Hiddink: "Spelers waarderen actie Van Basten"

Sally (Tessa)
Guus Hiddink is 'zwaar uit op revanche' in de halve finale tegen Spanje. Dat zei de bondscoach van de Russen vandaag in het ochtendprogramma Evers Staat Op, op Radio 538.

"We zullen de ballen alleen niet zo naïef richting hun middenveld moeten spelen." De Varssevelder keek ook nog even terug naar zijn gloriemoment van zaterdagavond. "We wisten dat Nederland graag wil voetballen. Als je daar voetballers tegenover zet, hebben ze dat niet graag. Dan vallen er ruimtes op het veld, waardoor bepaalde spelers af en toe mee moeten terugverdedigen. Dat is werk dat ze op het veld liever niet doen. We hebben enkele vaardige spelers in de ploeg, die daar rustig doorheen kunnen dartelen."

Hiddink waardeerde de actie van Marco van Basten om in hun kleedkamer de spelers te feliciteren en succes te wensen. "Zelf was ik er niet. Maar de begeleiders hebben de spelers onder de douche teruggehaald en de vertalers hebben de woorden van Marco uitgelegd. De houding van Van Basten is enorm gewaardeerd door de spelersgroep."

Rusland is na de zege volgens velen titelfavoriet. "Nu zullen we ook maar Europees kampioen worden", lachte hij de druk weg.