Geen Nederlanders in hoofdtoernooi Australian Open

Tim86
Zowel het heren- als het damesenkelspel moeten het dit jaar doen zonder Nederlandse inbreng. Matwe Middelkoop en Arantxa Rus waren de laatste overgebleven Nederlanders in het kwalificatietoernooi en zij sneuvelden in de tweede ronde.

Rus was van begin af aan kansloos tegen haar opponente Julia Schruff. De eerste set werd met maarliefst 6-0 verloren en ook in de tweede set kwam de Nederlandse al vroeg op achterstand om uiteindelijk met 6-3 te verliezen. Middelkoop kon het zijn tegentander Alexandre Kudryavtsev moeilijker maken maar de als negende geplaatste Rus was uiteindelijk in drie sets te sterk: 6-3, 2-6 en 6-2.

Het zal voor het eerst sinds 1978 zijn dat er geen Nederlanders gekwalificeerd zijn voor deelname aan de Australian Open. Jesse Huta-Galung en Michel Koning sneuvelden al in een eerder stadium, terwijl Thiemo de Bakker niet kon deelnemen na een fout van de KNLTB. Robin Haase en Michaëlla Krajicek waren normaliter direct toegelaten vanwege hun ranking maar beide talenten kampen momenteel met een blessure.