PowNed programma's - deel 1

Ik hoop zelf dat de plannen voor deze nieuwe zender gewoon een 1 aprilgrap zijn. Maar ik ben bang dat het geen grap is, want er zijn zeker potentiële leden genoeg om het benodigde aantal van 50.000 te halen. Gezien het oplopende aantal geweldplegingen tegen politie, brandweer en ambulancepersoneel is er een steeds grotere doelgroep voor die omroep. Ik vraag me alleen af of die doelgroep ook bereid is om geld te betalen voor een lidmaatschap.
Maar als het lukt, dan moeten ze natuurlijk programma’s gaan maken. En wat zijn onnodig kwetsende programma’s eigenlijk?
Ik heb wel ideeën.

Deze week zag ik op Film1 “Untraceable”. Dat is een thriller met matige acteerprestaties, maar redelijk spannend en met een boeiend thema. Een seriemoordenaar zendt via internet beelden uit van zijn slachtoffers. Die slachtoffers sterven alleen maar als er veel mensen op de site inloggen. Een van de slachtoffers zit tot zijn hals in een bak water, waarin zwavelzuur gaat stromen zodra er kijkers inloggen op de site. Hoe meer kijkers, hoe meer zwavelzuur en hoe sneller het slachtoffer sterft. Zo worden de kijkers dus eigenlijk medeplichtig.
En denk maar niet, dat mensen in werkelijkheid niet op zo’n site zouden inloggen. Dat is nog het meest beangstigende van de film.

Het gaat me wat te ver om zoiets op PowNed uit te zenden, maar het bracht me wel op een idee voor een eerste, onnodig kwetsend, programma op die zender.
Het idee is om het programma gelijktijdig op televisie en op internet uit te zenden. Maar alleen de internetkijkers zijn bepalend voor wat er gebeurt met het slachtoffer. Op deze manier kunnen mensen er dus bewust voor kiezen om alleen te kijken wat er gebeurt of om mee te bepalen wat er gebeurt.
Natuurlijk wordt in dit geval het slachtoffer niet vermoord. Dat is voorlopig zelfs voor PowNed te gek, denk ik.
Uiteraard moeten er wel Bekende Nederlanders aan het programma meewerken. Het liefst als slachtoffer.

Als eerste slachtoffer stel ik Jort Kelder voor. Je kunt de televisie niet aanzetten of je ziet die kop van hem in beeld komen. Dus we nemen Jort mee naar de kelder.
Hij wordt aan een stang vastgebonden en zijn hoofd en handen gaan in een schandblok, zodat hij zijn hoofd niet kan wegdraaien. Zijn oogleden worden met piercings aan zijn voorhoofd gepind, want hij mag zijn ogen niet dicht kunnen doen. Dat doet echt geen pijn, want ik zie zo vaak piercings boven de ogen van mensen. Vóór hem op een enorm groot scherm ziet hij dan een voor een naaktfoto’s van Georgina Verbaan voorbij komen. Hoe meer kijkers inloggen, hoe meer foto’s. Uiteraard moeten de kijkers zowel een beeld van het lijden van Jort hebben als van het grote scherm waarop de foto’s worden geprojecteerd. Maar PowNed wil toch al 'beschaafde' porno brengen, dus dat moet kunnen. Ik wil trouwens zelf wel voor de foto’s zorgen.

Voor tweede slachtoffer komt wat mij betreft Joop Kotshekke in aanmerking. Hij is gelukkig een tijd niet in beeld geweest, maar nu zit die homo ineens in een reclame voor Ambi Pur Odour Naturizer. Hij komt ongeveer twaalf keer per dag even langs als je nietsvermoedend naar een leuk programma kijkt. Normaal eet je bij hem wat de poot schaft, maar nu eet hijzelf wat de pot schaft.
We hangen hem op aan zijn voeten, met zijn hoofd naar beneden boven een plee. Hoe meer mensen op de site inloggen, hoe lager hij zakt. Natuurlijk bestaat de inhoud van de plee niet uit varkenshaasjes in roomsaus. Ik denk zelf aan een mengsel dat tot stand komt na het eten van erwtensoep, bruine bonen en hachee, waar we zijn hoofd langzaam in laten zakken.

Als derde slachtoffer zou ik Minister Rouvoet willen voorstellen. Hij wordt vastgebonden op een plank en zijn hoofd wordt zó bevestigd dat hij het niet kan bewegen.
Als mensen op de site inloggen dan komt er een hele dikke vrouw van middelbare leeftijd met een kale kut en die gaat op zijn gezicht zitten en roept, “Ik heb een kale poes, maar ik had vroeger donker gekruld schaamhaar.” Hoe meer mensen inloggen, hoe vaker ze terugkomt. Van mij mag ze ook nog een natte scheet laten. Er moet alleen nog een geschikte kandidaat voor dikke vrouw worden gezocht en Erica Terpstra komt niet meer in aanmerking. Rita Verdonk?

De vierde kandidaat wordt wat mij betreft Jan Slagter van MAX. Hij wordt aan een paal vastgebonden met zijn handen, zodat hij niet zijn vingers in zijn oren kan steken. Hoe meer mensen inloggen, hoe meer hij moet luisteren naar zijn eigen verschrikkelijk flauwe kutmoppen.

Als laatste kandidaat heb ik echter een probleem. Ik wil daar graag Rutger Castricum voor nemen. Ik las laatst een artikel over genetische manipulatie van varkens. De beesten lichten groen op in het donker, omdat ze het gen voor een lichtgevend eiwit uit een lichtgevende kwal in zich hebben gekregen. Ze hadden het varken nog beter kunnen manipuleren door een gen uit Rutger te nemen en dus op die manier het gen van een pratende kwal in te brengen en zo pratende varkens te maken. Aan de andere kant: Rutger is eigenlijk zelf al een pratend varken.
Ik zou dan willen voorstellen, dat Rutger wordt vastgebonden op een operatietafel en dat dokter Roy Martina de linker teelbal verwijdert als vijfhonderdduizend kijkers inloggen. Bij een miljoen kijkers ook de rechter teelbal. Dat kan wel zonder verdoving, want Rutger heeft toch geen gevoel. Hij kan dan na de uitzending verder door het leven als Rutger Castraticum. Ik ken al één zekere kijkster.

Ik denk wel dat ik inlog.