Drake krijgt het moeilijk in Uncharted 2

Uncharted: Drake's Fotune verscheen in 2007 voor de Playstation 3 en was een grote hit. Niet alleen zag de game er goed uit, het verhaal en de gameplay waren ook zeer geslaagd. Naughty Dog is op dit moment druk bezig met het tweede deel in de serie, Uncharted 2: Among Thieves, waarin we hele nieuwe dingen kunnen verwachten.

Drake zal het namelijk op moeten nemen tegen veel slimmere vijanden. De gameplay in het tweede deel zal namelijk stealth bevatten en hiervoor wordt druk aan een nieuwe AI gewerkt. Deze zal op gepaste wijze reageren als de vijanden denken Drake gezien te hebben. Deze reacties zijn opgedeeld in twee onderdelen namelijk "investigate" en "hunt".

In "investigate" zal een vijand, die denkt dat hij Drake heeft gezien op onderzoek uitgaan. Dit doet hij door goed rond te kijken of door naar de plek waar hij Drake gezien zou hebben te lopen. Als ze Drake hebben gevonden gaan de vijanden in "hunt" mode. Hierbij zullen ze heb proberen op te jagen waarbij ze beginnen vanaf de positie waar ze hem hebben gezien. Hier van uit proberen ze op zijn bewegingen te anticiperen. Ook zullen de vijanden alles kunnen wat Drake ook kan. Zo kunnen ze ook op ledges klimmen of over gaten springen.