bedrijven door je vuisten het woord te laten doen. Hierover gaat dan ook de trailer die vandaag is verschenen. Voor de HD-beelden klik je hier.

Resident Evil 5 krijgt Limited Edition in Europa

Op 13 maart is het dan eindelijk zover; Resident Evil 5 ligt in de winkels. Alvorens de game in de winkel ligt, kan iedereen al los met de demo. Naast de gewone versie verschijnt er ook een Limited Edition in Europa. Deze versie bevat een extra disc met daarop de Making Of, een trailer van Resident Evil: Degeneration en meer kleine extra's. Hieronder staat alvast een plaatje van de steelbox Limited Edition.


Inbreker stript voor politie

In het Australische Melbourne heeft de politie een strippende inbreker gearresteerd. De agenten kwamen de man op het spoor, nadat ze een melding hadden gekregen dat er een inbraak gaande was. Eenmaal ter plaatse zagen ze dat de man probeerde te vluchten via het dak.

Toen de inbreker geen uitweg meer zag, wilde hij de agenten laten zien dat hij echt geen wapens bij zich droeg. Zodoende kleedde hij zich helemaal uit. De agenten hebben de man bedekt en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Met dank aan R0n voor de submit.

Meer omzet door crisiserotiek

De kredietcrisis drijft mensen vroeg naar bed, wat volgens de firma Cobeco Pharma fantastisch nieuws is voor de eroticabranche. De omzet van Cobeco Pharma, de grootste in Europa wat betreft erotische stimuleringsmiddelen en cosmetica, is de laatste twee maanden van vorig jaar met twaalf procent gegroeid. Deze trend lijkt zich volgens het bedrijf door te zetten in dit jaar.

"Mensen blijven dankzij de recessie thuis", laat het bedrijf weten. Volgens het bedrijf letten mensen meer op hun centen en dan is een avondje seks vaak toch goedkoper dan een avondje uit. Het bedrijf laat weten dat de consument ook energiebewuster is gaan leven en zich 'warm knuffelen onder de dekens'.

Dat het zo goed gaat met Cobeco Pharma betekent volgens Beate Uhse B.V. (die onder meer over winkelketen Christine le Duc gaat) dat het met de hele eroticabranche goed gaat. Volgens een woordvoerder hebben zij nog geen duidelijk beeld van de omzet van 2008, maar het lijkt net zo goed te gaan als andere jaren.

Er zijn ook bedrijven in de eroticabranche waar het helemaal niet zo goed mee gaat. De Britse onderneming Bedroom Pleasures was gisteren zelfs somber gestemd. Volgens een woordvoerder waren de kerstverkopen redelijk, maar hij schatte in dat deze toch vele malen minder waren dan vorig jaar.

Met dank aan R0n voor de submit.

Methaan op mars gevonden

De vraag of er leven op Mars is heeft een nieuwe duw in de rug gekregen. Wetenschappers van NASA hebben namelijk grote erupties van methaangas op de rode planeet waargenomen. Dit is de lezen in de nieuwste uitgave van het wetenschappelijke vakblad Science.

Zeven jaar lang hebben astronomen met telescopen vanaf de aarde naar Mars gekeken en sterke seizoensschommelingen in de concentratie methaan in de atmosfeer vastgesteld. In de zomer van 2003 werd een grote eruptie op het noordelijk halfrond van de planeet waargenomen. Dezelfde waarneming deden zij in de Marslente van 2006.

Het is niet bekend waar het gas vandaan komt. Het leek uit meerdere bronnen te komen en was soms een hele grote concentratie. Eén gaswolk bevatte ongeveer 19.000 ton methaan. Het methaangas op aarde heeft in negentig procent van de gevallen een biologische oorsprong en de rest kent een geochemische bron. Het methaan dat op Mars is waargenomen, kan zowel geochemisch als biologisch zijn.

Enkele maanden geleden kwam de vraag of er leven op Mars was weer ter sprake. Er werden toen aanwijzingen gevonden dat er water aanwezig was op de planeet.

Met dank aan gewoonlukas voor de submit.

MVV lijkt kansloos voor Reis

De kans dat Jonathan Reis aan MVV verhuurd zal worden is vrij klein. PSV zou hem liever aan een eredivisieclub verhuren.

Donderdag kwam naar buiten dat MVV interesse in de speler zou hebben maar de clubs spraken tot nu toe alleen informeel met elkaar.

Reis kwam anderhalf jaar geleden naar Eindhoven maar kwam nog aan weinig spelen toe in de hoofdmacht. Dit seizoen kreeg hij het met Huub Stevens aan de stok wegens vermeend onprofessioneel gedrag.

DVD: Mongol

De film die in 2008 genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film is een waar meesterwerk. Het verhaal achter een van de schrikwekkendste en machtigste krijgsheren aller tijden neemt je mee door het leven van Genghis Khan, de Mongoolse leider die alle stammen in het land onder één vlag verzamelde en een waar rijk stichtte. De naam Ghenghis Khan doet velen meteen denken aan bloedige veldslagen en absolute macht. Mongol gaat juist over het verhaal achter de man die later als legende de boeken in zou gaan.


PSV bespreekt vandaag situatie Zonneveld

PSV gaat vandaag (vrijdag) reageren op het bod dat Panathinaikos heeft gedaan op Mike Zonneveld.

"We bespreken het bod vandaag intern en zullen dan reageren," zegt algemeen directeur Jan Reker in De Telegraaf.

De verdediger zelf wil dolgraag naar Griekenland. "Ze zitten nog in de Champions League en omdat ik bij PSV niet in dat toernooi heb gespeeld mag ik nog meedoen. Ik zie het als een prachtige uitdaging."

Zonneveld komt onder Huub Stevens niet veel aan spelen toe, maar de oefenmeester hoopt desondanks dat de oud-speler van NAC Breda behouden blijft voor de Eindhovenaren.

'Gelimiteerde transfersom in contract Elia'

Eljero Elia verlengt zijn contract bij FC Twente vrijwel zeker met 3,5 jaar. Zolang zal hij echter niet meer blijven bij de Tukkers, die mogelijk deze zomer al afscheid zullen nemen van de snelle vleugelaanvaller.

Ajax deed al een bod van 6,5 miljoen euro, PSV hing eind december voor het eerst aan de lijn en ook het Schalke 04 van zijn ex-trainer Fred Rutten heeft interesse.

Om echter voor zekerheid te kiezen, is er volgens het Algemeen Dagblad een gelimiteerde transfersom van zo´n tien miljoen euro opgenomen in het contract van Elia.

"Ik ben heel blij dat hij bij ons blijft," zegt trainer Steve McClaren, "Eljero is een speler die het verschil kan maken, dat heeft hij al bewezen."

TOP Oss strikt twee spelers

TOP Oss heeft de selectie aangevuld met een tweetal spelers. Zowel Zakaria El Allali als Jannis Karafillakis maken het seizoen op amateurbasis af.

De 20-jarige aanvaller El Allali komt over van de amateurs van TONEGIDO. De eveneens 20-jarige Karafillakis wordt overgenomen van sc Cambuur Leeuwarden, waar hij niet voorkwam in de plannen van trainer Stanley Menzo.

Daarnaast hoopt de Brabantse club nog altijd Ousmane Sanou vast te leggen voor de tweede seizoenshelft.

Sylvie maakt Duitse mannen sprakeloos

Lezers van het Duitse mannenblad Maxim hebben Sylvie van der Vaart verkozen tot 'Vrouw van het jaar 2009'. "Haar schoonheid, natuurlijkheid en overweldigende uitstraling maakt ons sprakeloos", laat de redactie van het blad weten.

Meer dan 13.000 lezers hebben uit 66 vrouwen gekozen wie volgens hen de vrouw van het jaar 2009 moest worden. Na Sylvie eindigde Scarlett Johansson op de tweede plaats en Bondgirl Olga Kurylenko op de derde plaats. Angeline Jolie en Dita von Teese eindigden nog verder na Sylvie van der Vaart.

In Duitsland is de vrouw van voetballer Rafael van der Vaart bekend als vast jurylid van Das Supertalent (de Duitse versie van Holland's got talent). Zij reikte afgelopen maandag nog de FIFA Player of the Year-verkiezing uit.

Met dank aan TonyCasius en E-lise voor de submit.

Boek: Stewart / Weiss / Brigg - Cathy's sleutel

Cathy Vickers is klaar met haar middelbare school en heeft een baantje als serveerster bij restaurant Fondue!. Haar passie is tekenen, iets waar ze heel goed in is. Maar een normaal leven leiden kan ze niet. Haar vriendje bleek onsterfelijk te zijn, daarnaast zit er nog een andere onsterfelijke achter haar aan. Alsof dat nog niet genoeg is, komt ze er ook achter dat haar vader geen natuurlijke dood is gestorven. Samen met haar vrienden probeert ze haar leven op de rails te houden en tegelijk achter de waarheid te komen. Tussendoor verzamelt ze allerlei dingen zoals tekeningen, documenten en zaken zoals servetjes en muntjes als bewijsmateriaal. Ook houdt Cathy een dagboek bij, meerdere malen per dag neemt ze de tijd om hier iets in te schrijven. Met dat dagboek en het bewijsmateriaal bij elkaar wordt jij als lezer uitgedaagd om de oplossing te vinden. Niet alleen dat wat je in handen hebt is belangrijk, ook het internet speelt een grote rol in dit avontuur.

Zorgen over nieuwe exameneisen

Scholen en ouders zijn bang dat de nieuwe exameneisen voor middelbare scholieren leidt tot verschraling van het onderwijs. Ze denken dat leerlingen schoolsoort, vakken en profielen 'voorzichtiger' gaan kiezen om maar het examen te halen.

De maatregelen treffen vooral kwetsbare leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie en een eenzijdig talent, staat in een brief aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt. De brief is ondertekend door de VO-raad, scholierenbond LAKS, Ouders en Coo en het multiculturele instituut Forum.

Van Bijsterveldt kwam in oktober vorig jaar met de plannen na klachten van hogescholen en universiteiten van aankomende studenten. CDA-bewindsvrouw wil af van de huidige praktijk, dat scholieren onvoldoendes voor het centraal examen kunnen compenseren met voldoendes van het schoolexamen.

Johnny Knoxville aangehouden

Johnny Knoxville, bekend van de tv-serie Jackass, is tijdelijk aangehouden op het vliegveld van Los Angeles omdat hij een gasgranaat op zak had. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Beveiligingsmensen hadden de granaat gesignaleerd in de handbagage van de Jackass-ster. Een expertteam onderzocht daarop de granaat, maar vond geen pin in het projectiel.

De 38-jarige Knoxville mocht daarna weer gaan en is op het vliegtuig naar Miami gestapt, aldus de politie. Aanklagers bekijken nog of Knoxville wordt vervolgd voor het meenemen van een verboden projectiel naar een luchthaven. Het is onbekend of de acteur de granaat heeft moeten inleveren.

Knoxville haalt in het programma Jackass allerlei gevaarlijke en pijnlijke stunts uit.

Bush: 7 jaar zonder terreuraanslag VS

Het beleid van de Amerikaanse president George Bush heeft tot resultaten geleid: er is al zeven jaar geen grote terreuraanslag meer gepleegd in de Verenigde Staten. Dit zei Bush zelf gisteravond (plaatselijke tijd) in zijn afscheidstoespraak tot het Amerikaanse volk.

Hij prees de verworvenheden van de Amerikaanse interventies in Afghanistan en Irak: in Afghanistan werden voor de komst van de Amerikanen nog vrouwen gestenigd, nu is het een jonge democratie.

"Vrijheid is een geschenk van de almachtige God", aldus Bush. Hij mag nog vijf nachtjes slapen in het Witte Huis: op 20 januari moet hij de presidentiële macht overdragen aan Obama.

Hamas biedt staakt-het-vuren van 1 jaar aan

Hamas heeft bij de onderhandelingen over het conflict in de Gazastrook een bestand van één jaar aangeboden, als Israël zich uit het Palestijnse gebied terugtrekt en de blokkade van de strook opheft. Dit heeft de plaatsvervangend chef van het politbureau van Hamas gezegd.

Een westerse diplomatieke bron die goed geïnformeerd is over de Egyptische bemiddelingspoging, bevestigde dat Hamas zo'n voorstel heeft gedaan. Israël heeft er gereserveerd op gereageerd, aldus de bron.

De Joodse staat had een einde van zijn offensief eerder afhankelijk gesteld van een mechanisme dat herbewapening van Hamas voorkomt. Vandaag praat een Israëlische afgezant in Caïro opnieuw met de Egyptische bemiddelaars.

Zware aardbeving bij Russische Koerilen

De Russische eilandengroep Koerilen is gisteren getroffen door een zware aardbeving met een kracht van ongeveer 7,3 op de schaal van Richter. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst USGS gemeld.

Er zijn nog geen berichten over schade. Rusland heeft korte tijd later een tsunamiwaarschuwing uitgevaardigd voor de kuststad Petropavlovsk-Kamtsjatski in het verre oosten van het land, aldus het Russische persbureau RIA Novosti.

Het epicentrum van de beving lag op 35 kilometer diepte op ruim 400 kilometer ten zuiden van de archipel. De eilandengroep ligt ten noordoosten van het Japanse eiland Hokkaido.

Israël grendelt Westelijke Jordaanoever af

Israël heeft de bezette Westelijke Jordaanoever voor twee dagen afgegrendeld. Dit heeft een legerwoordvoerder van de Joodse staat gisteravond meegedeeld.

Minister van Defensie Ehud Barak heeft om veiligheidsredenen het bevel gegeven tot de maatregel. Palestijnen die op de Westoever leven, mogen alleen met een speciale vergunning om medische of humanitaire redenen naar Israël reizen. De bewoners van het andere autonome Palestijnse gebied, de Gazastrook, konden dat gebied ook al niet verlaten.

Geen Nederlanders in hoofdtoernooi Australian Open

Zowel het heren- als het damesenkelspel moeten het dit jaar doen zonder Nederlandse inbreng. Matwe Middelkoop en Arantxa Rus waren de laatste overgebleven Nederlanders in het kwalificatietoernooi en zij sneuvelden in de tweede ronde.

Rus was van begin af aan kansloos tegen haar opponente Julia Schruff. De eerste set werd met maarliefst 6-0 verloren en ook in de tweede set kwam de Nederlandse al vroeg op achterstand om uiteindelijk met 6-3 te verliezen. Middelkoop kon het zijn tegentander Alexandre Kudryavtsev moeilijker maken maar de als negende geplaatste Rus was uiteindelijk in drie sets te sterk: 6-3, 2-6 en 6-2.

Het zal voor het eerst sinds 1978 zijn dat er geen Nederlanders gekwalificeerd zijn voor deelname aan de Australian Open. Jesse Huta-Galung en Michel Koning sneuvelden al in een eerder stadium, terwijl Thiemo de Bakker niet kon deelnemen na een fout van de KNLTB. Robin Haase en Michaëlla Krajicek waren normaliter direct toegelaten vanwege hun ranking maar beide talenten kampen momenteel met een blessure.

[Dakar] Uitslag etappe 12

De twaalfde etappe in de Dakar Rally bracht de rijders van Fiambala naar La Rioja over 518 kilometer, waarvan 222 kilometer getimed. Door een archeologische vondst was de etappe dertig kilometer ingekort. Grootste slachtoffer deze dag was Carlos Sainz die een ravijn inreed en uitviel.

Ceryl Despres heeft bij de motoren de etappe op zijn naam geschreven. De Fransman bleef klassementsleider Marc Coma en Gerard Farres Guell voor. Beste Nederlander was Henk Knuiman op een zevende plaats. In de top 20 eindigden Frans Verhoeven op plaats elf, Daniel Willemsen zestiende, Jurgen van den Goorbergh achttiende en Alex van den Broek als twintigste. In het klassement gaat Coma riant aan de leiding voor Despres en David Fretigne die een plek zakte. Verhoeven staat achtste, Knuiman negende en Teus Visser zestiende.

Marcos Patronelli was bij de quads wederom de snelste. De Argentijn bleef klassementsleider Josef Machacek en Hubert Deltrieu ruim voor. Martijn van Gastel werd elfde in de etappe. In het klassement gaat Machacek nog aan de leiding met bijna twee uur voorsprong op Patronelli. Derde op ruime achterstand staat Rafal Sonik. Van Gastel staat inmiddels tiende.

Bij de auto's was er het drama voor klassementsleider Carlos Sainz. Door een fout in het roadbook reed de Spanjaard het ravijn in, waardoor hij op moest geven. Zijn navigator Michel Perin kampt met een schouderblessure. Dit maakte de weg vrij voor Giniel de Villiers om de zege voor zich op te eisen vandaag voor Mark Miller en Robbie Gordon. Beste Nederlanders waren Tim en Tom Coronel op een elfde plaats. Rene Kuipers verloor vandaag veel tijd, omdat hij met zijn fabrieks BMW muurvast in het zand kwam te staan.

De Villiers nam de leiding in het algemene klassement over van zijn uitgevallen teamgenoot Sainz. Tweede staat Miller, voor Gordon. Door alle tijdstraffen en een niet volledige uitslag is nog niet duidelijk welke Nederlandse equipe de beste is. Voorlopig staat Mike van Eikeren op er 31e plaats er het beste voor.

Vladimir Chagin behaalde bij de vrachtwagens de dubbelslag. De Rus won niet alleen de etappe, maar nam ook de leiding in het klassement over. Tweede vandaag werd Firdaus Kabirov voor Gerard de Rooy die na CP2 het tempo niet meer bij kon benen. Wuf van Ginkel werd knap vierde en Marcel van Vliet kwam als achtste binnen. In het klassement staat Kabirov tweede achter Chagin. Derde op ruime achterstand staat De Rooy. Van Ginkel is inmiddels opgeklommen naar een achtste plaats.


Uitslag etappe 12:

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 001DespresKTM03:57:37
2 002 ComaKTM 03:59:00 + 00:01:23
3 024Farres GuellKTM 04:07:24 + 00:09:47
4 003CasteuKTM 04:07:28 + 00:09:51
5 020LopezKTM 04:07:53 + 00:10:16

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 273PatronelliCAN - AM 04:42:58
2 250MachacekYamaha05:18:54 + 00:35:56
3 255DeltrieuPolaris05:19:00 + 00:36:02
4 267CarliniPolaris05:21:12 + 00:38:14
5 251AvendanoSuzuki05:23:55 + 00:40:57

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen04:06:43
2 308Miller/PitchfordVolkswagen04:23:00 + 00:16:17
3 309Gordon/GriderHummer04:32:10 + 00:25:27
4 307Depping/GottschalkVolkswagen04:48:45 + 00:42:02
5 316Novitskiy/TyupenkinBMW05:02:08 + 00:55:25

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz04:39:49
2 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz04:41:36 + 00:01:47
3 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF05:04:29 + 00:24:40
4 503Van Ginkel/Tijsterman/De RooyGINAF05:50:29 + 01:10:40
5 504Loprais/Stajf/HolanTatra06:10:58 + 01:31:09


Klassement na etappe 12

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 002 ComaKTM 47:51:30
2 001DespresKTM49:21:18 + 01:29:48
3 012FretigneYamaha49:25:25 + 01:33:55
4 003CasteuKTM 50:07:43 + 02:16:13
5 005RodriguesKTM50:15:34 + 02:24:04

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 250MachacekYamaha63:12:11
2 273PatronelliCAN - AM 65:06:49 + 01:54:38
3 262SonikYamaha70:18:28 + 07:06:17
4 255DeltrieuPolaris74:23:23 + 11:11:12
5 272BrazinaYamaha78:54:08 + 15:41:57

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen43:46:58
2 308Miller/PitchfordVolkswagen43:49:33 + 00:02:35
3 309Gordon/GriderHummer45:05:50 + 01:18:52
4 327Tollefsen/EvansNissan49:35:19 + 05:48:21
5 317Holowczyc/FortinNissan50:31:40 + 06:44:42

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz44:41:26
2 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz44:42:59 + 00:01:33
3 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF45:38:24 + 00:56:58
4 508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz51:04:59 + 06:23:33
5 507Echter/Ruf/KleinMAN51:58:37 + 07:17:11


Etappe 13 La Rioja - Cordoba

De dertiende etappe van La Rioja naar Cordoba zou gaan over 753 kilometer, waarvan 545 speciale proef was. De organisatie heeft besloten deze proef met 300 kilometer in te korten en te starten bij CP4. De etappe kent modderwegen, alsmede stenen. Veel te winnen valt er niet, veel te verliezen wel.

VVD: geen rookverbod tijdens carnaval

Tijdens het carnaval moet het rookverbod in de horeca opgeschort worden. VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra lanceerde dit naar eigen zeggen ludieke idee gisteravond in het tv-programma Pauw & Witteman.

In zijn ogen is het rookverbod tijdens carnaval niet te handhaven. In de ene kroeg zal dan wel straffeloos gerookt mogen worden, terwijl een andere zich keurig aan het verbod houdt. Dit leidt tot oneerlijke concurrentie.

De VVD is überhaupt tegenstander van het rookverbod. Deze zou nadelig uitpakken voor kleine kroegen, die geen rookruimte kunnen inrichten. Bovendien zouden cafés er zelf voor moeten kunnen kiezen of roken er mag of niet.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.