Real is Guti en Dudek weken kwijt door blessures

HowardStern
Real Madrid is Guti en Jerzy Dudek circa een maand kwijt. De blessure van Guti kan gevolgen hebben voor spits Klaas-Jan Huntelaar.


De middenvelder Guti heeft vandaag tijdens de training een spiertje in zijn linkerkuit gescheurd. De 32-jarige Spanjaard zal ongeveer vier weken uit de roulatie zijn. In principe is Guti een basisspeler bij Real. Hij verscheen van de twaalf competitieduels die hij speelde namelijk tien keer aan de aftrap.

De beschikbaarheid van Guti bij de komende Champions League duels met Liverpool is twijfelachtig door de blessure. De coach van Real, Juande Ramos, moet nog een keuze maken of hij Lassana Diarra of Klaas-Jan Huntelaar inschrijft voor de Champions League, maar een keuze voor de Franse middenvelder lijkt nu toch waarschijnlijker dan die voor de Nederlandse spits.

Ook Dudek raakte geblesseerd tijdens de training van vandaag. De Poolse reservedoelman van Real heeft een kleine scheur in zijn rechterkuit, waarvan hij nu last heeft. Hij zal zeker twee tot hooguit drie weken uit de roulatie zijn. Zondag mist hij sowieso het thuisduel met Osasuna.