FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 juni 2008

Tourselectie Gerolsteiner bekend

Gerolsteiner heeft de selectie voor de tour bekendgemaakt. Het Duitse team richt zich met Schumacher en Fothen op het klassement, maar wil zich met Förster ook richten op de sprints. In de selectie zitten zeven Duitsers, een Oostenrijker en een Zwitser.

Tourselectie Gerolsteiner:

Nummer:Naam:Land:
1Robert FörsterDuitsland
2Markus FothenDuitsland
3Bernhard KohlOostenrijk
4Steven KraussDuitsland
5Sebastian LangDuitsland
6Ronny ScholzDuitsland
7Stefan SchumacherDuitsland
8Fabian WegmannDuitsland
9Oliver ZauggZwitserland

Terpstra met Milram naar de Tour

Team Milram heeft Niki Terpstra geselecteerd voor de Tour de France. Ook zijn onder andere zesvoudig groene trui-winnaar Erik Zabel en Christiaan Knees geselecteerd.

Terpstra is verheugd over zijn selectie voor zijn eerste Tour: "Het hing al even in de lucht, maar de bevestiging is natuurlijk mooi." Na de Tour zal de Nederlander zich richten op het baantoernooi op de Olympische Spelen in Beijing.

Manager Gerry van Gerwen geeft de voorkeur aan enkele oude renners in combinatie met twee debutanten, Terpstra en de Slowaak Velits. De ploeg zal zich voornamelijk richten op ontsnappingen en zich ook mengen in de sprints.

Tourselectie Milram:

Nummer:Naam:Land:
1Erik ZabelDuitsland
2Bret LancasterAustralië
3Marco VeloItalië
4Peter VelitsSlowakije
5Christian KneesDuitsland
6Ralf GrabschDuitsland
7Martin MüllerDuitsland
8Björn SchröderDuitsland
9Niki TerpstraNederland

'Deense cartoons niet kwetsend bedoeld'

Een klacht over de Mohammed-cartoons en de twee verantwoordelijke Deense redacteuren is vorige week donderdag door een Deense rechter afgewezen. In 2005 waren de redacteuren verantwoordelijk voor het in de krant plaatsen van de beruchte cartoons . De Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) vreest na de 'vrijspraak' voor islamofobie.

De rechter gaf in zijn vonnis aan dat het een feit is dat in naam van de islam geweld gebruikt wordt en het niet verboden is om daarover spotprenten te maken. Ook was hij niet van mening dat de redacteuren de intentie hadden om mensen of groepen met de tekeningen te kwetsen.

Vandaag gaf de OIC aan niet te begrijpen dat de rechter in zijn uitspraak het verband tussen terreur en islam niet heeft verworpen: "De uitspraak kwam voor ons onverwacht, juist op een tijdstip dat de rest van de wereld het verband tussen terreur en de islam verwerpt." De OIC, waarin 57 landen vertegenwoordigd zijn, behartigt de belangen van moslims over de hele wereld.

EU sanctioneert Iran

Vorige week heeft het Europese ministerie van buitenlandse zaken tevergeefs opnieuw geprobeerd te onderhandelen met Iran over zijn atoomprogramma, maar het ministerie kreeg geen reactie. Hoewel Iran nog steeds beweert dat het zijn nucleaire programma alleen voor vreedzame doeleinden gebruikt, heeft de EU toch besloten nieuwe financiële sancties tegen Iran op te leggen. De EU hoopt dat deze druk ertoe zal leiden dat Iran stopt met het verrijken van uranium.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft deze sancties goedgekeurd. Dit is de derde ronde van sancties over dit onderwerp tegen Iran sinds maart 2008. Deze nieuwe sancties zetten alle binnen de EU gelegen aandelen van de Iranese bank Melli stil. Melli is de Nationale Bank van Iran en is tevens de grootste bank van dit land.

NBA-sterren Bryant en James op OS

Kobe Bryant en Lebron James zullen deelnemen aan de Olympische Spelen. Ze zijn twee van de twaalf geselecteerden voor de Amerikaanse ploeg.

Voor Bryant (Los Angeles Lakers), dit seizoen uitgeroepen tot MVP, wordt het zijn eerste Spelen. James (Cleveland Cavaliers) was er vier jaar geleden ook al bij in Athene. De rest van de selectie bestaat uit: Dwyane Wade (Miami Heat), Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Jason Kidd (Dallas Mavericks), Tayshaun Prince (Detroit Pistons), Carlos Boozer (Utah Jazz), Chris Bosh (Toronto Raptors), Dwight Howard (Orlando Magic), Chris Paul (New Orleans Hornets), Michael Redd (Milwaukee Bucks) en Deron Williams (Utah Jazz).

In 1992 nam de VS voor het eerst deel aan de Spelen met NBA-spelers. Toen won het 'Dream Team' met onder meer Michael Jordan goud. Ook in 1996 en 2000 ging het goud naar de VS. Vier jaar geleden behaalde het team slechts brons, het goud ging toen naar Argentinië.

Nasri tekent bij Arsenal

Het Franse talent Samir Nasri heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Arsenal. Dat heeft de middenvelder vandaag bekend gemaakt.

Nasri komt voor 16,8 miljoen euro over van Olympique Marseille. De pas 20-jarige Nasri kwam tot nu toe twaalf keer uit voor de Franse nationale ploeg. Op het afgelopen EK, waar Frankrijk in de eerste ronde werd uitgeschakeld, kwam Nasri tweemaal in actie. Beide keren als invaller.

Grand Theft Auto IV patch lost multiplayerproblemen op

Zoals sommigen van jullie misschien wel gemerkt hebben krijg je als je Grand Theft Auto IV opstart de melding dat een patch beschikbaar is. Hartstikke leuk natuurlijk zo'n patch, maar je raakt ook altijd benieuwd wat voor problemen er nu zijn opgelost.

Gelukkig kan je dan op internet kijken wat er veranderd is, en dat blijkt het volgende te zijn:

quote
* Fixed an issue where players were unable to enter or exit vehicles in GTA Race.
* Fixed an issue where scripted vehicles were causing games to unexpectedly crash.
* Improved reliability and frequency of PS3 online leaderboard updates.
* Fixed a rare hang some players encountered when moving from a Race or GTA Race lobby into gameplay.
* Fixed a hang that would occur when players were switching teams during the countdown in the lobby.
* Fixed an issue where players were able to get ridiculously high scores from Cops 'n Crooks matches.
* Changed GTA Race and Race so that the last player remaining always receives a reward of $250.
* Fixed an issue where spectating players would prevent the game from finishing.
* Fixed an issue where players were unable to spectate in Round 2 of Cops 'n Crooks games.
* Changed countdown timer in lobby so that it no longer resets when new players join a game.
* Changed the kick option so that kicked players are no longer brought back to single player.

Alle effecten van de patch betreffen de multiplayer-kant van het spel, als je het spel toch alleen maar in je eentje speelt dan verandert er dus niets als je de patch download. Of er ooit nog een oplossing gaat komen voor de vastlopers en andere problemen blijft voorlopig dus nog een raadsel.


Nog niet alle problemen onder de motorkap zijn verholpen...

FOK!radio: 'benzineprijs moet omlaag'

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Nederland doet nog gewoon mee aan het EK. Althans, als je het voetbalspel FIFA 2008 op je (spel)computer hebt. Mark 'vinexje' Schalken in ieder geval wel. Hij is zelfs Nederlands Kampioen in het spelen van FIFA 2008. Afgelopen zaterdag werd het NK gaming gehouden in Utrecht en naast Mark wonnen nog negen anderen met hun eigen spel het kampioenschap. Zo is er nu ook een kampioen Halo 3, Guitar Hero 3 en Call of Duty 4. Maar hoe serieus is dit NK nu eigenlijk? En mogen ze ook naar het WK? En de sportbond die het NK organiseert, hoe officieel zijn die? We vragen het vanavond aan Jasper Schoo van de E-sportbond. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Opnieuw komen er vandaag mensen in actie tegen de hoge benzineprijzen. De taxichauffeurs zijn het ditmaal. Er zijn ook al acties om het Kwartje van Kok terug te krijgen. We gaan het er over hebben.
Wat vind jij van de benzineprijs? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK! en Dirkh laat zijn ongecensureerde mening over FOK! horen. Nieuw is onze eigen Hyve! Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Volgend jaar www.fok.love mogelijk

Geen leuke domeinnamen meer vrij met .com, .nl of .tv? Vanaf volgend jaar komen er nieuwe extensies bij. De leukste is .love waarmee je je eigen unieke website kunt maken. Ook komen er extensies als .parijs en .bank vrij.

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers maakte vandaag bekend dat er meer algemenere extensies gaan bijkomen. Of er veel geld valt te verdienen met domeinnamen met een .love of .bank extensie moet worden afgewacht. In het verleden brachten diverse domeinen miljoenen op. Zo werd sex.com verkocht voor 12 miljoen dollar, match.com ging eind jaren negentig zelfs voor 50 miljoen dollar over van eigenaar. Wellicht dat doctor.love of fok.love iets gaan opbrengen.

Spectaculaire diefstal uit rijdende vrachtwagen

Zoals in een film, zo wisten dieven lading te stelen uit een rijdende vrachtwagen op een tweebaanssnelweg nabij het Duitse Dortmund. Vanaf de motorkap van een auto wist een man de achterkant van de vrachtwagen te openen, meldde de Duitse politie vandaag.

Agenten zagen de gevaarlijke stunt met hun eigen ogen en konden snel ingrijpen. Zes mannen tussen de 28 en 34 jaar zijn aangehouden.

De dieven reden in een donkere auto zonder licht zo dicht mogelijk achter de vrachtwagen en konden zo de deur openen. Binnen enkele minuten hadden ze computeronderdelen en andere spullen in hun auto geladen. Een tweede auto die achter de vrachtwagen reed, blokkeerde beide rijbanen. Na een lichtsignaal van de voorste auto snelden de dieven weg.

Met dank aan zyx1981 voor de submit.

Céline Dion maakt slechtste cover

Céline Dion is weer in de prijzen gevallen! Maar of ze daar nu ook zo blij mee moet zijn... Ze heeft namelijk de eerste plaats bereikt in een lijst met slechtste covers van het Britste Total Guitar Magazine. Céline Dion zong zes jaar geleden tijdens een concert in Las Vegas het nummer 'You shook me all night long' van de rockers van ACDC.

"Dit is het meest verschrikkelijke nummer in de geschiedenis, het is heiligschennis"
, aldus hoofdredacteur Stephen Lawson. Het nummer is nooit op single verschenen, maar staat wel op YouTube.

De tweede plaats is voor Girls Aloud en Sugababes met 'Walk this way', het nummer waarmee Aerosmith en RUN DMC een grote hit scoorden in 1986. 'More than words ' van Westlife staat op de derde plaats. Het origneel daarvan is van Extreme.

De beste cover ooit gemaakt is volgens de experts van Jimi Hendrix. Hij coverde ooit 'All along the watchtower' van Bob Dylan.

 

Oordeel zelf: baggerherrie of valt het wel mee?

De finale is ook voor Rosetti

Nadat Roberto Rosetti al de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap floot, mag hij nu ook de finale die zondag in Wenen wordt gespeeld leiden. Hij wordt goed bedeeld bij het EK.

De UEFA maakte maandag de aanstelling bekend van Rosetti. De scheidsrechter floot ook al de kwartfinale tussen Turkije en Kroatië.

De halve finale tussen Rusland en Spanje staat onder leiding van de Belg Frank de Bleeckere, die overigens ook regelmatig actief is in de Nederlandse eredivisie. De andere halve finale waarbij Duitsland en Turkije strijden voor een plaats in de finale, wordt gefloten door de Zwitser Massimo Busacca.

Troepen maken einde aan gevechten in Libanon

Libanese troepen hebben vandaag een einde gemaakt aan hevige gevechten tussen rivaliserende groepen in de Noord-Libanese stad Tripoli. Bij de gevechten kwamen sinds gisteren zeker negen mensen om het leven en raakten tientallen gewond. Dat meldden veiligheidsfunctionarissen.

Het leger maakte bekend dat militairen indien nodig geweld zouden gebruiken om verder bloedvergieten te voorkomen. Premier Fouad Siniora veroordeelde vanaf een conferentie in Wenen het geweld.

Volgens regeringsmedewerkers vochten soennitische aanhangers van de regering van Siniora met plaatselijke alawieten, leden van een islamitische stroming die in Tripoli op de hand zijn van de door de sjiitische Hezbollah geleide oppositie.

De strijdende partijen kwamen gisteren nog overeen om gewapende strijders van de straat te houden, maar later in de nacht braken opnieuw gevechten uit. In de stad waren exploderende raketgranaten en zwaar machinegeweervuur te horen. Ook vandaag werd er nog gevochten.

Begin mei was Libanon in de greep van het hevigste sektarische geweld sinds de burgeroorlog (1975-1990). Zeker 65 mensen vonden toen de dood. Op 21 mei bereikten de prowesterse regering en de oppositie in Doha een akkoord dat een eind maakte aan een politieke crisis die de voedingsbodem vormde voor het geweld. Het akkoord maakte de weg vrij voor de verkiezing van legerleider Michel Suleiman tot president.

Ook kwamen de partijen in Qatar overeen om een regering van nationale eenheid te vormen. Hierover kunnen de prowesterse partijen en de door de pro-Iraanse Hezbollah aangevoerde oppositie het echter niet eens worden.

Nieuw contract bij HSV ligt klaar voor De Jong

Nigel de Jong kan, als hij er zelf mee instemt, zijn contract laten verlengen. Hamburger SV wil graag met de Nederlander door. Dit heeft de technisch directeur Dietmar Beiersdorfer laten weten aan Kicker.

“Als de club zich wil ontwikkelen, hebben we spelers zoals hij nodig”, aldus Beiersdorfer. De Jong had verrassend een basisplaats bij Oranje tijdens het Europees kampioenschap. In de rol van verdedigende middenvelder maakte hij een uitstekende indruk.

Over de toekomst van Rafael van der Vaart bij HSV is voorlopig nog niks duidelijk. Zelf heeft de voormalige Ajacied al meerdere keren aangegeven te willen vertrekken. “Tot nu toe is er geen aanbieding geweest”, aldus Beiersdorfer. “Pas na het EK zal de transfermarkt echt in beweging komen.”

[WBD] Haase verliest in vijf sets van Hewitt

Robin Haase is er niet in geslaagd de tweede ronde van het toernooi van Wimbledon te bereiken. Lleyton Hewitt was in vijf sets te sterk voor de Nederlander het werd 6-7 (4), 6-3, 6-3, 6-7 (1) en 6-2.

Haase kon in de eerste set gemakkelijk mee met de als twintigste geplaatste Australiër. Haase wist in de tiebreak als eerste een minibreak te maken en daarmee de set naar zich toe te trekken. Hewitt was te sterk voor de Nederlander in de tweede en derde set maar de Nederlander wist de vierde set weer naar zich toe te trekken via de tiebreak.

In de vijfde set had Haase nog enkele kansen om een break te maken maar Hewit kwam terug en brak de Nederlander uiteindelijk. In de achtste game van de vijfde set werd Haase opnieuw gebroken. Deze dubbele break werd Haase fataal maar hij kon het toernooi, na drieënhalf uur tennissen, met opgeheven hoofd verlaten.

Been hoopt op Leonardo of Slory

NEC-trainer Mario Been hoopt zijn selectie na het vertrek van Brett Holman en Jeremain Lens nog te kunnen versterken met enkele aanvallers. Daarbij mikt de oefenmeester op spelers, die bij de traditionele topclubs buiten de boot vallen

De trainer van NEC heeft op dit moment 21 spelers tot zijn beschikking. "Ik wil er zeker nog twee of drie aanvallers bij hebben," zegt Been tegenover Omroep Gelderland. "Jeremain Lens is terug naar AZ en Bobson en Holman zijn verkocht. Als de selectie verder intact blijft, zijn we met die aanvulling compleet."

Financiële middelen zijn er amper dus NEC zal creatief moeten zijn. "We moeten wachten op de afvallers bij de topclubs. Leonardo (Ajax) is heel interessant. Vincken en Andwelé Slory (Feyenoord) zijn goede spelers voor ons."

NEC heeft in de voorste linie alleen nog Jhon van Beukering. De spelers die vorig seizoen verantwoordelijk waren voor de verrassende achtste plaats en plaatsing voor de UEFA Cup zijn inmiddels vertrokken.

Aanbiedingen komen binnen voor Arshavin

Het uitstekende spel dat Andrei Arshavin laat zien op het Europees Kampioenschap werpt zijn vruchten af. Er zijn verschillende clubs geďnteresseerd in de spelmaker. Dit liet de Rus weten aan de Spaanse krant AS.

“Ik heb aanbiedingen uit Engeland en Duitsland op zak”, aldus Arshavin. “Wat ik echt wil, is voetballen in de Spaanse competitie. Die heb ik als klein jongetje altijd al gevolgd. Helaas heb ik vanuit Spanje nog niets vernomen.”

Als Arshavin mocht kiezen, dan zou hij het liefst voor FC Barcelona willen spelen. Maar volgens de Spaanse pers staat de speler van Zenit Sint Petersburg ook bij Real Madrid op de lijst voor eventuele nieuwe aankopen. Naar verluidt komt uit Engeland de meeste interesse van Arsenal.

Schaatsploegen zijn weer begonnen

Het is nog zomer, het Europees Kampioenschap is nog bezig, maar de commerciële schaatsploegen hebben maandag alweer hun eerste trainingen afgewerkt.

In Thialf stonden Paulien van Deutekom en Sven Kramer op een doorzichtige ijsplaat van drie centimeter te trainen. “Normaal kan je de bodem nooit zien. Maar door de nieuwe ontvochtigingsinstallaties in de hal komt er geen aanslag meer op het ijs. De omstandigheden zijn sterk verbeterd ten opzichte van de afgelopen winter. Door het vernieuwde klimaatsysteem is het nu 17 graden. Met zulke temperaturen is het heerlijk om te trainen”, aldus Kramer die vooral bezig was om zijn schaatsmateriaal te testen.

Het doorzichtige ijs in Thialf, ook wel het zomerijs genoemd, ligt er tot 6 juli. Voor het bereiden van dit ijs liggen de energiekosten rond de 50.000 euro.

Nieuwe gitaar Guitar Hero: World Tour in beeld

Met Guitar Hero: World Tour komt Activision niet alleen met een nieuwe game maar ook de gitaar is onder handen genomen. Vandaag stromen de eerste afbeeldingen van de gitaar binnen. De gitaar heeft een realistischer voorkomen dan voorgaande gitaren.



Naast de vijf bekende knoppen hebben we nu ook beschikking over een slider. De precieze mogelijkheden zijn nog niet bekend, maar noten zijn, net als met de whammy bar, te vervormen met deze slider. Ook zijn er bepaalde stukken waar je alleen op de slider moet tikken, zonder de fret-knop aan te raken. Verder zie je naast de fret een knop in de vorm van een bridge. Deze is te gebruiken om de Starpower te activeren. Binnenkort meer over de andere instrumenten van Guitar Hero: World Tour



Wisman gaat Team VVCS trainen

Henk Wisman heeft weer een nieuwe uitdaging gevonden. De werkloze oefenmeester gaat komende zomer het Team VVCS trainen.

Team VVCS is een elftal dat bestaat uit contractloze profvoetballers. Door het spelen van oefenwedstrijden en de deelname aan een internationaal toernooi, waaraan lotgenoten uit het buitenland meedoen, hopen deze spelers zich nog ergens in de kijker te spelen.

Wisman kende een uiterst ongelukkig seizoen. In december 2007 werd de Amsterdammer ontslagen bij Fortuna Sittard, waarna hij in maart 2008 al na drie weken opstapte bij zaterdaghoofdklasser ASWH. Wisman fungeerde daar als interim-trainer en verloor vier duels op rij.

Team VVCS traint donderdag voor het eerst. Na een serie oefenduels zal de ploeg in het weekeinde van 18 juli uitkomen op het FIFPro-toernooi, dat dit jaar gehouden wordt op sportpark de Middelmors in Rijnsburg.

Op Imola mag weer getest worden

Het Italiaanse circuit van Imola mag weer Formule 1-tests houden. Dat heeft een inspectie van de FIA uitgewezen, die vorige week plaats had. De baan bij Bologna, die van 1981 tot en met 2006 gebruikt werd voor de GP van San Marino, is gerenoveerd.

Die renovatie was blijkbaar voldoende om een 1T-certificering te krijgen, waarmee Formule 1-wagens weer mogen testen op het circuit. Als Imola weer in aanmerking wil komen voor een Grote Prijs, dan zijn nog twee verbeteringen nodig. Dat zijn aanpassingen aan de 'Curva Piratella' en de ingang van de pitstraat. Wanneer ook die zaken in orde zijn, kan het het Autodromo Enzo e Dino Ferrari een 1-certificaat krijgen, waarmee ook F1-races gehouden mogen worden.

De laatste Grand Prix van San Marino werd in 2006 gewonnen door zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

[gerucht] Call of Duty 6 wordt sci-fi game?

Call of Duty is ooit begonnen als een World War 2 shooter waarin de geallieerden het moeten opnemen tegen de Nazi's. Met Call of Duty 4 veranderde de tegenstanders in moslimterroristen en speelde het zich af in deze tijd. Terwijl Treyarch, de makers van Call of Duty 3, weer terug gaan naar WWII met Call of Duty 5, is Infinity Ward al bezig met Call of Duty 6. Over deze laatste game gaan nu de geruchten dat dit een sci-fi game zal worden.

Het hele gerucht is ontstaan doordat een insider bij Infinity Ward een uitspraak had gedaan. Hij had gezegd dat Infinity Ward bezig is met een sci-fi shooter, maar dat hij daar nog niets over mocht zeggen. Wordt het de nieuwe Call of Duty? Of zijn ze met nog meer games bezig? Only time will tell.


De volgende keer tegen aliens?

'Amy Winehouse mogelijk in rolstoel door drugs'

Zangeres Amy Winehouse heeft een longemfyseem. Dat heeft haar vader gemeld aan Sunday Mirror. Mocht ze niet snel ophouden met het gebruiken van drugs, dan belandt ze binnen een maand in een rolstoel.

"De dokters hebben haar al laten weten dat ze niet alleen haar stem kwijt is, maar ook dood gaat als ze doorgaat met het gebruiken van drugs. Ze heeft nog maar een longcapaciteit van 70 procent", aldus vader Mitch tegen de tabloid.

In de Britse media wordt al dagen gespeculeerd over de fysieke toestand van Amy, die al een week in het ziekenhuis ligt . Zo gaat de roddel dat ze geen gemakkelijke patiënt is. Ze zou namelijk niet van de drugs kunnen afblijven en doktersonderzoeken weigeren. Haar artsen maken zich zorgen om haar hartritmestoornissen, gewichtsverlies en gebrek aan eetlust.

Sparta test Belgische middenvelder

Sparta Rotterdam test de komende weken een Belgische middenvelder. De twintigjarige Floribert N'Galula krijgt in de eerste weken van de voorbereiding de kans een contract te verdienen.

De in de Democratische Republiek Congo geboren N'Galula is een defensieve middenvelder, die zijn opleiding genoot bij Anderlecht en Manchester United. Hij speelde in Manchester vooral in het reserveteam, waarmee hij in 2005 de League-cup voor reserveploegen won. In 2007 vertrok N'Galula transfervrij naar het Deense Randers FC. Daar liep hij een blessure op, waarna hij naar Engeland terugkeerde om te revalideren.

Top of Flop: The Trons

De vorige Top of Flop kon de toets der kritiek niet weerstaan: "ik bin su eil" van Aart Lus & Ed Lip is een flop,  dus. Champloo verwoordde jullie mening als beste: "Kunnen jullie niet wat leuke en innovatieve muziek plaatsen in plaats van die wanproducten? FLOP!"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met The Trons, een robotband uit Hamilton, Nieuw-Zeeland. De band bestaat uit Ham, Wiggy, Swamp en Fifi. De nieuwe single van de The Trons is "Sister Robot".

most_wanted vond het wel grappig: "Leuk gedaan en de muziek klinkt niet slecht. Het is alleen niet iets waar ik dagelijks naar zou luisteren, maar dat is misschien omdat dit niet mijn soort muziek is."

CSC zonder Kroon naar Tour

In de CSC-selectie voor de Ronde van Frankrijk is geen plaats voor Karsten Kroon. Maandag maakte de Deense ploeg de selectie van negen renners bekend. Hiermee zal het aantreden in de Tour.

In de selectie die over anderhalve week gaat starten in de Tour, voert Carlos Sastre de ploeg aan en daarbij zitten onder meer ook de twee broers van elkaar, Andy en Frank Schleck. “We hebben drie klimmers die tot de besten van de wereld behoren”, aldus teambaas Bjarne Riis. “We gaan met grote ambities naar de Tour.” Wie ook bij de selectie zit is Fabian Cancellara, de wereldkampioen tijdrijden.

Tourselectie CSC

Nummer:Naam: Land:
1Kurt-Asle ArvesenNoorwegen
2Fabian CancellaraZwitserland
3Volodimir GoestovOekranië
4Stuart O'GradyAustralië
5Carlos SastreSpanje
6Andy SchleckLuxemburg
7Frank SchleckLuxemburg
8Nicki SörensenDenemarken
9Jens VoigtDuitsland

Drie Nederlanders opgepakt in mensensmokkelzaak

De marechaussee heeft vanochtend drie mannen in Leeuwarden aangehouden, die vermoedelijk zijn betrokken bij een Europees netwerk van mensensmokkelaars. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag gemeld.

Het gaat om een 40-jarige man, zijn 19-jarige zoon en een 47-jarige man. In totaal werden in tien Europese landen honderden agenten ingezet bij het oprollen van de criminele organisatie. Behalve in Nederland verrichtte de politie in België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk nog tientallen arrestaties.

Het netwerk van mensensmokkelaars heeft vermoedelijk grote aantallen illegalen uit Afghanistan, China, Turkije, Bangladesh en Irak geholpen bij hun vlucht naar Europa. Afhankelijk van de manier van vervoer betaalden de vluchtelingen tienduizend tot twaalfduizend euro.

De verdachten die in Leeuwarden zijn gearresteerd, zijn vermoedelijk betrokken bij enkele smokkelreizen van Irakese Koerden naar Scandinavië. De autoriteiten in Duitsland onderschepten eerder vier illegalen op deze route. Volgens het Openbaar Ministerie snapte de politie in Leeuwarden begin dit jaar vier illegale Koerden die op doorreis waren.

Het onderzoek naar de internationale smokkelbende begon in Frankrijk onder de codenaam 'Operation Baghdad'. Europol en Eurojust hebben het vervolgens internationaal gecoördineerd.

Tombraider Underworld uit in november

Na de remake van het eerste Tombraider deel met Tombraider Anniversary lijkt het erop dat Lara Croft weer helemaal hot is. Op de nieuwe website voor het nieuwste deel in de serie is veel nieuwe informatie te vinden. Waaronder de releasemaand.

Volgens de website zal Tombraider Underworld in november in de Europese winkels liggen. In dit deel zal de archeoloog Lara Croft weer opzoek gaan naar verschillende schatten. Deze zoektocht gaat niet vanzelf want ze zal weer flink voor de voeten worden gelopen door dieren en dieven die de schatten ook willen stelen.


Räikkönen mogelijk met nieuwe motor

Kimi Räikkönen reed de race van Frankrijk ineens met een kapotte uitlaat en daarmee heeft de motor waarschijnlijk te veel schade opgelopen om nog een race mee te kunnen gaan. Dat heeft Ferrari-teambaas Stefano Domenicali laten weten.

De Finse coureur kreeg tijdens de race op Magny-Cours ineens een rammelende uitlaat, waardoor zijn teamgenoot Felipe Massa hem voorbij kon gaan en daarna aan de leiding ging. Räikkönen werd nog wel tweede door toch met die schade door te rijden.

De regels voor dit jaar bepalen dat een motor twee raceweekenden lang mee moet gaan, maar een andere nieuwe regel zegt dat elke coureur één keer zonder straf zijn motor mag verwisselen."De kans is zeer groot dat we Kimi's motor zullen moeten vervangen", zei Domenicali. "Als dat nodig blijkt te zijn, dan zullen we dus de joker moeten inzetten, waardoor we geen straf krijgen voor deze ongeplande motorwissel. We zullen de situatie eerst echter goed moeten analyseren. We hebben geen haast bij het nemen van een beslissing hierover."

Over de gevolgen van een kaduke uitlaat, zei Domenicali het volgende: "Als je een uitlaat verliest, dan veranderen alle parameters in de motor. De temperaturen gaan omhoog, de waterdruk neemt af. Alles raakt dus in de war. Het was dan ook vrij knap dat Kimi aan de finish wist te komen en acht belangrijke punten wist te scoren." Bij de pitstops werd ook door geen enkele monteur iets gedaan aan die uitlaat. "De uitlaat was er toch al afgevallen. Er was nog een kabel die loshing, maar die besloten we niet af te snijden omdat we daarmee nog meer tijd zouden verliezen. We moesten rekening houden met Trulli", aldus Domenicali.

[WBD] S. Williams door naar tweede ronde

De nummer zes van de plaatsingslijst bij de vrouwen, Serena Williams, heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde. De Amerikaanse had het lastig tegen Kaia Kanepi maar won uiteindelijk in twee sets. 7-5 en 6-3.

Williams verraste het publiek door te spelen in een klassieke witte regenjas, maar had het vooral in de eerste set moeilijk tegen haar Estse tegenstander. De nummer 36 van de wereld serveerde uitsteken maar slaagde er niet haar kansen te benutten. Williams werkte 5 breakpoints weg en sloeg op 6-5 op haar eerste kans wel direct toe.

In de tweede set kon Kanepi geen vuist meer maken. "Ik had moeite om mijn ritme te vinden. Maar al met al verkeer ik in goede vorm," aldus Williams.

[WBD] Federer verslaat Hrbaty

Met veel gemak heeft de als eerste geplaatste Roger Federer de volgende ronde bereikt van Wimbledon. De Zwitser won in de Londen met 6-3, 6-2 en 6-2 van Dominik Hrbaty.

Hrbaty had de eerdere twee duels met Federer gewonnen en is één van de drie spelers op de tour die een positieve balans heeft tegen de nummer één van de wereld. Federer was echter superieur en boekte in rap tempo zijn zestigste graszege op rij.

De Slowaak kreeg de lachers op zijn hand door bij een 5-2 achterstand in de derde set tijdens de gamewissel naast de Zwitser te gaan zitten. "Dominik is een vriend van me. Hij wilde zo lang mogelijk genieten van zijn laatste Wimbledon en vroeg of hij naast me mocht zitten."

Dewinter: Weg met Turkije van het EK

Vlaams Belang-leider Filip Dewinter heeft op een congres in München hard uitgehaald naar Turkije. Het bevalt de extreemrechtse politicus maar niets dat Turkije meedoet aan het EK voetbal. Hij hoopt dat woensdag de Duitsers in de halve finale zegevieren want de uitbundig feestvierende Turken in Europa irriteren hem mateloos.

“De massale aanwezigheid van Turkse vlaggen in onze Europese steden heeft mij geërgerd en geschokt'', aldus Dewinter op een bijeenkomst van de Duitse rechts-conservatieve Republikaner partij. Reden te meer volgens de Vlaming om Turkije uit de Europese Unie te weren. ''Turkije wil niet alleen lid worden van de EU, maar wil Europa koloniseren. Laten we Turkije daarom niet alleen uit het EK, maar ook uit Europa gooien.''

Dewinter vroeg zich ook af of de Europeanen ''voor een Europees Europa of voor een geïslamiseerd Eurabia gaan kiezen.” Een overwinning van der Mannschaft tegen de Turken zou in ieder geval een ''symbolische overwinning voor Europa zijn'', aldus Dewinter.

'De massale aanwezigheid van Turkse vlaggen in onze Europese steden heeft mij geërgerd en geschokt'

Italiaanse sekte verdacht van 18 moorden

Een satanische sekte uit de buurt van Milaan wordt ervan verdacht zeker 18 moorden te hebben gepleegd. De leiders van de sekte waren al voor vier eerdere moorden tot levenslang veroordeeld, maar door een lid van de groep worden ze er nu ook van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor minstens veertien andere moorden. Volgens Mario Maccione hebben ze eigen leden gedood en anderen tot zelfmoord gedreven.

Maccione vertelt in het interview met de Italiaanse krant 'Il Giornale' dat meerdere jongeren, verdwenen ten noorden van Milaan, het slachtoffer zijn geworden van de sekte. De groep, die zich in eerste instantie profileerde als de heavy metal-band 'Beasts of Satan', was volgens Maccione een verzameling van seriemoordenaars: "We doodden en we werden niet ontdekt. We verstopten de lijken en ze werden niet gevonden." Voor het meewerken aan de moord op een in 1998 verdwenen tienerpaar is Maccione destijds veroordeeld tot negentien jaar gevangenisstraf. Het sektelid komt nu pas naar buiten met deze verklaring, omdat hij door overmatig gebruik van LSD en cocaïne zich de gebeurtenissen niet eerder kon herinneren.

Het Openbaar Minsterie van Milaan gaat opnieuw de 'zelfmoord' van zes jongeren bekijken. Zij werden de afgelopen vier jaar dood gevonden en waren allemaal lid van een rockgroep, ook woonden zij allen in een klein dorpje ten noorden van Milaan. In eerste instantie werd gedacht aan zelfmoord, maar na uitspraken van één van de moeders denkt men nu dat de satanische sekte de jongeren tot zelfmoord heeft gedreven.

De leiders van de sekte, Andrea Volpe en Nicola Sapone, werden door de rechtbank in Monza in 2005 voor de vier bekende moorden tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Vijf andere leden werden veroordeeld tot straffen tussen de 24 en 26 jaar. Volgens openbaar aanklager Antonio Pizzi moordden de leden alleen om de verschrikkelijke leegte in hun leven te vullen. "Ze hebben koelbloedig en met sadisme gemoord."

Tsvangirai gevlucht naar Nederlandse ambassade

De Zimbabwaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai heeft zijn toevlucht gezocht bij de Nederlandse ambassade in Harare. Zijn partij had de ambassade gisteren gevraagd of Tsvangirai welkom zou zijn op de ambassade. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vandaag gezegd.

De oppositieleider is gisteren op het terrein aangekomen en heeft daar de nacht doorgebracht. "Hij heeft tijdelijk zijn veiligheid gezocht op de Nederlandse ambassade en beraadt zich op verdere stappen", aldus Verhagen.


Morgan Tsvangirai

"Nakajima ook volgend jaar een stoeltje"

Japanner Kazuki Nakajima zal ook volgend jaar een stoeltje hebben in de Formule 1. Dat zegt Williams-teambaas Frank Williams. De 23-jarige coureur kent een aardig seizoen, en kan goed meekomen meet zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Nakajima is bezig aan zijn eerste volledige seizoen en staat met zeven punten op de elfde plaats in het kampioenschap. Rosberg staat met maar één puntje meer een plekje hoger op de tiende plek. Bij de Grand Prix van Frankrijk finishte de Japanner zelfs net voor de Duitser, hij werd vijftiende en Rosberg zestiende.

"Ik denk dat Kazuki nog een lange toekomst heeft in de Formule 1", zei Williams zondag in Frankrijk. "Hij is erg intelligent en raakt nooit in paniek. Hij heeft nog wel veel te leren, maar dat weet hij zelf ook."

Nakajima heeft nog geen contract voor het volgend jaar, maar Frank Williams denkt dat hij wel voor de renstal blijft rijden, of mogelijk naar Toyota gaat. Hij maakte daar eerder deel uit van het rijdersprogramma. "Ik denk dat hij volgend jaar bij een van deze twee teams zit", aldus Williams.

Game Critics Awards: De winnaars

De Game Critics Awards worden bepaald door 28 Amerikaanse magazines en websites die te maken hebben met videogames. Van de 28 magazines en websites werd een panel van mensen samengesteld die konden stemmen in 15 verschillende categorieën.

De grote winnaar van de E3 is toch wel Uncharted 2: Among Thieves voor de PlayStation 3, het spel ging er vandoor met maar liefst 3 van de 15 categorieën. Opvallende winnaars waren ook Split/Second en DJ Hero. De volledige lijst is hieronder te bekijken:

Best of Show:

* Uncharted 2: Among Thieves (PS3)


Best Action/Adventure Game:

* Uncharted 2: Among Thieves (PS3)


Best Console Game:

* Uncharted 2: Among Thieves (PS3)


Best Hardware:

* Project Natal (Xbox 360)


Best Role Playing Game:

* Mass Effect 2 (Xbox 360)


Best PC Game:

* Star Wars: The Old Republic (PC)


Best Action Game:

* Modern Warfare 2 (PC, PS3, Xbox 360)


Best Original Game:

* Scribblenauts (DS)


Best Handheld Game:

* Scribblenauts (DS)


Best Racing Game:

* Split/Second (PC, PS3, Xbox 360)


Best Sports Game:

* Fight Night Round 4 (PS3, Xbox 360)


Best Fighting Game:

* Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars (Wii)


Best Strategy Game:

* Supreme Commander 2 (PC, Xbox 360)


Best Social/Casual/Puzzle:

* DJ Hero (PS3, Wii, Xbox 360)


Best Online Multiplayer:

* Left 4 Dead 2 (PC, Xbox 360)

Geen duidelijkheid Australische GP

Nog altijd is het niet zeker wat er moet gebeuren met de Grand Prix van Australië. Eerdere berichten maakten duidelijk dat de Australische overheid de GP niet meer in Melbourne wilde houden.

De organisatie in Melbourne en Formule 1-baas Bernie Ecclestone hebben nog altijd geen contract ondertekend, terwijl het huidige contract in 2010 afloopt. Eccelstone zegt het contract alleen te willen verlengen als de Grand Prix van Australië een nachtrace zou worden, net als de GP van Singapore.

Melbourne echter ziet een race in het donker niet zitten vanwege de extra kosten die het met zich meebrengt, en ook de gevolgen voor het milieu tellen zwaar mee bij het besluit. Een eerder voorstel van de organisatie om de race om 17.00 uur van start te laten gaan is afgewezen door de hoogste baas in de Formule 1.

"Het moet een nachtrace worden", houdt de 77-jarige Brit vol. John Brumby, premier van de staat Victoria vertelde tegenover persbureau AAP: "Hopelijk weten we binnen niet al te lange tijd iets meer. Het is geen geheim dat er momenteel gesprekken worden gevoerd en die onderhandelingen zijn nog steeds gaande. We hopen dat er een nieuwe overeenkomst komt, maar dan moet het wel de juiste deal zijn voor onze staat. Het moet het geld wel waard zijn."

De burgemeester van Port Phillip, waar het circuit van Albert Park gelegen is, liet onlangs nog weten de race niet meer in haar achtertuin te willen hebben. Ook de gestegen kosten kwamen haar de neus uit.

Rolstoeler aangehouden voor dronken rijden

Een 64-jarige man is dronken en slapend in een gemotoriseerde rolstoel gevonden op een afrit van een snelweg in het noorden van Australië. De politie ontdekte dat de man zes keer over de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol zat.

Dit meldde de Australische krant Herald Sun vandaag. Agenten kregen de man in het vizier op de vierbaansweg nabij de stad Cairns, waar auto's de rolstoel moesten ontwijken. De man was op weg gegaan naar het huis van een vriend. Er hangt hem een boete boven het hoofd voor het rijden onder invloed.

EK: KNVB laat beroep rode kaart Russen achterwege

De KNVB gaat niet in beroep tegen de discutabele beslissing van scheidsrechter Lubos Michel tijdens de wedstrijd Nederland - Rusland. Deze scheidsrechter trok een rode kaart voor de Russische verdediger Kolodin in, na een tweede gele kaart voor een overtreding op Sneijder. Dat deed hij nadat zijn grensrechter - ten onrechte -  had geconstateerd dat de bal eerder al over de achterlijn was geweest. De voetbalbond had eventueel een beroep kunnen instellen om de wedstrijd over te spelen, maar zal dat niet doen.

"We vinden het niet sportief deze zaak aan te vechten. Oranje heeft, helaas, terecht verloren, dan ga je niet op basis van een arbitrale fout proberen de zaak terug te draaien," aldus KNVB-directeur Henk Kesler in het Algemeen Dagblad.

Het organisatiecomité van Euro 2008 is blij met de beslissing van de KNVB. Een toegewezen appèl had het schema van het EK danig in de war kunnen sturen. Een goed ingevoerde bron bij de UEFA bevestigde gisteren dat de kans op overspelen ''reëel'' was geweest.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!

PES 2009 komt met nieuwe graphics en meer realisme

Zoals verwacht zal Konami ook dit jaar weer met een nieuw deel van de Pro Evolution Soccer-serie komen. Zoals altijd zal PES 2009 naast een nieuw en kloppend rooster ook enkele verbeteringen met zich meebrengen ten opzichte van zijn voorganger.

Zo is de grafische engine van een flinke update voorzien zodat het spel er realistischer uitziet. Ook zullen er aanpassingen komen in de besturing en zal de game mogelijkheden kennen om hem naar eigen hand te zetten, alleen is hier nog weinig over bekend.

Om de aankondiging van de game te vieren heeft Konami enkele screenshots van de current-gen-versie van de game vrijgegeven.



PES 2009 komt in de herfst van dit jaar naar de PlayStation 2, 3 en Portable, Xbox 360 en PC.

Robbie Williams slaat 1,9 miljoen euro af

Robbie Williams. Daar hebben we inderdaad al een flinke tijd niets meer van gehoord. De zanger heeft sinds 2006 niet meer opgetreden en heeft momenteel de buik vol van tournees.

Hij heeft namelijk een aanbod gekregen om voor een slordige 1.9 miljoen euro een optreden van 30 minuten te verzorgen in Noorwegen, maar dit slaat hij af. Hij heeft nog steeds een conflict met zijn platenmaatschappij EMI en zal pas volgend jaar een nieuw album uitbrengen.

Robbie geniet op dit moment van zijn leven buiten de glitter en glamour, wat goed te zien is aan hem: de kilo's vliegen erbij.

Volledige tracklist Guitar Hero: Aerosmith bekend

Zoals misschien wel bekend gaat het komende deel in de populaire Guitar Hero-serie zich helemaal richten op Aerosmith. Je zult echter ook nummers van andere bands kunnen spelen, allemaal bands die een connectie hebben met Aerosmith.

Nu de volledige tracklist beschikbaar is blijkt dit ook maar weer, van de in totaal 41 nummers zijn er twaalf niet van de bekende rockers.

Tier 1: "Getting the Band Together" (Nipmuc High School)

1. "All the Young Dudes" by Mott the Hoople (cover)
2. "Draw the Line" by Aerosmith
3. "Dream Police" by Cheap Trick
4. "Make It" by Aerosmith (opnieuw opgenomen)
5. "Uncle Salty" by Aerosmith

Tier 2: “First Taste of Success” (Max’s Kansas City)
6. “All Day and All of the Night” door The Kinks (cover)
7. “I Hate Myself for Loving You” door Joan Jett
8. “Movin’ Out” door Aerosmith (opnieuw opgenomen)
9. “No Surprize” door Aerosmith
10. “Sweet Emotion” door Aerosmith

Tier 3: “The Triumphant Return” (The Orpheum)
11. “Complete Control” door The Clash
12. “Livin’ on the Edge” door Aerosmith
13. “Love in an Elevator” door Aerosmith
14. “Personality Crisis” door New York Dolls (cover)
15. “Rag Doll” door Aerosmith

Tier 4: “International Superstars” (Moscow)
16. “Bright Light Fright” door Aerosmith
17. “King of Rock” door Run-D.M.C.
18. “Nobody’s Fault” door Aerosmith
19. “She Sells Sanctuary” door The Cult
20. “Walk This Way” door Run-D.M.C. featuring Aerosmith

Tier 5: “The Great American Band” (Half Time Show)
21. “Always on the Run” door Lenny Kravitz
22. “Back in the Saddle” door Aerosmith
23. “Beyond Beautiful” door Aerosmith
24. “Dream On” door Aerosmith (opnieuw opgenomen)
25. “Hard to Handle” door The Black Crowes (cover)

Tier 6: “Rock N Roll Legends” (Rock & Roll Hall of Fame)
26. “Cat Scratch Fever” door Ted Nugent
27. “Mama Kin” door Aerosmith (opnieuw opgenomen)
28. “Sex Type Thing” door Stone Temple Pilots
29. “Toys In The Attic” door Aerosmith
30. “Train Kept A Rollin” door Aerosmith
31. “Guitar Battle vs Joe Perry” door Joe Perry

Bonus Songs (The Vault)
32. “Combination” door Aerosmith
33. “Kings and Queens” door Aerosmith
34. “Let The Music Do The Talking” door Aerosmith
35. “Mercy” door Joe Perry
36. “Pandora’s Box” door Aerosmith
37. “Pink” door Aerosmith
38. “Rats In The Cellar” door Aerosmith
39. “Shakin’ My Cage” door Joe Perry
40. “Talk Talkin” door Joe Perry
41. “Walk This Way” door Aerosmith

Guitar Hero: Aerosmith ligt 27 juni in de winkels voor de PlayStation 2 en 3, Xbox 360 en Nintendo Wii, meer informatie over de game is te lezen in onze preview.

Russische kranten vol bewondering

De Russische kranten schrijven maandag vol bewondering over de overwinning van het nationale elftal op Nederland in de kwartfinales van het EK.

"Het zijn goden van het voetbal. Iedereen in Europa bewondert het fantastische spel van ons elftal", aldus de krant Novye Izvestia.

"Het Russische team heeft iedereen betoverd", stelt het dagblad Tvoi Den, dat zes pagina's heeft gewijd aan het succes van de ploeg van bondscoach Guus Hiddink. "Met Hiddink aan het hoofd maakt Rusland niet alleen deel uit van de elite van het voetbal, maar van de crčme de la crčme van de elite."

"Made in Russia. Het Russische voetbal van dit wereldniveau is als een feest voor iedereen", schrijft het dagblad Nezavissimaďa Gazeta. Ook zijn er complimenten voor Hiddink. "Hij is een magiër."

Volgens het officiële dagblad Rossiďskaďa Gazeta blijkt dat Rusland meer in zijn mars heeft dan 'raketten en ballet'. "Ook in het voetbal tellen we mee."

Metal Gear Solid database komt 26 juni

De Metal Gear-serie heeft een uitgebreid en diepgaand verhaal met vele karakters en plottwists, zoveel dat het moeilijk wordt om alles uit elkaar te houden. Nu Metal Gear Solid 4 uit is is het natuurlijk erg handig om het geheugen weer even op te frissen omdat de vorige game toch weer een paar jaar geleden uit is gekomen.

Dit kan natuurlijk met onze Metal Gear Solid for dummies special, maar enkele dagen geleden berichtten we ook over een officiële Metal Gear Solid database waarin ook ieder karakter en iedere plottwist in op is te zoeken. Helaas bleek dat deze voorlopig alleen in de VS beschikbaar was, en dat wij arme Europeanen weer eens moesten wachten tot we ermee aan de slag kunnen gaan.

Konami komt nu met het goede nieuws dat het wachten niet lang meer duurt, 26 juni (dat is komende donderdag) zal de database ook voor ons Europeanen beschikbaar komen.


Wie de hell is deze gast ook alweer...

Eerste trailer Lord of the Rings: Conquest

De makers van Star Wars Battlefront werken al een tijdje aan een game in het LotR universum en daar is dan nu de eerste trailer van verschenen. De game wordt Battlefront alleen dan zonder Death Stars en met elfen. De trailer bestaat uit allemaal in-game footage en ziet er goed uit, ondanks dat er af en toe wat weinig eenheden in beeld zijn. Lord of the Rings: Conquest komt naar de PS3, 360 en pc.


Fransman bouwt Parijs na van afval

De 29-jarige Fransman Gerard Brion heeft veel afval in zijn tuin, maar in plaats van dat mensen snel voorbij lopen komen ze allemaal vol bewondering staan kijken. De Fransman heeft namelijk het centrum van Parijs nagebouwd van het afval.

Na vijftien jaar bouwen staan alle gebouwen van Parijs in zijn achtertuin in Vaissac. Van de Eiffeltoren tot de Arc de Triomphe en de Sacré Coeur, alles heeft Brion tot in de details uitgewerkt. De gebouwen en bruggen maakte hij allemaal van betonnen blokken, potjes en soepblikken. 

Nieuwsgierig geworden? Via de onderstaande links kun je foto's bekijken van het mini-Parijs.

Foto's van het bouwwerk staan hier

Met dank aan Rorata voor de submit.

'Eet geen paling meer'

De Nederlandse sportvisfederaties willen dat consumenten stoppen met het eten van paling. Sportvissers mogen in ieder geval vanaf volgend jaar geen gevangen paling meer mee naar huis nemen. De dieren dienen direct te worden teruggezet in het water waar ze gevangen zijn. De terugzetverplichting wordt opgenomen in de algemene voorwaarden van de VISpas en gaan in vanaf januari 2009.

De sportvisfederaties gaan er verder bij de overheid en belanghebbenden op aandringen om het consumeren van paling aan banden te leggen. De palingstand is zo erbarmelijk slecht, dat met uitsterven rekening moet worden gehouden.  De maatregelen komen in navolging van Europese regels om de aal voor uitsterving te behoeden, zoals EU-pogingen de beroepsvisserij op paling te verminderen en het verbeteren van de inrichting en het beheer van het water.

Nogal wat op paling vissende sportvissers zijn sceptisch over de in hun ogen 'oneerlijke' terugzetverplichting.  Ze  wijzen er op dat beroepsvissers nog steeds fuiken voor aal hebben uitstaan in onder meer het IJsselmeer, diverse rivieren en andere grote wateren. ''De paling die wij terugzetten, zwemt even verder op in een fuik'', zo tekende het NOS Journaal begin deze maand op.

Sportvissers vangen naar schatting in Nederland nu nog 200.000 kilo paling per jaar. De beroepsvisserij in ons land is goed voor 900.000 kilo.

Stand
De palingstand loopt wereldwijd al tijden hard achteruit. In de Europese binnenwateren zwemt volgens deskundigen nog maar 1% rond van het bestand uit de zestiger jaren van de vorige eeuw.

Langs de Europese kust wordt glasaal 100 maal minder vaak gesignaleerd dan 50 jaar geleden. Voordat glasaal de Europese kust bereikt heeft ze al een hele tocht achter de rug. Ze worden geboren in de Sargassozee bij de Bermuda-eilanden, zo'n 4.000 kilometer van Nederland. Eerst als larve en later als glasaal van een paar centimeter, trekt de vis mee met de warme golfstroom naar Europa.

Bij Spanje en Portugal wordt de glasaal overigens vaak massaal uit het water gevist en in potjes gestopt als delicatesse. Ook verdwijnt veel glasaal naar palingkwekerijen.

De prijs van een kilo glasaal loopt nu al op tot 1200 euro, daar waar er nog geen twintig jaar terug maar 40 tot 50 gulden voor werd betaald. Veel vraag komt van kwekers uit het Verre Oosten, waar de paling al bijna geheel is weggevangen.

Peuren op de schaarse paling
NOS Journaal (6-6-2008)

'Gomes naar Spurs, Spurs willen Villa'

Volgens een Engelse krant zijn Tottenham Hotspur en PSV dichtbij een akkoord over de transfersom van doelman Heurelho Gomes. De Spurs zelf maken jacht op David Villa voor het komende seizoen.

The Daily Telegraph meldt dat Valencia het met Spurs eens is geworden over de transfersom voor de begeerde Spaanse aanvaller. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro.

David Villa is met vier treffers momenteel topscorer van het EK. Vanwege financiële problemen zou Valencia willen meewerken aan een transfer.

Wat de keepers betreft, het is al een tijd duidelijk dat trainer Juande Ramos niet tevreden is over zijn huidige keeper Paul Robinson en derhalve een nieuwe doelman wil aantrekken. Gomes maakte tijdens de dubbele UEFA Cup-ontmoeting tussen Spurs en PSV een prima indruk en had een groot aandeel in de uitschakeling van de Engelse club.

Tottenham hopen deze week nog tot definitieve overeenstemming te komen met PSV, zodat men op korte termijn met Gomes zelf kan gaan praten. Naar verluidt zou het om een bedrag van ruim 12,5 miljoen euro gaan.

George Carlin overleden

De Amerikaanse komiek George Carlin is gisteren overleden aan een hartaanval. De 71-jarige Carlin maakte als komiek deel uit van de Amerikaanse tegencultuur.

Naar aanleiding van zijn sketch 'Seven words you can never say on tv', werd Carling in 1972 gearresteerd. Een radiosketch van de komiek leidde later tot nieuwe wetgeving die het mogelijk maakte dat de overheid in kon grijpen wanneer zenders schuttingtaal uitzonden.

Bij de eerste uitzending van 'Saturday Night Live' was Carlin de gastheer. Hij speelde ook in een aantal films, waaornder 'Car Wash', 'The prince of the tides' en 'Scary movie 3'.

Carlin werd vorige week nog onderscheiden met de Mark Twain Prize for American Humor.

Met dank aan tntkiller, MaestroTJ, steeg en Xebrozius voor de submit.

'Celtic zes miljoen over voor Boulahrouz'

Celtic is tijdens dit EK gecharmeerd geraakt van Khalid Boulahrouz. De verdediger staat bovenaan het verlanglijstje van de Schotse topclub, die hoopt dat 'Boulah' voor Celtic kiest omdat zij in de Champions League spelen.

Dat meldt News of the World vandaag. Celtic-manager Gordon Strachan zou zes miljoen euro over hebben voor de Oranje-verdediger, die nog onder contract staat bij Chelsea.

De Londenaren zijn volgens de krant bereid om mee te werken aan een vertrek van de verdediger. Naast Celtic zijn ook Olympique Marseille, Hamburger SV en Ajax geďnteresseerd in zijn handtekening.

Sneijder en Vd Vaart: "Goed spel voor niets"

Oranje-internationals Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart hebben het gevoel voor niets te hebben gespeeld. Na drie schitterende wedstrijden tegen Italië, Frankrijk en Roemenië ging Nederland ten onder tegen Rusland.

Op de website van de UEFA staat dat Sneijder en Van der Vaart erg teleurgesteld zijn in hun teleurstellende prestaties tegen Rusland.

"We staan met lege handen en dat geeft mij een heel slecht gevoel. De mooie overwinningen op Frankrijk en Italië waren leuk en aardig, maar op het moment dat we er echt moesten staan, gaven we niet thuis," aldus Sneijder.

"Ons goede spel in de groepsfase is voor niets geweest. We moeten na de zomer weer opnieuw beginnen," aldus Van der Vaart.

Buffon waarschuwt Spanje voor Russen

Gianluigi Buffon waarschuwt Spanje voor het Rusland van Guus Hiddink. De Italiaanse goalie vraagt zich echter af of de Russen hun optreden van zaterdagavond kunnen herhalen.

Dat zei de doelman van Juventus zondag na afloop van de wedstrijd tussen Spanje en Italië.

Buffon stopte in de penaltyserie de strafschop van Dani Guiza, hetgeen niet voldoende was om door te gaan. Collega-keeper Casillas stopte aan de andere kant twee penalty's.

"Het was een wedstrijd die vrijwel in evenwicht was," vertelde Buffon na afloop. "Als een team tegen Italie speelt is het altijd lastig voor ze en dat doet me deugd."

Spanje treft nu Rusland. Buffon waarschuwde de Spanjaarden voor de Russen. "Als Rusland de voorstelling van zaterdag kan herhalen wordt het heel moeilijk voor Spanje. Ik ben onder de indruk van ze, maar het zal lastig zijn om hetzelfde niveau als in de kwartfinale te halen."

Amerikanen doneren recordbedrag

Ondanks de hypotheek- en kredietcrisis zijn de donaties van Amerikanen aan goede doelen in 2007 gestegen. Een recordbedrag van 306,4 miljard dollar, 3,9 procent meer dan vorig jaar, ging naar charitatieve organisaties.

Aangepast aan de inflatie bedroeg de stijging ten opzichte van het jaar ervoor 1 procent. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de universiteit van Indiana.

De schenkingen in de VS zijn de laatste tien jaar explosief gegroeid. De uitgaven aan goede doelen verdubbelden bijna ten opzichte van tien jaar geleden. Toch lijkt de economisch onzekere situatie zijn weerslag te hebben op de goedgeefsheid van de Amerikanen. De laatste jaren stegen de uitgaven steeds minder hard.

Dode bij steekpartij in Kerkrade

Bij een steekpartij in Kerkrade is gistervond een 29-jarige vrouw uit Maastricht om het leven gekomen. Een 40-jarige man uit Kerkrade raakte zwaargewond, liet de politie vanmiddag weten.

De steekpartij vond rond kwart voor tien plaats in een woning aan de Holzstraat. De politie heeft de vermoedelijke dader, een 42-jarige man uit Kerkrade, ter plaatse aangehouden. De zwaargewonde is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen, waar hij afgelopen nacht is geopereerd. Hij verkeert niet meer in levensgevaar.

De aanleiding voor de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer, aldus de politie. Het is nog onduidelijk wie van de betrokkenen het huis bewoonde.

Vergeetachtige inbreker opgepakt

Valkenswaard kende dit weekend een autodief met een flinke dosis lef. Een 26-jarige man had zaterdagavond ingebroken in een auto van een 42-jarige vrouw, maar vergat daarbij zijn sleutelbos. Die had hij in de auto laten liggen.

De dief twijfelde geen moment en ging terug naar de vrouw bij wie hij had ingebroken. Die had net aangifte gedaan bij de politie. Een portierraam van haar auto was geopend en op de voorbank lag inderdaad de sleutelbos van de dief.

De man belde bij de vrouw aan en stelde zich voor als de dief die in haar auto had ingebroken en vroeg zijn sleutelbos terug. De man is gevlucht toen de politie aan kwam rijden, maar is later alsnog opgepakt.

'Veel doden door honger in Noord-Korea'

Noord-Korea is getroffen door een hongersnood. Dat hebben twee Zuid-Koreaanse organisaties vandaag gezegd. Uit allerlei delen van de afgegrendelde stalinistische dictatuur komen berichten over mensen die sterven van de honger.

"De gevreesde tragedie van massale sterfgevallen door honger is definitief begonnen", aldus een verklaring van de denktank Peace Foundation. Zeker 26 steden en gemeenten zijn getroffen, meldde de hulporganisatie Good Friends. Daar zouden elke dag gemiddeld twee tot vier mensen van de honger sterven. Zeventien getroffen gebieden liggen in de provincies Noord en Zuid Hwanghae, de graanschuren van Noord-Korea.

Rus (17) omgekomen bij viering overwinning

In Moskou is een 17-jarige Russische voetbalfan om het leven gekomen terwijl hij feest vierde vanwege de plaatsing voor de halve finale van het EK-voetbal.

Volgens de krant Komsomolskaja Pravda was de jongen overmoedig geworden en verloor hij zijn evenwicht terwijl hij op een vrachtwagen stond de zwaaien met een vlag. De auto die hem overreed, maakte deel uit van een lange stoet wagens met voetbalsupporters. In Moskou gingen in de nacht na de zege op Oranje 700.000 mensen de straat op.

Rus (17) omgekomen bij viering overwinning

In Moskou is een 17-jarige Russische voetbalfan om het leven gekomen terwijl hij feest vierde vanwege de plaatsing voor de halve finale van het EK-voetbal.

Volgens de krant Komsomolskaja Pravda was de jongen overmoedig geworden en verloor hij zijn evenwicht terwijl hij op een vrachtwagen stond te zwaaien met een vlag. De auto die hem overreed, maakte deel uit van een lange stoet wagens met voetbalsupporters. In Moskou gingen in de nacht na de zege op Oranje 700.000 mensen de straat op.

Inhoud staatskas stijgt ondanks daling rokers

Vanaf het jaar 2000 is het aantal rokers in Nederland met bijna 100.000 per jaar afgenomen. Vooral tussen de jaartallen 2000 en 2004 daalde het aantal rokers aanzienlijk. Dit blijkt vandaag uit informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een verklaring voor de daling van het aantal rokers tussen 2000 en 2004 is dat de accijnzen voor een pakje sigaretten of shag fors waren gestegen. Ook werd het rokers verboden om op bepaalde plaatsen te roken.

Toch is vanaf 2005 de verkoop van sigaretten en shag licht gestegen. Dit heeft voor een klein deel te maken met het grenstoerisme. Onze oost- en zuiderburen komen regelmatig naar onze tabakszaken om hier goedkopere sigaretten te kopen.

Vanaf het jaar 2000 zijn de sigaretten geleidelijk aan steeds duurder geworden. In 2007 was de prijs maar liefst zeventig procent hoger ten opzichte van het jaar 2000. De rijksschatkist profiteert hier flink van. De accijnsopbrengsten namen in acht jaar met een derde toe tot ruim 2,1 miljard euro in 2007. Op 1 juli aanstaande vindt er opnieuw een accijnsverhoging plaats.

Eind vorig jaar staken 3,7 miljoen Nederlanders boven de twaalf jaar regelmatig een sigaret op. Een gemiddelde roker rookt tussen de vijftien en twintig sigaretten per dag.

Lowlands in recordtempo uitverkocht

Mocht je nog naar Lowlands willen, dan moet je flink je best doen om nog aan kaarten te komen. Alle 55.000 tickets voor de zestiende editie van het festival zijn namelijk al over de toonbank gegaan. Dit maakte concertorganisator Mojo vanochtend bekend.

Het festival vindt plaats van 15 tot en met 17 augustus in Biddinghuizen. "De snelle uitverkoop van Lowlands laat zien dat het publiek nieuwsgierig is naar de nieuwe generatie bands", aldus festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. "Lowlands 2008 wordt vooral een festival waar veel nieuwe bands ontdekt kunnen worden."

Het programma van Lowlands telt meer dan 175 acts op het gebied van muziek, (straat)theater, dans, comedy, film en literatuur. Enkele bekende muziekoptredens zijn er van Anouk, Dropkick Murphys, De jeugd van tegenwoordig, Volbeat, The Kooks en Sex Pistols.

Met dank aan Eventic voor de submit.

Veel schadeclaims na hagelbuien

De hagelbuien van gisteren hebben tot flink wat schademeldingen bij verzekeraars geleid. Alleen al bij Interpolis, de grootste schadeverzekeraar van Nederland, waren maandagochtend 2000 claims van particulieren binnengekomen.

Voor dit bedrijf komt de schadepost daarmee uit op een bedrag van anderhalf miljoen euro. Vooral het oosten en zuiden van het land leden zondag veel schade door hagel, soms als pingpongballen zo groot.

Volgens een woordvoerster van Interpolis gaan de meldingen onder meer over beschadigde auto's, carports, rolluiken, speelhuisjes, tuinverlichting en ruiten van lichtkoepels.

Het bedrijf zegt dat zo veel schade door hagelstenen voor deze tijd van het jaar uitzonderlijk is.

Miljard euro voor Rotterdamse probleemwijken

Het Rijk, de gemeente Rotterdam en woningcorporaties investeren de komende jaren ruim een miljard euro in de zeven Rotterdamse probleemwijken.

Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken) ondertekenden daarover vandaag een overeenkomst. Ook presenteerde Schrijer de plannen voor de verbetering van de wijken.

De gemeente hoest 212 miljoen euro op, woningcorporaties investeren de komende tien jaar bijna 900 miljoen extra. Het Rijk legt tot 2011 60 miljoen euro bij, waarvan 15 miljoen euro voor bewonersinitiatieven.

Rotterdam heeft van alle steden de meeste probleemwijken, zeven in totaal. Het zijn Oud West, Oud Noord, Bergpolder, Overschie, Oud Zuid, Vreewijk en Zuidelijke Tuinsteden.

Zoek de verschillen in Gears of War scans

Epic Games zette in 2006 met Gears of War een goede game neer voor de Xbox 360. Dit jaar gaan ze het weer proberen met Gears of War 2. Op scans uit Electronic Gaming Monthly kun je de twee titels grafisch alvast een beetje vergelijken. Als het mee zit kunnen we eind van dit jaar los met Gears of War 2.



Opvolger van Microsofts systemseller, met in ieder geval weer Marcus, Dominic en de Locust.

Arshavin wil naar Spanje

Andrei Arshavin wil na het EK het liefst bij een Spaanse club tekenen. De spelmaker van Rusland heeft naar eigen zeggen nog alleen aanbiedingen uit Duitsland en Engeland.

"Misschien is de tijd gekomen, ja", reageert Arshavin op de vraag wanneer hij gaat vertrekken bij Zenit. "Ik weet dat ik aanbiedingen heb uit Duitsland en Engeland, maar wat ik het liefst wil is spelen in de Primera Division. Het is de competitie die ik altijd heb gevolgd. Ik hou van het voetbal daar."


Andrei Arshavin, speler van Rusland -
Foto: Goal.com

Aanbiedingen ontbreken nog, maar Barcelona zou Arshavin zien als de vervanger van Deco, die mag vertrekken uit de Catalaanse hoofdstad. Collega-spits Roman Pavlyuchenko staat in de belangstelling van Real Madrid, volgens Sky. "Er zijn veel goede spelers in mijn land", vervolgt Arshavin. "Nu worden ze pas ontdekt. Ik ben niet de enige. Dit is een kans voor ons."

België laat verkeerde gevangene vrij

Een Belgische gevangene is twee weken geleden 'per ongeluk' op vrije voeten gekomen. De man werd twee weken geleden vrijgelaten uit de gevangenis van Vorst, maar het personeel verwarde hem met een andere gedetineerde die op één letter na dezelfde achternaam droeg. Die man had zijn straf uitgezeten en mocht wel vrijkomen.

De Belgische justitie heeft de fout pas gisteren ontdekt en sloeg direct groot alarm. De man rijdt mogelijk rond in een Volkwagen Golf en zou zijn gesignaleerd in Brussel. Hij is mogelijk gewapend.

Kranten verdeeld over prestaties Van Basten

De Nederlandse kranten hebben na de uitschakeling van het Nederlands elftal veel aandacht voor het einde van het tijdperk Marco van Basten. De meningen over wat de scheidend bondscoach bereikt heeft, verschillen.

De Telegraaf stelt dat Van Basten na vier jaar als coach meer bagage in huis heeft. "Alleen wil dat in het door emoties doordrenkte topvoetbal niet zeggen dat je dan onder alle omstandigheden ook 'beter' bent. Het EK duidelijk heeft gemaakt dat de oud-international na vier jaar nog altijd een heel bijzonder coach is."

De Volkskrant vindt dat Oranje het onder de scheidende coach behoorlijk heeft gedaan. "Hoewel ergens het gevoel blijft knagen dat het Nederlands elftal de afgelopen vier jaar meer terrein had kunnen veroveren, kan worden geconcludeerd dat de KNVB er in 2004 verstandig aan deed Van Basten vertrouwen te schenken", stelt de krant.

Trouw is minder positief. De krant vindt dat de missie van Van Basten is mislukt. "Bondsoach en spelers waanden zich rijper, maar komen op het EK bedrogen uit. Oranje werd overklast door Rusland op een avond die méér paste bij het achterliggende tijdperk onder Van Basten dan de EK-zeges op Italië en Frankrijk", aldus de krant.

AD Sportwereld Pro heeft vooral aandacht voor de berusting bij de spelers na de onverwachte aftocht op het EK. In de opinie wordt geconcludeerd dat het drama bij de familie Boulahrouz en het opstellen van een B-elftal in het duel met Roemenië te veel van het goede is geweest voor Oranje.

Nrc.next heeft een boodschap voor het team met het oog op het WK 2010: fysiek sterker worden. Het Nederlands elftal moet voetballend en fysiek zijn meerdere erkennen in Rusland, is de conclusie. Ook deze krant vindt dat de missie van Van Basten alsnog volledig is mislukt.

Nederlandse Antillen niet naar WK

De Nederlandse Antillen gaan niet naar het WK 2010. De ploeg van bondscoach Leen Looyen werd in de tweede voorronde van de CONCACAF-zone uitgeschakeld door Haďti.

Na een doelpuntloos gelijkspel in Haďti verloren de Nederlandse Antillen thuis met 0-1. De enige treffer van de wedstrijd was een eigen doelpunt van Eugene Martha.

Suriname wist de derde ronde wel te bereiken. In en tegen Guyana werd met 1-2 gewonnen. De heenwedstrijd hadden de Surinamers ook al weten te winnen. Germaine Sergio van Dijk en Clifton Sandvliet waren de doelpuntenmakers voor Suriname.

Wellicht einde 80 km-zones

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat laat vandaag weten dat de 80 km-zones wellicht weer worden afgeschaft. De luchtkwaliteit is aanzienlijk verbeterd, maar daar staat een forse stijging van de filedruk tegenover. Met name de A20 bij Rotterdam en de A12 bij Voorburg laten een verslechterde doorstroming zien.

Het stikstofgehalte is sinds de invoering in 2005 met dertig procent gedaald en het fijnstofgehalte is met tien procent afgenomen. De filevorming is op de A20 echter met veertig procent toegenomen. Op de A12 wijkt veel verkeer nu uit naar de N14. Desondanks is de filevorming ook daar toegenomen.

De minister heeft nu het plan opgevat om op de genoemde knelpunten te experimenteren met variabele snelheden, die afhankelijk zullen zijn van de omstandigheden. De 80 km-zones bij Amsterdam en Utrecht zullen voorlopig gehandhaafd worden. Wanneer de proef met variabele maximumsnelheden succesvol is voor zowel de luchtkwaliteit als de filedruk, dan wordt het ook bij Utrecht en Amsterdam ingevoerd. De resultaten worden volgend jaar verwacht.

Euskaltel heeft Tourselectie rond

De Baskische formatie Euskaltel-Euskadi trekt met drie speerpunten naar de komende Tour de France: Haimar Zubeldia, Mikel Astarloza en Samuel Sanchez. Eerstgenoemden plaatsten zich vorig jaar in de top tien van de eindrangschikking.

De oranjebrigade wordt in Brest, waar volgende week zaterdag la Grande Boucle van start gaat, gecompleteerd door Egoi Martinez, Gorka Verdugo, Ruben Perez, Juan José Oroz, Ińaki Isasi en Amets Txurruka. Vooral van laatstgenoemde mag het een en ander verwacht worden, aangezien hij vorig jaar het rode rugnummer - dat van de meest strijdlustigste renner - in de wacht sleepte.

Dood brandweerlieden De Punt 'vermijdbaar'

De dood van drie brandweerlieden in mei tijdens een brand in een loods op de scheepswerf in De Punt, was een 'te vermijden incident'. Die conclusie trekt een commissie die in opdracht van de gemeente Tynaarlo onderzoek deed naar de brand. Het rapport daarover werd vandaag gepresenteerd.

De commissie concludeert dat er moet worden geïnvesteerd in brandtechnisch vakmanschap. De brandweerlieden, die door verstikking om het leven kwamen, valt volgens de onderzoekscommissie niets te verwijten.

Italië scherpt eigen '0-0-record' aan

Italië heeft door het 0-0 gelijkspel tegen Spanje zijn eigen record aangescherpt als het gaat om 0-0-wedstrijden.

De Azzurri waren dit toernooi nauwelijks op aanvallend spel te betrappen. Tegen Nederland scoorde het niet, tegen Roemenië één keer, tegen Frankrijk zowaar twee keer, maar gisteravond in het duel met Spanje wisten de mannen van Roberto Donadoni wederom het net niet te vinden.

De zevende Italiaanse 0-0 op een EK was een aanscherping van het eigen record. Nederland volgt met vijf 'brilstanden', Duitsland heeft vier doelpuntloze wedstrijden achter zijn naam staan.

Vodafone verlaagt buitenlandse sms-tarieven

Telecomconcern Vodafone heeft zijn sms-tarieven voor Nederlandse consumenten die in het buitenland zijn, verlaagd. Het versturen van een sms-bericht kost voortaan in 42 landen, waaronder heel Europa, 29 cent in plaats van 42 cent. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Hiermee is Vodafone de eerste telefoonmaatschappij in Nederland die het tarief verlaagd heeft, sinds telecomwaakhond Opta twee weken geleden aangaf de tarieven te hoog te vinden. Het Nederlandse tarief bedroeg gemiddeld 51 cent per sms. In Europa ligt het gemiddelde op 35 cent.

Vodafone liet weten dat de tariefsverlaging al langer was gepland en dat het geen reactie is op het verzoek van Opta.

UEFA: compliment KNVB over kaartverkoopsysteem

Bert van Oostveen, projectleider van grote evenementen bij de KNVB, is tevreden over de manier waarop de KNVB de kaarten aan de fans heeft gebracht tijdens dit EK. Tegelijkertijd plaatst hij zijn kanttekening bij de manier waarop andere landen de kaarten verkopen.

"Daardoor wordt twintig, dertig keer te veel betaald voor een kaartje van 65 euro. Deze toernooien moeten een hoge mate van toegankelijkheid hebben. Het mag geen kwestie van vraag en aanbod zijn", motiveert Van Oostveen tegen het ANP.

Van de overkoepelende organisatie UEFA kreeg de KNVB de complimenten over hoe het de 'ticketing' bij het EK had geregeld. Van Oostveen: "Door onze aanpak weten wij tot op de stoel nauwkeurig wie waar zit. De kaarten kunnen daardoor niet in verkeerde handen vallen. Dat kunnen niet alle bonden zeggen."

Dat de KNVB vooral bobo's naar de wedstrijden van Oranje laat gaan, spreekt de projectleider met cijfers tegen. "Dat de geldschieters 25 procent van de kaarten krijgen is legitiem. De selectie moet zich goed kunnen voorbereiden en daarvoor is financiering nodig. Maar ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat het hier geen 'blauwe blazer' feestje is geweest."

Bleekemolen zegeviert weer

Jeroen Bleekemolen, autocoureur bij Jetstream Motorsport PZ Essen, heeft zondag voor de tweede keer dit seizoen een zege behaald in de Porsche Supercup. Op het circuit van Magny-Cours kwam de Nederlander als eerste over de eindstreep.

Eerder dit seizoen, eind mei, stond hij ook al op het podium in Monaco. Verder was Jaap van Lagen tweede in de race. Hij kwam 0,308 seconde later over de eindstreep. De Slowaak Stefano Rosino kwam als derde over de finishlijn.

Door deze zege heeft Bleekemolen de koppositie in het algemeen klassement overgenomen. Met nog zes races bljft het spannend in de Porsche Supercup.

Tussenstand Rijders

#RijderNationaliteitPunten
1Jeroen BleekemolenNED96
2Jan SeyffarthGER84
3Christian MamerowGER68
4Uwe AlzenGER67
5Damien FaulknerGBR64
6Jaap van LagenNED55
7Patrick HuismanNED53
8Danny WattsGBR52
9René RastGER43
10David SaelensBEL41
11Stefan RosinaSVK36
12Nicolas ArmindoFRA35
13Sean EdwardsGBR33
14Sebastiaan BleekemolenNED23
15Jiri JanakCZE19
16Alessandro ZampedriITA17
17Lucas GuerreroESP10
18Norbert SiedlerAUT7
19Paul van SplunterenNED6
20Darryl O'YoungHKG3
21Pedro PetizPOR2
22Jocke MangsSWE2
23Nemunas DagilisLIT2
24Tim BuijsBEL2
25Simon FrederiksNED1
26Alejandro NunezESP1

Tussenstand Teams

#TeamNationaliteitPunten
1Damac Kadach Racing TeamGER120
2SAS Lechner RacingAUT116
3Konrad MotorsportGER114
4Jetstream Motorsport PZ EssenNED100
5Irwin RacingGBR93
6SPS Performance - PZ AschaffenburgGER73
7Lechner Racing Team BahrainBAH51
8VELTINS MRS RacingGER45
9tolimit MotorsportGER35
10Bleekemolens Race Planet PZ EindhovenNED22
11Schnabl Engineering-LKM-KplusK MotorsportGER20
12Racing Team Jetstream PZ EssenNED17
13HSF Porsche EindhovenNED4

Podolski kritisch over werkgever

De relatie tussen de Duitse international Lukas Podolski en zijn club Bayern München lijkt niet bepaald optimaal.

"Ik heb niet het gevoel dat de club vertrouwen in me heeft," aldus de spits.

"De reden dat we naar alternatieven zijn gaan zoeken, ligt bij Lukas en niet bij ons," is het antwoord van Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Podolski heeft reeds aangegeven open te staan voor een transfer. Juventus en Tottenham Hotspur zouden tot de belangstellenden behoren. Hij speelde dit EK voor Duitsland en scoorde drie doelpunten.

Van Basten en Cruijff kletsten bij

Scheidend bondscoach Marco van Basten en Johan Cruijff hebben zondagmiddag nog even bijgekletst, weet De Telegraaf.

Vlak voor dat de selectie met Van Basten terugvloog naar Nederland hebben de twee 's middags op een terras bij het meer van Genčve enkele zaken doorsproken die de afgelopen weken speelden binnen Oranje.

De afgelopen maanden is de relatie tussen de twee bekoeld na een incident in Amsterdam. Cruijff wilde de jeugdopleiding van Ajax rigoreus veranderen, maar toekomstig trainer Van Basten stak daar een stokje voor.

Zeer lauw onthaal Oranje

De Oranje-koorts steeg de afgelopen weken tot ongekende hoogtes, maar de uitschakeling tegen Rusland lijkt de gehele natie in één klap te hebben genezen. Op Schiphol heetten slechts vijf supporters de Oranje-selectie welkom terug in Nederland.

Volgens het Algemeen Dagblad waren er slechts vijf supporters die de Nederlandse selectie opvingen.

Op het vliegveld werd de selectie in een bus naar een aparte locatie gereden, waar de internationals en de technische staf afscheid van elkaar namen.

Martineau naar Spelen

Eugene Martineau heeft zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Beijing. Eerder kwam de meerkamper in Götzis nog vijf punten te kort om zich te plaatsen voor de Spelen.

Met een score van 8233 punten voldeed de Limburger ditmaal wel aan de gestelde limiet (8166). Martineau werd op de Olympische Spelen van 2004 gediskwalificeerd doordat hij de kogel driemaal ongeldig wierp. Bij de wereldkapioenschappen van 2005 en 2007 moest de Nederlander geblesseerd opgeven.

We bedanken NoMercy285 voor de submit

Donadoni: "Jongens hebben alles gegeven"

Roberto Donadoni was aangeslagen na de verloren strafschoppenserie tegen Spanje. De Italiaanse bondscoach kondigde een ander tijdperk aan.

"Als je een wedstrijd verliest op penalty’s dan is dat natuurlijk erg teleurstellend. We waren zichtbaar vermoeid," zei de Italiaanse bondscoach tegen het ANP.

"Het was moeilijk kiezen om een goede opstelling te maken en ook om te wisselen tijdens de wedstrijd. Het was zoeken naar iemand die iets kon toevoegen aan het spel. Toch geloof ik dat onze jongens met een geheven hoofd het toernooi kunnen verlaten. Ze hebben alles gegeven. Dat is uiteindelijk positief. Morgen begint een ander tijdperk."

Of Donadoni aan mag blijven als bondscoach is onduidelijk. De Italiaanse bond maakt deze week bekend of het verder gaat met de voormalig speler van AC Milan.

Aragonés prijst zijn spelers vanwege instelling

Iker Casillas was gisteren de held bij Spanje. De doelman van Real Madrid sleepte zijn land door de penaltyserie heen. Donderdag treffen de Spanjaarden Rusland, dat Nederland met 3-1 versloeg.

Bondscoach Luis Aragonés feliciteerde na het bereiken van de halve eindstrijd op het EK zijn spelers uitbundig. "Wegens hun voortreffelijke instelling. Het was vandaag erg moeilijk voetballen doordat de Italianen de ruimtes erg klein hielden."

"Tegen Rusland wordt het een heel andere wedstrijd. Dat is een ploeg die een opmerkelijke fysieke conditie aan de dag heeft gelegd en erg snel voetbal speelt."

Ballack benadrukt loyaliteit aan Chelsea

De Duitse international Michael Ballack heeft aangegeven voorlopig nog niet weg te willen bij Chelsea.

"Ik kan me goed voorstellen dat ik hier mijn carričre beëindig, in september word ik 32 en ik wil nog twee of drie jaar op dit niveau spelen," aldus Ballack.

"De stap naar Amerika is zelden een sportieve motivatie, het is meer een soort van levensstijl, maar daar denk ik momenteel niet aan," zo vindt de Duitse middenvelder.

Volgens de geruchten krijgt Ballack een nieuw contract aangeboden bij Chelsea.

Hiddink: "Spelers waarderen actie Van Basten"

Guus Hiddink is 'zwaar uit op revanche' in de halve finale tegen Spanje. Dat zei de bondscoach van de Russen vandaag in het ochtendprogramma Evers Staat Op, op Radio 538.

"We zullen de ballen alleen niet zo naďef richting hun middenveld moeten spelen." De Varssevelder keek ook nog even terug naar zijn gloriemoment van zaterdagavond. "We wisten dat Nederland graag wil voetballen. Als je daar voetballers tegenover zet, hebben ze dat niet graag. Dan vallen er ruimtes op het veld, waardoor bepaalde spelers af en toe mee moeten terugverdedigen. Dat is werk dat ze op het veld liever niet doen. We hebben enkele vaardige spelers in de ploeg, die daar rustig doorheen kunnen dartelen."

Hiddink waardeerde de actie van Marco van Basten om in hun kleedkamer de spelers te feliciteren en succes te wensen. "Zelf was ik er niet. Maar de begeleiders hebben de spelers onder de douche teruggehaald en de vertalers hebben de woorden van Marco uitgelegd. De houding van Van Basten is enorm gewaardeerd door de spelersgroep."

Rusland is na de zege volgens velen titelfavoriet. "Nu zullen we ook maar Europees kampioen worden", lachte hij de druk weg.

Krajicek weer in top 50

Vlak voor het begin van Wimbledon is Michaëlla Krajicek weer de top vijfting binnen gedrongen. Door het behalen van de kwartfinales in Rosmalen ging de Nederlande van de 51ste naar de 49ste plaats op de wereldranglijst. Robin Haase staat op de huidige wereldranglijst op nummer 64.

Beide spelers zullen vanaf maandag actief zijn op het toernooi van Wimbledon. Robin Haase zal het later vandaag opnemen tegen de Australische tennisser Lleyton Hewitt. Krajicek zal het later deze week moeten opnemen tegen haar dubbelpartner Martina Erakovic uit Nieuw-Zeeland.

Ribéry steunt Domenech

Na de vroege uitschakeling van zijn Franse team heeft bondscoach Raymond Domenech veel kritiek over zich heen gekregen. Sterspeler Franck Ribéry neemt het op voor zijn coach.

"Van mij hoeft Domenech niet weg", zegt de vedette van het Franse voetbalelftal maandag in een interview met de krant L'Equipe. "We hebben hem nodig nu om het werk met deze groep voort te zetten."

Frankrijk werd bij het EK in de poule van Nederland in de groepsfase uitgeschakeld. "Er zijn fouten gemaakt", stelt Ribéry "Maar dat heeft hij niet alleen gedaan. Er is een nieuwe generatie die er aankomt met veel kwaliteiten. Het Franse team gaat de komende jaren nog grote dingen laten zien."

Scolari wil Schweinsteiger

Volgens Britse kranten is Felipe Scolari zeer gecharmeerd van Bastian Schweinsteiger. De nieuwe trainer van Chelsea zou de Duitser graag naar Engeland halen.

De middenvelder van Bayern Munchen imponeerde afgelopen donderdag met twee assists en één doelpunt in de kwartfinale tegen Portugal, waar Scolari tot dan bondscoach was. De 23-jarige Schweinsteiger maakte vorig seizoen al eens duidelijk dat hij graag in Engeland wil spelen. In Munchen was 'Schweini' op het tweede plan geraakt sinds de komst van Franck Ribery.

Naast Chelsea zou ook Arsenal interesse hebben.

David Jaffe is superherogames zat

De mede-oprichter van Eat, Sleep, Play heeft in z'n blog beschreven waarom hij games die gebaseerd zijn op superheldencomics helemaal zat is. De reden is dat elke game een standaard sjabloon gebruikt en dat een klein beetje aanpast aan de superheld en zijn krachten in kwestie.

Sowieso vindt Jaffe dat er veel te veel nadruk gelegd wordt op de superpowers van de hoofdpersonage(s) en te weinig op de ontwikkeling van het verhaal. De comics van Stan Lee waren uniek omdat Lee juist de nadruk op het verhaal en de persoonlijke ontwikkelingen van de superhelden legde, in tegenstelling tot de meeste comics in de jaren '60, die de nadruk vooral op het gebruik van de superpowers legden.

As a huge comic and game fan- and as a game designer as well- I really hope Marvel stops ONLY using the HOW TO MAKE A MARVEL GAME template that seems to demand: Open City, Hero Powers, Recycled Missions ad nauseam, and a few Unique things tossed in. And I hope they stop because this template- in most cases- goes against the very thing that makes the comics so special: story.

Hij zou veel liever zien dat ontwikkelaars zouden kijken naar games als God of War, Devil May Cry of Metal Gear Solid en dat als uitgangspunt zouden nemen voor een game gebaseerd op Wolverine, Captain America of Spider-Man. Bovengenoemde games draaien om het verhaal van de game en niet om de superpowers van Dante, Kratos of de sluipmogelijkheden van Snake.

Actie tegen inkoop soja Friesland Foods

De stichting Natuur en Milieu voert vanochtend actie bij zuivelcoöperatie Friesland Foods in Meppel tegen de soja die het bedrijf inkoopt. Volgens de actievoerders wordt voor het verbouwen van sojaplanten tropisch bos gekapt.

De soja wordt verwerkt in het voer voor de melkkoeien van de zuivelproducent. Voor de vestiging van Friesland Foods is daarom een gekapt boslandschap gecreëerd door ongeveer vijftien actievoerders en worden er oerwoudgeluiden en het geluid van een kettingzaag afgespeeld.

Volgens de organisatie heeft het moederbedrijf van Friesche Vlag ondanks gesprekken vooralsnog geweigerd om op duurzame soja over te stappen. Volgens Natuur en Milieu moet dit nauwelijks meer kosten. Een woordvoerder van het bedrijf stelde vandaag dat de soja die Friesland Foods gebruikt, vanaf 2009 gegarandeerd niet meer uit ontboste gebieden komt.

Volgens de stichting Natuur en Milieu kan de onderneming die garantie echter niet geven omdat niet gecontroleerd wordt of de soja daadwerkelijk duurzaam wordt verbouwd. "Er bestaat een officiële certificatie voor duurzame soja maar Friesland Foods wil deze niet gebruiken", aldus een woordvoerster.

Concurrent Campina ging eerder over op duurzame soja na gesprekken met Natuur en Milieu. Ze wil dat Friesland Foods dit voorbeeld volgt en contracten afsluit met boeren die dit product verbouwen.

Del Piero blijft voetballen voor Azzuri

Alessandro Del Piero lijkt ook op het WK van 2010 in Zuid-Afrika voor zijn land uit te willen komen. De Italiaan zei na de uitschakeling op het EK tegen Spanje dat de passie nog steeds aanwezig is. Del Piero zou zondagavond als vijfde aanleggen voor een strafschop, maar omdat Cesc Fabregas na de vierde strafschop het lot bezegelde hoefde de routinier niet meer naar de stip te lopen.

"Elke uitschakeling doet evenveel pijn, hoe ervaren je ook bent met het verwerken van teleurstellingen," tekende Sportweek op uit de mond van Del Piero. "Strafschoppen zijn een loterij: twee jaar geleden werden we er wereldkampioen door. Het zou verkeerd zijn om Daniele De Rossi en Antonio Di Natale de schuld te geven."

De 33-jarige Del Piero wil zijn interlandloopbaan - in tegenstelling tot generatiegenoot Van der Sar - voortzetten. "Het WK 2010 is ver weg, maar ik voel nog steeds dezelfde passie voor de nationale ploeg als aan het begin van mijn loopbaan."

NOC*NSF: Haase niet naar Peking

Robin Haase kan zijn optreden op de Olympische Spelen in Beijing waarschijnlijk wel vergeten. De Nederlandse tennisser voldoet weliswaar aan de eisen van de de Internationale Tennis Federatie (ITF) maar NOC*NSF houdt vast aan haar kwalificatie-eis.

Wil een Nederlandse tennisser uitkomen op de Olympische Spelen dan zal de vierde ronde van een grandslamtoernooi gehaald moeten worden. Afgelopen jaar wist Michaëlla Krajicek wel aan deze eis te voldoen door de vierde ronde op Wimbledon te halen.

"Vandaag moet ik mij gaan inschrijven voor andere toernooien die tegelijkertijd met de Spelen worden gehouden. Het lijkt wel of NOC*NSF net zo lang wacht met een definitieve beslissing totdat ik zelf de knoop doorhak en zeg dat ik niet kan gaan omdat ik inmiddels voor andere evenementen heb ingeschreven. En dan is het voor de buitenwereld net alsof ik helemaal niet naar Beijing wil. Maar geloof me, ik wil niets liever dan in augustus meedoen aan de Olympische Spelen."

Regering vraagt Tsvangirai niet te stoppen

De Zimbabwaanse regering heeft er vandaag bij oppositieleider Morgan Tsvangirai op aangedrongen om toch deel te nemen aan de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De MDC-leider maakte zondag bekend uit de race te stappen.

"Het zou zeer betreurenswaardig zijn als Tsvangirai inderdaad besluit uit de verkiezingen te stappen", zei onderminister van Informatie Bright Matonga tegen de Zuid-Afrikaanse radio. "Ik vraag hem of zijn partij goed na te denken en toch deel te nemen aan dit democratische proces."

Tsvangriai trok zich terug omdat volgens hem een eerlijke stembusgang vrijdag niet meer mogelijk is. De regering en haar partij ZANU-PF intimideren aanhangers van Tsvangirai en verstoren campagnebijeenkomsten van de MDC.

Religie slecht voor goede schoolprestaties

Uit een onderzoek naar schoolprestaties van immigrantenkinderen is naar voren gekomen dat de schoolprestaties worden beïnvloed door de mate waarin 'religie' een rol speelt in het land van herkomst. Het onderzoek werd uitgevoerd onder kinderen van vijftien jaar in zestien West-Europese landen, Nieuw-Zeeland en Australië. De ouders van de ruim 9.000 kinderen waren afkomstig uit 46 verschillende landen. De resultaten van het onderzoek van Jaap Dronkers en Manon de Heus, beiden werkzaam bij het Europees Universitair Instituut in Florence, worden deze week in Berlijn gepresenteerd.

Kinderen met een islamitische achtergrond doen het wezenlijk slechter dan kinderen met een christelijke of oosters-religieuze achtergrond. Tot deze conclusie is men gekomen door gebruik te maken van Pisa, het internationale onderwijsonderzoek. De immigrantenkinderen van islamitische afkomst scoren stelselmatig een derde slechter dan de standaardafwijking van 100 punten, waarvan de gemiddelde score 500 punten bedraagt; volgens onderwijssocioloog Dronkers een fors verschil. Uit de resultaten blijkt overigens wel dat islamitische kinderen met hooggeschoolde ouders net zo goed scoren als immigrantenkinderen met een andere afkomst.

Jaap Dronkers spreekt in zijn onderzoek van het 'islameffect' dat hij niet alleen kan verklaren door het 'gastarbeidereffect'. Hij heeft nog twee andere verklaringen voor het effect gegeven in zijn onderzoek. Dronkers spreekt dan ook over discriminatie als een mogelijke oorzaak, want moslims zouden zich sneller gediscrimineerd voelen waardoor ze minder goed presteren in het onderwijs. Ook hun opvattingen over de verhouding tussen man en vrouw staat volgens Dronkers de ontwikkeling van de individu in de weg, hetgeen ook is aangetoond door een VN-onderzoek. Met name de culturele- en economische ontwikkeling in Arabische landen wordt gehinderd door de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

'Palestijnse staat belang voor Israël'

Voor het eerst in twaalf jaar brengt het hoofd van Frankrijk een staatsbezoek aan Israël. Daar zal de Franse president Sarkozy aparte gesprekken houden met de Israëlische en Palestijnse leiders. Nadat hij gisteren samen met zijn vrouw arriveerde op een vliegveld dichtbij Tel Aviv, vertelde hij de Israëlische premier Olmert dat de vorming van een Palestijnse staat in het belang is voor Israël en zijn inwoners.

"Altijd al ben ik een vriend geweest van Israël en dat zal zo blijven ook", aldus Sarkozy. "Een overeenkomst is morgen al mogelijk, die ervoor zal zorgen dat twee bevolkingsgroepen vreedzaam en in veiligheid naast elkaar kunnen leven." Vanaf het vliegveld hervatte het Franse koppel zijn reis richting Jeruzalem, waar het zal praten met de Israëlische president Peres. Hierna volgt een diner met Olmert. Verder heeft Sarkozy morgen nog een gesprek met de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas.

Overigens is volgens verslaggevers het contrast tussen de voormalige Franse president Chirac en Sarkozy groot te noemen, aangezien Chirac grotendeels als pro-Arabisch werd beschouwd.

Jan Smit per motor langs radiostations

Jan Smit houdt vandaag een promotietour langs alle (belangrijke) radiostations in Nederland. Dit om zijn nieuwe single 'Stilte in de Storm' te laten horen. Om zich snel te kunnen verplaatsten doet hij de tour op de motor.

Zo was Smit vanochtend al te horen op Radio538, 3FM en Q-Music. Hier vertelde hij aan iedereen die het wilde horen dat hij het lied in het ziekenhuis heeft geschreven, drie dagen na zijn operatie. Het lied geeft de afgelopen periode weer dat hij aan zijn stembanden werd geholpen en niet mocht zingen. Het lied is overigens ook de titelsong voor de nieuwe Nederlandse kinderfilm 'De Brief voor de Koning' van Tonke Dragt. 'Stilte in de Storm' komt over drie weken uit.


jan Smit

Bedrijven nemen afstand van Fitna

Jordanië dreigt Nederlandse en Deense produkten en bedrijven te boycotten naar aanleiding van Geert Wilders' anti-Koranfilm Fitna. In reactie daarop heeft een aantal Nederlandse bedrijven, waaronder Friesland Foods en Zwanenburg Food Group, een advertentie geplaatst in een Jordaanse krant, waarin zij afstand nemen van de film. "Wij veroordelen krachtig de uitlatingen tegen de Islam, die volgens ons geen ander doel dienen dan te kwetsen", aldus Zwanenburg.

Voorzitter Zakaria Sheikh van het comité 'De boodschapper van God verenigt ons', zegt vandaag in De Volkskrant dat er een miljoen flyers is gedrukt om Nederlandse bedrijven en produkten te boycotten. Er wordt opgeroepen geen zaken meer te doen met Nederlandse bedrijven. Zo worden reisbureau's in Islamitische landen opgeroepen geen zaken meer te doen met KLM. De luchtvaartmaatschappij blijft bij een eerdere verklaring: "KLM laat zich niet in met welke politieke of religieuze beweging dan ook en distantieert zich van de inhoud van deze controversiële film."

De organisatie van Sheikh heeft vorige week een aanklacht ingediend in Jordanië tegen Geert Wilders. Momenteel wordt er gekeken of Wilders kan worden aangeklaagd. In dat geval wordt er een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd. De uitgever van weekblad Fact International zegt hierover: "Met vrijheid van meningsuiting heeft dit niets te maken. Wilders heeft alle Moslims ter wereld beledigd. Hij mag zijn straf niet ontlopen."

Boek: David Bowie - Een Ster Die Op Aarde Viel

Boekhouder, belastingconsulent en Bowie-biograaf. Het is een combinatie die je niet snel verwacht, en zeker niet in ons kikkerlandje waar rockmuziek in het dagelijks leven eigenlijk niet zoveel impact heeft. Toch bestaat het, want Wim Hendrikse (50) heeft naast zijn reguliere dagbaan een "Bowie-verslaving" die hij omzette in literaire werken over het rock-fenomeen. Na een aantal Engelstalige publicaties (in 2005, Never get old en David Bowie: Man of Ch-Ch-Changes) is er nu voor het eerst zo'n volledig Bowie naslagwerk in het Nederlands verkrijgbaar: David Bowie, Een Ster Die Op Aarde Viel.

Battlefield: Bad Company parodieert weer twee games

Enkele dagen terug kon je hier al zien hoe de Bad Company uit de nieuwste Battlefield de geliefde Solid Snake op de hak nam. Ze zitten blijkbaar niet stil, want nu moeten ook Gears of War en Rainbow Six er aan geloven.



PS3 en 360 bezitters kunnen vanaf 27 juni nieuwe deuren plaatsen in diverse gebouwen. Zeg nou zelf, een deur van een meter breed is toch veel minder comfortabel om door te stappen dan een opening van vijf meter?

Minder Super Sundays

In het komende Eredivisie-seizoen zullen er minder zogeheten Super Sundays zijn dan vorig jaar. Het aantal wordt teruggebracht van zes naar twee.

Dit op verzoek van de clubs, die meer spreiding in de topduels willen. Op Super Sunday worden er doorgaans meerdere topwedstrijden of derby's tegelijkertijd gespeeld. Het terugbrengen van het aantal Super Sundays is één van de wijzigingen die competitieleider Bert van Oostveen heeft doorgevoerd.

Op 23 augustus start het seizoen traditioneel met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Een week later zal de competitie aanvangen. Vanwege de Olympische Spelen start de competitie later dan normaal. Dit wordt aan het einde van het seizoen gecompenseerd omdat er volgend jaar geen EK of WK is.

DVD: Eastern Promises

Eastern Promises is de nieuwste film van David Cronenberg. De regisseur van pareltjes als Videodrome en Dead Ringers lijkt sinds A History of Violence hard op weg om bij een breder publiek respect af te dwingen met toegankelijkere films. Dit keer is de Russische maffia in Londen aan de beurt om geportretteerd te worden door de ogen van de geboren Canadees. Met een cast van onder meer Viggo Mortensen (Lord of the Rings), Naomi Watts (Mulholland Dr.) en Vincent Cassel (La Haine) lijkt niets in de weg te staan om opnieuw een mooie film af te leveren.

WHO: 4000 doden per dag door vuil drinkwater

Wereldwijd sterven dagelijks 4000 mensen door verontreinigd drinkwater. Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag aan de vooravond van een grote internationale waterconferentie in Singapore.

Als regeringen geen maatregelen nemen om de drinkwatervoorziening te verbeteren, sterven dit jaar 1,6 miljoen mensen door ziektes die terug te voeren zijn op onzuiver drinkwater, waarschuwde de WHO.

Het watertekort in veel regio's wordt in de toekomst nog groter omdat het aantal mensen groeit en de klimaatverandering droogte veroorzaakt, stelde de WHO-coördinator voor water en Gezondheid, James Bertram. De Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB) schat dat in Azië 700 miljoen mensen niet genoeg drinkwater hebben.

Aan de conferentie in Singapore, die dinsdag begint, nemen honderden waterspecialisten en regeringsvertegenwoordigers deel. Singapore geldt als voorbeeld voor duurzaam watergebruik. De stadstaat maakt van afvalwater weer drinkwater en gebruikt veel regenwater.

Spider-Man: Web of Shadows trailer toont combat-systeem

Spider-Man-games zijn de laatste tijd leuk, maar niet geweldig geweest. Web of Shadows gaat hier proberen verandering in te brengen, onder andere door ook de combat van de vriendelijke buurt-superheld eens goed neer te zetten.

In onderstaande trailer zien we Spider-Man dan ook rondvliegen aan zijn web en op een typische Spider-Man-manier vijanden uitschakelen, door bovenop ze te springen, ze de lucht in de gooien en meer van dat soort geinige trucjes.

Spider-Man: Web of Shadows komt naar de PlayStation 2, 3 en Portable, PC, Xbox 360, Nintendo DS en Wii.


Tom Clancy ziet ze vliegen in HAWX screenshots

Tom Clancy's H.A.W.X. is een arcade flight combat simulator (althans, volgens Ubisoft dan toch). Eind 2008 zou de game in de winkelschappen moeten liggen. Bij een demo die op de MLG San Diego gegeven werd, kwam wat meer info beschikbaar en er mochten ook screenshots van de alpha versie van de game gemaakt worden.

Wat nieuwtjes zijn o.a. dat voor de omgevingen echte satelliet-beelden gebruikt zijn, om het zo realistisch mogelijk te maken. Ook zullen er minstens 50 vliegtuigen beschikbaar zijn om een vlucht in te maken.





CD: Alpha - The Sky is Mine

Alpha is een band die men zo in een rijtje met Massive Attack en Portishead zou kunnen plaatsen. Minder bekend dan de twee andere bands, toch bestaat de band al sinds 1996 en zijn ze inmiddels aan hun zesde studioalbum toe. Eerder dit jaar verscheen The Sky is Mine, een album waarop ze het triphop geluid van de jaren negentig wat achter zich hebben gelaten en meer naar Portishead toe zijn gaan hangen. Meer jazz en meer vocalen dan we van de band uit Bristol gewend zijn.

Tienduizenden Iraakse gevangenen vrijgelaten

In Irak worden ongeveer twintigduizend gevangenen binnenkort vrijgelaten. Ook zijn de aanklachten tegen bijna tachtigduizend mensen ingetrokken. Dat heeft een woordvoerder van de Hoge Juridische Raad, het hoogste justitiële orgaan in Irak, gisteren laten weten.

De gedetineerden komen vrij als gevolg van een amnestiewet die in februari werd aangenomen. De vrijlatingen moeten de verzoening tussen de verschillende groepen in Irak bevorderen. Mensen die zijn veroordeeld voor zware misdrijven, zoals moord, en mensen die in Amerikaanse detentiecentra gevangengehouden worden komen niet in aanmerking voor amnestie.

Illegalen ontsnappen na brand Parijs

Ongeveer vijftig illegalen zijn gisteren na het stichten van een brand ontsnapt uit een detentiecentrum in Vincennes bij Parijs. Volgens de politie raakten ongeveer twintig personen lichtgewond.

De brand verwoestte twee gebouwen van een van de grootste detentiecentra voor illegale migranten in Frankrijk. Bij de ontsnapte gedetineerden gaat het om personen van buiten de Europese Unie die wachtten op hun uitzetting. Zij hadden geen visum of arbeidsvergunning. De brand kwam een dag na het overlijden van een Tunesische gedetineerde in het complex.

In het centrum in Vincennes is sinds midden december sprake van oplopende spanningen. Illegalen protesteerden onder meer met hongerstakingen tegen hun behandeling. Parijs wil dit jaar 26.000 illegalen uitzetten.

Digitale kinderlokker neemt bediening webcam over

Kinderlokkers hebben op internet een nieuwe manier gevonden om beelden van kinderen te maken en hun slachtoffers onder druk te zetten. Door het versturen van een bestand kunnen ze de controle overnemen over de computer en webcam van het kind en compromitterende beelden maken.

Die waarschuwing heeft de Stichting Mijn Kind Online vandaag samen met de politie uitgebracht. Het gaat volgens de stichting om kleine programma's die vaak vermomd als kleine onschuldige foto of screensaver aan de kinderen worden toegestuurd. Na installatie van zo'n bestand, een zogenoemd Trojan Horse, kan de kinderlokker via internet toegang krijgen tot de computer van het slachtoffer. Zo kan bijvoorbeeld de webcam worden aangezet als de kinderen net onder de douche vandaan komen. Volgens de politie is er intusssen een zaak bekend.

Politie en justitie stellen dat er sprake is van een nieuw fenomeen in Nederland. Tot voor kort maakten digitale kinderlokkers nog vooral gebruik van populaire chatprogramma's om contact te leggen met kinderen.

DVD: De Co-Assistent

De afgelopen jaren heeft de ziekenhuisserie een ware comeback gemaakt. Al in de jaren negentig raakten miljoenen mensen verslingerd aan de avonturen van het ziekenhuispersoneel van County General in E.R. Enige jaren geleden brak er nog een ziekenhuisserie door in televisieland: Grey's Anatomy. De serie toonde het leven van een aantal artsen in opleiding en wist met name een wat jonger publiek aan zich te binden dan bij E.R.. Net5 scoorde behoorlijke kijkcijfers met de Amerikaanse serie en zag wel brood in een Nederlandse equivalent. Het werd De Co-Assistent. Beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen, want ook deze serie volgt artsen tijdens hun opleiding, maar dan in een Nederlands ziekenhuis. De serie is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Oude stad gevonden in Yucatán

Archeologen hebben in de Mexicaanse deelstaat Yucatán de monumentale ruïnes gevonden van een naar schatting 2300 jaar oude stad. Een van de betrokken onderzoekers, Agustin Peña Castillo, heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Het gaat waarschijnlijk om de oudste ruïnes die ooit in de deelstaat zijn aangetroffen. Een van de beroemdste overblijfselen van de Maya cultuur in deze streek is Maya-stad Chichén Itzá. Die werd gesticht in het jaar 300 van onze tijdrekening, dus 600 jaar na de vondst die Peña Castillo onder de aandacht bracht.

Echtpaar Ably 80 jaar getrouwd

Een aantal weken terug berichtten wij er al over, maar vandaag is het dan zover. Het echtpaar Ably uit Amstelveen is vandaag precies tachtig jaar getrouwd. Daarmee zijn zij het langstgetrouwde echtpaar uit de Nederlandse geschiedenis.

Pieter en Henriëtte Jeanne Ably zijn beiden 102 jaar oud en wonen in verzorgingstehuis De Olmenhof in Amstelveen. Burgemeester Van Zanen van Amstelveen komt de feestvarkens vandaag feliciteren namens de gemeente. Wanneer men tachtig jaar getrouwd is, wordt dit een eiken huwelijk genoemd.

Internationale politiek woedend op Mugabe

Wereldleiders hebben gisteren scherpe kritiek geuit op de Zimbabwaanse president Robert Mugabe, na het besluit van oppositieleider Morgan Tsvangirai om zich terug te trekken uit de race om het presidentschap van Zimbabwe.

Volgens het Witte Huis in Washington moeten de regering van Zimbabwe en "haar schurken" het geweld nu stoppen. De oppositie mag niet onderworpen zijn aan de intimidatie en de onwettige acties van de regering, gewapende milities en zogenaamde oorlogsveteranen, aldus de Amerikaanse regering.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband zei dat president Robert Mugabe "niet de legitieme leider van Zimbabwe kan zijn" als de oppositie zich terugtrekt uit de verkiezingen. President Nicolas Sarkozy van Frankrijk noemde de verkiezingen een electorale maskerade, EU-buitenlandcoördinator Javier Solana sprak van een travestie van democratie.

Afrikaanse leiders hielden zich over het algemeen op de vlakte. De president van buurland Zambia, Levy Mwanawasa, riep Zimbabwe op de tweede ronde van de presidentsverkiezingen uit te stellen "om een catastrofe in de regio te voorkomen". De regering van Zuid-Afrika, die probeert te bemiddelen in het conflict, riep de regering en de oppositie in Zimbabwe op tot overleg.

Zondags gebazel en wenen om Wenen

Mijn broertje heeft al evenveel zin. “Waar zal het over gaan?” vraagt hij me. “Ik weet het niet, maar ik hoop op een analyse van de wedstrijd van gisteren. Met als hoofdvraag: is God voor ons of voor de Russen?” Mijn broertje grinnikt. “Dat zou leuk worden met zingen”, zegt-ie. “Inderdaad,” val ik hem in de rede. “Hup, Jezus, hup”, begin ik te zingen. Mijn broertje speelt ondertussen luchtorgel en maakt orgelgeluiden op de wijs van het liedje. “Laat de mensch niet in z'n hempie staan!” We schateren van het lachen als mijn moeder er een eind aan komt maken. “Hup, auto in, hup, smerige godslasteraars!”

Kubica beperkt schade voor BMW

Robert Kubica heeft met een vijfde plaats de schade voor BMW Sauber in Frankrijk beperkt gehouden. Op het circuit van Magny Cours kwamen de BMW’s er dit weekend niet aan te pas, terwijl ze in Canada nog op de eerste en tweede plaats eindigden. Nick Heidfeld eindigde het weekend op een teleurstellende dertiende plaats.

Kubica was gematigd positief over de race, maar zei geen potten te hebben kunnen breken. "We hebben vandaag niet zoveel punten gescoord als gehoopt. Ons hele weekend draaide om het minimaliseren van de problemen die we hadden en we wisten dat de eerste ronde bepalend zou worden voor de rest van onze race. Bij de start probeerde ik Jarno Trulli in te halen, maar dat lukte net niet. Ik deed een nieuwe poging aan de buitenkant van de vijfde bocht, maar ook daar lukte het niet. Ik ben uiteindelijk redelijk tevreden met de vijfde plaats. Ik kwam aan het einde van de rit maar twee seconden te kort voor een podiumplaats. We moeten nu gaan onderzoeken wat onze problemen waren."

Heidfeld reed een race om snel te vergeten. Hij wil dan ook niet al te veel woorden aan de race vuil maken: "De dertiende plaats is zeer teleurstellend. Ik verloor bij de start meteen twee posities en ik wist deze niet meer terug te pakken. We moeten ons nu concentreren op de testsessie in Silverstone en de race daar."

Dennis: "Straf Hamilton onterecht"

McLaren-teambaas Ron Dennis is van mening dat de door de wedstrijdleiding in Frankrijk opgelegde drive troughpenalty voor Lewis Hamilton na de inhaalactie op Sebastian Vettel onterecht is, omdat Hamilton volgens hem Vettel al lang voorbij was toen hij de chicane afsneed. Mede door de uitgedeelde straf werd Hamilton uiteindelijk tiende in de race.

Dennis sprak over het incident in een interview met ITV. "Ik denk dat hij Vettel al voorbij was. Ik denk niet dat hij door zijn actie een positie heeft gewonnen. Dat is mijn mening en blijkbaar niet die van anderen, maar ik denk dus dat hij Vettel al had ingehaald." Dennis sprak met de wedstrijdleiding over het voorval, maar vond bij Charly Whiting geen gehoor. "Ik heb hem verteld wat ik ervan vond. Het mocht niet baten."

Dennis is van mening dat McLaren deze race door de organisatie flink benadeeld was. Hamilton moest door zijn actie in Canada tien plaatsen naar achteren starten en ook Kovalainen kreeg een straf van vijf plaatsen, omdat hij in Q2 Marc Webber opgehouden zou hebben. Na de drive troughpenalty voor Hamilton was de maat vol. "Trek je eigen conclusies maar. Wij richten ons volledig op Silverstone. Het team heeft genoeg werk te doen, maar we weten dat we snel en competitief zijn. Dat willen we in Silverstone laten zien."

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.