Manchester City biedt op De Jong

HowardStern
Nadat gisteren al bekend was dat Manchester City interesse heeft is er vandaag een bod uitgebracht op Nigel de Jong van Hamburger SV.

"City heeft met ons contact opgenomen, de interesse kenbaar gemaakt en ook een bod op tafel gelegd", aldus Dietmar Beiersdorfer, sportdirecteur van HSV. De Jong zijn contract bij HSV loopt nog door tot 2010. Volgens een clausule in zijn contract kan hij komende zomer voor 2,5 miljoen euro vertrekken. HSV en de Jong zijn al een tijdje in onderhandeling over een verlenging van zijn contract, maar zijn nog niet tot een akkoord gekomen. "Ik zal het aanbod bekijken en dan beslissen wat het beste voor mij is. We hebben nog twee weken de tijd, dus we kijken wel wat er gebeurt", aldus De Jong in het Hamburger Abendblatt.

"Iedereen weet dat ik voor een grote club wil spelen en ik reken Manchester City tot die categorie", vervolgde De Jong. "Maar ik ben een HSV-speler en misschien blijf ik dat wel." Het gerucht gaat dat Manchester City een bod van vijftien miljoen euro gedaan heeft. Bij City kan De Jong zijn voormalig HSV-ploeggenoot Vincent Kompany treffen.