Ron Dennis stopt als teambaas

Ron Dennis stopt per 1 maart als teambaas bij McLaren. Hij zal zich met andere dingen binnen de McLaren-groep gaan bezighouden. Martin Whitmarsh zal zijn taken overnemen.

Als één van de redenen voor zijn vertrek geeft de 61-jarige Brit de kredietcrisis. "Het eerste wat ik ga doen is harder werken", zei Dennis, die al sinds 1981 teambaas is. "Ik denk namelijk dat iedereen binnen onze organisatie zich realiseert dat we een zware tijd beleven en dat we een diverse onderneming zijn."

"Het is niet iets om al te opgewonden van te raken, maar het is absoluut tijd dat Martin (Whitmarsh, red.) de rol van teambaas overneemt. Vanaf 1 maart zal hij dat ook doen. Ik zal nog steeds wel naar races gaan, niet allemaal, omdat het mijn passie is. Ik zal harder gaan werken en een grotere verantwoordelijkheid binnen de organisatie op me nemen. Ik zal de directeur worden. Het is de tijd en het is volledig mijn beslissing. Het is wat ik wil, maar ik heb ook het voornemen om veel harder te werken."

"Ik ga niet met pensioen, ik ga me op andere gebieden richten, wat ik niet kan combineren met de Grand Prix-kalender. Martin zal zijn rol graag op zich nemen. We hebben de baan over de afgelopen twee jaar gedeeld, maar nu zullen zijn beslissingen invloed hebben op wat er op de circuits gebeurt."