'Man City heeft 271 miljoen over voor Kaká'

Niels (DerMeister)
Manchester City heeft het bod op Kaká verhoogd tot het onwaarschijnlijke bedrag van 271 miljoen euro. Milan heeft daarop besloten om de Engelse club toestemming te geven om met de Braziliaanse sterspeler om tafel te gaan zitten.

Milan zou volgens The Sun maar liefst 120,6 miljoen euro ontvangen. De makelaars die ervoor moeten voor zorgen dat de transfer in goede banen wordt geleid, zullen een kleine dertig miljoen euro ontvangen. Het overige bedrag zal in het contract van Kaká worden gepompt. Zo zou de Braziliaan een weeksalaris van 250.000 euro opstrijken, wat neerkomt op een jaarsalaris van een kleine vijftien miljoen euro.

Maandag zal het bestuur van Manchester City afreizen naar Milan om de contractbesprekingen met Kaká te starten. In Milan werd met verbazing gereageerd op het megabod van de Engelse club op hun spelmaker. Supporters van AC Milan zien het somber in voor hun sterspeler. Deze denken dat AC Milan het bod niet kan weigeren.

Coach van Manchester City, Mark Hughes, kijkt uit naar de mogelijke komst van Kaká: "De Braziliaan is elke eurocent van dat bedrag waard. We hebben alles goed uitgeteld en beslist dat hij echt het type speler is dat we nodig hebben om ons een grote stap vooruit te laten zetten. Of de deal ook zal doorgaan, hangt van heel wat factoren af, maar de transfer zit nu wel in een stroomversnelling."

Kaká laat zelf weten niet voor het geld de overstap naar Engeland te maken. Ook heeft de Braziliaan al vier voorwaarden voorop gesteld, mocht hij naar Manchester City verkassen. Zo zouden zowel de eigenaar van de Abu Dhabi Groep als Robinho moeten blijven. Ook moet Manchester City zich binnen twee jaar voor de Champions League plaatsen en zou Kaká de beschikking moeten kunnen houden over zijn portretrechten.