Nederlandse verf maakt McLaren sneller

De eerder vandaag gepresenteerde McLaren MP4-24 heeft een Nederlands tintje. Het bedrijf AkzoNobel heeft de verf voor de bolide van het Engelse team geleverd. De verf is in vier lagen aangebracht en moet de auto sneller maken, terwijl de looks van de auto behouden blijven.

Ron Dennis is tevreden met het resultaat van het Nederlandse bedrijf. "We zijn erg blij met de komst van zo'n hoog aangeschreven bedrijf als AkzoNobel als partner van ons bedrijf. We weten dat de Formule 1 een sport is, waarbij het visuele aspect een grote rol speelt en vele kijkers trekt. Sinds 2006 heeft onze chromen look ons flink onderscheiden van de andere teams. We kijken uit naar een lange en succesvolle samenwerking," aldus de teambaas die vandaag bekend maakte te stoppen als teambaas van het Formule 1-team.

Ook Jim Rees, General Manager of Car Refinishes van AkzoNobel, is in zijn nopjes. "Bij onze productontwikkeling staat het voorop om technologische grenzen te verleggen en daar zijn we in dit geval in geslaagd. Vandaar dat we ertoe in staat zijn McLaren van een superieur verfsysteem te voorzien dat bijdraagt aan haar vraag naar prestaties, snelheid en precisie."