McLaren presenteert nieuwe auto

Het team van McLaren Mercedes heeft zojuist haar nieuwe Formule 1-auto gepresenteerd. De MP4-24 werd in het hoofdkwartier van McLaren in Woking aan het publiek voorgesteld. Met de nieuweauto hoopt het team de wereldtitel te prolongeren.

Net als bij Ferrari en Toyota valt ook bij McLaren de brede voorvleugel op, net als de hogere en smallere achtervleugel. Teambaas Ron Dennis zei dat het team hard gewerkt heeft om de auto zo snel mogelijk af te hebben. "Het is natuurlijk voor ieder team hetzelfde, waardoor we niet kunnen zeggen dat het voor onze concurrenten minder uitdagend is. De grote regelwijzigingen veroorzaken extra werk; dit zijn de grootste regelementswijzigingen die we in de afgelopen vijftien jaar hebben gezien."

"Dit vroeg van de technici in onze organisatie, zij zijn niet alleen engineer, maar wetenschappers van hoge kwaliteit, om te beginnen met een blanco vel papier en de nieuwe regels in een concept om te zetten."

"Hierdoor kun je dingen mis hebben en daar valt niet tegenop te ontwikkelen. De MP4-24 is een auto die gebaseerd is op het juiste concept. Tegelijkertijd probeer je een zo mooi mogelijke auto te maken. Als het er mooi uit ziet, dan gaat het goed, dus wat we hier zien is het resultaat van heel veel mensen. Het is een complete auto die morgen op het circuit zou kunnen rijden."

McLaren heeft inmiddels een nieuwe auto in Portugal staan waar het team volgende week de tests op het circuit in Portimão aanvangt. Op dat circuit zullen ook enkele andere Formule 1-teams hun ronden gaan rijden.


Zijaanzicht van de nieuwe McLaren


De MP4-24 van boven


Presentatie van de auto met Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen