CD: 365 Clubnights hosted by Andy & Dorothy Sherman

Claudia Angenent
365 Clubnights wordt gehost door broer en zus Sherman, misschien wel beter bekend als Shermanology. Een duo wat afgelopen jaar absoluut een toevoeging is geweest in de dancescene en een naam die we in 2009 nog vaak voorbij zullen horen komen.




Op het ogenblik worden wij als consument weer dood gegooid met mix-albums. Alle tracks van 2008 mogen natuurlijk niet vergeten worden. Dit is ook weer een verzamelalbum aan elkaar gemixt van alle beetje bekende tracks van 2008. Wat meteen al opvalt als je de cd ziet is dat de hoes vol staat met reclame voor een radiostation en een telefoonmerk. Vaak betekent dat niet veel goeds voor de inhoud van de cd. Die "sponsoren" hebben vaak een dikke vinger in de pap wat betreft de tacklisting.

Je wordt in het begin van de mix welkom geheten door broer en zus Sherman waarna de vocals worden overspoeld door de klanken van ‘Frodo’. De cd bouwt heel rustig het tempo op waardoor het eigenlijk een eentonige mix begint te worden. Zo rond track 5 zit er even een piek in het tempo met ‘Back in tha days’. Maar helaas zakt het daarna dan ook meteen weer af. Halverwege dit schijfje kom je een aardige verassing tegen met ‘Hey you’, een track van Shermanology zelf. Vanaf dat moment zit er ook een switch in het tempo en blijft het tempo ook iets hoger liggen. Iets wat eerlijk gezegd eerder in de mix al had moeten gebeuren want je komt aardig in de verleiding om de cd af te zetten. Ook met aarige tracks zoals ‘Pong to this’, ‘Generation Noise’ en ‘Lift U Up !’ wordt het er allemaal niet veel spannender door.

De mix is vlak, niet spannend en helemaal niet verrassend. Het is een dertien in een dozijn cd die niet heel erg opvalt. Er zitten wel een aantal leuke tracks op zoals: ‘Compound’ van Michel de Hey & Grooveyard, ‘Hey you’ van Shermanology en ‘Bang That Box’ van Roger Sanchez ft. Terri B maar dat dekt zeker niet de lading voor een goede mix. Er is zeker niets mis met het mixen van de nummers zelf, ze lopen vloeiend in elkaar over zonder rare breaks. Misschien dus een leuke cd voor op de achtergrond op een verjaardag met je vrienden, maar zeker niet om in de stemming te komen voor een flinke nacht stappen.

Tracklist:
1. Leroy Styles - Frodo (Ringmaster)
2. Funkerman ft. I-Fan - Remember (Hardwell Remix)
3. John Dahlbäck - Pyramid (Dirty South Remix)
4. TV Rock feat. Rudy - Been A Long Time (Laidback Luke Remix)
5. Shinedoe - Back in tha Days (Original)
6. Afrojack - Radioman
7. Melly Mel & DJ Madskillz - 1313 (Original Mix)
8. Shermanology - Hey you
9. Sidney Samson - Aeroplane
10. Hardwell & Rehab - Blue Magic
11. Funkin Matt - Hit Me
12. Chuckie & Dave Moreaux - Pong to this
13. Michel de Hey & Grooveyard - Compound (Shinedoe remix)
14. Melvin Reese & Greed ‘n Pride ft Chappell - Lift U Up ! (Sunnery James & Ryan Marciano remix)
15. Laidback Luke & Roman Salzger ft. Boogshe - Generation Noise (Afrojack Remix)
16. Fedde le Grand & Funkerman feat. Dorothy & Andy Sherman - 3 minutes to explain
17. Roger Sanchez ft. Terri B. - Bang That Box (Avicii vs. Philgood Bang That Vocal Remix)



Label: 541 Label Releasedatum: december 2008
Waardering: